גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רווחי ענקית הקניונים מליסרון זינקו בכ-30% ל-685 מ' ש'

אבי לוי, מנכ"ל החברה שבשליטת ליאורה עופר, מסרב להתרגש מההאטה הכללית ומהחרפת המצב הביטחוני ומצהיר כי הוא דווקא אופטימי לגבי הצפוי בעתיד ■ מליסרון תחלק דיבידנד של 50 מיליון שקל

למרות סימני ההאטה במשק והתחרות הגוברת בין שטחי המסחר המתרבים ברחבי הארץ, הצליחה ענקית הנדל"ן המניב מליסרון  לשמור בסיכום 2015 על יציבות בשורת ההכנסות. אלה התקרבו ל-1.3 מיליארד שקל, בזמן שהחברה נהנתה מעליית שווי נכסים שסייעה לה להציג קפיצה של 29% ברווחיה, לסכום מרשים של 685 מיליון שקל.

נתונים נוספים שמציגה מליסרון בסיכום שנתי הם צמיחה של 2.8% ברווח התפעולי הנקי (NOI) שלה מנכסים זהים ל-1 מיליארד שקל, וקפיצה של 9.7% בתזרים המזומנים השוטף (FFO) ל-521 מיליון שקל. במליסרון מייחסים את השיפור בתזרים המזומנים בין היתר לירידה בתשלומי ריבית, צמיחת הרווח התפעולי, עלייה בדיבידנדים מחברות כלולות וירידה בהוצאות השיווק.

כאמור, מליסרון נהנתה מעליית שווי נכסיה, בקרוב ל-330 מיליון שקל, זאת לאחר שב-2014 עלה שווי הנכסים ב-187 מיליון שקל. את הצמיחה הזו מייחסים בחברה בעיקר לשיפור ברווח התפעולי הנקי (NOI) וכן להפחתת שיעורי ההיוון בחלק מצומצם מהנכסים, בשיעור של עד 0.25%.

בסיכום הרבעון הרביעי של 2015 הכנסותיה של מליסרון עלו ב-1% ל-315 מיליון שקל כאשר ברבעון זה רשמה החברה את עיקר עליית שווי הנכסים, כך שהרווח הרבעוני נשק ל-400 מיליון שקל - סכום המשקף קפיצה של 55% ביחס לרווח ברבעון המקביל של 2014.

אבי לוי, מנכ"ל החברה, אמר היום כי "מליסרון מסיימת שנה מוצלחת עם שיפור בפרמטרים התפעוליים והפיננסיים ומציגה המשך ירידה בשיעור המינוף". למרות הנתונים הלא מעודדים המתפרסמים בחודשים האחרונים אודות ההאטה במשק המקומי וההשפעה השלילית של הרעת המצב הביטחוני על עסקי הקמעונאות, לוי מספר כי החברה הציגה "עלייה בפידיונות השוכרים, ואם הפדיונות גבוהים גם שכר הדירה יהיה גבוה. ככל שנשכיל לגרום לכך שאנשים יבואו לקניונים שלנו וייהנו מחוויה יותר מוצלחת, כך נוכל להעלות את שכר הדירה. מסך העוגה צריך לדאוג שהחלק שלנו יהיה גדול יותר מהמתחרים, ומה שצריך לעשות הוא להביא בשורה ולהיות ייחודי ושונה". בכלל, לוי מסרב להצטרף לרואי השחורות וקובע כי "המצב בענף לא כל כך נורא ובמבט קדימה אני אופטימי".

- אז למה התחושה היא אחרת?

"יכול להיות שיש תחושה בשנתיים האחרונות שהמצב רע, כי המתחמים החדשים לא ממש מצליחים, למשל אלה של עזריאלי בקרית-אתא, עכו, רמלה ועוד. אבל, לדוגמה, בבאר שבע, שם כולם מדברים על התחרות, יש לנו בשנתיים האחרונות צמיחה של 35% בפדיונות, תפוסה של 93% והמגמה שם מאוד ברורה. זה בגלל שאנחנו מצליחים להביא בשורה לשוק".

