גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבוטיק של ילין ולפידות הניב להם יותר מ-200 מיליון שקל ב-8 שנים

עיקר ההכנסה של השניים, שמחזיקים יחד 50% בבית ההשקעות ילין לפידות (לצד לידר שוקי הון) היא מהדיבידנדים שהשניים מקבלים עבור החזקתם ■ מחזיקים בידיהם במניות של בית ההשקעות שהקימו, ששוות מאות מיליוני שקלים

218 מיליון שקל - זהו היקף ההכנסות של דב ילין ויאיר לפידות, מייסדי ומנהלי בית ההשקעות ילין-לפידות, בשמונה השנים האחרונות. מדובר בהכנסות בהיקף ממוצע של כמעט 30 מיליון שקל שקיבלו השניים בכל אחת מהשנים מאז 2008 ועד היום.

עיקר ההכנסה של השניים, שמחזיקים יחד 50% בבית ההשקעות (לצד החברה הציבורית לידר שוקי הון) היא מהדיבידנדים שהשניים מקבלים עבור החזקתם. דב ילין ויאיר לפידות, אשר זוכים להערכה רבה בשוק על מקצוענותם, הקימו את ילין-לפידות מאפס, בשנת 2004. מלכתחילה הם מיצבו אותו כ"בוטיק" השם דגש על ניהול השקעות ואנליזה. כיום מדובר בבית השקעות גדול, צומח, המציג רווחיות יוצאת דופן בענף, וזאת הודות לתשואות גבוהות שהם רושמים לאורך זמן.

שניהם רואי חשבון בעלי ניסיון עשיר בשוק ההון. ילין כיהן בעבר כשותף וכמנהל בכיר בחברת דש ני"ע והשקעות, כשייסד את קופות הגמל של דש וניהל את ההשקעות בקופות הגמל ובקרנות ההשתלמות שלה בין השנים 1994-2003. לפידות שימש במשך 13 שנים כמנכ"ל חברת הייעוץ נשיונל קונסלטנטס (N.C) מקבוצת בנק לאומי.

קצת יותר מעשור לאחר שהקימו את בית ההשקעות המשותף השניים צברו כאמור מאות מיליוני שקלים בשכר ובדיבידנדים. ואולם, המספרים האמורים לא מגלים את כל התמונה. המגמה, מבחינתם של לפידות וילין, טובה בהרבה מהמספרים המרשימים גם כך שהם מציגים.

מדוע? משום הגידול בהכנסות וברווחי בית ההשקעות שאותו הם מנהלים, שהרוויח בשמונה השנים האמורות כ-353 מיליון שקל. כך, בעוד שאצל מייסדי חברת הברוקרים הוותיקה אנליסט, למשל, מצאנו לאחרונה גרף יורד משנה לשנה בכל הקשור לדיבידנדים ולהכנסות הכוללות שלהם מבית ההשקעות שייסדו, הרי שאצל לפידות וילין מדובר במגמה הפוכה.

סך הכנסותיהם של השניים משכר (במונחי עלות) וחלקם בדיבידנדים (לא כולל דיבידנד בהיקף כולל של 22 מיליון שקל, שעליו הוכרז ברבעון הראשון ב-2016), הגיע ב-2015 לכ-54.1 מיליון שקל, סכום הגבוה ביותר מ-40% מהסכום הכולל שקיבלו השניים ב-2014. השינוי נובע מהיקף הדיבידנד שחילק בית ההשקעות ב-2015.

ב-2014 קיבלו השניים סך של כ-38.5 מיליון שקל, שהיה גבוה בכ-27% מהסכום שקיבלו ב-2013. אז דובר על עלייה של כ-52% ביחס לתגמולים ולדיבידנדים שקיבלו מבית ההשקעות ב-2012. קודם ל-2008, כך על פי דוחות לידר שוקי הון, ילין לפידות לא חילק דיבידנדים, וגם רווחיו היו נמוכים יותר מכפי שהם כיום.

בית ההשקעות שבניהול השניים מציג הצלחה בשלל תחומי הפעילות שלו: גמל והשתלמות; קרנות נאמנות וגם ניהול תיקים, שם הם נהנים מגידול עקבי בנכסים המנוהלים, הודות למוניטין הטוב שיצרו לבית ההשקעות, וכפועל יוצא רושמים גידול נאה גם בהכנסות. עקב כך נראה שהשניים ימשיכו ליהנות מהכנסות ניכרות גם בעתיד הנראה לעין. באשר לשכרם, ילין ולפידות זכאים למענק שנתי של 5% מהרווח השנתי לפני מס של בית ההשקעות, והחל מ-2014, המענק שהם מקבלים מוגבל ברף של 3.2 מיליון שקל לשנה.

ומה הלאה? בלידר שוקי הון ציינו בדוחות ל-2015 כי "נכון למועד דוח זה, החברה מנהלת מו"מ עם ילין ולפידות לעדכון תנאי הסכם ההשקעה בחברת ילין-לפידות, ותנאי הסכמי הניהול של חברת ילין-לפידות עם ילין ולפידות (באמצעות חברות בשליטתם). במסגרת המו"מ דנים הצדדים, בין היתר, בהארכת הסכמי הניהול של ילין ולפידות, קביעת תקרה לעלות השכר השנתית של ילין ולפידות, השעיית מנגנון הבמב"י בין הצדדים ובעדכונים נוספים בזכויות הצדדים על פי ההסכמים הנ"ל".

הרווח גם של לידר

כאמור, מדובר בבוננזה אדירה לא רק עבור השניים, אלא גם עבור חברת לידר שוקי הון, שעוסקת בתחומי שוק ההון: חיתום, הנפקות, ברוקראז' ומסחר בני"ע ובמכשירים פיננסיים, ושנסחרת כיום בבורסה לפי שווי של כ-555 מיליון שקל. לידר שוקי הון, שבשליטת לידר השקעות של יורשי דן דוד, נסחרת לפי שווי גבוה יותר מזה של אי.בי.אי הוותיק יותר (שעומד על כ-329 מיליון שקל) ושל אנליסט הקטן יותר (שעומד על כ-173 מיליון שקל). למעשה, לידר שוקי הון - שעיקר הנכסים שלה הם ההחזקה במחצית מבית ההשקעות ילין לפידות - שווה לא הרבה פחות מבתי השקעות הגדולים הרבה יותר: מיטב דש (שנסחר לפי שווי של כ-733 מיליון שקל) ואקסלנס (שנסחר לפי שווי של כ-783 מיליון שקל).

עבור לידר שוקי הון, ההשקעה בילין לפידות בוצעה בתנאים חלומיים, שמסבירים נסיקה של כ-560% במניית לידר שוקי הון ביחס למועד שקדם לתחילת רכישת המניות בילין לפידות. באפריל 2006 היא שילמה כ-9.2 מיליון שקל בתמורה להקצאה ולהעברה של מניות בית ההשקעות, שהיוו כ-30% מההון של ילין-לפידות. מספר חודשים לאחר מכן, באוקטובר 2006, השלימה לידר רכישה של 50% מהון המניות ומזכויות ההצבעה בבית ההשקעות ילין-לפידות, לאחר שמימשה אופציות לעוד 20% בתמורה ל-6.7 מיליון שקל. כך, עלות הרכישה של מניות ילין-לפידות הסתכמה מבחינתה של לידר שוקי הון בכ-16.3 מיליון שקל - עסקה מאוד מוצלחת עבור הרוכשים.

ילין ולפידות עצמם מחזיקים בידיהם במניות של בית ההשקעות שהקימו, ששוות מאות מיליוני שקלים עבור כל אחד מהשניים, וזאת נוסף על הכספים שקיבלו, ושימשיכו לקבל, בדמי ניהול ומענקים, כמו גם בדיבידנדים.

הבוננזה של דב ילין ויאיר לפידות

עוד כתבות

משה לארי, מנכ''ל מזרחי טפחות / צילום: מזרחי טפחות

הבנקים מסתערים על העולם: מזרחי-טפחות גייס 4.6 מיליארד שקל באג"ח בחו"ל

אתמול גייס הבנק 2.2 מיליארד שקל אג"ח, כאשר לפני שבועיים גייס אג"ח קוקו בסך של 2.4 מיליארד שקל ממשקיעים בינלאומיים ● המהלך של מזרחי-טפחות הוא חלק ממגמה מעניינת שמתרחשת מתחילת החודש: שלושה מהבנקים הגדולים במשק מגייסים אג"ח בעולם, תוך שימוש בחברות חיתום בינלאומיות, והשתתפות ערה של משקיעים מכל העולם

הראל ויזל / צילום: כדיה לוי

מה הסיכוי: איכשהו דווקא "הבנים של" הם תמיד הכי מתאימים

בחברות ציבוריות ממשיכים לתת תפקידים ל"ילדים של" ● באוצר קפצו למסקנות ● ומה שווה לבדוק בפירוט האשראי ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

דונלד טראמפ וראש ממשלת קנדה מארק קרני / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ מאיים במכס של 100% על קנדה אם תחתום על הסכם סחר עם סין

הנשיא מחריף את המתיחות עם קנדה, מכנה את ראש הממשלה קרני "מושל" ומאיים במכסים של 100% במידה ואוטווה תחתום על הסכם עם הסינים ● האיום של טראמפ מגיע שבוע לאחר שהציג עמדה מפויסת ואמר כי על קנדה להגיע לעסקה עם סין

מטוס של דלתא איירליינס / צילום: דלתא איירליינס

החברה האמריקאית שמבטלת טיסות לישראל בגלל הסופה בארה״ב

חברת התעופה דלתא איירליינס הודיעה על ביטול טיסות בקו תל אביב-ניו יורק ● זאת על רקע סופה הפוקדת את צפון מזרח ארה"ב, והובילה לביטול של אלפי טיסות במדינה

צחי ואפרת נחמיאס / צילום: ענבל מרמרי

המושבניק שהפך למלך חוות השרתים: צחי נחמיאס כבר שווה 5 מיליארד שקל

חברת הנדל"ן מגה אור של נחמיאס השלימה זינוק של 600% מהשפל ושווי מניותיו בה כבר מגיע לכ־5 מיליארד שקל ● גורם מרכזי לכך היה זיהוי מוקדם של הצורך בהקמת חוות שרתים ● כך, שלוש עסקאות ענק נתפרו בתוך פחות מחודשיים ושווי החברה קפץ במיליארדים ● וגם: המקורבים שמספרים האם נחמיאס מתחרט על ההרפתקה בדסק"ש?

פלטפורמת הרמוני של WIX / צילום: יח''צ

לא רק חזרה למשרדים: wix חוזרת גם לסופרבול, בהשקעה של מיליונים

אחרי הפסקה בת שש שנים, חברת Wix חוזרת לסופרבול, שנחשב לאחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● אסף גרניט מסביר לראשונה מדוע הצטרף כיועץ אסטרטגי לקרן ההון סיכון IL Ventures, ומידרג משקיעה במיזם ישראלי שמסייע לזרים המתגוררים בחו"ל למצוא בעלי מקצוע ● אירועים ומינויים

ליפ-בו טאן, מנכ''ל אינטל / צילום: אינטל

הציפייה הייתה בשמיים, אבל ההתאוששות של אינטל עוד רחוקה

אינטל רשמה בשבועות האחרונים עלייה פנומלית ובתי ההשקעות שדרגו את המלצת הקנייה שלהם למנייה ● אלא שעם פרסום התוצאות לרבעון הרביעי ההתלהבות נבלמה והמשקיעים קיבלו תזכורת למשבר הגדול בו מצויה החברה ● האם 2026 תהיה שנת המפנה?

אסתי פורטנוי / צילום: גבריאל סימן טוב

"כשהגעתי לראיון עבודה אצל מייקל ג'ורדן לא הבנתי כלום בכדורסל. אבל התקבלתי"

כשאסתי פורטנוי קיבלה הצעה לעבוד עם אגדת הכדורסל מייקל ג'ורדן, היא לא ממש התלהבה. אחרי הכול, כדורסל לא היה ספורט מועדף עליה. מאז חלפו כמעט 30 שנה שבהן היא משמשת כמנהלת השיווק והמנהלת האישית שלו ● בראיון מיוחד לגלובס היא מסבירה איך מתחזקים מותג שדור ה–Z מעולם לא ראה על המגרש, מה עומד מאחורי מותג הטקילה שלו סינקורו, הנמכר גם בארץ, מה השיעור שלמדה ממנו ואיך אפשר לשפר את תדמית ישראל בעולם

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט - מחיר הכסף זינק לשיא חדש; אינטל צללה בכ-17%

נעילה מעורבת בבורסות אירופה ● הזהב רושם היום עלייה של 1%, ונע סביב מחיר של 4,932 דולר ● מחיר הכסף חצה לראשונה את רף ה-100 דולר לאונקיה ● אינטל צללה לאחר שפרסמה תחזית נמוכה מהצפי

סיכום שווקים שבועי / צילום: Shutterstock

חגיגת המימושים בבורסה, והשכירים שהפכו למיליונרים – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

באיזה בנק תקבלו יותר ריבית, אילו ני"ע סולידיים ניתן לרכוש בבורסה, ואיזו אפליקציית תשלומים מתנה ריבית גבוהה בהוצאות בכרטיס האשראי ● בבתי השקעות שמניותיהם זינקו במאות אחוזים, בכירים מימשו אופציות ומניות ● סקירה שפרסם בנק אוף אמריקה, מציעה לבחון השקעות בפריפריה של תחום הבינה המלאכותית ● וגם: יועצת ההשקעות הבכירה שמציעה חשיפה למט"ח דווקא משום שהשקל התחזק כל כך

מנכ''ל אינטל, ליפ-בו טאן / צילום: Reuters, Laure Andrillon

אינטל עקפה את צפי האנליסטים אך אכזבה בתחזית להמשך; המניה יורדת במסחר המאוחר

אינטל הרוויחה 15 סנט למניה והכנסותיה עמדו ברבעון על 13.7 מיליארד דולר, מעל הצפי ● למרות זאת החברה מאכזבת בציפיות לרבעון הראשון של 2026

מטה פייפאל / צילום: Shutterstock, Michael Vi

פייפאל רוכשת את סימביו הישראלית בכ-150-200 מיליון דולר

פייפאל רוכשת את סימביו, ששוויה הוערך ב־2021 בכ־97 מיליון דולר ● החברה גייסה מאז הקמתה כ־30 מיליון דולר, והחלה לצמוח דווקא בשנות הקורונה ● סימביו מתמחה בחיבור בין מותגים בינלאומיים לרשתות קמעונאות בניהול מכירות דרופשיפינג

הרובר הגדול והמתקדם ביותר של נאס''א נוחת במאדים. חוקר גיאולוגיה ומחפש סימני חיים, יולי 2020 / צילום: Reuters, NASA/Cover Images

שתי קריאות על החיים בעולמות אחרים: מצפה לנו הרפתקה שם בחוץ

לאחרונה ראו אור שני ספרים שצוללים לשאלות הגדולות של היקום ● בעוד האחד מתמקד באדם וסבור שיש לחשוב על מאדים כעל כוכב הלכת הראשון המאוכלס על ידי מכונות, השני מעדיף שרובוטים יחפשו אחר חוצנים בשבילנו

רשת החשמל בישראל מתקשה להדביק את הזינוק בביקושים / צילום: Shutterstock

שמש זה לא מספיק: המכשול המרכזי שתוקע את מהפכת החשמל הסולארי

אחרי שנים של הזנחה, רשת החשמל בישראל מתקשה להדביק את הזינוק בביקושים ואת קצב ההקמה של מתקנים סולאריים ● "אנחנו יודעים לרוץ הרבה יותר מהר מהרשת", אומר יזם בתחום, וברשות החשמל מודים ש"זה המכשול המרכזי היום" ● התוצאה: צוואר בקבוק תשתיתי שמאיים על התחרות במשק, על אמינות האספקה ועל המעבר לאנרגיה זולה ונקייה

קישוא בלדי / צילום: אסף קרלה

מי שהתגעגע ליד של רפי כהן, ימצא אותה בהרי ירושלים

מי שהתגעגע ליד של רפי כהן מ"רפאל" המיתולוגית ישמח לגלות את נורה שבקריית ענבים, שם הוא שף–מלווה שמחולל בה קסמים

פסטיבל הפנסים בשנגחאי, סין. שפל ילודה / צילום: Reuters, Zhou junxiang

כלכלות במשבר דמוגרפי: מי יחליף את הילדים שלא נולדים

האוכלוסייה מזדקנת ובמקביל מיליוני עובדים חוששים שיוחלפו בבינות מלאכותיות ● ד"ר מריה וסאלו, ראש מחלקת המחקר בבנק פיקטה, סבורה ששני החזיונות הדיסטופיים האלה חייבים להיפגש: "לישראל כדאי להשקיע ברובוטים שמגבירים פריון, ולא רק מחליפים עובדים"

מה הקשר בין הגיטריסט של הרולינג סטונס בריאן ג'ונס לפו הדב? / צילום: AI

מה הקשר בין הגיטריסט של הרולינג סטונס בריאן ג'ונס לפו הדב?

היכן בגופו של חזיר היבלות נמצאות היבלות, מהו הענף העתיק ביותר במתמטיקה, ואיך נקרא החלק הירוק בתות שדה? ● הטריוויה השבועית

KLM / צילום: Shutterstock

מחשש להסלמה: חברות התעופה שמבטלות טיסות עד יום ראשון

על רקע המתיחות הביטחונית חברות התעופה אייר פראנס ו-KLM הודיעו הערב על ביטול הטיסות לישראל במהלך סוף השבוע הקרוב ● מדובר בביטול של טיסות בודדות אך עלול להתרחב אם תימשך אי היציבות במזרח התיכון

ליאור פרנקל בשיחה עם אמיר פלד / צילום: אילן בשור

מצאתם 200 שקל על הרצפה? מתברר שהרווחתם הרבה יותר מזה

עם מי מדברים? אמיר פלד, מייסד ומנכ"ל טיים אקונומי - מיזם לניהול תמחור ומוניטיזציה של זמן ● על מה מדברים? כיצד להפיק את הערך המרבי מהזמן שלנו, איך נוכל להחליט אם פרויקט שווה את ההשקעה, ומה אפשר לעשות כדי להגדיל את ההחזר עליה?

סאטיה נאדלה, מנכ''ל מיקרוסופט / צילום: AP, Charles Rex Arbogast

מניית מיקרוסופט בקיפאון: האם היא המפסידה הגדולה של המרוץ ל-AI?

איך קורה שמיקרוסופט, שהייתה מהראשונות לזהות את מהפכת הבינה המלאכותית, מוצאת את עצמה משתרכת מאחורי גוגל ואמזון? ● בין הסיבות: עיכובים קריטיים בפיתוח שבבים עצמאיים, תלות גוברת ב–OpenAI של סם אלטמן וצניחה בנתח השוק של קופיילוט ● האם המודל העסקי המנצח יצליח להציל את המניה המדשדשת?