גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקשר הסיני של פרקליטי נתניהו: ייצגו את פירמת Yingke

משרדם של עוה"ד יצחק מולכו ודוד שומרון ישתף פעולה עם משרד חיאט בייצוג השלוחה הישראלית של המשרד הסיני Yingke

עוד יצחק מולכו / צילום: איל יצהר
עוד יצחק מולכו / צילום: איל יצהר

עורך דינו הקרוב ושליחו המדיני המיוחד של ראש הממשלה, עו"ד יצחק מולכו, שם פעמיו לסין. משרד "א.ש. שמרון, י. מלכו, פרסקי ושות'" ומשרד "איל חיאט, זולטי, נייגר ושות'" מודיעים היום (ג') כי ישתפו פעולה בייצוג השלוחה הישראלית של Yingke - אחד ממשרדי עורכי הדין הסינים הגדולים בעולם.

עו"ד מולכו ועו"ד איל חיאט אף ביקרו בסין יחדיו פעמיים, ולדבריהם פגשו מספר לקוחות אסטרטגיים. האם הקשר הסיני החדש של פרקליטי ראש הממשלה משפיע על הסדר ניגוד העניינים של בנימין נתניהו? לדברי מולכו, התשובה שלילית.

Yingke נוסדה בשנת 2001, ומשרדיה הראשיים מצויים בבייג'ין. לפי אתר האינטרנט של הפירמה, בסך-הכול מועסקים בה בכלל סניפיה כ-2,000 עורכי דין. למשרד כ-60 משרדים ונציגויות, מחציתם ברחבי סין והיתר ברחבי העולם, מדרום-קוריאה וסינגפור, דרך מדינות האיחוד האירופי ועד ארה"ב וכמה ממדינות דרום-אמריקה.

מולכו וחיאט נסעו יחד לסין לפגישות עם אנשי המשרד הסיני כבר לפני כשנתיים וחצי, אך לבסוף הוכרז כי משרדו של חיאט ייצג את הפירמה הסינית לבדו. לאחרונה נסעו מולכו וחיאט שוב לשנגחאי, שם פגשו לדבריהם לקוחות סינים בולטים ואת נציגי Yingke שוב, ובהמשך הגיעו להסכמה על שיתוף-הפעולה בייצוג המשרד הסיני.

משרדו של חיאט קיבל את ייצוג המשרד הסיני בישראל כבר ב-2013. לדברי חיאט, כוונתו הייתה לשתף פעולה עם מולכו ומשרדו עוד מרגע שייצוג המשרד הסיני החל לעמוד על הפרק, אך הדבר לא הסתייע.

"באופן כללי, אני מחזר אחרי איציק (מולכו - ג'מ') כבר עשור בכל מיני נושאים", אומר חיאט, "אני שמח שלאחרונה הוא התרצה".

גשר תרבותי ועסקי

חיאט מספר כי "מאז שקיבלנו את הייצוג של Yingke, אנחנו מייצגים לקוחות שונים בעסקיהם בסין. התפקיד שלנו, לצד הייצוג המשפטי, הוא לשמש גשר תרבותי ועסקי ללקוחות. קורה שאנחנו מטפלים באופן יותר דומיננטי בלקוחות, ולעתים הפוך - הסינים הם הדומיננטיים יותר - הכול לפי הצורך של הלקוח".

מולכו מסביר כי "הסינים פועלים בשיטת משפט שהיא בכלל דומה למשהו שאנחנו מכירים רק כמה עשורים, ולכן מרשים מאוד לראות כיצד המשפט המסחרי שם התפתח במעט מאוד זמן.

"לפני כמה עשורים היה נדמה שפירמות בינלאומיות שפתחו משרדים בסין חלשו על השוק הסיני. היום המגמה היא הפוכה, והמשרדים הסיניים שצמחו מאז, כמו Yingke, נטלו את ההובלה.

