גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יוצאים במחולות: מקבץ מופעים ואירועי מחול שיחממו לכם את הסתיו

אירועי חשיפה בינלאומית, מחול בשוק מחנה יהודה ומרתון יצירה ב-48 שעות

מתוך פרוייקט 48 במחול / צילום:אורי רובינשטיין
מתוך פרוייקט 48 במחול / צילום:אורי רובינשטיין

המופע "איש השעה", מחול מקורי מאת הכוריאוגרף איציק גלילי, יפתח את אירועי "חשיפה בינלאומית במחול 2015". כ-100 אורחים מחו"ל, מנהלי פסטיבלים, מנהלי תיאטראות, מנהלי מרכזי מחול ונציגים של מוסדות תרבות בינלאומיים ועיתונאים זרים מגיעים להכיר וללמוד מקרוב את סצנת המחול הישראלית.

במהלך 5 ימי "חשיפה" יעלו 35 מופעים בהשתתפות יותר מ-50 אמנים, יוצרים ורקדנים. התוכנית העמוסה והמגוונת תתקיים באולמות מרכז סוזן דלל, במרכז תמונע, בבית האופרה וגם, במפתיע, בשוק מחנה יהודה בירושלים.

כל מופעי חשיפה פתוחים לקהל, הנהנה מהשפע המרוכז.

מחול הזמן

הכוריאוגרף הבינלאומי איציק גלילי, הפועל באמסטרדם, שב לארץ ביצירה מקורית, בהשתתפות שמונה רקדנים ושתי זמרות אופרה ישראלים. "איש השעה", מופע הפתיחה של אירועי "חשיפה בינלאומית במחול", הוא פרויקט משותף של האופרה הישראלית, מרכז סוזן דלל, פסטיבל המחול ההולנדי ופסטיבל בלגרד.

ביצירה "איש השעה" גלילי מתבונן בתופעה של החיפוש אחר רגעי התהילה. "החיפוש של כולנו, כחברה כוחנית וכבני אדם, אחר התהילה של הרגע, אחר פיסת זיכרון שתיצור זהות אישית במסע האינסופי שלנו מזעקה לשלווה", הוא מתאר.

במהלך המופע עוברים הרקדנים בין מצבים של פרטים בהמון המנוכר, למצבים פרטיים, ענוגים, חשופים ואינטימיים. באמצעות התנועה והקול הרקדנים וסולניות האופרה המשתלבות ביצירה, מדגישים את הניגוד בין גסות לרוך.

לא רק זמרות האופרה, הסולניות אפרת אשכנזי (סופרן), וענת צ'רני (מצו-סופרן), משמיעות את קולן, ביצירות של בטהובן, הנדל, פרסל ועוד. גם קולם של הרקדנים ונשימותיהם מהווים חלק בלתי נפרד מפס הקול של היצירה. הבחירה בהרכב רקדנים גברי ובזמרות יוצרת קונטרסט של תפקידים, מדגישה את הגברי והנשי, את ההמון והיחיד, את האחיד והחריג.

איציק גלילי החל את דרכו כרקדן בלהקות בת דור ובת שבע. ב-1991 עבר להולנד והקים להקה משלו, בהמשך יזם גלילי את הקמתן של 5 להקות וארגונים בתחום המחול והחינוך למחול בהולנד. הוא יצר עשרות יצירות עבור להקות מחול בינלאומיות רבות ביניהן: בלט סן פאולו, בלט מונטה קרלו, הבלט הלאומי של הולנד, בלט האופרה במינכן, להקת בת שבע ועוד.

2-3 בדצמבר, 20:00, האופרה הישראלית, המשכן לאמנויות הבמה תל-אביב. ב-25 ו-26 בינואר חודש ינואר תעלה היצירה במרכז סוזן דלל. מחיר: 149-299 שקל.

מחול על הבר

"מיפו עד אגריפס - מחול בשוק מחנה יהודה", הוא אירוע מחול יוצא דופן ומרגש, שיתקיים בסוף השבוע הבא בירושלים. היוזמה המקורית של קבוצת המחול ק.ט.מ.ו.ן מציגה בכורות ועבודות שונות מאת שבעה כוריאוגרפים. ייחודה העיקרי בבחירת הלוקיישן: שעות הערב בשוק, על סמטאותיו ודוכניו, שישמשו רקע למחול.

זוהי שנתו השנייה של האירוע, שבו משתפים פעולה היוצרים עם בעלי עסקים בשוק, ויוצרים עבודות מיוחדות למקום (Site specific). קבוצת ק.ט.מ.ו.ן בניהולו האמנותי של אלעד שכטר, רקדן וכוריאוגרף, העלתה את הרעיון וזכתה בשיתוף פעולה של עיריית ירושלים ופסטיבל "חשיפה" למחול בינלאומי. שכטר ושותפתו לניהול האמנותי של הארוע, תם-לב דקל, הזמינה כוריאוגרפים מרחבי הארץ ואמנים ירושלמים, שעבודותיהם יוצגו בברים הפעילים בשוק: "השכנה", "הטיפה", "שם טוב", "תחריר - בר תרבות מזרחית" ו"דוויני פיתה בר". כל מופע יעלה מספר פעמים בערב והקהל יוכל לדלג בין הברים ולראות מספר מופעים, כולם ללא תשלום.

קבוצת המחול ק.ט.מ.ו.ן פועלת בירושלים וחבריה מגיעים מתחומי יצירה שונים. המשותף ביניהם הוא הרצון לחיות וליצור אמנות בירושלים. הקבוצה מנסה להציע לקהל קול חדש, רענן ועדכני המתייחס למרחב בו הוא חי. העיר משמשת ליוצרים מקור השראה וכר לשיתופי פעולה אמנותיים, עם אמנים מרחבי הארץ והעולם.

שכטר עצמו מציג את היצירה "עורפא" בשיתוף עם שרי טיטו. עוד בין המופעים שיעלו ב"מיפו עד אגריפס": יצירה של דפי אלטבב בשיתוף עם האמן עידן שטרן - "במידה מספקת"; Dream F.H - יצירת סולו של הכוריאוגרף רקדן ירון שמיר מברלין; אסנת קלנר מעלה עבודה עם הסדנה של להקת ורטיגו; הכוריאוגרפית שרון וזנה במופע מיוחד שנוצר בשיתוף עם האמן הפלסטי תומר ספיר; מיה יוגל ונדב גרבר מציגים את היצירה Missed call, וסופיה קרנץ בשיתוף פעולה עם עידן הירשזון.

יום חמישי, 3.12, 19:30-23:00, שוק מחנה יהודה, ירושלים. כל המופעים יוצגו 3 פעמים בסבב. הכניסה ללא תשלום.

מיפו עד אגריפס / צילום:נעמה נח

פרויקט רוטנברג

הכוריאוגרפית דנה רוטנברג מקיימת זו הפעם השלישית את "פרויקט 48 במחול" - מרתון-בזק במחול, בו צוותים אמנותיים של כוריאוגרפים, דרמטורגים ורקדנים עולים בהגרלה, ומעלים יחד על הבמה בכורה של יצירות מחול שנוצרו ב-24 שעות בלבד.

הפרויקט דומה לאירועים דומים שנעשים למשל במרתונים של יצירת וידאו וקולנוע, אולם הוא מקורי וחריג בעולם המחול. במקום שבו בדרך כלל מוקדש זמן ארוך במיוחד לעבודת הכנה, נחשף הפעם הקהל לעבודה מאחורי הקלעים ובשלבי "הבישול" הראשוניים ביותר. למופעים יש אמנם ניחוח של אלתור, אך המסגרת מאפשרת להם להתפתח ולהפוך ליצירה בימתית. במסגרת הפרויקט יעלו 10 עבודות שיווצרו בשני סבבי-יצירה בני 24 שעות.

הפרויקט מתחיל בהגרלה בה נבחרים האנסמבלים, אשר בכל אחד מהם שותפים כוריאוגרפ/ית יוצר/ת נוספ/ת ומספר רקדנים משתנה. בשלב הבא מגרילים נושא ליצירה ואז עומדות לרשותם 24 שעות בלבד, עד שיציגו מול קהל.

בתום המופע הראשון יוגרלו הצוותים לסבב השני, בנוכחות הקהל בזמן שאת התהליכים ילוו צלמי סטילס, אשר יציגו מדי ערב תערוכת-בזק מתוך היממה האחרונה בחלל המבואה של מחסן 2.

הפרויקט זוכה לתמיכת עמותת הכוריאוגרפים ומרכז ביכורי העיתים, שבחלליו יתקיימו החזרות במרתון. כל החזרות והמופעים ישודרו בסטרימינג חי, כך שצופים מעוניינים יוכלו להיות מעורבים בכל רגע בתהליך.

חמישי-שישי, 10-11 בדצמבר, מחסן 2, נמל יפו.

מתוך פרוייקט 48 במחול / צילום:אורי רובינשטיין

עוד כתבות

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל