גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרשת הקבלנים: עו"ד רועי בר יוזמן בקרוב לשימוע

עו"ד בר צפוי לעמוד לדין, בכפוף לשימוע שייערך לו, בגין ביצוע עבירות שוחד בעת ששימש יועץ חיצוני לעיריות ראשל"צ ורחובות ■ בר חשוד בכך שבתמורה לטובות הנאה שקיבל לכאורה, קידם פרויקטים ואינטרסים של קבלנים ויזמים בשתי הערים, וזאת תוך ניגוד עניינים

רועי בר עו"ד יועץ משפטי של עירית רשל"צ ורחובות / צילום: אמיר מאירי
רועי בר עו"ד יועץ משפטי של עירית רשל"צ ורחובות / צילום: אמיר מאירי

פרשת "הקבלנים-עו"ד רועי בר" מתקרבת להכרעה משפטית. ל"גלובס" נודע כי הפרקליטות עומדת לזמן בימים או בשבועות הקרובים, את עו"ד בר לשימוע לפני העמדה לדין פלילי בגין ביצוע עבירות שוחד בעת ששימש יועץ חיצוני לעיריות ראשון לציון ולרחובות. בשימוע הצפוי, ינסה בר, באמצעות עורכי דינו, פרופ' דוד ליבאי וליאור אפשטיין, להניא את הפרקליטות מלהעמידו לדין. לאחר השימוע, כמקובל, תתקבל הכרעה סופית בפרשה שהסעירה את הארץ.

פרשת רועי בר, שכונתה גם "פרשת הקבלנים", התפוצצה בקול גדול בפברואר 2014 אז נודע כי המשטרה עצרה את בר בחשד ללקיחת שוחד, וכן את היזמים מנור גינדי ואורי לוי וחשודים נוספים בחשד להעברת שוחד וטובות הנאה לבר. בר חשוד בכך שבתמורה לטובות הנאה שקיבל לכאורה, קידם פרויקטים שונים ברחובות ובראשון-לציון עבור מספר קבלנים ובעבירות נוספות.

בר מצדו מכחיש את העבירות המיוחסות לו. לטענתו, בין היתר, שכר הטרחה שקיבל בעקבות מעורבותו בפרויקטים אינו מהווה שוחד או טובות הנאה אסורות.

בתום חקירה מאומצת שנמשכה שבועות ארוכים, הודיעה המשטרה בחודש יוני האחרון כי התיק נגד גינדי, לוי וכן נגד ראש עיריית רחובות, רחמים מלול, נסגר. ואולם, את התיק נגד בר ונגד חשודים נוספים העבירה המשטרה לפרקליטות עם המלצה להעמידם לדין.

ראש אגף חקירות ויחידת להב 433 שהייתה מופקדת על החקירה מסרו כי התגבשה תשתית ראייתית נגד עו"ד בר, כאמור, בחשד שקיבל טובות הנאה שונות בתמורה לניצול תפקידו לצורך אישורים ולקידום אינטרסים של קבלנים, יזמים, ומקורבים, תוך שהוא פעל לכאורה בניגוד עניינים.החקירה הגלויה החלה בפברואר 2014 וכללה יותר מ-100 מעורבים, שחלקם נחקרו באזהרה. בנוסף, תפסה וחילטה המשטרה רכוש וחשבונות בנק של חשודים בשווי מיליוני שקלים.

הקלות במס ובהיטלים

החקירה הקשורה בעיריית ראשל"צ היא בקשר לשני מיזמי נדל"ן מרכזיים: פרויקט "white" ופרויקט "אתר הנופש המטרופוליטני". ממצאי החקירה ביססו חשד לכאורה לכך כי עו"ד בר פעל בניגוד עניינים במסגרת תפקידו כיועץ לעירייה, לוועדות שלה ולמשרדים השונים, בכך שייצג במקביל כעו"ד פרטי קבלנים ויזמים שענייניהם נידונו בוועדות אלה.

עוד מסרה המשטרה בעת שהעבירה את התיק לפרקליטות, כי ממצאי החקירה העלו כי בר קיבל שוחד מיזם נדל"ן ומקבלנים שזכו במסגרת מכרז בפרויקטים לבנייה בעיר, בתמורה לכך שפעל לקדם את בקשותיהם להקלות בתשלומי מס, לקידום האינטרסים שלהם בוועדות התכנון והבנייה להקלות בהיטלים ועוד. היועצת המשפטית של עיריית ראשל"צ נחקרה באזהרה בחשד כי ידעה על ניגוד העניינים, אך לא רק שלא מנעה את מעורבותו, אלא אף סייעה לו.

הפרשייה הקשורה בעיריית רחובות עסקה בפרויקט "חצרות המושבה". גם כאן סברה המשטרה כי התשתית הראייתית מצביעה על כך שעו"ד בר פעל לקדם הליכים בוועדת התכנון והבנייה עבור קבלנים שהיו מקורבים אליו וקשורים איתו בעסקים. במסגרת החקירה נחקר באזהרה גם ראש עיריית רחובות, רחמים מלול, בחשד לביצוע עבירות מרמה והפרת אמונים ושיבוש הליכי חקירה.

ואולם, המשטרה הודיעה כי לא גובשה תשתית ראייתית נגד מלול, ובדומה לקבלנים, גינדי ולוי, גם התיק נגד מלול נסגר.

הקשר לעו"ד רונאל פישר

פרשת רועי בר/הקבלנים נקשרה בפרשה פלילית אחרת, הפרשה שנדמה שהיא "אם כל הפרשות" - פרשת עו"ד רונאל פישר, שייצג בעבר את בר. פישר מואשם כי קיבל שוחד בתמורה להעברת מידע מחקירות משטרתיות. שמו של עו"ד פישר עלה בפרשת רועי בר בשני הקשרים: הראשון - החשד שעלה מעדותו של בר, שלא נכלל בכתב האישום נגד פישר, הינו כי פישר ביקש מבר 2 מיליון דולר כדי "להרוג" את תיק החקירה בפרשת הקבלנים.

ההקשר השני הינו - פישר נאשם בכך שפגש את רמי דואני, אחד החשודים בפרשת הקבלנים, שהיה מנכ"ל החברה הכלכלית ראשון-לציון עד 2010, והעביר לו לכאורה מידע סודי מתוך תיק החקירה נגדו. המידע הסודי הושג, על-פי האישום שהוגש בתיק פישר, באמצעות שותפו של פישר לרשת השוחד בתמורה למידע מחקירות לכאורה, רב-פקד בדימוס ערן מלכה. מלכה הודה במעורבות בפרשה והוא מרצה כיום עונש מאסר של 8 שנים בכלא גלבוע. הפגישה המדוברת נערכה, לפי כתב האישום בתיק פישר, ביוזמתה של העוזרת האישית לשעבר של פישר, שהפכה לעדת מדינה בתיק נגדו, שהייתה בקשרי ידידות עם דואני. גם כאן אימץ ראש אח"מ את המלצת להב 433 על גיבוש תשתית ראייתית לעבירות שביצעו לכאורה עו"ד בר ועורכת דין נוספת ממשרדו.

"לבחון בשבע עיניים"

במהלך דיוני הארכת המעצר של בר, טען עורך דינו, פרופ' דוד ליבאי כי "מדובר בעורך דין שמקבל משימות ומבצע אותן - זאת עבודתו. בשל עבודתו הוא מקבל שכר טרחה, ולבוא ולומר שהעבודה ניתנה לו זה שוחד, יש צורך להיזהר בכך ולבחון זאת בשבע עיניים ויותר".

עו"ד ליאור אפשטיין המייצג את בר בצוותא עם עו"ד ליבאי, מסר היום ל"גלובס" בתגובה כי: "מדובר בהדלפה מכוונת שנועדה לכבול את שיקול הדעת. ביד ההגנה יש יותר מידע מאשר בידי מי שמעוניין ליצר נזק משפטי". לדברי אפשטיין, "לפרקליטות אין עדיין עמדה בנושא והיא תחליט כהבנתה המקצועית. כל החלטה של הפרקליטות היא מכובדת ועניינית וגם במידה שיהיה זימון לשימוע, הדבר לא מלמד על עמדתה הסופית".

עוד כתבות

רחפן הנושא מצלמה של נקסט ויז'ן / צילום: נקסט ויז'ן

המדד הביטחוני החדש בבורסת ת"א לא מצליח להתרומם, ואיפה בכל זאת יש הזדמנות?

פחות מחודש מאז שהושק בקול תרועה, המדד הביטחוני של ת"א מציג ירידות של כמעט 5% ● המו"מ להסכם בין אוקראינה לרוסיה, וסיום המלחמה בעזה, מעיבים לאחרונה על ביצועי המניות שכיכבו בשלוש השנים האחרונות ● האם בבורסה הצטרפו לחגיגה מאוחר מדי?

רנו 5 2025 קומפורט / צילום: יח''צ

מכונית רטרו צרפתית החל מ-169 אלף שקל. למי היא מתאימה?

הגלגול החשמלי המודרני של רנו 5, רנו 5 2025 קומפורט, אינו זול, ופונה בעיקר למי ששומר פינה חמה בלב לדגם ההיסטורי ● אבל מאחורי העיצוב זו חשמלית עירונית שימושית, מודרנית ונעימה לנהיגה נמרצת

בני זוג חויבו להחזיר מיליונים למאהב / צילום: Shutterstock

המאהב דרש מאישה ובעלה להשיב לו מיליוני שקלים. מה קבע בית המשפט?

לאחרונה דן בית משפט בתביעה חריגה, במסגרתה אדם תבע את המאהבת שלו ואת בעלה ודרש מהם להשיב לו כספים שהעביר להם לאורך השנים בהם ניהל עימה רומן ● בית המשפט בחן האם מדובר בהלוואות עסקיות או במתנות שניתנו כחלק ממערכת היחסים - מה נפסק?

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

דיווח: איראן העבירה סכומי עתק לחיזבאללה במהלך השנה דרך דובאי

הוול סטריט ג'ורנל חושף את מנגנון העברת הכספים מאיראן לחיזבאללה בשנה האחרונה ● דיווחים בלבנון: צה"ל ממשיך את התקיפות ● כוח של צה"ל ומג"ב ירה בשני מבוקשים במהלך מעצר - האירוע תחת חקירה ● דיווח: צוות של הצלב האדום והזרוע הצבאית של חמאס מחדשים את החיפושים אחר חלל חטוף ● הרמטכ"ל זמיר אישר את גרף הלחימה של צה"ל לשנת 2026, במסגרתו משרתי המילואים צפויים לבצע כ-60 ימים ● עדכונים שוטפים

שבע המופלאות / צילומים: shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אחד האנליסטים המשפיעים בוול סטריט ממליץ על 10 מניות ומשוכנע: חברות ה־AI עוד יזנקו

בעוד דמויות בולטות כמו סם אלטמן וריי דליו מזהירות מבועה בענף ה-AI, האנליסט דן איבס מציג תמונה אחרת ואופטימית ● בראיון ל-Yahoo Finance העריך שההשקעות בתחום יזנקו למעל חצי טריליון דולר בתוך שנתיים, המליץ על 10 מניות טכנולוגיה מועדפות, וקבע: אין בועת AI

א.ל.מ / צילום: אייל טואג

לא רק בנקים וחברות תעופה: א.ל.מ נכנסת לעולם סוכני ה-AI

רשת מוצרי החשמל משיקה סוכן AI שלומד את העדפות וצרכי הלקוח, משווה דגמים ועונה על שאלות ● מהנדסי ישראל קוראים להאצת פרויקטי תשתיות לאומיים ● סטודיו באובאב יוצא במכירת אמנות פומבית למען נפגעי המלחמה ● וגם: המינויים החדשים של הח"כ ומנהל רשות המסים לשעבר ● אירועים ומינויים

מימין לשמאל: ערן בילסקי, יוני אושרוב, אבי אייל ורן אחיטוב / צילום: Entrée Capital

בתוך חצי שנה: אנטרי קפיטל גייסה 300 מיליון דולר לקרנות AI ודיפטק

קרן ההון סיכון אנטרי קפיטל גייסה 300 מיליון דולר להשקעה בסטארט-אפים בתחומי הבינה המלאכותית, דיפ-טק וקריפטו ● הודעת הגיוס אינה מסגירה את זהות המשקיעים, אך לגלובס נודע כי ביניהם גם גופים מוסדיים ישראלים וזרים ● הקרן המוצלחת ביותר של אנטרי השיגה למשקיעים תשואה של פי 30.2