"היתרון של משרד סיני בסין ברור, כפי שיתרון של משרד ישראלי בישראל הוא ברור. לכן שיתוף-פעולה שכזה הוא חיוני ללקוחות - כל אחד יכול 'לתווך' ולתרגם את צרכי הלקוח לשוק המקומי שלו".

- תוכלו בכל זאת למסור פרטים לגבי הלקוחות?

מולכו: "לא נוכל למסור את שמות הלקוחות, אבל יש לקוחות ישראלים שאנחנו משרתים יחדיו עם הפירמה הסינית. בין הלקוחות - לקוח ישראלי תעשייתי מאוד גדול, שאנחנו פעילים איתו בזירה הסינית.

"בנוסף, בביקור האחרון שלנו נחשפנו לכמה לקוחות סינים של Yingke, שמחפשים השקעות בישראל, בעיקר בתחום הטכנולוגיה, גם השקעות בשלות יחסית מבחינת שלבי ההשקעה. מדובר בקרנות השקעה סיניות, חלקן ממשלתיות. הממדים הכספיים הם עצומים. קרן קטנה במונחים סיניים משקיעה סדרי גודל של מיליארדי דולרים".

מולכו מציין כי התרשם כי קיימת סקרנות רבה בשוק הסיני בנוגע להשקעות בישראל, ולדבריו סביר שנראה יותר השקעות סיניות בארץ בשנים הקרובות.

"אין ניגוד עניינים"

בנוסף לקשר הקרוב והממושך בין מולכו לבין ראש הממשלה נתניהו, עו"ד דוד שמרון, שותפו של מולכו, מייצג מזה שנים את בני הזוג נתניהו בנושאים שונים.

בשבוע שעבר נחשפה חוות-הדעת שחיבר היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, למניעת ניגוד עניינים של ראש הממשלה בתפקידו כשר תקשורת. חוות-הדעת מתייחסת באופן מפורט לחשש לניגוד עניינים בקשר ללקוחות משרד שמרון-מולכו בתחום התקשורת והטלקומוניקציה.

חוות הדעת של וינשטיין, קבעה בין היתר כי "בתיאום עם משרד עורכי הדין, יש לפעול לכך שרשימת לקוחות המשרד בתחום התקשורת תועבר לעיונך ולעיון המשנה ליועמ"ש אחת לשלושה חודשים. הרשימה תכלול גם התייחסות לנושאים שבהם מיוצג הלקוח על-ידי המשרד, בדגש על עניינים שבהם הייצוג קשור לרגולציה של משרד התקשורת".

- כיצד הפעילות החדשה של המשרד משפיעה על מניעת ניגוד עניינים במשרדים השונים שראש הממשלה אמון עליהם?

מולכו: "הפעילות החדשה לא משפיעה על ניגוד העניינים - חד-משמעית. לא קלטנו לקוחות בתחום שיכול להביא לניגוד עניינים, אבל ככל שנקלוט לקוחות כאלה בעתיד, נפנה כדי לקבל הוראות ממערך הייעוץ המשפטי לממשלה".

לגבי הסדר ניגוד העניינים שפורסם, מסר מולכו: "ההסדר נעשה ביוזמתנו ולאחר פנייתנו. מרגע שהבנו שנתניהו עומד לקבל לידיו את משרד התקשורת, פנינו אנחנו ליועץ המשפטי לממשלה כדי ליצור את ההסדר".

משרד שמרון-מולכו-פרסקי, שנוסד בירושלים בשנת 1953 הוא מהמשרדים הוותיקים בישראל. המשרד נוסד על-ידי פרקליט המדינה לשעבר, עו"ד ארווין שמרון ז"ל, חמיו של מולכו ואביו של עו"ד דוד שמרון, היום שותף במשרד.

המשרד מייצג לקוחות פרטיים, שעסקיהם לעתים קרובות מתאפיינים בדיסקרטיות רבה. תחומי העיסוק העיקריים של המשרד כוללים: תקשורת וטלקומוניקציה, כינוס נכסים פירוקים ופשיטות-רגל, נדל"ן, תכנון ובנייה; היי-טק, הון סיכון וטכנולוגיה, ליטיגציה מסחרית ועוד.

מולכו נחשב לאיש סודו הקרוב של ראש הממשלה בנימין נתניהו מזה שנים רבות. ואולם, ממשלת ישראל, מסתבר, אינה הממשלה היחידה שנעזרת בשירותי משרד שמרון-מולכו-פרסקי. באתר המשרד מצוין כי בין לקוחות המשרד "ממשלת ארה"ב בעניינים הנוגעים לתכנון ובנייה, הוותיקן וכן ממשלות אחרות".

עוד מונה רשימת הלקוחות "בנק בינלאומי להשקעות מהמובילים בעולם, חברת תקשורת מהגדולות בעולם, רשת טלוויזיה אמריקאית בולטת, ערוצי חדשות אירופאיים מרכזיים, תאגיד בינלאומי העוסק בפרסום אנציקלופדיה רבת-מוניטין, חברת מכרות ופלדה גדולה ממרכז אמריקה, גוף פילנתרופי גדול מארה"ב ותושבי חוץ בפרויקטים למלונאות ומגורים".

משרד חיאט-זולטי-נייגר הוא משרד בוטיק מסחרי הממוקם ברמת-גן, שהוקם ב-2001. המשרד משרת לקוחות בעיקר בתחומי ההי-טק והפארמה. משנת 2013, כאמור, המשרד מייצג בישראל את משרד Yingke הסיני.

עוד כתבות

מחאה נגד מדיניות המשטרה / צילום: Reuters, Anadolu

תוכנית החומש לחברה הערבית נכנסה לשנתה האחרונה, ללא חלופה באופק

כשמספר הנרצחים בשיא חסר תקדים, תוכנית החומש לחברה הערבית תסתיים בסוף 2026 ● בשנים האחרונות היא התמודדה עם קיצוצים של מיליארדים, ובמקביל הממונה עליה התפטר לפני יותר מחצי שנה, וטרם מונה לו מחליף ● בינתיים הממשלה לא הציגה תוכנית חליפית

בתי הזיקוק, חיפה / צילום: שלומי יוסף

בניגוד לתוכניות הממשלה: המבקר בדוח חריף נגד העברת בזן

דוח מבקר המדינה על מוכנות משק החשמל למלחמה מזהיר מפני סגירת בית הזיקוק בחיפה ומדגיש את החשיבות של ייצור מקומי של דלקים ● הדוח עורר זעם בקרב ראש המועצה הלאומית לכלכלה, הרשויות המקומיות וארגונים ירוקים, שטוענים שהמתקן מהווה סיכון בטחוני וסביבתי ומדגישים את הצורך בפינוי ובקידום חלופות מבוזרות

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים אקסטנד מתמזגת בנאסד"ק בעסקת מניות לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

החברה הודיעה על מיזוג בעסקת מניות עם חברת האחזקות JFB הנאסד"קאית לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר ● בין המשקיעים נמנים אריק טראמפ, בנו של נשיא ארה"ב

נתוני הלמ''ס / צילום: Shutterstock

בשוק וברשות ני"ע לא מאמינים יותר לנתוני הדיור של הלמ"ס

ברשות ני"ע מחמירים את חובות הדיווח של יזמיות המגורים הציבוריות, מחשש שהמחירים בפועל נמוכים יותר בשל המבצעים ● זאת, בעוד שהשבוע דיווחה הלמ"ס על חודש שני ברציפות של עליות במחירי הדירות ● רשות ני"ע: "צריך להבין שכל מבצעי הקבלן מגלמים ירידה במחיר האפקטיבי"

הרצל חבס / צילום: רוני שיצר

כעשור לאחר מכירת קרקע ברעננה: משפחת חבס חויבה במע"מ בהיקף מיליוני שקלים

ביהמ"ש המחוזי דחה את ערעורה של חברת נוף נאה שבבעלות משפחת חבס וקבע כי מכירת קרקע חקלאית ברעננה ל-80 רוכשים שונים ב-15 עסקאות היא פעילות עסקית החייבת במע"מ - זאת למרות שהחברה החזיקה בקרקע במשך 60 שנה מבלי לעשות בה כל שימוש

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד), המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

ספינה של ענקית הספנות הגרמנית הפג-לויד / צילום: ap, Matthias Schrader

"השתלטות עם השלכות פוליטיות": איך מסקרים בגרמניה את רכישת צים?

