גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ארמני להמונים: סניף של ארמני אקסצ'יינג נפתח בקניון רמת-אביב

החנות, שנפתחה בהשקעה של 1.6 מיליון שקל, היא סנונית ראשונה של 10 חנויות המותג שצפויות להיפתח ב-3 השנים הקרובות בהשקעה של 17 מיליון שקל ■ רוני אירני: "המחירים שלנו זולים יותר מהחנות בלונדון ב-30%"

חנות ארמני אקסצ'יינג בקניון רמת אביב / צילום: שוקה כהן
חנות ארמני אקסצ'יינג בקניון רמת אביב / צילום: שוקה כהן

ארמני להמונים: סניף ראשון של תת-המותג ארמני אקסצ'יינג (armani exchange) מבית המעצב ג'ורג'יו ארמני נפתח בקניון רמת-אביב. מדובר בחנות התשיעית במספר בקניון רמת-אביב של קבוצת אירני קורפ בבעלות משפחת אירני: החנות החדשה מצטרפת לחנויות פקטורי 54 בקניון, חנות דיזל, מייקל קורס, פול אנד שארק, אוריג'ינלס ועוד.

ארמני עלה לכותרות לאחרונה אחרי שהצהיר כי יפסיק את השימוש בפרוות - מהלך מבורך שיש לקוות שימשוך אחריו מעצבים אחרים. בשנות ה-90 הקים ארמני, בן ה-83, את המותג ארמני אקסצ'יינג, במטרה להנגיש את פרטי המעצב היוקרתיים גם למי שלא נמנה על עשירי העולם.

לפני שנה וחצי החליט ארמני להרחיב את הקונספט, כאשר רכש חזרה 50% מהשותפות על המותג מהענקית הבריטית "קומו הולדינגס" והחליט להרחיב את הקולקציה המונגשת - ממותג טי-שירטים בסיסי למותג אופנה הכולל ליין של שמלות, מכנסיים, חולצות ועוד, תוך שהוא נשען על קווי העיצוב של בית האופנה המוכר, על כוח הקנייה (לבדים למשל) ועל מפעלי המותג הממוקמים בסין.

החנות בקניון רמת-אביב, שנפתחה היום (ב') בהשקעה של 1.6 מיליון שקל, משתרעת על שטח של 150 מ"ר, והיא סנונית ראשונה של 10 חנויות המותג שצפויות להיפתח ב-3 השנים הקרובות בהשקעה של 17 מיליון שקל. הסניף הבא ייפתח במחלף פולג בסמוך לחנות פקטורי 54 (שבה תיסגר על הדרך מחלקת האאוטלט הממוקמת בתוך הסניף). זהו הסניף הראשון בעולם שבו מיושם קונספט עיצובי חדש שייושם ביתר חנויות המותג, המונות 260 חנויות ב-32 מדינות.

ומה בשורת המחיר? אכן יש אפשרות להזכיר את המילה נגישות (כמובן בהסתייגות יחסית) לצד המותג הנוצץ שנהנה מהילה ארוכת-ימים: אפשר למצוא ג'ינסים ב-450 שקל, חולצת פולו ב-300 שקל, טי-שירט ב-150 שקל, תיקים מ-300 שקל, שמלות מ-450 שקל ועוד.

- האם הנגשה (יחסית כאמור) של מוצרים ממותגים עשויה לפגוע בתת-המותג היוקרתי מבית ארמני?

"המותג ג'ורגיו ארמני הוא מוסד חזק. יש לו את היכולת להציע למי שרוצה פריט במקום באלפי שקלים במאות שקלים, לתת מענה בכמה מישורים ועדיין להיות רלוונטי כמותג יוקרה", אמר רוני אירני, מבעלי אירני קורפ, ל"גלובס".

"אם היה מדובר במותג טריוויאלי, הייתי אומר שזה נכון, כלומר שעשויה להיות פגיעה במותג, אבל לא זה המקרה. הבידול עדיין יאפשר למכור מוצרים באלפי שקלים, נעשה שימוש בבדים אחרים, למשל בדים אורגניים, ובתפירה אחרת, אבל בית האופנה יחלוק את הניסיון בצורה רוחבית".

- אחת הסוגיות שמטרידות את חובבי המותגים בארץ היא שורת המחיר. עד כמה יקר בחנות ברמת-אביב לעומת חנות אחרת בעולם?

"להפך. המחירים שלנו זולים יותר מהחנות בלונדון ב-30%, והמחיר שלנו דומה לזה שבארה"ב. הצלחנו להשיג את המחיר הטוב ביותר גם לקונים הישראלים".

- מה שסותר את הטענה שהעלויות הגבוהות בארץ הן שמובילות לפערים במחירים בין המותגים בארץ לעומת חו"ל. 

"זה לא נכון. לא העלויות הגבוהות הן הבעיה, אלא כוח הקנייה נמוך של המשווקים בישראל. למותגים בינלאומיים שסוחרים עם מדינות רבות יש 3 מחירונים: אחד לאמריקה, אחד לאירופה והאחרון לעולם שלישי, ואנחנו עולם שלישי לגמרי - המחירון לעולם שלישי גבוה יותר בגלל הכמויות. משווק ישראלי קונה ב-10% יותר יקר מהמחירים באירופה וב-30% יותר מהמחירים בארה"ב כשמדובר על מותגים אמריקאים, משום שבארה"ב המותגים האירופיים יקרים בגלל מיסוי על מותגים איטלקיים (שמייצרים באיטליה)".

"לא נכון להגיד שהכול זול יותר בארה"ב", אומר אירני, "יש פער גדול בין ישראל לארה"ב במותגים כמו פולו ראלף לורן ונייקי, שבארה"ב יש להם פעילות דומיננטית. האתגר שלנו הוא לרכז את כל המותגים החשובים ולהיות אטרקטיביים במחיר. לא אכניס מותג במחיר לא הגיוני", הוא אומר, ומוסיף: "העולם נהיה גלובלי. הצרכן נכנס לחנות וישר שולף את הסלולרי ורואה את המחירים בחו"ל".

- אז זה אומר שעד שיכולנו לעשות את זה, פשוט עשקו אותנו?

"ענף האופנה הוא ענף שהמרווחים בו הם אינצ'ים. רואים 60% רווח גולמי, אבל לא מסתכלים על העלויות ועל הפחת. התוצאות האלה מדברות במאזנים. הצרכנים היום מבינים שמוכרים להם מותגי פרימיום במחירים שמדברים את השפה בכל העולם".

בשעה שרשתות בהן טופ שופ, למשל, משיקות בזו אחר זו אתרי אינטרנט מכירתיים, אירני מעדיף כרגע לא להגיע עם בשורה וירטואלית. את מותגי ארמני מפיצה הקבוצה גם בסיטונאות לבוטיקים ברחבי הארץ.

- עד כמה חזק היבוא המקביל של המותגים שאתה משווק?

"כשאתה אקטואלי, יש יבוא מקביל, אבל צריך להבין שהוא לא יכול להיות משמעותי במדינה קטנה כזו. המשחק הזה של יבוא מקביל צריך שוק ענק, להיות מסוגל להביא כמויות גדולות. פה זה נקודתי, כל פעם שחקן נכנס, שחקן יוצא. כללי המשחק כאן שונים, כי אנחנו כביכול עולם שלישי. אבל מנגד קורה כאן משהו מעניין: בתפיסה של המותגים במדינות עולם שלישי זה אומר שרק אחוז קטן מהאוכלוסייה קונה, בארץ 60%-70% קונים מותגי פרימיום - אין מקבילה לעולם לשוק כזה שבו יכולת הצריכה של הלקוחות היא מאוד גבוהה"

- כי רבים מהם קונים מעבר ליכולת הכלכלית שלהם. 

"באירופה הקהל יותר דיפרנציאלי. הרבה יותר מגדרי. פה יש תפיסה מותגית חזקה".

עוד כתבות

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

ארה"ב ועוד 17 מדינות בקריאה משותפת: "לשחרר חטופים מיד"

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו מגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים