גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסטארט-אפ הישראלי Sisense מגייס 50 מיליון דולר

הסטארט-אפ Sisense מגייס 50 מיליון דולר על מנת להמשיך לצמוח בשוק הבינה העסקית ■ המנכ"ל אמיר אורעד מדבר בראיון מיוחד על השוק שמגלגל 33 מיליארד דולר, היכולת לתרגם מידע לכסף וגם על האופציה של הנפקה

סטארט אפ / צילום:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב
סטארט אפ / צילום: Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

 

מידע הוא כוח. על האקסיומה הזו קשה להתווכח. בעולם העסקי, מידע הוא כוח כלכלי אדיר, דהיינו הוא שווה כסף, והוא יכול להיות שווה הרבה מאוד כסף כל עוד יודעים לאסוף את המידע הנכון, לנתח אותו ביעילות ובמהירות ולהפיק ממנו את המסקנות הנדרשות. דוגמה די פשוטה: כותבת שורות אלו רוכשת מוצרי מכולת בסניף "שופרסל" שקרוב לביתה. רשת השיווק אוספת עליה מידע, דוגמת זמני הקנייה, המוצרים העיקריים שהיא רוכשת, התכיפות שבה היא עושה שימוש בכרטיס המועדון שלה, האופן שבו היא משלמת (מזומן או אשראי) וכדומה. כל המידע הזה יכול לעזור ל"שופרסל" לבנות פרופיל לקוחה, וכך להציע לה, לדוגמה, מבצעים מותאמים אישית.

זוהי רק דוגמה אחת מני רבות למה שנקרא בעגה המקצועית בינה עסקית (Business Intelligence), דהיינו היכולת לאסוף מידע, לנתח אותו ועל בסיס הניתוח לקבל החלטה עסקית. שוק הבינה העסקית הוא שוק ענק שרק הולך וגדל (נכון לרגע זה, מגלגל מחזור שנתי של 33 מיליארד דולר) ולא פלא. המידע קיים, והיקפו רק גדל (זה מה שנקרא Big Data) וכל ארגון שמכבד את עצמו, צריך לעשות בו שימוש כדי להתפתח.

גיוס רביעי

בשוק הבינה העסקית צמחה חברה ישראלית צעירה, Sisense שמה, שכפי שזה נראה כרגע - ממצבת עצמה כאחת המובילות הטכנולוגיות בו, ולראיה גיוס הענק עליו הודיעה היום: 50 מיליון דולר. כן, Sisense, שהוקמה לפני 7 שנים, השלימה סבב גיוס רביעי מאז הקמתה והיקפו מזכיר הנפקה ראשונית בשוק ההון האמריקאי ולא עוד גיוס לחברת הזנק. וכנראה שאת Sisense כבר אי אפשר ממש להגדיר כחברת הזנק. עד כה גייסה 100 מיליון דולר, והגיוס האחרון משקף לה שווי של מאות מיליוני דולרים. וזה אומר, ועל כך בהמשך, שווי שמכין אותה להנפקה.

את הגיוס הנוכחי הובילה קרן ההון סיכון Bessemer שפעילה בסצנת הטק הישראלית כבר 25 שנה, והשתתפו בו כל יתר הקרנות המשמעותיות שהשקיעו עד כה בחברה כולל ג'נסיס, Opus, Battery ו-DFJ.

Sisense הוקמה על ידי אלדד פרקש שמכהן כסמנכ"ל טכנולוגיה, וכמנכ"ל החברה מזה שנה מכהן אמיר אורעד (ראו מסגרת), שיושב בניו יורק. החברה מעסיקה 170 איש ברחבי העולם (2/3 מתוכם בארץ), והיא מתכננת להשקיע את ההון שגייסה, בין היתר, בהגדלת מצבת כוח האדם ל-300 תוך שנה.

אז מה בדיוק עושה Sisense ומהו הערך המוסף שהיא מביאה לשוק הבינה העסקית? ובכן, Sisense פיתחה תוכנה "שמאפשרת לארגונים לקחת הרבה מאוד פיסות מידע שמפוזרות בארגון ובעולם, מכל מיני סוגים, לחבר ולנתח אותן כדי להבין מה קורה בתוך העסק ולקבל החלטות עסקיות נבונות", מסביר אורעד בראיון ראשון מאז נכנס לתפקידו. ניתוח המידע מוגש למשתמש בתוכנה מיד ("תוך פחות משנייה") בצורת לוחות תצוגה אינטראקטיביים (Dashboard בעגה המקצועית, ראו תמונות לדוגמה של דו"חות שמפיקה התוכנה של החברה). התוכנה ניתנת לשימוש רק על גבי פי.סי, מכיוון שרוב לקוחות החברה מעדיף לא להנגיש את המידע - שהוא רגיש בעיקר כשאתה עסק בענף תחרותי - דרך ענן, אך לדברי אורעד כעשירית מלקוחות Sisense כן משתמשת בתוכנה בצורת SAAS (ר"ת של Software as a Service, שימוש בתוכנה כשירות).

"קחי לדוגמה את איקאה, שהיא לקוחה שלנו. איקאה רוצה לדעת מה אנשים קונים בתקופת החגים, בכל מדינה ומדינה, ובכל חנות וחנות. מידע כזה יכול לסייע לה להבין איזה מוצרים לייצר בהיקף גדול או קטן יותר ומתי. או לדוגמה, מה הקשר בין המוצרים שאנשים בודקים באתר האינטרנט של איקאה לבין מה שהם קונים בסופו של דבר בחנות הפיסית. כך איקאה יכולה לדעת איך לקדם מוצרים חדשים דרך האתר. ועוד דוגמה: מנהל מכירות שרוצה להבין את הפרודוקטיביות של אנשי המכירות שמפוזרים בחנויות של הרשת על בסיס ההכשרה שקיבלו, השכר שלהם וכדומה, וזאת כדי להבין באילו מהם הוא צריך להשקיע יותר".

כדי לייצר דו"ח, מי שמשתמש בתוכנה לא צריך לייצר שאילתה מאוד מדויקת כדי לא לקבל מידע מיותר לניתוח שלו?

"לא במקרה שלנו. במערכות בינה עסקית ישנות, שהן די כבדות ומורכבות, כן נדרשת שאילתה מדויקת והדו"ח מתקבל אחרי שעות או אפילו ימים. במערכות בינה עסקית אינטראקטיביות כמו שלנו, לא צריך לדעת מראש את השאלה. והאמת? אף אחד לא יודע מראש מהי השאלה שהוא רוצה לשאול, אך הוא כן יודע מהו המידע שהוא רוצה לחקור, והאינטראקטיביות של המערכת - דהיינו היכולת לעבור מגרף אחד למשנהו, מטבלה אחת לשנייה וכדומה - מאפשרת לו לשאול שאלות בכל רגע נתון ולקבל תשובות בלחיצת עכבר".

לדברי אורעד, "היופי בפתרון של Sisense הוא שהארגון לא צריך מתכנת או מהנדס מערכות שיחבר לו את כל המידע ממספר מערכות שונות. המשתמש בתוכנה לא צריך להיות בעל מומחיות טכנולוגית כדי להשתמש בה. שימוש באיש IT (טכנולוגיית מידע) כדי לייצר דו"ח היא גישה שכבר אינה רלוונטית".

אז למעשה Sisense יצרה אוטומציה של התהליך וייתרה את השימוש בגורם אנושי.

"נכון. יצרנו פתרון שמייתר את התהליך הסיזיפי של סידורי נתונים, ודילגנו על הגורם האנושי".

אורעד מסביר כי שוק הבינה העסקית מתחלק לשתי קבוצות של שחקנים, "איכותיות אך שונות". הראשונה, זו שמשתמשת בחברות IT ורוכשת מהן מערכות שהן "די מפלצתיות", והשנייה - חברות צעירות שבונות תחליף לגיליונות אקסל. " Sisense היא היחידה שמחברת בין שתי קבוצות אלו".

משקיעים בצמיחה

ועכשיו לאופן שבו מייצרת Sisense הכנסות מהתוכנה שפיתחה. כל לקוח שלה עושה מנוי שנתי, שגובהו תלוי בגודלו ובמספר המשתמשים בתוכנה. "המנוי השנתי יכול לנוע בין 20 אלף דולר למאות אלפי דולרים, והתוכנה לאו דווקא נמצאת בשימוש של מנהלים בכירים. מה שיפה בה הוא שאפשר לדחוף אותה כלפי מטה, לדרגי ניהול נמוכים יותר", אומר אורעד. ל- Sisense יש כעת מעל אלף לקוחות ב-50 מדינות שונות, כולל ענקיות כמו איקאה כאמור, סמסונג, רשת השיווק טארגט, איביי, סוני, פיליפס ועוד. 60% מהכנסות החברה מארה"ב, והיתר משאר העולם.

לטענת אורעד, במהלך 5 השנים האחרונות החברה הכפילה מדי שנה את הכנסותיה, וכעת הן עומדות על עשרות מיליוני דולרים אך Sisense אינה רווחית. "זה מבחירה", אומר אורעד. "החברה משקיעה את כל הכנסותיה ואפילו יותר בצמיחה. אנחנו לא ממהרים להיות רווחיים, וזו החלטה משותפת להנהלה ולדירקטוריון. התרומה השולית של כל לקוח ולקוח היא רווחית, וזה אומר שהעסק שלנו בריא ולא קלוקל".

ואם כבר בדו"חות כספיים עסקינן, אורעד מעדכן כי גייס לשורות החברה סמנכ"ל כספים חדש שהנפיק בעבר 4 חברות. סימן להנפקה קרבה? "את יכולה להניח למה חשוב לי לבנות יכולות כאלו", הוא עונה אך מבהיר: "הנפקה לא תתרחש ב-2016-2017. אני רוצה לבנות חברה גדולה ואני לא ממהר לשום מקום".

הרבה יזמים/מנהלים טוענים שהם רוצים לבנות חברה גדולה עד שהם מקבלים הצעת רכישה שקשה לסרב לה.

"נכון, ושתי החברות הקודמות שלי אכן נמכרו. ועדיין, הדירקטוריון של Sisense החליף מנכ"ל לפני שנה ומינה אותי לתפקיד, ולי יש מטרה: לבנות חברה גדולה. עכשיו גייסנו 50 מיליון דולר, וזה אומר שהעלינו את רף הציפיות של הדירקטוריון ושל בעלי המניות שלנו. חד משמעית, אם לא נצליח ליישם את התוכניות הנוכחיות לעתיד ולקחת את החברה All the way - זה יהיה כישלון שלנו".

Sisense

שנת הקמה: 2008

מה החברה עושה: תוכנה לבינה עסקית

מייסד וסמנכ"ל טכנולוגיה: אלדד פרקש

מנכ"ל: אמיר אורעד

סך גיוסי הון עד כה: 100 מיליון דולר

מספר עובדים: 170, 2/3 מתוכם בארץ (הסך צפוי לעמוד על 300 תוך שנה)

הכנסות שנתיות (הערכה): עשרות מיליוני דולרים

שווי חברה מוערך: מאות מיליוני דולרים

בעלי מניות עיקריים: קרן ההון סיכון Bessemer; קרן ג'נסיס; קרן Battery; קרן DFJ; קרן Opus; אלדד ואלי פרקש (אב ובנו, מייסדים)

עוד כתבות

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן