גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בכירי ענף הרכב יורדים לאילת; גיל קוטלר מצטרף לדסק"ש

וגם: 6 שותפים חדשים מצטרפים למשרד עורכי הדין גורניצקי ושות'

אביהו בן נון, אוריאל לין, עוזי יצחקי, אריה זייף ואורן שחור / צילום: יוד צלמים
אביהו בן נון, אוריאל לין, עוזי יצחקי, אריה זייף ואורן שחור / צילום: יוד צלמים

נוסעים דרומה

בכירי ענף הרכב הישראלי הדרימו בסוף השבוע האחרון לאילת והשתתפו בוועידת Cars2016, הוועידה השנתית לענף הרכב והתחבורה בישראל של איגוד לשכת המסחר תל-אביב והמרכז ועיתון "גלובס", שהתקיימה במלון הרודס.

אולם הלובי היה מלא באנשים, חברות ליסינג, ביטוח, יבואנים, מוסכים, שמאים וכל מי שהוא משהו בשוק הרכב הישראלי, כולל בכירים במשרד התחבורה, בראשות מנכ"ל משרד התחבורה, עוזי יצחקי.

יצחקי התייחס בעקיפין ובקצרה לפרשת דני נוימן (שדרש מאנשים אלפי דולרים ובתמורה הבטיח לארגן להם פגישה עם יצחקי). הוא פנה לקהל וסיפר שעם רבים מהם הוא נפגש ושמע רעיונות שיהיה כדאי לקדמם ואמר: "אבל זה לא תועד בטלוויזיה".

ביום שישי נחסם שדה התעופה באילת לטיסות בשל מזג-האוויר, מה שגרם ליוזמות מעניינות. כך נאלצו 4 בכירים - צחי ישראל, מנהל מכירות ישראל במובילאיי; מירון לוי מלוי יצחק; שי סופר, המדען הראשי של משרד האוצר; ואבנר פלור, סמנכ"ל בכיר לתנועה במשרד התחבורה - לשכור יחד רכב ניסן מיקרה כדי לשוב חזרה למרכז.

אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, הגיע לכנס ברכבו הפרטי. לין קרא להוריד את המיסוי לרכב, תוך שימוש בסוגיית יוקר המחיה, ואמר: "בישראל אין תחליף ריאלי לשימוש ברכב פרטי. משפחה ממוצעת לא יכולה לתפקד ללא אחזקת רכב, ועל המדינה להתמודד עם המציאות הזו. כמעט אין מדינה שהמיסוי בה כה גבוה. אם רוצים להגדיל את ההכנסה הפנויה של משפחה, צריך להפחית את שיעור המס על הרכב ותחזוקתו. זה צריך להיות יעד לאומי".

עוד הדרימו: מארק מקגאן, ראש המדיניות הציבורית של אירופה המזרח התיכון ואפריקה של UBER; יוני גריפמן, מנכ"ל UBER ישראל; מוני בר, יו"ר הארגון הישראלי להשכרת רכב וליסינג באיגוד לשכות המסחר והבעלים של באדג'ט; יקי אנוך, נשיא איגוד יבואני הרכב; רונן לוי, יו"ר איגוד המוסכים; יוסי סקורניק, יו"ר איגוד החלפים לרכב באיגוד לשכות המסחר; ערן יעקב, המשנה למנהל רשות המסים; טלי דרורי ברנר, יו"רית איגוד יבואני הרכב הדו-גלגלי באיגוד לשכות המסחר; מארק און, מנכ"ל Gett ישראל; רן דנאי, מנכ"ל יוניון מוטורס; דני עיני, מנכ"ל המזרח שיווק מכוניות; סיגל עוז, מנכ"לית חברת גלגלים; דני שמעוני, מנכ"ל הרץ; מאיר שביט, מנכ"ל איגוד חברות הביטוח; לוי יצחק, מנכ"ל ובעלים לוי יצחק חברה לשמאות וסקרים; רועי אלבז, מנכ"ל פאנגו; אליחי אליגון, מנכ"ל LEASE4U; און הרן, סמנכ"ל פיתוח טכנולוגיות AutoTalk; דניאל אלהרר, סמנכ"ל ERN סליקת תשלומים; חנן פרידמן, מנכ"ל BUSNET DRIVE; חברי נשיאות לשכת המסחר: אלוף במיל' אביהו בן-נון נשיא FIRST ישראל; אריה זייף; אלוף במיל'. אורן שחור; מאיר יצחק הלוי, ראש עיריית אילת; מנשה כהן, יו"ר מחשבות; עו"ד דן כרמלי, המשנה למנכ"ל איגוד לשכות המסחר שהנחה את הוועידה; ואייל כביר, סמנכ"ל שיווק ופיתוח עסקי באיגוד לשכות המסחר, שיזם אותה.

דני שמעוני ורן דנאי / צילום: יוד צלמים

אביהו בן נון, אוריאל לין, עוזי יצחקי, אריה זייף ואורן שחור / צילום: יוד צלמים

טלי דרורי ברנר / צילום: יוד צלמים

נלחם בגזענות

איש העסקים דורון אלחנני הודיע על פרישתו מתפקיד יו"ר קרן ברל כצנלסון שבבעלות מפלגת העבודה. אלחנני, המתמחה בהבראת חברות וארגונים, התבקש לפני כשנה וחצי לטפל בהבראת הקרן ולהחזיר אותה לעמדת השפעה בחברה ובתקשורת.

במהלך השנה האחרונה ביצעה הקרן שורת מהלכים ובמרכזם ארגון המערך התפעולי ומיתוגה מחדש כגורם שנאבק בגזענות. בנוסף לכך הוסדרו נושאים שנויים במחלוקת עם הרשויות.

אלחנני אמר כי "אני שמח לפרוש מהקרן כאשר היא משוקמת ומאורגנת במישור הניהולי ומהווה גורם שנאבק בגזענות, בהדרה ובהסתה לאלימות".

הקרן היא בעלת נכסי בית ברל בקמפוס המשתרע על פני שטח של כ-300 דונם, בתוכו נמצאים כ-70,000 מ"ר בנויים ומקרקעין נרחבים, בשטח כולל של כ-1,100 דונם.

באתר הקרן מצוין כי משאביה מהווים בסיס לפיתוח למידה, חינוך, הדרכה, תרבות וספורט. אולם, תחקיר חדשות 10 לפני שנתיים טען כי ראשי מפלגת העבודה לדורותיהם נהגו לנצל את משאביה של הקרן כדי לשפר את מאזנה הכספי, זאת למרות יעודה החינוכי.

דורון אלחנני / צילום: עודד קרני

שרון בחוץ, קוטלר בפנים

אחרי סאגת שכרו של גיל שרון ונסיגתו מתפקיד מנכ"ל דסק"ש, מצטרף שחקן רכש חדש לחברת ההחזקות מקבוצת אי.די.בי. בהמשך למינוי של שולם לפידות, מקורבו של בעל השליטה אדוארדו אלשטיין, למ"מ מנכ"ל, עדכנה החברה כי מישל דהן, סמנכ"ל הכספים ומ"מ המנכ"ל בשנתיים האחרונות, עוזב, ואת מקומו כסמנכ"ל כספים יתפוס גיל קוטלר, מנהל הכספים של אימפריית הנדל"ן גזית גלוב.

לפני מספר שנים סיפר קוטלר כי "כשהייתי ילד חלמתי להיות כלכלן. זה מקצוע לא אופייני לרשימת החלומות של ילד, אבל היה לי דוד שהיה כלכלן מוצלח שהיווה דוגמה".

עם החלום הזה הוא למד ראיית חשבון וכלכלה והגיע לחברת רואי החשבון פורר, שלימים הפכה לארנסט אנד יאנג. ב-1998 הצטרף לגזית גלוב ויחד עם צמיחת החברה מונה לתפקיד מנהל הכספים. בשנים האחרונות שימש גם כמשנה למנכ"ל.

גיל קוטלר / צילום: תמר מצפי

עוד ועו"ד בגורניצקי ושות'

6 שותפים חדשים מצטרפים למשרד עורכי הדין גורניצקי ושות', מהמשרדים הבולטים בארץ, בפרט כשמדובר בלקוחות עסקיים. בין לקוחות המשרד נמנים יצחק תשובה וקבוצת דלק, משפחת עופר, בני שטיינמץ, שרי אריסון, בנק הפועלים, שיכון ובינוי ורשת מלונות פתאל.

השותפים החדשים הם עורכי הדין רונית רוזנשטיין-בראל (תשתיות, מימון פרויקטים, בנקאות ומימון), אורי יצחק (משפט מסחרי, חברות ומימון, מיזוגים ורכישות), יפתח פרבר (תשתיות ומימון פרויקטים, מימון, מלונאות ומסחרי), איציק לזר (ליטיגציה), איתי איצקוביץ' (נדל"ן) ושלמה אביעד זידר (מסים וליטיגצית מסים), שהצטרף למשרד גורניצקי לאחר שעבד כעוזרו המשפטי של שופט בית המשפט המחוזי מגן אלטוביה.

גורניצקי ושות' מונה כיום 143 עורכי דין, כאשר 45 מתוכם שותפים. לאורך השנים צמיחתו של המשרד נעשתה כמעט רק מבפנים - מתמחים שחזרו למשרד כעורכי דין ולא באמצעות מיזוגים. כך גם הפעם - חמישה מתוך ששת השותפים החדשים החלו את דרכם בו כמתמחים.

בראש המשרד עומד עו"ד פנחס רובין, והשותף המנהל של המשרד הוא עו"ד מוריאל מטלון.

מחפשים יורש

13 שנה עמד גדעון קרסני בראש חברת ספאנטק. עכשיו הוא הודיע כי הוא פורש לגמלאות. טרם נקבע מועד לסיום כהונתו, והחברה כבר החלה לחפש לו מחליף בתפקיד.

ספאנטק מייצרת ומשווקת בדים לא ארוגים לייצור מגבונים, והיא נסחרת בשווי של 929 מיליון שקל.

עלות שכרו של קרסני, מנכ"ל החברה, עמדה ב-2014 על קרוב ל-3.1 מיליון שקל (לעומת 2 מיליון שקל ב-2013), מתוכם 2.2 מיליון שקל שכר, והיתר ניתן כמענק.

 

עוד כתבות

סניך של רשת המשחקיות פאנקי וורלד / צילום: דוד גולדשטיין

הסכם של יותר מ-50 מיליון שקל: השוכרת במתחם הענק בראשל"צ

קבוצת מבנה חתמה עם רשת המשחקיות פאנקי וורלד על הסכם להקמת סניף בשטח של כ-5,000 מ"ר בראשון לציון ● הוועדה המחוזית תל אביב אישרה תוכנית להקמת 990 דירות בצפון-מערב רמת השרון ● וגם: במקום האומן 17 - קניון לב תלפיות בירושלים יורחב, ומעליו ייבנו שני מגדלי מגורים ● חדשות השבוע בנדל"ן

בניין עיריית תל אביב־יפו / צילום: Shutterstock

הקרקע בת"א הופקעה מזוג מבוגר ללא פיצוי. ביהמ"ש פסק להם כ-6 מיליון שקל

בית המשפט המחוזי קבע כי הטענה של עיריית תל אביב לגבי היעדר זכויות של זוג מבוגרים במקרקעין, נטענה בחוסר תום לב ומוטב שלא הייתה מועלית ● בית המשפט: "הרשויות לא יכולות להתנהג כיזם פרטי השוקל שיקולי רווח בלבד בהפקעה קניין"

מדפי חלב בסופרמרקט / צילום: גלובס

רפורמת החלב לא פוצלה מחוק ההסדרים

התאחדות יצרני החלב הודיעה אתמול כי העיצומים באספקת החלב יוקפאו באופן זמני "על מנת לאפשר מיצוי הליכים" ● במקביל, בוועדת הכנסת החליטו לא לפצל את הרפורמה, והיא עברה לוועדה למיזמים ציבוריים ● מוקדם יותר הצהיר שר האוצר סמוטריץ' כי יחתום בקרוב על צו לביטול מכסים בשוק החלב לפרק זמן ממושך

ליקויים בדירה / צילום: Shutterstock

מי אחראי לתקן בלאי? תקנות חדשות מסדירות את שוק השכירות של דירות

יוזמה חדשה תנסה לצמצם מחלוקות באמצעות הגדרת כללים למצבים שאינם מפורטים בחוזה השכירות ● בין היתר, נקבעו מנגנון הצמדה למדד במימוש אופציה ולוחות זמנים לתיקון ליקויים

יוסי אבו, מנכ''ל ניו-מד אנרג'י / צילום: כדיה לוי

אכזבה בים השחור: מה הפיל את מניית ניו-מד במסחר?

ירידה חדה נרשמה ביחידת ההשתתפות של ניו מד, הנמצאת בשליטת קבוצת דלק ומקווה לתוצאות טובות יותר בקידוח הבא שמתוכנן בשטח הזיכיון

עו''ד שגית אפק ויו''ר ועדת הכנסת, ח''כ אופיר כץ, בדיון על פיצול חוק ההסדרים / צילום: נעם מושקוביץ, דוברות הכנסת

חוק ההסדרים נותר ללא בשורה אמיתית: אילו רפורמות נשארו בפנים, והמאבקים שטרם הוכרעו

במשך 15 שעות דנו חברי ועדת הכספים של הכנסת בחוק ההסדרים, שלבסוף נותר רזה למדי ● מרפורמת החלב, דרך המיסוי הנוסף על הבנקים ועד הסעיף שהיה בקונצנזוס - אך לא עבר ● הרפורמות שנותרו בחוץ, אלו שנשארו והמשמעויות הקריטיות

דונלד טראמפ וולדימיר פוטין / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

לא רק איראן: מרוץ החימוש הגרעיני המתחדש שיעלה לארה"ב כטריליון דולר

אמנת סטארט, שגובשה לאחר המלחמה הקרה במטרה להגביל את ארסנל הגרעין של ארה"ב ורוסיה, תפקע השבוע ● מוסקבה מחזיקה אומנם ביתרון כמותי, אבל טראמפ מהמר על "סדר עולמי חדש" שכולל את סין - שגם היא, מצידה, דוהרת קדימה עם מאות ראשי קרב גרעיניים

שמואל פרביאש, מנכ''ל DSIT / צילום: פרטי

נחשפת הסיבה לעיכוב בהנפקת החברה הביטחונית של רפאל

אף שהגישה תשקיף לפני למעלה מחודש, הנפקת DSIT בת"א טרם הושלמה ● לגלובס נודע שמאחורי העיכוב עומדת דרישת רשות ני"ע לחשיפת שני לקוחות מרכזיים של החברה, באפריקה ובאסיה

דיון בבג''ץ

בג"ץ קבע בדיון נוסף כי מינוי נציב שירות המדינה אינו מחייב הליך תחרותי

ההחלטה היא בניגוד לפסק הדין המקורי בו נקבע כי הליך המינוי מחייב הליך תחרותי בין מועמדים ● דעת המיעוט יוצגה ע"י  נשיא ביהמ"ש העליון, יצחק עמית, והשופטת דפנה ברק-ארז ● התנועה לאיכות השלטון: "נסיגה משמעותית מעקרונות המנהל התקין"

בורסת תל אביב. שינויים במדד ת''א 35 / צילום: Shutterstock

רף השווי הוכפל: מלך חוות השרתים או אימפריית מחשוב בדרך למדד ת"א 35

בתוך שנה וחצי בלבד זינק השווי הנדרש לכניסה למדד הדגל, לכ־13 מיליארד שקל ● אם לא תשלוף שפן מהכובע, תפנה דמרי את מקומה במדד למגה אור של צחי נחמיאס או לענקית המחשוב מטריקס (ואולי אף לשתיהן) ● גלובס עם השינויים המסתמנים במדדים המובילים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

ירידות בוול סטריט; הנאסד"ק נופל בכ-2%, AMD צוללת

ביטול השיחות בין ארה"ב ואיראן מכביד על השווקים, מחירי הנפט קופצים ● AMD צוללת בכ-17%, בעקבות תחזית שאכזבה את המשקיעים ● המשקיעים ממשיכים לברוח ממניות התוכנה, בעקבות הפיתוחים החדשים שהשיקה חברת ה-AI אנתרופיק ● החולשה בשוק העבודה האמריקאי נמשכת: מדד התעסוקה של ADP פספס את תחזיות הכלכלנים ● דריכות בוול סטריט לקראת דוחות אלפאבית הלילה

סניף הבנק הבינלאומי / צילום: אייל טואג

צדיק בינו מתקרב לבינלאומי: ממזג את פיבי עם הבנק

כדי לסגור דיסקאונט של 24%, צדיק בינו, בעל השליטה בבנק הבינלאומי, מנהל מו״מ למיזוג פיבי עם הבנק בהחלפת מניות ● העסקה תלויה, בין השאר, באישור בנק ישראל

ערד / צילום: Shutterstock

חמישה זוכים מחסידות גור, והמכרז בערד שמרים גבות בשוק הנדל"ן

מכרז בערד שווק במלואו ליזמים ששמם נקשר בחסידות גור ● כעת, יש הסבורים בענף כי סכומי הזכייה מצביעים על תיאום מחירים - לכאורה בניגוד לכללי חוק התחרות הכלכלית ● האיש החזק בחסידות גור מוטי בבצ'יק: "מופרך לגמרי"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', החשבת הכללית מיכל עבאדי־בויאנג'ו / צילום: שלומי יוסף, רמי זרנגר

באוצר מכינים תוכנית גיבוי: "קופסאות" של מיליארדים אם התקציב לא יעבור

על רקע המבוי הסתום בקואליציה, באוצר נערכים לניהול המדינה תחת פער של 43 מיליארד שקל מול התקציב ההמשכי ● בעוד שעקיפת המגבלות כנראה תספק למערכת הביטחון את מה שהיא צריכה, במשרדים החברתיים חוששים משיתוק פרויקטים ומפגיעה בשירות לציבור

הנשק הרוסי החדש של איראן שצריך להדאיג את ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: לפי דיווחים איראן קיבלה מרוסיה מטוסי קרב חדשים, הטיים הקדיש את השער שלו למפגינים באיראן, ובוושינגטון פוסט מפרגנים לתעשיות הביטחוניות הישראליות • כותרות העיתונים בעולם

חסן שייח' מחמוד, נשיא סומליה / צילום: Reuters, Presidency of Somalia

טורקיה שולחת F-16, וסומליה סוגרת מרחב אווירי: המאבק בקרן אפריקה מתעצם

סומליה מעכבת את אישור מעבר מטוסי ארקיע בשמיה ● הרקע: ההכרה הישראלית בסומלילנד וביקור שר החוץ במדינה ● החשש: סגירת המרחב עלולה להאריך את הנתיבים למזרח הרחוק ולהגדיל את העלויות

מזמינים פחות חופשות / צילום: Shutterstock

מזמינים פחות חופשות, אבל משלמים יותר: מאחורי המספרים בענף התיירות

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על ירידה במספר העסקאות בענף התיירות - אך על עלייה בגובה עסקה ממוצעת

וורן באפט / צילום: ap, Richard Drew

לפני שפרש: האם ההימור האחרון של וורן באפט משתלם?

בשנים האחרונות, ברקשייר צברה הר של מזומנים, לא רכשה כמעט מניות וביצעה מעט מאוד רכישות עצמיות של מניותיה ● אבל לפני שפרש, וורן באפט השקיע למעלה מ-58 מיליארד דולר בסקטור אחד ●  כעת, ההשקעה הזו מתחילה להוכיח את עצמה

חי גאליס, מנכ''ל ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

ביג רוצה לסדר ליו"ר ולמנכ"ל עלות שכר שנתית של 20 מיליון שקל

חברת המרכזים המסחריים מבקשת לאשר לבכיריה תגמול בהיקף חריג, הכולל הקצאות אופציות ושדרוג תנאי ההעסקה של היו״ר איתן בר זאב והמנכ״ל חי גאליס ● בר זאב צפוי לקבל אופציות בשווי כ־14 מיליון שקל ושכר בעלות שנתית של 11.7 מיליון שקל, בעוד גאליס יקבל אופציות בשווי כ־9 מיליון שקל ושכר בעלות של כ־7.5 מיליון שקל

תומר גלאם, ראש עיריית אשקלון / צילום: ראובן קפוצ׳ינסקי

ראש עיריית אשקלון תומר גלאם נחקר בחשד לשחיתות

ראש עיריית אשקלון, תומר גלאם, הוא ראש העירייה שעוכב לחקירה ביום שני בחשד לשחיתות ● יחד איתו עוכבו לחקירה גם עוזריו וראשי אגפים בעירייה ● עפ"י החשד, כספי תרומות שקיבלה העירייה במלחמה הועברו לאנשי עסקים ולספקים המקורבים לגלאם, תמורת טובות הנאה שקיבלו בכירים בעירייה