גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שחיתות? בלאטר: "השיטה של פיפ"א לא פסולה, אין לי חרטות"

רגע לפני שהוא מפנה סופית את הבמה ועוזב את נשיאות פיפ"א, ספ בלאטר, האדם המושמץ ביותר בכדורגל העולמי, בראיון שכל כולו נאום הגנה: "אני לא איש עשיר"; "בהצבעות בפיפ"א תמיד יש פוטנציאל לקנוניות"; "בכל הקשור לכסף, המצפון שלי נקי"; "סרקוזי גרם לקטאר להיבחר כמארחת המונדיאל"

ספ בלאטר / צלם: רויטרס
ספ בלאטר / צלם: רויטרס

ספ בלאטר אוהב להתחיל את היום שלו לפני 6 בבוקר. הוא מדלג על ארוחת בוקר, אבל שותה כוס קפה ורוקד מעט, על מנת לשמור על כושר. "קצב זה דבר מאוד חשוב בחיים. בכדורגל, ובכל דבר", הוא אומר. רק שב-27 במאי, רבע שעה בלבד לאחר שהתעורר - שגרת הבוקר שלו הופרעה על-ידי הטלפון. המשטרה השווייצרית, שפעלה בהוראת צווי הסגרה של משרד המשפטים האמריקאי - פשטה על מלון בור-או-לאק בציריך, שם עצרה שבעה מבכירי פיפ"א בחשד כי לקחו שוחד של למעלה מ-100 מיליון דולר.

המעצרים, שאליהם נוספה לאחר מכן פשיטה על משרדי פיפ"א בציריך, הגיעו בזמן שמאות עסקני כדורגל התכנסו בשווייץ על מנת להצביע בבחירות לנשיאות הארגון. "הרגשתי כמו מתאגרף שכבר מגיע לסיבוב ה-12 ומרגיש שהוא הולך לנצח... אבל אז: בום!", אומר בלאטר, 79, תוך כדי שהוא מדגים תנועה של מכת נוקאאוט.

ואז החלה רעידת אדמה. למרות שיומיים לאחר מכן ההצבעה לנשיאות התקיימה כמתוכנן, ובלאטר נבחר לקדנציה חמישית רצופה בתפקיד - הוא הודיע שבוע אחר-כך על התפטרות, כי לטענתו הוא צריך "להגן על פיפ"א". אבל זה לא היה הספיק: התובעים השווייצרים פתחו בחקירה פלילית סביב מעלליו, וב-8 באוקטובר הוא הושעה מכל פעילות בכדורגל על-ידי ועדת האתיקה של פיפ"א וגורש מהמשרד שלו. אפשר להזיז את בלאטר מהמפקדה שלו פיזית, אך להפריד נפשית את האיש מהמקום שהוא בנה בצלמו במשך 40 שנה - בתחילה כאחראי על פיתוח הכדורגל באפריקה, לאחר מכן כמזכ"ל ולבסוף כנשיא - זו כבר משימה יותר מורכבת.

האיש ששימש במשך שנים ככולא ברקים לכל כך הרבה האשמות שחיתות ועסקאות בחדרים האחוריים של פיפ"א, נראה קצת שברירי. אני שואל אותו איך זה מרגיש לראות את הסוף הקרוב (בפברואר הוא יעזוב סופית את פיפ"א לאחר הבחירות שיתקיימו על זהות מחליפו). הוא מודה שהוא משוגע לדבר ושאין סיכוי שהוא יצליח להפסיק לחשוב על פיפ"א. הוא מתגורר לבדו בדירה בציריך, ועובד ב"משרד קטן מאוד" עם שולחן, מחשב, כדור-רגל ותמונה של הרי האלפים על הקיר. "כואב לי שאני לא יכול לחזור למשרד שלי (במטה פיפ"א), כי המשרד שלי שם היה קצת יותר ממשרד; זה היה סוג של 'סלון' שגרנו בו", הוא אומר באנגלית מבולבלת עם מבטא (הכי נוח לו עם גרמנית וצרפתית, והוא שולט גם באיטלקית וספרדית).

בלאטר עדיין מתעורר בשעות בוקר מוקדמות, סורק את החדשות האחרונות לגבי ההתפתחויות בפיפ"א. "אני עונה למיילים האישיים שלי; אני מקבל הרבה מיילים. אני עוקב באופן מאוד אדוק אחרי מה שקורה במשרד בפיפ"א ומסביב לו. נכון לעכשיו, אני עוד לא במצב שאני יכול לקחת חופשה, רק בגלל שאני כבר לא במשרד... כי המשרד שלי הוא גם הזיכרונות שלי".

***

המלצר במסעדה בה אנו יושבים מגיע עם פינוק מהשף הראשי: צלחת עם סלמון, מלפפונים וקוויאר. אבל בלאטר אלרגי למאכלי ים, ומזיז את המנה הצידה. "הם יודעים שאני רגיש לדברים האלו, לא יודע למה הם הגישו את זה", הוא רוטן. כתחליף, הוא מזמין בשר מעושן, והוא אוכל אותו עם הידיים, בליווי מעט לחם.

הוא מצביע במהרה על הנקודה בה החלו הבעיות של פיפ"א, כמו גם ההידרדרות במעמדו האישי. "ה-2 בדצמבר 2010". באותו יום הוא הוציא מהמעטפה פתק עליו היה כתוב "קטאר" - כשהכריז על המדינה שזכתה באירוח מונדיאל 2022. "אם היית מסתכל טוב על הפנים שלי באותו רגע, היית יכול לראות שלא הייתי הכי מאושר להגיד 'קטאר'. ממש לא". ההחלטה להעניק את גביע העולם לקטאר עוררה זעם גם בקרב אנשים שלא ממש מתעניינים בכדורגל. "נכנסנו לסיטואציה בה אף אחד לא הבין איך גביע העולם הולך אל אחת המדינות הקטנות בעולם", הוא אומר, ואז מטיל פצצה: הוא אכן ניסה "לסדר" את ההצבעה, אבל לא לטובתה של קטאר - אלא לארה"ב. לדבריו, "היה הסכם ג'נטלמני" בין ראשי פיפ"א לפיו הטורנירים של 2018 ו-2022 יוענקו לרוסיה וארה"ב - "שתי מעצמות העל". הכל התרחש "מאחורי הקלעים. זה התארגן בצורה דיפלומטית שהן יהיו אלו שיקבלו את הטורנירים".

במידה וההנדסה האלקטורלית הזאת הייתה מצליחה, הוא עדיין היה נשיא פיפ"א, לטענתו. "אבל ברגע האחרון העסקה בוטלה, בגלל התערבות ממשלתית של מר סרקוזי", שלטענת בלאטר דחק במישל פלאטיני, נשיא אופ"א - להצביע עבור קטאר. "שבוע לפני ההצבעות קיבלתי שיחת טלפון מפלאטיני שאמר לי: 'אני כבר לא בתמונה שלך, כי ראש המדינה שלי אמר לי שאנחנו צריכים לשקול את הסיטואציה של צרפת'. פלאטיני אמר לי שזה ישפיע על יותר מקול אחד - בגלל שיש לו קבוצה של מצביעים שהולכת אחריו".

בלאטר לא מסכים לפרט לגבי המניעים שמאחורי המהלך. הוא טוען כי דיבר עם סרקוזי רק פעם אחת מאז ההצבעה, וכלל לא העלה את הנושא במהלך השיחה. הוא מודה כי ההצבעה החשאית, בה השתתפו נציגי הוועד המנהל של פיפ"א - תמיד הייתה בעלת פוטנציאל ל"קנוניה". "אתה אף פעם לא יכול להימנע מדברים כאלו בבחירות, זה בלתי אפשרי... במיוחד אם רק מעטים מצביעים".

כחודש לאחר ש-22 אנשי הוועד המנהל של פיפ"א הצביעו לטובתה של קטאר, ברוב של 14 קולות מול שמונה - הודיעה קטאר כי החלה לבחון רכישת מטוסי קרב צרפתיים. באפריל 2015 היא השלימה את העסקה כשקנתה 24 מטוסים תמורת 7 מיליארד דולר, עם אופציה לרכישה של 12 נוספים.

***

בלאטר נולד בעיירה האלפינית הקטנה ויספ (7,500 תושבים), המרוחקת כשעתיים נסיעה ברכבת מציריך. הוא קתולי מאמין, וחזר לעיירה השבוע על מנת להשתתף בטקסי "יום כל הנשמות". אביו עבד במפעל כימיקלים, וביתו היחידה, קורין, עדיין גרה שם ומלמדת אנגלית. יש לו נכדה בת 14, ובלאטר מודה שהבעיות שלו פגעו בה בצורה קשה. "היא סובלת יותר ממני", הוא אומר.

כשאני שואל אותו מה הוא חושב על פלאטיני - הוא מתרווח בכיסא, לוקח נשימה, ואז פוצח בתגובה דיפלומטית מאולצת. "פלאטיני היה כדורגלן טוב במיוחד. הוא בחור טוב. הוא יכול להיות יורש טוב שלי". הצרפתי עדיין נמצא במירוץ לנשיאות פיפ"א, אבל הקמפיין שלו נחבל משמעותית לאחר שהושעה גם הוא על-ידי ועדת האתיקה של פיפ"א מפעילות בכדורגל, ביחד עם בלאטר - לאחר שנודע על תשלום בסך 2 מיליון פרנקים שווייצרים שהגיע מפיפ"א אל חשבון הבנק שלו ב-2011, עבור עבודה שבכלל ביצע בתחילת העשור הקודם. "על-פי החוק בשווייץ, לא חייבים חוזה כתוב", מסביר בלאטר את עניין הכסף שעבר לפלאטיני ללא חוזה כתוב מתועד, ומוסיף שגם לא נדרשים עדי ראייה. הוא לא טועה: החוק השווייצרי לא אוסר על חוזים בעל-פה, אבל אני מעלה נקודה אחרת: זו הרי לא הדרך בה אמורה להתנהל חברה גדולה. "אבל אנחנו לא חברה, אנחנו מועדון", הוא מגיב. כשאני שואל אותו למה פיפ"א לא דיווחה על התשלום הזה, הוא מעביר אותי לשאלה הבאה. למרות מס השפתיים שלו לפיו פיפ"א צריכה לעבור רפורמות, וש"מספר דברים חייבים להשתנות", הוא לא משנה את דעתו לגבי תרבות לחיצות הידיים, טובות ההנאה והעסקאות הסודיות: "השיטה לא פסולה", הוא אומר, ומוסיף כי אם היה נותנים לו להישאר נשיא - "פיפ"א הייתה צועדת בדרך הנכונה". מחליפו, כך הוא מאמין - לא צריך לנסות לשנות את מה שהוא בנה בארגון.

אני שואל אותו על ענייני הכסף, האשמות השוחד והשחיתות - שהצליחו כולם לפסוח עליו במהלך השנים. האם הוא, או מישהו מטעמו, העבירו אי-פעם מזומנים על מנת לקבל את תמיכתם של מי מחברי פיפ"א? הוא מכחיש הכל תוך כדי שהוא מערב הורים: "יש לנו עיקרון במשפחה שלנו: העיקרון הבסיסי הוא לקחת כסף רק אם אתה מרוויח אותו; העיקרון השני: אף פעם אל תיתן כסף למישהו כדי לייצר לעצמך יתרון; והשלישי: אם אתה חייב כסף - שלם את חובותייך. אלו העקרונות שאני נצמד אליהם מאז גיל 12. לכן אני טוען שהמצפון שלי, בכל הקשור לכסף - נקי לחלוטין".

האם הוא איש עשיר? הוא טוען שלא, ושכל הכנסותיו מגיעות משכרו בפיפ"א. על כמה עומד שכרו? הוא מסרב לחשוף, כיוון שההתאחדות העולמית מפרסמת את שכר ההנהגה שלה רק בסכומים כוללים; בשנה שעברה היא שילמה 39.7 מיליון דולר ל"אנשי הניהול הבכירים" שלה. "מה אני עושה עם הכסף שלי? לבת שלי יש דירה, לי יש דירה, אחת פה ואחת שם. זה הכל. אני לא מבזבז כסף רק כדי להראות שיש לי. אם אתה מסתכל על האנשים הכי עשירים בשווייץ - אני לא מגיע אפילו לטופ 3,000, כי לכולם יש יותר מ-25 מיליון דולר".

מה לדעתו היו ההישגים הבולטים ביותר שלו בפיפ"א? לדבריו - "פרויקט גול", שתרם מיליוני דולרים למדינות העניות ביותר בעולם שם נבנו למעלה מ-700 מתקני כדורגל מאז 1998; וההחלטה לבצע רוטציה בין היבשות המארחות את גביעי העולם, ובמיוחד להביא אותו לאפריקה ב-2010. את השאלה שלי האם כספי הפיתוח הללו לא שימשו פלטפורמה נוספת להעברת כספים לידי עסקני כדורגל מושחתים, הוא מנפנף: "יש אחוזים מסוימים מהכספים, אולי 2% או 3%, שלא 'עבדו'". הצלחתו לשמור על אחיזת הברזל בפיפ"א נובעת גם מהתמיכה שקיבל ממדינות אפריקה, אחריהן חיזר בהתמדה. צילו של הקולוניאליזם עדיין מוסיף להתקיים, כאשר עסקני כדורגל אפריקאים מרגישים כי האירופים מתייחסים אליהם כסוג ב'. בלאטר, מנגד, הוא תומך ווקאלי בלתי מעורער של הכדורגל האפריקאי ועבד באופן בלתי נלאה על מנת להביא את המונדיאל אל דרום אפריקה. בלאטר גם הצליח להביא הצלחה מסחרית לפיפ"א: בארבע השנים שהסתיימו במונדיאל 2014 בברזיל - הארגון רשם הכנסות שיא של 5.72 מיליארד דולר.

להשקפתו, הוא ברא מעגל קסמים: פיפ"א עוזרת לילדים במדינות מתפתחות לשחק כדורגל באמצעות בניית מגרשים, ואז קוצרת את הפירות כשהם חוזרים הביתה וצופים במשחקים הגדולים בטלוויזיה. העבודה הזאת, הוא מתעקש, לא יכולה להיחרב: "המוניטין שלי הרוס, כיוון שהותקפתי, ונקבע כי אני אחראי על הכל. אבל זה לא יפגע במורשת שלי". בדיעבד, הוא תוהה האם לא היה עדיף מבחינתו לפרוש לאחר ההצלחה של המונדיאל ב-2014 בברזיל.

כשאני שואל אותו על תיק ISL, במסגרתו נחשף ב-2008 כי סוכנות הספורט, שנוסדה על-ידי הורסט דאסלר מאדידס, שילמה שוחד של 138 מיליון פרנקים שווייצרים לבכירים מעסקני פיפ"א - הוא מסרב להתייחס לנושא. הוא לא נמצא אשם בעבירה כלשהי, לדבריו. אני מעלה גם את שאלת התיק מ-2006, במסגרתו פיפ"א שילמה פיצויים בסך 90 מיליון דולר למסטרקארד בגין הפרת חוזה - לאחר שהעדיפה לחתום על חוזה חסות יוקרתי יותר עם ויזה. "לא היינו מאוד-מאוד חכמים", מודה בלאטר. "זה לא היה בסדר. אבל לפעמים עושים טעויות בגלל שעובדים קשה. אי אפשר לתלות אנשים".

***

לאחר שסיימנו עם השאלות המציקות על הונו, השחיתות והחשאיות בפיפ"א, הסקנדלים - בלאטר נרגע. הוא מאמין שיותר מאשר הוא ביצע עוול - נעשה לו עוול. הוא חוזר על כך שיש לו מעט שליטה על התנהגותם של אנשי הוועד המנהל של פיפ"א, שלא ממונים על-ידו, אלא על-ידי שש קונפדרציות הכדורגל היבשתיות. "חרטות? אין לי כאלו", הוא אומר. "החרטה היחידה שיש לי היא שלדעתי הייתי מאוד נדיב במהלך חיי בתוך הכדורגל, חשבתי שאנשים הם טובים, וברוב המקרים גיליתי שנפלתי למלכודות שלהם".

בינתיים, הוא מוחה על כך ששווייץ לא מגינה עליו. "אני אזרח שווייץ. אפילו הייתי חייל! פיקדתי על חוליה של 3,500 איש. שירתתי את המדינה שלי!", הוא אומר בהתייחס לשירותו כקצין בכיר ביחידת האספקה של הצבא במהלך המלחמה הקרה בשנות השישים.

כיום כבר נותרו לו מעט מאוד בעלי ברית. הוא אומר שהוא יכול לספור על כף יד אחת את מספר החברים שהוא יכול להתקשר אליהם ולקבל מהם עצות. הוא מודה שהמוניטין שלו נהרס לחלוטין. אבל הוא לא באמת יכול להפסיק, והוא עדיין גאה במפעל חייו: "האם מישהו אחר היה יכול לעשות את זה? רק אם הוא היה טיפש מספיק כדי להקדיש את כל חייו לכדורגל. אבל זה קשה למצוא אנשים שהיו בתוך המשחק לא רק עם הגוף שלהם, המוח שלהם או הלב שלהם - אלא גם עם הנשמה".

אנחנו לא מזמינים קינוח ומסתפקים בכוס אספרסו וכמה פטיפורים. בלאטר מחכה לערב, אז בת זוגו, לינדה באראס בת ה-51, תגיע בטיסה מז'נבה להיפגש איתו. בלאטר מרוצה מהסיטואציה: "המרחקים לא פוגעים בקשר שלנו", הוא אומר. "אולי זה אפילו עדיף עבור אדם שמקדיש את כל חייו לכדורגל. כשאתה 100% בתוך העבודה שלך, אז אפילו אם אתה איש רחב-לב - בזמנים מסוימים האדם שגר איתך לא יכול להיות מרוצה".

ואז הוא נעמד, ולפתע הוא שוב נראה קטן ושברירי. הוא חותם על כדור-רגל, לבקשת מנהל המשמרת במסעדה; ואז נעלם אל תוך מרצדס שחורה.

עוד כתבות

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

סאלח דבאח / צילום: שלומי יוסף

"עד עכשיו נלחמנו על הבית. הגיע הזמן לדבאח מעבר לים"

המלחמה שרוקנה את הצפון והקשתה על העובדים להישאר, הסערה ברשת שהביאה אותו לבית המשפט, הקושי להתפתח בנדל"ן אל מול המתחרות והתוכניות להתרחב למדינות המפרץ ● סאלח דבאח, מנכ"ל רשת הקמעונאות המשפחתית שמגלגלת יותר ממיליארד שקל בשנה, בראיון מיוחד

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים, וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

צפנת דרורי, ד''ר חדוה בר, איילת שקד, מירי קמחי וטל אייל-בוגר / צילום: ניב קנטור

איילת שקד: "הממשלה יצרה קרע בחברה הישראלית"

איילת שקד, חדוה בר ונדין בודו-טרכטנברג לקחו חלק בכנס "נשים, משפט ועסקים" שערכו פירמת עורכי הדין פישר וארגון היועצים המשפטיים בחברות ● עמוס תמם יחליף את אסף גרניט כפרזנטור של אלבר. כמה יעלה הקמפיין החדש? ● והמהלך החדש של נמל חיפה ● אירועים ומינויים 

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד הוא פיתח את אפליקציית "פארמי", שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה, ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה, מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

מנכ''ל דקארט דין לייטרסדורף וסמנכ''ל המוצר משה שלו / צילום:  עמית אלקיים

מ-8200 להנהלת חד הקרן: התפקיד החדש של יוסי שריאל

יוסי שריאל צורף לחברת דקארט על ידי מייסדיה, דין לייטרסדורף ומשה שלו, שהיו גם פקודיו ביחידת 8200 ● הוא שוחרר משירות מילואים על ידי הרמטכ"ל אייל זמיר כמי שנושא באחריות פיקודית לאירועי ה-7 באוקטובר מעצם תפקידו כמפקד 8200

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?