גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  המגזינים של גלובס

איש ההיי-טק שלא דרך אפילו פעם אחת במשרד

הוא ביקר במירוץ פורמולה 1 בדובאי, טיפס על הר בהוואי, נח בבר בלונדון, קיבל פרספקטיבה בקובה - ועשה את כל זה תוך כדי עבודה במשרה מלאה ■ תכירו את נמרוד דין קיכל

נמרוד דין קיכל / צילום: יונתן בלום
נמרוד דין קיכל / צילום: יונתן בלום

נמרוד דין קיכל רגיל לקשרים של לונג דיסטנס, כך שלא ממש התרגשתי מהעובדה שניהלנו את השיחה בטלפון. קיכל, 33, ממש כמוני, אך לעומתי הוא יהיה מחר על מטוס למינכן בגרמניה ומשם הוא בעצמו לא יודע לאן ימשיך. יש לו כלל, הוא מסביר, לא לתכנן תוכניות ליותר משבוע קדימה. עם הכלל הזה טייל ב-67 מדינות עד כה ומתכוון לטייל בכל מדינות העולם. אחרי השיחה קיכל יעדכן במייל שהוא כבר המשיך מגרמניה לליטא, ומשם לפולין, ואז לאנגליה - כמעט מתנצל על המסלול שהוא הספיק לעשות בזמן שאני יצאתי לקניות אצל הירקן והספקתי לעצור בדואר.

קיכל חי את החיים, האינסטגרם שלו מאשר את זה. תחת השם where is dean, שמתעד את מסעו גם בפייסבוק ובאתר אינטרנט, הוא מעלה צילומים ממקומות שלא צריכים שום פילטר כדי להיות אקזוטיים ומסקרנים. השנה, למשל, הוא הספיק להיות במירוץ פורמולה 1 בדובאי. ארבעה ימים מאוחר יותר כבש פסגת הר בהוואי. שבוע לאחר מכן שתה בבר האהוב עליו בלונדון, ובין לבין הספיק לעשן סיגר בקובה, להשתזף במקסיקו, להפסיד כסף בפנמה, לטפס על הר געש בניקרגואה ולצנוח מעל אגם אטיטלן בגואטמלה. "הייתי גם יומיים שיכור בהונדורס", הוא אומר ומוסיף את הטוויסט: "ואת כל זה אני עושה כשיש לי משרה מלאה ובלי לקחת אפילו יום חופש אחד".

כן, כמו שקראתם: קיכל עושה את כל הטיולים האלה בזמן שהוא עובד במשרה מלאה, בחברת היי-טק ישראלית-אמריקאית, הממוקמת בסן-פרנסיסקו. את הפגישות עם הלקוחות הוא מקיים דרך הטלפון והאימייל, מדי פעם הוא נפגש עם הלקוחות או עם הצוות שלו. כל השאר מבוצע באמצעות הלפטופ.

"מדהים כמה מאמץ השקיע האדם בלרשת את העולם. עוד לא הגעתי למקום שלא הייתה בו קליטת סלולר, פרט לקובה. גם בפסגת הר געש, יער גשם או חוף ים אקזוטי היה לי אינטרנט".

או-קיי, עכשיו בוא תסביר לכל מי שקורא את זה עכשיו ומשתגע - איך עושים את זה?

"נתחיל מזה שאני בן לאימא מדריכת טיולים ולאבא שמכיר את כולם, ככה שטבעי שארצה לטייל, לפגוש אנשים ולייצר קשרים. אז לפני חמש שנים החלטתי לצאת לטיול של אחרי צבא שלא הספקתי לעשות בגלל הלימודים והקריירה. עבדתי אז במשרה מלאה בהיי-טק וחסכתי כל שקל לטיול מטורף מישראל לסקנדינביה, רוסיה, סין, מונגוליה, לאוס, קמבודיה, וייטנאם, תאילנד, אוסטרליה, ניו זילנד, יפן, צפון אמריקה, מרכז ודרום אירופה ובחזרה לחיבוק של אימא".

שאפתני.

