גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ראש עיריית פ"ת: "לכו לגור בפריפריה, להפסיק לבנות במרכז"

הבטחת הממשלה לפנות את מחנה סירקין לטובת הקמת אלפי דירות חדשות הולכת ומתמסמסת מול העקשנות של ראש עיריית פתח תקווה איציק ברוורמן, שלא מאמין בהסכמי הגג, וגם לא בתמ"א 38

איציק ברוורמן / צילום: תמר מצפי
איציק ברוורמן / צילום: תמר מצפי

"ראש עיר שרוצה תקציבים לפיתוח תשתיות מבין שהוא צריך שכונות חדשות, ועולה על הרכבת של הסכמי הגג", כך אמר לפני שבוע מנהל אגף הפיתוח ברשות מקרקעי ישראל (רמ"י) רפי אלמליח בראיון ל"גלובס". אלמליח לא לבד. שרי הממשלה והפקידים משוכנעים (או לפחות משכנעים את עצמם) שראשי הערים יפסיקו לחסום תוכניות לבנייה מאסיבית של דירות בכל הארץ, באמצעות הסכמי הגג עם האוצר שמבטיחים תקציבי פיתוח אדירים לאותן ערים.

הנחה זו נכונה לגבי הרבה ראשי ערים, אך לא לגבי ראש עיריית פתח תקווה, איציק ברוורמן. הרבה נאמר על התנגדותו להקמת שכונה של 10,000 יחידות דיור במקום מחנה סירקין שצפוי להתפנות במזרח העיר (בהתחלה דובר על 18 אלף דירות, המספר ירד ל-12 אלף וכעת מתווכחים על 10,000). ברמ"י מצפים בקוצר רוח להכניס את הכמות הנכבדת הזו לרשימת השיווקים. הסיבה המרכזית להתנגדות של ברוורמן להקמת שכונת ענק בעירו היא מצוקת התחבורה.

"נבנה על אפך ועל חמתך"

מהו הפתרון התחבורתי האידיאלי של פתח תקווה "לצאת מהפקק"? "אין פתרון כזה", אומר ברוורמן. "הממשלה העמידה לעצמה מטרה - בניית דירות, וההשלכות של בניית אותן דירות לא מעניינות אותה. אבל מה לעשות שהבעיה המרכזית אצלנו היא תחבורה. מישהו בממשלה חשב מה הולך לקרות ביום ש-15 אלף יחידות דיור חדשות בראש העין יתאכלסו? ועוד 10,000 יחידות בהוד השרון? אצלנו, בלי אישור של יחידת דיור חדשה אחת, ניתן להקים עוד 10,000 יחידות דיור רק מתב"עות מאושרות. גם אם רק 30% מכל היחידות האלה ימומשו, איך נכיל כל כך הרבה תנועה? אני יושב עם בכירים בירושלים, והם נותנים תשובות אבסורדיות. אומרים לי שיש את כביש 40, אבל הבעיה בכלל היא כבישי רוחב. אז אומרים לי רכבת קלה, אז כשאני עונה שכשנראה את הרכבת הקלה בעיניים נדבר, אומרים לי 'נבנה על אפך ועל חמתך'. זאת תשובה? תנו פתרונות ישימים".

- מה בכל זאת יהיה מבחינתך פתרון ישים?

"אין כזה", משוכנע ברוורמן. "תרחיבו את הקו האדום (קו הרכבת הקלה הראשון, בין פתח תקווה לבת ים) עד ראש העין, ונדבר רק כשנראה עבודות. בינתיים, אני שומע שבכלל רוצים לבטל את כל הקווים האחרים. מציעים הסכמי גג תמורת קדם מימון לתשתיות. אני לא מאמין בקדם מימון, אני רוצה לראות עבודות. למה אני סקפטי? איציק אוחיון שכיהן כראש עיר לפניי, הסכים להקים תוואי לרכבת קלה בתמורה לעבודות פיתוח. רק שהרכבת הזאת היתה אמורה להיחנך ב-2012. הסכם גג הוא טוב אם הוא נותן מעטפת של פתרונות. בנושא התחבורה בפתח תקווה אין פיתרון. במשך שנים הוסיפו פה בליל של דירות על בליל של דירות בלי מחשבה על ההשלכות. כשבאנו למועצה הארצית ואמרנו ש-400 יחידות דיור בכפר גנים זה יותר מדי (תוכנית מרגולין), זרקו אותנו והוסיפו לתוכנית עוד 50 יחידות דיור. משרדי המממשלה לא מסתכלים על העתיד. מקבלים החלטות משיקולים פוליטיים ואחרים".

