גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ארמני להמונים: סניף של ארמני אקסצ'יינג נפתח בקניון רמת-אביב

החנות, שנפתחה בהשקעה של 1.6 מיליון שקל, היא סנונית ראשונה של 10 חנויות המותג שצפויות להיפתח ב-3 השנים הקרובות בהשקעה של 17 מיליון שקל ■ רוני אירני: "המחירים שלנו זולים יותר מהחנות בלונדון ב-30%"

חנות ארמני אקסצ'יינג בקניון רמת אביב / צילום: שוקה כהן
חנות ארמני אקסצ'יינג בקניון רמת אביב / צילום: שוקה כהן

ארמני להמונים: סניף ראשון של תת-המותג ארמני אקסצ'יינג (armani exchange) מבית המעצב ג'ורג'יו ארמני נפתח בקניון רמת-אביב. מדובר בחנות התשיעית במספר בקניון רמת-אביב של קבוצת אירני קורפ בבעלות משפחת אירני: החנות החדשה מצטרפת לחנויות פקטורי 54 בקניון, חנות דיזל, מייקל קורס, פול אנד שארק, אוריג'ינלס ועוד.

ארמני עלה לכותרות לאחרונה אחרי שהצהיר כי יפסיק את השימוש בפרוות - מהלך מבורך שיש לקוות שימשוך אחריו מעצבים אחרים. בשנות ה-90 הקים ארמני, בן ה-83, את המותג ארמני אקסצ'יינג, במטרה להנגיש את פרטי המעצב היוקרתיים גם למי שלא נמנה על עשירי העולם.

לפני שנה וחצי החליט ארמני להרחיב את הקונספט, כאשר רכש חזרה 50% מהשותפות על המותג מהענקית הבריטית "קומו הולדינגס" והחליט להרחיב את הקולקציה המונגשת - ממותג טי-שירטים בסיסי למותג אופנה הכולל ליין של שמלות, מכנסיים, חולצות ועוד, תוך שהוא נשען על קווי העיצוב של בית האופנה המוכר, על כוח הקנייה (לבדים למשל) ועל מפעלי המותג הממוקמים בסין.

החנות בקניון רמת-אביב, שנפתחה היום (ב') בהשקעה של 1.6 מיליון שקל, משתרעת על שטח של 150 מ"ר, והיא סנונית ראשונה של 10 חנויות המותג שצפויות להיפתח ב-3 השנים הקרובות בהשקעה של 17 מיליון שקל. הסניף הבא ייפתח במחלף פולג בסמוך לחנות פקטורי 54 (שבה תיסגר על הדרך מחלקת האאוטלט הממוקמת בתוך הסניף). זהו הסניף הראשון בעולם שבו מיושם קונספט עיצובי חדש שייושם ביתר חנויות המותג, המונות 260 חנויות ב-32 מדינות.

ומה בשורת המחיר? אכן יש אפשרות להזכיר את המילה נגישות (כמובן בהסתייגות יחסית) לצד המותג הנוצץ שנהנה מהילה ארוכת-ימים: אפשר למצוא ג'ינסים ב-450 שקל, חולצת פולו ב-300 שקל, טי-שירט ב-150 שקל, תיקים מ-300 שקל, שמלות מ-450 שקל ועוד.

- האם הנגשה (יחסית כאמור) של מוצרים ממותגים עשויה לפגוע בתת-המותג היוקרתי מבית ארמני?

"המותג ג'ורגיו ארמני הוא מוסד חזק. יש לו את היכולת להציע למי שרוצה פריט במקום באלפי שקלים במאות שקלים, לתת מענה בכמה מישורים ועדיין להיות רלוונטי כמותג יוקרה", אמר רוני אירני, מבעלי אירני קורפ, ל"גלובס".

"אם היה מדובר במותג טריוויאלי, הייתי אומר שזה נכון, כלומר שעשויה להיות פגיעה במותג, אבל לא זה המקרה. הבידול עדיין יאפשר למכור מוצרים באלפי שקלים, נעשה שימוש בבדים אחרים, למשל בדים אורגניים, ובתפירה אחרת, אבל בית האופנה יחלוק את הניסיון בצורה רוחבית".

- אחת הסוגיות שמטרידות את חובבי המותגים בארץ היא שורת המחיר. עד כמה יקר בחנות ברמת-אביב לעומת חנות אחרת בעולם?

"להפך. המחירים שלנו זולים יותר מהחנות בלונדון ב-30%, והמחיר שלנו דומה לזה שבארה"ב. הצלחנו להשיג את המחיר הטוב ביותר גם לקונים הישראלים".

- מה שסותר את הטענה שהעלויות הגבוהות בארץ הן שמובילות לפערים במחירים בין המותגים בארץ לעומת חו"ל. 

"זה לא נכון. לא העלויות הגבוהות הן הבעיה, אלא כוח הקנייה נמוך של המשווקים בישראל. למותגים בינלאומיים שסוחרים עם מדינות רבות יש 3 מחירונים: אחד לאמריקה, אחד לאירופה והאחרון לעולם שלישי, ואנחנו עולם שלישי לגמרי - המחירון לעולם שלישי גבוה יותר בגלל הכמויות. משווק ישראלי קונה ב-10% יותר יקר מהמחירים באירופה וב-30% יותר מהמחירים בארה"ב כשמדובר על מותגים אמריקאים, משום שבארה"ב המותגים האירופיים יקרים בגלל מיסוי על מותגים איטלקיים (שמייצרים באיטליה)".

"לא נכון להגיד שהכול זול יותר בארה"ב", אומר אירני, "יש פער גדול בין ישראל לארה"ב במותגים כמו פולו ראלף לורן ונייקי, שבארה"ב יש להם פעילות דומיננטית. האתגר שלנו הוא לרכז את כל המותגים החשובים ולהיות אטרקטיביים במחיר. לא אכניס מותג במחיר לא הגיוני", הוא אומר, ומוסיף: "העולם נהיה גלובלי. הצרכן נכנס לחנות וישר שולף את הסלולרי ורואה את המחירים בחו"ל".

- אז זה אומר שעד שיכולנו לעשות את זה, פשוט עשקו אותנו?

"ענף האופנה הוא ענף שהמרווחים בו הם אינצ'ים. רואים 60% רווח גולמי, אבל לא מסתכלים על העלויות ועל הפחת. התוצאות האלה מדברות במאזנים. הצרכנים היום מבינים שמוכרים להם מותגי פרימיום במחירים שמדברים את השפה בכל העולם".

בשעה שרשתות בהן טופ שופ, למשל, משיקות בזו אחר זו אתרי אינטרנט מכירתיים, אירני מעדיף כרגע לא להגיע עם בשורה וירטואלית. את מותגי ארמני מפיצה הקבוצה גם בסיטונאות לבוטיקים ברחבי הארץ.

- עד כמה חזק היבוא המקביל של המותגים שאתה משווק?

"כשאתה אקטואלי, יש יבוא מקביל, אבל צריך להבין שהוא לא יכול להיות משמעותי במדינה קטנה כזו. המשחק הזה של יבוא מקביל צריך שוק ענק, להיות מסוגל להביא כמויות גדולות. פה זה נקודתי, כל פעם שחקן נכנס, שחקן יוצא. כללי המשחק כאן שונים, כי אנחנו כביכול עולם שלישי. אבל מנגד קורה כאן משהו מעניין: בתפיסה של המותגים במדינות עולם שלישי זה אומר שרק אחוז קטן מהאוכלוסייה קונה, בארץ 60%-70% קונים מותגי פרימיום - אין מקבילה לעולם לשוק כזה שבו יכולת הצריכה של הלקוחות היא מאוד גבוהה"

- כי רבים מהם קונים מעבר ליכולת הכלכלית שלהם. 

"באירופה הקהל יותר דיפרנציאלי. הרבה יותר מגדרי. פה יש תפיסה מותגית חזקה".

עוד כתבות

חומרים: Shutterstock, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

התמכרנו ל-AI: מנוע הצמיחה של וול סטריט הפך למשקולת

וול סטריט בפאניקה ● תחנת הרדיו שרק רוצה לעשות נעים ● והחוק שגוזר עלינו ביצים יקרות ל–17 שנה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הזבל עולה על גדותיו / צילום: Shutterstock

בין ההצהרות למעשים: ישראל לא נגמלת מקבירת הפסולת באדמה

בישראל, בניגוד לעולם, עדיין רוב הפסולת מוטמנת בקרקע ● מדובר במצב בעייתי ממגוון סיבות, כשאחת מהן היא שהמקום הולך להיגמר ● מאמצי הממשלה לא הביאו לשינוי בשטח, והמשבר מעבר לפינה ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי הטיפול בפסולת

וול סטריט / צילום: ap, M. Spencer Green

וול סטריט ננעלה בירידות חדות; הביטקוין צלל ב-10% לשפל של כמעט שנתיים

נאסד"ק ירד בכ-1.5% ● הביטקוין ירד ל-65 אלף דולר, חצי מהשיא שנקבע באוקטובר ● זינוק של 118% בהודעות הפיטורים בארה"ב, בינואר הגיעו לרמתם הגבוהה ביותר מאז 2009 ● דו"חות אמזון אחרי נעילת המסחר: ההכנסות צפויות לעלות לראשונה על 200 מיליארד דולר ● מחירי המתכות היקרות יורדים

