גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבוטיק של ילין ולפידות הניב להם יותר מ-200 מיליון שקל ב-8 שנים

עיקר ההכנסה של השניים, שמחזיקים יחד 50% בבית ההשקעות ילין לפידות (לצד לידר שוקי הון) היא מהדיבידנדים שהשניים מקבלים עבור החזקתם ■ מחזיקים בידיהם במניות של בית ההשקעות שהקימו, ששוות מאות מיליוני שקלים

218 מיליון שקל - זהו היקף ההכנסות של דב ילין ויאיר לפידות, מייסדי ומנהלי בית ההשקעות ילין-לפידות, בשמונה השנים האחרונות. מדובר בהכנסות בהיקף ממוצע של כמעט 30 מיליון שקל שקיבלו השניים בכל אחת מהשנים מאז 2008 ועד היום.

עיקר ההכנסה של השניים, שמחזיקים יחד 50% בבית ההשקעות (לצד החברה הציבורית לידר שוקי הון) היא מהדיבידנדים שהשניים מקבלים עבור החזקתם. דב ילין ויאיר לפידות, אשר זוכים להערכה רבה בשוק על מקצוענותם, הקימו את ילין-לפידות מאפס, בשנת 2004. מלכתחילה הם מיצבו אותו כ"בוטיק" השם דגש על ניהול השקעות ואנליזה. כיום מדובר בבית השקעות גדול, צומח, המציג רווחיות יוצאת דופן בענף, וזאת הודות לתשואות גבוהות שהם רושמים לאורך זמן.

שניהם רואי חשבון בעלי ניסיון עשיר בשוק ההון. ילין כיהן בעבר כשותף וכמנהל בכיר בחברת דש ני"ע והשקעות, כשייסד את קופות הגמל של דש וניהל את ההשקעות בקופות הגמל ובקרנות ההשתלמות שלה בין השנים 1994-2003. לפידות שימש במשך 13 שנים כמנכ"ל חברת הייעוץ נשיונל קונסלטנטס (N.C) מקבוצת בנק לאומי.

קצת יותר מעשור לאחר שהקימו את בית ההשקעות המשותף השניים צברו כאמור מאות מיליוני שקלים בשכר ובדיבידנדים. ואולם, המספרים האמורים לא מגלים את כל התמונה. המגמה, מבחינתם של לפידות וילין, טובה בהרבה מהמספרים המרשימים גם כך שהם מציגים.

מדוע? משום הגידול בהכנסות וברווחי בית ההשקעות שאותו הם מנהלים, שהרוויח בשמונה השנים האמורות כ-353 מיליון שקל. כך, בעוד שאצל מייסדי חברת הברוקרים הוותיקה אנליסט, למשל, מצאנו לאחרונה גרף יורד משנה לשנה בכל הקשור לדיבידנדים ולהכנסות הכוללות שלהם מבית ההשקעות שייסדו, הרי שאצל לפידות וילין מדובר במגמה הפוכה.

סך הכנסותיהם של השניים משכר (במונחי עלות) וחלקם בדיבידנדים (לא כולל דיבידנד בהיקף כולל של 22 מיליון שקל, שעליו הוכרז ברבעון הראשון ב-2016), הגיע ב-2015 לכ-54.1 מיליון שקל, סכום הגבוה ביותר מ-40% מהסכום הכולל שקיבלו השניים ב-2014. השינוי נובע מהיקף הדיבידנד שחילק בית ההשקעות ב-2015.

ב-2014 קיבלו השניים סך של כ-38.5 מיליון שקל, שהיה גבוה בכ-27% מהסכום שקיבלו ב-2013. אז דובר על עלייה של כ-52% ביחס לתגמולים ולדיבידנדים שקיבלו מבית ההשקעות ב-2012. קודם ל-2008, כך על פי דוחות לידר שוקי הון, ילין לפידות לא חילק דיבידנדים, וגם רווחיו היו נמוכים יותר מכפי שהם כיום.

בית ההשקעות שבניהול השניים מציג הצלחה בשלל תחומי הפעילות שלו: גמל והשתלמות; קרנות נאמנות וגם ניהול תיקים, שם הם נהנים מגידול עקבי בנכסים המנוהלים, הודות למוניטין הטוב שיצרו לבית ההשקעות, וכפועל יוצא רושמים גידול נאה גם בהכנסות. עקב כך נראה שהשניים ימשיכו ליהנות מהכנסות ניכרות גם בעתיד הנראה לעין. באשר לשכרם, ילין ולפידות זכאים למענק שנתי של 5% מהרווח השנתי לפני מס של בית ההשקעות, והחל מ-2014, המענק שהם מקבלים מוגבל ברף של 3.2 מיליון שקל לשנה.

ומה הלאה? בלידר שוקי הון ציינו בדוחות ל-2015 כי "נכון למועד דוח זה, החברה מנהלת מו"מ עם ילין ולפידות לעדכון תנאי הסכם ההשקעה בחברת ילין-לפידות, ותנאי הסכמי הניהול של חברת ילין-לפידות עם ילין ולפידות (באמצעות חברות בשליטתם). במסגרת המו"מ דנים הצדדים, בין היתר, בהארכת הסכמי הניהול של ילין ולפידות, קביעת תקרה לעלות השכר השנתית של ילין ולפידות, השעיית מנגנון הבמב"י בין הצדדים ובעדכונים נוספים בזכויות הצדדים על פי ההסכמים הנ"ל".

הרווח גם של לידר

כאמור, מדובר בבוננזה אדירה לא רק עבור השניים, אלא גם עבור חברת לידר שוקי הון, שעוסקת בתחומי שוק ההון: חיתום, הנפקות, ברוקראז' ומסחר בני"ע ובמכשירים פיננסיים, ושנסחרת כיום בבורסה לפי שווי של כ-555 מיליון שקל. לידר שוקי הון, שבשליטת לידר השקעות של יורשי דן דוד, נסחרת לפי שווי גבוה יותר מזה של אי.בי.אי הוותיק יותר (שעומד על כ-329 מיליון שקל) ושל אנליסט הקטן יותר (שעומד על כ-173 מיליון שקל). למעשה, לידר שוקי הון - שעיקר הנכסים שלה הם ההחזקה במחצית מבית ההשקעות ילין לפידות - שווה לא הרבה פחות מבתי השקעות הגדולים הרבה יותר: מיטב דש (שנסחר לפי שווי של כ-733 מיליון שקל) ואקסלנס (שנסחר לפי שווי של כ-783 מיליון שקל).

עבור לידר שוקי הון, ההשקעה בילין לפידות בוצעה בתנאים חלומיים, שמסבירים נסיקה של כ-560% במניית לידר שוקי הון ביחס למועד שקדם לתחילת רכישת המניות בילין לפידות. באפריל 2006 היא שילמה כ-9.2 מיליון שקל בתמורה להקצאה ולהעברה של מניות בית ההשקעות, שהיוו כ-30% מההון של ילין-לפידות. מספר חודשים לאחר מכן, באוקטובר 2006, השלימה לידר רכישה של 50% מהון המניות ומזכויות ההצבעה בבית ההשקעות ילין-לפידות, לאחר שמימשה אופציות לעוד 20% בתמורה ל-6.7 מיליון שקל. כך, עלות הרכישה של מניות ילין-לפידות הסתכמה מבחינתה של לידר שוקי הון בכ-16.3 מיליון שקל - עסקה מאוד מוצלחת עבור הרוכשים.

ילין ולפידות עצמם מחזיקים בידיהם במניות של בית ההשקעות שהקימו, ששוות מאות מיליוני שקלים עבור כל אחד מהשניים, וזאת נוסף על הכספים שקיבלו, ושימשיכו לקבל, בדמי ניהול ומענקים, כמו גם בדיבידנדים.

הבוננזה של דב ילין ויאיר לפידות

עוד כתבות

ד''ר זואי צ'אנס / צילום: איאין כריסטמן

"קודם כול תגידו לא": ד"ר זואי צ'אנס רוצה ללמד אותנו איך להשפיע על אחרים

כמומחית לשיווק וחוקרת של קבלת החלטות, צ'אנס הבינה שמערכות יחסים יותר אפקטיביות מטיעונים כשמנסים לשכנע אחרים ● הקורס שלה באוניברסיטת ייל כבר הפך לאחד המבוקשים בקרב מנהלים וקובעי מדיניות ● בראיון לגלובס, עם יציאת רב המכר שלה "התנין והשופט" בעברית, היא מסבירה איך כל אחד יכול לחולל שינוי

מכוניות ליצוא בנמל בסין / צילום: Shutterstock

המאבק סביב הריכוזיות עולה מדרגה: יבואני רכב זומנו לשימוע במשרד התחבורה

משרד התחבורה שוקל שלא לחדש רישיונות ליבואנים גדולים בעקבות המלצות רשות התחרות; ממשלת סין עשויה להתערב ● אחרי שנתיים של חרם טורקי, הקורולה ההייברידית עושה קאמבק לישראל ביבוא חדש הפעם מיפן ● וגם: מרצדס מציגה דגם חשמלי חדש ו־BYD מוסיפה לשוק גרסת פלאג־אין מוזלת ● השבוע בענף הרכב

המאבק על ביטוחי הרכבים עולה מדרגה / צילום: Shutterstock

האולטימטום והתגובה החריפה: המאבק על ביטוחי הרכבים עולה מדרגה

מניות הביטוח צנחו בחדות אחרי שהמפקח דרש משמונה חברות בענף לעדכן עד פברואר את התעריפים שהן גובות על ביטוח מקיף וביטוח צד ג' ● בחברות זועמים, וטוענים כי המחירים ממילא יורדים, אבל גורמים בענף מסבירים כי האיום מצד הרגולטור עשוי להוריד אותם עוד יותר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

חברת בנייה חדשה בדרך לבורסה: עומר הנדסה תנסה לגייס לפי שווי של 1.4 מיליארד שקל

חברת הבנייה צפויה להצטרף בקרוב לבורסה עם השלמת ההנפקה, שתכלול הנפקת מכר בהיקף של 120 מיליון שקל ● בין הפרויקטים שהוקמו על ידיה: מגדלי בסר ברמת גן, מגדל ART בבני ברק וקניון רמות בירושלים

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

דיווח: איראן העבירה סכומי עתק לחיזבאללה במהלך השנה דרך דובאי

הוול סטריט ג'ורנל חושף את מנגנון העברת הכספים מאיראן לחיזבאללה בשנה האחרונה ● דיווחים בלבנון: צה"ל ממשיך את התקיפות ● כוח של צה"ל ומג"ב ירה בשני מבוקשים במהלך מעצר - האירוע תחת חקירה ● דיווח: צוות של הצלב האדום והזרוע הצבאית של חמאס מחדשים את החיפושים אחר חלל חטוף ● הרמטכ"ל זמיר אישר את גרף הלחימה של צה"ל לשנת 2026, במסגרתו משרתי המילואים צפויים לבצע כ-60 ימים ● עדכונים שוטפים

מנכ''ל מקורות, עמית לנג, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: רפי קוץ

דוחות מקורות: הרווחים קפצו ב-47% בתשעת החודשים הראשונים של 2025

הזינוק ברווחי חברת המים הממשלתית נרשם בעיקר בעקבות עלייה בשיעור התשואה על ההון שמוכר לה, בעקבות העלייה בתשואות על אגרות החוב הממשלתיות ● מתחילת השנה, השקיעה החברה כ-1.3 מיליארד שקל בהקמה וחידוש מפעלי מים

גם זה קרה פה / צילום: Shutterstock

וויז אייר והגדלת הפטור על חבילות: הניסוי הכלכלי הגדול יוצא לדרך

בכנסת מפילים את הגזירות על הרשויות המקומיות ● הציבור ממהר למשוך כספים מהפנסיה ● והצעדים הכלכליים משחקים לטובת המתחרים מחו"ל ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מימין לשמאל: ערן בילסקי, יוני אושרוב, אבי אייל ורן אחיטוב / צילום: Entrée Capital

בתוך חצי שנה: אנטרי קפיטל גייסה 300 מיליון דולר לקרנות AI ודיפטק

קרן ההון סיכון אנטרי קפיטל גייסה 300 מיליון דולר להשקעה בסטארט-אפים בתחומי הבינה המלאכותית, דיפ-טק וקריפטו ● הודעת הגיוס אינה מסגירה את זהות המשקיעים, אך לגלובס נודע כי ביניהם גם גופים מוסדיים ישראלים וזרים ● הקרן המוצלחת ביותר של אנטרי השיגה למשקיעים תשואה של פי 30.2

שלומי ויוסי אמיר, בעלי השליטה בשופרסל / צילום: יונתן בלום

נתון אחד מעלה את השאלה: האם הלקוחות נוטשים את שופרסל בגלל העלאות המחירים

מניית רשת המזון צנחה ב–7% לאחר שדיווחה על רבעון שלישי רצוף של ירידה במכירות בחנויות זהות ● גם אצל המתחרות ניכרה חולשה, אך בשוק חוששים שהמצב בשופרסל קשה יותר ונובע ממהלכי ההתייעלות והעלאות המחירים: "המשך הירידה בהכנסות עלול לקרב הרשת להפסד"

שר האוצר יורם ארידור. פעולותיו חקקו בתודעה את המושג ''כלכלת בחירות'' / צילום: נתי הרניק, לע''מ

לתשומת ליבו של סמוטריץ': מה קרה לשר האוצר שהציף את המדינה ביבוא לפני הבחירות?

הפחתת מכסים סיטונאית, הקלה על נוטלי משכנתאות ושורה ארוכה של מענקים ● הגדלת הפטור ממע"מ בשנת בחירות החזירה אותנו לצעדים הבולטים שביקשו להקל על הציבור - דווקא לפני פתיחת הקלפיות ● איך נראתה כלכלת הבחירות בעבר, והאם היא בכלל נשאה פרי?

מערכת חץ 3 בפעולה / צילום: דוברות משרד הביטחון

דיווחים בגרמניה: מערכת החץ תתחיל לפעול כבר בשבוע הבא

ע"פ דיווחים בכלי התקשורת הגרמנית, מערכת החץ 3, שנרכשה מהתעשייה האווירית במחיר של 3.5 מיליארד אירו, תחל לפעול באופן חלקי כבר בשבוע הבא ● "המערכת תאפשר הגנה של 360 מעלות, מה שיבטיח להגן על תושבי גרמניה והתשתיות שלה מפני התקפות בטילים ארוכי טווח", נכתב בהודעה לעיתונות של חיל האוויר הגרמני

סכר מרכזי באיראן שנפגע מהבצורת / צילום: Reuters, Vantor

כך מייצר המחסור במים במדינות שכנות הזדמנות לגופי אנרגיה והתפלה בישראל

בעוד איראן מתפוררת כתוצאה ממחסור במים, גם ירדן ומצרים בסיכון גבוה להתייבשות, והופכות לתלויות בישראל לאספקת מים ואנרגיה ● מהן המשמעויות הכלכליות שייגזרו מכך, היכן הזדמנויות ההשקעה, ואיך זה יתגלגל עד האג"ח הממשלתיות והדירוג של ישראל

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

מה שחק את הרווח של רמי לוי, ואלטשולר ממשיך לאבד לקוחות

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● התחזקות השקל וירידה בתיק ני"ע פגעו ברווח של רמי לוי ● אלטשולר שחם איבד 150 אלף לקוחות מתחילת השנה

יו''ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן / צילום: Associated Press, Jade Gao

הכלכלה הפלסטינית ביהודה ושומרון ספגה פגיעה אנושה - ויש ריקושטים גם בישראל

בעקבות המלחמה, יהודה ושומרון חווה צניחה כלכלית חסרת תקדים: עסקים נסגרים ו־43% מתקשים לרכוש מזון ● ברמאללה מנסים למתוח את התקציב - אך עדיין משלמים משכורות למחבלים ● במקביל, חמאס והג'יהאד האסלאמי מנצלים את המשבר לחיזוק זרועות ארגוני הטרור

פינוי בינוי בתל אביב / צילום: שי אשכנזי

לשכת עוה"ד מזהירה מפני הקשחת תנאי ערבות חוק המכר בהתחדשות עירונית

לשכת עורכי הדין פנתה לבנק ישראל בטענה כי הערבויות שניתנות לדיירים בפרויקטי התחדשות עירונית הלכו והורחבו מעבר לחוק בשנים האחרונות, מכבידות על היזמים ומסכנות פרויקטים ● וגם: איך ההגנות הללו עלולות לפגוע גם בדיירים עצמם?

זום גלובלי / צילום: Reuters

אסון בהונג קונג, מהפכה צבאית באפריקה ועוד חדשות מהעולם

הונג קונג מתמודדת עם השריפה הגדולה ביותר בעשרות שנים ● גינאה־ביסאו תחת עוצר בעקבות מהפכה צבאית ● ובאיטליה - חוק חדש מגדיר רצח נשים כעבירה נפרדת • זום גלובלי, מדור חדש

עוצר הוטל על מעון הנשיא / צילום: ap, Mark Schiefelbein

שני אנשי המשמר הלאומי נורו מחוץ לבית הלבן, עוצר הוטל על מעון הנשיא

יריות בוושינגטון: חשוד אחד נעצר אחרי שפתח באש לעבר אנשי המשמר הלאומי • שני הנפגעים הובהלו לבתי חולים, אחד מהם במצב קריטי • היורה הוא אזרח אפגניסטן בן 29, שנכנס לארה"ב ב-2021, ולפי דיווח ב-CNN לא משתף פעולה בחקירה • הנשיא טראמפ נמצא בביתו שבפלורידה ושיתף ברשת החברתית שלו: "החיה שירתה באנשי המשמר הלאומי - תשלם על זה מחיר כבד"

א.ל.מ / צילום: אייל טואג

לא רק בנקים וחברות תעופה: א.ל.מ נכנסת לעולם סוכני ה-AI

רשת מוצרי החשמל משיקה סוכן AI שלומד את העדפות וצרכי הלקוח, משווה דגמים ועונה על שאלות ● מהנדסי ישראל קוראים להאצת פרויקטי תשתיות לאומיים ● סטודיו באובאב יוצא במכירת אמנות פומבית למען נפגעי המלחמה ● וגם: המינויים החדשים של הח"כ ומנהל רשות המסים לשעבר ● אירועים ומינויים

מנכ''ל שיכון ובינוי, עמית בירמן

דוחות שיכון ובינוי: מספר העסקאות של מכירות דירות צנח, אך הרווח זינק

למרות צניחה חדה במכירות הדירות, שיכון ובינוי מציגה זינוק ברווח הנקי - שהגיע ל־55 מיליון שקל ברבעון ו־325 מיליון שקל מתחילת השנה ● העלייה מיוחסת בעיקר לצמיחה במגזרי התשתיות והנדל”ן בחו”ל ● בחברה מעריכים כי אי־הוודאות בענף תתמתן ותחזיר את הביקושים ב־2026

ח''כ דוד ביטן / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

"תפסיקו להדליף ואני אענה": החקירה הנגדית של ח"כ דוד ביטן יצאה לדרך

במהלך החקירה הנגדית ניסתה התובעת להראות שוב ושוב כי ח"כ דוד ביטן התחמק מלמסור תשובות מלאות על אף שידע אותן ● ביטן, שמואשם בקבלת שוחד לצד עבירות של הלבנת הון והפרת אמונים, טען כי חשש מהדלפות וכי הוא "לא יכול לזכור את כל הפרטים ב-12 שעות חקירה" ● וגם: איך הוא מפרש את המילה "שטינקר"?