גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דורי בנייה: מינטקביץ' מחליף את ורטהיים כיו"ר, הדח"צ סלבין התפטר

ורטהיים מכהן כשנה בתפקיד, לאחר שהחליף את רונן אשכנזי בעקבות הקטסטרופה העסקית בחברת הבנייה ■ סלבין: "מתפטר עקב השינויים בדירקטוריון"

אריה מינטקביץ` / צילום: איל יצהר
אריה מינטקביץ` / צילום: איל יצהר

זעזוע בדירקטוריון חברת דורי בנייה : אמש (ב') עדכנה חברת הבנייה החבוטה, המשתייכת לקבוצת גזית גלוב של חיים כצמן ודורי סגל, על התפטרותו של היו"ר אבי ורטהיים, לאחר קצת יותר משנה בתפקיד, והחלפתו באריה מינטקביץ'. במקביל, עדכנה דורי בנייה על התפטרותו של שמואל סלבין מתפקידו כדירקטור חיצוני בחברה.

סלבין, לשעבר מנכ"ל משרד האוצר המכהן כיום כיו"ר קרן ההשקעות בנדל"ן סלע קפיטל, ציין במכתב כי החליט להתפטר "עקב השינויים המתרחשים בדירקטוריון החברה".

אבי ורטהיים החליף אשתקד את היו"ר רונן אשכנזי, שותפה של גזית גלוב לשליטה בדורי בנייה, לאחר פרוץ הכאוס הפיננסי בחברה. ורטהיים הוא אחיינו של מוזי ורטהיים, מאנשי העסקים החזקים בישראל, המחזיק בין היתר בחברה המרכזית למשקאות (יצרנית קוקה קולה) ובבנק מזרחי טפחות. הוא משמש כיום גם כיו"ר חברת ההשקעות בנדל"ן אלוני חץ, ובעבר היה בעל השליטה בחברת ההשקעות אינספייר, שקרסה ב-2011 עם חובות של יותר מ-200 מיליון שקל.

מחליפו של ורטהיים בתפקיד היו"ר, מינטקביץ', מכהן כבר שנים רבות כממלא מקום יו"ר גזית גלוב.

דורי בנייה סובלת ממשבר קשה בשנתיים האחרונות, לאחר שבמהלך 2014 נחשפה קטסטרופה עסקית שגררה אותה להפסדי עתק של מאות מיליוני שקלים. הפסדים אלה נרשמו בעקבות כשלים חמורים שנמצאו בהערכות העלות העתידית של פרויקטים, שמקימה החברה עבור יזמי נדל"ן ברחבי הארץ. רק תמיכה אגרסיבית של בעלת השליטה, גזית גלוב, בדורי בנייה ובחברה האם - קבוצת דורי - בהיקף המגיע כבר ל-750 מיליון שקל, מנעה את קריסתן של שתי החברות.

באחרונה פועלת גזית גלוב למחוק מהמסחר את מניית קבוצת דורי, ולשם כך הגישה הצעת רכש מלאה ליתרת החזקות הציבור במניה תמורת כ-18 מיליון שקל. היום עלתה מניית קבוצת דורי בכ-3% והשלימה עלייה של כ-7% מאז פרסום ההצעה.

ככל הנראה בעלי מניות המיעוט לא נלהבים יתר על המידה מההצעה, ובסוף השבוע האחרון דיווחה דורי על הארכת מועד ההיענות ליום ראשון הקרוב (10.1), "לשם מתן ארכה לניצעים לשקול היענותם להצעת הרכש".

גזית גלוב מחזיקה במניות השליטה בקבוצת דורי באמצעות החברה הבת גזית גלוב ישראל, בה היא מחזיקה 85% מהמניות, וביתרה מחזיק אשכנזי. בעקבות הזרמות ההון העצומות שביצעה גזית גלוב לצורך הצלת קבוצת דורי, דולל חלקו של אשכנזי בגזית גלוב ישראל ל-15%, כשבידיו נותרה אופציה להגדיל את חלקו בעתיד ל-25% מהמניות.

קושי במכירת קניוני G

ועוד בעניינה של גזית גלוב ישראל, בשלב זה נראה כי המכרז שפרסמה למכירת פעילות הנדל"ן המסחרי שלה, תקוע. כמעט חצי שנה חלפה ממועד הגשת ההצעות הראשוניות, ושלושה חודשים ממועד הדד-ליין שנקבע להגשת הצעות מחייבות, ללא כל עדכונים מהותיים בנושא מצידה של גזית גלוב. זאת, כאשר המתמודדות הישראליות השונות שהביעו עניין בפעילות הנמכרת סירבו לשפר את ההצעות שהגישו כפי שדרשה גזית גלוב. על פי פרסומים קודמים, לפעילותה של גזית ישראל בתחום המרכזים המסחריים בארץ הוצמד תג מחיר של כמיליארד שקל.

גזית ישראל, שהוקמה ב-2005, חולשת על 10 מרכזים מסחריים וששה נכסים בפיתוח ברחבי הארץ, המתנהלים תחת המותג קניוני G, בשטח כולל של כ-280 אלף מ"ר. החברה מחזיקה גם בחמישה נכסים בבולגריה ובמקדוניה, שככל הידוע עמדו ברקע למחלוקת בנוגע למחיר המכירה מול חלק מהגופים שפרשו מההתמודדות. אלה לא ייחסו לנכסים הללו שווי משמעותי, בניגוד לתפיסה של גזית גלוב.

מגזית ישראל נמסר בתגובה כי "אנחנו מנהלים מו"מ עם קונה פוטנציאלי וטרם קיבלנו החלטה אם לקבל את הצעתו. חזרנו והדגשנו לאורך התהליך שבדעתנו לקבל את הפרמיה הראויה עבור הנכסים, ונמכור רק במחיר שישקף זאת. אין לנו כוונה לנהל את המשא ומתן מעל גבי העיתון".

עוד כתבות

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

ממבצע לחיסול הצמרת באיראן עד תקיפת הגרעין: האופציות הצבאיות שהוצגו לטראמפ

בכיר אמריקאי: הצבא לא יהיה מוכן באופן מלא לתקיפה בסוף השבוע ● הפלסטינים מדווחים על ירי טנקים ממזרח למחנה אל-בוריג' שבמרכז רצועת עזה ●  צה"ל תוקף תשתיות של חיזבאללה בדרום לבנון  ● על רקע איומי המלחמה: טראמפ כינס דיון עם יועציו בנושא איראן ● עדכונים שוטפים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא