גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התחזיות של S&P מעלות לשנת 2016 בבורסה ובנדל"ן

סביבה מאתגרת לקמעונאיות המזון ובתקשורת, האטה בעליית מחירי הדיור

על רקע המשך סביבת הריבית הנמוכה, ההאטה הכלכלית ותוכניות הממשלה להתמודד עם מחירי הנדל"ן הגואים, מפרסמים היום (ב') כלכלני חברת הדירוג S&P מעלות את תחזיותיהם הענפיות לקראת שנת 2016.

מהתחזיות עולה, בין היתר, כי השנה הבאה לא צפויה להביא עימה בשורות גדולות עבור חברות התקשורת וקמעונאות המזון, שהתמודדו בשנה החולפת עם תנאי פעילות לא פשוטים - בעיקר תחרות מוגברת והאטה בביקושים - וכן כי סביבת הריבית האפסית תמשיך להקשות על חברות הביטוח, ומנגד תתמוך בפעילות חברות הנדל"ן המניב. לגבי הבנקים, במעלות סבורים כי אלה ימשיכו לרכז מאמצים בתוכניות התייעלות, ומזהים אור בקצה המנהרה בכל הנוגע לעליות המחירים הבלתי נגמרות בתחום הנדל"ן למגורים. אלה עיקרי התחזית של מעלות, לפי סקטורים.

נדל"ן מניב: "המציאות הופכת למאתגרת יותר"

"למרות אינדיקטורים חלשים וסימני האטה בצמיחת המשק, הערכת מעלות היא כי "בסך הכל, חברות הנדל"ן המדורגות הפועלות ברמות מינוף סבירות, חברות ששיפרו את מבנה החוב והמח"מ שלהן וחברות בעלות יכולת השבחה של נכסים, יוכלו לספוג ירידות מתונות בשווי הנכסים או ב-NOI (רווח תפעולי נקי - א ל) מבלי שהדבר יפגע משמעותית בדירוג שלהן".

במעלות כותבים כי "הסביבה העסקית של חברות הנדל"ן המניב שעיקר פעילותן בישראל, הופכת למאתגרת יותר לאור התמתנות הצריכה הפרטית, האינפלציה הנמוכה והתגברות התחרות".

במעלות מוסיפים כי "על כל זה, נוסף לאחרונה המצב הביטחוני, שאם יחמיר עלול להביא להאטה כלכלית".

בהתאם לאמור, במעלות צופים כי "החברות המדורגות יתקשו להעלות דמי שכירות בטווח הקרוב, וכן כי "במגזר מרכזי המסחר צפויה לדעתנו האטה בפדיונות לאור ההאטה בענפי האופנה והמזון, ולבעלי הנכסים תהיה יכולת מוגבלת להגדיל את עומס דמי השכירות על השוכרים".

למרות זאת, במעלות סבורים כי "בקניונים המובילים דמי השכירות ושיעורי התפוסה יהיו יציבים יחסית, בהתבסס על רשימות ההמתנה לנכסים אלו", ולגבי מגזר המשרדים, בפרט באזור גוש דן, הצפי הוא להתגברות הסיכויים "לירידה בדמי השכירות בשנים 2016-2017 עם כניסתם לשוק של שטחי משרדים חדשים הנמצאים כיום בבנייה".

לגבי שווי הנכסים, במעלות לא צופים "שערוכים שליליים משמעותיים עד כדי פגיעה ביחס החוב וההון העצמי של החברות, ומעריכים כי "שינוי בריבית, ככל שיהיה, לא יביא לשינוי מהותי בשיעורי ההיוון של החברות ולשינוי משמעותי בשווי הנכסים".

נדל"ן למגורים: "עליית המחירים תתמתן ב-2016"

בשורה התחתונה, במעלות סבורים כי "בשנה הקרובה עדיין נראה מגמה של עליית מחירים, אם כי מתונה בהשוואה לשנת 2015", ומונים כמה סיבות לכך, בהן "תהליכי התכנון והרישוי הארוכים עדיין, אשר משפיעים לרעה על היקפי היתרי הבנייה, המחסור הקיים בפועלי בניין אשר מוביל להתארכות זמן הבנייה וסביבת הריבית הנמוכה אשר תומכת בביקושים".

בעניין שיעורי הריבית מפרטים בחברת הדירוג וכותבים כי ההאטה בפעילות המשקית והאינפלציה הנמוכה ימשיכו להגביל את המדיניות המוניטרית של בנק ישראל, לפני העלאת ריבית הדרגתית אשר עשויה להתרחש בשנת 2016. כלומר, עלויות האשראי הנמוכות ימשיכו לתמוך בביקוש לדיור בשנת 2016".

עם זאת, מוסיפים שם כי "העלאה הדרגתית של הריבית על ידי בנק ישראל, עשויה למתן במידה מסוימת את היקפי המשכנתאות ואת עליית המחירים". בעניין תוכניות הממשלה להגדלת ההיצע בשוק ולהקלה על מחוסרי דיור לרכוש דירה ראשונה, "בעיקר באמצעות שיווק דירות עם הטבה כספית בתוכנית 'מחיר למשתכן', סבורים במעלות כי אלה "עשויות למתן את עליות המחירים בטווח הזמן הקצר".

במבט לטווח הבינוני, מעריכים במעלות, כי "קצב העלייה במחירי הדירות יואט משמעותית ואולי אף נחזה בשינוי מגמה, עקב גידול בהיצע ונורמליזציה הדרגתית של המדיניות המוניטרית. קצב התחלות הבנייה בארבע השנים האחרונות היה גבוה מ-40 אלף יחידות בשנה (ובשנת 2015 הוא צפוי לעמוד על כ-50 אלף יחידות), והשיווק המסיבי הצפוי של דירות עם הטבה כספית, עשוי להוביל להיצע הגבוה מהגידול הטבעי של משקי הבית בישראל וללחץ לירידת מחירים בשוק הדיור".

תקשורת: "ההשקעות יירדו בשל אי הוודאות בענף"

שנת 2016 תאופיין באי ודאות, בתחרות מחירים מתמשכת, ובהתאמה, בירידה ברמת ההשקעות של החברות הפועלות בשוק" - זהו בתמצית הצפי במעלות למתרחש בענף בשנה הבאה.

עוד כותבים שם כי "נושא הדיבידנדים בענף עדיין מהווה חשיפה, ולא ברור כמה זמן יאפשרו בעלי המניות הממונפים לחברות הסלולר להימנע מחלוקת דיבידנדים על מנת לחזק את הנזילות שלהן".

במעלות מתייחסים למאפיינים העיקריים של שוק התקשורת המקומית בשנה החולפת ומציינים כי "2015 התאפיינה, יותר מבעבר, במעבר החברות מהתמקדות במגזרים בודדים בענף התקשורת להקמת קבוצות תקשורת הפועלות במספר תחומים משיקים הכוללים את תחום הטלפוניה הסלולרית והנייחת, אינטרנט, שיחות בינלאומית וטלוויזיה רב ערוצית".

הגורמים העיקריים לכך, לפי מעלות, היו "התקדמות הרגולציה בתחום והפעלת השוק הסיטונאי, כמו גם המשך התחרות האינטנסיבית בשוק".

עוד מזכירים כי "במהלך השנה עבר תחום התקשורת מספר אבני דרך: החל מפתיחת השוק הסיטונאי (רפורמת הפס הרחב), רכישתה של בזק את מלוא מניות חברת הבת די.בי.אס, והאפשרות למכירתה ומיזוגה של חברת גולן - מחוללת התחרות העיקרית בשוק - עם סלקום".

לגבי 2017, במעלות אופטימיים יותר וכותבים כי "אנו רואים אותה כשנת מפנה עבור החברות, שנה שבה עשויה לחול התמתנות מסוימת במאפייני השוק, ובה נראה את הטמעתם המלאה של השינויים שחלו בשנת 2015".

