גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ניגודי העניינים של נתניהו, כחלון, ארדן, אריאל, אקוניס ולפיד

ההסדרים למניעת ניגוד עניינים של נתניהו ושל חלק משרי הממשלה הנוכחית והקודמת נחשפים היום במלואם, בעקבות בקשה של התנועה לחופש המידע

איילת שקד / צילום: איל יצהר
איילת שקד / צילום: איל יצהר

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שמשמש גם כשר התקשורת, צריך להימנע מלטפל בעניינים שבהם מטפל משרד עורכי הדין של פרקליטיו, עורכי הדין דוד שמרון ויצחק מולכו, שמייצג חברות תקשורת רבות - כך קובע היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה וינשטיין, בחוות-דעת מיום 27 באוקטובר שנועדה למנוע חשש לניגוד עניינים בכהונתו של נתניהו כשר התקשורת.

ההסדרים למניעת ניגוד עניינים של נתניהו ושל חלק משרי הממשלה הנוכחית והממשלה הקודמת נחשפים היום (ג') במלואם, בעקבות בקשה של התנועה לחופש המידע. המידע נמסר גם בעקבות עתירה של חדשות 10 ורביב דרוקר בנושא, באמצעות משרד עורכי הדין אדלשטיין ברמן ושות'.

בין ההסדרים שנשלחו ניתן למצוא את אלה עליהם חתומים שר האוצר, משה כחלון; שרת המשפטים, איילת שקד; והשר לביטחון פנים, גלעד ארדן. בנוסף נחשפו הסדרים מהממשלה הקודמת ובהם של השרים דאז יאיר לפיד, לימור לבנת, יעקב פרי ועוד.

מנכ"לית התנועה לחופש המידע, עו"ד עינת הורביץ, בירכה על חשיפת הסכמי ניגודי העניינים של השרים. לדבריה, "מידע זה כמובן חייב להיות גלוי מיד עם כניסת כל שר לתפקידו, ואנו מקווים שמעתה ואילך ההסדרים יפורסמו באופן יזום בתוך זמן קצר מיום מינוי הממשלה".

בנימין נתניהו

עו"ד דוד שמרון הוא כידוע עורך דינו האישי של נתניהו, ואילו עו"ד יצחק מולכו משמש כשליח מיוחד מטעמו לעניינים מדיניים. אחד התחומים המרכזיים שבהם עוסק משרדם של הוא "התקשורת והטלקומניקציה".

נציגי המשרד מופיעים דרך קבע בפני הכנסת, רשויות ההסדרה ו-וועדות הכנסת ומייצגים גופי תקשורת מובילים בהליכים משפטיים ומינהליים. לאור החשש לניגוד עניינים מצדו של נתניהו במסגרת תפקידו כשר התקשורת, כתב וינשטיין לנתניהו כי עליו לנקוט להבא בצעדים הבאים: "בתיאום עם משרד עורכי הדין, יש לפעול לכך שרשימת לקוחות המשרד בתחום התקשורת תועבר לעיונך ולעיון המשנה ליועמ"ש אחת ל-3 חודשים. הרשימה תכלול גם התייחסות לנושאים שבהם מיוצג הלקוח על-ידי המשרד, בדגש על עניינים שבהם הייצוג קשור לרגולציה של משרד התקשורת".

בנוסף קיבל וינשטיין את הצעת עו"ד שמרון, לפיה פניות משרדו תועברנה אל הדרגים המקצועיים במשרד התקשורת ולא אל נתניהו כשר. "עם קבלת פנייה ממשרד עורכי הדין של שמרון ומולכו, היא תועבר על היועץ המשפטי של משרד התקשורת, שתבחן האם נושא הפנייה עשוי להיות מטופל על-ידי נתניהו. כמו כן, ייבדק על-ידי היועץ האם נושאים המצויים בטיפול נתניהו או עשויים להיות מטופלים קשורים אל משרד שמרון-מולכו.

