גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בכירי ענף הרכב יורדים לאילת; גיל קוטלר מצטרף לדסק"ש

וגם: 6 שותפים חדשים מצטרפים למשרד עורכי הדין גורניצקי ושות'

אביהו בן נון, אוריאל לין, עוזי יצחקי, אריה זייף ואורן שחור / צילום: יוד צלמים
אביהו בן נון, אוריאל לין, עוזי יצחקי, אריה זייף ואורן שחור / צילום: יוד צלמים

נוסעים דרומה

בכירי ענף הרכב הישראלי הדרימו בסוף השבוע האחרון לאילת והשתתפו בוועידת Cars2016, הוועידה השנתית לענף הרכב והתחבורה בישראל של איגוד לשכת המסחר תל-אביב והמרכז ועיתון "גלובס", שהתקיימה במלון הרודס.

אולם הלובי היה מלא באנשים, חברות ליסינג, ביטוח, יבואנים, מוסכים, שמאים וכל מי שהוא משהו בשוק הרכב הישראלי, כולל בכירים במשרד התחבורה, בראשות מנכ"ל משרד התחבורה, עוזי יצחקי.

יצחקי התייחס בעקיפין ובקצרה לפרשת דני נוימן (שדרש מאנשים אלפי דולרים ובתמורה הבטיח לארגן להם פגישה עם יצחקי). הוא פנה לקהל וסיפר שעם רבים מהם הוא נפגש ושמע רעיונות שיהיה כדאי לקדמם ואמר: "אבל זה לא תועד בטלוויזיה".

ביום שישי נחסם שדה התעופה באילת לטיסות בשל מזג-האוויר, מה שגרם ליוזמות מעניינות. כך נאלצו 4 בכירים - צחי ישראל, מנהל מכירות ישראל במובילאיי; מירון לוי מלוי יצחק; שי סופר, המדען הראשי של משרד האוצר; ואבנר פלור, סמנכ"ל בכיר לתנועה במשרד התחבורה - לשכור יחד רכב ניסן מיקרה כדי לשוב חזרה למרכז.

אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, הגיע לכנס ברכבו הפרטי. לין קרא להוריד את המיסוי לרכב, תוך שימוש בסוגיית יוקר המחיה, ואמר: "בישראל אין תחליף ריאלי לשימוש ברכב פרטי. משפחה ממוצעת לא יכולה לתפקד ללא אחזקת רכב, ועל המדינה להתמודד עם המציאות הזו. כמעט אין מדינה שהמיסוי בה כה גבוה. אם רוצים להגדיל את ההכנסה הפנויה של משפחה, צריך להפחית את שיעור המס על הרכב ותחזוקתו. זה צריך להיות יעד לאומי".

עוד הדרימו: מארק מקגאן, ראש המדיניות הציבורית של אירופה המזרח התיכון ואפריקה של UBER; יוני גריפמן, מנכ"ל UBER ישראל; מוני בר, יו"ר הארגון הישראלי להשכרת רכב וליסינג באיגוד לשכות המסחר והבעלים של באדג'ט; יקי אנוך, נשיא איגוד יבואני הרכב; רונן לוי, יו"ר איגוד המוסכים; יוסי סקורניק, יו"ר איגוד החלפים לרכב באיגוד לשכות המסחר; ערן יעקב, המשנה למנהל רשות המסים; טלי דרורי ברנר, יו"רית איגוד יבואני הרכב הדו-גלגלי באיגוד לשכות המסחר; מארק און, מנכ"ל Gett ישראל; רן דנאי, מנכ"ל יוניון מוטורס; דני עיני, מנכ"ל המזרח שיווק מכוניות; סיגל עוז, מנכ"לית חברת גלגלים; דני שמעוני, מנכ"ל הרץ; מאיר שביט, מנכ"ל איגוד חברות הביטוח; לוי יצחק, מנכ"ל ובעלים לוי יצחק חברה לשמאות וסקרים; רועי אלבז, מנכ"ל פאנגו; אליחי אליגון, מנכ"ל LEASE4U; און הרן, סמנכ"ל פיתוח טכנולוגיות AutoTalk; דניאל אלהרר, סמנכ"ל ERN סליקת תשלומים; חנן פרידמן, מנכ"ל BUSNET DRIVE; חברי נשיאות לשכת המסחר: אלוף במיל' אביהו בן-נון נשיא FIRST ישראל; אריה זייף; אלוף במיל'. אורן שחור; מאיר יצחק הלוי, ראש עיריית אילת; מנשה כהן, יו"ר מחשבות; עו"ד דן כרמלי, המשנה למנכ"ל איגוד לשכות המסחר שהנחה את הוועידה; ואייל כביר, סמנכ"ל שיווק ופיתוח עסקי באיגוד לשכות המסחר, שיזם אותה.

דני שמעוני ורן דנאי / צילום: יוד צלמים

אביהו בן נון, אוריאל לין, עוזי יצחקי, אריה זייף ואורן שחור / צילום: יוד צלמים

טלי דרורי ברנר / צילום: יוד צלמים

נלחם בגזענות

איש העסקים דורון אלחנני הודיע על פרישתו מתפקיד יו"ר קרן ברל כצנלסון שבבעלות מפלגת העבודה. אלחנני, המתמחה בהבראת חברות וארגונים, התבקש לפני כשנה וחצי לטפל בהבראת הקרן ולהחזיר אותה לעמדת השפעה בחברה ובתקשורת.

במהלך השנה האחרונה ביצעה הקרן שורת מהלכים ובמרכזם ארגון המערך התפעולי ומיתוגה מחדש כגורם שנאבק בגזענות. בנוסף לכך הוסדרו נושאים שנויים במחלוקת עם הרשויות.

אלחנני אמר כי "אני שמח לפרוש מהקרן כאשר היא משוקמת ומאורגנת במישור הניהולי ומהווה גורם שנאבק בגזענות, בהדרה ובהסתה לאלימות".

הקרן היא בעלת נכסי בית ברל בקמפוס המשתרע על פני שטח של כ-300 דונם, בתוכו נמצאים כ-70,000 מ"ר בנויים ומקרקעין נרחבים, בשטח כולל של כ-1,100 דונם.

באתר הקרן מצוין כי משאביה מהווים בסיס לפיתוח למידה, חינוך, הדרכה, תרבות וספורט. אולם, תחקיר חדשות 10 לפני שנתיים טען כי ראשי מפלגת העבודה לדורותיהם נהגו לנצל את משאביה של הקרן כדי לשפר את מאזנה הכספי, זאת למרות יעודה החינוכי.

דורון אלחנני / צילום: עודד קרני

שרון בחוץ, קוטלר בפנים

אחרי סאגת שכרו של גיל שרון ונסיגתו מתפקיד מנכ"ל דסק"ש, מצטרף שחקן רכש חדש לחברת ההחזקות מקבוצת אי.די.בי. בהמשך למינוי של שולם לפידות, מקורבו של בעל השליטה אדוארדו אלשטיין, למ"מ מנכ"ל, עדכנה החברה כי מישל דהן, סמנכ"ל הכספים ומ"מ המנכ"ל בשנתיים האחרונות, עוזב, ואת מקומו כסמנכ"ל כספים יתפוס גיל קוטלר, מנהל הכספים של אימפריית הנדל"ן גזית גלוב.

לפני מספר שנים סיפר קוטלר כי "כשהייתי ילד חלמתי להיות כלכלן. זה מקצוע לא אופייני לרשימת החלומות של ילד, אבל היה לי דוד שהיה כלכלן מוצלח שהיווה דוגמה".

עם החלום הזה הוא למד ראיית חשבון וכלכלה והגיע לחברת רואי החשבון פורר, שלימים הפכה לארנסט אנד יאנג. ב-1998 הצטרף לגזית גלוב ויחד עם צמיחת החברה מונה לתפקיד מנהל הכספים. בשנים האחרונות שימש גם כמשנה למנכ"ל.

גיל קוטלר / צילום: תמר מצפי

עוד ועו"ד בגורניצקי ושות'

6 שותפים חדשים מצטרפים למשרד עורכי הדין גורניצקי ושות', מהמשרדים הבולטים בארץ, בפרט כשמדובר בלקוחות עסקיים. בין לקוחות המשרד נמנים יצחק תשובה וקבוצת דלק, משפחת עופר, בני שטיינמץ, שרי אריסון, בנק הפועלים, שיכון ובינוי ורשת מלונות פתאל.

השותפים החדשים הם עורכי הדין רונית רוזנשטיין-בראל (תשתיות, מימון פרויקטים, בנקאות ומימון), אורי יצחק (משפט מסחרי, חברות ומימון, מיזוגים ורכישות), יפתח פרבר (תשתיות ומימון פרויקטים, מימון, מלונאות ומסחרי), איציק לזר (ליטיגציה), איתי איצקוביץ' (נדל"ן) ושלמה אביעד זידר (מסים וליטיגצית מסים), שהצטרף למשרד גורניצקי לאחר שעבד כעוזרו המשפטי של שופט בית המשפט המחוזי מגן אלטוביה.

גורניצקי ושות' מונה כיום 143 עורכי דין, כאשר 45 מתוכם שותפים. לאורך השנים צמיחתו של המשרד נעשתה כמעט רק מבפנים - מתמחים שחזרו למשרד כעורכי דין ולא באמצעות מיזוגים. כך גם הפעם - חמישה מתוך ששת השותפים החדשים החלו את דרכם בו כמתמחים.

בראש המשרד עומד עו"ד פנחס רובין, והשותף המנהל של המשרד הוא עו"ד מוריאל מטלון.

מחפשים יורש

13 שנה עמד גדעון קרסני בראש חברת ספאנטק. עכשיו הוא הודיע כי הוא פורש לגמלאות. טרם נקבע מועד לסיום כהונתו, והחברה כבר החלה לחפש לו מחליף בתפקיד.

ספאנטק מייצרת ומשווקת בדים לא ארוגים לייצור מגבונים, והיא נסחרת בשווי של 929 מיליון שקל.

עלות שכרו של קרסני, מנכ"ל החברה, עמדה ב-2014 על קרוב ל-3.1 מיליון שקל (לעומת 2 מיליון שקל ב-2013), מתוכם 2.2 מיליון שקל שכר, והיתר ניתן כמענק.

 

עוד כתבות

מאגר לוויתן. בעיגול: עבד אל־פתאח א־סיסי, נשיא מצרים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

מי ירוויח ומה זה יעשה למחירי החשמל בישראל: כל מה שכדאי לדעת על עסקת הגז הענקית עם מצרים

עסקת הגז הגדולה בתולדות ישראל צפויה לצאת דרך, לאחר שמשרד האנרגיה אישר את היתר היצוא הסופי למאגר לוויתן ● מי ירוויח מהעסקה, מה זה יעשה למחירי החשמל, ואיך זה ישפיע על מצרים? ● גלובס עושה סדר

מייקל ברי. הפך לנביא זעם

זה ייגמר רע: "ביג שורט" מצביע על הנתון המדאיג בוול סטריט

משקי הבית בארה"ב נוהרים לשוק המניות, ומייקל ברי מזהיר שבפעמים האחרונות שכך היה, זה נגמר רע מאוד ● הוא גם טוען כי שוק ה-AI הוא בועה, והימר על ירידות במניות אנבידיה ופלנטיר ● לעומת זאת, הוא מאמין גדול בענקית טכנולוגיה אחרת

ויקטור בהר / צילום: ענבל מרמרי

הכלכלן הבכיר שמעריך: מחירי הדירות ימשיכו לרדת, עד לנקודה הזו

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● ויקטור בהר, הכלכלן הראשי של בנק הפועלים, בראיון לפודקאסט "כוחות השוק" של גלובס, מדבר על "החטא הקדמון" שרבים בשוק ההון מתעלמים ממנו: "הגירעונות גבוהים, אין ארוחות חינם", ועל המורשת החשובה שסיפקו לישראל "נערי האוצר" ● וגם: למה הורדת הריבית לא החזירה את הרוכשים לשוק הנדל"ן

תבשילים בלחם בית / צילום: דוד ששון

העסק שהתחיל על תלת־אופן לפני 40 שנה הוא היום ממלכה קולינרית נדירה

סמבוסק חומוס ממולא בסביח, בוריקה בתוך לחם, קבב עיראקי בלאפה וסופגניות שהן אגדה ● שבע תחנות אוכל באור יהודה, שגרמו לנו להכתיר אותה כמלכה קולינרית בלתי מעורערת

וול סטריט / צילום: Shutterstock

עליות בוול סטריט; אנבידיה ואורקל מזנקות, נייקי נופלת ב-11%

אורקל הצטרפה לקבוצת משקיעים שאמורה להוביל את פעילות TikTok בארה״ב ● נייק: שיפור בארה"ב, ירידה חדה במכירות בסין ● בוול סטריט נערכים ליום פקיעת האופציות הגדול בהיסטוריה ● הבנק המרכזי של יפן החליט להעלות את הריבית במדינה ל-0.75%, הרמה הגבוהה ביותר מאז 1995 ● הבורסות באירופה ננעלו במגמה חיובית

זום גלובלי / צילום: AP

קרב אגרופים בפרלמנט הבולגרי ו"סדר חדש" בבוליביה

מנהל נאס"א הנבחר ובעל בריתו של אילון מאסק גורם לחשש בארה"ב ● בעקבות ירידה בילודה, בסין מטילים מס חדש על האוכלוסייה ● ובצד השני של העולם - ממשלת בוליביה מפסיקה לסבסד את הדלק אחרי 20 שנה ● זום גלובלי, מדור חדש 

וול סטריט, תמשיך להיות ירוקה? / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה ירוקה בוול סטריט: נאסד"'ק עלה ב-1.4%

נתוני האינפלציה בארה"ב לחודש נובמבר הפתיעו לטובה ועמדו על 2.7%, מה שהוביל לעליות בוול סטריט ● נעילה חיובית באירופה, הדאקס קפץ בכ-1.1% ● מחר צפוי להיות יום תנודתי במיוחד ● חברת הספנות הישראלית צים עומדת למכירה, אך MSC מכחישה שהיא הרוכשת ● הבנק המרכזי של האיחוד האירופי הותיר את הריבית ללא שינוי, בבריטניה הריבית ירדה ל-3.75%

חיסכון בגמל / צילום: Shutterstock

התקרה בגמל להשקעה מתעדכנת: כמה ניתן יהיה להפקיד בשנה הבאה?

בקופות הגמל להשקעה ניתן כיום להפקיד סכום של עד 81.7 אלף שקל בשנה וליהנות מהטבת מס משמעותית ● החל מ-1 בינואר התקרה מתעדכנת בהתאם לאינפלציה

שכונת הדר יוסף / צילום: ויקיפדיה

השכונה הוותיקה בצפון ת"א משתנה: מגדלים עם הרבה פחות חניה

התחדשות עירונית רחבת־היקף מתקדמת בתל אביב וברמת גן עם מאות דירות חדשות, בהן דיור בהישג יד להשכרה וללא חניה בחלק מהמתחמים ● קטה גרופ נכנסת לשוק ההון עם גיוס אג"ח ראשון ● ורובי קפיטל והפניקס סגרו עסקת מימון בהיקף של יותר מחצי מיליארד שקל לפרויקט מגורים בירושלים ● חדשות השבוע בנדל"ן 

פינוי פצועים משדה הקרב / צילום: דובר צה''ל

הכשרה ממומנת ועבודה מובטחת: כך המדינה משלבת פצועי צה"ל בענף הסייבר הלוהט

מיזם ייחודי של משרד הביטחון מכשיר בשנה האחרונה פצועי צה"ל בתחום הסייבר, במטרה להעניק להם נתיב תעסוקתי חדש ● גם המדינה מרוויחה מכך - כוח אדם איכותי בתחום שזקוק לו ● מאור, משתתף בתוכנית: "הרגשנו שקופים, וראו אותנו"

גם זה קרה פה / צילום: Shutterstock

שכירים? גם בשנה הבאה קרן ההשתלמות שלכם תהיה שווה פחות

ההטבה הכי גדולה של השכירים מתכווצת ● ומכסת הגיוס היא רק המלצה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

הלמ"ס: מספר הדירות בבנייה ממשיך לעלות בקצב מהיר

ב-12 החודשים שבין אוקטובר 2024 לספטמבר 2025 החלה בנייתן של כ-81 אלף דירות - עלייה של 31.5% לעומת 12 החודשים הקודמים ● בתוך כך, נרשמה קפיצה חדה בהיקף הנפקת היתרי הבנייה ע"י הוועדות המקומיות

ניר וברית בן עמרם, בעלי בלונדי גריל צ'יז / צילום: משה ניסים

"רעדתי מפחד": בית הקפה שממציא את עצמו מחדש אחרי שנים סוערות

ברית וניר בן עמרם נאלצו לסגור את העסקים שלהם בקורונה, ותכננו לפתוח בית קפה בצפון ב-8 באוקטובר 2023 ● מאוחר יותר, כשפתחו בירושלים, החלה המלחמה עם איראן: "חיילים צוחקים איתי שפעם הבאה אשלח להם צו 8 מראש" ● ולמרות הכול, הם מצליחים להגשים את החלום שלהם: "אפשר לקנות אלף מאפים טעימים, אבל אנחנו רוצים לעורר באנשים זיכרונות"

משרדי סלקום / צילום: עוזי פורת

שירותי האינטרנט של לקוחות סלקום חזרו לפעילות: "מתחקרים את האירוע"

לקוחות חברת סלקום דיווחו על תקלות בשימוש באינטרנט ● בסלקום מעדכנים: "השירות חזר לפעילות. אנחנו מתחקרים את האירוע ומתנצלים על אי-הנוחות"

סטיב ויטקוף, השליח המיוחד של ארה''ב למזרח התיכון. דוחא (מאי) / צילום: ap, Alex Brandon

פסגת מיאמי: וויטקוף והמתווכות ידונו על ההסכם בעזה

ארה"ב והמתווכות סבורות: ישראל וחמאס גוררות רגליים ● עדויות שורדי השבי בשב"כ חושפות: כך פועל חמאס מבפנים ● בממשלה דנים באפשרות להקמת טריבונל צבאי ייעודי להעמדת מחבלי הנוח'בה לדין ● המאבק פנימי שמאיים על עתיד חיזבאללה ● בנט: "פרצו לי לטלגרם, צ'אטים ומספרים אמיתיים הופצו" ● חשש במערכת הביטחון: יש בידי הפורצים שמות ומספרים של בכירים ביטחוניים ● עדכונים שוטפים

מרקו רוביו, מזכיר המדינה של ארה''ב / צילום: ap, Mark Schiefelbein

רוביו: "מקווים שהשיחות בין לבנון לישראל יביאו להתקדמות וימנעו עימות"

היום התקיים בנאקורה שבגבול בין ישראל ללבנון הסבב השני של שיחות בין המדינות תחת חסות ארה"ב ● בניגוד לדוח הקודם באוגוסט, הדוח הנוכחי של IPC קובע כי לא זוהה רעב באף אזור ברצועה ● מבצע "מאחורי הגב": המעורבות האיראנית – והמידע שסיפק הפעיל בחקירה אחרי שהובא לישראל לפני שנה ● צילם את נמל חיפה ובתי הזיקוק: שב"כ עצר אזרח בחשד לריגול עבור איראן ● עדכונים שוטפים

הקמפוס של אנבידיה שצפוי לקום בקריית טבעון (בעיגול: ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה) / צילום: באדיבות אנבידיה

הארנונה שתגיע לקריית טבעון והמועצה שתקבל פרס ניחומים: 5 הערות על הקמפוס החדש של אנבידיה

מהארנונה, דרך המפסידה הגדולה ועד הקיבוץ הקטן שמרוויח בעקיפין: פרטים חדשים על העסקה של אנבידיה בקריית טבעון שמתקדמת בצעדי ענק

תומר ראב''ד, יו''ר קבוצת בזק / צילום: אוראל כהן

האקזיט הענק של פורר וסרצ׳לייט: ביקום מחלקת 2.8 מיליארד שקל לבעלי המניות

כחודש לאחר שהשלימה את מכירת מניותיה בבזק, בי קומיוניקיישן הולכת לפירוק ותחלק את המזומן שבקופתה לבעלי המניות ● קרן סרצ'לייט תקבל 1.86 מיליארד שקל, ודוד פורר יקבל 350 מיליון שקל

השדות הסולאריים של חברת דוראל / צילום: תמר מצפי

מכרז החשמל האמריקאי ננעל על מקסימום והקפיץ את מניות האנרגיה הישראליות

הביקוש הגדול לחשמל בארה"ב מואץ בעיקר בשל בנייה מהירה של חוות שרתים ● היצרניות הישראליות הפועלות בארה"ב, כמו OPC שזכתה היום בחלקים ממכרז של רשת אספקה מרכזית, נהנות מהמצב בשוק באופן מובהק

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת  עשירי ישראל / צילום: AI

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת עשירי ישראל

בעשור האחרון קפץ שוויו של איש העסקים מיקי פדרמן מ-6 מיליארד שקל ל-35 מיליארד ● המלונאי שנכנס בעסקת מיזוג לתעשייה הביטחונית, כמעט במקרה, רכב על מרוץ החימוש הגלובלי - והתברג לצמרת הישראלים העשירים בעולם ● מיהו הטייקון המסתורי שמתעקש להישאר מתחת לרדאר?