"כן, טיול פסיכי. אז עזבתי בדמעות את העבודה שאני אוהב ואני מחכה בבית שבועיים לפני הטיול, ופתאום מגיע מייל עם הצעת עבודה. עניתי שזה לא רלבנטי. אחרי עשר דקות חוזרים אליי, אומרים, תקשיב, מה אכפת לך. אז אני נוסע להרצליה, יושב עם המנהלת ומספר לה על הטיול שתכננתי. היא מצדה מספרת לי על התפקיד - והוא מאוד מעניין. אחרי שבועיים התחלתי לעבוד שם. שנה אחר כך אומרים לי, נמרוד, סוגרים את החברה, אתה מפוטר".

ואז יצאת לטיול הגדול.

"לא. השקעתי את החסכונות של הטיול באפיקים שונים ונרשמתי לתואר שני במינהל עסקים (את הראשון עשיתי בכלכלה), ובינתיים עבדתי בחברת היי-טק אחרת".

ואחרי התואר השני יצאת לטיול הגדול.

"לא. סיימתי את התואר השני, ואני הולך למנהל כוח אדם ואומר לו שאני רוצה רילוקיישן. זה היה לגמרי לטובת הלקוח. הם אהבו את זה, ואחרי חודשיים חזרו אליי ואמרו לי שמעבירים את התפקיד לארצות הברית, אבל אני מפוטר".

ואז...?

"אמרתי לעצמי, זהו, אני לא פראייר, אני מחפש עבודה בחו"ל. ואז מצאתי מודעה עם תפקיד מצוין, שתפור עליי, בחברת היי-טק ישראלית-אמריקאית. שלחתי קורות חיים, ובאותו לילה קיבלתי מייל מהמנכ"ל: 'נמרוד, הקורות חיים פצצה, אבל יש בעיה, המשרה בסן פרנסיסקו'. וזה המזל שלי, לא זכיתי בלוטו - פשוט לא ויתרתי".

או-קיי, אז אתה עובד וחי בסן פרנסיסקו. איך משם הגעת לטייל בכל העולם?

"פשוט ביקשתי".

בסוף, זאת התשובה שלך?

"זאת חברה שמתעסקת במסחר מקוון, ואני בתפקיד שאליו נולדתי: מנהל לקוחות. חודש אחרי שהגעתי הבנו שוויזת העבודה שלי מתעכבת ואני לא יכול להישאר בארצות הברית; אז אמרו לי, או שתהיה בתל אביב או בלונדון. אמרתי שאני בוחר לעבוד ולטייל מכל העולם. אמרו לי, לא בא בחשבון. אז נסעתי ללונדון והייתי שם חודש. משם עבדתי עם הלקוחות בארצות הברית ובגלל פערי השעות לא הייתה לי כמעט סיבה להגיע למשרד. התחלתי לטייל, מצאתי טיסה זולה מלונדון לדנמרק, או טיסה זולה לספרד, רכבת לאמסטרדם כמעט חינם".

ובינתיים אתה עונה למיילים ולטלפונים.

"בזמן הזה אני עם הלפטופ, ועובד, ואף אחד לא יודע שאני מטייל. אני מוכיח לעצמי שאני יכול לעבוד מרחוק. עד שמגיע המנכ"ל ללונדון ואני מגיע רציני מהר למשרד. בשיחה בינינו נוצרה ההבנה שהמיקום לא רלוונטי לביצועים ונולדה ההכרה שטיולים זה משהו שיש לי תשוקה אמיתית לגביו. אני מאושר שהחברה מאפשרת לי את זה ותומכת בחלום".

איך אפשר לעבוד כשיושבים מול רצועת חוף ים בצבע תכלת ואנשים יפים בבגדי ים?

"גם רוב הקוראים יודעים לעשות 80% מהעבודה שלהם עם הלפטופ והטלפון ומכל מקום בעולם בלי להגיע למשרד. במקום לשבת במשרד, אז יום אחד אני בבית קפה, שבוע אחרי אני עובד ממונית, ויש ימים יותר טובים על שפת בריכה, וימים מצוינים שאני על שפת הים. זה המשרד שלי".

ובחברה מפרגנים?

