גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דניאל רקנאטי לא מוותר על אמנות, לני רקנאטי מגשים חלום

וגם: מנכ"לית הבורסה לשעבר, אסתר לבנון, משתלבת במכון חדש שיאתר כשלים בשוק ההון ויציע דרכים לתיקונם

רקנאטי 1: דניאל לא מוותר על אמנות

השילוב בין אמנות וטכנולוגיה הוא לא רק אפשרי, למעשה הוא גם די מתבקש. עכשיו יש גם אפליקציה ורשת חברתית לשוכרי אמנות. בשבוע שעבר נערך בפורום גבעון לאמנות של הגלריסטית נעמי גבעון בנווה-צדק קוקטייל השקה לאפליקציית האמנות Artbit, המציעה לסרוק יצירות, לקבל מפות של מוזיאונים וגלריות, כל זאת באמצעות רשת חברתית.

אחד הלקוחות המרוצים היה דניאל רקנאטי, מייסד קרן רודיום ובנו של ליאון רקנאטי, שסיפר על הביקור האחרון במוזיאון המומה שבניו-יורק, בו זיהה עבודות אמנות באמצעות האפליקציה.

מי שהגיע לזמן קצר היה אהוד מימן, הבן של יוסי מימן. במהלך האירוע הוא הרבה להסתכל על השעון ולבסוף התנצל ואמר שעליו למהר הביתה. מדוע הזדרז לשם? בגלל בתו, שנולדה לפני שבוע.

את הערב ארגן עופר עתיר, מנכ"ל מפתחת האפליקציה Artbit; יחד עם סתיו אברהמי, סמנכ"לית השיווק; ויזם האפליקציה, יורם בן-צבי, שהגיע במיוחד מז'נבה.

כדי שהחוויה תהיה מלאה ויעילה, האורחים נעזרו במהלך הערב באפליקציה על-מנת לקבל פרטים על יצירות האמנות שהוצגו במקום.

סילביאן לוי, איש נדל"ן ומומחה לאמנות סינית היושב בפריז, אמר כי "בהבנה עמוקה של המציאות הטכנולוגית אין סיבה שעולם האמנות יישאר בחוץ".

באירוע נצפו גם רובין המברו מדירקטוריון מוזיאון הוותיקן וחברה לשעבר בחבר הנאמנים של המוזיאון הלאומי הבריטי; פיליפה ברטהארט, יו"ר Mamco, המנהל את המוזיאון לאמנות מודרנית בז'נבה ובעלי הבנק הפרטי פיקטק בשווייץ; עו"ד גיל ברנדס, אספן אמנות, מבעלי משרד נשיץ-ברנדס; חנה פרי-זן, יו"רית פעילים ניהול תיקי השקעות, ובעלה; איש ההיי-טק גיגי לוי ורעייתו דפי; סרג' תירוש וארי פרוכטר, בעלים של חברת ScanDisk; איש העסקים יריב לנדאו, בנם של ליאורה ואלי לנדאו; וזאב הולצמן, ממייסדי גיזה. 

פיליפה ברטהארט ,יורם בן צבי, חנה פריזן ועופר עתיר / צילום: יח``צ

רקנאטי 2: לני מגשים החלום

את אירוע לקוחות הפרימיום של היקב שלהם ניצלו השבוע לני רקנאטי ואורי שקד, בעלי יקב רקנאטי, בהכרזה במסעדת "הרברט סמואל" על התקדמות המהלך להקמתו של יקב חדש בפארק התעשיות דלתון, בהשקעה של 30 מיליון שקל.

במסגרת זו גיל שצברג, היינן הראשי של היקב, מונה לסמנכ"ל ולמנהל פרויקט ההקמה של היקב החדש, כך שסגנו, היינן הצעיר עידו לוינסון, מונה ליינן ראשי.

רקנאטי, בן-דודו של ליאון המוזכר בידיעה למעלה, סיפר לנוכחים כי כשהקים את היקב הראשון, חלם על מקום, שבדומה ליקבים בחו"ל, ישכון בטבע הירקרק, בין הכרמים והמרחבים. כשגילה שבארץ, מאחר שיקב נחשב לחברה תעשייתית, אסור למקם אותו באזור חקלאי תיירותי, הוא בחר למקם אותו, בשנת 2001, באזור התעשייה עמק חפר, שהוא, איך לומר, קצת אפרפר.

מתברר כי רקנאטי עדיין לא ויתר על החלום הישן ההוא. "גילינו את פארק התעשיות דלתון, שלמרות שהוא מוגדר כאזור תעשייה, הוא ממוקם ממש בליבו של אזור תיירותי יפהפה, והשטח של היקב החדש שלנו הוא פינתי ונטוע ממש מול הנוף הנפלא של הגליל העליון ומוקף בכרמים שנשקפים מכל עבר", הוא סיפר בגאווה לנוכחים.

באירוע נכח גם דור הבנים של מייסדי היקב, טל רקנאטי וטל שקד, מנכ"ל היקב, כמו גם נועם יעקובי וכמובן הייננים הראשיים גיל שצברג ועידו לוינסון.

בין האורחים היו ניר כרמלי, מנהל השיווק של רשת ישרוטל; אלי איצקין, מנכ"ל מחלבות שטראוס; ויאן טויטש, מנהל השקעות בכיר באי.בי.אי. 

רקנאטי, לוינסון ושקד / צילום: אלי פרכטר

לבנון מבקרת שוק ההון

ספורטאים פורשים פוצחים בהרבה מקרים בקריירה שנייה כפרשנים. קצת באופן דומה, מנכ"לית הבורסה המקומית לשעבר, אסתר לבנון, משתלבת במכון חדש שמוקם במטרה לאתר כשלים בשוק ההון ולהציע דרכים לתיקונם. 

בראש המכון יעמוד פרופ' אוריאל פרוקצ'יה מאוניברסיטת תל-אביב, והמנכ"ל יהיה דני נוריאל, מנכ"ל חברת כרוז לניירות ערך, שיזם את הקמת המכון.

בין הסוגיות שצפויות לעלות במכון החדש יהיו שאלות הנוגעות לממשל תאגידי, להגברת הסחירות, למינון נכון של המוצר הרגולטורי, וכן שאלות של מימון וחשבונאות.

בנוסף ללבנון, יהיו חברים בו עו"ד לילך גבע-הראל, המשנה למנכ"ל פסגות ויועצת משפטית; פרופ' יוסף גרוס, פרופ' שרון חנס; פרופ' ישי יפה, דיקן הפקולטה למינהל עסקים באוניברסיטה העברית ולשעבר הכלכלן הראשי של רשות ניירות ערך; ויקטור מדינה, לשעבר המשנה לנגיד בנק ישראל, מנכ"ל האוצר, יו"ר כי"ל ומנכ"ל בנק המזרחי; יוליה מרוז, מנכ"ל איגוד בתי השקעות; עו"ד שוני אלבק, לשעבר היועץ המשפטי של רשות ניירות ערך; עו"ד עודד ערן; עו"ד יפעת פוגל, היועצת המשפטית של אקסלנס; ופרופ' אהוד קמר.

אסתר לבנון / צילום: תמר מצפי

WIX הביאה פנדה לסופרבול

כפי שאירע בשנה שעברה, גם השנה הייתה לישראל נציגות בסופרבול האמריקאי. זו כמובן לא הייתה בתחום הספורט. אבל כידוע, הסופרבול הוא תעשייה גדולה הרבה יותר מאשר משחק פוטבול.

חברת האינטרנט הישראלית WIX הציגה גם השנה פרסומת במעמד שמושך אליו מיליוני צופים אמריקאים (ולא רק), זאת, לדברי החברה, לאור הצלחת הקמפיין של השנה שעברה. למי שהחמיץ, כוכב הקמפיין הנוכחי היה קונג-פו פנדה.

WIX, אשר ממוקמת בנמל תל-אביב, נוסדה ומנוהלת על-ידי אבישי אברהמי. החברה פיתחה פלטפורמה ידידותית לבניית אתרי אינטרנט, הפונה בעיקר לעסקים קטנים ובינוניים.

מאחר שהדבר כבר הפך למסורת, ערכה החברה לעובדיה אתמול בלילה הקרנה חגיגית של המשחק. על האירוע היו ממונים אברהמי, ניר זוהר, נשיא החברה; ועומר שי, סמנכ"ל השיווק.

עוד ויתרו על שנת הלילה: המייסד, גיורא (גיג) קפלן; היועץ המשפטי, איתן ישראלי; סמנכ"לית העיצוב, חגית קאופמן; חברי הדירקטוריון, מארק טולוז ונורברט בקר; נטלי רוזנבוים, מנהלת שיתופי-פעולה אסטרטגיים; ויואב בורג, מנהל קריאייטיב ראשי.

Wix נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 907 מיליון דולר. החברה לא דיווחה מה הייתה עלות הקמפיין בסופרבול. עם זאת, מתחילת השנה גדלו הוצאות המכירה והשיווק שלה ב-27% ביחס לתקופה המקבילה. במקביל, עלו הכנסות החברה ב-46% ל-147 מיליון דולר, והיא עברה לרווחיות על בסיס EBITDA מתואם. מספר המשתמשים שלה גדל בתקופה זו ב-34% ל-72 מיליון, ומספר המשתמשים המשלמים גדל ב-46% ל-1.64 מיליון.

בקר וזהר / צילום: חן דמארי

 

כבר לא במוקד

בתום 6 שנים בהן עמד בראש חברת בזק אונליין, הודיע ערן קריסטל על סיום תפקידו. בבזק אונליין מספרים כי במהלך כהונתו עשה קריסטל מהפך בחברה והגדיל את היקפי הפעילות, הפריסה הארצית ומספר העובדים.

אפרופו עובדים, בזק אונליין עלתה לאחרונה לכותרות כאשר לפני שנה ביקשו עובדיה להתאגד בהסתדרות, זאת לאחר שהוחלט שלא לשלם להם עבור ההפסקות שלקחו עובדי השירות. לאחר התייעצות משפטית, החליטה הנהלת בזק אונליין שלא לנסות ולטרפד את ההתארגנות, ומההנהלה נמסר אז כי "אנו מברכים על הקמת הוועד, ונעבוד עמו ועם ההסתדרות בשיתוף-פעולה מלא". 

עוד כתבות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

האוניברסיטה שהפכה למוקד הפגנות פרו פלסטיניות סגרה את שעריה: "הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי"

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר שוטרים מסביב כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין נמכרה לאחרונה ● לדירה זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר אינו משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו "בוסט" בשלושת החודשים האחרונים

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה״ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה"