גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בכירי ענף הרכב יורדים לאילת; גיל קוטלר מצטרף לדסק"ש

וגם: 6 שותפים חדשים מצטרפים למשרד עורכי הדין גורניצקי ושות'

אביהו בן נון, אוריאל לין, עוזי יצחקי, אריה זייף ואורן שחור / צילום: יוד צלמים
אביהו בן נון, אוריאל לין, עוזי יצחקי, אריה זייף ואורן שחור / צילום: יוד צלמים

נוסעים דרומה

בכירי ענף הרכב הישראלי הדרימו בסוף השבוע האחרון לאילת והשתתפו בוועידת Cars2016, הוועידה השנתית לענף הרכב והתחבורה בישראל של איגוד לשכת המסחר תל-אביב והמרכז ועיתון "גלובס", שהתקיימה במלון הרודס.

אולם הלובי היה מלא באנשים, חברות ליסינג, ביטוח, יבואנים, מוסכים, שמאים וכל מי שהוא משהו בשוק הרכב הישראלי, כולל בכירים במשרד התחבורה, בראשות מנכ"ל משרד התחבורה, עוזי יצחקי.

יצחקי התייחס בעקיפין ובקצרה לפרשת דני נוימן (שדרש מאנשים אלפי דולרים ובתמורה הבטיח לארגן להם פגישה עם יצחקי). הוא פנה לקהל וסיפר שעם רבים מהם הוא נפגש ושמע רעיונות שיהיה כדאי לקדמם ואמר: "אבל זה לא תועד בטלוויזיה".

ביום שישי נחסם שדה התעופה באילת לטיסות בשל מזג-האוויר, מה שגרם ליוזמות מעניינות. כך נאלצו 4 בכירים - צחי ישראל, מנהל מכירות ישראל במובילאיי; מירון לוי מלוי יצחק; שי סופר, המדען הראשי של משרד האוצר; ואבנר פלור, סמנכ"ל בכיר לתנועה במשרד התחבורה - לשכור יחד רכב ניסן מיקרה כדי לשוב חזרה למרכז.

אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, הגיע לכנס ברכבו הפרטי. לין קרא להוריד את המיסוי לרכב, תוך שימוש בסוגיית יוקר המחיה, ואמר: "בישראל אין תחליף ריאלי לשימוש ברכב פרטי. משפחה ממוצעת לא יכולה לתפקד ללא אחזקת רכב, ועל המדינה להתמודד עם המציאות הזו. כמעט אין מדינה שהמיסוי בה כה גבוה. אם רוצים להגדיל את ההכנסה הפנויה של משפחה, צריך להפחית את שיעור המס על הרכב ותחזוקתו. זה צריך להיות יעד לאומי".

עוד הדרימו: מארק מקגאן, ראש המדיניות הציבורית של אירופה המזרח התיכון ואפריקה של UBER; יוני גריפמן, מנכ"ל UBER ישראל; מוני בר, יו"ר הארגון הישראלי להשכרת רכב וליסינג באיגוד לשכות המסחר והבעלים של באדג'ט; יקי אנוך, נשיא איגוד יבואני הרכב; רונן לוי, יו"ר איגוד המוסכים; יוסי סקורניק, יו"ר איגוד החלפים לרכב באיגוד לשכות המסחר; ערן יעקב, המשנה למנהל רשות המסים; טלי דרורי ברנר, יו"רית איגוד יבואני הרכב הדו-גלגלי באיגוד לשכות המסחר; מארק און, מנכ"ל Gett ישראל; רן דנאי, מנכ"ל יוניון מוטורס; דני עיני, מנכ"ל המזרח שיווק מכוניות; סיגל עוז, מנכ"לית חברת גלגלים; דני שמעוני, מנכ"ל הרץ; מאיר שביט, מנכ"ל איגוד חברות הביטוח; לוי יצחק, מנכ"ל ובעלים לוי יצחק חברה לשמאות וסקרים; רועי אלבז, מנכ"ל פאנגו; אליחי אליגון, מנכ"ל LEASE4U; און הרן, סמנכ"ל פיתוח טכנולוגיות AutoTalk; דניאל אלהרר, סמנכ"ל ERN סליקת תשלומים; חנן פרידמן, מנכ"ל BUSNET DRIVE; חברי נשיאות לשכת המסחר: אלוף במיל' אביהו בן-נון נשיא FIRST ישראל; אריה זייף; אלוף במיל'. אורן שחור; מאיר יצחק הלוי, ראש עיריית אילת; מנשה כהן, יו"ר מחשבות; עו"ד דן כרמלי, המשנה למנכ"ל איגוד לשכות המסחר שהנחה את הוועידה; ואייל כביר, סמנכ"ל שיווק ופיתוח עסקי באיגוד לשכות המסחר, שיזם אותה.

דני שמעוני ורן דנאי / צילום: יוד צלמים

אביהו בן נון, אוריאל לין, עוזי יצחקי, אריה זייף ואורן שחור / צילום: יוד צלמים

טלי דרורי ברנר / צילום: יוד צלמים

נלחם בגזענות

איש העסקים דורון אלחנני הודיע על פרישתו מתפקיד יו"ר קרן ברל כצנלסון שבבעלות מפלגת העבודה. אלחנני, המתמחה בהבראת חברות וארגונים, התבקש לפני כשנה וחצי לטפל בהבראת הקרן ולהחזיר אותה לעמדת השפעה בחברה ובתקשורת.

במהלך השנה האחרונה ביצעה הקרן שורת מהלכים ובמרכזם ארגון המערך התפעולי ומיתוגה מחדש כגורם שנאבק בגזענות. בנוסף לכך הוסדרו נושאים שנויים במחלוקת עם הרשויות.

אלחנני אמר כי "אני שמח לפרוש מהקרן כאשר היא משוקמת ומאורגנת במישור הניהולי ומהווה גורם שנאבק בגזענות, בהדרה ובהסתה לאלימות".

הקרן היא בעלת נכסי בית ברל בקמפוס המשתרע על פני שטח של כ-300 דונם, בתוכו נמצאים כ-70,000 מ"ר בנויים ומקרקעין נרחבים, בשטח כולל של כ-1,100 דונם.

באתר הקרן מצוין כי משאביה מהווים בסיס לפיתוח למידה, חינוך, הדרכה, תרבות וספורט. אולם, תחקיר חדשות 10 לפני שנתיים טען כי ראשי מפלגת העבודה לדורותיהם נהגו לנצל את משאביה של הקרן כדי לשפר את מאזנה הכספי, זאת למרות יעודה החינוכי.

דורון אלחנני / צילום: עודד קרני

שרון בחוץ, קוטלר בפנים

אחרי סאגת שכרו של גיל שרון ונסיגתו מתפקיד מנכ"ל דסק"ש, מצטרף שחקן רכש חדש לחברת ההחזקות מקבוצת אי.די.בי. בהמשך למינוי של שולם לפידות, מקורבו של בעל השליטה אדוארדו אלשטיין, למ"מ מנכ"ל, עדכנה החברה כי מישל דהן, סמנכ"ל הכספים ומ"מ המנכ"ל בשנתיים האחרונות, עוזב, ואת מקומו כסמנכ"ל כספים יתפוס גיל קוטלר, מנהל הכספים של אימפריית הנדל"ן גזית גלוב.

לפני מספר שנים סיפר קוטלר כי "כשהייתי ילד חלמתי להיות כלכלן. זה מקצוע לא אופייני לרשימת החלומות של ילד, אבל היה לי דוד שהיה כלכלן מוצלח שהיווה דוגמה".

עם החלום הזה הוא למד ראיית חשבון וכלכלה והגיע לחברת רואי החשבון פורר, שלימים הפכה לארנסט אנד יאנג. ב-1998 הצטרף לגזית גלוב ויחד עם צמיחת החברה מונה לתפקיד מנהל הכספים. בשנים האחרונות שימש גם כמשנה למנכ"ל.

גיל קוטלר / צילום: תמר מצפי

עוד ועו"ד בגורניצקי ושות'

6 שותפים חדשים מצטרפים למשרד עורכי הדין גורניצקי ושות', מהמשרדים הבולטים בארץ, בפרט כשמדובר בלקוחות עסקיים. בין לקוחות המשרד נמנים יצחק תשובה וקבוצת דלק, משפחת עופר, בני שטיינמץ, שרי אריסון, בנק הפועלים, שיכון ובינוי ורשת מלונות פתאל.

השותפים החדשים הם עורכי הדין רונית רוזנשטיין-בראל (תשתיות, מימון פרויקטים, בנקאות ומימון), אורי יצחק (משפט מסחרי, חברות ומימון, מיזוגים ורכישות), יפתח פרבר (תשתיות ומימון פרויקטים, מימון, מלונאות ומסחרי), איציק לזר (ליטיגציה), איתי איצקוביץ' (נדל"ן) ושלמה אביעד זידר (מסים וליטיגצית מסים), שהצטרף למשרד גורניצקי לאחר שעבד כעוזרו המשפטי של שופט בית המשפט המחוזי מגן אלטוביה.

גורניצקי ושות' מונה כיום 143 עורכי דין, כאשר 45 מתוכם שותפים. לאורך השנים צמיחתו של המשרד נעשתה כמעט רק מבפנים - מתמחים שחזרו למשרד כעורכי דין ולא באמצעות מיזוגים. כך גם הפעם - חמישה מתוך ששת השותפים החדשים החלו את דרכם בו כמתמחים.

בראש המשרד עומד עו"ד פנחס רובין, והשותף המנהל של המשרד הוא עו"ד מוריאל מטלון.

מחפשים יורש

13 שנה עמד גדעון קרסני בראש חברת ספאנטק. עכשיו הוא הודיע כי הוא פורש לגמלאות. טרם נקבע מועד לסיום כהונתו, והחברה כבר החלה לחפש לו מחליף בתפקיד.

ספאנטק מייצרת ומשווקת בדים לא ארוגים לייצור מגבונים, והיא נסחרת בשווי של 929 מיליון שקל.

עלות שכרו של קרסני, מנכ"ל החברה, עמדה ב-2014 על קרוב ל-3.1 מיליון שקל (לעומת 2 מיליון שקל ב-2013), מתוכם 2.2 מיליון שקל שכר, והיתר ניתן כמענק.

 

עוד כתבות

רכבי BYD לקראת יצוא מסין / צילום: Reuters, CFOTO

מיונדאי ועד BYD: דגמים של רכבים חשמליים נעלמים מאולמות התצוגה

שנת 2026 נפתחת במחסור בהיצע של דגמי כלי רכב חשמליים חדשים ● בין הסיבות: עליית מס הקנייה, הצטברות רכבי "אפס ק"מ" ומלחמת מחירים ● לפי חלק מהיבואנים, מדובר בהקפאת יבוא זמנית ● הצפי הוא שהדבר יוביל לירידה בנתח השוק של כלי הרכב החשמליים

מניחים אבן פינה למפעל ייצור של מיקרון בניו יורק / צילום: Reuters, USA TODAY Network

בזכות חוות השרתים: מניות שבבי הזיכרון הן הטרנד החדש בוול סטריט

הגישה לשבבי זיכרון היא צוואר הבקבוק הגדול ביותר של חוות השרתים, ומניות השחקניות המרכזיות בתחום, כמו סנדיסק, מיקרון וסיגייט, רשמו בשנה החולפת תשואות תלת־ספרתיות ואף יותר ● אנליסטים מעריכים כי הביקושים ימשיכו להיות חזקים בזמן הקרוב, וכי יש למניות עוד לאן לעלות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בשל דרישת חברי הכנסת החרדים: ההצבעה על תקציב המדינה תידחה ליום רביעי

בשבוע שעבר האוצר הניח את הצעת תקציב המדינה לשנת 2026 על שולחן הכנסת תחת חוסר ודאות לגבי הסיכויים להעברתו, וזאת על רקע המחלוקת בקואליציה על חוק הגיוס ● התקציב צריך לעבור את תהליך החקיקה במלואו עד 31 במרץ - אחרת הכנסת תתפזר, וישראל תצא לבחירות

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

ועדת החקירה בפרשת הצוללות מצאה: ליקויים ברכש במיליארדים והחלטות שסיכנו את ביטחון המדינה

ועדת החקירה הממלכתית לפרשת הצוללות וכלי השיט, בראשות נשיא העליון לשעבר אשר גרוניס, מצאה "ליקויים מערכתיים היורדים לשורשם של תהליכי בניין הכוח וקבלת ההחלטות ברכש ביטחוני, בעלות של מיליארדי שקלים, ובתהליכים ביטחוניים-מדיניים רגישים אחרים" ● על המוקד: המל"ל, חיל הים, משרד הביטחון והקבינט המדיני-ביטחוני

המבורגר של GDB / צילום: אנטולי מיכאלוב, ליאל סנד

"תשואה שמתקרבת ל-10% בשנה": איך הפכו המסעדות של ת"א לסחורה הכי חמה בשוק

שורת עסקאות בתחום המסעדות, הכוללת השקעה של גופים מוסדיים לפי שווי של עשרות ומאות מיליוני שקלים, עומדת בניגוד מוחלט לסגירה של מרבית בתי העסק בתחום במהלך השנים ● גורמים בתחום מדברים על יתרונות לגודל, על מיתוג ועל התוכניות להנפקה: "כבר לא סיפור של אוכל טוב ושירות נחמד - אלא של מודל עסקי שניתן לשכפל"

הזהב בשיא / צילום: Shutterstock

לראשונה: הזהב נסחר מעל רף של 5,000 דולר

הזינוק במחירי המתכות נמשך, והזהב והכסף שוברים שיאים חדשים ● בין הסיבות: הטלטלות הגיאו פוליטיות, חולשת הדולר ומהלכים של בנקים מרכזיים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה בתל אביב ננעלה בעליות; השקל התחזק מול הדולר לשיא של ארבע שנים

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.5% ● מור בית השקעות עולה לאחזקה של כ-20% במגוריט ● בלידר שוקי הון ממליצים על מניית קמהדע ● השקל התחזק מול הדולר ושערו ירד מתחת ל-3.12 שקלים ● לקראת שבוע דרמטי בוול סטריט: דוחות של ענקיות הטכנולוגיה והחלטת הריבית, אבל טלטלה מאיימת ממקום רחוק - יפן ● מחיר הזהב פרץ הבוקר את רף ה-5,000 דולר לאונקיה

רשת 13. בעיגול: ניר זוהר, נשיא וויקס / צילום: שאטרסטוק, כדיה לוי

הקבוצה לרכישת רשת 13 מתרחבת: נשיא וויקס ניר זוהר במגעים להצטרפות

נשיא וויקס ניר זוהר עשוי לחבור ליוזמת מייסדי וויז לרכישת רשת 13, אליה כבר הצטרפה יזמית ההייטק מרב בהט ● הקבוצה מתכננת להשקיע כ־100 מיליון דולר בשיקום הערוץ

עמירם שחר, מנכ''ל אפווינד ומייסד שותף / צילום: Upwind

הופכת לחד־קרן: אפווינד גייסה 250 מיליון דולר לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

אפווינד פועלת בתחום אבטחת הענן - שוק שנחשב כיום לקטגוריה הצומחת ביותר בעולם הסייבר ● עמירם שחר, מנכ"ל ומייסד שותף: "בקצב הנוכחי אנחנו צפויים להכפיל את גודל החברה במהלך השנה וחצי הקרובות"

בית הזיקוק פונטה קרדון בוונצואלה. בעיגול: דלסי רודריגס, נשיאת ונצואלה הזמנית / צילום: Reuters, Jesus Vargas, ULAN

קורצת לטראמפ: ונצואלה בדרך לרפורמה דרמטית בשוק האנרגיה

ההנהגה החדשה במדינה מקפלת את מדיניות ההלאמה ומקדמת את שחרור האחיזה הממשלתית בנכסים ● בתוכנית: קיצוץ מאסיבי במיסוי וויתור על ריבונות משפטית מול ענקיות האנרגיה ● לוונצואלה עתודות הנפט הגדולות בתבל, האם עתה סוף סוף יתממש הפוטנציאל?

מדיניות של חברות התעופה / צילום: Shutterstock

מחשש להסלמה עם איראן: חברות התעופה הישראליות מגמישות את תנאי הביטולים

הצעדים נועדו להעניק לנוסעים גמישות גבוהה יותר בתכנון טיסות בתקופה הקרובה, והם מצטרפים להיערכות תפעולית ושירותית של החברות נוכח אי־הוודאות הביטחונית ● אף שמדובר במהלכים דומים במהותם, היקף ההקלות ותנאיהן משתנים מחברה לחברה

תחנת הכוח אשכול שעתידה להיבנות / הדמיה: דליה חברות אנרגיה/יחצ

דליה קיבלה רישיון לפריסת סיב תת-ימי מאשדוד לאירופה

משרד התקשורת העניק לחברת האנרגיה אישור להקמת תחנת עגינה לכבל אופטי תת-ימי במתחם אשכול ● דליה זקוקה גם לאישור ממינהל התכנון, שמעדיף פריסת סיבים בנקודות הקיימות, טירת כרמל ותל אביב

המומחה שטוען: הסבב הבא עם איראן יהיה גדול יותר מאי-פעם

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: כתב העת האמריקאי הפורן אפיירס טוען שהדרך היחידה להצליח לפרק את חמאס מנשקו היא ע"י "קבלנים צבאיים פרטיים", הסבב הבא של ישראל מול איראן עלול להיות ארוך וקשה יותר, וההיסטוריון הבריטי היהודי שמפציר בעולם לבחון את האנטישמיות לפני שתהפוך ל"קטסטרופה" • כותרות העיתונים בעולם

כך מכווצת הבינה המלאכותית את ענף התוכנה / צילום: Shutterstock

שלושה נתונים שמעידים: הבינה המלאכותית מכווצת את ענף התוכנה

לאחרונה שוק העבודה בהייטק עובר שינוי מבני עמוק ● נוסף על מגמת הירידה המתמשכת של היקף התעסוקה בתחום התוכנה, השכר נשחק, ופחות בוחרים ללמוד את המקצוע ● במקביל, גדל פי ארבעה מספר הסטודנטים ​​​​​למדעי הנתונים, בינה מלאכותית והנדסת נתונים

בניין משרדים של חברת מבנה. ''סמוך לתחנה של הקו הירוק'' / הדמיה: אלכס לובימוב

"רובע עירוני חדש": המלונות ומגדלי המסחר שייבנו בשדה דב, והמחירים

לצד 16 אלף דירות שחלקן כבר בתכנון מתקדם, יהיו בשדה דב גם 3,000 חדרי מלון ● בעוד שבתחום המגורים המחירים מגוונים, בתחום המלונאות היזמים מכוונים רק לפלח היוקרה ולתיירות עסקית

הטנק הפופולרי ביותר בעולם. טנק לאופרד הגרמני / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

להתנתק מהתלות בארה"ב: האם אירופה תצליח להקים תעשיית נשק עצמאית

על רקע התוקפנות הרוסית והחשש מנסיגה אמריקאית, אירופה משקיעה סכומי עתק בהקמת תעשיית נשק עצמאית, פותחת מפעלים ומכפילה ייצור ● אולם בתחומים הקריטיים ביותר, מחלל ועד הגנה אווירית, היא עדיין רחוקה מלעמוד לבד ● האם היבשת תצליח להתחמש מחדש?

מגדל מאייר ברוטשילד, ת''א. בעיגול: אמנון שעשוע / צילום:  איל יצהר, שלומי יוסף

אמנון שעשוע מציע למכירה פנטהאוז ב־75 מיליון שקל

הדופלקס היוקרתי במגדל מאייר ברוטשילד מוצע למכירה עם שטח בנוי נרחב, מרפסות ונוף פתוח ● מותג קפה טורקי עלית במהלך תוכן יוצא דופן עם הזמר טונה, שמוותר על פרסומת קלאסית ומוביל סדרת דוקו קצרה החושפת את תהליך היצירה של שיר חדש ● איגוד החברות הציבוריות מקים פורום ייעודי לסמנכ"לי כספים ● וגם: מינויים חדשים במינהל התכנון, פארק עידן הנגב ובנק ישראל ● אירועים ומינויים

אמנון שעשוע, מייסד ומנכ''ל מובילאיי / צילום: מובילאיי

נותנת עודף מ-10 דולר: מדוע צללה מניית מובילאיי לשפל של כל הזמנים

חברת האוטוטק שמוביל אמנון שעשוע פרסמה תחזית מאכזבת, ונפלה לשווי של 8 מיליארד דולר - פחות ממחצית השווי בהנפקה ● אמנון שעשוע: "פותחים את שנת 2026 עם מומנטום חזק"

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

"הדולר עשוי לרדת לרמות של 2 שקלים": 4 תרחישים במקרה של עימות עם איראן

המתיחות בין ארה"ב לאיראן מגיעה לשיא עם השלמת פריסת הכוחות האמריקאים במזרח התיכון ● מומחים משרטטים כיצד יושפעו שוק ההון בישראל ושער הדולר־שקל ● ליאו ליידרמן, לשעבר ראש חטיבת המחקר בבנק ישראל: "ייתכנו שערי חליפין הרבה יותר נמוכים ממה שראינו עד עכשיו"

שולמית מיכאלי גולדברג פרופ' מדענית מיקרובילוגיה / צילום: איל יצהר

החוקרת שנבחרת לכלת פרס ישראל בתחום מדעי החיים

פרופ' שולמית מיכאלי מאוניברסיטת בר אילן, חלוצת חוקרי ה-RNA, זכתה בפרס לשנת תשפ"ו ● בראיון שקיימה בגלובס בעבר היא הסבירה איך זה יכול להיות שלאדם ולאורז יש מספר גנים די דומה, אך הם פועלים בצורה אחרת לגמרי ● זה גם מה שעומד בבסיס מחקריה