כלי התקשורת בגרמניה מתייחסים לעסקת הרכישה של צים ע"י ענקית הספנות הגרמנית הפג-לויד כ"השתלטות עם השלכות פוליטיות" ● בעקבות לחץ פרו-פלסטיני, בקיץ האחרון הפג-לויד פרסמה הצהרה שבה היא מרחיקה את עצמה מההתנחלויות הישראליות מעבר לקו הירוק

פולימרקט על הכוונת של רשות המסים

עד 50% מהרווחים: רשות המסים בדרך למסות את המהמרים בפולימרקט

הרשות נערכת לגבות מס על רווחי פלטפורמת החיזוי, שעלתה לכותרות בפרשת הדלפת מידע צבאי ● על הפרק: מיסוי של 35% על הזכייה, ובנוסף מס רווחי הון על עליית ערך הקריפטו ● המומחים מזהירים: "המהמרים עלולים לשלם מס על עליית ערך המטבע גם אם הפסידו את כספם בהימור"

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

גורם ישראלי: נערכים לאפשרות של קריסת המגעים

סבב השיחות השני בין ארה"ב ואיראן הסתיים;  באיראן הביעו אופטימיות, בארה"ב מצננים את ההתלהבות ● הרמטכ"ל זמיר התריע בפני הדרג המדיני על פוטנציאל לערעור היציבות ביהודה ושומרון בחודש הרמדאן ● מחאות באיראן לקראת השלמת 40 ימי האבל מאז הטבח שביצע המשטר במוחים ● דיווחים שוטפים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

חשד למידע פנים במניה הלוהטת של ת״א: פשיטה על משרדי ארית

החוקרים הגיעו למשרדי החברה באור יהודה וחקרו מספר נושאי משרה ●  ארית דיווחה לבורסה כי בשלב זה אין חשדות נגד החברה עצמה ואין השפעה על הפעילות השוטפת של החברה או של חברת הבת רשף

כוונת SMASH X4 של סמארט שוטר מותקנת על נשק / צילום: אתר החברה

היזמית יוצאת רפאל שמביאה לבורסה כוונת חכמה שמסוגלת ליירט רחפנים

סמארט שוטר, שנוסדה ומנוהלת בידי מיכל מור, תנסה לנצל את הגאות במניות הביטחוניות כדי לגייס 200 מיליון שקל ● בחברה הצומחת, שעדיין לא מרוויחה, מחזיקים גם הפניקס ואלטשולר שחם

מניות הבנייה מזנקות / צילום: Shutterstock

המומחים לא מאמינים לנתוני הלמ"ס. אז למה מניות הבנייה זינקו, ומה יקרה למחירים?

בעקבות המדד הנמוך, המשקיעים בת"א מתמחרים הורדת ריבית בשבוע הבא, מה שמשפיע לחיוב על מניות הנדל"ן, שזינקו בחדות בבורסה ● רונן מנחם ממזרחי טפחות: "מדד המחירים לצרכן, שהפתיע למטה, מגביר את הסיכוי להורדת ריבית" ● יובל אייזנברג, מנכ"ל בית ההשקעות אם אס רוק: "נתוני הלמ"ס לעליות מחירים משובשים לחלוטין. להפך - רואים קבלנים קטנים שפושטים רגל"

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הנגיד יוריד את הריבית? שני נתונים שהתפרסמו ביממה מסבכים את התשובה

הלמ"ס פרסמה נתונים המציגים תמונה מורכבת: צמיחה של 3.1% וחוסן כלכלי, לצד אינפלציה בשפל של 1.8% ● על רקע התחזקות גם של השקל, נגיד בנק ישראל יצטרך להכריע האם הוא להמשיך להקל על המשק - או שמא הצמיחה האיתנה ושוק העבודה ההדוק מחייבים עדיין ריסון

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

לאחר שזינקה 1,200% בשלוש שנים: ההמלצה שנותנת רוח גבית לבית ההשקעות הגדול בישראל

בג'פריס צופים שבית ההשקעות הגדול בישראל ימשיך ליהנות מהרוח הגבית שמספק לו שוק החיסכון הארוך וקצר הטווח ● שווי המניות של משפחות סטפק וברקת - כמעט 6 מיליארד שקל

שותפי קרן קינטיקה ואלכס מור מ־8VC / צילום: לינוי ברק קורין

"נקסט ויז'ן לרחפנים" - ההשקעה החדשה של מייסד פלנטיר בישראל

קרן 8VC של מייסד פלנטיר נכנסה כמשקיעה מוקדמת בסטארט־אפ לייטויז'ן, המפתח מצלמות לרחפנים ● קרן הדיפנס־טק קינטיקה השתתפה במהלך

מוצרי מזון בסופרמרקט / צילום: Shutterstock

הסקר שמגלה: הישראלים מתוסכלים מהמחירים, אבל לא מפסיקים לקנות

רוב מוחלט של הישראלים מרגישים את יוקר המחיה כמעט בכל תחומי החיים, במיוחד במזון, ומעידים כי הם מצמצמים רכישות - כך עולה מסקר חדש של מועדון הצרכנות הוט ● "למרות זאת", אומרת המנכ"לית גנית הראל, "בפועל הם לא מוותרים על תענוגות וחיים טובים"

אילוסטרציה: Shutterstock

המרוויחים של ולנטיינ'ס דיי: ענפי התכשיטים, הקוסמטיקה והפרחים

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי רוב התכשיטים נרכשו בשבוע החולף בחנויות, בעוד קוסמטיקה נרכשה בעיקר באונליין

מנכ''ל החברה הרוכשת פאלו אלטו נטוורקס ניקאש ארורה / צילום: איל יצהר

ההודעה שקיבלו עשרות עובדים: מזל טוב, תפוטרו בעוד שנה

כ־10% מעובדי סייברארק בישראל, כולל בעלי ותק של עשור ויותר, גילו במייל ישיר מפאלו אלטו כי תפקידם יבוטל בעוד 12-3 חודשים, וישנם מנהלים שאף לא ידעו מי מהצוות שלהם יפוטר ● המהלך מעורר שאלות על המחיר האנושי של עסקאות הענק בהייטק

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

"עסקה רגישה, שיש לה שיקולים פוליטיים": מניית הפג־לויד צנחה בעקבות רכישת צים

התגובה המיידית בשווקים להכרזה כי החברה תרכוש את צים הייתה שלילית ● אנליסטים מיהרו להסביר בתקשורת הגרמנית כי ישנה מגמת קונסולידציה כעת בשוק התובלה הימית, וכי רכישות ומיזוגים הם רוח התקופה

פלטפורמת המשחקים של סאנפלאוור / צילום: צילום מסך אתר CrownCoinCasino

עם משקיע מפורסם ו-200 עובדים: החברה המסתורית מת"א שכבר שווה יותר מ-2 מיליארד דולר

תחת דיסקרטיות כבדה, סאנפלאוור הצעירה מישראל הפכה לאחד השמות המובילים בזירת משחקי הסושיאל־קזינו, עם מחזור של מאות מיליוני דולרים והשקעה פרטית של גיגי לוי־וייס ● כעת, כשהיא חמושה במערכות AI מתקדמות ושווי שמוערך ביותר מ־2 מיליארד דולר, חברת הגיימינג מסמנת את היעד הבא: שוקי החיזוי ● המהלך עשוי לאלץ את "אימפריית הרפאים" לצאת סוף־סוף לאור