תרחיש הבסיס של מעלות לתחום הסלולר "מניח התכנסות לארבעה מפעילים עיקריים בשנתיים הקרובות, וכן עלייה ב-ARPU (הכנסה ממוצעת מלקוח - א ל) רק בשנת 2017. בהתאם, עלייה ברמת ההשקעות תיתכן רק בשנת 2017. כמו כן, אנו מניחים כי שוק הטלוויזיה בישראל ימשיך להישלט בידי שתי המתחרות הדומיננטיות - HOT ו-YES".

קמעונאות מזון: "התאוששות ברווחיות - רק בטווח הבינוני"

"אי היציבות בשוק תימשך גם בשנתיים הקרובות", כותבים במעלות ומעריכים כי "התאוששות בשיעורי הרווחיות התפעולית תחול רק בטווח הבינוני-ארוך".

עוד צופים במעלות לגבי השנה הבאה כי "רשתות הדיסקאונט ימשיכו להתחזק ורשת מגה תמשיך להתכווץ, בעיקר לטובת הרשתות הפרטיות, היות ששופרסל מוגבלת רגולטורית להתרחבות גאוגרפית תחת תנאים מסוימים".

חרף ההערכה לחיזוק מעמד חברות הדיסקאונט בשוק, הצפי של חברת הדירוג הוא כי "התחרות תימשך ותגביל את רצון השחקנים להעלאות מחירים משמעותית בטווח הבינוני. הקמעונאים ימשיכו לקדם את פעילות המותג הפרטי ואת מכירות האונליין על מנת לפצות על המגבלה בהעלאת מחירים ועל העלייה הנוספת הצפויה בשכר העבודה בשנתיים הקרובות".

במעלות מתייחסים כיום לענף קמעונאות המזון כענף "בעל סיכון רב יותר מבעבר", וזאת על רקע "התחרות הגוברת בין השחקנים, שחיקת מחירי המזון, פתיחת סניפים מאסיבית, שינוי בטעמי הצרכנים והגברת המודעות הצרכנים, וכן השפעות רגולטוריות, שהובילו לחיזוק מעמדן של רשתות הדיסקאונט הפרטיות על חשבון שתי הרשתות הגדולות המובילות (שופרסל ומגה)".

עוד מוסיפים בעניינה של מגה, כי "בהנחה שעסקת מכירת רשת YOU של מגה לחברות מתחרות תאושר, תהפוך מגה, כבר בתחילת 2016, לרשת מוטת חנויות שכונתיות, ללא פעילות בתחום הדיסקאונט", וכן כי "עסקת המכירה תחזק את מעמדן העסקי של חברות הדיסקאונט המובילות, ותהפוך את רמי לוי לשחקנית השנייה בגודלה בשוק, עדיין בפער ניכר משופרסל".

בנקים: "תימשך ההתמקדות בצמצום והתייעלות"

בשבועות האחרונים נמצאים הבנקים בכותרות על רקע המלצות ועדת שטרום להגברת התחרות בבנקים, שהבוקר הוגשו לשר האוצר, משה כחלון, ולנגידת בנק ישראל, קרנית פלוג.

במעלות סבורים כי המגמות שאפיינו את המגזר בשנה החולפת, ימשיכו ללוות את הבנקים גם ב-2016, ובהן "ריבית נמוכה שתמשיך ללחוץ על המרווחים, גידול באשראי הקמעונאי, במשכנתאות ובאשראי הצרכני, והתמקדות בצמצום הוצאות והתייעלות לצורך שימור הרווחיות". בנוסף, מעריכים במעלות, כי "הבנקים ימשיכו להיות שחקנים דומיננטיים בגיוס חוב ארוך טווח, במסגרת ההיערכות לדרישות הנזילות של בזל III, וכן בהנפקת מכשירי חוב/הון מורכבים חדשים ברוח באזל III, לחיזוק ההון הרגולטורי".

הערכת מעלות היא כי "רווחיות המערכת הבנקאית תמשיך להיות מושפעת בשנת 2016 מתנאי המאקרו המאתגרים, עם תשואה חד-ספרתית או דו-ספרתית נמוכה על ההון. בנוסף, על רקע הצמיחה הגבוהה בהיקף המשכנתאות בשנים האחרונות, צפויה האטה מהותית יותר בכלכלה, אשר עלולה להוביל לגידול בשיעור האבטלה ולשחיקה ביכולת החזר החוב של משקי הבית, שעשויה ליצור לחץ שלילי נוסף על המערכת הבנקאית".

במעלות מוסיפים כי "התחזית עבור מרבית דירוגי הבנקים המקומיים היא יציבה, כיוון שאנו מעריכים כי הדירוגים הקיימים לוקחים בחשבון את הסיכונים".

עם זאת, הוסיפו שם כי "אם נהיה עדים להאטה חריפה יותר משצפינו בכלכלה המקומית, בין אם בשל התדרדרות המצב בשווקים הגלובאליים או בגין התדרדרות מקומית במצב הביטחוני-מדיני, עלולה להיות לכך השפעה שלילית על דירוגי הבנקים המקומיים".

ביטוח: "הרווחיות לא תשתפר בשל הריבית הנמוכה"

במבט קדימה על חברות הביטוח המקומיות, במעלות כותבים שהם "רואים סבירות נמוכה לפעולת דירוג חיובית בענף בשנה הקרובה".

במעלות אומרים כי "איננו צופים שיפור ברווחיות בסביבת ריבית נמוכה ותחת ההשלכות העסקיות האפשריות של הצורך בהגדלת ההון תחת משטר סולבנסי II. שינויים רגולטורים תכופים ואי בהירות לגבי מבני הבעלות של קבוצות, מובילות מוסיפים אי ודאות".

במעלות סבורים כי יישום המשטר החדש, צפוי להביא לשינוי חישוב ההון הרגולטורי הנדרש ובהתאם "צפוי להוות אתגר עבור ענף הביטוח בשנת 2016".

לפיכך מעריכים שם כי "הסקטור יזדקק להגדלה בהיקפי ההון, וכתוצאה מכך אנו צפויים לראות פעולות להגדלת ההון אצל חלק מחברות הענף בשנה הקרובה, לרבות הנפקת מכשירי הון/ חוב מורכבים אשר מוכרים כהון רגולטורי".

בעניין סביבת הריבית הנמוכה, כותבים במעלות כי זו "דוחפת את חברות הביטוח לחפש אחר תשואה באפיקים אחרים, מסוכנים ותנודתיים יותר. בתוך כך, על מנת לצמצם את התנודתיות, החברות מגדילות בהדרגה את השקעותיהן באפיקים לא סחירים כגון הלוואות פרטיות ישירות, לרוב מגובות בביטחונות, רכישת נדל"ן, לרוב בחו"ל, קרנות השקעה ותשתיות".

על רקע חוסר הוודאות סביב עסקת מכירת הפניקס לפוסון הסינית, בעקבות מעצרו של יו"ר החברה, גואוו גואנגצ'אנג, והמתנת המשקיעים לחדשות בדבר מכירת השליטה בכלל ביטוח למשקיעים מסין, במעלות סבורים כי "מחד, הדבר עשוי לסייע במידת מה להתיר את חוסר הבהירות באשר לזהות בעלי השליטה בענף, ומאידך מציב אתגרים חדשים של התנהלות תחת בעלי שליטה חדשים".

חברות החזקה: "חברות במינוף גבוה ימשיכו להתכווץ"

"שנת 2016 תמשיך להיות מאתגרת עבור חברות החזקה עם מינוף גבוה, אשר נמצאות בתהליכי מימוש נכסים, על מנת לעמוד בפירעונות החוב שלהן. על רקע זה אנו צופים המשך למגמת ההתכווצות של תיקי ההשקעות של אותן חברות".