- בינתיים גם תמ"א 38 תקועה בעיר.

"תמ"א 38 זה מיזם כלכלי שבעיקר מאפשר ליזמים לעשות רווח, ומזמן כבר לא פתרון לרעידות אדמה. שמחתי שההרכב החדש של ועדת הערר בראשות גילת אייל נותן פרשנות נכונה לתמ"א ולא מפריז בזכויות הבנייה. אך לצערי התקבלה התוספת לתיקון השלישי לתמ"א במועצה הארצית". ההחלטה האחרונה, למי ששכח, אימצה את הפרשנות המרחיבה שמאשרת זכויות לפי קומה רעיונית, אך גם קבעה שהיטל ההשבחה לרשויות יגדל. בכל מקרה, מדובר בהחלטה שעדיין נתונה להליך של התנגדויות ועררים.

- ומה בכל זאת עם הזכות להתמגן מרעידות אדמה?

"סליחה, אבל אם הממשלה חושבת שצריך ממ"דים בדירות ישנות, שתואיל לבנות ממ"דים בדירות ישנות. תוספת של 2.5 קומות לבניינים בלי לקבל היטלי השבחה, עם ארנונה הפסדית, היא לא פתרון לרעידות אדמה. תמ"א 38 זאת פשוט תוכנית שמסתכלת רק על בניין בודד ולא מעניין אותה ההשלכות התכנוניות על כל מה שמעבר לבניין. אני עובר כל בוקר ליד בניין ברחוב ארלוזורוב שעבר תמ"א 38 ואומר לעצמי שבנו מפלצת. על המדרכה אין גינה, ודיירי הבניינים הסמוכים ממש מסכנים. תמ"א 38 לקחה ממני את היכולת לתכנן את העיר".

- מה לגבי השכונות המזרחיות?

"אנחנו עובדים כרגע על תוכנית מתאר לעיר, שקובעת באיזה אזורים מותר לבנות לגובה ובאיזה אזורים אסור. יש אזורים כמו שכונות המזרח - עמישב, יוספטל, פ'גה, קרית אלון, שם צריך התחדשות. אני מזמין יזמים לבוא ליוספטל, שם אפשר להגדיל את הצפיפות אבל לא להתחזר. שמעתי כבר הצעות של 9 דירות חדשות על כל דירה ישנה. ואני חושב שאין לזה הצדקה לא רק בפתח תקווה אלא באף מקום בארץ. הסכם גג סירקין יכול לכלול זכויות לפינוי בינוי בשכונת יוספטל, שם זה אפשרי. אני בכלל חושב שלא נכון לבנות במרכז הארץ. בכל העולם נוסעים שעה ברכבת לעבודה. לכו תגורו בפריפריה. במקום להשקיע מיליארדי שקלים בהסכם גג, תשקיעו בתחבורה. הרי הקרקע בפריפריה היא חינם. שם ניתן לקנות וילה במחיר שכאן אי אפשר לקנות דירה. שהממשלה תיצור תמריץ לגור שם, כמו מערכת חינוך מעולה. אז גם אם במציאות הקיימת אין מספיק תעסוקה בפריפריה, עם תחבורה מעולה ועם מערכת חינוך מעולה, יהיה משתלם לאנשים לגור שם ולעבוד במרכז. אני משוכנע שזה הפתרון הנכון.

"אם במצב הקיים אני בונה ומוסיף דירות, יש קושי לספק שירותים לתושב. כשנבחרתי לראשות העיר אמרתי שהמטרה שלי היא לא שפתח תקווה תהיה הכי גדולה. כולם יודעים שכבר שנים יש הגירה חיובית לפתח תקווה. המטרה היא שלתושב תהיה פה איכות חיים. שלא יבנו פה עוד דירות לעוד תושבים".

- לא נראה עוד שכונות מגדלים כמו אם המושבות?

"אני לא אוהב מגדלים. אני אוהב את ניו יורק, אבל פתח תקווה היא לא ניו יורק. אם המושבות החדשה היא בכיה לדורות".

- אבל מגדלים משאירים יותר מקום לשטחים ירוקים.

"שמעתי את זה, שבמקום שני בניינים נמוכים ממליצים להקים מגדל של 30 קומות. הבעיה היא שבמקום שני בניינים נמוכים בסוף קמים שני מגדלים של 30 קומות. ומה עם הניהול של המגדלים האלה? אז במגדלי אקירוב אין בעיה ולוקחים חברת ניהול. אבל פה באם המושבות, אין חברות ניהול, אין באמת ועד בית, ואחרי 15 שנה, המערכות מתחילות לקרוס ובעצם המגדלים האלה הופכים לסלאמס לגובה. בהתחלה היה שומר, ולובי וג'ימבורי, ואז לאט לאט נעלם השומר, מועדוני הג'ימבורי הפכו למחסני אופניים, מתוך 3 מעליות, אחת נתקעה אז לא נורא, לא מתקנים, ואז הצנרת מתקלקלת, ולך תתקן צנרת במגדל של 30 קומות".

- ומה כן תרצה לראות במקום מחנה סירקין?

"אני בעד אזור תעסוקה, שיאזן את התקציב, וגם המדינה מבינה את זה. השאלה היא המינון של הדירות שרוצים לבנות שם. היום יש לי קושי לגבות מסים מבנייה חדשה לתעסוקה בגלל ביורוקרטיה. באזור התעשייה קרית אריה למשל, ישנם שטחים ויזמים שרוצים לבנות, אבל הוועדה המחוזית אומרת לי שקודם צריך שתהיה תוכנית מתאר לעיר, וזה לוקח שנים. מאיפה יגיע מימון למבני ציבור בשכונות החלשות? יש בעמישב כבישים ש-60 שנה לא טופלו".

- במתחם אסם מתוכננים מגדלי משרדים, מדובר בהיטלי השבחה עצומים.

"נכון, אבל נחשי מה? היזמים לא באים לבקש היתר. כי כנראה זאת לא תקופה לבנות משרדים".

"באזורי הבילוי אומרים לי לא נבחר בך"

"חנוך דאום צחק ואמר שאפילו הטילים במלחמה לא מגיעים לפתח תקווה", מספר ברוורמן. "הבאתי אותו לפה וגם הוא התקשה להאמין. היום באים מכל אזור המרכז לבלות בפתח תקווה. פעם הבת שלי היתה יוצאת לבלות עם חברים שלה בתל אביב, היום החברים שלה באים לבלות בפתח תקווה. לפעמים בלילה אני מבקר באזורי הבילוי לדבר קצת עם האנשים, בכל זאת הם בוחרים פוטנציאליים, וכשאני מציג את עצמי בפני הצעירים שמבלים הם מודיעים לי חגיגית שלא יבחרו בי. כשאני שואל מדוע הם משיבים כי אנחנו מהרצליה, מתל אביב, מרמת גן. נכון שפה ושם עוד צוחקים על פתח תקווה, אבל כמות הבליינים מוכיחה שהעיר עשתה שינוי של 180 מעלות בדימוי שלה. אפילו חברות עסקיות הבינו את זה ועברו בשנים האחרונות לפתח תקווה, כך שהיום 17% מכלל היצוא של מדינת ישראל מקורו בחברות שיושבות בפתח תקווה".

"התחדשות התחנה המרכזית תהיה מנוף לכל האזור"

אחת הצלקות הבולטות של פתח תקווה היא התחנה המרכזית בלב העיר. לדברי ראש העיר, השינוי במקום קרוב.

"מדובר בקרקע עירונית, לא בבעלות נצבא שמחזיקה ברוב התחנות. אנחנו מקדמים תב"ע להתחדשות של התחנה כך שהמסופים יהיו למטה, המבנה יהיה מסחרי בשטח 8,000 מ"ר, ומעליו זכויות בנייה למגדל משרדים של עוד 12 אלף מ"ר. כדי לממן את ההקמה של המגדל ניקח הלוואה והחברה הכלכלית של פתח תקווה תנהל את השטחים להשכרה ומהשכירות נחזיר את ההלוואה.

"זה יהיה מנוף להתחדשות של כל האזור. התב"ע היא עד 2017 לכן חייבים לממש מהר. אחת האופציות היא להעביר משרדי עירייה שפזורים היום ברחבי העיר בשכירות למגדל החדש, כדי שיהוו עוגן לעסקים נוספים לשכור משרדים במקום. בית העירייה המרכזי צריך לדעתי להישאר בלב העיר כי עירייה צריכה להיות במרכז".

עוד כתבות

רונן בר, ראש השב''כ / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

המו"מ לעסקת חטופים: משלחת מצרית תגיע לישראל מחר

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות בוול סטריט; מטא צוללת ב-10%, אנבידיה עולה ב-3.5%

נאסד"ק יורד בכ-1.2% ● מניות השבבים עולות ●  IBM צוללת ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● ישראליות: מובילאיי וצ'ק פוינט יורדות בעקבות הדוחות ● המניה המועדפת על ביל אקמן מזנקת לאחר הדוחות ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?