גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יו"ר מיילן: "מסרב לקרוא לסיטואציה 'ניסיון השתלטות עוינת'"

רוברט קורי הגיע לישראל לרגל הרישום הכפול של מיילן בבורסה בת"א: "ישראל היא צעד טבעי להמשך ההתרחבות שלנו. יש פה הזדמנויות, טכנולוגיה, ביוטק, אינטלקט" ■ קורי מבטיח כי מיילן תישאר בישראל גם בלי פריגו

רוברט קורי / צילום: בלומברג
רוברט קורי / צילום: בלומברג

"אני מסרב לקרוא לסיטואציה הזו 'ניסיון השתלטות עוינת'. ג'ו (פאפא, מנכ"ל פריגו) ואני דיברנו הרבה פעמים, הייתה לנו אפילו פגישה שבה דיברנו מי יהיה המנכ"ל ומי סמנכ"ל כספים במקרה של מיזוג שתי החברות - הגענו לרמה כזאת של פירוט. לכן אני המום ומובך מכך שהגענו למצב הנוכחי". כך אמר היום (ד') יו"ר מיילן , רוברט קורי, במפגש עם עיתונאים בבורסה בת"א.

קורי הגיע לישראל לכבוד הרישום הכפול של מיילן בבורסה בת"א והשתתף בטקס פתיחת המסחר. לאחר מכן, הוא נפגש עם משקיעים ישראלים כדי לשכנע אותם להיענות להצעת הרכש שהגישה מיילן לפריגו. המוסדיים בישראל מחזיקים בכ-10% ממניות פריגו .

מיילן מגיעה להירשם בבורסה של ת"א על רקע ניסיון ההשתלטות שלה על פריגו, שנסחרת גם היא כאן. כחברה דואלית, מיילן פטורה מפרסום תשקיף מפורט, ובית המשפט המחוזי בת"א סלל את דרכה לרישום הכפול, כשפסק בשבוע שעבר נגד בקשת פריגו לצו מניעה בנושא.

קורי נשמע היום נלהב לנוכח כניסתה של החברה לבורסה בת"א. "ישראל היא צעד טבעי להמשך ההתרחבות שלנו. יש פה הזדמנויות, טכנולוגיה, ביוטק, אינטלקט. השופטת (בביהמ"ש המחוזי, ש' ח' ו') לא יודעת אפילו כמה היא תרמה למדינת ישראל. זה לא ניצחון משפטי למיילן אלא לישראל. זה מראה שישראל פתוחה להשתתף בשוק הגלובלי ואנשים כמוני יכולים להרגיש נוח להשתתף פה. אני גאה להיות חלק מהחלטה היסטורית כזאת".

מיילן מציעה לשלם 75 דולר במזומן ו-2.3 מניות של מיילן תמורת כל מניית פריגו - כלומר, כ-182 דולר למניה, פרמיה של 14% על מחיר המניה של פריגו כיום. בסך הכל מדובר בכ-26.7 מיליארד דולר. פריגו מתנגדת כידוע לניסיון ההשתלטות הזה ונאבקת בו. בשבוע שעבר הגיע לישראל פאפא, שעומד כאמור בראש פריגו, וניסה לשכנע את המשקיעים הישראלים להתנגד למה שקורי מציע כאן. קורי קורא לפאפא להיפגש. "בוא נדבר ונגיע להסכם שטוב לעובדים ובעלי המניות של שתי החברות", הוא אומר. את פאפא הוא מגדיר כ"מענטש אמיתי". "הוא אפילו אמר בעבר איזו חברה טובה זו מיילן וקנה מניות שלנו. אני עדיין מקווה שג'ו יבוא לשולחן", הוא אומר.

קורי בטוח שמיילן תשיג את ה-50% הנדרשים מקרב בעלי המניות על מנת להשתלט על פריגו, אך פחות בטוח לגבי רף ה-80% שיאפשר למיילן להשיג בעלות מלאה על פריגו, לפחות לא בשלב הראשון. הצעת הרכש בתוקף עד 13 בנובמבר.

במבט מקרוב קורי מצטייר כאדם נמרץ וישיר, בדיוק כפי שעלה מהמכתבים הפומביים העוקצניים שפרסם כשטבע ניסתה להשתלט על מיילן רק לפני כמה חודשים. היום הוא מספר על קשריו עם טבע לאורך השנים, כולל ארוחת ערב עם אלי הורביץ ז"ל בסוף שנות ה-80, לצד מייסד מיילן, מילאן פושקאר. "הורביץ הוא איש חזון אמיתי שעשה פלאים בתעשייה. היו לי כמה פגישות איתו, טבע ניסתה לרכוש את מיילן כמה פעמים", הוא אומר.

גם על המנכ"ל לשעבר ישראל מקוב יש לו תשבוחות: "הוא אחד המנכ"לים הטובים ביותר שהיו בתעשייה, אסטרטג ואיש ביצוע. אני שומע ששלמה ינאי מצטרף לדירקטוריון פריגו, אני לא אשכח שהוא טס לסן פרנסיסקו והציע לי 20 דולר למניה כשהיינו ב-17 דולר. יש לי כבוד רב לטבע. אין לי ספק שארז ויגודמן ואני נעשה דברים טובים יחד כמובילי התעשייה, וחבל שאין לי זמן להיפגש איתו בביקור הזה. אבל ההצעה של טבע הייתה חסרת היגיון תעשייתי, זו הייתה עסקה של 'עוד מאותו דבר', אולי זה היה טוב כגשר לטבע (מבחינת הצמיחה הפיננסית, ש' ח' ו') אך לא למיילן".

