גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ארמני להמונים: סניף של ארמני אקסצ'יינג נפתח בקניון רמת-אביב

החנות, שנפתחה בהשקעה של 1.6 מיליון שקל, היא סנונית ראשונה של 10 חנויות המותג שצפויות להיפתח ב-3 השנים הקרובות בהשקעה של 17 מיליון שקל ■ רוני אירני: "המחירים שלנו זולים יותר מהחנות בלונדון ב-30%"

חנות ארמני אקסצ'יינג בקניון רמת אביב / צילום: שוקה כהן
חנות ארמני אקסצ'יינג בקניון רמת אביב / צילום: שוקה כהן

ארמני להמונים: סניף ראשון של תת-המותג ארמני אקסצ'יינג (armani exchange) מבית המעצב ג'ורג'יו ארמני נפתח בקניון רמת-אביב. מדובר בחנות התשיעית במספר בקניון רמת-אביב של קבוצת אירני קורפ בבעלות משפחת אירני: החנות החדשה מצטרפת לחנויות פקטורי 54 בקניון, חנות דיזל, מייקל קורס, פול אנד שארק, אוריג'ינלס ועוד.

ארמני עלה לכותרות לאחרונה אחרי שהצהיר כי יפסיק את השימוש בפרוות - מהלך מבורך שיש לקוות שימשוך אחריו מעצבים אחרים. בשנות ה-90 הקים ארמני, בן ה-83, את המותג ארמני אקסצ'יינג, במטרה להנגיש את פרטי המעצב היוקרתיים גם למי שלא נמנה על עשירי העולם.

לפני שנה וחצי החליט ארמני להרחיב את הקונספט, כאשר רכש חזרה 50% מהשותפות על המותג מהענקית הבריטית "קומו הולדינגס" והחליט להרחיב את הקולקציה המונגשת - ממותג טי-שירטים בסיסי למותג אופנה הכולל ליין של שמלות, מכנסיים, חולצות ועוד, תוך שהוא נשען על קווי העיצוב של בית האופנה המוכר, על כוח הקנייה (לבדים למשל) ועל מפעלי המותג הממוקמים בסין.

החנות בקניון רמת-אביב, שנפתחה היום (ב') בהשקעה של 1.6 מיליון שקל, משתרעת על שטח של 150 מ"ר, והיא סנונית ראשונה של 10 חנויות המותג שצפויות להיפתח ב-3 השנים הקרובות בהשקעה של 17 מיליון שקל. הסניף הבא ייפתח במחלף פולג בסמוך לחנות פקטורי 54 (שבה תיסגר על הדרך מחלקת האאוטלט הממוקמת בתוך הסניף). זהו הסניף הראשון בעולם שבו מיושם קונספט עיצובי חדש שייושם ביתר חנויות המותג, המונות 260 חנויות ב-32 מדינות.

ומה בשורת המחיר? אכן יש אפשרות להזכיר את המילה נגישות (כמובן בהסתייגות יחסית) לצד המותג הנוצץ שנהנה מהילה ארוכת-ימים: אפשר למצוא ג'ינסים ב-450 שקל, חולצת פולו ב-300 שקל, טי-שירט ב-150 שקל, תיקים מ-300 שקל, שמלות מ-450 שקל ועוד.

- האם הנגשה (יחסית כאמור) של מוצרים ממותגים עשויה לפגוע בתת-המותג היוקרתי מבית ארמני?

"המותג ג'ורגיו ארמני הוא מוסד חזק. יש לו את היכולת להציע למי שרוצה פריט במקום באלפי שקלים במאות שקלים, לתת מענה בכמה מישורים ועדיין להיות רלוונטי כמותג יוקרה", אמר רוני אירני, מבעלי אירני קורפ, ל"גלובס".

"אם היה מדובר במותג טריוויאלי, הייתי אומר שזה נכון, כלומר שעשויה להיות פגיעה במותג, אבל לא זה המקרה. הבידול עדיין יאפשר למכור מוצרים באלפי שקלים, נעשה שימוש בבדים אחרים, למשל בדים אורגניים, ובתפירה אחרת, אבל בית האופנה יחלוק את הניסיון בצורה רוחבית".

- אחת הסוגיות שמטרידות את חובבי המותגים בארץ היא שורת המחיר. עד כמה יקר בחנות ברמת-אביב לעומת חנות אחרת בעולם?

"להפך. המחירים שלנו זולים יותר מהחנות בלונדון ב-30%, והמחיר שלנו דומה לזה שבארה"ב. הצלחנו להשיג את המחיר הטוב ביותר גם לקונים הישראלים".

- מה שסותר את הטענה שהעלויות הגבוהות בארץ הן שמובילות לפערים במחירים בין המותגים בארץ לעומת חו"ל. 

"זה לא נכון. לא העלויות הגבוהות הן הבעיה, אלא כוח הקנייה נמוך של המשווקים בישראל. למותגים בינלאומיים שסוחרים עם מדינות רבות יש 3 מחירונים: אחד לאמריקה, אחד לאירופה והאחרון לעולם שלישי, ואנחנו עולם שלישי לגמרי - המחירון לעולם שלישי גבוה יותר בגלל הכמויות. משווק ישראלי קונה ב-10% יותר יקר מהמחירים באירופה וב-30% יותר מהמחירים בארה"ב כשמדובר על מותגים אמריקאים, משום שבארה"ב המותגים האירופיים יקרים בגלל מיסוי על מותגים איטלקיים (שמייצרים באיטליה)".

"לא נכון להגיד שהכול זול יותר בארה"ב", אומר אירני, "יש פער גדול בין ישראל לארה"ב במותגים כמו פולו ראלף לורן ונייקי, שבארה"ב יש להם פעילות דומיננטית. האתגר שלנו הוא לרכז את כל המותגים החשובים ולהיות אטרקטיביים במחיר. לא אכניס מותג במחיר לא הגיוני", הוא אומר, ומוסיף: "העולם נהיה גלובלי. הצרכן נכנס לחנות וישר שולף את הסלולרי ורואה את המחירים בחו"ל".

- אז זה אומר שעד שיכולנו לעשות את זה, פשוט עשקו אותנו?

"ענף האופנה הוא ענף שהמרווחים בו הם אינצ'ים. רואים 60% רווח גולמי, אבל לא מסתכלים על העלויות ועל הפחת. התוצאות האלה מדברות במאזנים. הצרכנים היום מבינים שמוכרים להם מותגי פרימיום במחירים שמדברים את השפה בכל העולם".

בשעה שרשתות בהן טופ שופ, למשל, משיקות בזו אחר זו אתרי אינטרנט מכירתיים, אירני מעדיף כרגע לא להגיע עם בשורה וירטואלית. את מותגי ארמני מפיצה הקבוצה גם בסיטונאות לבוטיקים ברחבי הארץ.

- עד כמה חזק היבוא המקביל של המותגים שאתה משווק?

"כשאתה אקטואלי, יש יבוא מקביל, אבל צריך להבין שהוא לא יכול להיות משמעותי במדינה קטנה כזו. המשחק הזה של יבוא מקביל צריך שוק ענק, להיות מסוגל להביא כמויות גדולות. פה זה נקודתי, כל פעם שחקן נכנס, שחקן יוצא. כללי המשחק כאן שונים, כי אנחנו כביכול עולם שלישי. אבל מנגד קורה כאן משהו מעניין: בתפיסה של המותגים במדינות עולם שלישי זה אומר שרק אחוז קטן מהאוכלוסייה קונה, בארץ 60%-70% קונים מותגי פרימיום - אין מקבילה לעולם לשוק כזה שבו יכולת הצריכה של הלקוחות היא מאוד גבוהה"

- כי רבים מהם קונים מעבר ליכולת הכלכלית שלהם. 

"באירופה הקהל יותר דיפרנציאלי. הרבה יותר מגדרי. פה יש תפיסה מותגית חזקה".

עוד כתבות

שר הכלכלה ניר ברקת ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

המאבק הבא בין סמוטריץ' לברקת: הגדלת מכסת עובדים זרים

שר הכלכלה הציע להגדיל את מכסת העובדים הזרים במשק ולבטל את האגרות בגין העסקתם ● אלא שבאוצר טוענים: המכסות הקיימות טרם מולאו

המניות הלוהטות נפלו בבורסה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בורסת ת"א ננעלה באדום בוהק: אנליסטים מסבירים - מה עומד מאחורי הירידות?

ת"א 35 נפל ביותר מ-3% ומדד הביטוח צנח כמעט ב-7% ● מניות הביטוח מחקו היום 9.4 מיליארד שקל משוויין ● שר האוצר מאיים על הבנקים: אם תבטלו הטבות לצרכנים בעקבות המס החדש המתוכנן, אכפיל אותו ● אנרג'יקס מגייסת כסף ומנמיכה תחזיות, אחת הסיבות: "איכות רוח ירודה בפולין ● בוול סטריט וברוב הבורסות בעולם לא יתקיים היום מסחר לרגל חג המולד

סניף יוחננוף / צילום: יח''צ

עקפה את רמי לוי: רשת יוחננוף כבר נסחרת בשווי של כ־5 מיליארד שקל

למרות שהיא מוכרת פחות מרמי לוי, שיעורי הרווח של יוחננוף גבוהים יותר: "אחד היתרונות הגדולים שלהם זה הנדל"ן, הם מתייחסים לקרקעות שבבעלותם כמו שהם מתייחסים למלגזה"

שווה יותר מכסף: כך ישראל מתגמלת את ארה"ב על השימוש בנשק אמריקאי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מאמר על התרומה של ישראל להגנה של ארה"ב, מה קרה ליחסים בין מרוקו וישראל מאז הנורמליזציה, וחגיגות חג המולד בעזה ובבית לחם • כותרות העיתונים בעולם

ח''כ חנוך מילביצקי, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

ועדת הכספים מעבירה מיליארד שקל לחינוך החרדי, רגע לפני סוף שנת התקציב

ועדת הכספים אישרה העברת כמיליארד שקל למוסדות החינוך החרדי, שבוע לפני תום שנת התקציב ● מאות מיליונים מיועדים למוסדות לא מפוקחים שאינם מלמדים את מלוא לימודי הליבה

המשפחות השכולות מפנות את גבן לשר שקלי / צילום: מועצת אוקטובר

"ועדת טיוח": התגובות הקשות לוועדת החקירה הפוליטית

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את ההצעה להקים ועדת חקירה פוליטית לאירועי ה-7 באוקטובר ● קצין נפצע מפיצוץ מטען ברפיח, ובלשכת רה"מ זעמו: "חמאס ממשיך להפר את הפסקת האש, ישראל תפעל בהתאם" ● פלדשטיין העיד: עובד לשכת רה"מ נכח בפגישתי עם ברוורמן בקריה ● סגנו של ראש השב"כ דוד זיני פורש מתפקידו בעקבות משבר אמון בין השניים ● עדכונים שוטפים

אוטובסים של אגד בתחנה המרכזית ראשון לציון / צילום: Shutterstock, shutterstock

קיסטון ובנק לאומי בהסכם למימון מחדש של 1.75 מיליארד שקל לאגד

מדובר באחד מהסכמי המימון הגדולים במשק והוא יוצא לדרך לקראת הפרדת פעילות הנדל"ן של אגד ומימוש האופציה לרכישת יתרת מניות החברים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

סמוטריץ' באיום חדש על הבנקים: אם תבטלו הטבות לצרכנים, המס יוכפל

שר האוצר הודיע השבוע כי יטיל על הבנקים מס רווחי יתר של 15% ● כעת הוא מאיים: אם הטבות לצרכנים יבוטלו בעקבות המס החדש, אכפיל את המס ל-30% ● המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי יוצא נגד המהלך: "הטלת מס על הבנקים כפי שמוצע תפעל נגד התחרות"

דונלד טראמפ על רקע גרינלנד. הודיע על מינוי אחראי לסיפוח האי / צילומים: רויטרס, שאטרסטוק

"הם מנגבים איתנו את הרגליים": המדינה הסקנדינבית שכועסת על ארה"ב

החזית של ארה"ב מול דנמרק: הממשל האמריקאי מינה שליח מיוחד לסיפוח גרינלנד והשעה פרויקטים של ענקית האנרגיה אורסטד ● במקביל, הוטלו איומי מכסים על יצרנית התרופות נובו נורדיסק ● בקופנהגן הגיבו בזעם וזימנו את השגריר לשיחת נזיפה: "ארה"ב הפכה לאיום אפשרי"

מימין: גלעד יעבץ, מייסדי פאגאיה: אביטל פרדו, יהב יולזרי וגל קרובינר, ראסל אלוואנגר / צילום: ענבל מרמרי, טל שחר, רועי פרי

רוב המניות הישראליות בוול סטריט סוגרות שנה שלילית, אבל היו כמה שזהרו

לצד מספר מניות שהניבו תשואה תלת-ספרתית, בהן גם אלביט וג'יי פרוג, רוב המניות הישראליות בוול סטריט לא הצליחו להכות את תשואת המדדים, ויותר ממחציתן אף הסבו הפסדים למשקיעים ● בין המניות שאיבדו בשנה האחרונה 90% ויותר מערכן נמנות אאוטבריין, רי וגאוזי

נשים במקלט. תחושת הביטחון התערערה / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

הממשלה קיבלה החלטה דחופה וקריטית, אבל היא אפילו לא מנסה ליישם אותה

המלחמה העמיקה את הפערים המגדריים בישראל, ורוב הנשים מדווחות על חשש מוגבר לפגיעה בביטחון האישי ● הממשלה קיבלה החלטה לתת מענה, אבל לא עשתה את זה בפועל ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, בשיתוף שדולת הנשים, עוקב אחרי סיוע לנשים בשעת חירום

נתניה / צילום: Shutterstock

"לקוחות היו קרובים לחתימה, ואז עצרו הכול": איך משפיע השקל החזק על עסקאות של תושבי חוץ בנדל"ן?

מאוקטובר 2023 שער הדולר פחת מול השקל בכ־21%, ובכ־5% מאז יוני האחרון ● האירו פחת מול השקל ב־12.5% ● עבור מי שמשלם במטבע זר מדובר בהתייקרות מיידית של הדירות בישראל ● "יש מקרים שבהם מדובר בתוספת של חצי מיליון שקל, זה משמעותי"

חדשות ההייטק / צילום: Shutterstock

מרוץ ההשקעות בבינה מלאכותית עשוי להפוך את 2026 לשנת גיוס האג"ח הגדולה אי פעם

ההשקעות האדירות בתשתיות בינה מלאכותית דוחפות את גיוסי החוב הקונצרני בארה"ב לשיאים חדשים ● מיקרוסופט בוחנת מהפך ב-Xbox: מקונסולה סגורה לפלטפורמת גיימינג פתוחה מבוססת Windows ● אלפאבית קונה חברת אנרגיה ב־4.75 מיליארד דולר כדי להבטיח חשמל למרכזי הנתונים שלה ● ורשות החדשנות מרחיבה את התמיכה במו"פ של התעשייה היצרנית ● חדשות ההייטק

צילום: מיטל וייזברג

לאחר שהפסידו 90% בתקופתו: משקיעי מיטרוניקס נגד מענק הסתגלות של 800 אלף שקל למנכ"ל

בתקופתו של המנכ"ל שרון גולדנברג, איבדה מיטרוניקס את מקומה במדד ת"א 35 והפכה לחברה בשווי של פחות מחצי מיליארד שקל, לעומת יותר מ-9 מיליארד שקל בעת שנכנס לתפקיד ● בעקבות התנגדות המשקיעים, החברה הסירה את נושא מענק ההסתגלות מאסיפת בעלי מניות

שדה התעופה רמון בו התקינה ברנד תעשיות חשמל / צילום: מצגת החברה

אקטיבית וסלקטיבית: איך צריכה להיראות ההשקעה ב-2026 אחרי שנתיים של חגיגה

בשנתיים האחרונות ובמיוחד ב-2025 התרחש בבורסה ראלי חריג, במיוחד במניות הבנקים והביטוח ● זה הוביל לתמחור נוכחי גבוה שהופך את ניהול התיק ב-2026 והשגת תשואות עודפות למאתגרים בהרבה ● אילו התאמות נדרשות בתיקי המשקיעים, והיכן עוד נותרו הזדמנויות?

נשיא טורקיה ארדואן עם דגם של נושאת המטוסים / צילום: Reuters, Murad Sezer

הפרויקט הצבאי הבא של ארדואן: הקמת נושאת מטוסים באורך 300 מטרים

אחרי ההצלחה בעולם המל"טים, נשיא טורקיה ארדואן מכוון לליגת העל, עם הכרזה על נושאת מטוסים מהגדולות ביותר בנאט"ו ● בעוד שישראל שומרת על עליונות טכנולוגית במטוסים, אנקרה מצמצמת פערים בטבלאות היצוא הביטחוני העולמיות ומתבססת כמעצמת מספנות

מזג אויר חורפי ברד ירושלים / צילום: איל יצהר

האם השיא של השפעת כבר מאחורינו, ולמה כדאי להתחסן?

משרד הבריאות מרחיב היערכות ורוכש מאות אלפי חיסונים על רקע גל שפעת שהגיע מוקדם מהרגיל ● באיזה זן אנחנו חולים השנה, האם החיסונים פחות יעילים, ומה עם הקורונה? ● גלובס עושה סדר

תחנת גלי צה''ל ביפו / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

עשרות מגישי גלי צה"ל וגלגלצ קיבלו הודעה שהעסקתם תוקפא בשבוע הבא; דיון בבג"ץ בימים הקרובים

כ־50 מגישי גלי צה"ל וגלגלצ המועסקים כיועצים קיבלו הודעה כי העסקתם תוקפא כבר מהשבוע הבא ● העובדים טוענים לפגיעה דרמטית בלוח השידורים ולסגירה בפועל של התחנה לפני ההכרעה המשפטית, ופנו לבג"ץ בבקשה דחופה לצו ביניים ● משרד הביטחון: "המשרד לא הוציא הנחיה כלשהי על סיום העסקה בגלי צה"ל"

זום גלובלי / צילום: AP

הודו עושה היסטוריה, והתחנה הגרעינית שחוזרת לפעול ביפן

הודו עשתה היסטוריה ושיגרה לחלל את לוויין התקשורת המסחרי הכבד בעולם ● תחנת הכוח הגרעינית הגדולה ביפן שבה לפעול אחרי יותר מעשור ● ובהונדורס המועמד של טראמפ זכה בבחירות - ועורר טענות לזיוף • זום גלובלי, מדור חדש

שבבים

"יקפוץ ב-30% בשנת 2026": השוק החם שמסמנים בבנק אוף אמריקה

לפי בנק אוף אמריקה, בום הבינה מלאכותית נמצא באמצע דרך ארוכה ותנודתית שתימשך כעשור ● החברות שיובילו את השוק הן אלה בעלות יתרון תחרותי חזק ועמיד שניתן למדידה בדרך פשוטה - שולי הרווח ● וגם, האם אנבידיה יקרה מדי?