גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תביעה נגד מרכז השלטון המקומי בגין שינוי אחזקותיו בחברה לאוטומציה

לטענת מלם מערכות, שינוי אחזקותיו של מרכז השלטון המקומי בחברה לאוטומציה מציב אותו בניגוד עניינים מהותי

לוגו מרכז השלטון המקומי
לוגו מרכז השלטון המקומי

מרכז השלטון המקומי הוא גוף ציבורי המאגד את הרשויות המקומיות בישראל, ומטרתו לקדם ולפתח אותן. בין יתר פעילויותיו הקים מרכז השלטון המקומי את החברה לאוטומציה במינהל השלטון המקומי בישראל, שהינה חברת מחשוב-IT, המתמחה בפיתוח ויישום מערכות מידע ומתן שירותי מחשוב למגזר המוניציפלי ולגופים מטעמו - רשויות מקומיות, תאגידי מים, חברות עירוניות, איגודי ערים ועוד - ובכלל זה מערכות גבייה, מערכות ניהול פיננסי, ניהול משאבי אנוש ושכר, חינוך, חניה, ניהול גיאוגרפי ועוד.

באחרונה הוגשה, באמצעות עורכי הדין אילן בומבך ויריב רונן, תביעה נגד מרכז השלטון המקומי, החברה לאוטומציה והחברה הפרטית וואן שירותי תוכנה, בעלת השליטה בחברה לאוטומציה מאז 2014, שהיא חברה בת של חברה ציבורית-בורסאית וואן טכנולוגיות תוכנה.

לטענת התובעת, חברת מלם מערכות מקבוצת מלם תים, שינוי המבנה התאגידי בחברה לאוטומציה ב-2014 - כך שמרכז השלטון מחזיק ב-31.3% מהון המניות, ואילו חברת וואן שירותי תכנה מחזיקה ב-68.7% - יצר מצב בו מרכז השלטון המקומי מצוי בניגוד עניינים מובנה ומהותי בכל הנוגע לפעילות החברה לאוטומציה, באופן המעלה חשש כבד לפגיעה משמעותית בשוק המוניציפלי, ברשויות המקומיות בישראל ובכלל ציבור האזרחים. זאת, בכל הנוגע לתחום עיסוקה של החברה לאוטומציה בשוק שירותי פיתוח ויישום מערכות מידע, שבו מצויים מספר שחקנים.

לטענת התובעת, המבנה התאגידי הנוכחי של החברה לאוטומציה (מאז אפריל 2014) יוצר כשל שוק מובנה, נוכח העובדה שהחברה לאוטומציה הפכה להיות נשלטת על-ידי חברה פרטית (המצויה בבעלות מלאה של חברה ציבורית-בורסאית), ואילו בעלת מניות המיעוט בה (מרכז השלטון המקומי), החלה להיות מחויבת להעביר לידי החברה לאוטומציה - ומעשית, לידי החברה הפרטית (וואן שירותי תוכנה) - כל הזדמנות עסקית, ובכלל זה כל לקוח - רשות מוניציפלית או תאגיד שבשליטת מרכז השלטון המקומי.

לדברי התובעת, קיים כשל אינהרנטי בהפעלת גוף עסקי שמטרתו השאת רווחים (החברה לאוטומציה) על-ידי גוף ציבורי-פוליטי (מרכז השלטון המקומי), שמטרתו אמורה להיות דאגה לרשויות המקומיות ולציבור המדינה באופן נטול פניות.

האינטרס: השאת רווחים

התובעת, חברת מלם מערכות מקבוצת מלם תים, היא חברה פרטית העוסקת, בין היתר, בניהול פרויקטים מורכבים במגוון טכנולוגיות פיתוח, יישום פתרונות תוכנה ארגוניות ושירותי ייעוץ. במסגרת זו פועלת החברה גם כבית מערכות תוכנה מהגדולים ומהמובילים בארץ, הפועל בכלל מגזרי המשק, ובכלל זאת בשוק המוניציפלי, בעצמה ובאמצעות החברה-הבת מלם שכר.

לפי התביעה, בחודשים מארס-אפריל 2014 רכשה חברת וואן שירותי תוכנה 51% מהון המניות של מרכז השלטון המקומי בחברה לאוטומציה, ושלושת הגופים הללו התמזגו. בכך, צוין, שינתה החברה לאוטומציה את פניה והפכה להיות חברה הנשלטת על-ידי חברה פרטית, והלכה למעשה - על-ידי חברה ציבורית הנסחרת בבורסה - וואן טכנולוגיות תוכנה - החברה-האם של וואן שירותי תוכנה, המחזיקה בה בבעלות מלאה.

באוקטובר 2014 הגדילה וואן שירותי תוכנה את אחזקותיה בחברה לאוטומציה ודיללה את ההחזקות של מרכז השלטון המקומי בה - כך שנכון לימים אלה וואן שירותי תוכנה מחזיקה ב-68.7% ממניות היסוד בחברה לאוטומציה, ומרכז השלטון המקומי מחזיק ביתרת המניות.

לפי התביעה, בעקבות המיזוג, והחל מאפריל 2014, מחויב מרכז השלטון המקומי - ולמעשה מחויבות כלל 203 הרשויות המקומיות המאוגדות בו - להעדיף את החברה לאוטומציה בכל התקשרות פוטנציאלית הנוגעת לתחום הפעילות של החברה לאוטומציה; "ומכיוון שלמרכז השלטון המקומי ישנה דריסת רגל אדירה, ללא אח ורע, בכלל הרשויות המקומיות המאוגדות בו, על כל שדרותיהן, הרי שמשמעות הדבר היא כי מרכז השלטון המקומי יבקש - קודם כל ולפני הכול - להיטיב עם החברה לאוטומציה, ועם בעלת השליטה בה, שהיא חברה פרטית, ועם אינטרס השאת רווחיה, ולאו דווקא עם אינטרסים חיוניים אחרים של הרשויות המקומיות ושל הציבור בכללותו", נכתב בתביעה. 

מרכז השלטון המקומי מסר בתגובה: "מרכז השלטון המקומי קיבל לידיו אתמול את כתב התביעה, לומד אותו ויגיב בהתאם בבית המשפט".

עוד כתבות

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות, תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה״

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל־2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ־60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר והבעל נותר בלי זכויות בבית

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על המוח שלכם? תשקיעו בשרירי הרגליים

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

אטרקצ׳י במתקפה: הנגיד פחדן, הדולר יחליף קידומת ומחירי הדירות בת"א ייפלו

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"