גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"גלובס DUN'S 100": דירוג הנישות השנתי של משרדי עורכי הדין

דירוג "גלובס DUN'S 100" מציג את השחקנים הבולטים בזירות המשפט השונות, לפי 3 קבוצות איכות ■ מתברר כי גם למשרדי הבוטיק יש מה למכור אל מול משרדי הענק

השנה שחלפה הייתה שנה סוערת בזירה המשפטית. שנה של הגשת כתבי אישום חמורים, הרשעות דרמטיות, פסקי-דין וגזרי-דין משמעותיים בזירת עבירות הצווארון הלבן. בין היתר מדובר בפרשת הולילנד (שהובילה לכניסתו של ראש-ממשלה לשעבר לכלא לראשונה בהיסטוריה), בפרשת מנופים פיננסיים, בפרשת פואד בן-אליעזר, פרשת ישראל ביתנו, ועוד.

בשנת 2015 (ובתחילת 2016), חזינו גם במצעד הסלבס שהובלו אחר כבוד אל חדרי החקירות של רשות המסים, בחשד לביצוע עבירות מס. ביניהם דוגמנית-העל בר רפאלי ויזמית הנדל"ן ענבל אור. וגם שנה שבה זירת הפירוקים רחשה סביב הקפאת ההליכים של רשת מגה הקורסת, חדלות-הפירעון של המותג סולתם-רדאד ועוד. אלה רק חלק מהזירות המשפטיות שסערו בשנה האחרונה.

בכל ההליכים האלה ניווטו את ספינות המשפט עורכי-דין מומחים. דירוג הנישות השנתי של "גלובס DUN'S 100", המתפרסם היום (ה'), מציב מתחת לאור הזרקורים את השחקנים הבולטים בזירות הללו, ומספק את התשובה לשאלה - למי כדאי לפנות כשנקלעים לזירה המשפטית.

דירוג "גלובס DUN'S 100" כולל השנה 30 נישות, בהן בנקאות ומימון, מסים, דיני משפחה, עבודה, הגבלים עסקיים, חדלות-פירעון, היי-טק, ליטיגציה מסחרית, לקוחות פרטיים, נאמנויות וניהול הון אישי, משפט מסחרי בינלאומי, צווארון לבן, שוק ההון, נדל"ן, איכות הסביבה, השכלה גבוהה ועוד.

בכל שנה מדורגים המשרדים המובילים בכל נישה, בשלוש קבוצות איכות; לדירוג השנה האחרונה נוספה קבוצת דירוג חדשה, בדירוג הנדל"ן,Dun's Stars, המציג את 11 המשרדים המצטיינים בתחום.

הדירוג נערך על-סמך חומרים שמתקבלים מן המשרדים, לרבות רשימת הלקוחות, עורכי-הדין העוסקים בכל תחום, ותק השותפים המובילים, מידע על פסקי-דין תקדימיים, פגישות עם בכירים במשרדים, ראיונות עם לקוחות בולטים ועוד.

תחום המסים סיפק הרבה כותרות מפוצצות

במהלך בחינת החומרים ניתן דגש רב לאופי לקוחות המשרד, למהות התיקים המטופלים ולהיקפם, ובאיזה אופן המשרד היה מעורב בנושאי הליבה הרלבנטיים לאותה נישה.

יצוין כי הדירוג הוא יחסי, והוא נעשה אל מול פעילות שאר המשרדים בתחום, כאשר פעילותם נבחנת בכל שנה מחדש, בהתאם להיקפה ולאיכותה.בחרנו להציג בפניכם את המשרדים המובילים - בדרגת האיכות הראשונה - בתחומי המשפט, שהיו סוערים במיוחד בשנה החולפת.

כך, בתחום המסים, שסיפק הרבה כותרות מפוצצות בשנה האחרונה, מובילים משרד עוה"ד בראשות עו"ד-רו"ח אודי ברזלי, מי שכיהן בעבר כסגן-מנהל רשות המסים, ומייצג בימים אלה את ענבל אור ואת בר רפאלי, בהסתבכות שלהן מול הרשות; משרד עוה"ד אלתר, ממשרדי הבוטיק המובילים בתחום זה שנים ארוכות; משרד גולדפרב-זליגמן, מהמובילים ומהגדולים במשק; משרד גורניצקי, בראשותו של מומחה המס פנחס רובין, אשר בין היתר מייצג את יורשיו של סמי עופר המנוח, בפרשת ביטול שומת המס בהיקף מיליארד שקל שעימה התמודדו.

עוד מובילים בתחום המסים הם משרד עוה"ד הרצוג-פוקס-נאמן, ששומר לאורך שנים על מעמדו כאחד הגדולים והאיכותיים במשק; בוטיק המס של עו"ד זיו שרון; בוטיק המס של עו"ד מאיר מזרחי; ענקית עריכת-הדין, פירמת עורכי-הדין מיתר-ליקוורניק-גבע-לשם-טל, וכן בוטיק המס שקל, בראשותו של עו"ד משה שקל, ממומחי המס המובילים בארץ זה שנים.

הרשימה הזאת - שבה מככבים זה לצד זה משרדי בוטיק קטנים ומשרדי ענק מסוג one stop shop - משקפת את התעצמותה של המגמה שהחלה בשנים האחרונות, של כניסתם של משרדי הענק לתחומים שהיו בעבר נחלתם הכמעט בלעדית של משרדי הבוטיק.

בתחום חדלות-הפירעון, שגם סיפק בשנה האחרונה עבודה מרובה לעורכי-הדין, סביב הקריסה של חברות רבות, מככבים בדירוג המשרדים גולדבלט-גינדס-יריב, גולדפרב זליגמן, גיסין, וקסלר-ברגמן, חב' ד"ר שלמה נס, יגאל ארנון, יהודה רוה, לוי-טילר, ליפא מאיר, מטרי-מאירי, עמית-פולק-מטלון, קליר-בנימיני, ומשרד שפירא.

השנה האחרונה שקקה חיים גם זירת ההגבלים עסקיים - בין היתר נחשפנו להרשעותיהם הדרמטיות ולעונשי המאסר והקנסות שהטיל ביהמ"ש המחוזי בירושלים על המנכ"לים של מאפיות ברמן ודוידוביץ', יהודה שניידמן וישעיהו (שייקה) דוידוביץ', ב"פרשת קרטל הלחם"; המעצרים הדרמטיים בגין חשד לקרטל במסגרת משלחות התיכוניסטים לפולין; המלחמות בשוק התקשורת, השאלות ההגבליות סביב מתווה הגז ועוד.

גם הליך מינויה של הממונה החדשה על ההגבלים העסקיים, עו"ד מיכל הלפרין, ריכז עניין רב, לאחר התפטרותו הדרמטית של ראש הרשות לשעבר, הפרופ' דיויד גילה, סביב התנגדותו למתווה הגז שהתגבש.

פריחה בעסקאות בינלאומיות במגוון תחומים

לדברי השותף-המנהל במשרד הרצוג-פוקס-נאמן, עו"ד מאיר לינזן, מתווה הגז והסוגיות המשפטיות הנלוות אליו, יצרו באז משפטי משמעותי בשנה האחרונה. "ראינו את ההתנגשות בין סמכויות הממשלה לבין סמכויות בתי-המשפט בסוגיית הגז. מדובר בהתנגשות שתוצאותיה צפויות ליצור השפעה דרמטית על המשק הישראלי בשנים הקרובות".

בתחום התחרות ודיני ההגבלים, הצליחו להתמקם בצמרת דירוג האיכות שבעה משרדים, בהם מיתר-ליקוורניק-גבע, שממנו הגיעה ראשת רשות ההגבלים החדשה, עו"ד הלפרין, ששימשה כראשת מחלקת דיני ההגבלים העסקיים במיתר, עד להודעה על מינויה החדש לאחרונה.

עוד מככב בתחום משרד עוה"ד אגמון, בראשות מומחה ההגבלים עו"ד צבי אגמון, אשר ייצג את המנכ"ל לשעבר של שופרסל, אפי רוזנהויז, בפרשה שבמסגרתה הורשע בעבירות הגבלים עסקיים, ונשלח לארבע וחצי חודשי מאסר בפועל.

המשרדים הנוספים ברמת האיכות הראשונה בתחום ההגבלים: משרד רוזנברג הכהן; משרד וינשטוק-זקלר; פישר-בכר-חן-וול-אוריון; תדמור, בראשות ראש רשות ההגבלים לשעבר, עו"ד דוד תדמור; ומשרד פרופ' יובל לוי.

גם בתחום העסקאות הבינלאומיות נרשמה פריחה, בין היתר סביב גל עסקאות של חברות סיניות בישראל. עו"ד לינזן: "בשנה החולפת ראינו גל של עסקאות של חברות סיניות בישראל במגוון תחומים, דוגמת תחומי התשתיות, הפיננסים, השירותים ועוד".

בין העסקאות הבולטות עם הסינים נציין את מכירתה של חברת האסתטיקה הרפואית לומניס, מיקנעם, לקרן הפרייבט-אקוויטי הסינית XIO, תמורת יותר מחצי מיליארד דולר; וכן את העסקאות שכשלו לבסוף, בהן העסקה למכירת השליטה בחברת הביטוח הפניקס לפוסון הסינית. יותר משנה לאחר שהחלו המגעים ביניהן, שהבשילו ביוני 2015 להסכם מחייב, הודיעו קבוצת דלק בשליטת יצחק תשובה, ופוסון הסינית, כי הן "הרימו ידיים", וביטלו את ההסכם למכירת השליטה בהפניקס לסינים.

עוד עסקאות "סיניות" הן - המשא-ומתן למכירת שח"ל טלרפואה לתאגיד הסיני שנחאי ז'ינצ'ואן אינבסטמנט, גם כאן עסקת המכירה בוטלה סופית, בתחילת דצמבר 2015, לאחר שהתאגיד הרוכש התקשה לקבל את אישור הממשל הסיני לביצועה.

להערכת עו"ד לינזן, המגמה הזאת של מכירת נכסים לסינים תתעצם ותתרחב לעסקאות עם מדינות נוספות. "אנו צופים כי הנהירה הסינית לישראל תימשך, ובנוסף אליה יצטרפו מדינות נוספות שירצו להצטרף למעגל ההשקעות בישראל, דוגמת יפן, הודו, סינגפור ועוד".

עסקאות אלה, שמלוות על-ידי מומחים מתחומים מגוונים, מספקות עבודה רבה, בין היתר, לעורכי-דין בתחומי הבנקאות והמימון, בתחום ההגבלים, למומחים למשפט מסחרי בינלאומי, ולעורכי-דין בתחום המיזוגים והרכישות.

התערבות-יתר של בית המשפט בעסקאות

ומי המובילים בתחום המיזוגים והרכישות? מדירוג הנישות של השנה האחרונה עולה, כי בתחום זה מככבים בדרגת האיכות הראשונה, המשרדים גולדפרב-זליגמן, גורניצקי, גרוס-קלינהנדלר-חודק-הלוי-גרינברג, הירש-פלק, הרצוג-פוקס-נאמן, טולצ'ינסקי-שטרן-מרציאנו-כהן-ויצ'קי, יגאל ארנון, כספי, מ. פירון, מיתר-ליקוורניק-גבע, נשיץ-ברנדס-אמיר, פישר-בכר-חן-וול-אוריון, ושבלת.

לצדם מלווים את העסקאות הגדולות במשק, המשרדים המובילים בתחום המשפט המסחרי בינלאומי, שעימם נמנים משרדי זיסמן-אהרוני-גייר, גולדפרב-זליגמן, גורניצקי, גרוס-קלינהנדלר-חודק, הירש-פלק, הרצוג-פוקס-נאמן, טולצ'ינסקי-שטרן-מרציאנו-כהן-לויצ'קי, יגאל ארנון, מ. פירון, מיתר-ליקוורניק-גבע, נשיץ-ברנדס-אמיר, פישר-בכר-חן, ש. הורוביץ, ושבלת.

מלבד העסקאות הבינלאומיות - מעניין מה עוד יעסיק את עורכי-הדין השנה ובשנה הבאה? להערכת עו"ד לינזן, האתגר הבא הוא ההתמודדות של עולם המשפט עם אתגרי הסייבר השונים. לדבריו, "מדובר בתחום אשר צפוי להשפיע בשנים הקרובות על העולם העסקי כולו, החל מחברות הענק ועד לעסקים הקטנים".

להערכתו, הנושא גם ישפיע על תמונת המצב בשוק עריכת-הדין. "אנו צופים כי יהיה המשך לתהליך הקונסולידציה של משרדים בינוניים בגודלם, הפועלים בכל דרך על מנת להיצמד למשרדים הגדולים, ובמקביל יהיה המשך לתהליך ההתמקצעות של המשרדים בנישות חדשות, כגון סייבר, מחירי העברה,family office ועוד; כל זאת לצד המשך הרחבת הפעילות הקיימת. במקביל, אנו צופים כי המשרדים הגדולים יפעלו במרץ להרחיב את שירותיהם אל מחוץ לגבולות המדינה, במטרה להעניק שירותים לגופים ישראליים הפועלים בחו"ל".

עו"ד יודי לוי, שותף-מנהל ויו"ר הוועדה האקזקוטיבית במשרד גולדפרב- זליגמן, מוסיף, כי גם היחס של בתי-המשפט לעסקאות הפוטנציאליות, שהשתנה לאחרונה, יעסיק את עורכי-הדין בעתיד הקרוב. "אחת המגמות העיקריות בשנת 2015 הייתה המעורבות ההולכת וגוברת של בתי-המשפט בליבת הפעילות העסקית של חברות. בשנים האחרונות, ובפרט בשנה החולפת, ראינו כי בית-המשפט הכלכלי אינו שמרן אלא כזה ההופך לדעתן, אקטיבי ולאסרטיבי יותר ויותר - כזה שלא מהסס לקבל החלטות שמציבות סטנדרטים התנהגותיים ועסקיים חדשים".

לדברי עו"ד לוי, "כיום, בתי-המשפט נכונים להתערב מהותית בעסקאות, ולא רק לבחון אותן לפי התקיימות הדרישות הפורמליות. בית-המשפט בוחן את התהליך העסקי ואת הדיון שהתקיים במסגרתו, תוך שהוא דורש לקבל הסברים עסקיים מתועדים מזמן אמת".

להערכת לוי, למגמה הזאת עלולות להיות השלכות קשות על השוק. "מגמה זו נתפסת כמערערת את המבנה ואת הסדר הקיים עבור נושאי-משרה, דירקטורים ואנשי-עסקים, שמרגישים חשופים וחסרי הגנה. מצב זה של הרתעה מוגברת עלול להוביל לפורמליזם-יתר, וליצירת התנהגויות עסקיות שנעות בין החשש מקבלת החלטות, במקרה הטוב, לבין הימנעות ו'ישיבה על הגדר', במקרה הרע.

"החשש הוא, כי מגמה זו, לצד מגמה נוספת של נגישות-יתר לערכאות ודיספרופורציה בין עוצמת ההליך משפטי לבין הסיכון של מגיש התביעה, עלולה להוביל לפגיעה בניהול התקין והשוטף של עסקים בישראל".

מגמה נוספת שבאה לידי ביטוי בשנת 2015, ואשר להערכת עו"ד יודי לוי עוד תעמיק בשנת 2016, היא העלייה בכוחם של הרגולטורים השונים, וביכולתם להשפיע על ההוצאה אל הפועל של עסקאות רחבות היקף. לדבריו, "הדבר בא לידי ביטוי בשנה האחרונה, בין היתר, בעניין מתווה הגז ובתחומי התקשורת והביטוח; ואף בכוונה להקים רשות עצמאית לשוק ההון, הביטוח והחיסכון. מגמה זו עשויה לגבור ככל שנראה ניסיונות כניסה נוספים מצד משקיעים ממזרח אסיה".

- כיצד זה משפיע על עבודתם של עורכי-הדין?

עו"ד לוי: "מבחינת סקטור עריכת-הדין המשמעות היא כפולה - יתרון למשרדים גדולים, שביכולתם להעמיד בזמן קצר צוותי עבודה רב-תחומיים, בעלי ניסיון מקצועי ייחודי, ובהיקף כוח-אדם משמעותי; ובמקביל, הרחבה משמעותית של מחלקות הרגולציה, התחרות וההגבלים העסקיים במשרדים".

התחומים שבהם שולטים המשרדים הקטנים

חרף המגמה ההולכת ומתרחבת של כניסתם של משרדי ה-one stop shop, משרדי הענק, לתחומי משפט רבים שהיו בעבר נחלתם של המשרדים הקטנים, ופתיחת מחלקות חדשות לטיפול במשפט פלילי, דיני נזיקין, ביטוח ועוד; נותרו עדיין מספר נישות שהשליטה בהן נתונה בידי המשרדים הקטנים והבינוניים, משרדי הבוטיק, שהתמחותם בנויה בעיקר על תחום אחד או שניים.

כך למשל, בתחום דיני המשפחה, קשה למצוא עדיין משרד גדול בקבוצת האיכות הראשונה. בכיפת התחום - קבוצת האיכות הראשונה - שולטים באופן בלעדי משרדי הבוטיק, בהם: א. זינגר, א. טירר, אפי פרי, בעז קראוס, דיבון, זאב ולנר, יוסף מנדלסון, ירקוני שנהב, עו"ד פיני אביב, מתת פלסנר, סידי, סמוכה, קניר, רות דיין ושמואל מורן.

תחום נוסף שבו נשלטת הצמרת על-ידי משרדים קטנים, כמעט באופן בלעדי, הוא תחום הנזיקין, שבו מככבים משרד אבימור-שדמי, אטיאס - נוה, זליכוב, בן-דן, צבי יעקובוביץ, ונשיץ-ברנדס-אמיר, שהוא המשרד היחיד בקבוצת האיכות הראשונה בתחום שנחשב לבינוני-גדול.

אחד התחומים שנראה שהמצב הזה - שליטתם של המשרדים הקטנים בו - יישמר בו עוד שנים רבות הוא התחום הפלילי. בתחום זה, הלקוחות מגיעים בדרך-כלל אל עורך-הדין עצמו, וזהותו חשובה להם יותר מגודל המשרד או היקף השירותים הכללי שהוא מספק. כך, בקבוצת האיכות הראשונה בנישה זו, ניתן למצוא את עורכי-הדין אבי חימי, אביגדור פלדמן, יאיר גולן, ירום הלוי, משה שרמן, ציון אמיר, שרון נהרי, ששי גז - משרדים קטנים יחסית אשר בדרך-כלל מעסיקים שניים-שלושה עורכי-דין לכל היותר.

זאת, להבדיל מתחום עבירות הצווארון הלבן - שם, הגם שיש חשיבות רבה למי שעומד בראש המשרד ומייצג את הלקוח, הלקוחות זקוקים למערך ייצוג הכולל גם מומחים בתחומים כלכליים שונים, בהם ניירות-ערך, הגבלים עסקיים ועוד, וכן לצוות גדול יחסית שיתמודד עם היקפי החומר העצומים שקיימים בחלק מן התיקים הללו.

לכן, בתחום הצווארון הלבן קיימת חשיבות גם לכלל השירותים שהמשרד מספק ולגודלו. כך שניתן למצוא בתחום זה גם משרדי ענק וגם משרדי בוטיק, שזו התמחותם המרכזית. בתחום זה מככבים: גולדפרב-זליגמן, גיורא אדרת, ד"ר י. וינרוט, הרצוג-פוקס-נאמן, חן-יערי-רוזן-עוזר, יעל גרוסמן, כספי, עיני-ליטבק-לזר ושינמן-נגב-ניב.

 נישות 1

נישות
נישות


נישות
נישות 5


 

עוד כתבות

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה"ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עמי את הכאב האיום של המלחמה"

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה