גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבוטיק של ילין ולפידות הניב להם יותר מ-200 מיליון שקל ב-8 שנים

עיקר ההכנסה של השניים, שמחזיקים יחד 50% בבית ההשקעות ילין לפידות (לצד לידר שוקי הון) היא מהדיבידנדים שהשניים מקבלים עבור החזקתם ■ מחזיקים בידיהם במניות של בית ההשקעות שהקימו, ששוות מאות מיליוני שקלים

218 מיליון שקל - זהו היקף ההכנסות של דב ילין ויאיר לפידות, מייסדי ומנהלי בית ההשקעות ילין-לפידות, בשמונה השנים האחרונות. מדובר בהכנסות בהיקף ממוצע של כמעט 30 מיליון שקל שקיבלו השניים בכל אחת מהשנים מאז 2008 ועד היום.

עיקר ההכנסה של השניים, שמחזיקים יחד 50% בבית ההשקעות (לצד החברה הציבורית לידר שוקי הון) היא מהדיבידנדים שהשניים מקבלים עבור החזקתם. דב ילין ויאיר לפידות, אשר זוכים להערכה רבה בשוק על מקצוענותם, הקימו את ילין-לפידות מאפס, בשנת 2004. מלכתחילה הם מיצבו אותו כ"בוטיק" השם דגש על ניהול השקעות ואנליזה. כיום מדובר בבית השקעות גדול, צומח, המציג רווחיות יוצאת דופן בענף, וזאת הודות לתשואות גבוהות שהם רושמים לאורך זמן.

שניהם רואי חשבון בעלי ניסיון עשיר בשוק ההון. ילין כיהן בעבר כשותף וכמנהל בכיר בחברת דש ני"ע והשקעות, כשייסד את קופות הגמל של דש וניהל את ההשקעות בקופות הגמל ובקרנות ההשתלמות שלה בין השנים 1994-2003. לפידות שימש במשך 13 שנים כמנכ"ל חברת הייעוץ נשיונל קונסלטנטס (N.C) מקבוצת בנק לאומי.

קצת יותר מעשור לאחר שהקימו את בית ההשקעות המשותף השניים צברו כאמור מאות מיליוני שקלים בשכר ובדיבידנדים. ואולם, המספרים האמורים לא מגלים את כל התמונה. המגמה, מבחינתם של לפידות וילין, טובה בהרבה מהמספרים המרשימים גם כך שהם מציגים.

מדוע? משום הגידול בהכנסות וברווחי בית ההשקעות שאותו הם מנהלים, שהרוויח בשמונה השנים האמורות כ-353 מיליון שקל. כך, בעוד שאצל מייסדי חברת הברוקרים הוותיקה אנליסט, למשל, מצאנו לאחרונה גרף יורד משנה לשנה בכל הקשור לדיבידנדים ולהכנסות הכוללות שלהם מבית ההשקעות שייסדו, הרי שאצל לפידות וילין מדובר במגמה הפוכה.

סך הכנסותיהם של השניים משכר (במונחי עלות) וחלקם בדיבידנדים (לא כולל דיבידנד בהיקף כולל של 22 מיליון שקל, שעליו הוכרז ברבעון הראשון ב-2016), הגיע ב-2015 לכ-54.1 מיליון שקל, סכום הגבוה ביותר מ-40% מהסכום הכולל שקיבלו השניים ב-2014. השינוי נובע מהיקף הדיבידנד שחילק בית ההשקעות ב-2015.

ב-2014 קיבלו השניים סך של כ-38.5 מיליון שקל, שהיה גבוה בכ-27% מהסכום שקיבלו ב-2013. אז דובר על עלייה של כ-52% ביחס לתגמולים ולדיבידנדים שקיבלו מבית ההשקעות ב-2012. קודם ל-2008, כך על פי דוחות לידר שוקי הון, ילין לפידות לא חילק דיבידנדים, וגם רווחיו היו נמוכים יותר מכפי שהם כיום.

בית ההשקעות שבניהול השניים מציג הצלחה בשלל תחומי הפעילות שלו: גמל והשתלמות; קרנות נאמנות וגם ניהול תיקים, שם הם נהנים מגידול עקבי בנכסים המנוהלים, הודות למוניטין הטוב שיצרו לבית ההשקעות, וכפועל יוצא רושמים גידול נאה גם בהכנסות. עקב כך נראה שהשניים ימשיכו ליהנות מהכנסות ניכרות גם בעתיד הנראה לעין. באשר לשכרם, ילין ולפידות זכאים למענק שנתי של 5% מהרווח השנתי לפני מס של בית ההשקעות, והחל מ-2014, המענק שהם מקבלים מוגבל ברף של 3.2 מיליון שקל לשנה.

ומה הלאה? בלידר שוקי הון ציינו בדוחות ל-2015 כי "נכון למועד דוח זה, החברה מנהלת מו"מ עם ילין ולפידות לעדכון תנאי הסכם ההשקעה בחברת ילין-לפידות, ותנאי הסכמי הניהול של חברת ילין-לפידות עם ילין ולפידות (באמצעות חברות בשליטתם). במסגרת המו"מ דנים הצדדים, בין היתר, בהארכת הסכמי הניהול של ילין ולפידות, קביעת תקרה לעלות השכר השנתית של ילין ולפידות, השעיית מנגנון הבמב"י בין הצדדים ובעדכונים נוספים בזכויות הצדדים על פי ההסכמים הנ"ל".

הרווח גם של לידר

כאמור, מדובר בבוננזה אדירה לא רק עבור השניים, אלא גם עבור חברת לידר שוקי הון, שעוסקת בתחומי שוק ההון: חיתום, הנפקות, ברוקראז' ומסחר בני"ע ובמכשירים פיננסיים, ושנסחרת כיום בבורסה לפי שווי של כ-555 מיליון שקל. לידר שוקי הון, שבשליטת לידר השקעות של יורשי דן דוד, נסחרת לפי שווי גבוה יותר מזה של אי.בי.אי הוותיק יותר (שעומד על כ-329 מיליון שקל) ושל אנליסט הקטן יותר (שעומד על כ-173 מיליון שקל). למעשה, לידר שוקי הון - שעיקר הנכסים שלה הם ההחזקה במחצית מבית ההשקעות ילין לפידות - שווה לא הרבה פחות מבתי השקעות הגדולים הרבה יותר: מיטב דש (שנסחר לפי שווי של כ-733 מיליון שקל) ואקסלנס (שנסחר לפי שווי של כ-783 מיליון שקל).

עבור לידר שוקי הון, ההשקעה בילין לפידות בוצעה בתנאים חלומיים, שמסבירים נסיקה של כ-560% במניית לידר שוקי הון ביחס למועד שקדם לתחילת רכישת המניות בילין לפידות. באפריל 2006 היא שילמה כ-9.2 מיליון שקל בתמורה להקצאה ולהעברה של מניות בית ההשקעות, שהיוו כ-30% מההון של ילין-לפידות. מספר חודשים לאחר מכן, באוקטובר 2006, השלימה לידר רכישה של 50% מהון המניות ומזכויות ההצבעה בבית ההשקעות ילין-לפידות, לאחר שמימשה אופציות לעוד 20% בתמורה ל-6.7 מיליון שקל. כך, עלות הרכישה של מניות ילין-לפידות הסתכמה מבחינתה של לידר שוקי הון בכ-16.3 מיליון שקל - עסקה מאוד מוצלחת עבור הרוכשים.

ילין ולפידות עצמם מחזיקים בידיהם במניות של בית ההשקעות שהקימו, ששוות מאות מיליוני שקלים עבור כל אחד מהשניים, וזאת נוסף על הכספים שקיבלו, ושימשיכו לקבל, בדמי ניהול ומענקים, כמו גם בדיבידנדים.