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

מאחורי הנתונים על ירידת מחירי הדיור יש עיר אחת שהמחירים בה רק עולים

מדד מחירי הדיור מבשר כבר שבעה חודשים רצוף על ירידות שלא נראו זמן רב בשוק המקומי ● אבל כשצוללים לנתונים מגלים שהירידות מתמקדות במרכז, בעוד שבירושלים ובפריפריה המחירים ממשיכים לעלות ● מה הסיבות לתופעה ואיך תשפיע הורדת הריבית של בנק ישראל על השוק?

טילי ספייק מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

אירופה מזנקת, בעוד אמריקה יורדת: רבעון שיא לרפאל

צמיחה של 14.5% במכירות לכ־1.59 מיליארד דולר מתחילת השנה, וצמיחה של 17.6% לכ־4.46 מיליארד דולר, כך עולה מדוחות הרבעון השלישי של רפאל ● זהו רבעון שיא בהיבט הרווח הנקי: 95.23 מיליארד דולר, זינוק של 39.2% ביחס לרבעון המקביל אשתקד

ח''כ דוד ביטן / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

"תפסיקו להדליף ואני אענה": החקירה הנגדית של ח"כ דוד ביטן יצאה לדרך

במהלך החקירה הנגדית ניסתה התובעת להראות שוב ושוב כי ח"כ דוד ביטן התחמק מלמסור תשובות מלאות על אף שידע אותן ● ביטן, שמואשם בקבלת שוחד לצד עבירות של הלבנת הון והפרת אמונים, טען כי חשש מהדלפות וכי הוא "לא יכול לזכור את כל הפרטים ב-12 שעות חקירה" ● וגם: איך הוא מפרש את המילה "שטינקר"?

בעיית הפקקים הולכת ומחמירה, והציבור צמא לפתרונות / אילוסטרציה: Shutterstock, bibiphoto

לפני עשור הוחלט להאיץ את מיזמי התחבורה. מה קרה בפועל?

בעיית הפקקים הולכת ומחמירה, והציבור צמא לפתרונות ● כמעט עשור אחרי שהממשלה החליטה על האצת מיזמי הענק בתחום התחבורה, איפה הם עומדים כיום? ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח - בשיתוף 15 דקות, ארגון צרכני תחבורה ציבורית בישראל - עוקב אחרי ההשקעה בפיתוח התחבורה הציבורית במטרופולינים

עמיר אהרון, מנכ''ל מחלבות גד / צילום: זוהר שטרית, עמית פרבר דניאל לילה סטיילינג

דוח ראשון למחלבות גד לאחר ההנפקה: עלייה במכירות לצד ירידה ברווחים

מחלבות גד החלה להסחר בבורסה בת"א בספטמבר 2025 ● המכירות ברבעון השלישי גדלו בכ-4.2% והסתכמו בכ-185 מיליון שקל, אולם הרווח הגולמי ירד והסתכם בכ-49.7 מיליון שקל, ואילו הרווח הנקי הסתכם ב-11.3 מיליון שקל לעומת כ-13 מיליון שקל ברבעון השלישי אשתקד

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה חיובית בתל אביב; דוראל זינקה ב-17%, אל על ושופרסל נפלו

ת"א 35 הוסיף 0.5% ות"א 90 עלה ב-0.9%  ● אל על נפלה על רקע ההתקדמות להקמת בסיס ווייזאייר בישראל ● דוראל זינקה לאחר הדוחות, ושופרסל נפלה ● אנבידיה עלתה במסחר אתמול, ואלפאבית ירדה, אך עדיין לא רחוקה מרף שווי השוק של 4 טריליון דולר ● וגם: האנליסט שצופה לאורקל אפסייד של 90%

ניצול קשישים / צילום: Shutterstock

כשהמטפלת הופכת ליורשת: שני פסקי דין חדשים חושפים טפח מתופעת ניצול הקשישים

בשני פסקי דין שפורסמו לאחרונה פסל ביהמ"ש צוואות בהן עותרים טענו כי מדובר היה בניצול של קשיש ● מומחים מסבירים איך להתגונן ומהן נורות האזהרה

מגן אור, מערכת קרן הלייזר הישראלית / צילום: דוברות משרד הביטחון

ישראל לא לבד: המדינה האירופית שמתקרבת למערכת לייזר להגנה

למרות הביקורת על ישראל, נורבגיה רוכשת את טנקי ליאופרד החדשים שמצוידים במערכת מעיל רוח של רפאל ● שמונה חברות דיפנס-טק ישראליות הציגו בתערוכת הטכנולוגיה הגדולה באסיה ● בריטניה קידמה חוזה לפיתוח מערכת דראגון פייר ● רוסיה החלה להשתמש בדגם איראני מתקדם של חימוש משוטט ● וגם: אוקראינה ויוון חותמות על הסכם לייצור כשב"מים משותף ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

שלומי ויוסי אמיר, בעלי השליטה בשופרסל / צילום: יונתן בלום

נתון אחד מעלה את השאלה: האם הלקוחות נוטשים את שופרסל בגלל העלאות המחירים

מניית רשת המזון צנחה ב–7% לאחר שדיווחה על רבעון שלישי רצוף של ירידה במכירות בחנויות זהות ● גם אצל המתחרות ניכרה חולשה, אך בשוק חוששים שהמצב בשופרסל קשה יותר ונובע ממהלכי ההתייעלות והעלאות המחירים: "המשך הירידה בהכנסות עלול לקרב הרשת להפסד"

מודעות של כאל, טפחות, בנק לאומי, ישראכרט / צילום: צילומי מסך

הסיבה שהלוואות מפתות עם פרזנטור מחויך דווקא מייצרות אצלנו דחייה

מחקר ישראלי חדש ניתח את הבעות פנים ותנועות העיניים מול פרסומות של בנקים וחברות כרטיסי אשראי וביטוח ● תנאי ההלוואה והסכום התגלו כחשובים בהרבה מהמעטפת השיווקית

שר האוצר יורם ארידור. פעולותיו חקקו בתודעה את המושג ''כלכלת בחירות'' / צילום: נתי הרניק, לע''מ

לתשומת ליבו של סמוטריץ': מה קרה לשר האוצר שהציף את המדינה ביבוא לפני הבחירות?

הפחתת מכסים סיטונאית, הקלה על נוטלי משכנתאות ושורה ארוכה של מענקים ● הגדלת הפטור ממע"מ בשנת בחירות החזירה אותנו לצעדים הבולטים שביקשו להקל על הציבור - דווקא לפני פתיחת הקלפיות ● איך נראתה כלכלת הבחירות בעבר, והאם היא בכלל נשאה פרי?

כוחות צה''ל בגבול לבנון (ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

6 חיילים נפצעו מאש מחבלים, 3 מהם במצב קשה

בתקשורת הסורית מדווחים על שני הרוגים ומספר פצועים בעקבות תקיפה מהאוויר ● מנהיג איראן, עלי ח'אמנאי: "ארה"ב לא ראויה שהרפובליקה האיסלאמית תפנה אליה או תהיה איתה בקשר" ● דיווח: איראן העבירה בשנה האחרונה לחיזבאללה מאות מיליוני דולרים באמצעות בתי עסק שונים בדובאי ● במחסום המנהרות: חייל צה"ל ירד מאוטובוס וירה בשב"ח שנמלט מכוח מג"ב לאחר שחשב כי מדובר בפיגוע ● עדכונים שוטפים

שלומי ויוסי אמיר, בעלי השליטה ברשת שופרסל / צילום: יונתן בלום

דוחות שופרסל: המכירות בחנויות זהות נפלו בחדות

הכנסות רשת המזון הסתכמו ב-3.7 מיליארד שקל ברבעון השלישי, ירידה של 9% בתוך שנה ● הרווח הנקי של שופרסל ירד ברבעון השלישי ב-36% ל-168 מיליון שקל, אך בנטרול מכירת ההחזקה בפייבוקס ברבעון המקביל אשתקד, הרווח הנקי עלה בכ-4.5%