גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רווחי ענקית הקניונים מליסרון זינקו בכ-30% ל-685 מ' ש'

אבי לוי, מנכ"ל החברה שבשליטת ליאורה עופר, מסרב להתרגש מההאטה הכללית ומהחרפת המצב הביטחוני ומצהיר כי הוא דווקא אופטימי לגבי הצפוי בעתיד ■ מליסרון תחלק דיבידנד של 50 מיליון שקל

למרות סימני ההאטה במשק והתחרות הגוברת בין שטחי המסחר המתרבים ברחבי הארץ, הצליחה ענקית הנדל"ן המניב מליסרון  לשמור בסיכום 2015 על יציבות בשורת ההכנסות. אלה התקרבו ל-1.3 מיליארד שקל, בזמן שהחברה נהנתה מעליית שווי נכסים שסייעה לה להציג קפיצה של 29% ברווחיה, לסכום מרשים של 685 מיליון שקל.

נתונים נוספים שמציגה מליסרון בסיכום שנתי הם צמיחה של 2.8% ברווח התפעולי הנקי (NOI) שלה מנכסים זהים ל-1 מיליארד שקל, וקפיצה של 9.7% בתזרים המזומנים השוטף (FFO) ל-521 מיליון שקל. במליסרון מייחסים את השיפור בתזרים המזומנים בין היתר לירידה בתשלומי ריבית, צמיחת הרווח התפעולי, עלייה בדיבידנדים מחברות כלולות וירידה בהוצאות השיווק.

כאמור, מליסרון נהנתה מעליית שווי נכסיה, בקרוב ל-330 מיליון שקל, זאת לאחר שב-2014 עלה שווי הנכסים ב-187 מיליון שקל. את הצמיחה הזו מייחסים בחברה בעיקר לשיפור ברווח התפעולי הנקי (NOI) וכן להפחתת שיעורי ההיוון בחלק מצומצם מהנכסים, בשיעור של עד 0.25%.

בסיכום הרבעון הרביעי של 2015 הכנסותיה של מליסרון עלו ב-1% ל-315 מיליון שקל כאשר ברבעון זה רשמה החברה את עיקר עליית שווי הנכסים, כך שהרווח הרבעוני נשק ל-400 מיליון שקל - סכום המשקף קפיצה של 55% ביחס לרווח ברבעון המקביל של 2014.

אבי לוי, מנכ"ל החברה, אמר היום כי "מליסרון מסיימת שנה מוצלחת עם שיפור בפרמטרים התפעוליים והפיננסיים ומציגה המשך ירידה בשיעור המינוף". למרות הנתונים הלא מעודדים המתפרסמים בחודשים האחרונים אודות ההאטה במשק המקומי וההשפעה השלילית של הרעת המצב הביטחוני על עסקי הקמעונאות, לוי מספר כי החברה הציגה "עלייה בפידיונות השוכרים, ואם הפדיונות גבוהים גם שכר הדירה יהיה גבוה. ככל שנשכיל לגרום לכך שאנשים יבואו לקניונים שלנו וייהנו מחוויה יותר מוצלחת, כך נוכל להעלות את שכר הדירה. מסך העוגה צריך לדאוג שהחלק שלנו יהיה גדול יותר מהמתחרים, ומה שצריך לעשות הוא להביא בשורה ולהיות ייחודי ושונה". בכלל, לוי מסרב להצטרף לרואי השחורות וקובע כי "המצב בענף לא כל כך נורא ובמבט קדימה אני אופטימי".

- אז למה התחושה היא אחרת?

"יכול להיות שיש תחושה בשנתיים האחרונות שהמצב רע, כי המתחמים החדשים לא ממש מצליחים, למשל אלה של עזריאלי בקרית-אתא, עכו, רמלה ועוד. אבל, לדוגמה, בבאר שבע, שם כולם מדברים על התחרות, יש לנו בשנתיים האחרונות צמיחה של 35% בפדיונות, תפוסה של 93% והמגמה שם מאוד ברורה. זה בגלל שאנחנו מצליחים להביא בשורה לשוק".

תנפיק שתי סדרות אג"ח חדשות

מליסרון, שבשליטת ליאורה עופר המשמשת כיו"ר שלה, עוסקת בתחום הנדל"ן המניב בשני ענפים עיקריים: קניונים ומרכזים מסחריים תחת המותג קניוני עופר, ופארקים למשרדים ולתעשייה עתירת ידע. בסוף 2015 החזיקה מליסרון ב-25 נכסים מניבים עם כ-666 אלף מ"ר שטחי השכרה בשיעור תפוסה של 97%. סך שווי נכסיה להשקעה עלה ב-6.8% ל-14.5 מיליארד שקל. בין נכסיה הבולטים ניתן להזכיר את הקריון בקרית ביאליק ששוויו עומד על קרוב ל-2.2 מיליארד שקל, וקניון רמת אביב בתל אביב, בו היא מחזיקה ב-73% בשווי דומה (כלומר, חלקה של מליסרון בקניון מוערך על ידה בשווי של 2.2 מיליארד שקל).

במקביל לדוחות הודיעה מליסרון על חלוקת דיבידנד של 50 מיליון שקל לבעלי מניותיה. מניית מליסרון התחזקה בכ-5% בשנה החולפת ומשקפת לחברה שווי של 5.8 מיליארד שקל. עוד דיווחה היום מליסרון כי דירקטוריון החברה אישר לה הנפקת שתי סדרות אג"ח חדשות (י"ד ו-ט"ו), שאחת מהן תובטח בשיעבוד על קניון עופר פתח-תקוה, המשועבד כיום בשיעבודים קודמים למחזיקי האג"ח שלה ושל בריטיש ישראל, והשנייה ללא ביטחונות. בנוסף מעוניינת מליסרון לבצע הרחבת סדרת אג"ח, ובסך הכל לגייס סכום בטווח שבין 700 מיליון שקל ל-1 מיליארד שקל.

תוצאות מליסרון

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בתל אביב; מדד ת"א־נפט וגז נפל במעל 3%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.2% ● טאואר צנחה במעל 8%, נייס עלתה בכ-4% ● וול סטריט מסכמת סוף שבוע מטלטל נוסף, ודברים שנשא אחד מבכירי הפד הזניקו את ההסתברות להורדת ריבית בארה"ב ● מחר, בשוק מצפים לראות הורדת ריבית של בנק ישראל ● וגם: האנליסט שמעריך - "שוק המניות האמריקאי לא יציב"

בנקים בישראל

הבנקים חילקו דיבידנד של 5 מיליארד שקל לציבור – אז מדוע בשוק לא מתלהבים?

הרווח של הבנקים צמח, התשואה על ההון רשמה נתונים מרשימים, וגם בחלוקת הדיבידנדים חלה עלייה חדה ● אך למרות זאת, בשוק מתריעים משינוי המגמה: "יש להיות ערים לשחיקה באיכות הנכסים ולתוצאות חלשות יותר בהמשך" ● ואיך דווקא דעיכת המלחמה עלולה לייצר קשיים כלכליים לבנקים?

מנכ''ל בזק, ניר דוד, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל בזק: "ביטול ההפרדה המבנית יעשה שינוי משמעותי וישפיע על יוקר המחיה"

ניר דוד, מנכ"ל בזק, אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "ישראל יכולה להפוך לצומת תקשורת עולמי, וזו הזדמנות גדולה" ● הוא הוסיף כי המשקיעים הזרים חוזרים לישראל: "הפוטנציאל עומד להתפוצץ"

מנכ''ל קבוצת הפניקס, אייל בן סימון, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אייל בן סימון: "הפניקס היא מחוללת התחרות המרכזית בעולם הפיננסי"

מנכ"ל הפניקס אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי עוד לפני הכלכלה, "אנו חייבים להבין שמדינת ישראל צריכה תוכנית ארוכת-טווח" ● לגבי החוסן של הכלכלה הישראלית הוא טוען: "הרבה מדינות היו רוצות יחס חוב-תוצר כמו שלנו" ● וגם: מה הוא חושב לגבי הכוח של המתווכים הפיננסיים בישראל?

מנכ''ל דוראל, יוני חנציס, בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל קבוצת דוראל: "כל מתקן אנרגיה מתחדשת שנכנס לפעולה מוריד לכולם את חשבון החשמל"

יוני חנציס שוחח במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס על החשיבות של תחום האנרגיה המתחדשת למשק החשמל וכן על פעילותה של דוראל בארץ ובעולם ● "שוק החשמל העולמי חייב אגירה לשעות שאחרי שהשמש שוקעת. בלי זה, לא נוכל לוותר על התלות באנרגיה קונבנציונלית"

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תדמית הפקות

הצהרת רה"מ נתניהו על חיסול רמטכ"ל חיזבאללה: "לא נאפשר לחיזבאללה להוות איום על מדינת ישראל"

צה"ל תקף מהאוויר את המחבל עלי טבטבאי, רמטכ"ל חיזבאללה בפועל • לשכת רה"מ: "ישראל נחושה לפעול להשגת מטרותיה בכל מקום ובכל זמן" ● האחריות למחדל 7 באוקטובר: ראש אמ"ן שלומי בינדר יסיים את תפקידו לבקשתו, ובנוסף, האלופים עודד בסיוק, אהרון חליוה וירון פינקלמן הודחו • גם מפקד 8200 לשעבר יוסי שריאל וקמ"ן אוגדת עזה במלחמה סא"ל א' יודחו ● עדכונים שוטפים

פרופ' יצחק קרייס בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שיבא: "זו המהפכה הכי גדולה בבריאות מאז ימי היפוקרטס"

במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס אמר פרופ' יצחק קרייס כי הבינה המלאכותית יכולה "לשנות את כל הדרך שבה תחום הבריאות פועל" • לדבריו, אחוזי הצלת החיים בבתי החולים בישראל עומדים על יותר מ־99% • על השת"פ עם אנבידיה אמר: "פרויקט שיאפשר לנו לפצח 98% מה־DNA"

אל''מ במיל' ניצן אלון בוועידת ישראל / צילום: כדיה לוי

"שנתיים של סערת רגשות": האלוף ניצן אלון מדבר לראשונה על מפקדת השבויים והנעדרים

ראש מפקדת השבויים והנעדרים סיפר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס על מאמצי שחרור החטופים בשנתיים האחרונות, המתיחות מול הדרג המדיני והתוכניות שלו להתחלה החדשה באזרחות ● "למדינת ישראל יש אחריות לתקן את מה שאפשר. אנחנו נמצאים בתחילתו של ריפוי ושיקום שממנו אפשר לצמוח"

גבי בוגנים / צילום: פזית אסולין

הרכישה הסתבכה: אקסל טוענת לטעות של 20 מיליון שקל בדוחות סינאל

לאחר שרכשה את השליטה בחברת התוכנה ב־93 מיליון שקל, טוענת אקסל כי סינאל רשמה בעבר הכנסות יתר של 20 מיליון שקל בשל הפרשה שגויה ● המוכר: "אולי רוצים לשפר תנאי העסקה"

ענת לוין, ליאת חזות ולימור בקר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מה יקרה לכסף שלכם ב-2026? שלוש מנהלות השקעות בכירות עונות

פאנל המנכ"ליות הבכירות בוועידת ישראל לעסקים של גלובס סימן את 2026 כשנה של הכרעות ● לימור בקר מהמילטון ליין צופה שחלק גדול מהצמיחה העתידית בכלל לא יקרה בבורסה - אלא בחברות הפרטיות ● ענת לוין מבלקרוק סבורה שבקרוב נבין באילו מחברות הבינה המלאכותית הסיכון עולה על כדאיות ההשקעה ● וליאת חזות מהפועלים אקוויטי חושבת שדווקא העובדה שהרבה רוכשים ישבו על הגדר בשוק המגורים מייצרת הזדמנות

קורנליוס קורנליו בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

שגריר קפריסין: "הביקורת על ישראל עצומה, אבל רק כאן מבינים את המציאות של המדינה"

שגריר קפריסין בישראל, קורנליוס קורנליו, אומר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי היחסים הכלכליים בין המדינות רחוקים ממיצוי - לא רק תיירות ונדל"ן אלא גם הייטק ואנרגיה ● עוד אמר: "אל תשכחו שיש לכם חברים באיחוד האירופי, חשוב לא לסגור דלת לאיחוד"

ועידת ישראל לעסקים ה-32

ועידת ישראל ה-32 יוצאת לדרך בהשתתפות צמרת המשק

ועידת ישראל לעסקים של גלובס היא הוועידה הוותיקה והחשובה בישראל. במסגרתה מתקיימים מושבים בתחומים: השקעות, תשתיות, הייטק וחדשנות, בריאות ועוד ● בין המשתתפים: ג׳ייסון גרינבלט, שליח הבית הלבן למזרח התיכון לשעבר, יו"ר צ'ק פוינט, מנכ"ל שיבא, מנכ"לי הפועלים, הפניקס, בזק, תנובה, אלקטרה צריכה, תורפז תעשיות, מנכ"ל הבורסה ורבים נוספים ● עוד בין המשתתפים: השחקן והאקטיביסט הפרו-ישראלי מייקל רפפורט והאלוף במיל' ניצן אלון, ראש מפקדת השבויים והנעדרים לשעבר, בהופעה ראשונה

פרופ' רוני גמזו, יו''ר מגדל אחזקות, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: שלומי יוסף

פרופ' רוני גמזו: "תמיד ארגיש החמצה שלא הייתי מנכ"ל הכללית"

יו"ר מגדל אחזקות, מנכ"ל בית החולים איכילוב בעבר, אמר עוד בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "הפער בין שיבא לאיכילוב הוא רק בכותרות; ברמת הרופאים והרפואה לא רק שאין פער - איכילוב מוביל"

יו'' אגד אמיר לוי / צילום: שלומי יוסף

יו"ר אגד אמיר לוי על הנפקה אפשרית: "זו חברה קלאסית לשוק ההון"

אמיר  לוי התארח בוועידת ישראל לעסקים של גלובס וקרא למנות בדחיפות ממונה חדש לאגף התקציבים, להימנע מתוספות מוגזמות לתקציב הביטחון - ורמז כי אגד במסלול להנפקה, אחרי השבחתה: "אנחנו מחזקים את הממשל התאגידי" ● על משבר התחבורה בישראל: "צריך לשטוף את המדינה עם נתיבי תחבורה ציבורית ולצאת במכרז אגרות הגודש"

דרור בין בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות: "נדרשת עליית מדרגה בהשקעות דיפטק, הן גל הצמיחה הבא של ההייטק בישראל ובעולם"

בהרצאה בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר דרור בין מנכ"ל רשות החדשנות, כי 2025 רושמת כבר עתה את שיא האקזיטים בישראל בהיקף של 71 מיליארד דולר ● לצד זאת, בין הזהיר מפני הירידה במספר הסטארט-אפים החדשים וקרא לגוון את ההשקעות בהייטק כך שלא יתמקדו רק בסייבר ובתוכנה

חנן שטיינהרט בוועידת ישראל לעסקים / צילום: ש

חנן שטיינהרט: "שוק האג"ח האמריקאי הוא סכנת נפשות, הבינה המלאכותית לא תציל אותנו בזמן"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר חנן שטיינהרט כי החוב האמריקאי גדל בשני טריליון דולר בחודשים האחרונים, וכי הריבית על החוב גבוהה משמעותית מקצב הצמיחה הכלכלית ● "הריבית על כל החוב האמריקאי היא פי שלוש וחצי מהגידול בתל"ג בשנה", ציין בדבריו

נדב חנין, סמנכ''ל שיווק וחדשנות באל על, בוועידת ישראל / צילום: כדיה לוי

סמנכ"ל אל על: "יש אנומליה בין ביקוש והיצע בעולם התעופה"

נדב חנין, סמנכ"ל השיווק והדיגיטל של אל על, הסביר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי מחסור עולמי במטוסים ובמנועים ● על הביקורת שהופנתה נגד החברה במהלך המלחמה: "שעות הטיסה שלנו טובות יותר, הצוותים כחול־לבן - ויש לזה ערך" ● על הקמת בסיס פעילות מקומי לוויזאייר אמר כי כללי הרגולציה השונים יוצרים אי־שוויון

יאן לקון. זכה בפרס טיורינג הנחשב / צילום: Reuters, Ron Sachs - CNP

40 שנה הוא צדק לגבי הבינה המלאכותית. עכשיו הוא חושב שכולם טועים

יאן לקון המציא רכיבי בסיס רבים של ה-AI המודרני ● כעת האיש החריג במטא משוכנע שרוב השחקנים בתחום מסונוורים ממודלי שפה גדולים כמו ChatGPT ושבתוך חמש שנים לכל היותר, הם יעלמו: "אף אדם שפוי לא ישתמש בהם יותר"

''כסף על הרצפה'' / צילום: Shutterstock

"כסף על הרצפה": האם גל ההנפקות של תל אביב בדרך להפוך לצונאמי?

אחרי שלוש שנות בצורת, שוק ההנפקות של ת"א התעורר לחיים עם קרוב ל–20 חברות חדשות שהצטרפו לבורסה ● מה השתנה, האם הגל הנוכחי יהפוך לצונאמי, וגם: למה כולם רוצים להחזיק פתאום בחברת חיתום ● גלובס צולל למהפכה של הבורסה: "לא נגיע ל־100 הנפקות כמו ב־2021, אבל יהיו כמה עשרות חברות גדולות שינפיקו"

מנכ''ל קבוצת חיפה, מוטי לוין, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

מוטי לוין: "ביטחון תזונתי הוא עניין קיומי, זה האיום שמבפנים"

מנכ"ל קבוצת חיפה אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אפשר להגיע למצב של ביטחון מזון ברוב הגידולים; הרבה מהמצוקות יכולות להיפתר ע"י יישום מסקנות הוועדה של משרד החקלאות וביטחון המזון, דרך מענקים, הקצאות מים ורגולציה"