הבוננזה של דב ילין ויאיר לפידות

עוד כתבות

תחנות כוח / צילום: באדיבות החברה

שלוש תחנות כוח קיבלו אישורים לבנייה, למה חלקן עדיין תקועות?

מנהל התכנון הפיק היתר בנייה לתחנת הכוח "קסם", שצפויה לקום ליד גוש דן ● בנוסף ניתן אישור למתן היתר להרחבת "דוראד" באשקלון, אך זו נמצאת בקשיים משפטיים וסכסוך עמוק בין השותפים ● גם השדה הסולארי "דימונה דרום" קיבל אישור למתן היתר, וצפוי להפוך לשדה הסולארי הגדול בישראל

אבי לוי, יו''ר להב אל.אר / צילום: יח''צ

כשהוא קנה את השליטה בחברת ההחזקות, היא הייתה שווה בקושי 100 מיליון שקל. היום היא שווה מיליארדים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● כשהוא שולט בחברת הנדל"ן והקמעונאות להב אל.אר, הנסחרת בשווי של כ־2 מיליארד שקל, אבי לוי מביט אחורה ללא זעם על הפרידה מענקית הקניונים מליסרון שניהל: "אני אוהב את ליאורה עופר כמו אחות" ● הוא מספר על תוכניות ההתרחבות עם דלק ישראל ועל הניסיון שלא צלח להשתלטות על שופרסל, ומחמיא לאחים אמיר: "אני מוריד את הכובע בפניהם, לא חושב שהיינו מסוגלים לעשות יותר מזה"

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

ענקית הלואו קוסט מודיעה: תחזור לטוס לישראל בסוף מרץ 2026

חברת התעופה הבריטית איזי ג'ט מאותתת על חזרה לישראל, וזאת לאחר שהפסיקה לטוס לארץ בקיץ 2023 ודחתה מאז פעם אחר פעם את חידוש הטיסות ● ההיערכות כוללת בחינת קווים קיימים לצד פתיחת קווים נוספים

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

פחות מה-OECD: בבנק אוף אמריקה צופים לישראל צמיחה של 4.2% בשנת 2026

הבנק האמריקאי מעריך כי התאוששות הכלכלה הישראלית תימשך בשנתיים הקרובות, אך בשיעור נמוך מזה שצפו בארגון המדינות המפותחות ● בנוסף, בבנק צופים המשך שמירה על הסטטוס קוו, אך מציינים כי המתיחות בין ישראל לאיראן עשויה לשוב ולצוף

מאיה ורטהיימר בקמפיין יד2 / צילום: צילום מסך יוטיוב

תקציב הפרסום של יד2 עובר למקאן תל אביב

בשמונה השנים האחרונות טופל תקציב יד2 בראובני-פרידן, והחל מ-2026 הוא יעבור למשרד פרסום חדש ● השבוע נמכרה פלטפורמת היד השנייה לקרן אייפקס העולמית תמורת 3.1 מיליארד שקל

"ההזדמנויות עלולות לרדת לטמיון": תחזית פסימית למזרח התיכון

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: עיתונאי הוושינגטון פוסט מזהיר שההזדמנויות לשינוי אחרי המלחמה עלולות להיעלם, ההתנחלויות באיו"ש מביאות לעקירת פלסטינים, ומיקרוסופט מסתבכת בגלל ישראל באירלנד ● כותרות העיתונים בעולם

המיליארדר המנוח צ'ארלי מאנגר / איור: גיל ג'יבלי

התמודדות עם עיוורון ושיחת הפרידה מבאפט: הפרק האחרון והפחות מוכר בחייו של צ'ארלי מאנגר

המיליארדר המנוח צ'ארלי מאנגר, שותפו של וורן באפט בברקשייר האת'ווי, השפיע על דורות רבים של משקיעים ● לפני שנתיים, זמן קצר לפני יום הולדתו ה־100, הוא הלך לעולמו והותיר אחריו שלל סיפורים שנחשפים כעת ● החל מהקשר עם שכנו הצעיר שהוביל לעסק מצליח בתחום הנדל"ן, דרך ההתעניינות בחברות נפט ועד לבקשה האחרונה ממשפחתו

תוכנית הותמ''ל בגבעת אולגה / צילום: משרד ערן מבל ארכיטקטורה ובינוי ערים

פעילות הותמ"ל תוארך עד 2028: השינויים בחוק ההסדרים בתחום הנדל"ן

בנוסף, לפי הגרסה האחרונה של חוק ההסדרים, תוכניות ותמ"ל יוקפאו, תיבחן היתכנותן הכלכלית, וחלקן ישונו בצורה של הוספת יחידות דיור או הפחתת דירות להשכרה ארוכת-טווח ● ומה השינוי בנוגע לסיווג תעריפי הארנונה?

ליאור דיב / צילום: סייבריזן

הסטארט-אפ של יוצאי סייבריזן מגייס 130 מיליון דולר בסבב A

הגיוס של חברת הסייבר 7AI היה בהובלת אינדקס ונצ'רס ובהשתתפות זרוע ההשקעות של בלקסטון לצד משקיעים נוספים ● החברה פועלת בתחום של סוכני בינה מלאכותית המשמשים לאבטחת ארגונים

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

נשיא העליון במתקפה חסרת תקדים על לוין: "פוגע בציבור"

נשיא בית המשפט העליון השתתף בכנס בחיפה והזהיר מפני ההתנהלותו של יריב לוין ● "המתקפה על מערכת המשפט נמשכת במלוא עוזה", האשים עמית ● הוא התייחס ל"חרם" מצד שר המשפטים ואמר: "אני הושטתי לו יד, הוא מפרק את מה שנבנה פה בעשרות שנים" ● שר המשפטים השיב: "אני מפרק את מבצר השקר שאתה יושב בו" ● אהרן ברק הזהיר מפני דיקטטורה: "ראש הממשלה ישלוט לבדו במדינה, אנחנו נתינים"

יוני חנציס, מנכ''ל דוראל / צילום: תמר מצפי

ב-590 מיליון שקל: מה עומד מאחורי הנפקת המניות הפרטית של דוראל?

דוראל הנפיקה מניות ב-590 מיליון שקל בהנפקה סגורה למוסדיים, שככל הנראה מבקשים לבסס את אחיזתם בחברה לקראת הנפקה אפשרית בארה"ב ● במקביל, החברה מדווחת על התקדמות משמעותית בפרויקטים בארה"ב ועל הרחבת החשיפה לשוק האנרגיה האמריקאי ● דוראל זינקה בכ-20% בשבוע האחרון, בעקבות פרסום הדוח שלה למשקיעים לרבעון השלישי של 2025

רמי קאליש

OpenAI רוכשת את נפטון של פיטנגו הישראלית

ענקית הבינה המלאכותית OpenAI רכשה אמש את חברת הבינה המלאכותית הפולנית נפטון, שהמשקיעה הראשונה בה היא פיטנגו, קרן ההון סיכון הישראלית של חמי פרס ורמי קאליש

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ’ / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

שר האוצר מציג את תקציב 2026: "יהיה מס על בנקים. הוא יהיה קבוע וגדול"

שעות לפני ההצבעה על הצעת התקציב בממשלה, מערכת הביטחון והאוצר עדיין חלוקים על תקציב הביטחון השוטף וההתמודדות עם האיום האיראני ● נתניהו מבקש עוגן תקציבי לעשור קדימה, שמקבע את המסגרת ומצמצם תקציבים אזרחיים ● עוד ברקע: רפורמות במחלוקת, מאבקים מול שרים והסתדרות מוחלשת

הבניין בגבעתיים / צילום: L&D GROUP

תוך 3 חודשים בלבד ולפני קבלת היתר בנייה: שלוש דירות נמכרו בבניין המיועד לפינוי־בינוי בגבעתיים

בניין בשכונת בורוכוב בגבעתיים נבנה בשנות ה־70, והדיירים בו חתמו על הסכם פינוי־בינוי, אך עדיין רחוקים מהיתר ● שתיים מהדירות נקנו ע"י משקיעים, ואחת ע"י משפרי דיור ● נעמה יסקרוביץ, סוכנת נדל"ן מחברת L&D GROUP: "אנשים מחפשים אלטרנטיבה לת"א"

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

איך תשפיע הורדת הריבית על הקרנות הכספיות? התשובה של צבי סטפק

קרנות הנאמנות הכספיות חוו בארבע השנים האחרונות זינוק אדיר בנכסיהן - כמה מזה קשור לרמת הריבית במשק, והאם כעת האטרקטיביות שלהן תפחת? ● עוד מיתוסים שחשוב לבחון: האם רק דמי הניהול מבחינים בין הקרנות, ומה פוטנציאל הצמיחה על חשבון הפיקדונות בבנקים​

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

למה מניית ארית התרסקה אחרי שהודיעה על הנפקת החברה הבת?

מניית ארית תעשיות צללה בבורסה בכמעט 20% לאחר ההחלטה להנפיק לציבור את החברה הבת רשף ● ארית מציעה להנפיק את רשף בשווי נמוך משמעותית מהשווי של חברת ההחזקות עצמה, בניגוד למקובל בשוק ● אנליסט מסביר: "השוק התאים את התמחור לכזה של חברת החזקות"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בבורסה: ת"א 35 מעל 3,500 נקודות; ארית צנחה בכ-20%

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.1% וננעל בשיא חדש, ומדד ת"א 90 איבד 1.1% ● מדד הבנייה נפל ב-1.8% ● ארית תעשיות צנחה אחר שהודיעה שמתכננת להנפיק את החברה הבת ● מחירי הנפט עולים על רקע דשדוש המגעים לסיום מלחמת רוסיה-אוקראינה ● וגם: המניה הקטנה בתחום ה-AI שמכה את השוק, עם עלייה של 180% מתחילת השנה

פרידה עבאס-יוסף / צילום: ענבל מרמרי

"החברות המונפקות הן קטנות יחסית ועם גישה מוגבלת למימון": מנהלת מחלקת הנדל"ן ברשות ני"ע בראיון

ראש תחום נדל"ן ברשות ניירות ערך, פרידה עבאס־יוסף, מתארת כיצד מחנק המימון, המינוף הגבוה והעלאת הריבית הובילו לשנת שיא בהנפקות, ומבהירה כי הרשות תתעקש על גילוי מלא של המצב הפיננסי של החברות וצפויה אף להחמיר את ההנחיות

חדשות ההייטק / צילום: Shutterstock

ניו יורק טיימס: כלי רכב אוטונומיים מעורבים ב-91% פחות תאונות

לפי דו"ח חדש, כלי הרכב האוטונומיים של ווימו מעורבים בעשרות אחוזים פחות תאונות, ורופאים קוראים למהפכה רגולטורית ● במהלך מימון אסטרטגי מהגדולים שיצאו מישראל, צ'ק פוינט מגייסת עד שני מיליארד דולר בהנפקת אג"ח להמרה ● טיקטוק תשקיע כ-37 מיליארד דולר באחד מפרויקטי התשתית הגדולים בדרום אמריקה ● וגם: מייסד PerimeterX חושף סטארט־אפ חדש ● חדשות ההייטק

סכום שיא שעבר ליורשים המיליארדרים / צילום: Shutterstock

"משימור הון להעצמת הדור הבא": הטרנד החדש של המיליארדרים

מנהלת ההון הגלובלית, UBS, פרסמה היום (ה') את דוח המיליארדרים שלה לשנת 2025, שמצביע על עלייה של 8.8% במספר האולטרה-עשירים בעולם ● מלבד אלו שיצרו את הונם בעצמם, 91 יורשים הפכו למיליארדרים כאשר ירשו סכום שיא של 297.8 מיליארד דולר ● ומה קורה בישראל?