גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  משפט

7 חודשי מאסר למנהל התיקים של נדב גרינשפון בגין מידע פנים

אלון וגנר נקנס גם ב-120 אלף שקל ■ הורשע כי קיבל מידע פנים מנדב גרינשפון, סגן יו"ר אפריקה ישראל, בנוגע למו"מ בין פוקס לממורנד, והשתמש במידע כדי לרכוש מניות פוקס במאות אלפי שקלים

אלון וגנר משמאל / צילום: איל יצהר
אלון וגנר משמאל / צילום: איל יצהר

בראשית נובמבר 2004 פתחה רשת האופנה פוקס משא-ומתן עם חברת ההחזקות ממורנד של לב לבייב, להקמת רשת חנויות משותפת ברוסיה ובמדינות חבר העמים. במהלך המשא-ומתן דובר על הקצאה ממניות פוקס לממורנד ומתן אופציה לרכישת מניות פוקס נוספות על-ידי ממורנד.

בסוף אותו חודש דיווחה פוקס לראשונה לרשות לניירות ערך ולבורסה על המשא-ומתן, פרטיו וההסכמות במסגרתו. לאחר הדיווח המיידי הראשון בוצעה הפסקת מסחר במניית פוקס של 45 דקות.

כשבועיים לאחר מכן דיווחה פוקס, בדיווח מיידי נוסף, כי בהמשך לדיווח הראשון היא חתמה על מזכר הבנות עם ממורנד, המעלה על הכתב את העקרונות שהוסכמו בין הצדדים, ובינואר 2005 חתמה פוקס על ההסכם להקצאת מניות פוקס לממורנד.

המשא-ומתן האמור הוביל לא רק להקמת רשת חנויות ברוסיה ושיתוף-פעולה בין לבייב לפוקס (אשר בהמשך מכר את אחזקותיו בפוקס), אלא גם לכתב אישום חמור נגד מספר בכירים לשעבר בחברת ממורנד ואנשי שוק הון, אשר עשו שימוש אסור במידע פנים אליו נחשפו במסגרת המשא-ומתן.

הבוקר (ד') שלח בית המשפט המחוזי בתל-אביב את מנהל תיקי ההשקעות אלון וגנר, שהורשע בשימוש במידע פנים בפרשה המכונה "פוקס-ממורנד", ל-7 חודשי מאסר בפועל ו-10 חודשי מאסר על-תנאי, וכן גזר עליו קנס בסך 120,000 שקל.

על נאשם נוסף בפרשה, דניאל ברכה, פעיל בשוק ההון שהורשע בעבירה אחת של שימוש במידע פנים בפרשה, הוטלו 4 חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות, 8 חודשי מאסר על-תנאי וקנס בסך 15,000 שקל.

וגנר הורשע בכך ש‎‎‏קיבל מנדב גרינשפון, סגן יו"ר אפריקה ישראל ויד-ימינו של לב לבייב, ששימש סמנכ"ל ממורנד בתקופה הרלוונטית לכתב האישום, מידע פנים בנוגע למשא-ומתן לשיתוף-הפעולה בין פוקס לבין ממורנד, שהתקיים, כאמור, בשלהי שנת 2004.

גרינשפון הודה כי העביר את המידע לוגנר, כלכלן ובעל תואר במינהל עסקים, ששימש באותה תקופה כמנהל תיקים ברישיון וניהל עבור גרינשפון ובני משפחתו תיקי השקעות בניירות ערך. ואולם, גרינשפון עצמו לא הורשע בפרשה.

על-פי הסדר הטיעון שנחתם בין פרקליטות מיסוי וכלכלה לגרינשפון, הוא הודה גרינשפון בעבירות של מסירת מידע פנים, שילם "קנס" (שהוגדר כתרומה) בסך של כ-750 אלף שקל וביצע עבודות שירות לתועלת הציבור - ולא הורשע.

כתב האישום בפרשה הוגש נגד מספר גורמים, ובהם גרינשפון, וגנר ורוית טל, העוזרת האישית של מנכ"ל פוקס הראל ויזל, אך טל זוכתה מכל האישומים שיוחסו לה.

בהכרעת הדין נקבע כי מאז הדיווח הראשוני על עסקת ממורנד ועד לחתימה עליה עלתה מניית פוקס בשיעור של כ-38%, וכי המידע אודות המשא-ומתן בין פוקס לממורנד, בעניין הקמת רשת חנויות משותפת ברוסיה, הקצאת מניות פוקס לממורנד והמידע בדבר מתן אופציה לממורנד לרכישה נוספת של מניות פוקס על-ידי ממורנד, הועבר, כאמור, מגרינשפן, שהיה איש פנים, לוגנר, שהיה פעיל בשוק ההון, מנהל תיקים בעל רישיון, והאחרון השתמש לצורך רכישת מניות פוקס במאות אלפי שקלים. הרכישות בוצעו על-ידי וגנר בחשבונות לקוחותיו וכן בחשבון משותף שלו ושל אביו ובחשבונם של אחותו וגיסו.

ביחס לדניאל ברכה, שהיה פעיל בשוק ההון ועבד בחברת רקיע שוקי הון בע"מ שעסקה בניהול תיקים, נקבע בהכרעת הדין כי בעקבות קבלת מידע פנים בנוגע למשא-ומתן הוא ביצע רכישות של מניות פוקס בסך של כ-100 אלף שקל, אותן מכר ברווח.

השופטת יעל פרדלסקי דחתה את טענתו של וגנר כי יש להקל בעונשו בשל הסדר הטיעון אליו הגיעה המדינה עם גרינשפון. "אין מדובר באחידות הענישה, שכן עניינם של גרינשפון ושל וגנר אינו דומה", קבעה.

עוד דחתה השופטת את בקשת וגנר להקל בשל הגנה מן הצדק, בכך שתיק החקירה כנגד הראל ויזל, מנכ"ל פוקס, נסגר בחוסר אשמה, וזאת לאחר שדחתה גם בהכרעת הדין את טענת ההגנה מן הצדק שעניינה אפליה בין וגנר להראל ויזל.

עוד כתבות

מנכ''ל Jgive, אורי בן שלמה / צילום: אריק סולטן

בכיר בנקסט ויז'ן תרם מניות בשווי 10 מיליון שקל. ומי עוד ברשימת התורמים הציבוריים?

תרומות המניות של חברות ציבוריות הסתכמו בכ־150 מיליון שקל בשלוש שנים, והיקפן זינק פי 30 מאז 2023 ● הרן לבאות מונה לסמנכ"ל הכספים והפיתוח העסקי של הוט מובייל ● ערוץ האוכל של חברת המדיה ענני משיק סדרת רשת בהובלת אור שפיץ לאיתור משפיעני האוכל הבאים ● אירועים ומינויים

צוריאל שרון / צילום: רמי זרנגר

הסוקר שהיה הקרוב מכולם וטען כבר לפני שבועיים: "תהיה הפתעה"

התחזית של צוריאל שרון הייתה הקרובה ביותר מבין מכוני הסקרים לנתוני האמת שהתפרסמו עד כה, על כן אנחנו מפרסמים מחדש ראיון שערכנו איתו לאחרונה ● צוריאל שרון, הבעלים של מכון הסקרים דיירקט פולס, מוצא את עצמו לרוב נגד הזרם ומשוכנע שהוא רואה מה שאחרים מפספסים ● בראיון לגלובס הוא מדבר על המתחרים ("הם בדיליי של חודש"), על האתגרים ("הצעירים הם חור שחור") ועל השטח המת של הסקרים ("כולם מצביעים מהבטן - אני יודע לשקלל את זה בתוצאות") ● למה עזב את ערוץ 14 ונפרד מהשותף שלמה פילבר?

ה''טיימס'' הבריטי, ''דר שפיגל'' הגרמני, אפטונבלודט השבדי, וול סטריט ג'ורנל האמריקאי / צילום: צילומי מסך של שערי העיתונים

"ממליכי מלכים": בתקשורת העולמית מתמקדים בהישגי המפלגות הערביות

כלי התקשורת בעולם מדווחים על הקיפאון הפוליטי והיעדר הכרעה ברורה בבחירות, ומסמנים את המפלגות הערביות כגורם שיכול להכריע את הכף ● "לא ניתן להתעלם מכוחן"

ירון זליכה ויועז הנדל / צילום: נעם מושקוביץ-דוברות הכנסת, יועז הנדל

המבחן הכלכלי החדש של וינטר, הנדל וזליכה

הרשימות החדשות שהתמודדו בבחירות ולא עברו את אחוז החסימה, בהן של עופר וינטר, יועז הנדל וירון זליכה, נדרשו לגייס ערבויות במיליוני שקלים כדי לממן את המרוץ ● אלא שבניגוד למפלגות הוותיקות, מפלגות שקיבלו פחות מ־1% מהקולות - יידרשו להתמודד עם כאב ראש פיננסי לא קטן

בנימין נתניהו וגדי איזנקוט / צילום: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, תמר מצפי

כמעט 100% מהקלפיות נספרו, חוץ מהמעטפות הכפולות: זו תמונת הגושים המעודכנת

גוש נתניהו יורד ל-53 מנדטים, גוש איזנקוט ל-48 מנדטים והמפלגות הערביות עם 19 מנדטים ● סיכום הבחירות בצה"ל: 79.9% מכלל המשרתים מימשו את זכותם להצביע ● טראמפ על השאלה אם יתערב למען הקמת ממשלת אחדות: "אבחן את הנושא" ● יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן קרא להקמת ממשלת שינוי בשיתוף המפלגות הערביות: "נתניהו הפסיד"

מצביעה בקלפי באום אל פחם / צילום: ap, Mahmoud Illean

כמחצית מתוצאות האמת כבר נספרו: האם אפשר כבר לדעת מי ניצח בבחירות?

הנתונים החלקיים מראים מאבק צמוד בין הגושים, אך הספירה בשלב זה אינה מדגם מייצג ● מדוע עדיף להסתמך כרגע על מדגמי הטלוויזיה המעודכנים, ומתי תוצאות האמת יהפכו לאמינות?

ירון זליכה, יועז הנדל ועופר וינטר / צילום: נועם מושקוביץ, איל יצהר, ויקיפדיה / נדב מרגלית

כמעט 2 מיליון שקל: פרס הניחומים של וינטר, הנדל וזליכה

שתי הרשימות צפויות לקבל 1.83 מיליון שקל כל אחת, לאחר שיחצו את רף 1% מהקולות, אך הערבויות וההלוואות שגייסו מותירות אותן בחשיפה של מיליוני שקלים

נחמיה שטרסלר / צילום: באדיבות המצולם

הפרשן הכלכלי הבכיר נחמיה שטרסלר ביקש לסיים את תפקידו ב"הארץ"

שטרסלר נודע בקידום כלכלת שוק חופשי ובמאבקו במונופולים ובריכוזיות ● לאורך הקריירה זכה בארבעה פרסים עיתונאיים, בהם פרס סוקולוב ופרס מפעל חיים מטעם אגודת העיתונאים בתל אביב ● לדבריו, החליט לפרוש לאחר שנים רבות של כתיבה ועריכה, והודה לעיתון על הבית המקצועי ועל חופש הכתיבה שהעניק לו

בנימין נתניהו וגדי איזנקוט. התסבוכת הפוליטית הפילה את הבורסה בת''א / צילום: Reuters, Kyodo

הדולר קפץ, הבורסה צנחה: למה תוצאות הבחירות הבהילו את המשקיעים

המשקיעים הימרו על שינוי, אך תוצאות הבחירות והחשש משיתוק פוליטי שלחו את הבורסה בת"א לירידות חדות ● המסכים נצבעו באדום, השקל צנח, ופעמי הבחירות החוזרות מאיימים על יציבות הכלכלה ● וגם: המניות היחידות שבכל זאת עלו ומה עשוי להוציא את הבורסה מהפלונטר?

הקרונות הראשונים של הקו הסגול / צילום: CAF ישראל

הקלפים מתערבבים: זו השותפה החדשה שבחרה כאף למכרזי המטרו

חברות דניה סיבוס ודן הודיעו כי ישתפו פעולה עם חברת CAF הספרדית במכרזי השלב השני (אינפרא 2) של המטרו, המוערכים בכ-30 מיליארד שקל ● השותפות החדשה מסמנת זעזוע בשוק תשתיות התחבורה, שכן CAF בחרה בדן ודניה למרות שותפות קיימת וארוכת שנים עם שפיר הנדסה בפרויקטי הרכבת הקלה

צעיר מצביע בקלפי בתל אביב / צילום: ap, David Goldman

בקרוב עוברים לספירת המעטפות הכפולות. מי מרוויח מהן?

כ־600 אלף מעטפות כפולות עשויות להשפיע על חלוקת המנדטים • בדיקת דפוסי ההצבעה ב־2022 מגלה אילו מפלגות מגיעות לשלב הסופי עם סיבה לאופטימיות - ומי עלולות דווקא להיחלש • המשרוקית של גלובס

סקר חדשות 12 האחרון לפני יום הבחירות / צילום: צילום מסך, חדשות 12

למה רוב הסוקרים פספסו את תוצאות הבחירות

בעוד רוב הערוצים חזו יתרון מובהק לגוש איזנקוט, תוצאות האמת הציגו תמונה הפוכה לחלוטין ● מהטיות במבנה המדגם ופערים טכנולוגיים ועד התעלמות משיעור המתלבטים הדרמטי בימין ● וגם: הסוקר היחיד שזיהה את המגמה מראש

בכירי אפווינד: עמירם שחר, סער אנקונינה ועמרי לימור / צילום: עומר גואטה

אפווינד מוותרת על הצעת הרכישה של דאטה דוג ומגייסת 400 מיליון דולר

חברת הסייבר אפווינד של היזם הסדרתי עמירם שחר מוותרת באופן סופי על הצעת הרכישה של חברת התוכנה דאטה דוג, ומגייסת במקום זאת 400 מיליון דולר לפי שווי חברה של 3.8 מיליארד דולר, בהובלת קרן ההון-סיכון האמריקאית בסמר

מנכ''ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה / צילום: צילום מסך

מיקרוסופט ניפצה את התחזיות; הכנסות הענן זינקו ב-50%

הרווח למניה היה 4.89 דולר למניה וההכנסות עמדו על 92.6 מיליארד דולר, מעל הצפי ●  החברה חשפה את הכנסותיה של חטיבת הענן Azure במונחים כספיים: 33.17 מיליארד דולר ברבעון, עלייה של 48% לעומת התקופה המקבילה ● המניה עולה במסחר המאוחר בכ-4%

דיזנגוף סנטר ביום הבחירות, יום ג' / צילום: דגנית גמצ'י

כמה הוציאו הישראלים ביום הבחירות?

ההוצאות של הישראלים ביום הבחירות לכנסת ה-26 זינקו בכ-30% לעומת הבחירות הקודמות ב-2022 ● העלייה בלטה במיוחד במסעדות ובבתי הקפה, בבילוי ובפנאי, לצד גידול בהוצאות על מזון, אופנה ודלק

ינקי קוינט / צילום: כדיה לוי

מצטרף ליצחק תשובה: התפקיד החדש של ינקי קוינט

קוינט, לשעבר מנהל רשות החברות ויו"ר רשות מקרקעי ישראל, עומד להפוך ליו"ר חברת הגז ניו-מד אנרג'י, המחזיקה בין השאר ב-45% ממאגר "לוויתן", כמו גם במאגר "אפרודיטה" בקפריסין

קלפי בחירות 2026 / צילום: ארן הרשלג

"זה הולך להיות מכוער": בעולם נאבקים להבין מה יקרה כעת בישראל

מאירופה ועד ארה"ב: כלי התקשורת בעולם מסקרים בהרחבה את תוצאות הבחירות בישראל ומדגישים את הקושי להרכיב ממשלה ואת חוסר הוודאות הפוליטי

מרוץ הלילה של תל אביב / צילום: ap, JACK GUEZ

רחובות רבים בתל אביב ייחסמו הערב. זו הסיבה

מרוץ הלילה של תל אביב יוזנק הערב ויביא לחסימות נרחבות של צירים מרכזיים בעיר ובאזור המרכז ● הנהגים מתבקשים להיערך מראש, לבדוק מסלולים חלופיים ולהסתייע באפליקציות הניווט שיתעדכנו בהתאם להסדרי התנועה

polymarket / אילוסטרציה: Shutterstock

פעמיים בשלושה ימים: מה עומד מאחורי הקריסה של פולימרקט?

שלושה ימים אחרי ששוק ההימורים הפופולרי פולימרקט העניק סיכויים גבוהים לניצחון בולסונארו בברזיל, אך לולה ניצח - גם בישראל המהמרים נאלצו לשנות כיוון ● איזנקוט הוביל בפלטפורמה לפני ולאורך יום הבחירות, אלא שהתוצאות החלקיות מעניקות יתרון לנתניהו ● למה גם כשכסף אמיתי מונח על הכף, התחזיות עלולות להתבדות?

אילוסטרציה: Shutterstock

הירידות החדות בבורסה היום מחקו את כל תשואות חודש אוקטובר

ירידות חדות במדדים המובילים במקביל לפרסום תוצאות הבחירות מחקו עליות חודשיות מרשימות בנדל"ן, בבנקים ובביטוח, והעבירו את כל מדדי תל אביב לטריטוריה שלילית מתחילת החודש