גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בכירי ענף הרכב יורדים לאילת; גיל קוטלר מצטרף לדסק"ש

וגם: 6 שותפים חדשים מצטרפים למשרד עורכי הדין גורניצקי ושות'

אביהו בן נון, אוריאל לין, עוזי יצחקי, אריה זייף ואורן שחור / צילום: יוד צלמים
אביהו בן נון, אוריאל לין, עוזי יצחקי, אריה זייף ואורן שחור / צילום: יוד צלמים

נוסעים דרומה

בכירי ענף הרכב הישראלי הדרימו בסוף השבוע האחרון לאילת והשתתפו בוועידת Cars2016, הוועידה השנתית לענף הרכב והתחבורה בישראל של איגוד לשכת המסחר תל-אביב והמרכז ועיתון "גלובס", שהתקיימה במלון הרודס.

אולם הלובי היה מלא באנשים, חברות ליסינג, ביטוח, יבואנים, מוסכים, שמאים וכל מי שהוא משהו בשוק הרכב הישראלי, כולל בכירים במשרד התחבורה, בראשות מנכ"ל משרד התחבורה, עוזי יצחקי.

יצחקי התייחס בעקיפין ובקצרה לפרשת דני נוימן (שדרש מאנשים אלפי דולרים ובתמורה הבטיח לארגן להם פגישה עם יצחקי). הוא פנה לקהל וסיפר שעם רבים מהם הוא נפגש ושמע רעיונות שיהיה כדאי לקדמם ואמר: "אבל זה לא תועד בטלוויזיה".

ביום שישי נחסם שדה התעופה באילת לטיסות בשל מזג-האוויר, מה שגרם ליוזמות מעניינות. כך נאלצו 4 בכירים - צחי ישראל, מנהל מכירות ישראל במובילאיי; מירון לוי מלוי יצחק; שי סופר, המדען הראשי של משרד האוצר; ואבנר פלור, סמנכ"ל בכיר לתנועה במשרד התחבורה - לשכור יחד רכב ניסן מיקרה כדי לשוב חזרה למרכז.

אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, הגיע לכנס ברכבו הפרטי. לין קרא להוריד את המיסוי לרכב, תוך שימוש בסוגיית יוקר המחיה, ואמר: "בישראל אין תחליף ריאלי לשימוש ברכב פרטי. משפחה ממוצעת לא יכולה לתפקד ללא אחזקת רכב, ועל המדינה להתמודד עם המציאות הזו. כמעט אין מדינה שהמיסוי בה כה גבוה. אם רוצים להגדיל את ההכנסה הפנויה של משפחה, צריך להפחית את שיעור המס על הרכב ותחזוקתו. זה צריך להיות יעד לאומי".

עוד הדרימו: מארק מקגאן, ראש המדיניות הציבורית של אירופה המזרח התיכון ואפריקה של UBER; יוני גריפמן, מנכ"ל UBER ישראל; מוני בר, יו"ר הארגון הישראלי להשכרת רכב וליסינג באיגוד לשכות המסחר והבעלים של באדג'ט; יקי אנוך, נשיא איגוד יבואני הרכב; רונן לוי, יו"ר איגוד המוסכים; יוסי סקורניק, יו"ר איגוד החלפים לרכב באיגוד לשכות המסחר; ערן יעקב, המשנה למנהל רשות המסים; טלי דרורי ברנר, יו"רית איגוד יבואני הרכב הדו-גלגלי באיגוד לשכות המסחר; מארק און, מנכ"ל Gett ישראל; רן דנאי, מנכ"ל יוניון מוטורס; דני עיני, מנכ"ל המזרח שיווק מכוניות; סיגל עוז, מנכ"לית חברת גלגלים; דני שמעוני, מנכ"ל הרץ; מאיר שביט, מנכ"ל איגוד חברות הביטוח; לוי יצחק, מנכ"ל ובעלים לוי יצחק חברה לשמאות וסקרים; רועי אלבז, מנכ"ל פאנגו; אליחי אליגון, מנכ"ל LEASE4U; און הרן, סמנכ"ל פיתוח טכנולוגיות AutoTalk; דניאל אלהרר, סמנכ"ל ERN סליקת תשלומים; חנן פרידמן, מנכ"ל BUSNET DRIVE; חברי נשיאות לשכת המסחר: אלוף במיל' אביהו בן-נון נשיא FIRST ישראל; אריה זייף; אלוף במיל'. אורן שחור; מאיר יצחק הלוי, ראש עיריית אילת; מנשה כהן, יו"ר מחשבות; עו"ד דן כרמלי, המשנה למנכ"ל איגוד לשכות המסחר שהנחה את הוועידה; ואייל כביר, סמנכ"ל שיווק ופיתוח עסקי באיגוד לשכות המסחר, שיזם אותה.

דני שמעוני ורן דנאי / צילום: יוד צלמים

אביהו בן נון, אוריאל לין, עוזי יצחקי, אריה זייף ואורן שחור / צילום: יוד צלמים

טלי דרורי ברנר / צילום: יוד צלמים

נלחם בגזענות

איש העסקים דורון אלחנני הודיע על פרישתו מתפקיד יו"ר קרן ברל כצנלסון שבבעלות מפלגת העבודה. אלחנני, המתמחה בהבראת חברות וארגונים, התבקש לפני כשנה וחצי לטפל בהבראת הקרן ולהחזיר אותה לעמדת השפעה בחברה ובתקשורת.

במהלך השנה האחרונה ביצעה הקרן שורת מהלכים ובמרכזם ארגון המערך התפעולי ומיתוגה מחדש כגורם שנאבק בגזענות. בנוסף לכך הוסדרו נושאים שנויים במחלוקת עם הרשויות.

אלחנני אמר כי "אני שמח לפרוש מהקרן כאשר היא משוקמת ומאורגנת במישור הניהולי ומהווה גורם שנאבק בגזענות, בהדרה ובהסתה לאלימות".

הקרן היא בעלת נכסי בית ברל בקמפוס המשתרע על פני שטח של כ-300 דונם, בתוכו נמצאים כ-70,000 מ"ר בנויים ומקרקעין נרחבים, בשטח כולל של כ-1,100 דונם.

באתר הקרן מצוין כי משאביה מהווים בסיס לפיתוח למידה, חינוך, הדרכה, תרבות וספורט. אולם, תחקיר חדשות 10 לפני שנתיים טען כי ראשי מפלגת העבודה לדורותיהם נהגו לנצל את משאביה של הקרן כדי לשפר את מאזנה הכספי, זאת למרות יעודה החינוכי.

דורון אלחנני / צילום: עודד קרני

שרון בחוץ, קוטלר בפנים

אחרי סאגת שכרו של גיל שרון ונסיגתו מתפקיד מנכ"ל דסק"ש, מצטרף שחקן רכש חדש לחברת ההחזקות מקבוצת אי.די.בי. בהמשך למינוי של שולם לפידות, מקורבו של בעל השליטה אדוארדו אלשטיין, למ"מ מנכ"ל, עדכנה החברה כי מישל דהן, סמנכ"ל הכספים ומ"מ המנכ"ל בשנתיים האחרונות, עוזב, ואת מקומו כסמנכ"ל כספים יתפוס גיל קוטלר, מנהל הכספים של אימפריית הנדל"ן גזית גלוב.

לפני מספר שנים סיפר קוטלר כי "כשהייתי ילד חלמתי להיות כלכלן. זה מקצוע לא אופייני לרשימת החלומות של ילד, אבל היה לי דוד שהיה כלכלן מוצלח שהיווה דוגמה".

עם החלום הזה הוא למד ראיית חשבון וכלכלה והגיע לחברת רואי החשבון פורר, שלימים הפכה לארנסט אנד יאנג. ב-1998 הצטרף לגזית גלוב ויחד עם צמיחת החברה מונה לתפקיד מנהל הכספים. בשנים האחרונות שימש גם כמשנה למנכ"ל.

גיל קוטלר / צילום: תמר מצפי

עוד ועו"ד בגורניצקי ושות'

6 שותפים חדשים מצטרפים למשרד עורכי הדין גורניצקי ושות', מהמשרדים הבולטים בארץ, בפרט כשמדובר בלקוחות עסקיים. בין לקוחות המשרד נמנים יצחק תשובה וקבוצת דלק, משפחת עופר, בני שטיינמץ, שרי אריסון, בנק הפועלים, שיכון ובינוי ורשת מלונות פתאל.

השותפים החדשים הם עורכי הדין רונית רוזנשטיין-בראל (תשתיות, מימון פרויקטים, בנקאות ומימון), אורי יצחק (משפט מסחרי, חברות ומימון, מיזוגים ורכישות), יפתח פרבר (תשתיות ומימון פרויקטים, מימון, מלונאות ומסחרי), איציק לזר (ליטיגציה), איתי איצקוביץ' (נדל"ן) ושלמה אביעד זידר (מסים וליטיגצית מסים), שהצטרף למשרד גורניצקי לאחר שעבד כעוזרו המשפטי של שופט בית המשפט המחוזי מגן אלטוביה.

גורניצקי ושות' מונה כיום 143 עורכי דין, כאשר 45 מתוכם שותפים. לאורך השנים צמיחתו של המשרד נעשתה כמעט רק מבפנים - מתמחים שחזרו למשרד כעורכי דין ולא באמצעות מיזוגים. כך גם הפעם - חמישה מתוך ששת השותפים החדשים החלו את דרכם בו כמתמחים.

בראש המשרד עומד עו"ד פנחס רובין, והשותף המנהל של המשרד הוא עו"ד מוריאל מטלון.

מחפשים יורש

13 שנה עמד גדעון קרסני בראש חברת ספאנטק. עכשיו הוא הודיע כי הוא פורש לגמלאות. טרם נקבע מועד לסיום כהונתו, והחברה כבר החלה לחפש לו מחליף בתפקיד.

ספאנטק מייצרת ומשווקת בדים לא ארוגים לייצור מגבונים, והיא נסחרת בשווי של 929 מיליון שקל.

עלות שכרו של קרסני, מנכ"ל החברה, עמדה ב-2014 על קרוב ל-3.1 מיליון שקל (לעומת 2 מיליון שקל ב-2013), מתוכם 2.2 מיליון שקל שכר, והיתר ניתן כמענק.

 

עוד כתבות

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; הדיווח שהקפיץ את מניית מטא

S&P 500 ונאסד"ק ננעלו בעליות בציפייה לפגישת הפדרל ריזרב בשבוע הבא ● מטא זינקה לאחר דיווחים על צמצום המשאבים המוקצים ליוזמות המטא-וורס של החברה ● תשואת האג"ח בארה"ב התחזקו ● הביטקוין נסחר ביציבות סביב מחיר של 92.4 אלף דולר ● עלייה במחירי הנפט

בורסת נאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

פתיחה חיובית בוול סטריט; מניית נטפליקס יורדת

מגמה מעורבת באירופה ● נטפליקס הודיעה על רכישת וורנר ברדרס דיסקברי בעסקה היסטורית שמאחדת בין שירות הסטרימינג המוביל בעולם לבין אחד האולפנים הוותיקים והמשפיעים ביותר בהוליווד ● בהמשך היום יפורסמו נתוני מדד המחירים לצריכה פרטית (PCE) ● בורסות אסיה ננעלו במגמה מעורבת: הקוספי בדרום קוריאה קפץ

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בבורסה: ת"א 35 מעל 3,500 נקודות; ארית צנחה בכ-20%

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.1% וננעל בשיא חדש, ומדד ת"א 90 איבד 1.1% ● מדד הבנייה נפל ב-1.8% ● ארית תעשיות צנחה אחר שהודיעה שמתכננת להנפיק את החברה הבת ● מחירי הנפט עולים על רקע דשדוש המגעים לסיום מלחמת רוסיה-אוקראינה ● וגם: המניה הקטנה בתחום ה-AI שמכה את השוק, עם עלייה של 180% מתחילת השנה

ד''ר גלית קאופמן / צילום: יונתן בלום

כינו את המינוי שלה "יום שחור". עכשיו היא מגיבה למבקרים

ענף הבריאות סוער בימים האחרונים לאחר שלראשונה בישראל נבחרה אחות לנהל בית חולים, ובהסתדרות הרפואית אף כינו זאת "יום שחור" ● אבל לד"ר גלית קאופמן יש תוכניות גדולות לאסותא אשדוד ● עכשיו היא עונה למבקרים: "מי שמאוים לא מכיר את הרקע שלי" ● ראיון

האלופה יפעת תומר-ירושלמי / צילום: דובר צה''ל

הפצ"רית לשעבר שוחררה מביה"ח לאחר חודש באשפוז

יפעת-תומר ירושלמי שוחררה מאיכילוב לאחר שנטלה כדורים ואיבדה את ההכרה ● תנאי המעצר שלה הסתיימו, המשטרה צפויה לבקש להחמיר אותם ● גורמים המעורבים בחקירה: "היא תזומן לחקירה - ותעומת עם עדויות וגילויים חדשים בפרשה"

תחנות כוח / צילום: באדיבות החברה

שלוש תחנות כוח קיבלו אישורים לבנייה, למה חלקן עדיין תקועות?

מנהל התכנון הפיק היתר בנייה לתחנת הכוח "קסם", שצפויה לקום ליד גוש דן ● בנוסף ניתן אישור למתן היתר להרחבת "דוראד" באשקלון, אך זו נמצאת בקשיים משפטיים וסכסוך עמוק בין השותפים ● גם השדה הסולארי "דימונה דרום" קיבל אישור למתן היתר, וצפוי להפוך לשדה הסולארי הגדול בישראל

ליאור דיב / צילום: סייבריזן

הסטארט-אפ של יוצאי סייבריזן מגייס 130 מיליון דולר בסבב A

הגיוס של חברת הסייבר 7AI היה בהובלת אינדקס ונצ'רס ובהשתתפות זרוע ההשקעות של בלקסטון לצד משקיעים נוספים ● החברה פועלת בתחום של סוכני בינה מלאכותית המשמשים לאבטחת ארגונים

זום גלובלי / צילום: Reuters

ענקית הקמעונאות נגד טראמפ, והמחאה שעצרה תקציב מדינה

לאחר הפגנות סוערות, ממשלת בולגריה נסוגה מתוכנית התקציב ל־2026 ● באוסטרליה נערכים לאסור על בני נוער שימוש ברשתות החברתיות, ומטא נוקטת בצעד ראשון ● והאם דרום וצפון קוריאה בדרך לאירוע תקדימי? ● זום גלובלי, מדור חדש

פרידה עבאס-יוסף / צילום: ענבל מרמרי

"החברות המונפקות הן קטנות יחסית ועם גישה מוגבלת למימון": מנהלת מחלקת הנדל"ן ברשות ני"ע בראיון

ראש תחום נדל"ן ברשות ניירות ערך, פרידה עבאס־יוסף, מתארת כיצד מחנק המימון, המינוף הגבוה והעלאת הריבית הובילו לשנת שיא בהנפקות, ומבהירה כי הרשות תתעקש על גילוי מלא של המצב הפיננסי של החברות וצפויה אף להחמיר את ההנחיות

Rapidos. בחנוכה ייפתח הסניף החמישי בהיכל מנורה מבטחים בתל אביב / צילום: אסף לוי

"חווית אוכל לקהל הישראלי": המסעדה המקסיקנית שהופכת לרשת

קבוצת BBB הופכת את מסעדת Rapidos לרשת; הסניף החמישי ייפתח בהיכל מנורה מבטחים ● חברת הגיימינג הישראלית זכתה בפרס הכסף בתחרות נחשקת ● ומי נכח בכנס הדיקרטוריות בהייטק? ● אירועים ומינויים

פרופ' יצחק פריד / צילום: רמי זרנגר

אחד מחוקרי המוח המובילים בעולם מקים מרכז מחקר חדש בישראל: "בעוד 20 שנה העולם יופתע ממה שעושים היום במעבדה"

פרופ' יצחק פריד גויס על ידי אוניברסיטת רייכמן כדי לעמוד בראש מכון מחקר שיתמקד בממשק שבין המוח האנושי לבינה מלאכותית ● בראיון לגלובס הוא מדבר על רצון חופשי, על הבעיה עם עודף מידע והאפשרות לתת לחולי דמנציה עוד כמה שנות זיכרון ● על המיזם החדש הוא אומר: "אני מקווה שימנע עזיבת מדענים"

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

ענקית הספנות הבינלאומית הפג לויד הגישה הצעה לרכישת צים

במסגרת שורת הבעלים בחברה הגרמנית נמנות קטאר החזקות, זרוע של רשות ההשקעות הקטארית, וגם קרן העושר הסעודית ● בוועד העובדים של צים מתנגדים לעסקה בחריפות וקוראים למדינה למנוע את המהלך

הרמטכ''ל, רא''ל אייל זמיר, בביקור ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הרמטכ"ל בביקורת חריפה: "קורא לוועדת חקירה חיצונית"

הרמטכ"ל זמיר: קורא לוועדת חקירה חיצונית – ומפנה אצבע מאשימה לכל הדרגים ● למרות הפסקת האש: המדינה מונעת כניסת כתבים זרים לעזה ● טראמפ מתכנן להודיע על הקמת גוף שלטוני חדש בעזה ● בכיר אמריקאי: נכריז עד חג המולד, המשוואה: צה"ל יוצא מעזה, חמאס יוצא מהשלטון ● לשכת רה"מ: משלחת יצאה לקהיר במטרה להביא להשבה מיידית של החלל החטוף האחרון ● עדכונים שוטפים

קיארה פראני בתצוגת אופנה עם עורך ווג הבריטי אדוארד אנינפול ועורכת ווג המיתולוגית אנה וינטור. תעשייה של אישה אחת / צילום: Reuters, Moda Milano/IPA/Sipa USA

אם-כל-המשפיעניות עלולה להיכנס לכלא על הטעיית צרכנים. איך יגיב הענף?

קיארה פראני הפכה את השילוב בין תוכן, אופנה ויזמות דיגיטלית למודל עסקי מצליח ● ואז הגיעו טענות להונאה מחמירה מצידה, שגררו קנס של יותר ממיליון אירו וכעת גם הליך פלילי שעלול לגרור עונש מאסר ● גם בישראל ניצבות משפיעניות במרכזה של ביקורת ציבורית

גל תורן בקמפיין בנק לאומי / צילום: צילום מסך יוטיוב

למרות שלא היו השבוע כלל באוויר, גל תורן מוביל את בנק לאומי לפרסומת האהובה ביותר

הפרסומת הזכורה ביותר גם השבוע שייכת לבנק דיסקונט, לאומי מתמקם שני בזכירות - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● ההשקעה הגדולה ביותר שייכת לחברת התעופה אל על, עם כ–2.7 מיליון שקל, אך היא נותרת מחוץ למדד

מנה בקפה נחשון / צילום: טל בדרק

100 אלף בקבוקים בשנה: היקב הישראלי שירגיש לכם כמו ביקור בצרפת

קפה עם מאפים מושחתים וגרניטה, סיור יין טבעוני, מיני-גולף בהשראת שבעת המינים וארוחה כורדית-תימנית במרפסת של בית ● יש מה לעשות ביישובי עמק איילון ● חגית אברון תופרת יום

סכום שיא שעבר ליורשים המיליארדרים / צילום: Shutterstock

"משימור הון להעצמת הדור הבא": הטרנד החדש של המיליארדרים

מנהלת ההון הגלובלית, UBS, פרסמה היום (ה') את דוח המיליארדרים שלה לשנת 2025, שמצביע על עלייה של 8.8% במספר האולטרה-עשירים בעולם ● מלבד אלו שיצרו את הונם בעצמם, 91 יורשים הפכו למיליארדרים כאשר ירשו סכום שיא של 297.8 מיליארד דולר ● ומה קורה בישראל?

רכבים באירופה / צילום: Shutterstock

היבואניות הישראליות כובשות את אירופה עם זיכיונות לרכבים מסין

יבואניות הרכב הישראליות מרחיבות את פעילותן באירופה עם שורה של זיכיונות חדשים לייבוא מותגי רכב סיניים, ובראשם צ’רי וג’ילי ● קרסו, כלמוביל, גרנד אוטו, סמלת ויוניון מתבססות בשווקים כמו אוסטריה, רומניה ויוון - וצפויות להתרחב לשוויץ ולבולגריה ב־2026 ● וגם: הנחות חריגות לסוף השנה ומגוון דגמים חדשים שהושקו בישראל ● השבוע בענף הרכב

וואלה

עיתונאי וואלה במכתב קשה להנהלה: "לא יכולים להמשיך במסלול הנוכחי שמוביל אותנו אל התהום"

יותר מ־20 כתבים ועורכים מתריעים מפני שינוי עמוק באופי אתר החדשות בחודשים האחרונים, לחצים לעמידה ביעדים ו"כתבות מטעם" הפוגעות באמון הציבור ● המכתב מגיע על רקע תקופה סוערת במיוחד במערכת וואלה, שהתאפיינה בעזיבות רבות ומתוקשרות

טקס חנוכת סוללת החץ 3, ברנדנבורג / צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון

היציע החשאי והתודה הגרמנית: מאחורי הקלעים של טקס מסירת החץ

סוללה ראשונה של המערכת הישראלית נפרסה בעומק יערות ברנדנבורג, בעסקה הביטחונית הגדולה ביותר בין המדינות אי פעם ● בטקס ההשקה החגיגי הישראלים מצאו עצמם מזכירים לגרמנים איך נראית לוחמה מודרנית - כשצילה של ההיסטוריה מלווה את המעמד