גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תיא ממשיכה לקדם בניית מגדלים על שטח אולפני הרצליה

התוכנית היא להקמת 350 דירות ■ בשנים קודמות נהנתה תיא מרווחים גדולים מהשקעה פיננסית מוצלחת במניות החברה הבריטית Avesco

עמי גניגר / צילום: יוסי כהן
עמי גניגר / צילום: יוסי כהן

חברת שירותי התקשורת תיא השקעות , בשליטת עמי גניגר, ממשיכה לקדם את תוכנית הבנייה על הקרקע שעליה פועלים כיום "אולפני הרצליה" שבבעלותה. החברה דיווחה היום לבורסה כי הושלם פרסומן של הודעות בהתאם לסעיף 117 לחוק התכנון והבנייה, בדבר אישור למתן תוקף של תוכנית מתאר מקומית.

כפי שפורט בדיווחים קודמים של החברה, עניינה של התוכנית בהפסקת פעילות האולפנים במקרקעי אולפני הרצליה, ובהקמת פרויקט לבניית 350 יחידות דיור בכמה מגדלים במקום. כמו כן "נקבעו בתוכנית הוראות בדבר הקמתו של מתחם שימור אולפני הרצליה, ובדבר שימור ערכי מורשת היסטורית ואדריכלית של מבנים המצויים בתחום אולפני הרצליה".

בעבר העריכו בתיא, כי ההיתרים לפרויקט יתקבלו עד סוף שנת 2018 "אך ככל שתהיינה מחלוקות מהותיות עם רשות מקרקעי ישראל בקשר לתשלומים הכרוכים בשינוי ייעודי הקרקע, עלולים לוחות הזמנים להידחות לתקופה ארוכה יותר".

בד בבד דיווחה החברה, כי היא מנהלת מגעים עם גורמים שונים בקשר להעתקת פעילות האולפנים למתחם חלופי, וכי היא בודקת חלופות להקמת קריית תקשורת חדשה במרחב המיקומים הרלוונטיים לפעילותה - גוש דן, השרון, וירושלים. התקציב - כולל רכישת קרקע, הקמת מבנים ועלויות מעבר - נאמד על-ידי תיא בהיקף של כ-120 מיליון שקל.

לאחרונה דווח ב"גלובס" כי תיא מנהלת מגעים מתקדמים מול עיריית ראשל"צ להעברת האולפנים לשטחה, והעירייה מבטיחה מצדה שורה של הטבות לחברה, כדי שזו תקים קריית תקשורת על שטח של כ-15 דונם בתחומי העיר. ההערכה היא, כי השטח שייבחר הוא במערב העיר, סמוך לחנות איקאה.

על פי ההסכם שנחתם בין תיא לאפריקה מגורים בשנת 2008, השתיים יהיו שותפות בתמורות ממכירת הדירות שיוקמו על קרקע אולפני הרצליה, כך שבמחיר לדירה של עד 11.5 אלף שקל למ"ר תקבל תיא 43.5% מהתמורות, ומעל למחיר זה יעלה חלקה ל-60%. אפריקה מגורים העמידה לתיא במועד החתימה הלוואה של 10 מיליון שקל, שתקוזז מהתמורה העתידית שלה תהיה זכאית.

תיא השקעות, בשליטת משפחת גניגר, נסחרת בשווי של 165 מיליון שקל, מעט מעל להון העצמי של החברה, העוסקת בהפקת שידורי טלוויזיה ובמתן שירותים בתחום המדיה. הכנסות החברה עמדו בחודשים ינואר-ספטמבר 2015 על כ-50 מיליון שקל, והיא סיימה את התקופה בהפסד קטן של 698 אלף שקל, לעומת רווח של 10.5 מיליון שקל שנרשם בתקופה המקבילה אשתקד, ושנבע בעיקרו מהשקעה פיננסית מוצלחת שביצעה תיא במניות החברה הבריטית Avesco.

השקעה זו הניבה לתיא תשואה של יותר מפי חמישה על השקעתה בפרק זמן של ארבע שנים. Avesco, שמניותיה נסחרות בבורסה המשנית של לונדון, מספקת באמצעות מספר חברות ציוד ושירותים לאירועים ולענפי השידור והבידור, תמיכה טכנית לכנסים, אירועי ספורט, מופעי מוזיקה ותוכניות טלוויזיה.

במהלך המשבר הפיננסי של 2008-2009 חוותה החברה ירידה משמעותית בהיקפי הפעילות ובמחזורים שלה, בעקבות ירידה בהיקפי הפרסום, מה שגרר נפילה בשוויה. בתיא, שחיפשה השקעות בחו"ל בתחומי המדיה והטלוויזיה, זיהו את ההזדמנות בחברה האנגלית, ובשנים 2009-2010 רכשו 29% מהון המניות של Avesco, בהשקעה של 3.5 מיליון ליש"ט. בשלב זה כבר היה ידוע כי Avesco היא חלק מקונסורציום שהגיש תביעה נגד קונצרן דיסני.

תביעה נגד דיסני

השותפים בקונסורציום היו הבעלים של פורמט התוכנית "מי רוצה להיות מיליונר", וחתמו בתחילת העשור הקודם על הסכם להקמת שותפות עם דיסני העולמית לשימוש בפורמט. דיסני לא העבירה לקונסורציום את התמלוגים שהתחייבה לשלם, בטענה כי ההוצאות היו גבוהות מההכנסות שהניב הפורמט, והצדדים נכנסו לסכסוך שהגיע לבית המשפט האמריקאי.

לאחר שמונה שנים שבהן התנהל המשפט בערכאות שונות, קבע ביהמ"ש כי דיסני תשלם לקונסורציום 319 מיליון דולר, לאחר שהסכום תפח לאורך השנים בשל תוספת ריבית והצמדה. חלקה של Avesco במיזם עמד על 25%, וחלקה בתמורה הסתכם נטו בכ-70 מיליון דולר, לאחר הוצאות בגין המשפט.

סכום הפיצוי התקבל בקופתה של Avesco בחודש יוני 2013, ובהמשך אותה שנה היא החליטה לחלקו כדיבידנד למשקיעים, וחלקה של תיא בדיבידנד עמד על 8.6 מיליון ליש"ט. בהמשך מכרה תיא את השקעתה ל-Avesco עצמה, ובסך הכול נבעו לה מדיבידנד ומהמכירה כ-18 מיליון ליש"ט, או 103 מיליון שקל, קרי רווח מצטבר של כ-80 מיליון שקל על ההשקעה. כאשר ביצעה תיא את ההשקעה ב-Avesco, עמד שוויה בבורסה המקומית על כ-60 מיליון שקל. מאז, כמעט ושילשה מניית תיא את ערכה.

עוד כתבות

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

אטרקצ׳י במתקפה: הנגיד פחדן, הדולר יחליף קידומת ומחירי הדירות בת"א ייפלו

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות, תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה״

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

הבעיה של טראמפ: איך מנצחים אויב שמודד ניצחון בהישרדות?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על המוח שלכם? תשקיעו בשרירי הרגליים

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי