גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה סוד ההצלחה של "הרווק" שמגיעה לעונתה ה-20?

בינואר הקרוב יחל שידור העונה ה-20 של תוכנית הדייטינג ריאליטי של רשת ABC ■ הסדרה מצליחה לקרוץ למפרסמים תוך שהיא מתאימה את עצמה לעידן הקלטת התוכניות והרשתות החברתיות

פרחים נובלים. סדרת הטלוויזיה "הרווק", לעומת זאת, פורחת גם אחרי 10 שנים.

סימנים מוקדמים מראים שגם עונת הטלוויזיה הנוכחית של רשתות השידור בארה"ב תהיה מאתגרת. למרות שיווק מאסיבי של תכוניות בפרופיל גבוה כמו "Scream Queens" ברשת פוקס ו"החבובות" ב-ABC, קשה מתמיד להשיק סדרה חדשה, ועוד יותר קשה לשמור על קהל הצופים עונה אחרי עונה.

זה הופך את הצלחת "הרווק" ב-ABC, שתתחיל בינואר את עונתה ה-20, למהדהדת. לא רק שתוכנית הריאליטי של דייטינג מחזיקה מעמד, אלא שיכול להיות שהיא עוד יותר רלוונטית ממה שהייתה לפני 10 שנים.

כשהוורד הראשון הושט למתמודדת המודחת הראשונה בספטמבר 2002, מארק צוקרברג רק התחיל את לימודיו במכללה. לא היו דברים כמו טוויטר, פריסקופ או סנאפצ'ט. נטפליקס התעסקה רק במשלוחי DVD לבתים פרטיים, ו-TiVo היה בחיתוליו. אם החמצת פרק בתוכנית האהובה שלך, היית צריך לחכות לשידור חוזר של כל הסדרה/תוכנית, או לוותר.

מאז שהלימוזינה הראשונה חנתה באחוזה של "הרווק", ושני תריסרי נשים התחרו על ליבו של גבר אחד, התחוללו שינוי סייסמי באופן הצריכה של תוכני בידור והתפוצצות בכמות תוכניות המקור הזמינות.

כל זה הופך סדרות טלוויזיה מתמשכות ואת הזכיינות שמתפתחת סביבן, "Franchise" בלעז, ל"אנומליה מוזרה בטלוויזיה", אומר המנחה כריס הריסון, שליווה את התוכנית מתחילתה. "בדרך כלל תוכנית מוצאת קהל, ואחר כך הקהל מתבגר, והקהל הצעיר לא חושב שהיא מגניבה", הוא אומר.

שיאי טוויטר חדשים בכל פרק

האופי ה"חברתי" המולד של הסדרה, הופך אותה למשכנעת יותר לצופים ומפרסמים - עד כדי כך ש-ABC משדרת עוד שתי גרסאות של הסדרה בכל שנה - "הרווקה" ו"הרווק בגן עדן".

"בזמן שכל התוכניות ממשיכות להישחק בגלל פיצול מוגבר", 'הרווק', כמו 'הישרדות', יכולה לפרוח בנוף מעורב של צפייה בזכות העובדה שהסדרות הללו בנויות לשיחות בזמן אמת ומדיה חברתית, מה שבהחלט עוזר לטפח את המותג", אומר בילי גולד, סמנכ"ל למחקר תוכניות ב-Amplifi U.S מקבוצת Dentsu Aegis Network.

"הרווק" הולידה ליגות משחקי פנטזיה, משחקי שתייה ומסיבות צפייה משותפת ברחבי ארה"ב. יש תשדיר פרסומת של פרוגרסיב, שהוא פרודיה על התוכנית. האתר גרנטלנד (שנסגר בינתיים) של ערוץ ESPN אפילו הציע פודקאסט שנקרא "הסיבות הנכונות", שניתח באובססיביות את הסדרה (הכותרת מתייחסת לכך שהמתמודדות מתלוננות על כך שיריבותיהן הגיעו לתוכנית "מהסיבות הלא-נכונות").

כמעט כל תוכנית בסדרה רושמת שיא מדרוג טוויטר של נילסן לשעת לילה. פרק הסיום של "הרווקה", למשל, ששודר באחרונה, הניב 352 אלף טוויטים שנצפו על-ידי 4.6 מיליוני משתמשים.

ABC מכנה את מעריצי הסדרה הבלתי-מתעייפים "אומת הרווקים", וזו קבוצה שמפרסמים להוטים להגיע אליה. "התוכנית נראית היום קורצת יותר למפרסמים, מכפי שהיא הייתה נניח לפני חמש שנים, בגלל המדיה החברתית", אמר ניל ונדטי, סגן נשיא להפעלות וידיאו בזניט. "רק לעתים נדירות רואים כזו תהודה של תוכנית. אם אתה מצייר עקומת פעמון, שמראה את העניין של מפרסמים, היא מתחילה מכלום, מזנקת במהירות עם המדרוג הראשון, יורדת קצת בהמשך, וכשהמדיה החברתית נכנסת לתמונה - מזנקת שוב לגובה חדש".