"כל הזמן בודקים אותי. מתברר שהלקוחות מאוד מרוצים והעבודה שלי טובה. כל חברה קונבנציונלית ומסורתית יכולה להפוך לחברה שמאפשרת לעובדים שלה לעבוד מכל מקום. המנהלים לא מבינים כמה זה משפיע על הנאמנות של העובדים שלהם. אני, למשל, תמיד זמין לעבודה, ויכול לעבוד גם 16 שעות ביום כשצריך. החלום שלי מוגשם בעזרת העבודה שלי, שמאפשרת לי לטייל; ברור שאני אהיה העובד הכי נאמן ומסור לחברה".

מי אמר שלטייל זה יקר?

לפני שקיכל נוחת במקום חדש, הוא מקפיד לא לקרוא עליו שום דבר מראש. "לא טריפ אדווייזר ולא לונלי פלנט, אין לי זמן להתעסק בזה". את האכסניות הוא מוצא באמצעות אפליקציה ייעודית, ושם הוא פוגש אנשים שמעבירים לו מידע על המקום. "אחד הדברים שאני עושה כדי לסדר מסלול זה לקחת את המפה של אוטובוס התיירים. זאת המפה הכי טובה עם הסדר הנכון של הדרכים והמקומות".

הוא לא אוהב היסטוריה של מקומות, אלא מתעניין בעיקר בחוויות ובאנשים: "הדבר שאני הכי אוהב לעשות זה לקחת לפטופ, מצלמה וחצובה, ולהסתובב ברגל בעיר לאורך ימים שלמים. קילומטרים על קילומטרים. ככה אני מגיע לאינטראקציות הלא רגילות. למשל, בקובה רציתי לצלם מגבוה את חוף הים. עליתי במעלית של איזה בניין לקומה העליונה, ואז יצא מישהו ושאל מה אני עושה. אמרתי לו שאני מטייל ורוצה לצלם, אז הוא הזמין אותי אליו הביתה. ככה אני מגלה איך הקובנים חיים".

עוד כלל שיש לקיכל הוא אף פעם לא לוותר על חוויה בגלל מזג האוויר: "אנחנו הישראלים מפונקים כי יש לנו מזג אוויר טוב רוב השנה, אבל בשאר העולם תמיד קר מדי או חם מדי".

לרוב, הוא יבחר יעד לפי הזמנה של חברים שבדיוק מטיילים, או כאלה שהכיר במהלך המסע, שמזמינים אותו לקפוץ לקפה באיטליה או "למסיבת צבע מטורפת במלטה".

איך אנשים מגיבים לסיפור שלך כשאתה מציג את עצמך?

"השאלה הראשונה שאנשים שואלים אותי זה אם זכיתי בלוטו".

זכית בלוטו?

"לא. יש קונספציה שאנשים שבויים בה, שלטייל זה יקר. אבל האמת שזה זול, במיוחד לישראלים. אנחנו מגיעים ממדינה שהיא גבוהה ברמת ההכנסה ביחס לעולם, אז מי שיכול להרוויח בשקלים ולחיות במרכז אמריקה יהיה איש עשיר, וככה ברוב העולם. אני מוציא בחודש 1,500 דולר, שהם 6,000 שקלים. זאת לא משכורת גבוהה לישראלים, וזה כולל טיסות ולינה, לרוב באכסניות. כמה פעמים בחודש אני במלונות, אם אני צריך זמן לעצמי. אני אוכל רק בחוץ, לא מבשל, ושותה הרבה אלכוהול".

טיסות זה עסק יקר, לא?

"בטיסות אני קונה הכי זול ומאה אחוז באינטרנט. ברגע שקונים פעם אחת כרטיס זול זה נהיה ממכר - לא אכפת לאן, רק לטוס ולחוות משהו אחר. פעם הייתי בשדה תעופה ובאותו רגע בחרתי יעד. היתרון הגדול שמאפשר לי לטוס בזול זה הגמישות שלי מבחינת לוח הזמנים. בכל חודש יש כמה ימים שהם זולים משמעותית, כי זה בדיוק אחרי חג או שיש אירוע במקום מסוים. ישראלים לא מוצאים את הטיסות הזולות כי הם כל הזמן רוצים לטוס לאמסטרדם, ללונדון או לפריז; אבל אני לליטא טסתי מישראל ב-17 דולר ומליטא את יכולה להמשיך בטיסה ב-30 דולר לאנגליה".

דברים שרואים משם

עבור רוב האנשים, שדות התעופה הם מקום מנוכר שמטפח תחושת בדידות, אבל הוא אוהב לצטט את הדמות שגילם ג'ורג' קלוני בסרט "תלוי באוויר", איך מה שרוב האנשים שונאים בשדות תעופה, כמו אוויר ממוחזר, תאורה מלאכותית וסושי זול, הם הדברים האהובים עליו.

"שדה תעופה זה המקום שבו אני מרגיש הכי בבית. זה הקומפלקס האולטימטיבי עבור אנשים כמוני, כי יש אוכל זול, וויי פי חינם, אפשר לישון שם וגם לקנות קצת בגדים. זה גם משרד, וזה מקום מפגש לאלפי אנשים עם אותה מטרה".

וכל המסע הזה מסביב לעולם, כשהוא מחזיק במשרה שווה, בשני תארים ובמשפחה אוהבת בבית, גורם לו גם להסתכל על החיים בפרספקטיבה אחרת.

"ככל שאני מטייל, אני מבין כמה ישראל זה מקום טוב לחיות בו. מזג האוויר מדהים, הכלכלה יחסית טובה, האבטלה פה יחסית אפסית, ואנשים חיים לא רע", הוא אומר. "הרבה אנשים ממדינות עולם ראשון מתלוננים על יוקר המחיה והנדל"ן היקר, אני שומע את זה בכל מקום. אבל רוב העולם כלל לא מדבר במושגים שלנו. יש אנשים שאין להם גישה למים, לחשמל או לטלפון. ישראלי מרוויח יותר מכל בן אדם בדרום אמריקה, באפריקה, ברוסיה או במזרח הרחוק. חוץ מהאנגלים והגרמנים, המצב שלנו יותר טוב מכולם".

לטייל ברחבי העולם זה אומר גם לגלות את הצד האפל של הקפיטליזם.

"מצד שני, אני גם רואה כמה פשוט לעזור לאנשים שחיים בסוג של עוני. הרי מה הבעיה של האמריקאי לשפוך 10 מיליון דולר ולתקן את תשתית הכבישים בניקרגואה? זה זול לביצוע, אבל זה עניין של פוליטיקה. קובה היא דוגמה טובה למדינה ששיחקה עם הקלפים הלא נכונים והפכה לאחד המקומות המוזנחים בעולם".

אפרופו פוליטיקה, הוא יודע שתהיה לו קצת בעיה לבקר בכמה ממדינות העולם כדי להשלים את המשימה, אבל הוא לא דואג: "דרכון ישראלי הוא דרכון מאוד טוב, להבדיל ממה שנהוג לחשוב. הוא נותן כניסה ליותר מ-140 מדינות. אחרי שאהיה באותן מדינות, אני כמובן מאוד ארצה לבקר גם בלבנון או לטוס לאיראן. אני אתמודד עם השאלה איך לעשות את זה".

אני בטוחה שאימא שלך מאוד תשמח כשתטוס לאיראן.

"אימא, כמו כל אימא, דואגת ורוצה לדעת באיזו מדינה אני נמצא, אבל בעידן האינטרנט אני תמיד זמין, וזה מאוד עוזר. הגעגועים זה מנגנון בריא, אני שמח שיש לי אותם, וכשאני נורא מתגעגע אני מדפדף שלוש שעות בתמונות של המשפחה. הם גם יודעים שאני לא רוצה להתחתן כרגע, ואני שם ב'הולד' ילדים ומעכב את הקריירה, אבל כולם מפרגנים לי כי אני מגשים את החלום שלי ואין זמן מתאים אחר לעשות את זה".

ואהבה?

"יש אלכוהול וטינדר, ובכל העולם אנשים מחפשים חום ואהבה, אז יש לי מערכות יחסים. המצב ישתנה אם תגיע מישהי שתהיה מוכנה לחיות איתי את החיים האלה או שאני אתאהב בצורה מטורפת עד שארצה להישאר איתה בבית, לשתות יין, לאכול פופקורן ולראות סרט".

חודש שעבר הגיע קיכל לכמה שבועות לישראל. יש לו כאן אחיין שהוא "שרוף מגעגועים" אליו, אף על פי שהקטן לא מזהה אותו ("חיבוק אי-אפשר לשלוח במייל", הוא מודה).

