גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  המגזינים של גלובס

איש ההיי-טק שלא דרך אפילו פעם אחת במשרד

הוא ביקר במירוץ פורמולה 1 בדובאי, טיפס על הר בהוואי, נח בבר בלונדון, קיבל פרספקטיבה בקובה - ועשה את כל זה תוך כדי עבודה במשרה מלאה ■ תכירו את נמרוד דין קיכל

נמרוד דין קיכל / צילום: יונתן בלום
נמרוד דין קיכל / צילום: יונתן בלום

נמרוד דין קיכל רגיל לקשרים של לונג דיסטנס, כך שלא ממש התרגשתי מהעובדה שניהלנו את השיחה בטלפון. קיכל, 33, ממש כמוני, אך לעומתי הוא יהיה מחר על מטוס למינכן בגרמניה ומשם הוא בעצמו לא יודע לאן ימשיך. יש לו כלל, הוא מסביר, לא לתכנן תוכניות ליותר משבוע קדימה. עם הכלל הזה טייל ב-67 מדינות עד כה ומתכוון לטייל בכל מדינות העולם. אחרי השיחה קיכל יעדכן במייל שהוא כבר המשיך מגרמניה לליטא, ומשם לפולין, ואז לאנגליה - כמעט מתנצל על המסלול שהוא הספיק לעשות בזמן שאני יצאתי לקניות אצל הירקן והספקתי לעצור בדואר.

קיכל חי את החיים, האינסטגרם שלו מאשר את זה. תחת השם where is dean, שמתעד את מסעו גם בפייסבוק ובאתר אינטרנט, הוא מעלה צילומים ממקומות שלא צריכים שום פילטר כדי להיות אקזוטיים ומסקרנים. השנה, למשל, הוא הספיק להיות במירוץ פורמולה 1 בדובאי. ארבעה ימים מאוחר יותר כבש פסגת הר בהוואי. שבוע לאחר מכן שתה בבר האהוב עליו בלונדון, ובין לבין הספיק לעשן סיגר בקובה, להשתזף במקסיקו, להפסיד כסף בפנמה, לטפס על הר געש בניקרגואה ולצנוח מעל אגם אטיטלן בגואטמלה. "הייתי גם יומיים שיכור בהונדורס", הוא אומר ומוסיף את הטוויסט: "ואת כל זה אני עושה כשיש לי משרה מלאה ובלי לקחת אפילו יום חופש אחד".

כן, כמו שקראתם: קיכל עושה את כל הטיולים האלה בזמן שהוא עובד במשרה מלאה, בחברת היי-טק ישראלית-אמריקאית, הממוקמת בסן-פרנסיסקו. את הפגישות עם הלקוחות הוא מקיים דרך הטלפון והאימייל, מדי פעם הוא נפגש עם הלקוחות או עם הצוות שלו. כל השאר מבוצע באמצעות הלפטופ.

"מדהים כמה מאמץ השקיע האדם בלרשת את העולם. עוד לא הגעתי למקום שלא הייתה בו קליטת סלולר, פרט לקובה. גם בפסגת הר געש, יער גשם או חוף ים אקזוטי היה לי אינטרנט".

או-קיי, עכשיו בוא תסביר לכל מי שקורא את זה עכשיו ומשתגע - איך עושים את זה?

"נתחיל מזה שאני בן לאימא מדריכת טיולים ולאבא שמכיר את כולם, ככה שטבעי שארצה לטייל, לפגוש אנשים ולייצר קשרים. אז לפני חמש שנים החלטתי לצאת לטיול של אחרי צבא שלא הספקתי לעשות בגלל הלימודים והקריירה. עבדתי אז במשרה מלאה בהיי-טק וחסכתי כל שקל לטיול מטורף מישראל לסקנדינביה, רוסיה, סין, מונגוליה, לאוס, קמבודיה, וייטנאם, תאילנד, אוסטרליה, ניו זילנד, יפן, צפון אמריקה, מרכז ודרום אירופה ובחזרה לחיבוק של אימא".

שאפתני.

"כן, טיול פסיכי. אז עזבתי בדמעות את העבודה שאני אוהב ואני מחכה בבית שבועיים לפני הטיול, ופתאום מגיע מייל עם הצעת עבודה. עניתי שזה לא רלבנטי. אחרי עשר דקות חוזרים אליי, אומרים, תקשיב, מה אכפת לך. אז אני נוסע להרצליה, יושב עם המנהלת ומספר לה על הטיול שתכננתי. היא מצדה מספרת לי על התפקיד - והוא מאוד מעניין. אחרי שבועיים התחלתי לעבוד שם. שנה אחר כך אומרים לי, נמרוד, סוגרים את החברה, אתה מפוטר".

ואז יצאת לטיול הגדול.

"לא. השקעתי את החסכונות של הטיול באפיקים שונים ונרשמתי לתואר שני במינהל עסקים (את הראשון עשיתי בכלכלה), ובינתיים עבדתי בחברת היי-טק אחרת".

ואחרי התואר השני יצאת לטיול הגדול.

"לא. סיימתי את התואר השני, ואני הולך למנהל כוח אדם ואומר לו שאני רוצה רילוקיישן. זה היה לגמרי לטובת הלקוח. הם אהבו את זה, ואחרי חודשיים חזרו אליי ואמרו לי שמעבירים את התפקיד לארצות הברית, אבל אני מפוטר".

ואז...?

"אמרתי לעצמי, זהו, אני לא פראייר, אני מחפש עבודה בחו"ל. ואז מצאתי מודעה עם תפקיד מצוין, שתפור עליי, בחברת היי-טק ישראלית-אמריקאית. שלחתי קורות חיים, ובאותו לילה קיבלתי מייל מהמנכ"ל: 'נמרוד, הקורות חיים פצצה, אבל יש בעיה, המשרה בסן פרנסיסקו'. וזה המזל שלי, לא זכיתי בלוטו - פשוט לא ויתרתי".

או-קיי, אז אתה עובד וחי בסן פרנסיסקו. איך משם הגעת לטייל בכל העולם?

"פשוט ביקשתי".

בסוף, זאת התשובה שלך?

"זאת חברה שמתעסקת במסחר מקוון, ואני בתפקיד שאליו נולדתי: מנהל לקוחות. חודש אחרי שהגעתי הבנו שוויזת העבודה שלי מתעכבת ואני לא יכול להישאר בארצות הברית; אז אמרו לי, או שתהיה בתל אביב או בלונדון. אמרתי שאני בוחר לעבוד ולטייל מכל העולם. אמרו לי, לא בא בחשבון. אז נסעתי ללונדון והייתי שם חודש. משם עבדתי עם הלקוחות בארצות הברית ובגלל פערי השעות לא הייתה לי כמעט סיבה להגיע למשרד. התחלתי לטייל, מצאתי טיסה זולה מלונדון לדנמרק, או טיסה זולה לספרד, רכבת לאמסטרדם כמעט חינם".

ובינתיים אתה עונה למיילים ולטלפונים.

"בזמן הזה אני עם הלפטופ, ועובד, ואף אחד לא יודע שאני מטייל. אני מוכיח לעצמי שאני יכול לעבוד מרחוק. עד שמגיע המנכ"ל ללונדון ואני מגיע רציני מהר למשרד. בשיחה בינינו נוצרה ההבנה שהמיקום לא רלוונטי לביצועים ונולדה ההכרה שטיולים זה משהו שיש לי תשוקה אמיתית לגביו. אני מאושר שהחברה מאפשרת לי את זה ותומכת בחלום".

איך אפשר לעבוד כשיושבים מול רצועת חוף ים בצבע תכלת ואנשים יפים בבגדי ים?

"גם רוב הקוראים יודעים לעשות 80% מהעבודה שלהם עם הלפטופ והטלפון ומכל מקום בעולם בלי להגיע למשרד. במקום לשבת במשרד, אז יום אחד אני בבית קפה, שבוע אחרי אני עובד ממונית, ויש ימים יותר טובים על שפת בריכה, וימים מצוינים שאני על שפת הים. זה המשרד שלי".

ובחברה מפרגנים?

"כל הזמן בודקים אותי. מתברר שהלקוחות מאוד מרוצים והעבודה שלי טובה. כל חברה קונבנציונלית ומסורתית יכולה להפוך לחברה שמאפשרת לעובדים שלה לעבוד מכל מקום. המנהלים לא מבינים כמה זה משפיע על הנאמנות של העובדים שלהם. אני, למשל, תמיד זמין לעבודה, ויכול לעבוד גם 16 שעות ביום כשצריך. החלום שלי מוגשם בעזרת העבודה שלי, שמאפשרת לי לטייל; ברור שאני אהיה העובד הכי נאמן ומסור לחברה".

מי אמר שלטייל זה יקר?

לפני שקיכל נוחת במקום חדש, הוא מקפיד לא לקרוא עליו שום דבר מראש. "לא טריפ אדווייזר ולא לונלי פלנט, אין לי זמן להתעסק בזה". את האכסניות הוא מוצא באמצעות אפליקציה ייעודית, ושם הוא פוגש אנשים שמעבירים לו מידע על המקום. "אחד הדברים שאני עושה כדי לסדר מסלול זה לקחת את המפה של אוטובוס התיירים. זאת המפה הכי טובה עם הסדר הנכון של הדרכים והמקומות".

הוא לא אוהב היסטוריה של מקומות, אלא מתעניין בעיקר בחוויות ובאנשים: "הדבר שאני הכי אוהב לעשות זה לקחת לפטופ, מצלמה וחצובה, ולהסתובב ברגל בעיר לאורך ימים שלמים. קילומטרים על קילומטרים. ככה אני מגיע לאינטראקציות הלא רגילות. למשל, בקובה רציתי לצלם מגבוה את חוף הים. עליתי במעלית של איזה בניין לקומה העליונה, ואז יצא מישהו ושאל מה אני עושה. אמרתי לו שאני מטייל ורוצה לצלם, אז הוא הזמין אותי אליו הביתה. ככה אני מגלה איך הקובנים חיים".

עוד כלל שיש לקיכל הוא אף פעם לא לוותר על חוויה בגלל מזג האוויר: "אנחנו הישראלים מפונקים כי יש לנו מזג אוויר טוב רוב השנה, אבל בשאר העולם תמיד קר מדי או חם מדי".

לרוב, הוא יבחר יעד לפי הזמנה של חברים שבדיוק מטיילים, או כאלה שהכיר במהלך המסע, שמזמינים אותו לקפוץ לקפה באיטליה או "למסיבת צבע מטורפת במלטה".

איך אנשים מגיבים לסיפור שלך כשאתה מציג את עצמך?

"השאלה הראשונה שאנשים שואלים אותי זה אם זכיתי בלוטו".

זכית בלוטו?

"לא. יש קונספציה שאנשים שבויים בה, שלטייל זה יקר. אבל האמת שזה זול, במיוחד לישראלים. אנחנו מגיעים ממדינה שהיא גבוהה ברמת ההכנסה ביחס לעולם, אז מי שיכול להרוויח בשקלים ולחיות במרכז אמריקה יהיה איש עשיר, וככה ברוב העולם. אני מוציא בחודש 1,500 דולר, שהם 6,000 שקלים. זאת לא משכורת גבוהה לישראלים, וזה כולל טיסות ולינה, לרוב באכסניות. כמה פעמים בחודש אני במלונות, אם אני צריך זמן לעצמי. אני אוכל רק בחוץ, לא מבשל, ושותה הרבה אלכוהול".

טיסות זה עסק יקר, לא?

"בטיסות אני קונה הכי זול ומאה אחוז באינטרנט. ברגע שקונים פעם אחת כרטיס זול זה נהיה ממכר - לא אכפת לאן, רק לטוס ולחוות משהו אחר. פעם הייתי בשדה תעופה ובאותו רגע בחרתי יעד. היתרון הגדול שמאפשר לי לטוס בזול זה הגמישות שלי מבחינת לוח הזמנים. בכל חודש יש כמה ימים שהם זולים משמעותית, כי זה בדיוק אחרי חג או שיש אירוע במקום מסוים. ישראלים לא מוצאים את הטיסות הזולות כי הם כל הזמן רוצים לטוס לאמסטרדם, ללונדון או לפריז; אבל אני לליטא טסתי מישראל ב-17 דולר ומליטא את יכולה להמשיך בטיסה ב-30 דולר לאנגליה".

דברים שרואים משם

עבור רוב האנשים, שדות התעופה הם מקום מנוכר שמטפח תחושת בדידות, אבל הוא אוהב לצטט את הדמות שגילם ג'ורג' קלוני בסרט "תלוי באוויר", איך מה שרוב האנשים שונאים בשדות תעופה, כמו אוויר ממוחזר, תאורה מלאכותית וסושי זול, הם הדברים האהובים עליו.

"שדה תעופה זה המקום שבו אני מרגיש הכי בבית. זה הקומפלקס האולטימטיבי עבור אנשים כמוני, כי יש אוכל זול, וויי פי חינם, אפשר לישון שם וגם לקנות קצת בגדים. זה גם משרד, וזה מקום מפגש לאלפי אנשים עם אותה מטרה".

וכל המסע הזה מסביב לעולם, כשהוא מחזיק במשרה שווה, בשני תארים ובמשפחה אוהבת בבית, גורם לו גם להסתכל על החיים בפרספקטיבה אחרת.

"ככל שאני מטייל, אני מבין כמה ישראל זה מקום טוב לחיות בו. מזג האוויר מדהים, הכלכלה יחסית טובה, האבטלה פה יחסית אפסית, ואנשים חיים לא רע", הוא אומר. "הרבה אנשים ממדינות עולם ראשון מתלוננים על יוקר המחיה והנדל"ן היקר, אני שומע את זה בכל מקום. אבל רוב העולם כלל לא מדבר במושגים שלנו. יש אנשים שאין להם גישה למים, לחשמל או לטלפון. ישראלי מרוויח יותר מכל בן אדם בדרום אמריקה, באפריקה, ברוסיה או במזרח הרחוק. חוץ מהאנגלים והגרמנים, המצב שלנו יותר טוב מכולם".

לטייל ברחבי העולם זה אומר גם לגלות את הצד האפל של הקפיטליזם.

"מצד שני, אני גם רואה כמה פשוט לעזור לאנשים שחיים בסוג של עוני. הרי מה הבעיה של האמריקאי לשפוך 10 מיליון דולר ולתקן את תשתית הכבישים בניקרגואה? זה זול לביצוע, אבל זה עניין של פוליטיקה. קובה היא דוגמה טובה למדינה ששיחקה עם הקלפים הלא נכונים והפכה לאחד המקומות המוזנחים בעולם".

אפרופו פוליטיקה, הוא יודע שתהיה לו קצת בעיה לבקר בכמה ממדינות העולם כדי להשלים את המשימה, אבל הוא לא דואג: "דרכון ישראלי הוא דרכון מאוד טוב, להבדיל ממה שנהוג לחשוב. הוא נותן כניסה ליותר מ-140 מדינות. אחרי שאהיה באותן מדינות, אני כמובן מאוד ארצה לבקר גם בלבנון או לטוס לאיראן. אני אתמודד עם השאלה איך לעשות את זה".