במעלות מעריכים כי "מימוש נכסים מציב בפני החברות סיכוני ביצוע מהותיים, הן בשל הלחצים שעלולים להפעיל המוכרים, הן בשל לוחות הזמנים המאתגרים לפעמים לסגירת העסקאות, והן בשל השפעות חיצוניות כגון רגולציה או אירועים בלתי צפויים שעשויות לשבש את התוכניות. כל אלה עשויים להפעיל לחץ שלילי על הדירוגים".

במהלך השנה החולפת הורידה מעלות את דירוגי החברות אלון, אי.די.בי פתוח והחברה הבת שלה דסק"ש "על רקע עלייה במינוף ואתגרי נזילות משמעותיים", ובמעלות מוסיפים כי "המאפיין המשותף לחברות שסבלו מהורדות דירוג היא רמת מינוף גבוהה מאוד, שלהערכתנו אינה בת קיימא בטווח הארוך". לפי מעלות, רמת המינוף של אי.די.בי פתוח עומדת על יותר מ-100%, ואלו של דסק"ש ואלון על כ-80%-90%.

במעלות מציינים כי "רמת המינוף הגבוהה משליכה גם על רמת הנזילות של החברות בטווח הקצר, בעקבות העובדה שהגופים המממנים נמנעים מלמחזר את החוב ועל כן נאלצות החברות להסתמך על מימושי נכסים בלבד", ומוסיפים כי "מכירת נכסים תשפיע לחיוב על רמות ה-LTV (שיעור המימון ביחס לשווי הנכס), אך היכולת לממש תלויה להערכתנו ביכולת של ההנהלות להוציא לפועל את תוכניותיהן מחד ובמגמות בכלכלה ובשוקי ההון מאידך".

דשנים וכימיקלים: "ירידת מחיר האשלג הצפויה תעיק על כיל"

חולשת שוק האשלג העולמי פגעה בתוצאותיה הכספיות של יצרנית הדשנים כיל בשנת 2015, ובמבט קדימה במעלות לא רואים לגביה שינוי מגמה וכותבים כי "חוסר איזון בין הביקוש להיצע צפוי להוביל לירידה במחירי האשלג בשנת 2016 ועלול להעיק על הביצועים התפעוליים ועל יחסי הכיסוי של כימיקלים לישראל".

הצפי של מעלות הוא כי "המחיר הממוצע לטון אשלג שיימכר על ידי כימיקלים לישראל (כיל), עלול לרדת בכ-10% לכ-280 דולר בממוצע לטון בשנים 2016-2017".

במעלות סבורים כי בטווח הקצר הביקוש לאשלג מושפע לשלילה ממס ערך מוסף בשיעור 13% שהוטל בסין על דשנים, ממחירן הנמוך של הסחורות החקלאיות ומהחולשה בכלכלות בשווקים המתפתחים, כולל פיחות במטבעות אשר פוגע בכוח הקנייה של החקלאים".

עוד מציינים במעלות כי "במקביל חל גידול בהיצע האשלג על רקע הפעלתם לראשונה של מכרות אשלג חדשים והרחבה של מכרות קיימים על ידי חברות בענף".

לעומת אלה, במעלות מזהים נקודה חיובית בפעילות ומעריכים כי "המגמות העולמיות ארוכות הטווח של גידול באוכלוסייה ושינויים בהרגלי התזונה יימשכו גם בשנת 2016 וישפיעו לחיוב על הביקוש לדשנים בכלל, ולאשלג בפרט".

"ולמרות הסביבה העסקית המאתגרת שהם מפרטים, במעלות סבורים ש"לכיל יש גמישות לביצוע שינויים בתוכנית ההשקעות במטרה לאזן את רמת המינוף".

תחזיות sp ל 2016

עוד כתבות

תקלת אינטרנט / צילום: Shutterstock

תקלת ענק באינטרנט מנעה גישה לאתרים רבים - "מאמינים שהתקלה נפתרה כעת"

בעקבות התקלה אתרים שונים חדלו לעבוד ובהם רשת X ,OpenAI, ספוטיפיי, גריינדר ועוד ● במקביל להודעה על תיקון התקלה, חברת קלאודפלייר פרסמה כתבה: "ייתכן שחלק מהלקוחות עדיין יתקלו בבעיות בכניסה"

עומר אדם / צילום: שי פרנקו

"במשך תקופה ארוכה אני מתעניין בתחום הסייבר": ההשקעה החדשה של עומר אדם

חברת אבטחת הענן Aryon השלימה גיוס של משקיעים אסטרטגיים בהיקף של 4 מיליון דולר, מתוכם מיליון דולר גויסו מהזמר עומר אדם ● אלקטרה חתמה עם סמסונג על הסכם הפצה אסטרטגי של עשרות מיליוני שקלים ● המחזור השני של האקדמיה למנכ"ליות יוצא לדרך ● וגם: בעבר הוא כיהן כמנכ"ל מכבי חיפה, היום הוא מנכ"ל מותג הנעליים טבע נאות ● אירועים ומינויים

אמבולנסים של מד''א / צילום: דוברות מד''א

הנרצח בפיגוע בגוש עציון: אהרון כהן מקריית ארבע

חיל האוויר תקף מתחם אימונים של חמאס בדרום לבנון ● טראמפ על מכירת מטוסי ה-F35 לסעודיה: "הם יהיו די דומים לאלה שאנחנו מספקים לישראל" ● חמאס גינה את ההחלטה במועצת הביטחון ואמר כי הוא לא מוכן להתפרק מנשקו ● צה"ל מאשר: חיסלנו בעזה שני מחבלים שחצו את הקו הצהוב ● עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

וול סטריט ננעלה שוב בירידות; אנבידיה ירדה במעל 2%, אמזון ב-4%

וול סטריט ביום רביעי רצוף של ירידות ● הרוטציה ממניות הטכנולוגיה אל המניות הקטנות נמשכת ● מנכ"ל גוגל: "אם הבועה תתפוצץ, אף חברה לא תישאר חסינה" ● לא רק מניות, גם איגרות חוב של חברות טכנולוגיה בירידה ● לראשונה זה 7 חודשים, הביטקוין ירד מתחת ל-90 אלף דולר לפני שהתאושש, מייקל סיילור ממשיך לרכוש את המטבע ● ישראליות: נייס נפלה לאחר הדוחות, סיוה בעקבות הנפקת מניות

הנפקת פלייטיקה בנאסד''ק. המגעים עם רוביו הסתיימו / צילום: יח''צ

קשיי צמיחה: הסיבה לפיטוריהם הצפויים של מאות עובדי פלייטיקה

לצד רווחיות ודיבידנדים, חברת הגיימינג בדרך לסבב פיטורים שני בתוך שנה, הפעם גדול במיוחד ● משחקי הליבה שלה שוחקים את ההכנסות, הצמיחה מדשדשת והמניה נסחרת בשפל לעומת ההנפקה ב־2021

בית רומנו הקיים / צילום: משה צור אדריכלים

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה ת"א: 3 קומות יתוספו לבית רומנו שיהפוך למבנה ציבורי

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה תל אביב החליטה כי הזכויות בבית רומנו יועברו מחברת YBOX נדל"ן לעירייה ● בתוך כך, המבנה ההיסטורי יהפוך למבנה בעל אופי ושימושים ציבוריים ● בתמורה, תקבל החברה זכויות למגורים בהיקף של עשרות אלפי מ"ר במקומות שונים בעיר

רוברט אנטוקול מנכ''ל ומייסד פלייטיקה / צילום: יח''צ אוהד רומנו

סבב פיטורים שני בפלייטיקה השנה: עלול להשפיע על מאות עובדים

חברת הגיימינג הישראלית יוצאת לסבב פיטורים נוסף בשבועות הקרובים, שעשוי להשפיע על מאות עובדים - ככל הנראה בין 10% ל-20% מתוך מעל ל-3,000 ● הקיצוצים בחברה החלו כבר ב-2022, אז הועסקו בחברה מעל ל-4,000 איש ● בפלייטיקה הסתפקו בתגובה קצרה: "בהתאם למדיניות החברה, איננו נוהגים להתייחס לנושאים מסוג זה"

ראש ממשלת יפן סנאה טאקאיצ'י / צילום: ap, Eugene Hoshiko

"הצוואר חייב להיכרת": המתיחות בין המעצמות הגדולות במזרח עולה מדרגה

המתיחות בין יפן לסין מתגברת לאחר דברי ראש ממשלת יפן על אפשרות תגובה צבאית במקרה של תקיפה סינית על טייוואן ● לצד חילופי אזהרות מסע והזנקת מטוסי קרב, המשבר כבר פוגע בתיירות, בתעופה ובשווקים - ומעמיד את יציבות הכלכלה האזורית בסימן שאלה

מערכת PULS של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

בתעשייה הביטחונית מאותתים: הפסקת האש פותחת דלת לשורה של עסקאות ענק

אלביט דיווחה על אחת העסקאות הגדולות בתולדותיה עם "לקוחה בינלאומית" - בהיקף של 2.3 מיליארד דולר ● בכך היא מצטרפת לשורת עסקאות שנרקמו לאחרונה, ובתעשיות הביטחוניות המקומיות מעריכים כי בתקופה הקרובה יבשילו לכדי עסקאות מגעים נוספים ● בשורה חיובית גם מגרמניה: מסירה את האמברגו על ישראל

הדמיית מגדל SIX 8 / צילום: SIX 8

יותר מ-200 אלף שקל למ"ר: מחיר שיא לדירה ליד הים בתל אביב

לגלובס נודע שלאחרונה התבצעה אחת העסקאות הגבוהות שבוצעו השנה - דירה בקומה העשירית במגדל SIX 8, שלא רחוק מהדולפינריום בתל אביב, נמכרה תמורת 58 מיליון שקל ● הסכום ששולם מבטא מחיר ממוצע למ"ר של כ־210 אלף שקל והוא אינו לוקח בחשבון שטח מרפסות ושטחי שירות אשר עשויים לשנות את המחיר הממוצע

ועידת ישראל לעסקים ה-32

בכירי המשק על במה אחת: ועידת ישראל לעסקים ה-32 יוצאת לדרך

ועידת ישראל לעסקים של גלובס היא הוועידה הוותיקה והחשובה בישראל. במסגרתה יתקיימו מושבים בתחומים: השקעות, תשתיות, הייטק וחדשנות, בריאות ועוד ● בין המשתתפים: ג׳ייסון גרינבלט, שליח הבית הלבן למזרח התיכון לשעבר, יו"ר צ'ק פוינט, מנכ"ל שיבא, מנכ"לי הפועלים, הפניקס, בזק, תנובה, אלקטרה צריכה, תורפז תעשיות, מנכ"ל הבורסה ורבים נוספים ● עוד בין המשתתפים: השחקן והאקטיביסט הפרו-ישראלי מייקל רפפורט והאלוף במיל' ניצן אלון, ראש מפקדת השבויים והנעדרים לשעבר, בהופעה ראשונה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; מניות הטכנולוגיה הובילו את הירידות

ה-S&P 500 ירד בקרוב ל-1% ● אלפאבית קפצה לאחר שנחשף כי ברקשייר האת'וויי של וורן באפט רכשה החזקה בה ● אלביט וצים מזנקות בכ-7% ובכ-6%, בהתאמה ● הביטקוין ממשיך במומנטום השלילי שלו, מחירו נע סביב 91 אלף דולר ● מחירי הזהב והכסף ירדו ● משקיעי העל חשפו את ההשקעות שלהם: הרוכשים והמוכרים של גוגל, אלו שרכשו אמזון, וזה שחתך את אינטל רבעון אחרי שרכש אותה

המשרוקית מסבירה. ועדות חקירה / צילום: יעקב סער - לע''מ

זן חדש של ועדות חקירה? החלטת ממשלה לא תספיק

הממשלה החליטה: ועדת חקירה - אבל לא ממלכתית. אז מה כן, ומה צריך לקרות כדי שזה באמת ייצא לפועל? ● המשרוקית של גלובס

גיוס עובדים / צילום: Shutterstock, tsyhun

מחקר חדש של דיל: 75% מהחברות בישראל מצמצמות גיוסי ג'וניורים

המחקר, המבוסס על סקר רחב־היקף שנערך בקרב אלפי מעסיקים מ־17 מדינות, מצביע על צמצום חד ביכולת ההשתלבות בשוק העבודה עבור מי שנמצאים בתחילת דרכם - כאשר ישראל מובילים את המגמה העולמית

שתי המדינות שסיפקו לישראל 70% מהנפט במהלך המלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: ישראל נתפסה במלחמת "חרבות ברזל" כמבודדת, אבל בפועל 25 מדינות נרתמו למכור לה נפט במשך שנתיים; הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית מאסה בהתנהלות איראן; והאיום החות'י בים האדום ממשיך לתת את אותותיו על התקשורת הבינלאומית ● כותרות העיתונים בעולם 

מנכ''ל בנק לאומי, חנן פרידמן / צילום: אורן דאי

הרווח של בנק לאומי זינק ל-2.7 מיליארד שקל ברבעון; יחלק דיבידנד בהיקף שיא

לאחר שחרור מגבלת החלוקה של הדיבידנדים ע"י בנק ישראל, לאומי יחלק לבעלי מניותיו דיבידנד בסכום של 2 מיליארד שקל - הדיבידנד השוטף הגבוה אי-פעם של בנק בישראל

מארק צוקרברג, מנכ''ל מטא / צילום: ap, David Zalubowski

ניצחון דרמטי למטא: החברה לא תוכר כמונופול בתחום הרשתות החברתיות, וואטסאפ ואינסטגרם לא ימכרו

שופט פדרלי בוושינגטון קבע כי נציבות הסחר הפדרלית לא הצליחה להוכיח שרכישת וואטסאפ ואינסטגרם חיסלה את התחרות בתחום הרשתות החברתיות באופן לא חוקי ● מדובר בפגיעה משמעותית בנציבות שמנהלת הליכים דומים נגד עוד ענקיות טכנולוגיה

בית חולים שיבא תל השומר / צילום: נעמה עזריאלי פרנק

אנבידיה ושיבא חושפות שיתוף פעולה שאפתני לפיענוח הגנום האנושי

בית החולים שיבא וענקית השבבים אנבידיה הודיעו על שיתוף פעולה אסטרטגי בפרויקט מדעי שאפתני שיתקיים בישראל: פיענוח ההשפעה של גנים לא מקודדים על בריאות האדם ● בהסכם, שמוערך בעשרות מיליוני דולרים, לוקח חלק גם בית החולים האמריקאי מאונט סיני ● "הפרויקט הזה יכול להוות בסיס דרמטי לצמיחה הכלכלית שלנו", אומר מנכ"ל שיבא, פרופ' יצחק קרייס, בראיון לגלובס

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

"המשקיעים לקחו קשה את התחזית": מה הוביל לצניחה במניית נייס

מניית הטכנולוגיה השלימה ירידה של יותר מ־40% בשנה האחרונה לאחר שסיפקה יעדי צמיחה שכוללים השקעות שיפגעו ברווחיה ● אופנהיימר: "המשקיעים לא אוהבים ירידה בשיעורי רווחיות והיעדר מנוף תפעולי, המעלים חשש מתחרות"

מטוס F-35 ''אדיר'' מתוצרת לוקהיד מרטין / צילום: לוקהיד מרטין

לטראמפ יש אינטרס להזדרז עם מכירת ה-F-35 לסעודיה. מהו?

במשך עשרות שנים, שלט במדיניות האמריקאית עיקרון ה־QME: היתרון הצבאי האיכותי של ישראל ● מה עומד מאחוריו, אילו מגבלות הוא מטיל על הנשיא - והאם העסקה עם סעודיה תסמן את סופו? ● המשרוקית של גלובס