תנפיק שתי סדרות אג"ח חדשות

מליסרון, שבשליטת ליאורה עופר המשמשת כיו"ר שלה, עוסקת בתחום הנדל"ן המניב בשני ענפים עיקריים: קניונים ומרכזים מסחריים תחת המותג קניוני עופר, ופארקים למשרדים ולתעשייה עתירת ידע. בסוף 2015 החזיקה מליסרון ב-25 נכסים מניבים עם כ-666 אלף מ"ר שטחי השכרה בשיעור תפוסה של 97%. סך שווי נכסיה להשקעה עלה ב-6.8% ל-14.5 מיליארד שקל. בין נכסיה הבולטים ניתן להזכיר את הקריון בקרית ביאליק ששוויו עומד על קרוב ל-2.2 מיליארד שקל, וקניון רמת אביב בתל אביב, בו היא מחזיקה ב-73% בשווי דומה (כלומר, חלקה של מליסרון בקניון מוערך על ידה בשווי של 2.2 מיליארד שקל).

במקביל לדוחות הודיעה מליסרון על חלוקת דיבידנד של 50 מיליון שקל לבעלי מניותיה. מניית מליסרון התחזקה בכ-5% בשנה החולפת ומשקפת לחברה שווי של 5.8 מיליארד שקל. עוד דיווחה היום מליסרון כי דירקטוריון החברה אישר לה הנפקת שתי סדרות אג"ח חדשות (י"ד ו-ט"ו), שאחת מהן תובטח בשיעבוד על קניון עופר פתח-תקוה, המשועבד כיום בשיעבודים קודמים למחזיקי האג"ח שלה ושל בריטיש ישראל, והשנייה ללא ביטחונות. בנוסף מעוניינת מליסרון לבצע הרחבת סדרת אג"ח, ובסך הכל לגייס סכום בטווח שבין 700 מיליון שקל ל-1 מיליארד שקל.

תוצאות מליסרון

עוד כתבות

סניף יוחננוף / צילום: יח''צ

עקפה את רמי לוי: רשת יוחננוף כבר נסחרת בשווי של כ־5 מיליארד שקל

למרות שהיא מוכרת פחות מרמי לוי, שיעורי הרווח של יוחננוף גבוהים יותר: "אחד היתרונות הגדולים שלהם זה הנדל"ן, הם מתייחסים לקרקעות שבבעלותם כמו שהם מתייחסים למלגזה"

בועז מירוני, מנהל מחלקת המחקר באנליסט / צילום: מרי רון

"למי שמאמין במשק הישראלי": הבכיר שממליץ על הסקטור שטס ב-140% בשנתיים

בועז מירוני, מנהל מחלקת המחקר באנליסט, מאמין בבורסה בת"א, גם אחרי תשואה של 100% בשנתיים ● הוא מעריך כי מבין שני הסקטורים המצטיינים של השנה יש הזדמנות רק בבנקים ● ממליץ על מניות אנרגיה: "לא יודע אם ג'מיני ינצח את ChatGPT, אבל שניהם יצטרכו חשמל" ● ולמה כדאי להתרחק ממדד הביטוח?

יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל, מייסדי ארמיס / צילום: ארמיס

האקזיט הרביעי בגודלו אי פעם: ארמיס הישראלית נמכרת

חברת ניהול התהליכים האמריקאית ServiceNow תרכוש את ארמיס הישראלית ב-7.75 מיליארד דולר במזומן ● זוהי עסקת ההייטק הרביעית בגודלה אי פעם בישראל ● קרן אינסייט פרטנרס צפויה לגרוף תשואה של מיליארדים, ובמקביל המייסדים והעובדים יהנו מחבילות שימור נדיבות

קניות באינטרנט. תקרת הפטור ממע''מ תוכפל / אילוסטרציה: Shutterstock, Natee Photo

הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל יוכפל: מה עומד להשתנות כבר מחר, ומי ייפגע בדרך?

מחר צפוי להיכנס לתוקף צו שמכפיל את תקרת הפטור ממע"מ, מכס ומס קנייה על חבילות ביבוא אישי, מ־75 דולר ל־150 דולר ● למה הקמעונאים נאבקים במהלך, האם זה באמת יוריד את יוקר המחיה, ומה קורה בעולם? ● גלובס עושה סדר

גלולת ההרזיה וויגובי של נובו נורדיסק / צילום: נובו נורדיסק

גלולת ההרזיה של נובו נורדיסק אושרה: מתי היא תגיע לישראל?

החברה הדנית הקדימה את המתחרה הגדולה שלה אלי לילי באישור הגלולה להרזיה בארה"ב, והמניה שלה הגיבה בעלייה ● למי המוצר מיועד, והאם נובו נורדיסק תחזור לעמדת הובלה?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

שר האוצר סמוטריץ' חתם על הצו: ממחר - הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל יעלה ל-150 דולר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הודיע כי חתם על הצו שיעלה את הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל מ-75 ל-150 דולר ● המשמעות: החל ממחר התקרה החדשה תיכנס לתוקף ● בעלי עסקים ואיגוד לשכות המסחר תוקפים: המהלך יפגע במשק ובסופו של דבר בצרכנים ● סמוטריץ': "אין סיבה שנשלם יקר, יכול להיות פה זול"

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

צים שוב דחתה הצעת רכישה של גליקמן: "מעריכה בחסר משמעותי"

בד בבד מדווחת חברת התובלה הימית כי קיבלה "הצעות תחרותיות ממספר גורמים אסטרטגיים לרכישת כל מניות החברה,הנבחנות תוך התמקדות בהשאת ערך משמעותי לבעלי המניות"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

ממוצע המשכנתאות בנובמבר - הנמוך ביותר ב-7 החודשים האחרונים

נתוני בנק ישראל מגלים ירידות מסוימות בהיקפי המשכנתא הממוצעת שנלקחה בחודש שעבר, ואף ירידה קלה בהיקף המשכנתאות בפיגור ● ממוצע כלל המשכנתאות שנלקחו בנובמבר הגיע ל-1.023 מיליון שקל, שהוא הנמוך ביותר מאז אפריל השנה

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

הלם באירופה: האמריקאים מטילים סנקציות על בכירים באיחוד

הממשל האמריקאי הטיל סנקציות על בכירים באיחוד האירופי שפעלו כדי לחייב רשתות חברתיות לנטר שיח מסית ואלים ● בין הסנקציות שהוטלו: איסור כניסה לארה"ב ● באיחוד האירופי הגיבו בתדהמה, האמריקאים טוענים כי מדובר ב"צנזורה"

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

מכונת המימושים של קרן פימי: 7 חברות שהניבו 2.6 מיליארד שקל בשנה

קרן פימי רכבה על הגאות בבורסה המקומית וביצעה מימושים בשבע חברות ציבוריות שבשליטתה, שרובן פועלות בסקטור הביטחוני ● רוב המימושים הוכרו כרווח, ובשוק מעריכים: "אם הבורסה תמשיך לעלות, פימי תממש באופן דומה גם בשנה הבאה ותנפיק לפחות 2 חברות"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות - ביום השביעי ברציפות; המדדים בשיא

הדולר נסחר סבהב כ-3.18 שקלים, שיא של כ-4 שנים ● חוקרי רשות ניירות ערך פשטו על משרדי אירודרום ● שיכון ובינוי: טרם התקבלה החלטה למכירת מניות שוב אנרגיה ● איי.סי.אל חתמה על חוזים ארוכי טווח עם לקוחות בסין ● בבנק מזרחי מסמנים את הסקטורים המומלצים בשוק ההון המקומי ב-2026

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר האוצר רוצה להטיל מס רווחי יתר של 15% על הבנקים - גבוה מהמלצת הוועדה

המס צפוי להכניס לקופת המדינה 1.13 מיליארד שקל בשנה הקרובה, ולטפס ל-1.5 מיליארד שקל מדי שנה עד לסוף העשור ● איגוד הבנקים בתגובה: "בניגוד לעמדת הצוות המקצועי שהוא עצמו מינה, שר האוצר קיבל החלטה שרירותית ללא כל היגיון כלכלי ובניגוד לאינטרס הציבורי"

יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל, מייסדי ארמיס / צילום: ארמיס

"הנפקה היא לא מטרה בפני עצמה": מאחורי הקלעים של האקזיט הרביעי בגודלו אי פעם

חברת התוכנה ServiceNow הודיעה אתמול על רכישת חברת הסייבר ארמיס בכ־8 מיליארד דולר - האקזיט הרביעי בגודלו שנרשם בישראל אי פעם ● יבגני דיברוב, מנכ"ל ומייסד־שותף של ארמיס, ופבלו שטרן, סגן נשיא בכיר ומנהל חטיבת תהליכים טכנולוגיים ב־ServiceNow, חושפים בראיון לגלובס איך נסגרה העסקה

החשיפה האמריקאית שמעיבה על פגישת נתניהו וטראמפ בשבוע הבא

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תמיכה ישראלית חשאית בדרוזים בסוריה נחשפה בדיווח אמריקאי, בית משפט בבריטניה הרשיע שני תושבים בתכנון מתקפת טרור נגד יהודים, והאם תוקם ועדת חקירה ממלכתית לטבח בסידני שבאוסטרליה? • כותרות העיתונים בעולם

ניידת שידור של גלי צה''ל / צילום: עינת לברון

העתירות על סגירת גלי צה"ל יידונו בבג"ץ בסוף ינואר, לא הוצא צו להקפאת ההחלטה

השאלה המשפטית שתעלה בבג"ץ נוגעת לעצם ההליך עצמו: האם ישנה חובה לבצע את סגירת גלי צה"ל בחקיקה ראשית - או שמא מספיקה החלטת ממשלה ● עובדי גלי צה"ל: "החלטת הממשלה היא החלטה בלתי חוקית שהתקבלה בחוסר סמכות, מתוך שיקולים זרים ובהיעדר תשתית עובדתית מספקת"

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: אלעד זגמן, ענבה, לע''מ

הכפלת הפטור ממע"מ נכנסה לתוקף: איך יסתיימו המהלכים הבאים של השר סמוטריץ'

בניגוד לעמדת אגף התקציבים במשרד, שר האוצר חתם על הצו שיעלה את תקרת הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל מ־75 ל־150 דולר ● בעלי עסקים ואיגוד לשכות המסחר מחו נגד המהלך וטענו כי יפגע בעסקים הקטנים ● המאבקים הבאים: הטלת מס רווחי יתר של 15% על הבנקים, רפורמת החלב, החזרת המס על בעלי קרקעות פנויות והטלת מס יסף על משקיעי נדל"ן

האם אלטשולר עומדים לאבד בקרוב את הבכורה בשוק הגמל? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

במיטב מגייסים לקוחות בדרך לתואר היוקרתי. ומי מאבדים לקוחות?

מיטב, אנליסט ומור גייסו כל אחד יותר ממיליארד שקל בחודש נובמבר, והם גם שיאני הגיוסים מתחילת השנה ● מנגד, באלטשולר שחם ממשיכים לאבד כספים בקצב גבוה - 2 מיליארד שקל בחודש - והם בדרך לאבד את תואר "חברת הגמל הגדולה ביותר" ● ילין לפידות רשם שיא חודשי של פידיונות, ומה עשו חברות הביטוח?

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

רשות התחרות סיימה את הבדיקה: האם אל על תיקנס בגלל מחירי הטיסות?

רשות התחרות סיימה בדיקה כלכלית ומשפטית שנועדה לקבוע האם אל על ניצלה את מעמדה כמונופול בקווי טיסה מסוימים בתקופת המלחמה ● עפ"י המסתמן, על החברה יוטל עיצום כספי שגובהו טרם נקבע, ושעשוי להגיע עד כ-118 מיליון שקל

רה''מ בנימין נתניהו לצד ראשי ממשלת יוון וקפריסין בפסגה המשולשת בירושלים / צילום: Reuters, ABIR SULTAN

ישראל, יוון וקפריסין עלולות למצוא עצמן בהתנגשות עם טורקיה

פסגת ישראל־יוון־קפריסין הובילה להערכות כי העבודות על פרויקט האינטרקונקטור יחלו כבר ב־2026 ● בתכנון: כבל תת־ימי שיחבר את רשת החשמל בישראל לאירופה, ויהווה חלק מ־IMEC ● מנגד, טורקיה טוענת שחלק מהשטח הימי שלה, והמדינות מסתכנות בעימות ישיר

גמל להשקעה או פוליסות חיסכון? / צילום: Shutterstock

פוליסות חיסכון מול גמל להשקעה: מה ההבדלים, איפה מרוויחים יותר, ומי המנהלים המובילים בתשואות

לקופות הגמל להשקעה יש יתרונות ברורים על פני פוליסות חיסכון, ובכל זאת הן מנהלות חצי מכמות הכסף ● אחת הסיבות: חברות הביטוח מתרכזות בפוליסות החיסכון, הרווחיות יותר מבחינתן ● מובילי התשואות בפוליסות החיסכון - איילון השנה ומיטב ב-3 שנים. בגמל להשקעה: הראל, מנורה וכלל ● וכיצד קורה שהראל ראשונה בתשואות במוצר אחד אך בתחתית באחר?