בזמן שהיה כאן העביר הרצאה במסגרת האתר Funzing לפעילויות פנאי מיוחדות, שמחבר בין אנשים עם תחביבים יוצאי דופן לכאלה שמחפשים פעילות פנאי ייחודית (קיכל גם מעביר הרצאות על חייו כנווד דיגיטלי בפני ארגונים ויזמים).

את ירון סגיב, אחד היזמים של Funzing , הכיר כשקפץ לארוחת ערב בתל אביב. הם שמרו על קשר ולפני כמה חודשים סגיב הציע לקיכל להפוך את הסיפור שלו להרצאה, וקיכל הסכים, כי יש לו עוד כלל: "תמיד להגיד כן".

עוד כתבות

ערן ענבים, מנכ''ל אזורים Living / צילום: ליאור גרונדמן

בהנחה של כ־15%: אזורים Living רוכשת 80 דירות מצבי צרפתי ב־198 מיליון שקל

על רקע ההאטה במכירת דירות חדשות, רכשה אזורים Living 80 דירות בפרויקט AZOR בכ־198 מיליון שקל, במהלך שצפוי לייצר רווח משמעותי למוכרת צבי צרפתי ובניו

רביב ברוקמאייר / צילום: ענבל מרמרי

מניית תומר מזון חוזרת להיסחר: רביב ברוקמאייר ייכנס לתפקיד היו"ר

חודשיים אחרי שהפסיקה להסחר בבורסה המקומית בעקבות חשש לאי-סדרים, מניית תומר המזון שבה למסחר ● רביב ברוקמאייר, שכיהן בעבר כמנכ"ל ויסוצקי, מגה וגולף, יחליף את בעל השליטה דורון קימלוב שימשיך לכהן כמנכ"ל

האינפלציה הגבוהה הולכת לשחוק את הריביות / אילוסטרציה: Shutterstock

גם 5% באג"ח לא יספיקו: האינפלציה הגבוהה הולכת לשחוק את הריביות

תשואות של 5% באג"ח ממשלת ארה"ב ובאירופה נראות כמו מקלט בטוח, אבל בעידן חובות ענק ואינפלציה - הן עלולות להפוך למלכודת ● מהפכת ה-AI תגביר את הלחץ על הממשלות ותלבה אינפלציה, הרבה לפני שתניב פריון ● איך ניתן לחסן את תיק ההשקעות ואפילו להרוויח

שי אהרונוביץ', מנהל רשות המסים / צילום: יוסי זמיר

"לבטל את השטר של 200 שקל"? מה עומד מאחורי ההכרזה של רשות המסים

מסתבר כי הטור שפורסם בסוף השבוע בגלובס, שהציג את הגידול החד שחל בכמות המזומנים שבידי הציבור, הוא שהקפיץ את מנהל הרשות שי אהרונוביץ'

הפגנת חרדים, ארכיון / צילום: Reuters

שוב בשעות העומס: חרדים קיצוניים חוסמים כבישים ברעננה ובכפר סבא

לאחר מעצר העריקים בנתב"ג אמש, התחדשו מחאות החרדים הקיצוניים ● כביש 402 בצומת כפר סבא וכביש 4 בצומת רעננה נחסמו לתנועה בשני הכיוונים ● בתחילת השבוע נרשמו עימותים קשים בין מפגינים לאזרחים במהלך חסימות כבישים במחלף יבנה

אנחנו שאלנו, המפלגות ענו: אילו צעדים מעשיים תעשו כדי להקל על יוקר המחיה?

המשרוקית של גלובס פנתה למפלגות בסדרה של 18 שאלות כלכליות שנוגעות בלב הסוגיות שעל הפרק ● למי פנינו? לכל המפלגות שעוברות את אחוז החסימה בסקרים של כלי התקשורת המרכזיים ● הפרויקט יובא בהרחבה בגיליון סוף השבוע

מנכ''ל אנבידיה ג'נסן הואנג / צילום: ap, Kwiyeon Ha

מנכ"ל אנבידיה הציג את הטכנולוגיה הישראלית שתשמור על סוכני ה-AI

ג'נסן הואנג הציג בכנס GTC בברלין ארכיטקטורת אבטחה חדשה, שבליבה נמצא שבב שפותח במרכז הפיתוח בישראל

חיים הר-זהב, יו''ר ארגון העיתונאים / צילום: צילום מסך חדשות 13

אולטימטום וטענות לדיבה: הסערה בארגון העיתונאים שהובילה למהלך החריג

הוועד המנהל של ארגון העיתונאים החליט לפתוח בהליך הדחה נגד היו"ר, לראשונה ב–15 שנות הארגון ● המהלך החל בעקבות מכתב דרמטי ששלחו ארבעה עובדים, ובו טענות להתערבות יתר וניסיון לפטר את המנכ"לית שלא כדין, ומאז העמיק הסכסוך עד כדי איומי תביעת דיבה

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מעיין טואף, לע״מ

נתניהו: "איראן מנסה שוב לפתח את פצצות המוות"; גורם ביטחוני: לא מכירים את הדברים

שר הביטחון כ"ץ: "בימים האחרונים אנחנו מזהים ניסיונות של אויבינו, ובראשם איראן ושלוחיה, לקדם פיגועים שישפיעו על תוצאות הבחירות בישראל" ● הכניסה למרחב האווירי של ישראל נאסרה על טייס ממוצא איראני המועסק ביונייטד איירליינס ● מפקד צבא פקיסטן ביקר בטהרן והגיע עם הצעת פשרה, אך פריצת הדרך עדיין נראית רחוקה ● דיווח: בצל אפשרות של הסלמה ישראלית, חיזבאללה העלה את רמת הכוננות שלו בימים האחרונים ● גורם ממשלתי עיראקי לאל-ג'זירה: ראש ממשלת עיראק הורה על סגירה הדרגתית של כמה מעברי גבול עם איראן בימים הקרובים ● עדכונים שוטפים

פרופ' אמיר ירון, נגיד בנק ישראל. צילום: איל יצהר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל צופה עוד הורדת ריבית אחת - ומה יעד האינפלציה?

חרף ההפתעה במדד ספטמבר: בנק ישראל מותיר את הריבית על 3.25% - בהתאם לצפי ● תחזית בנק ישראל: האינפלציה תעלה ל-2.1% בשנה הבאה, והריבית תעמוד על 3% ● הבנק מזהיר כי פעילות ענקיות הטק מעוותת את נתוני הצמיחה

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל Wix / צילום: אלן צצקין

פיטרה ומזנקת: מניית Wix במומנטום חיובי, ויש מי שעדיין מזהה בה ערך חבוי

אחרי שמניית האינטרנט הישראלית צנחה על רקע החולשה בסקטור התוכנה ומהלך שנוי במחלוקת של רכישה עצמית, היא שינתה כיוון והכפילה את ערכה מהשפל ● לפי אופנהיימר, היא עדיין בתמחור חסר משמעותי כששווי Base44 עשוי להגיע ל־1.5 מיליארד דולר

נגיד בנק ישראל, אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מה הסיכוי שהנגיד יוריד את הריבית שבוע לפני בחירות?

ימים ספורים לפני הבחירות, מדד ספטמבר הנמוך מהצפוי מספק לכאורה סיבה להפחתת ריבית נוספת ● בדיקת 12 מערכות בחירות מאז 1999 מגלה כי בשבע מהן שינה בנק ישראל את הריבית בהחלטה האחרונה לפני הקלפיות ● מה בשוק מעריכים שיקרה הפעם?

בתי הזיקוק של בז''ן בחיפה / צילום: שלומי יוסף

עיריית חיפה זימנה את הנהלת בזן לשימוע ומאיימת בהפסקת הפעילות

בעקבות אירוע זיהום הבנזן החריג שהוביל לסגירת בתי ספר בקריית אתא, זומנו הנהלות שלושת מפעלי קבוצת בזן לשימוע ביום ראשון הקרוב ● העירייה שוקלת להוציא צו להפסקת הפעילות ולא לחדש את ההיתרים הזמניים, שצפויים לפוג בסוף אוקטובר

סם אלטמן, דריו אמודיי, אילון מאסק / צילום: ap, Franck Robichon, Markus Schreiber

ענקיות ה-AI מסתערות על השוק הישראלי. היעד: בנקים, קופות חולים ומשרדי ממשלה

3 ענקיות הבינה המלאכותית רואות פוטנציאל בשוק הישראלי, ומחפשות דרכים חדשות להיכנס אליו ● מ-OpenAI ששכרה שני בכירים ישראלים, ועד שיתוף הפעולה של אילון מאסק עם מלם תים ● הדרישות של החברות הישראליות: עמידה בכללי רגולציה מקומיים וכללי סייבר חמורים

העברת העסק אצל המשפחות העשירות בעולם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

דוח חדש חושף את האתגר של המשפחות העשירות בעולם

מחקר חדש מצביע על כך שהיעדר יורשים מתאימים וחוסר מוכנות של הדור הבא הם גורמים מרכזיים בהחלטה למכור עסקים משפחתיים ● מחלוקות בין בני המשפחה והקשר הרגשי לעסק מקשים על קבלת החלטות, ולעיתים מכירה נשקלת כדי לשמור על האחדות המשפחתית ● גם לאחר המכירה, המשפחות נדרשות להסכים כיצד לנהל ולשמר את ההון המשותף לאורך הדורות

אילון מאסק, מנכ''ל xAI. גם המתחרות מקימות מרכזים עצומים / צילום: Shutterstock

רבעון מנצח לאילון מאסק: טסלה עקפה את תחזיות ההכנסות ורשמה התאוששות במסירות הרכבים

בצל ההצהרות של אילון מאסק על מיזוג ענק עם SpaceX והשקת הרודסטר ה"מעופפת", טסלה עוקפת את ציפיות האנליסטים בשורת ההכנסות והרווח ● מסירות הרכבים הפתיעו לטובה חרף הפגיעה במכירות בארה"ב מביטול זיכוי המס ● החברה סובלת מתזרים מזומנים שלילי עקב הוצאות הון עתק על AI, רובוטיקה ומפעל השבבים "טרהפאב"

סבב פיטורים נוסף באיביי: תפטר עוד 1,100 מהעובדים

איביי צפויה לפטר כ-9% מכוח האדם שלה, בהמשך לסבבי פיטורים קודמים, במטרה לצמצם עלויות ולייעל את פעילותה ● הפיטורים עשויים להיות קשורים להטמעת כלי בינה מלאכותית, לתוצאות הרבעוניות הצפויות או לצמצום כפילויות בעקבות רכישת Depop ● במקביל, איביי נמצאת בתהליך סגירת מרכז הפיתוח בישראל

מארק צוקרברג, מייסד ומנכ''ל פייסבוק. האם הרשת עושה מספיק כדי לעצור תפוצה של פייק ניוז? / צילום: Shutterstock

מטא מכה את התחזיות: ההכנסות זינקו ל-64.6 מיליארד דולר, המניה מטפסת במסחר המאוחר

מטא מסכמת את הרבעון השלישי ומציגה את כניסתה העמוקה לעולם ה-AI עם השקת סוכן הקוד האוטונומי "Muse Code", מכשיר החומרה "Charm" וקסדת ה-VR החדשה ● ענקית הטכנולוגיה עקפה את ציפיות האנליסטים עם הכנסות של 64.6 מיליארד דולר ורווח של 3.83 למניה

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

כפי שנחשף בגלובס: רשות שוק ההון עוצרת את התגמול ליועצי המשכנתאות

רשות שוק ההון הודיעה כי תאסור באופן סופי על גופים חוץ־בנקאיים לתת טובות הנאה ליועצי המשכנתאות ● כך, הגופים החוץ־בנקאיים שמתחרים על מתן משכנתאות לציבור לא יוכלו עוד להבטיח טיסות לחו"ל ליועצי המשכנתאות כדי לגרום להם להביא אליהם לקוחות

עובדי בניין / אילוסטרציה: Shutterstock

חשד לשוחד: עובד מדינה לא פיקח על אתרי בנייה שהעסיקו עובדים זרים ללא היתר

הפרשה, שהחלה בחקירה סמויה, עוסקת בעובד מדינה שקשר קשר עם קבלנים המעסיקים עובדים זרים מטורקיה, הנמצאים בארץ ללא היתר כחוק ● עפ"י החשד, אותם קבלנים שילמו שוחד כספי לעובד המדינה, בתמורה לאי-פיקוח באתרי הבנייה בהם מועסקים הזרים, כאשר חלק מהכספים הגיע מהזרים עצמם