אני בטוחה שאימא שלך מאוד תשמח כשתטוס לאיראן.

"אימא, כמו כל אימא, דואגת ורוצה לדעת באיזו מדינה אני נמצא, אבל בעידן האינטרנט אני תמיד זמין, וזה מאוד עוזר. הגעגועים זה מנגנון בריא, אני שמח שיש לי אותם, וכשאני נורא מתגעגע אני מדפדף שלוש שעות בתמונות של המשפחה. הם גם יודעים שאני לא רוצה להתחתן כרגע, ואני שם ב'הולד' ילדים ומעכב את הקריירה, אבל כולם מפרגנים לי כי אני מגשים את החלום שלי ואין זמן מתאים אחר לעשות את זה".

ואהבה?

"יש אלכוהול וטינדר, ובכל העולם אנשים מחפשים חום ואהבה, אז יש לי מערכות יחסים. המצב ישתנה אם תגיע מישהי שתהיה מוכנה לחיות איתי את החיים האלה או שאני אתאהב בצורה מטורפת עד שארצה להישאר איתה בבית, לשתות יין, לאכול פופקורן ולראות סרט".

חודש שעבר הגיע קיכל לכמה שבועות לישראל. יש לו כאן אחיין שהוא "שרוף מגעגועים" אליו, אף על פי שהקטן לא מזהה אותו ("חיבוק אי-אפשר לשלוח במייל", הוא מודה).

בזמן שהיה כאן העביר הרצאה במסגרת האתר Funzing לפעילויות פנאי מיוחדות, שמחבר בין אנשים עם תחביבים יוצאי דופן לכאלה שמחפשים פעילות פנאי ייחודית (קיכל גם מעביר הרצאות על חייו כנווד דיגיטלי בפני ארגונים ויזמים).

את ירון סגיב, אחד היזמים של Funzing , הכיר כשקפץ לארוחת ערב בתל אביב. הם שמרו על קשר ולפני כמה חודשים סגיב הציע לקיכל להפוך את הסיפור שלו להרצאה, וקיכל הסכים, כי יש לו עוד כלל: "תמיד להגיד כן".

עוד כתבות

יותר מ־40 עסקאות מתחילת השנה / איור: גיל ג'יבלי

הנתונים שמאחורי מבול האקזיטים: מכונת הכסף של סוכנויות הביטוח

סוכנויות הביטוח הן כבר מזמן לא עסק אפור, אלא אחד התחומים הכי חמים בשוק ההון ● גלובס חושף את הנתונים מאחורי תור הזהב של הענף: מהמוסדיים שרכשו עשרות סוכנויות רק מתחילת השנה, דרך הרווחיות יוצאת הדופן ועד להערכות להיקף עסקאות מצטבר של חצי מיליארד שקל ב־2026 ● בשוק מעריכים שזו רק תחילתה של המגמה, אך יש גם מי שמזהיר: "זה עלול להגיע למחוזות של קרטל"

הבניין ברחוב בני רייך 4 בשכונת קריית השרון בנתניה / צילום: אריק מירובסקי

דירה בנתניה נמכרה ב־15% פחות מהמחיר הממוצע בסביבה

דירת 5 חדרים בנתניה נמכרה ב־2.48 מיליון שקל, במחיר של 20 אלף שקל למ"ר ● מחיר זה הוא אחד מהנמוכים ביותר שבוצעו במגדלים הללו, אך גם בסביבה הקרובה, שם מחירי דירות כאלו מגיעים לכ־3 מיליון שקל בממוצע

בחנו את עצמכם: כמה אתם מכירים את שוק ההון?

הסקטור שמוביל, וזה שמדשדש: עד כמה אתם מכירים את שוק ההון?

מי היו הסקטורים שכיכבו בבורסה הישראלית מתחילת השנה? ● מי היה הסקטור שהכי דשדש בבורסה מתחילת השנה? ● וגם: מה אפיק ההשקעה החביב ביותר על משקיעים ישראלים? ● חושבים שאתם מכירים את עולם שוק ההון? בואו לבחון את הידע שלכם ● חידון מיוחד לכנס "לראות מעבר לטרנד"

האם יש הזדמנות בוול סטריט אחרי הירידות, ומה יעשו מחר הדואליות?

המשקיעים יחזרו לשבוע מסחר חדש אחרי צניחה שמחקה משוק המניות האמריקאי כמעט 3 טריליון דולר - הסכום הגדול ביותר שנמחק ביום אחד אי־פעם ● במקביל, אי־הוודאות סביב העימות עם איראן וההתפתחויות בזירה הפוליטית בישראל ימשיכו לרחף ברקע ● שורה של בכירי פד סיפקו התבטאויות ניציות לקראת נתוני האינפלציה השבוע ● וגם: האם הצניחה בוול סטריט היא הזדמנות קנייה? ● כל מה שכדאי לדעת לקראת שבוע המסחר

ג'נסן הואנג, מנכ''ל ומייסד אנבידיה / צילום: ap, Markus Schreiber

דירקטוריון אנבידיה פותח בחקירה לאחר שג'נסן הואנג ניהל רומן עם מרגלת סינית

מנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג הודה בפני עובדיו כי ניהל רומן עם אשת העסקים הסינית אליס הואנג, שלפי המודיעין האמריקאי גויסה לרגל אחריו, והתנצל על מעשיו ● בעקבות החשדות לריגול הודיע דירקטוריון החברה על הקמת ועדה מיוחדת שתחקור את הפרשה בליווי יועצים משפטיים חיצוניים ● הואנג ימשיך לכהן בתפקידו במהלך החקירה, אך הפרשה מעוררת שאלות בנוגע לעתידו בראש ענקית השבבים

הקהל באולם / צילום: כדיה לוי

האנשים והרגעים מאחורי כנס "לראות מעבר לטרנד"

בכירי שוק ההון נפגשו בכנס "לראות מעבר לטרנד" של גלובס, כדי לבחון אילו מגמות פיננסיות ישרדו גם אחרי שהטרנדים יתחלפו ● וגם: תדיראן מחזקת את פעילותה בתחום חוות השרתים, וקניון TLV מצרף מסעדה חדשה של רפאלו וסניף של בייגל קפה ● אירועים ומינויים

אילה חסון / צילום: רונן אקרמן

הסכסוך מחריף: "כאן" מגנה את אילה חסון, והיא משיבה: “תגובת התאגיד שקרית”

העימות בין אילה חסון להנהלת תאגיד השידור הציבורי החריף בסוף השבוע, לאחר שהתאגיד גינה את התבטאויותיה והעניק גיבוי למנהל החדשות ליאור לנדנברג • חסון פרסמה צילום מסך מהתכתבות עמו, שלטענתה מוכיח כי נדרשה להקריא נוסח התנצלות שהוכתב לה כתנאי לחזרתה לשידור • בתאגיד דוחים את הטענות ומבהירים כי בין הצדדים הוחלפו טיוטות של נוסח ההתנצלות

ליסיה בכר-מנוח, יו''ר אלרון המודחת / צילום: באדיבות אלרון

מאבק בצמרת מטלטל את קרן ההון סיכון המיתולוגית, ויש מי שמנסה להרוויח מכך

נפילה במניית אלרון סיבכה את בעלי השליטה בחברה, שנטלו חוב גדול למימון ההשתלטות, והובילה לסכסוך ביניהם, להדחת יו"ר אלרון ואף לתלונה במשטרה ● ובזמן שעתיד השליטה בספינת הדגל של ההייטק הישראלי בעבר אינו ברור, הוגשה הצעה לרכישת 15% ממניותיה

ערן חרותי, מנכ''ל מארוול ישראל וסגן נשיא להנדסה, Cloud Switch BU, בכנס לראות מעבר לטרנד / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל מארוול ישראל: "אין לי ספק שמהפכת ה-AI תממש את הפוטנציאל שלה"

ערן חרותי, מנכ"ל מארוול ישראל וסגן נשיא להנדסה, Cloud Switch BU, דיבר בכנס "לראות מעבר לטרנד" על המפולת במניות השבבים, הפוטנציאל של מהפכת ה-AI ורכישת הענק של לומנטום ● וגם: האם מארוול תוכל בעתיד לתת פייט לאנבידיה, ולמה לא מצליחים להקים בישראל תעשיית שבבים משגשגת?

דיוויד קוסטמן, גילון בק ושלומי בן-חיים / צילום: נועם גלאי, תמר מצפי, ג'ייפרוג

בזמן שוול סטריט ניסתה להתאושש ממפולת, המניה הישראלית הזו זינקה ב־35% ביום אחד

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● ג'יי פרוג עקפה את התחזיות, זינקה ב-35% וטיפסה לשווי של 12.5 מיליארד דולר ● סנסטאר רשמה רבעון שיא שהטיס את המניה ב-47% והוציא אותה מהשפל ● וגם: המניה הישראלית ש צללה בכשליש לשפל כל הזמנים בעקבות הפסד ענק של 325 מיליון דולר

אייל ברקוביץ' / צילום: צילום מסך מתוך 'מוריה וברקו', רשת 13

"הדברים אינם מקובלים": אייל ברקוביץ' הושעה משידורי חדשות 13

חדשות 13 השעו את אייל ברקוביץ' משידור בעקבות התבטאויות שעוררו סערה ציבורית וטענות לגזענות ● ההחלטה התקבלה לאחר שיחת הבהרה ובעקבות ביקורת ולחץ ברשתות החברתיות ● לגלובס נודע כי ההשעיה צפויה להימשך ימים בודדים

גברים חרדים.  תמונה מורכבת של שינויים איטיים, צמיחה בתחומים ספציפיים ופערי שכר / צילום: Reuters, Milo Hess

"את המבוגרים כבר פספסנו. רצינו לראות אם יש שינוי אצל הצעירים - והמסקנה קשה"

שיעור התעסוקה של הנשים החרדיות כבר הגיע ל־82%, אבל אצל הגברים ההתקדמות מתונה, ופערי השכר מוסיפים להתרחב ● מחקר חדש של מכון אהרן בוחן מדוע מיליארדי השקלים שהושקעו בשילוב ובהשכלה עדיין לא הביאו לשינוי המיוחל ● איציק קרומבי, מעורכי המחקר: "בקצב הזה נגיע לתל"ג של בנגלדש"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

רשות המסים שולפת הצעה למס חדש. על טיסות

רשות המסים גיבשה המלצה למיסוי כל טיסה יוצאת מישראל לקראת חוק התקציב 2027 ● ברשות מעריכים כי הכנסות המדינה מגביית המס יגיעו לכ-1.1 מיליארד שקל בשנה ● תוספת המחיר לנוסע תתחיל ב-12 שקל ועשויה להגיע עד 274 שקל לכרטיס טיסה

מערכת ''קלע דוד'' / צילום: דוברות משרד הביטחון

היא גובלת ברוסיה, קנתה קלע דוד ועכשיו מחליפה טילי נ"ט משנות ה־80

חברת קודווליו הישראלית נבחרה לתכנן את מערך האבטחה של שדה תעופה חדש בווייטנאם, שההשקעה בהקמתו נאמדת בכ־7.5 מיליארד דולר ● במקביל, חברה בת של רפאל זכתה בחוזה של 84.5 מיליון אירו לאספקת טילי נ"ט לפינלנד ● וגם: בריטניה מתכננת להגדיל את תקציב הביטחון ל־3% מהתוצר עד 2030 ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ד''ר נדין בודו-טרכטנברג ושמעון אוליאל בשיחה משותפת עם שי שלו בכנס לראות מעבר לטרנד / צילום: כדיה לוי

