גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סוכני ביטוח: יציבות בטיפול בתביעות בביטוחי רכוש והחבויות

כנס ביטוח הכללי (אלמנטר) השנתי של לשכת סוכני ביטוח: בסך הכל הציון לענף הביטוח בהיבטים אלה הינו בינוני עד טוב

דוחות כספיים/צילום:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב
דוחות כספיים/צילום: Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

סוכני הביטוח מצאו: יש יציבות ברמת הטיפול בתביעות ובמהירות הטיפול בתביעות מצד חברות הביטוח בביטוחי הרכוש והחבויות, ושבסך הכל הציון לענף הביטוח בהיבטים אלה הינו בינוני עד טוב. במסגרת כנס לשכת סוכני ביטוח המתקיים בימים אלה הוצגו תוצאות סקר הסוכנים, ביחס ל"עמדות סוכני הביטוח כלפי חברות הביטוח", שנערך באמצעות מכון דיאלוג. הסקר בוחן את עמדת הסוכנים ביחס לרמות השירות שמספקות להם חברות הביטוח, ודרכם ללקוחות הקצה, בתחומי הביטוח הכללי כגון ביטוחי הרכבים והדירות, והוא הוצג במסגרת כנס ביטוח הכללי (אלמנטר) השנתי של לשכת סוכני ביטוח שנערך באילת.

במסגרת זו התברר כי מבחינת סוכני הביטוח, ישנה "רמת שביעות רצון טובה עד בינונית בפרמטרים הנוגעים להערכת חברות הביטוח. פרמטרים בולטים יחסית לחיוב כוללים יחס עובדי החברה, מקצועיות, זמינות והוגנות החברה בקבלת החלטות בנושא תשלום תביעות", כשמנגד, בפרמטרים הנוגעים לגמישות החיתום (כלומר, לקבלת המבוטח לביטוח וקביעת תנאי הביטוח), כמו גם ביחס לנכונות החברות עמן עובדים הסוכנים לתשלום לפנים משורת הדין, הציונים שהעניקו הסוכנים נמוכים יותר. אגב, מסתבר, ולא בפעם הראשונה, שלסוכני הביטוח בישראל "בטן מלאה" כנגד חברות הביטוח כשביחס ל"מדד הפגיעה בסוכן" הציונים שניתנו לחברות הינם "נמוכים עד נמוכים מאוד".

בלשכת סוכני ביטוח מציינים עוד כי "ההשוואה לאורך זמן מראה יציבות בנתונים עם מגמת שיפור קלה". כך, לדעת הסוכנים, בכל אחת מהשנים 2012 עד 2015, נרשמה יציבות בציוני הסוכנים לחברות בהיבטים חשובים כגון הוגנות בתשלום תביעות (ציון שנע סביב 7.6 מתוך 10) מהירות הטיפול בתביעות (ציון שנע ברמה של 7.3) ושיפור קליל בהיבט התעריפים (ציון של 7.2).

ומה ביחס להבדלים בין החברות? הסוכנים בחנו שורה ארוכה של פרמטרים להשוואה. בחרנו להתמקד בכמה שחשובים בעיקר למבוטח. כך, מדירוג הסוכנים עולה כי שלמה ביטוח, מקבוצת שלמה סיקסט, היא החברה המובילה בשביעות רצון סוכנים מהוגנות החברה בקבלת החלטות בנושא תשלום תביעות, כשאחריה הכשרה ביטוח ושומרה (שבבעלות מנורה מבטחים). למעשה, שלוש החברות הללו אינן מהגדולות בתחום הביטוח הכללי כשאחריהן בסדר יורד נמצאות מגדל והראל. את הרשימה סוגרת מלמטה כלל ביטוח. אותה תמונה, אם כי בשינויים קלים שמתמצים בהחלפת מקומות בין הכשרה ביטוח לשומרה ובין מגדל להראל - ניבטת אלינו גם מתוצאות הסקר ביחס למהירות הטיפול בתביעות.

היבט חשוב נוסף נוגע ל"נכונות החברות לתשלום לפנים משורת הדין", שם החברות שבולטות לחיוב ביחס לענף הן: שלמה ביטוח, שומרה, הכשרה ביטוח והראל, כשמהצד השני בולטות בתחתית הדירוג של הסוכנים הפניקס ומעליה מגדל. אגב, עוד עולה מהסקר כי הראל והפניקס הינן החברות ש"הי פוגעות" בסוכן - כלומר, באמצעות פעילות ישירה או הורדת עמלה כהשתתפות בהנחה ללקוח.

כך, בשורה התחתונה לשכת סוכני ביטוח נתנה לחברות הקטנות יחסית שלמה ביטוח (שמובילה), שומרה והכשרה ביטוח את הדירוגים הגבוהים ביותר בחישוב הכללי, כשאחריהם (בסדר יורד) מגדל, הראל ומנורה מבטחים, ובתחתית הפניקס, איילון וכלל ביטוח.

במסגרת הסקר הציג אריאל מונין, שמוביל את תחום הביטוח הכללי בלשכת סוכני ביטוח, תמונת מצב בעייתית במיוחד ביחס להתנהלות חברות הליסינג למול מבוטחים שנפגעו בתאונות דרכים מרכבים שבבעלותן. כך, בלשכה מאירים התנהלות בעייתית במיוחד מצד חברות הליסינג, לתפיסתם של הסוכנים, והם אומרים: "שביעות רצון נמוכה מאוד מחברות הליסינג שנבדקו בכל הנוגע לטיפול בתביעות, ללא הבדל בין החברות". הסוכנים העניקו לחברות הליסינג ציונים של 1.9 עד 2.3 מתוך 10.

במסגרת הכנס נשאה דברים הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון באוצר, דורית סלינגר, שאמרה כי "2015 הייתה שנה מרובה בעשייה ובקידום המטרות ששמנו לפנינו. מטרות אלה כוללות הגברת ההתנהלות ההוגנת, השקופה והאחראית של כלל השחקנים בשוק, יצירת מוצרים הוגנים וזמינים, הגברת התחרות והגברת המודעות הפיננסית של החוסכים והמבוטחים למוצר הביטוחי ולהוזלת עלויותיו" תוך שהבהירה כי גם ב-2016 "האגף ימשיך לפעול לקידום המטרות הללו".

נשיא לשכת סוכני ביטוח, אריה אברמוביץ, ציין בדבריו כי "האתגר הגדול הבא שלנו הוא השלמת הפרדת התגמול מדמי הניהול. אנו נוריד את דמי הניהול ונשפר את השירות", אמר. הוא התייחס למהלכים שהתרחשו לאחרונה בוועדת הכספים בעניין חוק ההסדרים, במסגרת פרק שעסק במקומו של הסוכן בעולם הפנסיוני - למול היצרנים, הלקוח ולמול המעסיק, ורפורמות אחרות שהיו בחוק והתקבלו או שונו או אף הוצאו ממנו. בהקשר זה הוא אמר כי "עברנו חודשים ארוכים, מאתגרים ומתישים במאבק בחוק ההסדרים והצלחנו... כי מראש לא באנו להגיד רק לא. אלא לראות ביושר גם את הצדדים החיוביים שיש ביוזמת הפיקוח". עוד אמר שבעתיד על סוכן הביטוח להיות מנהל הסיכונים "של כל בית ומשפחה".

