גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מדבר עם אובמה, מכוון לבוז'י

נתניהו מנסה לרבע את המעגל של הממשלה ולעגל את הפינות וההבטחות

יצחק בוז'י הרצוג ובנימין נתניהו / צילום: רויטרס
יצחק בוז'י הרצוג ובנימין נתניהו / צילום: רויטרס

גם השנה התרחשה תופעה קוסמית שקשה להסביר אותה. אירוע מיסטי, מקרי לחלוטין, שבכל זאת מצליח להפתיע בכל פעם מחדש. נסיעתו המדינית החשובה ביותר של ראש הממשלה לפגישה מכרעת עם הנשיא אובמה נפלה סמוך ליום הולדתה של מי שנמצאת שם תמיד איתו בכל נסיעה, רעייתו שרה, ולא בפעם הראשונה.

ראש הממשלה טס אלפי קילומטרים לבית הלבן אבל הגיע לבית ברל. פיזית, ישב נתניהו בחדר הסגלגל עם אובמה, אבל הדברים שאמר שם נועדו לאוזניו של בוז'י. המטרה הגלויה של הביקור היתה להגדיל את הסיוע האמריקני לישראל אבל המסר שיצא משם היה קריאה נואשת להרצוג, לא לאובמה. צעדים חד צדדים, שתי מדינות לשני עמים, קידום התהליך המדיני, הכל סוכריות שנזרקו לעבר הרצוג כדי שיכנס לקואליציה.

מאז הקמתה מכוונת הממשלה לשני יעדים: העברת התקציב והרחבת הקואליציה מיד לאחר מכן. היעד הראשון, שיושג ביום חמישי הבא, יכשיר את הקרקע לכיבוש היעד הבא. מבחינת ראש הממשלה ויו"ר האופוזיציה התנאים הגיעו לשיא הבשלות: יש אינטרסים, יש מצב חירום לאומי, יש חרם בינלאומי, יש הצדקה ביטחונית. ויש אינטרסים, כבר אמרנו? אם הרצוג יישאר בחוץ הוא מחוץ. עוד לא נולד יו"ר העבודה שהפסיד את הבחירות ונשאר בחיים. לפעמים נדמה שהביטוי עולי הגרדום בכלל נולד בעבודה ולא אצל לוחמי המחתרות זו מפלגה עם גיליוטינה, או בעצם גיליוטינה שיש לה מפלגה. הרצוג ראה מה קרה לקודמיו ולא רוצה שזה יהיה גורלו. על רקע הבחירות לקק"ל וצירוף הצירים החדשים השבוע לוועידת המפלגה, הרצוג התחזק ויהיה לו קל יותר לקבל לגיטימציה פנים מפלגתית למהלך, מה גם שחלק מהח"כים שלו מיצו את השעמום במסדרונות האופוזיציה. הם רואים את לפיד נותן עבודה והם לא מתרוממים. בוז'י עצמו היה שמח לעלות ליגה ולהשתדרג למשרד החוץ כדי להצטרף למגרש של הטוענים לכתר.

גם לנתניהו נמאס. הוא לא יכול להיות תלוי יותר בסמוטריצ'ים שכל פעם כשהם חוטפים את הג'ננה הם יוצאים מהמליאה בהצבעה חשובה. אתמול צייצו חברי הכנסת בצלאל סמוטריץ' ושולי מועלם שבמחאה על הצעדים החד צדדים ששוקל נתניהו לנקוט מול הפלשתינים, הם לא מחויבים להחלטות הממשלה ונטשו את המליאה כשהם מביאים להפסד בהצבעה לקואליציה. מכיוון שהמהלך הזה נעשה באישורו של יו"ר המפלגה שלהם, בנט, אבל גם בתיאום עם הליכוד, אפשר לשער שמדובר בתרגיל רטוב שעשו לנתניהו כדי להמחיש לו מה יקרה אם הבית היהודי יוחלף במפלגת העבודה: בנט העצבני ימרר לנתניהו את החיים מהאופוזיציה יחד עם ליברמן ולפיד.

בנאומיו הרצוג ממשיך לתקוף את נתניהו. רק אתמול פרסם הודעה שבה כתב כי ממשלת נתניהו איבדה את זכות הקיום וחייבת לעבור מהעולם, הוא גם אמר לא פעם שלא יכנס לממשלה באישון לילה, כמו מופז. זה לא אומר כמובן שהוא לא יכנס באור יום, בבוקר.