המשנה לנגיד לשעבר: "לעקוף סנקציות עם קריפטו? שם נמצאים סוחרי הסמים וסוחרי האיברים"

ד"ר נדין בודו-טרכטנברג, לשעבר המשנה לנגיד בנק ישראל, תקפה בכנס "לראות מעבר לטרנד" את הרעיון שהעלה נתניהו, שלפיו ישראל תוכל לעקוף סנקציות בינ"ל באמצעות קריפטו: "התחום היחיד שעוקף שם סנקציות הוא תת-עולם שחור באמת" ● שמעון אוליאל מאלטשולר שחם גמל ופנסיה: "בתעשיות הביטחוניות מאיימים על חרמות - ובסוף ההזמנות מגיעות"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ על רקע מצר הורמוז / צילום: ap, Alex Brandon

מה הסיכוי לחידוש המלחמה? אלה ההערכות העדכניות בשוק

למרות הניצחון של הדמוקרטים בבחירות האמצע חברות מחקר מעריכות כי הסיכון לחידוש הלחימה נותר גבוה • ברקע: תקיפות נוספות באזור והמשך ההיערכות הצבאית האמריקאית • מומחים מזהירים כי מחיר הנפט עלול לזנק ל-130 דולר לחבית

יאיר לוינשטיין ואסף בנאי, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

יאיר לוינשטיין ואסף בנאי בשיחה נדירה על שני המהלכים הפיננסיים שעומדים לטלטל את השוק

יאיר לוינשטיין, מבעלי השליטה ומנכ"ל אלטשולר שחם, ואסף בנאי, מייסד ומנכ"ל פרופיט, השתתפו בשיחה משותפת בכנס "לראות מעבר לטרנד" ● לוינשטיין: "בחברה הזו אין אבן שאני לא מכיר. לא מאמין במישהו שמגיע מבחוץ ומשקיע 180 מיליון שקל על סמך מצגת" ● בנאי: "אם פרופיט תיכנס לתחום הגמל, היא תטלטל את התחרות בענף"

סטיבן מילר / צילום: ap, Tom Brenner

טראמפ ממנה ראש לשכה חדש. מה זה אומר על איראן ועל ישראל?

במקום להושיט יד להסכמות עם הדמוקרטים לאחר אובדן השליטה בבחירות האמצע, ולמנות ראש סגל מתון, בחר נשיא ארה"ב בסטיבן מילר - מהאגף הנוקשה של מדיניות הממשל ● ממאבק בהגירה הלא-חוקית ועד לקו התקיף מול איראן - כך ישפיע המינוי על הממשל ועל ישראל

לי־בר קייטרינג יפרח / צילום: מתוך האינסטגרם של לי-בר

ממסעדה אחת לאקזיט נוצץ: הדרך של משפחת יפרח והקופון של אלי יצפאן

לפני 40 שנה החלה משפחת יפרח להאכיל חיילים במסעדה קטנה בקריית גת ● מאז לקחו האחים ליאל ובר את הניהול וגדלו לחברת הסעדה, שמגלגלת מחזור של כ־400 מיליון שקל בשנה ● מה הוביל קרן השקעות לרכוש מחצית מהחברה, ואיך קשור הקומיקאי המפורסם לעסקה?

צחי אבו / צילום: יונתן בלום

צחי אבו מוכר תוכניות לחצי מתחנת כוח עתידית, בשווי של מאות מיליוני שקלים

ארי נדל"ן ואבני ספירים מוכרות מחצית מתחנת הכוח המתוכננת "אורות יצחק" לרפק ● אם הפרויקט יאושר ויוקם, שוויו צפוי להגיע לכ-1.1 מיליארד שקל