גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

7 חודשי מאסר למנהל התיקים של נדב גרינשפון בגין מידע פנים

אלון וגנר נקנס גם ב-120 אלף שקל ■ הורשע כי קיבל מידע פנים מנדב גרינשפון, סגן יו"ר אפריקה ישראל, בנוגע למו"מ בין פוקס לממורנד, והשתמש במידע כדי לרכוש מניות פוקס במאות אלפי שקלים

אלון וגנר משמאל / צילום: איל יצהר
אלון וגנר משמאל / צילום: איל יצהר

בראשית נובמבר 2004 פתחה רשת האופנה פוקס משא-ומתן עם חברת ההחזקות ממורנד של לב לבייב, להקמת רשת חנויות משותפת ברוסיה ובמדינות חבר העמים. במהלך המשא-ומתן דובר על הקצאה ממניות פוקס לממורנד ומתן אופציה לרכישת מניות פוקס נוספות על-ידי ממורנד.

בסוף אותו חודש דיווחה פוקס לראשונה לרשות לניירות ערך ולבורסה על המשא-ומתן, פרטיו וההסכמות במסגרתו. לאחר הדיווח המיידי הראשון בוצעה הפסקת מסחר במניית פוקס של 45 דקות.

כשבועיים לאחר מכן דיווחה פוקס, בדיווח מיידי נוסף, כי בהמשך לדיווח הראשון היא חתמה על מזכר הבנות עם ממורנד, המעלה על הכתב את העקרונות שהוסכמו בין הצדדים, ובינואר 2005 חתמה פוקס על ההסכם להקצאת מניות פוקס לממורנד.

המשא-ומתן האמור הוביל לא רק להקמת רשת חנויות ברוסיה ושיתוף-פעולה בין לבייב לפוקס (אשר בהמשך מכר את אחזקותיו בפוקס), אלא גם לכתב אישום חמור נגד מספר בכירים לשעבר בחברת ממורנד ואנשי שוק הון, אשר עשו שימוש אסור במידע פנים אליו נחשפו במסגרת המשא-ומתן.

הבוקר (ד') שלח בית המשפט המחוזי בתל-אביב את מנהל תיקי ההשקעות אלון וגנר, שהורשע בשימוש במידע פנים בפרשה המכונה "פוקס-ממורנד", ל-7 חודשי מאסר בפועל ו-10 חודשי מאסר על-תנאי, וכן גזר עליו קנס בסך 120,000 שקל.

על נאשם נוסף בפרשה, דניאל ברכה, פעיל בשוק ההון שהורשע בעבירה אחת של שימוש במידע פנים בפרשה, הוטלו 4 חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות, 8 חודשי מאסר על-תנאי וקנס בסך 15,000 שקל.

וגנר הורשע בכך ש‎‎‏קיבל מנדב גרינשפון, סגן יו"ר אפריקה ישראל ויד-ימינו של לב לבייב, ששימש סמנכ"ל ממורנד בתקופה הרלוונטית לכתב האישום, מידע פנים בנוגע למשא-ומתן לשיתוף-הפעולה בין פוקס לבין ממורנד, שהתקיים, כאמור, בשלהי שנת 2004.

גרינשפון הודה כי העביר את המידע לוגנר, כלכלן ובעל תואר במינהל עסקים, ששימש באותה תקופה כמנהל תיקים ברישיון וניהל עבור גרינשפון ובני משפחתו תיקי השקעות בניירות ערך. ואולם, גרינשפון עצמו לא הורשע בפרשה.

על-פי הסדר הטיעון שנחתם בין פרקליטות מיסוי וכלכלה לגרינשפון, הוא הודה גרינשפון בעבירות של מסירת מידע פנים, שילם "קנס" (שהוגדר כתרומה) בסך של כ-750 אלף שקל וביצע עבודות שירות לתועלת הציבור - ולא הורשע.

כתב האישום בפרשה הוגש נגד מספר גורמים, ובהם גרינשפון, וגנר ורוית טל, העוזרת האישית של מנכ"ל פוקס הראל ויזל, אך טל זוכתה מכל האישומים שיוחסו לה.

בהכרעת הדין נקבע כי מאז הדיווח הראשוני על עסקת ממורנד ועד לחתימה עליה עלתה מניית פוקס בשיעור של כ-38%, וכי המידע אודות המשא-ומתן בין פוקס לממורנד, בעניין הקמת רשת חנויות משותפת ברוסיה, הקצאת מניות פוקס לממורנד והמידע בדבר מתן אופציה לממורנד לרכישה נוספת של מניות פוקס על-ידי ממורנד, הועבר, כאמור, מגרינשפן, שהיה איש פנים, לוגנר, שהיה פעיל בשוק ההון, מנהל תיקים בעל רישיון, והאחרון השתמש לצורך רכישת מניות פוקס במאות אלפי שקלים. הרכישות בוצעו על-ידי וגנר בחשבונות לקוחותיו וכן בחשבון משותף שלו ושל אביו ובחשבונם של אחותו וגיסו.

ביחס לדניאל ברכה, שהיה פעיל בשוק ההון ועבד בחברת רקיע שוקי הון בע"מ שעסקה בניהול תיקים, נקבע בהכרעת הדין כי בעקבות קבלת מידע פנים בנוגע למשא-ומתן הוא ביצע רכישות של מניות פוקס בסך של כ-100 אלף שקל, אותן מכר ברווח.

השופטת יעל פרדלסקי דחתה את טענתו של וגנר כי יש להקל בעונשו בשל הסדר הטיעון אליו הגיעה המדינה עם גרינשפון. "אין מדובר באחידות הענישה, שכן עניינם של גרינשפון ושל וגנר אינו דומה", קבעה.

עוד דחתה השופטת את בקשת וגנר להקל בשל הגנה מן הצדק, בכך שתיק החקירה כנגד הראל ויזל, מנכ"ל פוקס, נסגר בחוסר אשמה, וזאת לאחר שדחתה גם בהכרעת הדין את טענת ההגנה מן הצדק שעניינה אפליה בין וגנר להראל ויזל.

עוד כתבות

רה''מ נתניהו. / צילום: נעם ריבקין פנטון-הארץ

נתניהו סיכם עם המעסיקים על הקלות במתווה החל"ת - באוצר לא מכירים

ראש הממשלה סיכם עם נשיאות המגזר העסקי על קיצור תקופת הזכאות לחל"ת לעובדים שנעדרו ממקום עבודתם עם פרוץ המלחמה מ־10 ימים ל־5, אך במשרד האוצר לא מכירים את הפרטים בשלב זה ● כל תיקון במתווה הקיים ידרוש חקיקה מחדש, בזמן שהכנסת בפגרה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות, אך השווקים מהמרים על רגיעה בין ארה"ב ואיראן

מדד ה-S&P 500 ירד בכ-0.2% ● בבלומברג דיווחו כי טראמפ אמר שהסיכוי של הארכת הפסקת האש ללא הסכם חתום מאוד נמוך ● אנליסטים מזהירים: המשקיעים לא מפרשים נכונה את ההתפתחויות במזרח התיכון ● מחירי הנפט טיפסו, נפט מסוג ברנט נסחר סביב 95 דולר לחבית ● במורגן סטנלי הורידו את התחזית שלהם למחיר הזהב ● הביטקוין עלה ונסחר סביב 76 אלף דולר

תושבים בתל באביב יורדים למרחב מוגן בשל אזעקות על ירי מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

"יותר מדע בדיוני מאשר הנדסה": מדוע לא בונים שכונות שלמות מתחת לקרקע?

בתקופה שבה המיגון בבית הוא הדבר החשוב מכול, עולה שאלת הבנייה בתת־הקרקע ● כבר היום נבנים פרויקטים מתחת לאדמה, ושכונות שלמות שייבנו כך יהיו, על פניו, מוגנות במיוחד ● בפועל, אומרים אנשי המקצוע, זה לא מעשי וגם יקר: "פי 4 או 5 לעומת בנייה רגילה"

בית מלון / אילוסטרציה: Shutterstock

"הסדר כובל חסר תקדים": ביהמ"ש אישר לנהל תביעה ייצוגית נגד בוקינג

ביהמ"ש המחוזי אישר לנהל תביעה ייצוגית נגד אתרי הזמנת חדרי המלונות והאירוח בוקינג, אקספדיה והוטלס.קום, בטענה כי ניהלו הסדר כובל ופגעו בתחרות ● אם התביעה תתקבל, היקף הפיצוי עשוי להגע למאות מיליוני שקלים

חיילי צה''ל בגבול לבנון. ארכיון / צילום: דובר צה''ל

לתחום את המצב הכאוטי לכדי שורות קצרות: מה עושות המלחמות למשוררים

גולדברג רדפה יופי, זך התריס ושבתאי הזכיר ● הפצע הוותיק נפתח מחדש: האם משורר בזמן מלחמה נדרש לנחם, לבקר או רק להישאר אנושי?

13 באפריל 2022 מחיר הדלק: 6.94 שקלים לליטר. 13 באפריל 2026 מחיר הדלק: 8.05 שקלים לליטר'' / צילום: יוסי זמיר

ליברמן מתגאה שהוא הוזיל את הדלק. מה הוא לא סיפר על המחיר?

הדלק בתקופת ממשלת בנט־לפיד אכן היה זול יותר, אף שמחיר הנפט היה יקר יותר ● אלא שהוזלת הדלק אז הייתה כרוכה במהלכים שזכו לביקורת מקצועית ● המשרוקית של גלובס

כוח המינוף הספורטיבי. מקרון ובעלי פ.ס.ז' נאסר אל־ח'ליפי בארמון האליזה / צילום: Reuters, Thomas Padilla

"מרכיב בתעשייה הביטחונית": התחום המפתיע שהמפרץ לא יוותר עליו

למרות שכטב"מים פוגעים במתקני התפלה וגז, והכלכלה המקומית דועכת, במפרציות לא ימהרו למשוך את ההשקעות מהספורט העולמי ● מתי הפך הכדורגל למרכיב קריטי בתעשייה הביטחונית של קטאר וסעודיה, כיצד התדמית של המדינות נפגעה במלחמה, ולמה איראן לא תמהר לבטל את ההשתתפות במונדיאל שייערך בארה"ב?

עידו נוימן / צילום: פרטי

איך אפשר לצאת לפנסיה מוקדמת בזכות השקעה בנדל"ן?

חיסכון של 20% מההכנסה, מינוף נכסים משפחתיים ויציאה מאזור הנוחות: עידו נוימן משרטט בפרק מיוחד של "כסף בקיר" את מפת הדרכים ליצירת הון עצמי משמעותי ● האם 5 מיליון שקלים נזילים באמת מספיקים כדי לחיות מהריבית בלבד?

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

הקבלן המוביל מנתיבות שולף פעם אחר פעם שפן באחוזת בית

הריטואל הקבוע חזר על עצמו בפעם השלישית: הקבלן יגאל דמרי גייס מאות מיליוני שקלים ממוסדיים ברגע האחרון, במטרה להבטיח את הישארותו במדד ת"א 35 ● מה הרציונל בפרקטיקה שבה הוא נוקט פעם אחר פעם, ומה בכל זאת עלול לגרום לכך שימצא עצמו מחוץ למדד?

רשות המסים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; צילומים: איל יצהר, shutterstock

ישרוטל ושני מנהלים בכירים בחברת הבת חשודים בהגשת תביעה כוזבת, בהיקף של כ-40 מיליון שקלים

התביעה הוגשה לקרן הפיצויים ברשות המסים בגין נזק למבנה ברחוב פינסקר בתל אביב, הנמצא בבעלות משותפת של חברת הבת של ישרוטל וחברת בנייני העיר ● מחקירת רשות המסים עלה כי המבנה הוגדר כלא ראוי למגורים כבר ב-2021 ● ישרוטל: "בהתבסס על המידע הקיים בידה נכון למועד דוח זה, לא צפויה השלכה שלילית מהותית על פעילותה או על דוחותיה הכספיים"

כותרות העיתונים בעולם

בגלל המלחמה: סין מצאה את עצמה תלויה ביבוא מפתיע מארה"ב

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: המלחמה עם איראן הובילה לזינוק ביבוא אתאן מארה"ב לסין, סגירת מצר הורמוז חונקת את שוק הגופרית העולמי, והאנטישמיות בבריטניה שוברת שיאים ויהודים רבים מתמיד עולים לישראל • כותרות העיתונים בעולם

נשיא ארגנטינה חאבייר מיליי בלשכת ראש הממשלה

טקס המשואות מסמן אירוע חסר תקדים. אבל האם כבר היו לו רמזים?

הבחירה במנהיג מדינה זרה להשיא משואה הפתיעה רבים, אך הזרעים נטמנו כבר בעבר ● ואיך משתנה תקנון הטקס שנה אחר שנה? ● המשרוקית של גלובס

שלושה מבין ארבעת מייסדי Wiz עברו בתלפיות. מימין: רועי רזניק, עמי לוטבק, אסף רפפורט וינון קוסטיקה / צילום: אבישג שאר ישוב

מחקר חדש מגלה: יוצאי יחידת תלפיות הם בעלי סיכויי הצלחה גבוהים במיוחד בהייטק

"תלפיות", תוכנית העילית שנולדה כמענה למחדלי מלחמת יום הכיפורים, הפכה למנוע צמיחה חריג עבור הכלכלה הישראלית ● מחקר של סטנפורד חושף: שיעור יוצאי התוכנית שהקימו יוניקורן הוא הגבוה בעולם ● במפא"ת מדגישים: "היתרון הטכנולוגי מתחיל בהון האנושי"

חריש. צמיחה שלא זכורה מאז הקמת מודיעין ושהם בשנות ה־90 / צילום: Shutterstock

העיר שצמחה פי 38 בעשור ואלו שנתקעו מאחור

משבר הדיור הוביל לזינוק משמעותי בבנייה בישראל בעשור האחרון, וקצב הבנייה בערים מסוימות הוביל לשינוי שלהן כמעט מהיסוד ● איזו עיר גדלה פי 38 ולמה, איזו עיר הכפילה את מספר הדירות בה ואילו ערים דווקא נשארו מאחור ולא הצליחו לייצר ביקוש?

סכסוך שכנים / אילוסטרציה: Shutterstock

סכסוך שכנים שהוסתר עלה למוכרים 177 אלף שקל

פסק דין של בית משפט שלום ממשיך את מגמת הפסיקה מהשנים האחרונות לראות בסכסוכי שכנים כפרט מהותי שעל המוכרים לגלות לקונים

יוליה שמאלוב-ברקוביץ' / צילום: כדיה לוי

ועדת האיתור המליצה על שמאלוב-ברקוביץ' כיו"ר מועצת הכבלים והלוויין; קרעי אישר

כעת יעבור המינוי לוועדה לבחינת מינויים ברשות החברות - ולאחר מכן לאישור הממשלה ● שמאלוב-ברקוביץ' כיהנה בעבר כיו"ר הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו, ובהמשך מונתה למנכ"לית חדשות 13 - מינוי שבוטל לאחר זמן קצר בלחץ עובדי החברה ● ארגון העיתונאים בתגובה: "ניסיון השתלטות פוליטי על שוק התקשורת בישראל"

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

החברה נמכרת, המנכ"ל הוותיק עוזב, וחוסר הוודאות של עובדי צים גובר

לאחר שהמנכ"ל אלי גליקמן הודיע על פרישתו הצפויה, בדירקטוריון יצטרכו למנות מחליף, ובינתיים העובדים מתוסכלים: "לא נפקיר עובדים מבוגרים, שרחוקים מגיל פרישה – לחיי עוני"

הענקת צלש / צילום: דובר צה''ל

העיטור הגבוה יחזור אחרי 50 שנה? כך מתכננים בצה"ל להכיר בגיבורי המלחמה

האופי חסר התקדים של שדה הקרב ב־7 באוקטובר הוליד סיפורי גבורה שהמדינה לא ידעה כמותם ● כעת, בצבא מנסים לחשוב מחדש על העיטורים שמוענקים לגיבורי המלחמה ● כך גדל מספר הגיבורים במדינה מתריסר לאלפים ● המשרוקית של גלובס

מצר הורמוז / צילום: ap, Asghar Besharati

העימות הימי בין ארה"ב לאיראן מסלים, מחיר הנפט מטפס

בצל הפסקת האש איראן ממשיכה לירות לעבר ספינות סוחר באזור מצר הורמוז, וארה"ב השתלטה כבר על שתי אוניות הקשורות אליה ● לפחות 26 ספינות מ"צי הצללים" האיראני הצליחו לחצות את המצר למרות הסגר האמריקאי, אך בארה"ב טוענים כי האפקטיביות שלו נבחנת לפי מדד אחר ● בינתיים מחיר הנפט מטפס לרמה של 99 דולר לחבית

רס''ר קרן טנדלר ז''ל / צילום: פרטי

"מפחדת שישכחו אותה": 20 שנה לנפילת קרן טנדלר, האישה שעשתה היסטוריה

המכונאית המוטסת הראשונה במערך מסוקי היסעור פרצה דרך עבור נשים בחיל האוויר ונהרגה במלחמת לבנון השנייה, במשימה שאליה התעקשה להצטרף ● כעת, אמה מבקשת להנציח את דמותה ולהבטיח כי מורשת הנחישות והנתינה שהותירה אחריה תישמר בזיכרון