הבישול להכנסת המפלגה כבר על האש. עם שובו מארה"ב יתפנה נתניהו להשלים את המלאכה. הוא יעביר תקציב, יחתום על מתווה הגז, ואז ינסה לרבע את המעגל: להכניס את הרצוג לממשלה, מבלי לבעוט ממנה את בנט. לשם שינוי, נתן אשל לא מעורב. הוא נמצא בניו יורק לתקופה ארוכה, אז אולי הפעם זה יצליח. בלי הדלפות, בלי מניפולציות, רק עם סם הרדמה, או הזיה, לעיתונאים.

איך זה יצליח? לנתניהו יש תבשיל יצירתי שאם יקדיח, העבודה תצטרך לבלוע את הצפרדע ולשבת בממשלה עם הבית היהודי, ובנט יצטרך לחיות עם הצעדים החד צדדיים ועם בוז'י. אם ההערכות במערכת הפוליטית נכונות, אז כוונת המשורר היא להעביר לשליטת הפלסטינים עוד שטחים, ובתמורה ודאי יבטיח נתניהו למתנחלים לבנות ביו"ש, רק לא בטוח שיבטיח לקיים. כל עוד לא מפנים ישובים, נראה שהבית היהודי לא ישבור את הכלים.

אם הרחבת הממשלה תצא אל הפועל, יבסס נתניהו את מעמדו כשליט היחיד שחזק יותר מארדואן במזרח התיכון. אם נתניהו יישאר בסופו של דבר עם ממשלה מצומקת, מחכה לו חורף סוער במיוחד במשכן הכנסת.

בוושינגטון, דרך אגב, חשף נתניהו בפני אובמה את הנשק הסודי שלו: טופז לוק, בן ה-22, שמזכיר במראהו את יאיר נתניהו וגם נחשב לחבר קרוב מאוד שלו, ומנהל עבור ראש הממשלה את הדיגיטל ואת הרשתות החברתיות. לוק, שכותב לנתניהו את הפוסטים ומצטיין ברעיונות יצירתיים במיוחד, הוא גם זה שטבע את הסיסמה הערבים נוהרים לקלפיות שגרמה ל-30 מנדטים לנהור להצביע לנתניהו. טוב שאת הפרט הזה נתניהו לא טרח לציין בפני הנשיא האמריקני. אחרי פרשת רן ברץ שהסעירה את הבית הלבן, רק זה מה שהיה חסר, שאובמה ידע שהוא לוחץ את היד למי שהגה את הסיסמה שממנה מיהר הנשיא האמריקני בשעתו להסתייג.

מילים לחוד ומעשים לחוד

פרוות כובעי השטריימלים בבני ברק סמרו השבוע כשנתניהו הצהיר בכנס הפדרציות היהודיות בוושינגטון שבכוונתו לחזק את קהילת הרפורמים בארץ. האמירה הזו הקפיצה את הרחוב החרדי וסחטה מההנהגה תגובות חריפות, אבל גם בבני ברק יודעים שאמירות לחוד ומעשים לחוד. נתניהו לא יעשה כלום.

גם כשמדובר באישור תקציב המדינה, נתניהו יוצא בהצהרות ומבטיח לשותפיו הקואליציוניים הבטחות, ובפועל הוא משאיר אותם להתמודד עם הפקידות באוצר שמתוקף הווייתה ועצם קיומה מנסה למסמס כל הבטחה שעולה כסף או שמנוגדת לעקרונותיה. ויש לה עקרונות משלה. אתמול הגיע תורו של דרעי לגלות שהסיכומים שנעשו עימו בליל אישור התקציב בממשלה על פטור ממע"מ בתחבורה הציבורית, התנדפו כמו הגז. נתניהו נתן הבטחה וטס לוושינגטון, ודרעי נשאר לריב עם נערי האוצר שתפסו פיקוד וסגרו את הארנק.

שעות ספורות לפני ההצבעה על תקציב המדינה בוועדת הכספים הודיע יו"ר ש"ס שעד שלא יקבל את מה שהובטח לו, הסיעה לא תתמוך בתקציב, וההצבעה בוטלה. כרגע, שבוע לפני האישור הסופי של התקציב, לא נקבע מועד חדש להצבעה.

שר הכלכלה בדימוס מבקש רק מה שהובטח לו: 140 מיליון שקל כספים קואליציוניים, ומע"מ אפס על תחבורה ומים לעשירונים התחתונים, לאחר שכבר הסכים לדלל את דרישותיו ולוותר על פטור ממע"מ על חשמל. באוצר יש התנגדות גורפת לפתיחת נושא המע"מ לדיון. מבחינתם, עדיף שתקציב המדינה לא יעבור וישראל תמשיך להתקיים על 1/12. כמעט בכל דיון מתגאים הפקידים בדוחות של ה-OECD שמעידים שישראל היא מהמדינות היחידות ששומרות על מדיניות המע"מ ולא מתכוונים להתפשר. הם מוכנים לתת יותר כסף ממה שדרעי מבקש, אבל לא על ידי פטור ממע"מ אלא על ידי הנחות אחרות. הם טוענים שמע"מ אפס יפתח שוק שחור של נהגי מוניות וחאפרים שיגלגלו מיליארדי שקלים בשנה.

אבל הוויכוח הוא לא על כסף אלא על סמנטיקה, טרמינולוגיה ובעיקר על תדמית. יו"ר ש"ס התחייב למע"מ אפס לשקופים ואין לו שום כוונה לוותר. אחרי שפרש ממשרד הכלכלה בגלל הגז הוא לא יכול להרשות לעצמו להתקפל. לדרעי זה יכול לגמור את הקריירה, ולנתניהו את הממשלה. אם לא יושג סיכום, ש"ס לא תתמוך בתקציב. אף אחד לא משלה את עצמו, התקציב בסוף יאושר והממשלה לא תיפול, אבל את התהליך המיותר הזה אפשר היה לחסוך.

גם ביהדות התורה קיבלו השבוע תזכורת לכך שנתניהו חזק בהבטחות וחלש בקיומים. עד עכשיו לא ברור אם קופת החיסכון לכל ילד עד גיל 18 שהבטיח נתניהו לליצמן ועליה הוכרז בכותרות בעיתונים לפני חודשיים, בכלל תצא אל הפועל. לשאלות פשוטות כמו איפה יופקד הכסף, האם בקופה על שם הילד, שמם של ההורים, או בפיקדון של המדינה, ובכלל באיזה אפיק הוא יושקע, בבנקים או בגופים מוסדיים, אין תשובה. ועדת הכספים שלחה את האוצר לעשות שיעורי בית ולחזור עם תשובות עד 2017. ורק אז אולי יתחילו להפקיד את הכסף בקופה המדוברת.

בעוד בתקציבי תכנון ובניית מעון ראש הממשלה החדש והאייר פורס ואן שעלותם כמיליארד שקל לא מקצצים (יש דברים שלא חוסכים בהם), לאוצר לא נשאר כסף בארנק לקופת החיסכון. אם בכלל יפתחו החסכונות האלה, הכספים יינתנו רטרואקטיבית ב-2019, אם כי ייתכן שבשנה הבאה שוב תחול דחיה, אחר כך תקום ממשלה חדשה, יגיע שר אוצר חדש, והכסף והקופות ייעלמו יחד עם הממשלה היוצאת. זו אחת הסיבות שגפני דרש להכניס לתוך המתווה של קופת החיסכון מצ'ינג של ההורים. ברגע שיתערבב בסיפור כסף של אנשים פרטיים, האוצר כבר לא יוכל לעצור את התהליך.

ואולי זה עדיף שהמגעים נוהלו ישירות מול האוצר ללא תיווך נתניהו. מזמן לא היה כאן ראש ממשלה שכל כך הרבה שרים תיעבו אותו ברמה האישית. הסלידה הדדית. גם ראש הממשלה לא סובל אותם. הוא לא שמח בהצלחותיהם, הוא מתקנא בהישגיהם ובורח מכישלונותיהם.

אתמול למשל, חתמו ארדן וכחלון על הענקת תוספת שכר משמעותית לנגדים במשטרה ובשב"ס. למסיבת העיתונאים שהתקיימה אחר הצהריים הוזמנו כל טווי ההסכם המבורך. לצידם של השר לביטחון פנים ושר האוצר ישבו הממונה על השכר באוצר, קובי אמסלם, שנאבק כבר שלוש שנים להוציא את ההסכם אל הפועל ויו"ר ועדת המשנה של חוץ וביטחון, ח"כ יואב קיש שניהל את הדיונים בנושא. מדובר בהסכם שהיה תקוע שבע שנים ועכשיו סוף סוף בשיתוף פעולה מוצלח עם ארדן הצליחו כל הנוכחים להביאו לאוויר העולם, מה שיאפשר לשר לביטחון פנים לשמור את שוטרי השטח בארגון וגם לגייס חדשים. אחרי שנדבק לכל סיור שטח וחתימת הסכם גג שעליו חתם כחלון, אפשר להקיש בזהירות שאם נתניהו היה בארץ, הוא היה יושב במרכז הפאנל המכובד והזה ולוקח לעצמו את הקרדיט.

זהירות, ספוילר

העברת תקציב מדינה הוא אירוע למכונה משומנת. יו"ר ועדת הכספים, ותיק חברי הכנסת משה גפני, סוגר עכשיו את התקציב ה-27 שלו, אבל עבור שר האוצר כחלון וצוותו, ראש אגף תקציבים אמיר לוי, יו"ר ועדת הכנסת דוד ביטן ויו"ר הקואליציה צחי הנגבי מדובר באירוע תקציבי ראשון. כשמוסיפים לכך את חילוקי הדעות בין פקידי האוצר ואת הלחצים הפוליטיים, יכול להיווצר ברדק. כל ילד באגף תקציבים רואה בהצעת חוק שהוא גיבש סמינריון פרטי, ונלחם עליה ללא קשר לעמדתו של השר. וכחלון הוא בכלל שר אוצר מסוג אחר. הוא סומך על אנשיו ושולח אותם לרוץ בכנסת על הקווים בעוד הוא נשאר לעבוד במשרד. בשבועיים האחרונים תיזז יועצו נדב שיינברגר בין ראשי הוועדות, לשר, לפקידות.

אם בעבר היו באוצר סוגרים את התקציב עם יו"ר הוועדה לפני הדיונים, הפעם הכל נעשה גלוי, אל מול כל הח"כים, ובעיקר אל מול המצלמות, מה שרק מעלה את גובה הלחצים. הטונים בוועדה עלו לגבהים שגפני ממרום 28 שנותיו בכנסת לא זוכר. ובכל זאת, זהירות, ספוילר- בשבוע הבא התקציב יעבור. נותרו עוד כמה קצוות לא סגורים, חברי הכנסת נגוסה ואמסלם עדיין במו"מ עם האוצר, תקציב החטיבה להתיישבות ותקציב הביטחון עוד לא נסגר, אבל הכל יסתיים עד ה-19 בנובמבר, הוא יום הולדתו של כחלון והיום האחרון שבו מתיר החוק לאשר את התקציב.

אבל הצרה הגדולה ביותר של נתניהו היא לא התקציב אלא דווקא ראשי הערים שמתכוונים לעשות לו כאב ראש בשבוע הבא על רקע אי קביעת הקריטריונים להטבות המס לישובים. בשבוע שעבר הודיע נתניהו שבכוונתו לבקש מבג"ץ ארכה שתאפשר לו לגבש מתווה מוסכם למתן הטבות לישובים השונים. במערכת הפוליטית מעריכים שבג"ץ לא ידחה את הבקשה ובעוד שבועיים יפוג התוקף של ההטבות שניתנו עד היום. לאחר שקיבל מתווה שנדחה על ידי נתניהו, החליט גפני למשוך את ידיו מהנושא. ראשי הערים שמבינים שבעוד ימים ספורים לא יהיו הטבות, וגם לא יהיה כסף כי התקציב יאושר, התפרצו השבוע לדיוני ועדת הכספים בדרישה למצוא פתרון. גפני שלח אותם לראש הממשלה בהנחה שהוא יתקפל. ההפגנות שהיו השבוע ועוד יהיו עוד יתגמדו לעומת הנזק הפוליטי שייגרם לו אם בכל הארץ יופסקו ההטבות.

עוד כתבות

מוצרי שסטוביץ על מדפי סופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

במסגרת פרשת המזון: רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פעילות, רשת ארקפה תפנה ב-1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטאר-גייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018, אחרי ששימש, בין היתר, כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעליה של חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 ● זאת, לכאורה, לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שרת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

ח''כ משה גפני, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

עשרות אלפים נותרו מחוץ למתווה החל"ת - המאבק מגיע לכנסת

עובדי החנויות והקניונים ששבו לעבוד בעת הקלת הנחיות פיקוד העורף נאלצים כעת לראות כיצד מתווה החל"ת שגובש מדלג עליהם ● באיגוד לשכות המסחר יוצאים בחריפות נגד המתווה, ויוצאים בקמפיין שאמור למשוך את תשומת-ליבם של חברי ועדת הכספים, במטרה למנוע את אישור הנוסח הנוכחי

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

פי דידי. זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות / צילום: ap, Willy Sanjuan/Invision

משפט פי דידי: הראפר הורשע בשידול לזנות, אבל זוכה משאר האישומים נגדו

חבר המושבעים במשפט פי דידי המואשם בשורה של עבירות מין וסחר בבני אדם הגיע להחלטה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק ● הראפר זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות - שעשויים להוביל ל-10 שנות מאסר כל אחד

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

מגמה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים, מניות הביטוח יורדות

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

רמפייג / צילום: אלביט מערכות

הידידה הקרובה של ישראל רוצה לקנות מאיתנו טילים חדשים

כהפקת לקחים מהמלחמה עם פקיסטן, ההודים מפנימים כי הם צריכים טילי אוויר־קרקע מדוייקים לטווחים רחוקים ● אייר לורה, שפיתחו במפעל מל"מ של התע"א ייעודי לפגיעה באתרי טילים, בסיסים צבאיים ומערכות הגנה אווירית, מבלי לסכן את הטייסים והמטוסים