גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כדור השלג של תדמור ועצמון: ועכשיו, משקיעים בקניון הראל

בהמשך לתחקיר "גלובס" על קריסת חברת ההשקעות בנדל"ן אקסיום של דנה תדמור ואורי עצמון וטענות משקיעים כלפיהם, נשמעות עוד ועוד טענות על תרמית נגד חברות נוספות הקשורות לעץ החברות שבבעלות שני יזמי הנדל"ן

דנה תדמור / צילום: תמר מצפי
דנה תדמור / צילום: תמר מצפי

בהמשך לתחקיר "גלובס" שפורסם בשבוע שעבר (23.2.16) על קריסתה של חברת ההשקעות בנדל"ן אקסיום וטענות משקיעים כלפי בעלי החברה, דנה תדמור ואורי עצמון - ממשיכים להיערם ההליכים המשפטיים הנפתחים נגד חברות נוספות הקשורות לעץ החברות שבבעלות שני יזמי הנדל"ן, וכך גם הטענות לתרמית.

הפעם הגיע תורם של משקיעים בקניון הראל שבמבשרת ציון לטעון כי כספם נגזל, תוך שהוצג להם מידע חלקי ומטעה אודות הקניון והעסקאות השונות שבוצעו סביב הנכס. עוד טוענים המשקיעים כי ההון העצמי שגויס מהם לצורך רכישת הזכויות בקניון הראל, "גויס באופן בלתי חוקי, ללא תשקיף, ותוך הפרה בוטה של הוראות חוק ניירות ערך".

דברים אלה עולים במסגרת תגובה שהגישה קבוצה של 101 משקיעים בקניון הראל, לבקשה "בהולה" שהוגשה למינוי כונס נכסים-מפעיל זמני לחברת "קניון הראל בע"מ", המחזיקה בקניון. זאת, על רקע קריסת ניהול החברה והקניון, כנטען בבקשה.

קניון הראל הוא אחד מאפיקי ההשקעה אותה הציעה קבוצת החברות בבעלות תדמור ועצמון (אקסיום) למשקיעיה. ההשקעה ברכישת קניון הראל בוצעה באמצעות העברת כספי המשקיעים ל"חברה ייעודית" בשם חברת "א.ג.א החזקות", שהיא אחת החברות בעץ החברות שהיה בבעלות תדמור ועצמון. חברה זו שימשה כחברה המפקחת על ניהול הקניון עד לאחרונה, אז נכנסה להליכי פירוק, והפיקוח על הקניון עבר לידיהם של מפרקיה. 

את המשקיעים בקניון הראל מייצגים עורכי דין ליאור דגן ודני בלנקין ממשרד פירט, וילנסקי, מזרחי, כנעני.

הבוקר (א') קבע שופט המחוזי בתל-אביב, איתן אורנשטיין, כי בשלב זה לא ימונה כונס נכסים לקניון, אלא מנהל כספים שיפעל בשיתוף-פעולה עם מנהל הקניון כדי לטפל בבעיות הקיימות, בהן גביית דמי השכירות ודמי הניהול מהעבר ובשוטף; התקשרויות עם שוכרים; תפעול שוטף של המקום; שיפוצים והשקעות במידת הצורך; הכנת תוכנית; וכן עריכת והגשת דוחות כספיים.

ואולם, במסגרת המסמכים שהוגשו לבית המשפט לקראת הדיון ובמסגרת הדיון, עלו טענות חמורות של משקיעים על שידול מצד נציגי חברת אקסיום להשקיע את חסכונותיהם ברכישת הזכויות בקניון הראל, תוך ביצוע, לטענתם, של עבירות על חוק ניירות ערך. המשקיעים טוענים כי השקיעו למעלה מ-55 מיליון שקל בקניון, אך אינם יודעים מה עלה בגורל כספם. חמור מכך, לטענתם, הם "נפלו קורבן לתרמית חמורה, במסגרתה כספן ירד לטמיון ושימש כלי משחק בעסקה תמוהה ומקפחת שהתנהלה 'מעל ראשם'".