"בכל מקרה שבו יתעורר צורך בהפעלת סמכות או במעורבות שלך, והפעלת הסמכות תהיה כרוכה בנושא בו מטפל משרד עורכי הדין, ובכן בכל מקרה אחר של ספק, יש צורך לפנות אל היועץ המשפטי לממשלה, על-מנת לבחון את הצורך בהעברת סמכויות או בנקיטת צעדים אחרים", הבהיר וינשטיין לנתניהו.

משה כחלון

על שר האוצר משה כחלון להימנע מעיסוק בנושא הגז הטבעי, בכל נושא שעשוי להשפיע על מאגרי הגז גם במקרים שאין להם נגיעה ישירה לחברת ישראמקו או למאגר "תמר" - כך הורתה המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד דינה זילבר, לכחלון במסגרת הסדר ניגוד העניינים שלו שנמסר לתנועה לחופש המידע. זאת, בשל הצהרתו של כחלון על קשריו עם איש העסקים קובי מימון, בעל השליטה בישראמקו.

ערב הבחירות האחרונות, נזכיר, התחייב כחלון לפרק את מונופול הגז ואמר מפורשות כי קשריו עם מימון לא ישפיעו על מהלכיו, אך לאחר הבחירות עלה עניין ניגוד העניינים. כחלון הצהיר כי לא יעסוק בנושא הגז הטבעי, דבר שגרר ביקורת קשה נגדו בתקשורת ובציבור. הסדר ניגוד העניינים של כחלון נוח לשר, שיוכל לגלגל את האחריות למניעה שנוצרה לו לעסוק בנושא הגז לפתחם של היועצים המשפטיים.

קובי מימון מכחיש את שליטתו בקבוצת ישראמקו ומקפיד להציג עצמו כיועץ של החברה, שלטענתו היא בבעלות מקורבו, איש העסקים חיים צוף. זאת על רקע מחלוקת ארוכת-שנים עם רשות המסים.

מהסדר ניגוד העניינים עולה כי שר האוצר הקפיד שלא לפגוע בחברו הטוב וציין כי קשריו של מימון עם חברת ישראמקו הם "לפי פרסומים". "לצורך חוות-דעת זו, אין צורך להוסיף ולבחון את מערכת הזיקות המלאה בין קובי מימון ובין ישראמקו, וניתן להסתפק בכך שעל-פי הצהרתך יש בקשר עם קובי מימון כדי למנוע ממך לעסוק בנושאים המשפיעים באופן מהותי על האינטרסים של קבוצת ישראמקו בתחום הגז הטבעי".

בחוות-הדעת פורט כי על כחלון להימנע מעיסוק בנושאי מיסוי על גז ונפט וכן על רגולציה על הפקת גז ושיווק נפט, המצויים באופן חלקי באחריות שר האוצר. עו"ד זילבר הורתה לכחלון לפעול כדי להעביר חלק מסמכויותיו לשר אחר וכן להימנע מהצבעה או השתתפות בדיון בממשלה ובוועדותיה בנושאי הגז והנפט.

עוד נאסר על כחלון לעסוק בעניינים העלולים להשפיע ישירות על חברות פוליגון ואירפורט סיטי שבשליטת מימון, במסגרת הסמכויות תפקידיו כשר הממונה על רשות מקרקעי ישראל ומינהל התכנון, סמכויות שהממשלה אישרה את העברתם למשרד האוצר בעקבות ההסכם הקואליציוני.

נושאים נוספים שהסדר ניגוד העניינים של כחלון מעלה: כהונתה של אשתו, ליאורה כחלון, עד שנת 2008 כדירקטורית בקרן הפנסיה של ההסתדרות והעסקתה עד לאחרונה בחברה עירונית של עיריית חיפה; תפקידיו של אחיו של כחלון, קובי כחלון, כחבר מועצת העיר ירושלים, ממלא-מקום ראש העיר ודירקטור בחברות עירוניות בעיר; תפקידיה של אחותו של כחלון, עמליה זרא, כסמנכ"לית כוח-אדם בחברת הוט; תפקידיה של אחותו של כחלון, ליאורה אבוטבול, כראש אגף החינוך בעיריית חדרה וקשריו של כחלון עם חבריו: הקבלן ניסים בן-דוד, מבעלי חברת מעגן, והקבלן ג'ורג' מטר, בעל חברה בתחום התשתיות והפיתוח.

"נקודת המוצא היא שעליך להימנע מלטפל באופן מיוחד בעיריית ירושלים", צוין בהסדר.

בעניין אחותו של כחלון המועסקת בהוט, צוין כי כשכחלון נכנס למשרד התקשורת, נערך שינוי בהסכם שכרה של אחותו כדי להלום את הסדר ניגוד העניינים. כעת הוחמרו התנאים שנקבעו כשהיה במשרד התקשורת, ונאסר על כחלון לעסוק בענייני חברת הוט ככלל.

במקרים של מהלכים רוחביים העשויים להשפיע על הוט, על כחלון להתייעץ עם היועץ המשפטי למשרד האוצר בטרם נקיטת צעדים. באשר לשאר קרובי המשפחה והמקורבים, נכתב כי הפוטנציאל לניגוד עניינים הוא עקיף, וכי על השר לפנות לייעוץ המשפטי לקבלת הנחיות בהתעורר חשש לניגוד עניינים.

נושא נוסף שצוין בהסדר של שר האוצר הוא תורמים שתמכו במכון המחקר במכללת נתניה, שבראשו עמד כחלון בטרם הקים את מפלגת כולנו. רשימת התורמים של המכון לא צורפה לחומר שנשלח לתנועה לחופש המידע.

אורי אריאל

אורי אריאל מכהן כיום כשר החקלאות. בממשלה הקודמת הוא כיהן כשר הבינוי והשיכון. לפי ההסדר בעניינו שמתפרסם היום, במהלך כהונתו כשר הבינוי התעוררו כמה נושאים שהעלו חשש לניגוד עניינים, ולאורם גובשה חוות-דעת למניעת ניגוד העניינים.

במשרד המשפטים מציינים כי חוות-הדעת לא הושלמה סופית, אך אריאל פעל לפיה מאז גובשו עיקריה.

חוות-הדעת מתייחסת ל-3 נושאים: הראשון - מעמדו של אריאל כיורש בקיבוץ טירת צבי. הוריו של אריאל התגוררו בטירת צבי עד פטירתם, וכיורשם זכאי אריאל לזכויות כספיות מהקיבוץ. לפיכך, נקבע כי כל עוד אריאל מקבל כספים מהקיבוץ, עליו להימנע מלעסוק בעניינים הנוגעים במישרין או בעקיפים לטירת צבי.

הנושא השני היה עובדת היותה של בת זוגו של אריאל יורשת בקיבוץ מעגן מיכאל, הסמוך לקיסריה. לאור העובדה שבת הזוג של אריאל הודיעה כי היא מוותרת על כל זכות עתידית שתנבע מהחלטה על שיוך דירות במעגן מיכאל, נאמר בחוות-הדעת כי "לא הוצעו מגבלות בנושא".

אריאל כבר לא מכהן כשר הבינוי, אך כשר החקלאות הוא עשוי להידרש להחלטות שמשפיעות על טירת צבי ו/או מעגן מיכאל, למשל החלטות שמשפיעות על משק החלב. לכן, נראה כי קשריו עם הקיבוצים הללו רלוונטיים גם לתפקידו הנוכחי.

הנושא השלישי שמופיע בהסדר של אריאל כשר הבינוי הוא תמיכת קק"ל בעמותה שמנהלת בתו של אריאל. לפי עמדת משרד המשפטים, כפי שפורסם ב"גלובס" בעבר, מאחר שבתו של אריאל מנהלת את עמותת "ירוק עכשיו" שקיבלה כספי תמיכות מקק"ל, יש לקבוע מגבלות על אריאל בכל הנוגע לטיפול בעניינים הקשורים בקק"ל שהם מעבר להחלטות השוטפות.

איילת שקד

ההסדר למניעת ניגוד העניינים של שרת המשפטים איילת שקד חושף כי עובדת המשרד, עו"ד מיכל כהן, המשמשת כיו"ר הוועדה להשגות על שומות מקרקעין, היא חברתה הקרובה של שקד.

לאור האמור הורתה לשקד המשנה ליועמ"ש לענייני חקיקה, עו"ד דינה זילבר, כי אם יובאו בפניה פניות בנושאים שבהם מטפלת כהן, יש להפנות אותן למנכ"לית המשרד, אמי פלמור. לפי ההנחיה, פלמור תטפל בפניות כפי שתראה לנכון.

יצוין כי כהן מועסקת במשרד המשפטים מזה שנים ארוכות, והיא לא מונתה לתפקידה על-ידי שקד, וכי למרות שהשתיים אינן קרובות משפחה, הקפידה שקד להכניס את כהן בהסדר ניגוד העניינים עליו חתמה עם כניסתה לתפקיד.

יאיר לפיד

להלן רשימה חלקית של אישים בולטים ומקושרים, שבחרו לערוב לחובותיה מפלגת יש עתיד בראשותו של שר האוצר לשעבר לפיד: מנכ"ל קרן פימי, ישי דוידי; בורר-העל בעז אוקון; מייסד בית ההשקעות אלטשולר שחם, גלעד אלטשולר; הפרסומאי יורם באומן; מנכ"ל פועלים שוקי הון לשעבר, ניר בורנשטיין; איש העסקים שלמה דוברת; שותף בקרן ההון סיכון כרמל ונצ'רס ומייסד קרן ויולה, רון וייסברג; גיסו של איש העסקים עופר נמרודי ובכיר בחברת הכשרת היישוב, פרופ' יאיר טאומן; הסופרת יעל טבת-קלגסבלד, אשתו של פרקליט הצמרת עו"ד אביגדור קלגסבלד; היזם הסדרתי דב מורן; ויונתן שסטוביץ, יבואן מוצרי הגיינה מהגדולים בישראל.

הרשימה צורפה להסדר ניגוד העניינים של לפיד. לזכות המפלגה יצוין כי היא פרסמה את הרשימה עוד ב-2013, מיוזמתה - אך פרסום הסדר ניגוד העניינים הוא הזדמנות נוספת להזכיר את הנושא שנית, במיוחד על רקע הצגת יש עתיד כמפלגה המייצגת את הזוגות הצעירים ממעמד הביניים.

נושאים נוספים שעלו בהסדר ניגוד העניינים של לפיד כוללים את קשריו עם "ידיעות אחרונות", העיתון בו עבד לפיד ובו עובדת אשתו ליהיא עד היום. "ידיעות" הוא גם המו"ל של כמה מספריו של לפיד וכלי תקשורת המסקר את האיש ואת פועלו בחיבה; וכן הקשרים עם רונן אבינאי, היועץ המשפטי של יש עתיד, המשמש גם כיועץ משפטי של חברת קו צינור אילת אשקלון (קצא"א).

על שר האוצר לשעבר לפיד נאסר גם לעסוק בנושא ניהול קרנות פנסיה וקופות גמל למשך שנתיים. זאת, לאור ריבוי התורמים בתחום הפנסיה וקופות הגמל, שכלל קבוצת תורמים עם זיקה לחברת IRA שערבה לחובות יש עתיד בגובה 650 אלף שקל; וכן את גלעד אלטשולר מאלטשולר שחם ואת מרדכי רוזן, מנכ"ל מנורה מבטחים.

עוד הומלץ כי לפיד יימנע מעיסוק בנושא חוק הספרים, וכי עליו לנקוט בזהירות בכל הנוגע לנושאים הנוגעים לרשימת הערבים הארוכה והמקושרת של מפלגת יש עתיד.

גלעד ארדן

ארדן, לשעבר השר להגנת הסביבה והשר לביטחון הפנים כיום, עדכן לקראת סוף כהונתו הקודמת על מינויה של אשתו לדירקטורית בחברת קציר השקעות, העוסקת בתחום חיפושי הגז והנפט.

משום שהעדכון בוצע ערב הבחירות, הוחלט כי עד לתום הכהונה במשרד להגנת הסביבה, ארדן לא יעסוק כלל בנושא הגז והנפט, וככל שיתעורר צורך בהחלטה בדרג שר בנושאים אלה עד לבחירות, יפנה ארדן לראש הממשלה, שימנה שר שיעסוק בכך.

אופיר אקוניס

המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד דינה זילבר, קבעה כי ייאסר על השר אופיר אקוניס לעסוק בנושא מרכזי הצעירים, פרויקט שמקדם משרד ראש הממשלה. זאת, על רקע היותו של אחיו של השר מנהל מרכז צעירים בהרצליה. מרכזי הצעירים נועדו לסייע לצעירים בחיפוש עבודה, בחירת עבודה מתאימה, התנדבות, בחירת תחום לימודים ומקום לימודים, הכשרות מקצועיות ועוד.

עם כינון הממשלה הקודמת, הוטל הטיפול בנושא על אקוניס שמונה לסגן השר במשרד ראש הממשלה. אקוניס החל לקדם כמה מהלכים לרבות מימון מרכזי הצעירים במרכז הארץ, בעוד אחיו של השר ניהל כאמור את מרכז הצעירים בהרצליה.

לאחר שלשכתו של אקוניס הודיעה לעו"ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית למשרד ראש הממשלה, על תפקידו של אחיו של השר, זו העבירה את המידע למשנה ליועמ"ש, עו"ד זילבר, שהורתה כי "כל עוד אחיו של סגן השר אקוניס עוסק בעיסוקו הנוכחי, אין למסור לידי סגן השר את הטיפול בעניין מרכזי הצעירים, ועל סגן השר להימנע כליל מעיסוק בתחום זה".

עו"ד זילבר ציינה כי למרות שאקוניס פעל שעה שהיה מצוי בניגוד עניינים, "לא מצאנו עדות לכך שסגן השר פעל באופן פסול לטובת מרכז צעירים כזה או אחר, או אף חרג מגדר הטיפול הרוחבי לקידום הנושא".

עוד עולה מהסדר ניגוד העניינים של השר אקוניס, חבר קבינט הדיור, כי רעייתו, עדי אקוניס, היא יועצת תקשורת המייצגת את קבוצת חנן מור, שהיא חברה ציבורית העוסקת בנדל"ן למגורים.

השר אקוניס עצמו ביקש כבר בחודש יוני האחרון מהיועמ"ש לבחון האם קיים חשש לניגוד עניינים במילוי תפקידו בקבינט הדיור בהקשר לעבודת אשתו.

"חשש לניגוד עניינים עלול להתעורר רק לגבי החלטות או דיונים שידוע לך שיש בהם כדי להשפיע על קבוצת חנן מור או על נכסיה. במקרה כזה עליך להימנע מלהשתתף בדיון או בהחלטה ולמסור הודעה מתאימה ליועמ"ש ולמבקר המדינה", הורתה המשנה ליועמ"ש, עו"ד דינה זילבר, לאקוניס.

עוד כתבות

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

ממבצע לחיסול הצמרת באיראן עד תקיפת הגרעין: האופציות הצבאיות שהוצגו לטראמפ

בכיר אמריקאי: הצבא לא יהיה מוכן באופן מלא לתקיפה בסוף השבוע ● הפלסטינים מדווחים על ירי טנקים ממזרח למחנה אל-בוריג' שבמרכז רצועת עזה ●  צה"ל תוקף תשתיות של חיזבאללה בדרום לבנון  ● על רקע איומי המלחמה: טראמפ כינס דיון עם יועציו בנושא איראן ● עדכונים שוטפים

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?