גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הלהיט החדש של המשקיעים האמריקאים: כדורגל אנגלי

יותר ויותר בעלים מארה"ב נוחתים באנגליה כדי לרכוש מועדון כדורגל ■ הסיבה? עסקאות זכויות השידור במיליארדי ליש"ט שהפכו את הקבוצות לעסק מניב ורווחי ■ הסיבה השנייה: רכישת קבוצת ספורט בארה"ב נהייתה עסק יקר להחריד

יובנטוס כובשת מול מנצ'סטר סיטי, ליגת האלופות 2015-16 / צלם: רויטרס
יובנטוס כובשת מול מנצ'סטר סיטי, ליגת האלופות 2015-16 / צלם: רויטרס

מאט הלסייזר, תושב שיקגו בן 45 עם בלורית דמוית וי על המצח וכתפיים רחבות, הוא איש כספים מצליח בכל קנה-מידה. ב-2014 הוא מכר את OptionsHouse, חברת ברוקרים מקוונת לאופציות, ואחזקה בקרן גידור שניהלה יותר מ-2 מיליארד דולר, בסכום שהוערך ב-200 מיליון דולר.

הוא השקיע את הכסף בספורט. בפברואר הוא קנה אחזקת מיעוט בקבוצת ההוקי קרח מינסוטה וויילד. בנובמבר, אחרי עסקאות כושלות בשני מועדוני כדורגל בריטים מליגת המשנה, לידס ורדינג, קבוצת ההשקעות שלו, Peak6, קנתה 25% ממועדון בורנמות', שנהנה כעת מהשנה הראשונה שלו בפרמיירליג האנגלית.

"העדיפות שלנו היא לקנות מועדון מהליגה הבכירה", הוא אמר בכנס Soccerex ב-2014, ממש אחרי שהחל במו"מ עם הבעלים הרוסי של בורנמות', מקסים דמין. "זה מה שרואים בטלוויזיה, זה מה שהילדים שלי רוצים לראות. יש לי ילד במכללה, וכל חבריו לובשים ציוד של הפרמיירליג. מה שמושך אותנו הוא הכסף, ותשלומי המדיה הם משמעותיים".

אפשר להניח שלא כל סטודנט מכללה בארה"ב לובש חולצה של בורנמות', אבל עסקת זכויות שידורי הטלוויזיה של ה"ברקליס פרמיירליג" (שמה הרשמי של הליגה, על שמו של הבנק שמעניק לה חסות) הפכה אפילו מועדונים שמתחת למועדונים הגדולים ביותר לאטרקטיביים בעיני משקיעים זרים.

בעונה בלתי רגילה שבה מועדונים כמו מנצ'סטר יונייטד וצ'לסי סבלו מסדרה ארוכה של הפסדים ומועדונים קטנים כמו לסטר פרחו, הכנסות הטלוויזיה הן הדובדבן הקורץ ביותר להלסייזר ולמשקיעים אמריקאים אחרים, כמו ג'וש האריס ודייויד בליצר, שרכשו כל אחד 18% ממועדון קריסטל פאלאס, וקונסורציום שמתעניין בקניית אברטון, לפי דיווחים.

זכויות השידור לשלוש שנים החל מהעונה הבאה יביאו לליגה הבכירה הבריטית 5.1 מיליארד ליש"ט, 10.2 מיליון ליש"ט למשחק - עלייה של 71% מהחוזה הקודם, ועוד לא הזכרנו את זכויות השידור מחוץ לבריטניה. כמה עסקאות חשובות עדיין במו"מ, אך ההכנסה הצפויה לפרמיירליג מחו"ל תהיה לפחות 3 מיליארד ליש"ט, לעומת 2.2 מיליארד ליש"ט בשלוש העונות הקודמות.

ארה"ב אחרית לחלק גדול מהעניין הגובר בשידורי המשחקים מאנגליה. קהל צופי הטלוויזיה בארה"ב בשנה שעברה עמד על 480,000 בממוצע למשחק. במשחק בין ארסנל למנצ'סטר יונייטד העונה הוא עלה ל-1.41 מיליון צופים. NBC, ששילמה 250 מיליון דולר בעסקת הטלוויזיה הנוכחית שלה, תשלם לליגה האנגלית מיליארד דולר תמורת עוד שש עונות, החל מאוגוסט 2016.

בסין, שבה ההתעניינות במשחק ממשיכה לעלות וחברת צ'יינה מדיה קפיטל קנתה אחזקה במנצ'סטר סיטי בחודש שעבר, זכויות הטלוויזיה של משחקי הפרמייר ליג בעסקה הבאה, כלומר מ-2019, צפויות להיות בשווי מיליארדי ליש"ט.

הכסף הגדול הזה הפך את מועדוני הפרמיירליג - שהפכו לרווחיים (רווח של כלל המועדונים) בפעם הראשונה ב-16 שנים בעונת 2013/14 - אטרקטיביים אפילו למשקיעים אמריקאים ספקנים, ולא רק לחולי האגו ולאוליגרכים שקנו אותם בשנות ה-90' ובשנות ה-2000.

אם העסקה של אברטון תצא לפועל, שמונה מבין 20 המועדונים בליגה הבכירה יהיו בבעלות של משקיעים אמריקאים, למרות שנים של חששות מצד אותם משקיעים ביחס לסיכוני הירידה לליגת המשנה והניסיון של הכדורגל הבריטי לרסן את הוצאותיו כאשר הרגולציות הפיננסיות של אופ"א נכנסו לתוקף.

רכישת אחוזי מיעוט? גם הולך

"הספורט הוכיח שהוא אופציית השקעות אטרקטיבית ומוצלחת מאוד, בייחוד בארה"ב. אם אתה מסתכל על מישהו שקנה קבוצה ב-NBA (כדורסל) או ב-NFL (פוטבול), הוא נהנה מתשואה משמעותית בשנים האחרונות", אומר טרבור ווטקינס, הממונה על דסק הספורט בחברת עורכי הדין פינסנט מייסונס. הוא מוסיף כי "במבט עולמי, אנחנו רואים בכל רגע נתון 15-20 הזדמנויות השקעה פעילות בכדורגל אנגלי, שמעוררות הרבה עניין".

נדרשו עשרות שנים - קבוצת קוסמוס מניו-יורק החתימה את פלה ב-1975 - עד שהכדורגל התחיל לצבור תאוצה בארה"ב. הכדורגל המקצועני, שמשוחק ב-MLS, הליגה המקומית האמריקאית, ובפרמיירליג, הפך לספורט הפופולרי ביותר בגילאי 12-34 אחרי הפוטבול האמריקאי, לפי ריץ' לוקר, מייסד חברת הסקרים ESPN Sports Poll. "התחזית שלנו היא שבתוך 20 שנה הכדורגל יעקוף את הכדורסל והבייסבול בכל קבוצות הגיל. זה יכול לקרות כבר בעוד 10 שנים, בקצב שזה מתנהל כעת", הוא אומר.

הפרמיירליג האנגלית הפכה ל"אופנתית" בקרב משקיעים אמריקאים, אומר ז'ק בראון, מנכ"ל חברת שיווק הספורט CSM. "ג'ון הנרי (הבעלים האמריקאי של ליברפול) הוא ברמה רצינית באמת, אבל אתה יכול להיות עם הבחורים הגדולים באמת בלי לחתום על המחאה גדולה, על ידי קניית חלק קטן ממועדון קטן. וכמובן קשה מאוד לקנות בימינו קבוצה ב-NFL או קבוצת בייסבול".

זהו המפתח למגמה החדשה, אומר ברדלי רנג'ל, מייסד איירון קלד ספורטס, חברה שמייעצת למשקיעים מארה"ב ומהעולם על הזדמנויות קנייה בכדורגל האירופי. "בשוק הספורט האמריקאי יש חסם כניסה גדול במונחי מחירי רכישה", הוא אומר. "התמחור של מועדוני כדורגל אירופים הוא אולי תנודתי יותר בגלל העלייה לליגה הבכירה או הירידה ממנה, אבל יש פוטנציאל לתשואה גדולה יותר, בהתאם למחיר הרכישה".

מצד שני, קניית אחזקות במועדוני כדורגל עלולה להיות מסובכת להחריד. ג'ון ג'יי מור, הבעלים לשעבר של קבוצת הבייסבול סן דייגו פדרס, וצ'רלס נואל ראו איך העסקה שלהם לרכישת 30% ממועדון הפרמיירליג סוונזי קורסת בפברואר בעקבות התנגדות אוהדי הקבוצה.

עם הדיבורים על אברטון כיעד הבא, המבנה התאגידי של המועדון עלול להתברר כבעיה. "זו לא עסקה פשוטה", אומר נייג'ל בלקסטון, ברוקר שעושה שוק במניות של אברטון. מסתבר שיש שתי חברות אחזקה באברטון - אחת למגרש וליום המשחק (מכירת כרטיסים), והשנייה להכנסות מהטלוויזיה. מסובך לפרק את המבנה הזה. יש חובות של 45-50 מיליון ליש"ט. שלושה דירקטורים, ביניהם ביל קנרייט, מחזיקים 68%. עוד כמה בעלי עניין יוצרים גרעין שליטה של 75%. יתר המניות מוחזקות על ידי יחידים.

לקנות מועדון קטן, ולקוות שיעלה ליגה

ההצלחה של המועדונים הקטנים יותר בעונה הנוכחית הבליטה את הצלחת האסטרטגיה של הלסייזר, האריס ובליצר. הקבוצות שלהם - לסטר, קריסטל פאלאס, ווסטהם, ווטפורד וסטוק - צברו העונה יחד 157 נקודות בטבלה - שתי נקודות יותר מחמש הגדולות שהן ארסנל, מנצ'סטר סיטי, מנצ'סטר יונייטד, ליברפול וצ'לסי. כעת אפילו למועדון הקטן ביותר מובטחת הכנסה משידורי הטלוויזיה שתאפשר לו להחתים חלוץ קטלני ולהדוף פניות אל הטלנטים שלו לערוק. הקבוצות הגדולות כבר אינן יכולות לסמוך על משחקים חד-צדדיים.

הופעת המשקיעים המקצועיים שרוכשים אחזקות מיעוט, ולא מנסים להשתלט על כל המועדון, היא שינוי אסטרטגי. הסיכוי של התקדמות לליגה הבכירה אומר שהמשקיעים מארה"ב בודקים גם מועדונים מבטיחים בליגת המשנה, שהם זולים בהשוואה למועדוני ספורט אמריקאים. "ברגע שהמועדון שלך עולה לפרמיירליג, הערך שלו קופץ מיד", אומר רנג'ל, שהקים גם קרן להשקעות בספורט.

הוא מצביע גם על הזדמנויות מסחריות שטרם מוצו ויכולות להיות מנוצלות על ידי משקיעים אמריקאים. "יש מותגים נהדרים ומבוססים בכדורגל האירופי, שיכולים ליהנות מהתחכום שקיים בספורט האמריקאי במה שנוגע למיתוג ולשיווק", הוא אומר.

קריש אנדרוז, שותף במשרד עורכי הדין לואיס סילקין, שמייצג כמה לקוחות ספורט מארה"ב, אומר שהמשקיעים מאמינים שהפרמיירליג יכולה להגדיל את הכנסותיה. "ליגת NFL בארה"ב היא מסחרית הרבה יותר", לדבריו.

העוצמה הבינלאומית של הפרמיירליג לא נעלם מעיני הדור החדש של הקונים. "ההיקף של העניין הבינלאומי הוא מדהים", אומר רוג'ר בנט, ממגישי תוכנית הכדורגל של NBC ספורט, "גברים בבלייזר". "בעלים של מועדון אמריקאי הוא גדול במדינה שבה פועל המועדון, אבל הפרמיירליג היא מגפון עולמי באסיה, אירופה ואפריקה. בעלות על מועדון בליגה הזו הופכת אותך לרלבנטי בעולם".

מבחינת מנצ'סטר סיטי, מכירה של אחזקה לצ'יינה מדיה קפיטל מבטיחה את נוכחותה במה שיכול להיות בעתיד שוק הכדורגל הגדול בעולם. עומאר ברדה, המנהל המסחרי של סיטי פוטבול גרופ, החברה האם, אומר שמחצית מ-400 מיליון האוהדים של הסיטי הם מאסיה, ו-75 מיליון מהם הם סינים.

"משקיע יכול לקדם מועדון", אומר ווטקינס. "למועדון כמו לידס, סנדרלנד או נוריץ' אולי אין את התשתית לפרוץ לשוק העולמי, אבל מצפון אמריקה אנחנו רואים עסקים שמשקיעים בספורט שיש לו פוטנציאל שיווקי ומסחרי אדיר. מי שקונה מפתח את הנוכחות הזו, וזו ההזדמנות הגדולה".

הלסייזר רצה תמיד לקנות מועדון עם מורשת, גם אם הוא קטן יחסית. המטרה שלו בבורנמות' היא למנוע נשירה לליגת המשנה, ולהפוך את המועדון לשחקן גדול.

הליגה האמריקאית באנגליה

■ אינטרסים של משקיעים אמריקאים במועדוני הכדורגל הבכירים באנגליה

■ ארסנל - טייקון הספורט סטן קרונקי הוא בעל מניות הרוב בארסנל, שמצויה כעת בצמרת הפרמיירליג

■ אסטון וילה - רנדי לרנר שולט באסטון וילה, אם כי העמיד למכירה את המועדון שסוגר כעת את הטבלה

■ בורנמות' - קבוצת ההשקעות Peak6 של מאט הלסייזר קנתה בדצמבר 25% מבורנמות' מהבעלים הרוסי מקס דמין

■ קריסטל פאלאס - משקיעי האקוויטי הפרטי ג'וש האריס ודייויד בליצר קנו כל אחד 18% מהמועדון בחודש שעבר

■ ליברפול - קבוצת פנוויי ספורט שבבעלות ג'ון הנרי רכשה את ליברפול ב-2010. הוא מחזיק גם בבוסטון רד-סוקס (בייסבול) ובבוסטון גלוב (העיתון)

■ מנצ'סטר יונייטד - משפחת גלייזר רכשה אחזקת שליטה ב-2005 מועדון הענק, למורת רוחם של האוהדים

■ סנדרלנד - אליס שורט, מייסד קבוצת הנדל"ן Kildare, רכש ב-2008 את המועדון

■ אברטון - ג'ון ג'יי מור וצ'רלס נואל שוקלים להגיש הצעה לרכישת המועדון מליברפול, אחרי שנכשלו ברכישת סוונזי

עוד כתבות

רינת אפרימה, מנכ''לית קימברלי קלארק ישראל / צילום: נירי גתמון

אחרי 7 חודשים עם מ"מ: זו המנכ"לית החדשה של קימברלי קלארק ישראל

אפרימה תחליף את דורון רוזנפלד, סמנכ''ל הכספים, שכיהן כמ"מ מנכ"ל קימברלי קלארק ישראל מאז סוף ספטמבר 2023, לאחר שטל רבן הודיע על פרישה

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

"חזירות": הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● שכר הדירה שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות המסים תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

ערן כהן, מנכ''ל אלסטום ישראל / צילום: אלסטום

מנכ"ל אלסטום בישראל לא חושב שצפויה בריחת משקיעים: "הפן הכלכלי קובע"

ערן כהן, מנכ"ל אלסטום ישראל, תאגיד התשתיות הצרפתי, מסביר כי פעילות החברות הזרות לא נפגעה, למרות המלחמה: "מה שמוביל זה האינטרס העסקי" ● בראיון לגלובס הוא מתייחס לראשונה לטענות על עיכוב בקו האדום ולעזיבת החברה הספרדית שבנתה את הרכבת הקלה בירושלים

עידו אהרונוביץ / צילום: מסע ישראלי

הסדנה שטייסי הקרב עוברים כדי לעבד את חוויות המלחמה

חיל האוויר וארגון מסע ישראלי מציעים לטייסים סדנה בת יומיים שבה הם רוכשים כלים להתמודדות עם קשיים רגשיים ומנטליים ● "אלה דברים שלא יעלו בתחקיר מבצעי", מסבירים המארגנים ● ישראל מתגייסת

הטירה הצרפתית שזמינה על המדף / צילום: whisperauctions.com

אחד הנכסים היקרים אי פעם: כמה עולה טירה שהייתה פעם בבעלות משפחת רוטשילד?

הטירה, שבעבר הייתה שייכת למשפחת הבנקאים היהודית ובהמשך גם למלך מרוקו, מועמדת למכירה פומבית בסכום שמתחיל ב-454 מיליון דולר ● בטירה הצרפתית, מהמאה ה-12 החולשת על פני 2,500 מ"ר, יש 17 חדרי שינה, דיור נפרד לאנשי צוות, שלוש מעליות ואורוות היכולות להכיל עד 50 סוסים

בנימין נתניהו. להחריש את האבדות / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

הדרך לניצחון המוחלט עוברת בעצימת עיניים

ראש הממשלה שוכח את האבידות בדרך לניצחון הגדול ● עורכי הדין חונקים את המערכת עם עתירות חסרות תכלית ● ומה מלמדים הרגלי הצריכה של אנשי המילואים ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק 

שוק הנדל''ן מתאושש אך עדיין נמצא ברמות נמוכות מהממוצע / צילום: Shutterstock

הכלכלן הראשי: שוק הנדל"ן מתאושש אך עדיין נמצא ברמות נמוכות מהממוצע

ברבעון הראשון של השנה נמכרו הכי הרבה דיורת מאז הרבעון השני 2022 ● עם זאת, הנתונים נמוכים בכ-17% מהמוצע חודשי רב שנתי של רכישת דירות, והדרך להתאוששות הענף עוד רחוקה ● וגם, כמה דירות רכשו תושבי חוץ?

חוסיין סלאמי, מפקד משמרות המהפכה / צילום: Associated Press, Vahid Salemi

עם למעלה מ-30 אלף חיילים: האיום החדש של איראן על ישראל

חוסיין סלאמי, מפקד משמרות המהפכה, התייחס לסוגיה של פעילות ימית באגן הים התיכון, לצורך הידוק ההתקפה על ישראל ● זוהי לא הפעם הראשונה שמתייחסים באיראן לסוגיה זו, ולפני חודשים ספורים הוקם בסיג' ימי, משמר מתנדבים שיכלול לפי טהרן כ־55 אלף איש על כ־33 אלף כלים

אילוסטרציה: shutterstock

מאה יועצי השקעות מעריכים: זה מה שיקרה בשווקים

מהסקר שערכה הבורסה לניירות ערך בתל אביב עולה אופטימיות בקרב יועצי השקעות ישראלים ● רובם צופים עלייה של מעל 10% הן במדד תל אביב 125 והן במדד S&P 500, אבל מעריכים שהאינפלציה תעלה ● וגם: ממה מושפעות התחזיות הוורודות של היועצים המקומיים

אתר בנייה. היקף הישראלים בענף עלה / צילום: כדיה לוי

הנתונים מגלים: אלפי ישראלים הצטרפו לענף הבנייה במלחמה

בחודש מרץ עבדו בענף 215 אלף עובדים ישראלים, 12 אלף יותר מאשר טרום המלחמה ● עם זאת, מספר העובדים בבנייה עדיין נמוך ב-20% ממספר העובדים שהיו בענף בספטמבר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

וול סטריט ננעלה בעליות; פאגאיה זינקה ב-20%, פלייטיקה ב-14%

הדאו ג'ונס עלה ב-0.9% וחתם רצף של שבעה ימי עליות ● ישראליות: טאואר, קמטק, ופייבר עלו בעקבות הדוחות, סולראדג' נפלה ב-9% ● חברת משחקי הוידאו רובלוקס צללה ב-20% ● האנליסטית שמסמנת את החברה שתרוויח הכי הרבה מ-AI ● בבנק אוף אמריקה אופטימיים לגבי Arm, למרות התחזית הפושרת של החברה ● באופנהיימר ממליצים על גילת עם אפסייד של 43%, מתמודדת על שלושה חוזים גדולים

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

חדשות טובות לענף הבנייה: טורקיה אישרה לחדש אספקות לישראל

בזמן שבישראל משרד החוץ ומשרד הכלכלה פועלים בקדחתנות בימים האחרונים כדי להפסיק את התלות הישראלית ביבוא מטורקיה גם בטווח הארוך, משרד המסחר הטורקי שלח מכתבים למפעלים בענף הבניין המקומי ועדכן אותם על אישור זמני לחדש את האספקות לישראל

אלכס קארפ, מנכ''ל פלנטיר / צילום: ap, Thibault Camus

ענקית ה-AI הייתה אחת מהמניות האהודות בוול סטריט. ואז היא פרסמה דוחות

פלנטיר, אחת החברות הגדולות בתחומי ה־AI, נסקה בשנה האחרונה ביותר מ־175% והפכה לאחת המניות היקרות בוול סטריט ● עד שהגיעו הדוחות שהביאו לצניחה של 15% במניה

שיגור מיירט חץ 3 / צילום: דוברות משרד הביטחון

הרכיבים המזויפים במטוסים, והטילים היקרים שגורמים מבוכה לארה״ב

לגלובס נודע כי החברה הביטחונית הממשלתית תומר מגייסת 60 עובדים חדשים, אלביט עם הזמנה ראשונה למערכות מרגמה, בריטניה שוקלת להיכנס לתוכנית מערך ההגנה האירופית, טורקיה מנסה לרכוש מטוסי קרב ממקורות רבים, ובכיר גרמני קורא להגדלה משמעותית של תקציב הביטחון ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

דורון טאובמן / צילום: אמנון חורש

זה עורך הדין שייצג את הממשלה בבג"ץ חוק הגיוס

בחודש שעבר אישרה היועמ"שית לממשלה לקבל ייצוג נפרד בבג"ץ חוק הגיוס ● מי שהסכים לקחת את המשימה הוא עו"ד דורון טאובמן, שותף במשרד רם כספי, בעל ניסיון בייצוג בבג"צים המציגים עמדה שמרנית ● בין היתר מייצג טאובמן את הרבנים הראשיים בבג"ץ מתווה הכותל

דיני ירושה / צילום: Shutterstock, Maxx-Studio

משפחת בן הזוג המנוח נתנה אולטימטום בלתי אפשרי לאישה. מה קבע ביהמ"ש?

בית המשפט לענייני משפחה פסק לטובת אישה שביקשה להביא ילד מזרע בן זוגה המנוח ● משפחתו, שהתנגדה לכך, התנתה את הבאת הילד בכך שהאישה תוותר על חלקה בירושה שהותיר בן זוגה ● ביהמ"ש פסק לטובת האישה 50 אלף שקל כהוצאות משפט

קמפיין free TV שעלה בקשת12 בחודש האחרון / צילום: צילום מסך

שנה להשקת FreeTV: האם מיזם הטלוויזיה הצליח לשנות את השוק?

בשנה החולפת הצליח מיזם free TV לגייס 50-60 אלף מנויים - הרבה פחות מהציפיות שתלו בו שתי השותפות, בעיקר לאור ההשקעה הגבוהה בפרסום ● גורמים בשוק טוענים כי כבר תקופה ארוכה קיימת מתיחות בין הצדדים, אך הדבר לא מפחית מהלחץ של המתחרות, שהורידו מחירים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

הדוחות המאכזבים שהפילו את המניה הישראלית בוול סטריט

סולאראדג', המפתחת טכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית, מסכמת רבעון חלש נוסף ● ההכנסות צללו בכ-80% וההפסד הנקי גדל ● גם התחזיות להמשך שהציגה החברה מאכזבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

רכיב ההשקעה שנמצא בשיא: איפה רוב הישראלים שמים את הכסף

מה קרה במגמות ההשקעה של הציבור בשני העשורים האחרונים, האם התהפוכות בשווקים הפיננסיים או לחלופין אירועים מקומיים השפיעו על העדפותיו ושינו את טעמו ● ומה גורם בעיקר למשקיעים לחפש הזדמנויות בשוקי חו"ל

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock, Ned Snowman

מגמה מעורבת באסיה; מחירי הנפט מטפסים

הניקיי מוסיף 0.2%, בורסת שנחאי מאבדת 0.2%, בורסת שנזן יורדת ב-0.9% והקוספי מתחזק ב-0.6% ● עליות קלות במסחר בחוזים העתידיים על מדדי וול סטריט ● בשוק הסחורות, מחיר חבית נפט מסוג ברנט עומד על 84.4 דולר, וחבית נפט אמריקאי נסחרת סביב ה-79.8 דולר