בסיכום כללי, "הרווק" בגרסאותיו השונות הכניס ל-ABC סך של 187.3 מיליון דולר בפרסומות בעונת 2014-2015, לפי חברת קנטר מדיה - ירידה מ-212.5 מיליון דולר בעונת 2012-2013, אבל עלייה גדולה מ-111.3 מיליון דולר בעונת 2007-2008.

הצופים הזדקנו, אך גם התעשרו

זה לא אומר ש"הרווק" לא סבל משחיקת מדרוג. מהעונה ה-14 קיימת שחיקה מתמדת במספר הצופים, שרואים את התוכנית בשידור חי או באותו יום. המדרוג הנוכחי נמוך בהרבה מהשיא של יותר מ-14 מיליון צופים בממוצע בעונה השנייה. גם הגיל החציוני של הצופים עלה משמעותית, מ-45 בשנת 2006 לכ-53 השנה.

"הרווק" ספגה גם את הביקורת המקובלת, מההיעדר הבולט של רבגונות אתנית-גזעית עד שאלות עד כמה התוכנית באמת "אמיתית". הבעיות הללו ורבות אחרות תוארו השנה בסדרת הקריקטורה-דרמה "UnReal" של חברת ההפקות Lifetime, שאחד מיוצריה היה מפיק לשעבר של "הרווק".

בגרסה המתוסרטת והמוגזמת של Lifetime רואים את המפיקים עושים הכול - מדאגה לכך שהמתמודדים או המתמודדות יהיו שיכורים עד טיפול בתרופות שהם מקבלים; אבל כל זה לא הפריע לגרעין הקשה של "אומת הרווקים" להמשיך לצפות בתוכנית בדבקות. בארבע העונות האחרונות ממוצע הצפייה היה קצת מעל 8 מיליון צופים וצופות. ולמרות שהצופים הזדקנו ללא ספק, הם גם הפכו לאמידים יותר. ההכנסה החציונית שלהם עלתה בכ-10,000 דולר בשנה בעשור האחרון.

"יש יציבות של מדרוג", אומר דרסי בואו, סגן נשיא למדיה בחברת סטארקום. "כמפרסם, אתה יודע מה אתה הולך לקבל בכל שבוע".

"לא פוחדים לספר לכם דברים"

הטכנולוגיות והפלטפורמות החדשות לא שינו מהותית את התוכנית. "אף פעם לא נשנה את המתכון של הפורמט. תמיד יהיה טקס נתינת הוורד (למתמודדת המודחת), תמיד יהיו דייטים של אחד על אחת ודייטים בעיירה שלהם", אמר רוברט מיילס, סגן נשיא בכיר לסדרות חלופיות, מיוחדות ותוכניות לילה בחטיבת ABC בידור.

"שאלת מיליוני הדולר והתעלומה בעולם הטלוויזיה היא איך אתה משתמש במדיה החברתית" אמר הריסון. "איך אתה מיישם את זה ומתרגם את זה לכסף? זה באמת קשה, אבל לנו זה קרה באופן טבעי. זו במאה אחוז ההגדרה של קמפיין ויראלי. וזה קורה מעצמו. כשאתה מנסה להנדס דבר כזה, זה לא אותנטי ומרגיש מזויף".

אבל גם המפיקים וגם ABC מתערבים ב"שיח" החברתי. הריסון עצמו משגר טוויטים יחד עם יתר אנשי אומת הרווקים במהלך התוכנית, ובהחלט עוזר שמתמודדים שהודחו, שצברו בסיס של מעריצים, משתתפים בחוויית הטוויטים.

המדיה החברתית יצרה גם כמה אתגרים, בייחוד במובן של שמירה על פרטי עלילה של עונת שידורים קרובה בסוד. כמעט בלתי אפשרי למנוע הופעת תצלומים מהדייטים של המתמודדים בטוויטר, או מישהו שמעלה תמונה של אחד המודחים בטיסה חזרה הבייתה.

"אנחנו לא פוחדים לספר לכם דברים", אומרת ג'יל גרשמן, סגנית נשיאה לקומדיות וסדרות חלופיות ב-ABC בידור, שעזרה בהשקת "הרווק". "אנחנו מכניסים את הצופים לסיפור. אנחנו חופשיים יותר ופתוחים לציבור. אנחנו נספר לכם שמישהו הולך הביתה. העניין הוא איך הוא מודח, יותר מאשר הדחה עצמה".

מיילס אומר, שכאשר "הרווק" התחיל את שידוריו, הוא לא ידע אפילו לשגר הודעת טקסט, אבל כעת הרשת מאמצת את ההזדמנות ליצור קהילה דיגיטלית תוססת. "יש לזה פוטנציאל להישאר איתנו לעתיד בלתי מוגבל", אומר מיילס.

הרווק במספרים

עוד כתבות

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

ביקור שר החוץ האמריקאי, אנתוני בלינקן, בישראל / צילום: אמיל סלמן-הארץ

דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה

לפי ה-ABC, על היחידות ש"הפרו זכויות אדם" לא יוטלו סנקציות כמו אי העברת נשק אמריקני ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● כל העדכונים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד