גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בניסיון למנוע קריסה: רבוע נדל"ן תעניק למגה 9% הנחה בשכירות

בנוסף, מחזיקי האג"ח של קבוצת אלון צפויים לאפשר לה להזרים 50 מיליון שקל לרבוע כחול, שמחזיקה בין היתר במגה ■ תקופת ההנחה: שנתיים

סניף מגה / צילום: איל יצהר
סניף מגה / צילום: איל יצהר

קבוצת אלון , שבשליטת עו"ד שרגא בירן והקיבוצים, ממשיכה לנקוט מהלכי הישרדות שימנעו את התפרקותה, בדגש על שיקומה של רשת הקמעונאות הקורסת מגה. במסגרת זו דיווחה היום (א') חברת רבוע נדל"ן, המשתייכת לקבוצה ומשכירה למגה את רוב נכסיה, על מתן הנחה ניכרת בשכירויות לרשת.

בד-בבד, הצביעו בסוף השבוע מחזיקי האג"ח של קבוצת אלון על ההחלטה לאשר לה להזרים 50 מיליון שקל לחברה-הבת אלון רבוע כחול (באמצעותה מוחזקות מגה, רבוע נדל"ן וחברות נוספות). על-פי הערכות, ישנו רוב בין הגופים המוסדיים לאישור ההזרמה, בהינתן הבטחונות והתנאים המטיבים שאלון הציעה למחזיקי האג"ח כחלק מהמהלך.

כעת נציגות מחזיקי האג"ח והנאמן - חברת הרמטיק - מנהלים משא-ומתן עם הקבוצה על ניסוח ההבנות בצורה משפטית. על-פי הערכות, מדובר בצעד טכני בעיקרו, שבסופו תאושר הזרמת ההון לאלון רבוע כחול, הנמצאת מצידה בעיצומם של מגעים לחתימת הסדר חוב בהיקף של כ-900 מיליון שקל עם נושיה הפיננסיים (מדובר בהסדר החוב השלישי בקבוצה בתוך חודשים ספורים, בהמשך להסדרים שנחתמו ברשת מגה ובקבוצת אלון).

עיקר ההסדר המתגבש כולל דחייה של החזרי החוב ב-5 שנים, בתמורה להעלאת הריבית שתשלם החברה לנושיה (אג"ח ובנקים) ב-1%-1.5% ל-5%, ומתן חבילת אקוויטי של 10% ממניות החברה לנושים.

הסניפים שייסגרו - לא בהנחה

כאמור, חברת רבוע נדל"ן - העוסקת בהשכרת נדל"ן מניב, רובו לרשת מגה, וכן בבנייה למגורים - דיווחה היום כי תעניק למגה הנחה של 9% בדמי השכירות ביחס לסניפי הסופרמרקט המושכרים לה ולמשרדים בראש-העין. ההסכם האמור יפחית את הכנסות רבוע כחול נדל"ן ביותר מ-4% - ביחס להכנסות במחצית הראשונה של 2015 בקצב שנתי ויביא להפחתה בשווי נכסי הנדל"ן של החברה.

ההנחה האמורה, שתסתכם בכ-10 מיליון שקל לשנה, תהיה למשך שנתיים החל מחודש זה. לאור זאת מדווחת רבוע נדל"ן כי "להערכת הנהלת החברה, מתן ההנחה צפוי להביא לקיטון בשווי ההוגן של נכסי הנדל"ן להשקעה של החברה בסכום של כ-13 מיליון שקל".

בד-בבד, דחיית תשלום 5% מדמי השכירות שמגה אמורה לשלם לרבוע נדל"ן לתקופה של שנה - שאושרה על-ידי האסיפה הכללית של החברה ביולי השנה, תבוטל עם כניסתו לתוקף של הסכם ההנחה החדש.

בכך לא תם השינוי בהסכמי השכירות של מגה כלפי החברה-האחות רבוע נדל"ן. נקבע כי חלופת דמי השכירות כאחוז מהפדיון שבהסכמי השכירות תגדל מ-2% ל-2.75%, וזאת עד לתום תקופת השכירות בסוף הרבעון הראשון ב-2019. כמו כן, רבוע נדל"ן רשאית לקצר ואף להפסיק את תקופת השכירות של מגה בסניף שברחוב יהודה המכבי בתל-אביב בכל עת וללא תנאים, בהודעה מראש של 12 חודשים.

התוספת להסכמי השכירות של מגה ורבוע נדל"ן כוללת עוד שינוי, שלפיו ביחס ל-11 מהסניפים שמגה שוכרת מהחברה (מתוך 12 הסניפים שמגה הודיעה על סגירתם), סוכם כי מגה תפנה אותם וכן תשלם את כל התשלומים החלים עליה בגינם על-פי הסכמי השכירות, ללא ההנחה החדשה - לגבי 5 מהם עד לסוף שנת 2015 ולגבי 6 הסניפים הנותרים עד לסוף פברואר הקרוב. לגבי הסניף ה-12 טרם הושג הסדר, כאשר רבוע כחול נדל"ן מחזיקה בנכס האמור יחד עם צד ג'.

אגב זאת, רבוע כחול נדל"ן מגלה בדיווחה כי "מגה רואה ב-11 מתוך 12 הסניפים האמורים כנכסים מכבידים, ולפיכך נכון למועד זה אינה משלמת את דמי השכירות בגינם".

עוד מציינים בשתי החברות כי "חברת רבוע נדל"ן ורשת מגה יפעלו כדי להשכירם לשוכרים חדשים כבר בזמן הקרוב. אם יושכרו, יופסקו דמי השכירות החודשיים שמגה עדיין התחייבה לשלם".

הסכסוך בין שרגא בירן לדודי ויסמן עלול להוביל ל"תספורת" באג"ח רוזבאד

האתגרים הפיננסיים שרובצים על שולחנם של בעלי השליטה בקבוצת אלון, עו"ד שרגא בירן ושותפו לשעבר דודי ויסמן, אינם מסתכמים בקשיים של קבוצת אלון והחברות המוחזקות על-ידה. לשניים, שמחזיקים בקבוצת אלון באמצעות חברת ביילסול הפרטית (80% בבעלות בירן והיתרה בידי ויסמן), יש החזקה נוספת הזקוקה לתמיכה חיצונית כדי לעמוד בהתחייבויותיה - חברת ההשקעות בנדל"ן רוזבאד.

החברה, שרשמה בשנים קודמות הפסדים של מאות מיליוני שקלים מהשקעות נדל"ן ברומניה ובגרמניה, אמורה בסוף החודש לבצע את התשלום השני מתוך שלושה על חשבון פירעון הקרן באג"ח סדרה ג', בהיקף של כ-26.8 מיליון שקל.

היום הודיעה רוזבאד, שנזקקה להזרמות והנשמות מבעלי השליטה כדי לשמור על קיומה, כי פנתה לביילסול לצורך קבלת הבהרה האם בכוונתה להמשיך ולתמוך בחברה ולהעמיד לטובת החברה את המקורות הנדרשים לצורך פירעון התשלום הקרוב למחזיקי האג"ח, והוסיפה כי נכון להיום "טרם נתקבלה הודעה כלשהי מביילסול האם בכוונתה להעמיד לטובת החברה את הסכומים הנדרשים לצורך פירעון התשלום הקרוב למחזיקי האג"ח".

נזכיר כי בשנים האחרונות הלוו בעלי השליטה, בירן וויסמן, סכומי-עתק בהיקף מצטבר של כ-250 מיליון שקל לצורך פירעון הקרן והריבית למחזיקי האג"ח ברוזבאד. ואולם, הסכסוך בין השניים, הדחתו של ויסמן מניהול קבוצת אלון והחברות שבשליטתה וההסתבכות הנוכחית של קבוצת אלון-אלון רבוע כחול-רשת הקמעונאות מגה - מעוררים חששות לגבי המשך התמיכה ברוזבאד.

עוד כתבות

אילוסטרציה: איל יצהר

כתב תביעה נגד ויז'ן אנד ביונד: "פעלו תחת דפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת והסתרת מידע מהותי"

החברה המשקיעה בנדל"ן בארה"ב, נתבעה על ידי 126 משקיעים על סכום של כ-29 מיליון שקל ● בכתב התביעה עולה טענה "לדפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת, רשלנות והסתרת מידע מהותי" ● עוה"ד המייצג את החברה מסר כי:"טרם התקבל כתב התביעה וכאשר הוא יתקבל נוכל להתייחס, ככל שנדרש"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

״השקיע במניה כשהייתה שווה שקל וחצי״: מאחורי החקירה שמסעירה את שוק ההון

מנכ"ל בית ההשקעות לביא את לביא, שנחקר על ידי רשות ני"ע, הוא בנו של אחד מראשוני שוק ההון בישראל, שחילץ את לקוחותיו במשבר ויסות הבנקים ● אנשי שוק שמכירים את לביא מתקשים להאמין לחשדות: "זה לא בחור צעיר שבא לעשות מכה של כמה מאות אלפי שקלים"

חוות השרתים סארברפארם במושב בני ציון / צילום: ט. ג. הפקות

מהגדולות בישראל: חוות השרתים שתוקם באשדוד בהשקעה של 1.5 מיליארד דולר

יחד עם קרן תשתיות ישראל, סרברפארם תיבנה חוות שרתים באשדוד בהיקף של 130 מגה-וואט ● בשלב הראשון יושקעו כ-1.5 מיליארד דולר לבנייה, ובהמשך עוד כ-4.5 מיליארד דולר יושקעו להצטיידות החווה ● מדובר באחת מחוות השרתים הגדולות ביותר בישראל המתוכננות בימים אלה

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

המשרוקית. עו''ד עמית חדד / צילום: איל יצהר

איך ייתכן שעמית חדד מייצג כל־כך הרבה מסביבת נתניהו?

לא פעם הטיפול המשפטי בפרשות שסובבות את רה"מ בנימין נתניהו מתנקז לידיו של אותו עורך דין ● הכללים אוסרים כל מצב של ניגוד עניינים, אבל האם יש בכלל מי שמפקח? ● כך התגלגל המקרה של עו"ד עמית חדד - עד שהביא להתפטרות של בכירה בלשכת עורכי הדין ● המשרוקית של גלובס

סאלח דבאח / צילום: שלומי יוסף

"עד עכשיו נלחמנו על הבית. הגיע הזמן לדבאח מעבר לים"

המלחמה שרוקנה את הצפון והקשתה על העובדים להישאר, הסערה ברשת שהביאה אותו לבית המשפט, הקושי להתפתח בנדל"ן אל מול המתחרות והתוכניות להתרחב למדינות המפרץ ● סאלח דבאח, מנכ"ל רשת הקמעונאות המשפחתית שמגלגלת יותר ממיליארד שקל בשנה, בראיון מיוחד

חדשות הביומד / צילומים: אינטואיטיב סרג'יקל, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדוח שמגלה: תחום בריאות האישה מצריך שינוי גישה מהותי

דוח של UBS חושף את ההשלכות הכלכליות המשמעותיות של השקעה בבריאות האישה; חברת Scinai רוכשת את המפעל הישראלי של רציפארם השבדית; סטארגט פארמה גייסה מיליוני דולרים לקידום תרופה רדיואקטיבית; יחסי בריטניה-ישראל בתחום המחקר הרפואי מתהדקים; ואתר חדש ירכז משרות בתחום מדעי החיים ● השבוע בביומד

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

ירידה עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים / צילום: יח''צ

הם שלטו בכבישי ישראל יותר מ־40 שנה. היום רק מותג רכב יפני אחד נותר בצמרת

בתוך שנים ספורות הפכו רוב מותגי הרכב היפניים ממובילי שוק לזן שנמצא על סף הכחדה, לנוכח הפלישה הסינית ● נתוני ינואר ממחישים זאת היטב, עם ירידה דו–ספרתית עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים, למעט טויוטה ● האם עוד מכשול הוסר מדרכם של הסינים?

שדות סולאריים של דוראל בארה''ב / צילום: באדיבות דוראל

מניות האנרגיה הלוהטות של ת"א קפצו פי 3 בזכות הימור על השוק האמריקאי

חברות האנרגיה אנלייט, או.פי.סי ודוראל הוסיפו בשנה האחרונה מאות אחוזים לשוויין, על רקע פעילותן המתרחבת בארה"ב ● השלוש הפכו לחביבות המשקיעים בזכות רוח גבית לה הן זוכות מהביקוש האדיר לחשמל בארה"ב, בעיקר עבור חוות שרתים למהפכת ה–AI

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"לחסל את חמינאי עכשיו": המסרים מבית המלוכה הסעודי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בבורסה: איך המשקיעים מקבלים את פאלו אלטו?

מדד ת"א 35 יורד ב-0.5% ● ירידות בחוזים בניו יורק, הביטקוין קורס, הדולר יורד ● בתזמון מאתגר: פאלו אלטו החלה להיסחר הבוקר בת"א ● האם בנק ישראל יוריד היום את הריבית? הכלכלנים חלוקים ● האיום החדש של אנבידיה על אינטל ● מהן מניות HALO ולמה הן הפכו לטרנד בוול סטריט ● פה ושם - במיטב ובבנק אוף אמריקה אומרים: המניות בבורסת ת"א ובוול סטריט יקרות מידי

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

מוותרים על מיליארד דולר: דירקטוריון אינמוד דחה את הצעות הרכישה

אחרי תהליך שארך שמונה חודשים בהובלת בנק אוף אמריקה, הודיעה הוועדה המייעצת שהקים דירקטוריון אינמוד לבחינת העסקה, כי אף אחת מן ההצעות שהוגשו אינה מתאימה

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?