קורי נשאל האם הוא מתחרט שלא קיבל את הצעת טבע. כזכור, טבע זנחה את ניסיון הרכישה של מיילן לטובת רכישת החטיבה הגנרית של אלרגן, לאחר שקודם לכן הציעה לשלם 82 דולר למניית מיילן, שכיום נסחרת ב-46 דולר בלבד. "זו הייתה הבעת עניין, בניגוד להצעה אמיתית", הוא אומר. "אולי טבע הייתה מגיעה ל-100 דולר למניה? אולי מזומן, אולי מניות. אני לא יודע. שתי דקות אחרי שארז שלח לי את המייל הראשון, התקשרתי והזמנתי אותו לניו יורק. אמרתי לו: 'כל מה שהיית צריך לעשות, זה להתקשר אליי באופן פרטי, והיינו דנים בנושא'. הוא שם את זה בפוזיציה פומבית ולא הייתה לי ברירה אלא לקחת את זה לשלב הבא. עכשיו הרעש מאחורינו, וחשוב שנתקשר יחד לטובת התעשייה כולה".

קורי מעריך עוד שמיילן תוכל לקבל אישור ולשווק את הגרסה הגנרית שלה לקופקסון של טבע ב-2016 (כיום יש גרסה גנרית אחת בשוק), ומנגד, להערכתו, טבע לא תיכנס עם גרסה גנרית למוצר המוביל של מיילן, אפיפן, בחודשים הקרובים - ייתכן שאף לא ב-2016 כולה.

לדברי קורי, עסקת מיילן-פריגו שונה ואינה "עוד מאותו דבר". "יש לנו הזדמנות משמעותית לספק ערך אמתי מיידי לבעלי המניות של פריגו, וזה תלוי בהם, אנחנו עברנו כל משוכה אפשרית בדרך בשבילם - פריגו תבעה אותנו בכל מקום, וניסתה לעצור את המהלך", הוא אומר. לטענתו, הוא הופתע מהתוכנית האסטרטגית שפריגו הציגה שכוללת קיצוץ 800 עובדים ורכישה עצמית של מניות. "הנהלה צריכה להתמקד ברווח הנקי למניה, ככל שהוא יצמח, גם המכפיל יגיע באופן טבעי. בניגוד לפריגו, האסטרטגיה של מיילן לא תלויה בהזדמנויות חיצוניות כמו רכישת חברות".

- מה שמעת מבעלי המניות הישראלים של פריגו שנפגשת איתם היום?

"אהבתי את השאלות שהם שאלו, שנוגעות ישר בעניין עצמו. אני אוהב שאנשים עושים שיעורי בית, שואלים שאלות ישירות. אני חושב שנתתי להם תשובות ישירות והדיאלוג היה טוב. אף אחד מהם לא התווכח על השווי וזה מדבר בעד עצמו".

"בכל מקרה נישאר בת"א"

מלבד הדיבורים, ניסיונות השכנוע והטקסים נרשם היום גם אירוע ממשי כשמניית מיילן, בעלת שווי שוק של כ-90 מיליארד שקל (שנייה רק לטבע), החלה להיסחר בתל אביב. השוק קיבל את המניה באופן חיובי והמניה רשמה עליות של כ-3% במהלך יום המסחר. קורי, שהשתתף בטקס פתיחת המסחר בתל אביב, אמר במהלכו כי "עם או בלי פריגו - נישאר בבורסה בת"א. זה כבוד להיות כאן ואני גאה מאוד להיות פה בישראל. מיילן התחילה בעיר קטנה במערב וירג'יניה וגדלנו ברחבי ארה"ב. התפתחנו לפעילות ב-150 מדינות ואנחנו נרגשים להרחיב את פעילותנו גם לכאן".

במקביל פרסמה היום הבורסה הבהרה בנוגע לצירוף מיילן למדדי הבורסה. מהדברים עולה כי מיילן לא תצורף למדדים במסלול המהיר. אם הצעת הרכש שלה לפריגו תיענה, מיילן תחליף את פריגו במדדים לכל המאוחר ב-15 בדצמבר. אם ההצעה תדחה - מיילן תצורף למדדים לצד פריגו, אך מבלי שמניות אחרות יגרעו מהמדדים שאליהם היא תצורף.

אתמול נרשם צעד נוסף שמקרב את מיילן להשלמת העסקה עם פריגו, לאחר שה-FTC, רשות ההגבלים העסקיים של ארה"ב, אישרה את המיזוג בין החברות, בתנאי שמיילן תמכור זכויות על 7 מוצרים שהיא משווקת. האישור היה צפוי, מכיוון שבין שתי החברות אין חפיפה גבוהה שעלולה לפגוע בתחרות.

עוד כתבות

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות חדות בוול סטריט; מטא מתרסקת ומאבדת קרוב ל-200 מיליארד דולר משוויה

נאסד"ק יורד בכ-2% ● ירידה חדה בצמיחה בארה"ב, מזרחי טפחות: "הנתון היום לא מביא לשינוי בציפיות מהפדרל ריזרב להורדת ריבית" ● המניה המועדפת על ביל אקמן מזנקת לאחר הדוחות ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון ● מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו מגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן