גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אקסלנס: "התחרות בענף האופנה תמשיך להיות חריפה"

אקסלנס: "המגמה השלילית בהיקף המכירות תימשך, על רקע הסטת כספים לרכישות בחו"ל ומעבר מצריכת מוצרי מותרות למוצרים בסיסיים"

קסטרו / צילום: איל יצהר
קסטרו / צילום: איל יצהר

"מגמות הצריכה השליליות והתחרות העזה בשוק ימשיכו להעיב להערכתנו על סגמנט מניות האופנה בטווח הקצר, מה שמצריך נקיטת זהירות" - כך כותבים בבית ההשקעות אקסלנס, בניתוח של מה שצפוי לחברות האופנה הישראליות ב-2016.

במוקד הניתוח עומדות 3 החברות הציבוריות בתחום: פוקס  שבראשות הראל ויזל; קסטרו  שבשליטת בני הזוג גבי ואתי רוטר; וגולף  מקבוצת כלל תעשיות של לן בלווטניק.

בסקירה שפרסם בית ההשקעות הוא אמנם צופה "צמיחה ושיפור ברווחיות של הרשתות", אך יחד עם זאת סבורים שם כי "השוק ימשיך להיות מאתגר", ומדגישים כי "התחרות בענף ממשיכה להיות גבוהה ביותר, ואנו לא רואים פוטנציאל לצמצום בה בשנה הקרובה".

באקסלנס ברוקראז' סבורים כי "במצב מסוג זה, שבו מחד יש צפי לשיפור בטווח הארוך, ומאידך אי-ודאות רבה כמו גם חששות בטווח הקצר", מומלץ "להמתין עד שנתחיל לראות קצה של שיפור במצב השוק (פידיונות) או אצל החברות (שיפור פנימי)".

2015 הייתה שנה קשה לרשתות האופנה. "תנועת מלקחיים לחצה על התוצאות והביאה הן לירידה במכירות והן לשחיקה ברווחיות", כותבים בבית ההשקעות. "מצד אחד, חלה ירידה בפידיונות של רשתות האופנה. מצד שני, ועל אף החולשה בשוק, הרשתות המשיכו במגמת התרחבות בשטחי המסחר".

בנוסף, מציינים שם צמיחה בהוצאות השיווק, מכירות נמוכות למ"ר של חנויות חדשות ו"גורמים כגון עליית הדולר ומצב ביטחוני רגיש", ש"הוסיפו ללחץ הקיים".

האנליסטית מיכל אלשיך מציינת כי בשנה החולפת "השחקניות הגדולות בענף ביצעו הרחבות משמעותיות שכללו הן רכישת פעילויות קיימות ממתחרים אחרים והן הבאת מותגים וזיכיונות חדשים לארץ".

לפי נתוני בית ההשקעות, שטחי המסחר של פוקס, קסטרו וגולף יחד צמחו אשתקד ב-20%, עם תוספת של 172 סניפים חדשים, מ-870 ל-1,042, ותוספת של 37 אלף מ"ר של שטחי מסחר מ-181 אלף מ"ר ל-219 אלף מ"ר.

למרות כל זאת, בשורה התחתונה, באקסלנס צופים שיפור ברווחיות התפעולית של 3 הרשתות הציבוריות ב-2016. לדברי אלשיך, "עיקר השיפור אינו צפוי להגיע מצריכה גבוהה, אלא בשל בשלות החנויות הרבות שנפתחו ב-2015, עיתוי חגים נוח, צמצום סניפים מפסידים, התייעלות ברמת ההוצאות וכן שינוי בתמהיל המוצרים הנמכר לכיוון מוצרים רווחיים יותר".

מה שעוד צפוי לתרום לשיפור השנה הוא "התבססות המותגים החדשים שהחלו לפעול בשנת 2015 ומגיעים כעת לבשלות". בבית ההשקעות מזכירים בהקשר זה כי "2015 הייתה שנה חלשה מאוד לרשתות, מה שגוזר נקודת התחלה פורייה לשיפור".

לגבי היקפי המכירות, הצפי של אלשיך הוא כי "המגמה השלילית שראינו ב-2015 תימשך לתוך 2016. האטה בקצב הגידול בצריכה הפרטית, הסטת כספים לרכישות בחו"ל דרך האינטרנט וכן מעבר מצריכת מוצרי מותרות למוצרי צריכה בסיסיים (כגון מזון) תמשיך להעיב".

באקסלנס מעריכים כי "ב-2016 הרשתות ימשיכו להתחזק על חשבון החנויות הפרטיות, ונתח השוק שלהן יגדל. בנוסף, המותגים הבינלאומיים ימשיכו להתחזק על חשבון אלה המקומיים".

עניין נוסף עליו מצביעים בבית ההשקעות הוא השוני באסטרטגיות של 3 החברות. "זו אינה השנה הראשונה שבה קיימת שונות גדולה בין הרשתות באסטרטגיית ההתרחבות. פוקס נוקטת את מהלכי ההתרחבות המשמעותיים ביותר, בעיקר על-ידי כניסה למותגים חדשים, ואחריה גולף".

לגבי קסטרו כותבים באקסלנס כי הרשת "נותרת היציבה מבין החברות, אך בהיותה בעלת אסטרטגיה יותר דפנסיבית, גם מנועי הצמיחה שלה פחות מלהיבים".

אלשיך מוסיפה כי קסטרו "התרחבה בשנים האחרונות, אך בצורה איטית יותר ביחס למתחרותיה, מה שמניב יציבות רבה יותר בתוצאותיה של החברה, וכנגזרת גם יציבות רבה יותר במחיר המניה".

בעניינה של גולף היא מציינת כי המינוף שלה עלה בשנים האחרונות, "מה שמוביל גם לעליית הסיכון בהשקעה בחברה", ומוסיפה כי "הצלחת האסטרטגיה של גולף נתונה בסימן שאלה, כאשר אפסייד יכול להגיע בעיקר מכיוון רכישה על-ידי משקיע אסטרטגי ולאו דווקא משיפור משמעותי בפעילות עצמה".

עלייה בשטחי המסחר

עוד כתבות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

דיווח: איראן מוכנה לדון גם בטילים - וגם בתמיכתה בארגוני טרור

הניו יורק טיימס דיווח: באיראן מוכנים להעלות נושאים נוספים, מעבר לגרעין, בשיחות המו"מ שייפתחו מחר ● כמעט שנתיים וחצי עברו מתחילת המלחמה ולקראת המעבר המתוכנן לשלב ב' של הסכם הפסקת האש - צה"ל טיפל רק בכמחצית מהמנהרות ברצועת עזה ● לפחות תשע מדינות מהאזור העבירו מסרים לבית הלבן וביקשו - אל תבטלו את הפגישה עם האיראנים ● סגן נשיא ארה"ב ג'יי.די ואנס: "לאיראן לא יכול להיות נשק גרעיני - זה המטרה העיקרית של טראמפ" ● עדכונים שוטפים

שילוט של פולימרקט לקראת הבחירות לראשות עיריית ניו יורק / צילום: ap, Olga Fedorova

"מכונת האמת" של פולימרקט: איך פלטפורמת ההימורים הפכה לענקית בשווי 9 מיליארד דולר

שיין קופלן, מייסד פלטפורמת ההימורים פולימרקט, הצליח להפוך מיזם קריפטו שנוי במחלוקת לאחד המדדים המשפיעים ביותר באמריקה ● בין הימורים על מלחמות לטענות על מניפולציות בפרסי נובל, הפלטפורמה שהוגדרה כ"מכונת אמת" כבשה את המיינסטרים והכניעה את הרגולטורים ● האם זהו עוד קזינו או עתיד המידע?

ליסה סו, מנכ''לית AMD / צילום: Shutterstock

המחיר הכבד של התחרות עם אנבידיה: הסיבות לנפילת מניית AMD

מניית AMD צנחה אתמול לאחר פרסום הדוחות: התוצאות אומנם הרשימו, אך התחזית שידרה האטה זמנית ותחושה שפריצת הדרך הגדולה עדיין רחוקה ● התקווה הגדולה של החברה נמצאת בעיקר בהמשך השנה, כאשר היא תנסה לצאת ממכירת השבב הבודד וליצור פתרונות שלמים ● בדרך לשם, היא תצטרך להיזהר מתלות גדולה מדי ב-OpenAI

חבר הכנסת אחמד טיבי יומן השבוע, כאן ב', 04.02.26 / צילום: איל יצהר

עד כמה הרצח בחברה הערבית חריג ביחס לעולם?

ח"כ אחמד טיבי אמר ששיעור הרצח בחברה הערבית גבוה ביחס לעולם ● הנתונים מראים שהוא צודק - ויש רק שלוש מדינות שרשמו שיעורי רצח גבוהים יותר ● המשרוקית של גלובס

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

מגמה שלילית בתל אביב; מדדי הקלינטק והביטחוניות מובילים את הירידות

מדד ת"א 35 יורד בכ-0.8% ● וול סטריט סגרה יום שלישי רצוף של ירידות, ה-S&P 500 עבר לתשואה שלילית מתחילת השנה ● אמזון צנחה אתמול במסחר המאוחר בכ-10%, בעקבות דוחות מעורבים שפרסמה ● הביטקוין צנח אתמול בכ-10% ונסחר הבוקר סביב 65 אלף דולר ● וגם: הכירו את מניית ה-AI החדשה שתיכנס היום למדד ה-S&P 500

זום גלובלי / צילום: Reuters

מילה אחת מיותרת ברוסיה עלתה בשש שנות מאסר

ארה"ב והודו הגיעו להסכם מכסים חדש - לפחות לטענת טראמפ • גזר הדין החריג שהוטל על קומיקאי רוסי • ומי רצח את בנו של קדאפי? פרטים חדשים נחשפים • זום גלובלי, מדור חדש

פתיחת שולחן ב''גריל 65'' / צילום: אנטולי מיכאלו

כל הדרך ממאיר אדוני לתחנת דלק: מסעדה שהיא חזרה הביתה

"גריל 65", השיפודייה על כביש 65 מול פרדס חנה, עושה חסד לקונספט האהוב, עם חתימת היד המובהקת של השף והרבה כבוד לז׳אנר

שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), יואב דודקביץ (ידיעות אחרונות)

היועמ"שית: לוין מונע מינוי שופטים ואלפי תיקים מצטברים

בהרב-מיארה הגישה לבג"ץ את עמדתה בעתירה נגד סירובו של לוין לכנס את הוועדה לבחירת שופטים, והפנתה לנתונים של הנהלת בתי המשפט על מחסור כבד במערכת ● לדבריה, הציבור נפגע ואלפי תיקים "ממתינים על המדף"

חומרים: Shutterstock, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

התמכרנו ל-AI: מנוע הצמיחה של וול סטריט הפך למשקולת

וול סטריט בפאניקה ● תחנת הרדיו שרק רוצה לעשות נעים ● והחוק שגוזר עלינו ביצים יקרות ל–17 שנה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

יזמי MyOr. מימין:  ד''ר מיכאל ברנדווין, ד''ר אריאל כץ ופרופ' רוני כהן / צילום: באדיבות החברה

ליזם שהפך את אנזימוטק לסיפור הצלחה יש תוכנית חדשה לשינוי עולם הבריאות

ד"ר אריאל כץ, היזם שהוביל את חברת אנזימוטק ופרש רגע לפני שנמכרה במאות מיליוני דולרים, רוצה לרתום את קליניקות התזונה למהפכה ברפואה מונעת ● בראיון הוא מספר על המודל העסקי של חברת MyOr שהקים וצופה לה השנה הכנסות של 30 מיליון דולר

שליחים של וולט / צילום: פביו טרופה

השת"פ בין וולט לסיבוס בצומת דרכים: עשויים להיפרד ברבעון הבא

שיתוף הפעולה בין חברת המשלוחים לענקית כרטיסי ההסעדה נבחן מחדש ועשוי להסתיים כבר בחודשים הקרובים ● לגלובס נודע כי בעקבות שיחה בניהן הוחלט כי לעת עתה שיתוף הפעולה יימשך כסדרו

הדמיית הפרויקט של חג'ג' בשדה דב. יאושר ברישוי עצמי / הדמיה: FIRST

עשרה היתרים כבר ניתנו במסלול רישוי עצמי: "מקצר 3 שנים לפחות מהתהליך"

מתחילת השנה ניתן להגיש היתרים במסלול הרישוי העצמי גם עבור בניינים גבוהים. לשניים כאלו, ברובע שדה דב, כבר הוגשו בקשות להיתר ● עד היום אושרו רק היתרים בודדים, והבניין הגבוה ביותר בן 4 קומות ● היזמים מרוצים: "סכומים אדירים שנחסכים"

האם רגולציית הסייבר לרכב תחסום יבוא דגמים מסוימים? / אילוסטרציה: Shutterstock

המהלך הדרמטי של הממשלה: התקנה שעשויה לעצור את יבוא הרכבים הפופולריים

יבוא רכבים לישראל יחוייב השנה באישורי סייבר, לפי תקנות משרד התחבורה ● ב-2025, ישראל הובילה ביבוא רכבים סיניים מופחתי זיהום ודורגה 14 בעולם ביצוא מוחלט ● וגם: עודפים מוזלים של "אפס ק"מ" גם בחודש פברואר ● השבוע בענף הרכב

חשבוניות פיקטיביות / איור: גיל ג'יבלי

ארגוני הפשיעה מצאו שיטה חדשה לגנוב מיליארדי שקלים מהמדינה

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● רשות המסים בלמה לאחרונה חשבוניות פיקטיביות בהיקף של 25 מיליארד שקל, וארגוני הפשיעה החלו לחשב מסלול מחדש: לפרוץ למערכות של חברות אמינות, לגנוב זהויות ולהנפיק חשבוניות "רפאים" באישון לילה ● מקבלנים שחשבונם הוקפא ועד מילואימניקים שנפלו קורבן - כך עובדת שיטת העוקץ

כמה ימי מחלה העובדים הישראלים לוקחים? / אילוסטרציה: Shutterstock

כמה ימי מחלה העובדים הישראלים לוקחים? הנתונים מנפצים כמה מיתוסים

האם הורים לילדים קטנים לוקחים יותר ימי מחלה מאחרים, ובאילו ימים ישראלים נוטים להיעדר? ● חברת חילן Value ניתחה את דיווחי ימי המחלה של מאות אלפי עובדים מסקטורים שונים, וחלק מהמסקנות מפתיעות ● שוק העבודה במספרים, מדור חדש

מרטין שלגל, נגיד הבנק המרכזי השוויצרי / צילום: Reuters, Maximilian Schwarz

הדילמה השוויצרית: איך להגן על הכלכלה, לשמור על הפרנק ולא לעצבן את טראמפ

בעוד שהדולר מוסיף ונחלש, והעולם מחפש יציבות, שווייץ ניצבת בפני "צרות של עשירים": המטבע המקומי בשיא של עשור, האינפלציה במדינה אפסית, והחשש מפגיעה ביצוא גובר ● האם הנגיד מרטין שלגל יחזור לריבית שלילית ויסתכן בעימות חזיתי מול ממשל טראמפ?

רשות המסים / צילום: איל יצהר

מכה לרשות המסים: פסק דין חדש קובע כי תשיב מאות מיליוני שקלים לקבלנים

ועדת הערר למיסוי מקרקעין קבעה כי על רשות המסים להשיב לקבלנים שזכו במכרזי מחיר למשתכן את מס הרכישה ששילמו ● זאת, לאחר שהתקבלה עמדת הקבלנים לפיה זכייתם במכרז אינה מהווה רכישה של זכות במקרקעין, אלא הסכם למתן שירותי בנייה למדינה, שאינו מחייב במס רכישה

אילוסטרציה: Shutterstock

המסרון שעלה לאיש בדירת הפנטהאוז שלו כשנפרד מבת זוגו

בני זוג ידועים בציבור נפרדו, והאישה דרשה לקבל את חלקה בנכס שנרכש לפני תחילת מערכת היחסים, ושלא שימש את בני הזוג "בחיי היומיום" או למגוריהם ● למה בכל זאת בית המשפט פסק לטובתה?

פרסומת של ארטליסט לסופרבול / צילום: צילום מסך

יותר מ-8 מיליון דולר ל-30 שניות: אף אחד כמעט לא מזפזפ בפרסומות הסופרבול

הסופרבול, שישודר ביום ראשון הקרוב, הוא לא רק אירוע ספורט משמעותי עם 120 מיליון צופים - אלא גם אחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● השנה יקחו בו חלק שלוש חברות ישראליות, והטרנד הבולט הוא מעבר מפרסומת חד-פעמית לחוויה אינטראקטיבית "360"

דוד צרויה, מנכ''ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס

שוקי החיזוי מגלגלים מיליארדים בניבוי העתיד, אך בישראל אין עליהם פיקוח

שוקי החיזוי דוהרים למחזור של טריליון דולר והופכים ללהיט התורן של עולם ההשקעות ● הכניסה של Plus500 הישראלית מעוררת את המשקיעים, אך בישראל הרגולציה נותרה מאחור