עוד כתבות

מצלמת NightHawk2 של נקסט ויז'ן על רחפן / צילום: נקסט ויז'ן

מניית נקסט ויז'ן זינקה לשיא: "עסקה שמבטיחה צמיחה חזקה גם ב־2026"

חברת הטכנולוגיה הביטחונית קיבלה הזמנה של כ־77 מיליון דולר - הגדולה בתולדותיה ● לידר: "עסקה פנומנלית שמהווה קפיצת מדרגה" ● מניית נקסט ויז'ן זינקה בכ־240% בשנה האחרונה

הודעה שנשלחה בקבוצת וואטסאפ של מתחזים / צילום: צילום מסך

הונאת הרשת החדשה: הבטיחו תשואה חלומית, ואז המניה נפלה בכ־90%

מתחזים ברשת שכנעו משקיעים ישראלים להשקיע במניה של קבוצת מסעדות מלזית ● הם התחזו לדמויות מוכרות בשוק, וכך זינקה המניה בכ־150% - אך קרסה לאחר בריחת מארגני ההונאה שמכרו את החזקותיהם ● ברקע, פלטפורמות כמו מטא מתקשות לבלום את התופעה

יהודה מורגנשטרן / צילום: כדיה לוי

התנועה לאיכות השלטון נגד מינוי מורגנשטרן לממלא מקום מנהל רמ”י

התנועה לאיכות השלטון מבקשת לבלום את כוונת שר הבינוי והשיכון למנות את מנכ"ל משרדו, יהודה מורגנשטרן, למ"מ מנהל רמ"י ● בתנועה טוענים כי המינוי, הנעשה בשעה שוועדת האיתור למנהל קבוע רק החלה את עבודתה, עלול להקנות למורגנשטרן יתרון בלתי הוגן על פני מועמדים אחרים, לפגוע בעצמאות ועדת האיתור ובשוויון ההזדמנויות ואף לעורר חשש לניגוד עניינים ולמינוי פוליטי

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ אחרי חיסול ראאד סעד: אנחנו בודקים אם ישראל הפרה את הפסקת האש בעזה

בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג דחה את הערעור שהגישה מדינת ישראל על צווי המעצר שהוצאו נגד נתניהו וגלנט ● ה-FBI סיכל פיגועי תופת בארה"ב בערב השנה החדשה; חמשת העצורים - פרו-פלסטינים ● שנה לאחר נפילת משטר אסד ובצל המכות שספג המחנה הפרו-איראני בזירות השונות, נחשף קרע עמוק בתוך "ציר ההתנגדות" ● עדכונים שוטפים

מה מציעות ספקיות החשמל הפרטיות לצרכנים? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

החשמל מתייקר, אבל יש פתרונות: כך תחסכו עד 20% דרך הספקיות הפרטיות

רק אחד מכל 10 משקי בית התניידו לספקיות פרטיות מאז נכנסה רפורמת החשמל לתוקף, חרף העובדה שמדובר במהלך פשוט יחסית ● הנחות קבועות של אחוזים בודדים או מסלולים עם חיסכון של עד 20% בשעות הלילה: מה כדאי לדעת על המסלולים שמציעות החברות השונות ● גלובס עושה סדר

הציבור מעדיף פיקדונות על הקרנות הכספיות של רשות ני''ע / אילוסטרציה: Shutterstock

בין פיקדון לקרן כספית: המוצר החדש שאמור היה לייצר תחרות לבנקים, אבל מתקשה לגייס לקוחות

ברשות ני"ע קיוו שהשקת הקרנות הכספיות המתחדשות תסיט אליהן כספים מהפיקדונות, אלא שכחצי שנה לאחר מכן המצב עגום: רק שני בתי השקעות מוכרים את הקרנות, והמשקיעים מדירים את כספם מהמוצר, שמנהל מיליונים בודדים ● בקרנות טוענים: "הבנקים לא משווקים אותנו"

ניקש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו / צילום: מולי גולדברג

ברקע החשש מהאקזיט, מנכ"ל פאלו אלטו נפגש עם עובדי סייברארק

על רקע העסקה לרכישת החברה בכ-25 מיליארד דולר, מנכ"ל פאלו אלטו נפגש היום (ג') עם עובדי סייברארק ● בשיחה עם כתבים שקיים טרם המפגש, ביקש ארורה להפיג את החששות: "לא תהיה פגיעה באופציות של העובדים"

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

המשקיעים בוול סטריט מתרחקים מענקיות הטכנולוגיה - וזו החלופה

סימני הספקנות סביב תחום ה-AI הולכים ומתרבים, ובתי ההשקעות הגדולים אומרים ללקוחות שלהם להוריד את החשיפה לענקיות הטכנולוגיה ● לדידם, ההזדמנויות הן בתחומים שאינם תחת הפנס ● "המשקיעים כבר לא ירדפו רק אחרי מיקרוסופט ואמזון - ההשקעה הולכת ומתרחבת לשאר השוק"

צילום: איל יצהר

רעיון נועז, כישלון קליני מכריע: חברת הביומד ביומיקס צפויה להיסגר

החברה הישראלית שפיתחה טכנולוגיה לטיפול בזיהומים חיידקיים הפסיקה ניסוי קליני בשל תופעות לוואי, פיטרה מעל מחצית מעובדיה ומתכוונת למכור פטנטים ● היום הגישה ביומיקס בקשה לצו פתיחת הליכי חדלות פירעון מניית החברה האם בניו יורק איבדה כמעט את כל ערכה מאז מיזוג ה-SPAC

מיכאל קלמן, מנכ''ל מנורה מבטחים, ויורם נוה, מנכ''ל כלל ביטוח / צילום: נטי לוי, כדיה לוי

על מה ממליצים בחברת הביטוח שהשיגה לחוסכים את התשואה הכי גבוהה השנה בכל האפיקים

2025 מסתמנת בתור השנה של חברות הביטוח, שמובילות את טבלת התשואות גם בנובמבר, ובראשן מנורה מבטחים וכלל ● החוסכים בישראל בדרך לשנה הטובה ביותר מאז 2009 ● במנורה דוגלים כעת בהשקעות סלקטיביות במניות טכנולוגיה, בעוד שבכלל מציעים להיצמד למדדים

יו''ר ועדת הכלכלה ח''כ דוד ביטן ועדת הכלכלה, 10.12.25 / צילום: איל יצהר

דוד ביטן ניהל דיון על מחיר ביטוח הרכב. האם הוא שולט בנתונים?

בוועדת הכלכלה בכנסת התנהל דיון סוער על התייקרות מחירי ביטוח הרכב ● יו"ר הוועדה דוד ביטן שלף נתונים חריגים, אבל האם הם נכונים? ● המשרוקית של גלובס

ריק וורסטר, מנכ''ל חברת הברוקראז' צ'ארלס שוואב / צילום: Reuters, Kylie Cooper

מנכ"ל חברת ברוקראז' מהגדולות בעולם משרטט את הגבול בין הימור להשקעה

ריק וורסטר, מנכ"ל חברת הברוקראז' צ'ארלס שוואב, רואה את המתחרה רובינהוד צוברת תאוצה וחושש מהנהירה למוצרים עתירי סיכון ● "אני באמת מודאג מהמסר שנשלח למשקיעים צעירים - שצריך להשיג רווחים מהירים"

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

מהחוק לגנזך: איך נחלשו ההבטחות למילואימניקים על צמצום שירות ב-2026

גוברות ההערכות שמשרתי המילואים יעברו ב-2026 שנה נוספת של היעדרויות ממושכות מהבית והעבודה - זאת למרות הבטחות הממשלה להקלה בעומס השירות, בעקבות המציאות החדשה שלאחר המלחמה

יו''ר הוועד האולימפי בישראל יעל ארד, אורח הכבוד ויו''ר הוועדה המארגנת של המשחקים האולימפיים LA28 קייסי וסרמן וארוסתו / צילום: הוועד האולימפי בישראל

הוועד האולימפי מסכם שנה באירוע חגיגי

הוועד האולימפי בישראל חתם את השנה הפוסט־אולימפית בטקס חגיגי ● פורום טכנולוגי סגור ביוזמת MIND Israel התקיים בת"א ● מאות רוקחי Be פארם השתתפו בכנס השנתי באקספו ת"א ● וגם: יו"ר חדשה לוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה ת"א ומועמד לתפקיד נשיא התאחדות התעשיינים ● אירועים ומינויים

בית החולים הדסה / צילום: אביבה גנצר

"המודל של בית החולים לא עובד": איך הדסה שוב נקלע למשבר?

נציגי בית החולים צפויים להיפגש השבוע עם אנשי האוצר ומשרד הבריאות כדי לפתור את המשבר התזרימי של הדסה, שכבר הוביל להכרזת סכסוך עבודה ● הדרישות של ההנהלה, הטענות של האוצר וההצעה של בכיר לשעבר בהדסה שאף צד לא רוצה לקבל

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

קצב האינפלציה בנובמבר - 2.4%; מחירי הדירות ירדו חודש שמיני ברצף

האינפלציה ירדה בחודש נובמבר ב-0.5%, בהתאם לצפי ● הסעיפים הבולטים בהם נרשמו ירידות: סעיף הטיסות, סעיף ירקות ופירות טריים וסעיף תרבות ובידור ● מנגד, סעיף המזון רשם עלייה של 0.4% ● יניב פגוט, סמנכ"ל המסחר של הבורסה: "סביבה נוחה לבנק המרכזי להפחית את הריבית במשק כבר ב-5 בינואר"

גדעון תדמור, יו''ר ומייסד נאוויטס / צילום: דניאל קמינסקי

חגיגת המימושים בת"א: שתי מנהלות בנאוויטס מכרו מניות ב־29 מיליון שקל

אחרי זינוק של כ־870% בחמש השנים האחרונות, יועמ"שית שותפות הנפט וסמנכ"לית הכספים שלה מימשו חלק מהחזקותיהן ● שווי החזקותיו של המייסד והיו"ר גדעון תדמור זינק ל־1.3 מיליארד שקל

השנה בה נשברו כל המיתוסים בשוק הרכב / צילום: AI

הסיניות השתלטו, החשמליות נזנחו: הנתונים שמאחורי השנה הדרמטית בשוק הרכב

בשנה החולפת השתנו חוקי המשחק בגזרת הרכב הישראלי: מלאים עצומים הכבידו על השוק ועיוותו את תמונת המכירות, המכוניות החשמליות נזנחו לטובת פלאג-אין, הסינים כבשו את השוק, ומותגים ותיקים נדחקו לקרן זווית ● האם 2026 צפויה להיות סוערת יותר?

שיגור לוויין איראני בנמל החלל קוסמודרום ווסטוצ'ני ברוסיה (בעיגול: ולדימיר פוטין, נשיא רוסיה) / צילום: רויטרס - Alexander Kazakov

מרוץ חלל בסיוע פוטין: איראן תשגר שלושה לוויינים ל"מטרות אזרחיות"

ההתקדמות האיראנית בתחום הלוויינים מנסה להדביק את הפער מול ישראל - בחסות רוסית ועם זינוק בתקציב הביטחון ● גרסת האיראנים, לפיה הלוויינים "נועדו לחקלאות, למשאבי טבע ולמעקב סביבתי", מעלה לכל הפחות תהיות ● עם זאת, היתרון האיכותי והכמותי הישראלי נשמר

מערכת CUAS של אלביט, נגד כלי טיס בלתי מאוישים / צילום: אלביט מערכות

דיווח: איחוד האמירויות היא הלקוחה המסתורית החדשה של אלביט

לפי דיווח באתר "אינטיליג'נס אונליין", הלקוחה מאחורי העסקה האסטרטגית שנחתמה בנובמבר בהיקף של 2.3 מיליארד דולר היא איחוד האמירויות ● אלביט שמרה על עמימות ביחס לתוכן ההסכם ולמדינה הרוכשת, וציינה רק שהוא יתפרס על פני שמונה שנים ● העסקה מצטרפת לשורת עסקאות ביטחוניות בהיקפי שיא, על רקע צבר הזמנות שממשיך לטפס