BYD ATTO 2

ישאיר לכם עודף מ-150 אלף שקל: קרוס-אובר חשמלי מאובזר במיוחד

BYD ATTO 2, הקרוס־אובר הקומפקטי החשמלי החדש של BYD, שומר על ממדים חיצוניים מותאמים היטב לעיר ● יש לו תא נוסעים מרווח ומאובזר, נוחות נסיעה טובה וטווח חשמלי מכובד ● המחיר נגיש אבל הפלח צפוף

פרסומים לדירות חדשות כשהמחיר המצוין הוא למ''ר / צילום: צילומי מסך

במקום סכום כולל לדירה, מפרסמים מחיר למ"ר: מה עומד מאחורי השינוי השיווקי

עוד ועוד חברות שמוכרות דירות נוקבות במחיר למ"ר, ולא במחיר של הדירה ● המספרים האלה היו בדרך כלל שמורים לשמאים ולאנשי מקצוע, ולא לקהל הרחב ● המטרה: לעשות סטנדריטזציה למחירים ● מומחים: "המגמה כבר חורגת מתחום תל אביב"

שואבי אבק של דייסון / צילום: Shutterstock

פוקס קיבלה את הזיכיון הבלעדי להפצה ושיווק מוצרי דייסון בישראל

עפ"י הודעת פוקס, תקופת ההסכם עם דייסון נקבעה לחמש שנים ● עוד נמסר כי בהמשך השנה תפתח פוקס חנות ייעודית למותג במתחם ביג גלילות ● מדובר בעסקה ראשונה שמכניסה את הקבוצה, בבעלותו של הראל ויזל, לתחום האלקטרוניקה ומוצרי החשמל

המלחמה עם איראן מתקרבת? זה הסימן שמספקת גרמניה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: גרמניה מסיגה כוחות מבסיסים אמריקאים בעיראק, לפי דיווח אלביט רוצה לייצר משגרי רקטות בגרמניה, אתרי השכרת מלונות בספרד הסירו מודעות מעבר לקו הירוק, ובבריטניה בודקים אם המושבעים שזיכו פעילים פרו-פלסטינים הושפעו מלחץ ציבורי • כותרות העיתונים בעולם

עיוות מידע בויקיפדיה / עיצוב: אלישע נדב

מחקר מצא: 100 עורכים בכירים הפכו את ויקיפדיה לנשק נגד ישראל

מחקר מגלה כי כ-100 עורכים בכירים בוויקיפדיה מקפידים לעוות מידע באופן שיוצר מסגור שלילי מובהק לישראל - ומתנכלים למי שעומד בדרכם ● גם מייסד הפלטפורמה הודה כי מדיניות הניטרליות נפגמה בהקשר זה ● הסכנה גדולה בהרבה כשהיא משמשת מקור מרכזי למודלי שפה

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

זו תהיה הטעות הכי גדולה לתיק ההשקעות שלכם

בין המתיחות הגאו־פוליטית בעולם לראלי הארוך בשווקים, הניסיון "לתזמן את השוק" הוא טעות שעלולה לעלות ביוקר ולחתוך לכם חלק משמעותי מהתשואה ● וגם: מי שברח ל־S&P 500 גילה שהעוצמה הישראלית השאירה לו אבק ● עכשיו גם בגרסת הפודקאסט

טוביה לוסקין, המייסד והמנכ''ל לשעבר / צילום: תמר מצפי

סוף לסכסוך: מייסד גבעות עולם יוצא בנזיד עדשים, החברה חוזרת לקידוחים

לאחר 12 שנות מאבק משפטי, נפרדת שותפות הנפט "גבעות עולם" מהמייסד טוביה לוסקין, שמכר את חלקו תמורת כ־1.2 מיליון שקל בלבד ופטור מחובות עתק ● כעת מכריזה ההנהלה על "דף חדש" וחזרה להפקת נפט מסחרית: "מחפשים שותף אסטרטגי, וגם נגייס הון בבורסה"

שילוט של פולימרקט לקראת הבחירות לראשות עיריית ניו יורק / צילום: ap, Olga Fedorova

"מכונת האמת" של פולימרקט: איך פלטפורמת ההימורים הפכה לענקית בשווי 9 מיליארד דולר

שיין קופלן, מייסד פלטפורמת ההימורים פולימרקט, הצליח להפוך מיזם קריפטו שנוי במחלוקת לאחד המדדים המשפיעים ביותר באמריקה ● בין הימורים על מלחמות לטענות על מניפולציות בפרסי נובל, הפלטפורמה שהוגדרה כ"מכונת אמת" כבשה את המיינסטרים והכניעה את הרגולטורים ● האם זהו עוד קזינו או עתיד המידע?

הנהלת Vast Data / צילום: Vast Data

גיוס הענק בוואסט דאטה: המשקיעים והעובדים צפויים לקבל מאות מיליוני דולרים

חברת ניהול אחסון הנתונים הישראלית צפויה להכריז על שווי של כ־30 מיליארד דולר, אך לפי מקורות בשוק, עיקר העסקה הוא סקנדרי, לפי שווי אפקטיבי של כ־25-27 מיליארד דולר ● המשמעות: עובדים ומשקיעים צפויים ליהנות ממאות מיליוני דולרים

בצלאל זיני / צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

בצלאל זיני, אחיו של ראש השב"כ, מואשם בהברחות לעזה במאות אלפי שקלים

הפרקליטות מייחסת לבצלאל זיני, שהיה אחראי על הכנסת כלים הנדסיים לעזה, עבירות של סיוע לאויב במלחמה, פעולה ברכוש למטרות טרור ולקיחת שוחד, אחרי שהבריח סיגריות לרצועה בשלושה סבבים ● "הנאשמים היו מודעים לאפשרות שהסחורות יגיעו לידי חמאס ויסייעו לו לשמר שרידות כלכלית ואחיזה שלטונית"

הלוואות בתוך המשפחה / צילום: Shutterstock

האם יש תקרה לריבית בהלוואות שניתנות בתוך המשפחה?

אישה שעמדה לאבד את ביתה קיבלה הלוואה מבנה ● אלא שהריבית בהסכם חרגה מהמותר בחוק הלוואות חוץ בנקאיות ● מה קבע בית המשפט?

שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), יואב דודקביץ (ידיעות אחרונות)

היועמ"שית: לוין מונע מינוי שופטים ואלפי תיקים מצטברים

בהרב-מיארה הגישה לבג"ץ את עמדתה בעתירה נגד סירובו של לוין לכנס את הוועדה לבחירת שופטים, והפנתה לנתונים של הנהלת בתי המשפט על מחסור כבד במערכת ● לדבריה, הציבור נפגע ואלפי תיקים "ממתינים על המדף"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

מגמה שלילית בתל אביב; מדדי הקלינטק והביטחוניות ירדו ב-3%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.9% ● טאואר זינקה לאחר שהודיעה על שת"פ עם אנבידיה, אך מחקה את העליות זמן קצר לאחר מכן ● מג'יק ומטריקס התאוששו מעט לאחר הצניחה במניות ה-IT אתמול ● הביטקוין יורד לשפל של כשנה וחצי ● וגם: בבנק אוף אמריקה מצפים שהטלטלה בתחום הטכנולוגיה תייצר הזדמנויות במניות השבבים

מל''ט הרמס תוצרת אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

זמן טיסה ארוך פי 5 לרחפנים: הכירו את הפיתוח הישראלי החדש

סטארט־אפ ישראלי נבחר בידי אלביט לפיתוח מנועים היברידיים לרחפנים ● ארה"ב ובחריין תרגלו יירוט כטב"מים במפרץ ● קטאר מצטיידת במכ"מים מתוצרת צרפת ● ואוקראינה עוברת לכטב"מים מבוססי מצלמות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

שליחים של וולט / צילום: פביו טרופה

השת"פ בין וולט לסיבוס בצומת דרכים: עשויים להיפרד ברבעון הבא

שיתוף הפעולה בין חברת המשלוחים לענקית כרטיסי ההסעדה נבחן מחדש ועשוי להסתיים כבר בחודשים הקרובים ● לגלובס נודע כי בעקבות שיחה בניהן הוחלט כי לעת עתה שיתוף הפעולה יימשך כסדרו

אתר דודאים, סמוך לבאר שבע / צילום: Shutterstock

מתקן המרת זבל לאנרגיה בעלות של 1.5 מיליארד שקל יטפל בפסולת של באר שבע

בלוג'ן ודקל, השייכות לקרן ג'נריישן, יחד עם קבוצת שפיר, זכו במכרז של החשכ"ל על הקמת המתקן, שימוקם באזור התעשייה נאות חובב ויהיה הגדול בישראל ● כ-80% מהזבל בישראל מוטמן - שיעור כפול מהממוצע בקרב מדינות ה-OECD

רשות המסים / צילום: איל יצהר

מכה לרשות המסים: פסק דין חדש קובע כי תשיב מאות מיליוני שקלים לקבלנים

ועדת הערר למיסוי מקרקעין קבעה כי על רשות המסים להשיב לקבלנים שזכו במכרזי מחיר למשתכן את מס הרכישה ששילמו ● זאת, לאחר שהתקבלה עמדת הקבלנים לפיה זכייתם במכרז אינה מהווה רכישה של זכות במקרקעין, אלא הסכם למתן שירותי בנייה למדינה, שאינו מחייב במס רכישה