בקשת פירוק

את הבקשה למינוי כונס נכסים לקניון הראל הגישה חברת "מרכזי מסחר (אזו-ריט)", באמצעות עורכי הדין כפיר ידגר, נמרוד סביל ומורן בן משה-סבתו ממשרד גורניצקי ושות'. בבקשה נטען כי אזו-ריט מקבוצת מליסרון העמידה לטובת קניון הראל הלוואות סך מצטבר של כ-225 מיליון שקל, שעלולים לרדת לטמיון בכל רגע אם לא ייעשו פעולות מידיות להצלת הקניון. זאת, נטען, כיוון ש"נכון להיום הקניון משותק ולא מנוהל באופן סדיר, ובין היתר, הקניון לא מבצע גבייה של דמי שכירות ודמי ניהול באופן סדיר מהשוכרים בקניון, הקניון לא משלם באופן סדיר משכורות ותשלומים לעובדים, לא נעשים דיווחים כסדרם ובמועדם למע"מ וליתר הרשויות ועוד - דבר המביא לשחיקה משמעותית מרגע לרגע של שווי הקניון, המשמש כבטוחה שהועמדה לטובת אזו-ריט להבטחת פירעון ההלוואות שנתנה".

הרקע להגשת הבקשה למינוי כונס הנכסים לקניון הראל הוא בקשת הפירוק שהגישו בחודש שעבר חברת אקסיום וחברת "א.ג. שירותי ניהול", הנותנת שירותי ניהול לאקסיום, בטענה לחדלות פירעון, וכן מינוי המפרקים לשתי חברות אלה. בבקשת הפירוק נטען כי אקסיום נקלעה לקשיים עקב הליכי כינוס אליו נכנס פרויקט נדל"ני אותו שיווקה למשקיעיה בקנדה - מרכז מסחרי זלרס. לחברה מונו מפרקים זמניים הבוחנים כעת נסיבות קריסתה.

בדצמבר האחרון פורסמה ב"גלובס" ידיעה על העיקולים שהוטלו ועל טענותיהם של המשקיעים כי תדמור הסתירה מהם את הליך הכינוס של פרויקט זלרס. אקסיום טענה בבקשת הפירוק כי פרסום זה גרם "לזעזוע עמוק באקסיום, עד כדי עצירת עבודתה השוטפת בגיוס משקיעים לפרויקטים פוטנציאלים נוספים". עוד נטען כי משקיעים קיימים שקראו את הכתבה דרשו מאקסיום למשוך את כספיהם מההשקעות השונות, וכי אף צפוי גל תביעות נגד אקסיום ממשקיעיה להחזר הלוואותיהם.

"אי-דיוקים וחצאי אמיתות"

במקביל, ברקע ההליך המשפטי, הגיעו ל"גלובס" טענות של משקיעים נגד הבעלים, תדמור ועצמון, הבטחות שלטענתם לא קוימו והסכמי הלוואה בעייתיים. בתגובתם לטענות המשקיעי, הבהירו תדמור ועצמון כי הטענות על כספים שירדו לטמיון בגין תרמית או הונאה אינן נכונות וחסרות בסיס, וכן כי מתוך אחריות למשקיעים בפרויקטים האחרים - אשר לא נפגעו לטענתם - החברה יזמה הליך של פירוק, כדי שניתן יהיה לשמר את הנכסים הקיימים, לרבות נכסים מצוינים שנרכשו עבור משקיעי החברות, כגון הקניון בעכו וקניון הראל.

ואולם, בבקשה למינוי כונס נכסים לקניון הראל מוצגת תמונה שונה. בבקשה נטען כי "הגם שמבחינה משפטית החברות שבפירוק זמני (אקסיום ו'א.ג. שירותי ניהול') אינן בעלות מניות בחברת קניון הראל או ב'א.ג.א החזקות' (החברה הייעודית שהוקמה לצורך ניהול השקעות קניון הראל), ותדמור ועצמון אינם נושאי משרה בחברת קניון הראל או ב'א.ג.א החזקות' - הרי שבפועל קריסת החברות שבפירוק זמני הובילו לכך שתדמור ועצמון חדלו מפעילותם העסקית, ובכלל זה חדלו גם לנהל חברות אחרות הקשורות אליהם".

בתגובה הגישו מפרקי אקסיום התנגדות למינוי כונס נכסים זמני, ובין היתר טענו כי מדובר בניסיון השתלטות עוינת של קבוצת מליסרון באמצעות החברה-הבת "אזו-ריט" על קניון הראל, תוך כתיבת אי-דיוקים וחצאי אמיתות בבקשה.

לטענתם, "ככל הנראה, חקירות ובדיקות המפרקים הזמניים לא מוצאות חן בעיני קבוצת מליסרון... שהחלו לחקור היכן 'שאסור' וכתוצאה מכך 'אזו-ריט', אשר 'ישנה' על זכויותיה עד היום, ולא העמידה את ההלוואות לפירעון מיידי אלא לפני 7 ימים נזכרה כי היא רוצה לנהל (לא לממש) את הבטוחה".

בתגובה מוסיפים המפרקים כי הקניון מנוהל על-ידי צוות מקצועי, בראשותו של המנכ"ל אבי שטרית, שהוא איש מליסרון ובעל 20 שנות ניסיון בענף הקניונים. ואולם לדבריהם, "אזו-ריט" "מבקשת לצייר תמונה מעוותת על-מנת להשתלט באופן אלים על הקניון, באמצעות מינויו של כונס מפעיל מטעמה".

הקניון לכאורה ניצל מכינוס, ואולם הדברים שנאמרו במסגרת הדיון והמסמכים שהוגשו לבית המשפט פתחו זירה חדשה לחלוטין במסגרת פירוק אקסיום: הזירה של רשות ניירות ערך. בתגובת לבקשה למינוי כונס לקניון, מעלים המשקיעים טענות נגד קבוצת מליסרון, וטענות חמורות עוד יותר נגד אקסיום.

"ההון העצמי ששולם למליסרון במסגרת עסקת רכישת הזכויות בקניון הראל (כספי המשקיעים), גויס באופן בלתי חוקי, ללא תשקיף, ותוך הפרה בוטה של חוק ניירות ערך", נכתב בתגובת המשקיעים. לטענתם, קבוצת מליסרון הציגה בפני "א.ג.א החזקות ובפני המשקיעים מצגים כוזבים ומטעים אודות מצבו הפיננסי האמיתי של קניון הראל או שקבוצת מליסרון נתנה ידה להעמקת מצבת החובות וההתחייבויות של 'א.ג.א אחזקות', בכך שהמשיכה להעמיד לה הלוואות בסכומי-עתק (שהועברו מכיס לכיס בקבוצת מליסרון) בריבית נשך ובתנאים מקפחים".

קבוצת המשקיעים ששלחה תגובה לבקשת הכינוס, מונה 101 פרטים שהשקיעו את חסכונותיהם, בסך כולל של למעלה מ-55 מיליון שקל ברכישת זכויות במגרשים עליהם בנוי המכרז המסחרי הידוע בשם "קניון הראל", במבשרת ציון. בבקשה נכתב כי "המשקיעים הם בחלקם הגדול אנשים מחוסרי אמצעים, קשי-יום, אשר השקיעו את כל חסכונותיהם במיזם קניון הראל באמצעות חברת 'א.ג.א החזקות', ולמרבה חרדתם גילו כי נפלו קורבן לתרמית חמורה".

לטענת המשקיעים, בשנים 2013-2015 שידלו נציגי חברת אקסיום את יחידי קבוצת המשקיעים (כל משקיע בנפרד), להשקיע את חסכונותיהם ברכישת הזכויות בקניון הראל. בהסכם ההשקעה, הסכימו חברי קבוצת המשקיעים, כי ביצוע עסקת רכישת הזכויות בקניון הראל וכן ניהול הקניון עצמו יבוצע באמצעות חברת "א.ג.א ניהול" (מבשרת ציון), שבבעלות תדמור ועצמון, הבעלים של חברת אקסיום.

באוקטובר 2013, צוין, התקשרה "א.ג.א החזקות" בעסקה לרכישת הזכויות בקניון הראל מידי חברת "ע.ר.ד עמרי ורועי בע"מ" שבשליטת חברת מליסרון, ומידי "בן דוד-סנד ניהול נכסים והשקעות". התמורה אותה התחייבה "א.ג.א החזקות" להעמיד במסגרת הסכם הרכישה הייתה בסך של 302 מיליון שקל, שמתוכם ישולמו 77 מיליון שקל כהון עצמי (מתוך כספי המשקיעים והמלווים), ואילו היתרה - בסך כולל של 225 מיליון שקל - תשולם באמצעות הלוואה. רכיב הלוואה בתמורת המכירה הועמד על-ידי חברת אזו-ריט מקבוצת מליסרון, כאמור. כפי שנטען בבקשתה של "אזו-ריט", "א.ג.א החזקות" אינה עומדת בהעברת התשלום האחרון עבור רכישת קניון הראל בסך של 14 מיליון שקל.

לטענת המשקיעים, "מתוך ההון שגייסה 'א.ג.א החזקות' מהמשקיעים, נטלו בעלי השליטה באקסיום - דנה ותדמור ואורי עצמון - לכיסם 'עמלה' בשיעור של כ-5% משווי העסקה כולה (להבדיל מההון העצמי שגויס מהמשקיעים לצורך העסקה), שהם סך של 15 מיליוני שקל, אותם שילשלו בעלי השליטה לכיסם. זאת, מבלי שהושלמה עסקת רכישת הקניון". סכום העמלה, נטען, "היווה כ-25% מהסכום הכולל שגויס מהמשקיעים עצמם".

עוד לטענת המשקיעים, "חברי קבוצת המשקיעים גילו בדיעבד, כי גיוס ההשקעה ב'א.ג.א החזקות', על-דרך של הקצאת מניות לקבוצה של למעלה מ-100 משקיעים שונים, ללא תשקיף, נעשתה תוך הפרה בוטה של סעיף 15 לחוק ניירות ערך", וכן כי "נתון נוסף שנחשף בפני המשקיעים בשלב מאוחר, הייתה ש'א.ג.א החזקות' גייסה, ככל הנראה, עשרות מיליוני שקלים נוספים (בנוסף להשקעת המשקיעים) באמצעות 'הסכמי אג"ח', אשר תשלומי הריבית בגינם שולמו מתוך כספי המשקיעים".

"הערכת שווי מנופחת"

לדברי המשקיעים, "בשלהי 2015, כאשר תדמור ועצמון ידעו בוודאות כי עסקת רכישת הזכויות בקניון הראל עומדת בפני קריסה, המשיכות השניים, באמצעות חברת אקסיום, לגייס סכומי-עתק ממשקיעים חדשים, תוך שהם מציגים להם מצגים כוזבים ומסמכים מטעים. "כך ובין היתר, תדמור ועצמון פיתו משקיעים חדשים להשקיע את חסכונותיהם בקניון הראל, באמצעות הצגת הערכת שווי היסטורית, שנערכה לצורך עסקת הרכישה, ושהייתה הערכת שווי מטעה, מנופחת וכוזבת, אשר אינה משקפת את השווי הנכון של הקניון", נכתב בבקשה.

המשקיעים מציינים בבקשתם כי הם סבורים כי "הליכי גיוס הכספים של עצמון ותדמור נעשו במירמה, תוך הצגת מצגי-שווא למשקיעים, בידיעה כי לא ניתן יהיה להשלים את העסקה (אלא בדרך של גיוס כספים נוספים מקורבנות חדשים)". עובדות אלה, נטען, היו ידועות לקבוצת מליסרון. "המשקיעים סבורים כי קבוצת מליסרון ידעה היטב על מעשי התרמית, שיתפה פעולה ביצירת מצגים כוזבים כלפי משקיעים והייתה מעורבת ב'סיכול ממוקד' של כספי המשקיעים".

תדמור ועצמון: "טענות חסרות שחר ובלתי מבוססות"

בא-כוחם של דנה תדמור ואורי עצמון, עו"ד שלום (שולי) גולדבלט, מסר בתגובה: "הטענות שהועלו על-ידי המשקיעים הן חסרות שחר ובלתי מבוססות, ומוטב היה שלא היו עולות כלל. בית המשפט נתן לחברה זכות להגיב לטענות האמורות, ותגובה כזאת תוגש בהתאם".

מטעם מליסרון נמסר בתגובה: "טענות המשקיעים מופרכות. מליסרון לא הייתה קשורה בשום שלב לגיוס המשקיעים על-ידי אקסיום. העסקה, במסגרתה מכרה חברה נכדה של מליסרון את החזקותיה בחברת הקניון (40%), נעשתה מול חברה בשליטת דנה תדמור ואורי עצמון מקבוצת אקסיום, וכל המשא-ומתן וההתנהלות נערכו מולם בלבד, מבלי שהיה למליסרון כל קשר עם מי מהמשקיעים. ממילא ברור כי מליסרון לא הציגה למשקיעים כל מצג.

"באשר לטענות לגבי המצגים בעסקה וכן באשר לטענות לגבי עבירות לכאורה על חוק ניירות ערך, נציין כי תדמור ועצמון יוצגו בעסקה על-ידי משרד עורכי דין מהגדולים בארץ, רואי חשבון ושמאים, אשר ערכו בדיקות נאותות מקיפות בעסקה. לכל אלה אין ומעולם לא היה כל קשר למליסרון, אשר כאמור כלל לא הייתה מעורבת בעסקאות שערכה אקסיום עם המשקיעים, אשר גויסו על-ידי תדמור ועצמון, תוך מידור מוחלט של מליסרון מהנושא.

"יודגש כי בדיון שנערך היום בבית המשפט, הבהיר השופט איתן אורנשטיין כי אין למשקיעים כל מעמד כלפי מליסרון, אלא כלפי אקסיום בלבד".

עוד כתבות

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"