גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עו"ד איל רוזובסקי עובר למשרד מיתר - עם עוד 20 עורכי דין

רוזובסקי, מהליטיגטורים המובילים בארץ וסנגורו של אולמרט, עוזב את משרד צלרמאיר יחד עם כל מחלקת הליטיגציה ■ לאחרונה עזב גם עו"ד דוני טולידאנו את צלרמאיר יחד עם כל מחלקת המיזוגים והרכישות ועבר לארדינסט בן-נתן

עו"ד איל רוזובסקי / צילום: איל יצהר
עו"ד איל רוזובסקי / צילום: איל יצהר

עו"ד איל רוזובסקי, מבכירי הליטיגטורים בארץ, היה עסוק בחודשים האחרונים בייצוג של ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, במשפט פרשת טלנסקי בבית המשפט המחוזי בירושלים ובבית המשפט העליון. בנוסף הקדיש רוזובסקי לילות כימים למשא-ומתן עם הפרקליטות לסגירת הסדר טיעון עבור אולמרט בתיק שיבוש מהלכי המשפט.

אבל לפני כשבועיים נדרש רוזובסקי להתפנות מענייני אולמרט ומעיסוקיו המשפטיים הנוספים לקריירה האישית שלו. באותו היום, ב-10 בינואר 2015 הודיע שותפו של רוזובסקי למשרד צלרמאיר, פילוסוף, רוזובסקי, צפריר ושות', עו"ד דוני טולידאנו, על החלטתו לעזוב את המשרד ביחד עם כל אנשי מחלקת המיזוגים והרכישות של צלרמאיר ולעבור למשרד עורכי הדין ארדינסט, בן-נתן ושות'.

טולידאנו וצוותו היו מעורבים בכמה מהעסקאות הגדולות והבולטות במשק בשנה האחרונה, וביניהן רכישת לומניס על-ידי קרן XIO, מכירת מפעל המלט של נשר בהרטוב ועסקאות מימון בחברות פסגות ונטפים ועוד. לרוזובסקי היה ברור כי מרגע שטולידאנו וצוותו עזבו את הפירמה, מדובר במכה קשה למשרד, ועליו לעשות מהלך דומה.

היום (ה') נחשף ב"גלובס" כי במהלך-בזק ובמשא-ומתן קצר שנערך כשבועיים החליט רוזובסקי לעזוב גם כן את פירמת צלרמאיר ולעבור - יחד עם 20 אנשי מחלקת הליטיגציה של הפירמה שהוא עומד בראשה - למשרד עורכי הדין מיתר, ליקוורניק, גבע, לשם, טל ושות'.

עבור משרד צלרמאיר מדובר במכה קשה נוספת שכמעט ומחסלת את הפירמה; אבל עבור משרד מיתר, שהוא גם כך המשרד הגדול בארץ עם מחלקת ליטיגציה מפוארת בראשות עו"ד רלי לשם, מדובר בהישג משמעותי, שמתווסף למיזוגים ולצירופים קודמים של עורכי דין בכירים ומצליחים.

וכך, הבוקר התכנסו השותפים במשרד מיתר והכריזו כי רוזובסקי ואנשי צוותו, המונים כ-20 עורכי דין, מתוכם 8 שותפים, כשבראשם שותפו הוותיק עו"ד ערן שמעוני, מצטרפים לפירמה. כתוצאה מהמיזוג, צפוי מספר עורכי הדין במיתר להגיע לכ-280 עורכי דין.

רוזובסקי, מהליטיגטורים הוותיקים, הבולטים והמוערכים בארץ, מייצג תאגידים, בנקים, בתי השקעות ובכירי משק. בין לקוחותיו: בנק לאומי, קרן אייפקס, פסגות, פלאפון, בזק, תנובה, גולן טלקום, סמל"ת, פז, דיסקונט ועוד.

כאמור, רוזובסקי עומד בשנתיים האחרונות בראש צוות ההגנה של אולמרט בפרשת טלנסקי וכן הוביל את השגת הסדר הטיעון לראש הממשלה לשעבר בפרשת שיבוש הליכי המשפט.

רוזובסקי וצוותו הובילו לפני כשנתיים את המהלך המשפטי שעלה לנוחי דנקנר בשליטה באי.די.בי, כשייצגו את נציגות אג"ח אי.די.בי פתוח; וכמו כן ייצג את דובר צה"ל לשעבר אבי בניהו בעניין מסמך הרפז, אשר הסתיים לאחרונה ללא הגשת כתבי אישום.

בשני הסבבים האחרונים של מינוי שופטים לבית המשפט העליון, רוזובסקי היה עורך הדין הפרטי היחיד שנכלל בין המועמדים (בסיבוב הראשון הוא הומלץ על-ידי הנשיאה לשעבר דורית ביניש, ובסיבוב השני הומלץ על-ידי שרת המשפטים לשעבר ציפי לבני).

אל רוזובסקי מצטרפים השותפים: ערן שמעוני, אורן גרוס, אלי בורשטיין, סיון רמות, ליויאן סגל, מור פינגרר, אמירה אמרה ונטע ארבל.

משרד עורכי הדין מיתר, ליקוורניק, גבע, לשם, טל ושות' נחשב לפירמת עורכי הדין הבינלאומית המובילה בישראל, והוא מייצג לקוחות מובילים מהקהילה העסקית המקומית והבינלאומית.

משרד מיתר מעניק ללקוחותיו ייצוג משפטי כולל (One stop Shop) במגוון תחומים מסחריים ועסקיים, בהם מיזוגים ורכישות, ליטיגציה עסקית ומסחרית, היי-טק, שוק ההון המקומי והבינלאומי, תקשורת, פיננסים ונגזרים, אנרגיה ותשתיות, משפט מינהלי, נדל"ן, הגבלים עסקיים, מיסוי ועוד.

בשנים 2013, 2014 ו-2015 הוביל המשרד את המספר הגדול של עסקאות (אקזיט) בתחום ההיי-טק בישראל, וזאת על-פי דוח IVC, וכן הוביל חלק ניכר מעסקאות ה-M&A המשמעותיות במשק.

קבוצת הליטיגציה במשרד מיתר מונה כ-75 עורכי דין, מתוכם 22 שותפים, ונחשבת כבר כיום למובילה בישראל. בעקבות המיזוג צפויה קבוצת הליטיגציה במשרד, בהובלתם של לשם, רוזובסקי ונדב ויסמן, לגדול לכ-95 עורכי דין, והיא תהיה הגדולה והמובילה בתחומה בישראל. 

עו"ד איל רוזובסקי אמר היום: "אני שמח להצטרף למשרד מיתר ובמיוחד שמח על ההזדמנות לעבוד עם עורכי הדין רלי לשם ונדב ויסמן, אותם אני מעריך ומוקיר. משרד עורכי הדין צלרמאיר פילוסוף היה לי בית, ואולם השינויים שהתרחשו לאחרונה הובילו אותי למסקנה שמתחייב שינוי גם עבורי ועבור הצוות שלי.

"אני מודה למיקי צלרמאיר ולאבי פילוסוף, חברי ושותפיי הוותיקים, על עשור של עבודה משותפת. ההחלטה לעזוב לא הייתה קלה עבורי ועבור עורכי הדין שבחרו להצטרף אליי, ואולם אני משוכנע כי מהלך זה הוא הנכון ביותר עבורנו, וביחד נמשיך להוביל ולהצליח גם בעתיד". 

עו"ד רלי לשם, ראש מחלקת הליטיגציה במשרד מיתר, בירך היום על הצטרפותם של רוזובסקי ואנשיו. "אנו שמחים על שעו"ד רוזובסקי, אחד מעורכי הדין הבולטים והמוכשרים בישראל בתחום הליטיגציה, בחר להצטרף למשרדנו. איל מייצג בשנים האחרונות, בהצלחה רבה, אישים וגופים בולטים במשפטים מרכזיים ומהדרמטיים ביותר שהתקיימו בישראל. איל זוכה להערכה מקצועית רחבה בקהילה המשפטית בישראל, והיה מועמד לכהונת שופט בבית המשפט העליון".

"אנו משוכנעים כי הצטרפותו של רוזובסקי למשרד מיתר היא חיזוק משמעותי ומכפיל כוח, שיאפשר למשרדנו להמשיך לצמוח ולהעניק ללקוחותינו שירות מקצועי מקיף ברמה הגבוהה ביותר", אמר לשם.

לשם הזכיר כי רוזובסקי היה המתמחה שלו במשרד צדוק לפני כ-30 שנה, וכי מדובר בסגירת מעגל מבחינת השניים. "אני מכיר את איל מזה שנים רבות ומשוכנע שהוא וצוותו ימצאו במשרד מיתר בית ואכסנייה מקצועית מהמדרגה הראשונה", אמר.

- אתם גם ככה מחלקת ליטיגציה גדולה מאוד. כמה גדולים צריך להיות?

לשם: "אני חושב שאין חוזק אבסולוטי וכל דבר אפשר לחזק עוד. משרד מיתר התחזק מאוד משמעותית בשנים האחרונות ויצר לעצמו מעמד מאוד מכובד, בין היתר במיזוג עם משרד קנטור, אלחנני ודליה טל, ובהצטרפות של עורכי הדין אלון סהר ואלדר בן-רובי שהגיעו ממשרד הרצוג, פוקס נאמן. המהלך הנוכחי הוא מבחינתנו חיזוק משמעותי נוסף של העוצמה והיכולות של הפירמה". 

- איך נרקם המהלך ביניכם לבין רוזובסקי?

"זה היה משא-ומתן קצר מאוד בסדר גודל של פחות משבועיים. זה מסוג המהלכים שנראים כל-כך נכונים וטבעיים, שלא נדרשו התלבטויות. כאמור, איל היה המתמחה שלי במשרד צדוק, והעלייה המטאורית שלו בשמי הליטיגציה בארץ מדברת בעד עצמה. הוא מקצוען בפני עצמו, והמקצוענות שלו מתחברת עם המקצוענות שלנו. כמות התיקים והמורכבות של התיקים שמנוהלים היום מצריכה צוות ליטיגציה גדול מאוד, כדי לתת מענה מהיר לעניינים שמתעוררים ומגיעים אלינו".

- המהלך בעצם מחסל את משרד צלרמאיר, לאחר שגם דוני טולידאנו עזב את הפירמה לפני שבועיים. אין סנטימנטים בין פירמות עורכי הדין?

"אנחנו לא 'חטפנו' את איל רוזובסקי. במצב שנוצר לאחר עזיבת דוני טולידאנו, העובדה שאיל יחפש את דרכו המקצועית בדרך חדשה כבר הייתה כתובה על הקיר. אני חושב שמיתר הוא היום אכסנייה נפלאה ומובילה בשוק עריכת הדין בארץ, ואף אחד לא צריך להרים גבה כששומעים שמישהו מצטרף למשרד מיתר".

- שניכם מנהלי מחלקות ליטיגציה. לא תהיה לכם בעיה לעבוד ביחד?

"אין לי שום ספק ביכולת שלנו לעבוד בצורה משותפת. משרד מיתר בסופו של דבר לא פועל עם תארים רשמיים ועם מערכות של סמכויות פורמליות. עד היום הגענו לאן שהגענו בדרך של ניהול פונקציונלי ושל שיתוף-פעולה מלא בין השותפים, כך שאני לא צופה חיכוכים או זעזועים בעקבות ההצטרפות. אין לנו שותפים שהם בוסים של שותפים אחרים.

"העובדה שאיל היה מתמחה שלי לפני 30 שנה לא תשפיע בשום דרך לא טובה על מערכת היחסים בינינו. איל מגיע אלינו עם המעמד והמוניטין והיכולות שלו, שהשוק מכיר היטב. אתה יודע, לא לעתים קרובות מתרגשים במקצוע שלנו, אבל מהמהלך הזה אני מתרגש. זהו מהלך של win-win ושל כוח משותף". 

"אין ספק שהעזיבות קשורות להתחשבנות הכספית בין השותפים"

העזיבה ההמונית של שתי המחלקות ממשרד צלרמאיר פילוסוף - מחלקת הליטיגציה בראשות איל רוזובסקי שהצטרפה למשרד מיתר; וזו מלפני כשבועיים, של מחלקת המיזוגים והרכישות של המשרד בראשות עו"ד דוני טולידאנו, שהצטרפה למשרד ארדינסט בן-נתן ושות' - אינן העזיבות היחידות שעליהן שמענו לאחרונה במשרדים הגדולים.

גם עו"ד ג'וני פינקלשטיין ועימו מחלקת המימון של משרד תדמור-יובל לוי ושות' עברו לשורותיו של ארדינסט. תדמור, בתורו, קלט את עו"ד אלון זיו, שותף במשרד הרצוג פוקס נאמן, להובלת מחלקת המימון, ומימון הפרויקטים במשרד; ולכך ניתן לצרף את עזיבתו של עו"ד ברוך כצמן, לשעבר שותף ליטיגציה בכיר בהרצוג פוקס נאמן, שיצא לדרך עצמאית, בין היתר, בעולם הבוררויות; וכן את עו"ד עטיר יפה, לשעבר שותף בכיר בתחום ההיי-טק בפישר-בכר-חן, שעבר למשרד פרל-כהן-צדק-לצר-ברץ, יחד עם עורכות הדין יעל שמעון-מני וקרן שמואלי. ינואר 2016, כך זה נראה, ייזכר כעונת הנדידה של עורכי הדין במשרדים הגדולים בישראל.

לעו"ד מוריאל מטלון, השותף המנהל במשרד גורניצקי ושות', יש הסבר לשאלה המתבקשת - למה דווקא עכשיו? "זה כמעט טבעי שעזיבות כאלה יתרחשו בדצמבר-ינואר. סוף השנה ותחילת השנה החדשה זו תקופה שבה נעים הכיסאות, ואין צל של ספק שזה שייך לסיכום השנה במשרדים ולחשבון הכספי בין השותפים. באמצע השנה, גם אם אחד מהשותפים מבקש לעזוב, זה מצריך התחשבנות שהיא מסובכת, ולכן, טבעי שאותו שותף יחכה לסוף השנה. שים לב שבין אפריל לבין ספטמבר כמעט ולא רואים עזיבה של שותפים ממשרדים".

לדברי מטלון, גורם נוסף לנדידת עורכי הדין הבכירים, נוגע לתרבות הארגונית. "יש משרדים שבהם התרבות הארגונית היא של צמיחה מבפנים, חיבוק של השותפים, מתן התחושה שמדובר בבית, בפלטפורמה להתקדם בתוכה - ויש משרדים שבהם אתה רואה תנועה של מחלקות שלמות פנימה והחוצה".

- עם כל ההערכה לתפיסת "הצמיחה האורגנית", הרי אם תבוא הצעת מיזוג מפתה מספיק שתכלול קליטת מחלקה שלמה ממשרד מתחרה - אולי גם אתם תתפתו.

"קודם כל, נכון. מאז שחרב בית המקדש, ידוע למי ניתנה הנבואה. ובכל זאת, יש תפיסה שהיא אמריקאית במקור, המקובלת בפירמות הגדולות בארצות-הברית, שם נפוצה מאוד התופעה של מחלקה שלמה שקמה ועוזבת משרד. לגבי משרד צלרמאיר פילוסוף, זה די מצער מבחינת המשרד, אבל צריך לזכור שרוזובסקי הגיע למשרד, באופן דומה, יחד עם קבוצה שעברה ממשרד צדוק, לפני כמה שנים.

"מדובר באנשים, שיש להם יכולות וגם אגו - וטוב שכך, אי-אפשר להגיד שהתופעה היא שלילית ברמתו של האדם הספציפי. מבחינת הארגון, כמובן שהארגון רוצה להבטיח שאנשים יישארו בבית. זה מחייב משרדים כמונו, לוודא שאנחנו עושים מה שצריך כדי לשמור על האנשים שלנו".

- אז אני מבין שאפשר לבשר לעובדי גורניצקי על בונוסים שמנים במיוחד השנה ועל העלאות ניכרות בשכר?

"אתה יכול לבשר לעובדים שתפיסת העולם שרואה בהון האנושי את המשאב הכי חשוב תמשיך, וביתר שאת".

מהמשרד ה-30 בגודלו בישראל נותר ענן אבק

המחלוקות בין השותפים המנהלים במשרד צלרמאיר-פילוסוף לא התחילו אתמול, ולמעשה היו לסוד גלוי במשרדי עורכי הדין הגדולים. ב-3-4 השנים האחרונות התנהלו כמה וכמה משאים-ומתנים בין חלק מהשותפים לבין משרדי עורכי דין בולטים אחרים, במטרה למזג את פעילות המשרד או לפחות חלק ממנה במשרד גדול אחר.

זוהי, ככל הנראה, הסיבה שעזיבת עו"ד דוני טולידאנו יחד עם מחלקתו למשרד ארדינסט בן-נתן נתנה את האות לעזיבה הנוספת שעליה למדנו היום, שהביאה לקריסתו הכמעט מוחלטת של המשרד.

מנתוני "גלובס DUN'S 100" עולה כי מספר עורכי הדין במשרד צלרמאיר נכון לנקודת הזמן של לפני שנה בדיוק עמד על 45 עורכי דין. מכאן שעזיבת שתי הקבוצות - זו שעזבה למשרד ארדינסט וזו שעזבה למשרד מיתר - מותירה מספר מצומצם, אולי אפילו חד-ספרתי, של עורכי דין במשרד צלרמאיר, כאשר כאמור מתנהל עם אותם "פליטים" משא-ומתן כדי שגם הם יצטרפו למשרד מיתר.

כך, תוך שבועיים בלבד, קרס לו באחת משרד עורכי הדין שהיה מדורג במקום ה-30 מבחינת גודלו בישראל, ושני השותפים הוותיקים, מיקי צלרמאיר ואבי פילוסוף, נותרו בתוך ענן גדול של אבק. 

עוד כתבות

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם