גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איש ההיי-טק שלא דרך אפילו פעם אחת במשרד

הוא ביקר במירוץ פורמולה 1 בדובאי, טיפס על הר בהוואי, נח בבר בלונדון, קיבל פרספקטיבה בקובה - ועשה את כל זה תוך כדי עבודה במשרה מלאה ■ תכירו את נמרוד דין קיכל

נמרוד דין קיכל / צילום: יונתן בלום
נמרוד דין קיכל / צילום: יונתן בלום

נמרוד דין קיכל רגיל לקשרים של לונג דיסטנס, כך שלא ממש התרגשתי מהעובדה שניהלנו את השיחה בטלפון. קיכל, 33, ממש כמוני, אך לעומתי הוא יהיה מחר על מטוס למינכן בגרמניה ומשם הוא בעצמו לא יודע לאן ימשיך. יש לו כלל, הוא מסביר, לא לתכנן תוכניות ליותר משבוע קדימה. עם הכלל הזה טייל ב-67 מדינות עד כה ומתכוון לטייל בכל מדינות העולם. אחרי השיחה קיכל יעדכן במייל שהוא כבר המשיך מגרמניה לליטא, ומשם לפולין, ואז לאנגליה - כמעט מתנצל על המסלול שהוא הספיק לעשות בזמן שאני יצאתי לקניות אצל הירקן והספקתי לעצור בדואר.

קיכל חי את החיים, האינסטגרם שלו מאשר את זה. תחת השם where is dean, שמתעד את מסעו גם בפייסבוק ובאתר אינטרנט, הוא מעלה צילומים ממקומות שלא צריכים שום פילטר כדי להיות אקזוטיים ומסקרנים. השנה, למשל, הוא הספיק להיות במירוץ פורמולה 1 בדובאי. ארבעה ימים מאוחר יותר כבש פסגת הר בהוואי. שבוע לאחר מכן שתה בבר האהוב עליו בלונדון, ובין לבין הספיק לעשן סיגר בקובה, להשתזף במקסיקו, להפסיד כסף בפנמה, לטפס על הר געש בניקרגואה ולצנוח מעל אגם אטיטלן בגואטמלה. "הייתי גם יומיים שיכור בהונדורס", הוא אומר ומוסיף את הטוויסט: "ואת כל זה אני עושה כשיש לי משרה מלאה ובלי לקחת אפילו יום חופש אחד".

כן, כמו שקראתם: קיכל עושה את כל הטיולים האלה בזמן שהוא עובד במשרה מלאה, בחברת היי-טק ישראלית-אמריקאית, הממוקמת בסן-פרנסיסקו. את הפגישות עם הלקוחות הוא מקיים דרך הטלפון והאימייל, מדי פעם הוא נפגש עם הלקוחות או עם הצוות שלו. כל השאר מבוצע באמצעות הלפטופ.

"מדהים כמה מאמץ השקיע האדם בלרשת את העולם. עוד לא הגעתי למקום שלא הייתה בו קליטת סלולר, פרט לקובה. גם בפסגת הר געש, יער גשם או חוף ים אקזוטי היה לי אינטרנט".

או-קיי, עכשיו בוא תסביר לכל מי שקורא את זה עכשיו ומשתגע - איך עושים את זה?

"נתחיל מזה שאני בן לאימא מדריכת טיולים ולאבא שמכיר את כולם, ככה שטבעי שארצה לטייל, לפגוש אנשים ולייצר קשרים. אז לפני חמש שנים החלטתי לצאת לטיול של אחרי צבא שלא הספקתי לעשות בגלל הלימודים והקריירה. עבדתי אז במשרה מלאה בהיי-טק וחסכתי כל שקל לטיול מטורף מישראל לסקנדינביה, רוסיה, סין, מונגוליה, לאוס, קמבודיה, וייטנאם, תאילנד, אוסטרליה, ניו זילנד, יפן, צפון אמריקה, מרכז ודרום אירופה ובחזרה לחיבוק של אימא".

שאפתני.

"כן, טיול פסיכי. אז עזבתי בדמעות את העבודה שאני אוהב ואני מחכה בבית שבועיים לפני הטיול, ופתאום מגיע מייל עם הצעת עבודה. עניתי שזה לא רלבנטי. אחרי עשר דקות חוזרים אליי, אומרים, תקשיב, מה אכפת לך. אז אני נוסע להרצליה, יושב עם המנהלת ומספר לה על הטיול שתכננתי. היא מצדה מספרת לי על התפקיד - והוא מאוד מעניין. אחרי שבועיים התחלתי לעבוד שם. שנה אחר כך אומרים לי, נמרוד, סוגרים את החברה, אתה מפוטר".

ואז יצאת לטיול הגדול.

"לא. השקעתי את החסכונות של הטיול באפיקים שונים ונרשמתי לתואר שני במינהל עסקים (את הראשון עשיתי בכלכלה), ובינתיים עבדתי בחברת היי-טק אחרת".

ואחרי התואר השני יצאת לטיול הגדול.

"לא. סיימתי את התואר השני, ואני הולך למנהל כוח אדם ואומר לו שאני רוצה רילוקיישן. זה היה לגמרי לטובת הלקוח. הם אהבו את זה, ואחרי חודשיים חזרו אליי ואמרו לי שמעבירים את התפקיד לארצות הברית, אבל אני מפוטר".

ואז...?

"אמרתי לעצמי, זהו, אני לא פראייר, אני מחפש עבודה בחו"ל. ואז מצאתי מודעה עם תפקיד מצוין, שתפור עליי, בחברת היי-טק ישראלית-אמריקאית. שלחתי קורות חיים, ובאותו לילה קיבלתי מייל מהמנכ"ל: 'נמרוד, הקורות חיים פצצה, אבל יש בעיה, המשרה בסן פרנסיסקו'. וזה המזל שלי, לא זכיתי בלוטו - פשוט לא ויתרתי".

או-קיי, אז אתה עובד וחי בסן פרנסיסקו. איך משם הגעת לטייל בכל העולם?

"פשוט ביקשתי".

בסוף, זאת התשובה שלך?

"זאת חברה שמתעסקת במסחר מקוון, ואני בתפקיד שאליו נולדתי: מנהל לקוחות. חודש אחרי שהגעתי הבנו שוויזת העבודה שלי מתעכבת ואני לא יכול להישאר בארצות הברית; אז אמרו לי, או שתהיה בתל אביב או בלונדון. אמרתי שאני בוחר לעבוד ולטייל מכל העולם. אמרו לי, לא בא בחשבון. אז נסעתי ללונדון והייתי שם חודש. משם עבדתי עם הלקוחות בארצות הברית ובגלל פערי השעות לא הייתה לי כמעט סיבה להגיע למשרד. התחלתי לטייל, מצאתי טיסה זולה מלונדון לדנמרק, או טיסה זולה לספרד, רכבת לאמסטרדם כמעט חינם".

ובינתיים אתה עונה למיילים ולטלפונים.

"בזמן הזה אני עם הלפטופ, ועובד, ואף אחד לא יודע שאני מטייל. אני מוכיח לעצמי שאני יכול לעבוד מרחוק. עד שמגיע המנכ"ל ללונדון ואני מגיע רציני מהר למשרד. בשיחה בינינו נוצרה ההבנה שהמיקום לא רלוונטי לביצועים ונולדה ההכרה שטיולים זה משהו שיש לי תשוקה אמיתית לגביו. אני מאושר שהחברה מאפשרת לי את זה ותומכת בחלום".

איך אפשר לעבוד כשיושבים מול רצועת חוף ים בצבע תכלת ואנשים יפים בבגדי ים?

"גם רוב הקוראים יודעים לעשות 80% מהעבודה שלהם עם הלפטופ והטלפון ומכל מקום בעולם בלי להגיע למשרד. במקום לשבת במשרד, אז יום אחד אני בבית קפה, שבוע אחרי אני עובד ממונית, ויש ימים יותר טובים על שפת בריכה, וימים מצוינים שאני על שפת הים. זה המשרד שלי".

ובחברה מפרגנים?

"כל הזמן בודקים אותי. מתברר שהלקוחות מאוד מרוצים והעבודה שלי טובה. כל חברה קונבנציונלית ומסורתית יכולה להפוך לחברה שמאפשרת לעובדים שלה לעבוד מכל מקום. המנהלים לא מבינים כמה זה משפיע על הנאמנות של העובדים שלהם. אני, למשל, תמיד זמין לעבודה, ויכול לעבוד גם 16 שעות ביום כשצריך. החלום שלי מוגשם בעזרת העבודה שלי, שמאפשרת לי לטייל; ברור שאני אהיה העובד הכי נאמן ומסור לחברה".

מי אמר שלטייל זה יקר?

לפני שקיכל נוחת במקום חדש, הוא מקפיד לא לקרוא עליו שום דבר מראש. "לא טריפ אדווייזר ולא לונלי פלנט, אין לי זמן להתעסק בזה". את האכסניות הוא מוצא באמצעות אפליקציה ייעודית, ושם הוא פוגש אנשים שמעבירים לו מידע על המקום. "אחד הדברים שאני עושה כדי לסדר מסלול זה לקחת את המפה של אוטובוס התיירים. זאת המפה הכי טובה עם הסדר הנכון של הדרכים והמקומות".

הוא לא אוהב היסטוריה של מקומות, אלא מתעניין בעיקר בחוויות ובאנשים: "הדבר שאני הכי אוהב לעשות זה לקחת לפטופ, מצלמה וחצובה, ולהסתובב ברגל בעיר לאורך ימים שלמים. קילומטרים על קילומטרים. ככה אני מגיע לאינטראקציות הלא רגילות. למשל, בקובה רציתי לצלם מגבוה את חוף הים. עליתי במעלית של איזה בניין לקומה העליונה, ואז יצא מישהו ושאל מה אני עושה. אמרתי לו שאני מטייל ורוצה לצלם, אז הוא הזמין אותי אליו הביתה. ככה אני מגלה איך הקובנים חיים".

עוד כלל שיש לקיכל הוא אף פעם לא לוותר על חוויה בגלל מזג האוויר: "אנחנו הישראלים מפונקים כי יש לנו מזג אוויר טוב רוב השנה, אבל בשאר העולם תמיד קר מדי או חם מדי".

לרוב, הוא יבחר יעד לפי הזמנה של חברים שבדיוק מטיילים, או כאלה שהכיר במהלך המסע, שמזמינים אותו לקפוץ לקפה באיטליה או "למסיבת צבע מטורפת במלטה".

איך אנשים מגיבים לסיפור שלך כשאתה מציג את עצמך?

"השאלה הראשונה שאנשים שואלים אותי זה אם זכיתי בלוטו".

זכית בלוטו?

"לא. יש קונספציה שאנשים שבויים בה, שלטייל זה יקר. אבל האמת שזה זול, במיוחד לישראלים. אנחנו מגיעים ממדינה שהיא גבוהה ברמת ההכנסה ביחס לעולם, אז מי שיכול להרוויח בשקלים ולחיות במרכז אמריקה יהיה איש עשיר, וככה ברוב העולם. אני מוציא בחודש 1,500 דולר, שהם 6,000 שקלים. זאת לא משכורת גבוהה לישראלים, וזה כולל טיסות ולינה, לרוב באכסניות. כמה פעמים בחודש אני במלונות, אם אני צריך זמן לעצמי. אני אוכל רק בחוץ, לא מבשל, ושותה הרבה אלכוהול".

טיסות זה עסק יקר, לא?

"בטיסות אני קונה הכי זול ומאה אחוז באינטרנט. ברגע שקונים פעם אחת כרטיס זול זה נהיה ממכר - לא אכפת לאן, רק לטוס ולחוות משהו אחר. פעם הייתי בשדה תעופה ובאותו רגע בחרתי יעד. היתרון הגדול שמאפשר לי לטוס בזול זה הגמישות שלי מבחינת לוח הזמנים. בכל חודש יש כמה ימים שהם זולים משמעותית, כי זה בדיוק אחרי חג או שיש אירוע במקום מסוים. ישראלים לא מוצאים את הטיסות הזולות כי הם כל הזמן רוצים לטוס לאמסטרדם, ללונדון או לפריז; אבל אני לליטא טסתי מישראל ב-17 דולר ומליטא את יכולה להמשיך בטיסה ב-30 דולר לאנגליה".

דברים שרואים משם

עבור רוב האנשים, שדות התעופה הם מקום מנוכר שמטפח תחושת בדידות, אבל הוא אוהב לצטט את הדמות שגילם ג'ורג' קלוני בסרט "תלוי באוויר", איך מה שרוב האנשים שונאים בשדות תעופה, כמו אוויר ממוחזר, תאורה מלאכותית וסושי זול, הם הדברים האהובים עליו.

"שדה תעופה זה המקום שבו אני מרגיש הכי בבית. זה הקומפלקס האולטימטיבי עבור אנשים כמוני, כי יש אוכל זול, וויי פי חינם, אפשר לישון שם וגם לקנות קצת בגדים. זה גם משרד, וזה מקום מפגש לאלפי אנשים עם אותה מטרה".

וכל המסע הזה מסביב לעולם, כשהוא מחזיק במשרה שווה, בשני תארים ובמשפחה אוהבת בבית, גורם לו גם להסתכל על החיים בפרספקטיבה אחרת.

"ככל שאני מטייל, אני מבין כמה ישראל זה מקום טוב לחיות בו. מזג האוויר מדהים, הכלכלה יחסית טובה, האבטלה פה יחסית אפסית, ואנשים חיים לא רע", הוא אומר. "הרבה אנשים ממדינות עולם ראשון מתלוננים על יוקר המחיה והנדל"ן היקר, אני שומע את זה בכל מקום. אבל רוב העולם כלל לא מדבר במושגים שלנו. יש אנשים שאין להם גישה למים, לחשמל או לטלפון. ישראלי מרוויח יותר מכל בן אדם בדרום אמריקה, באפריקה, ברוסיה או במזרח הרחוק. חוץ מהאנגלים והגרמנים, המצב שלנו יותר טוב מכולם".

לטייל ברחבי העולם זה אומר גם לגלות את הצד האפל של הקפיטליזם.

"מצד שני, אני גם רואה כמה פשוט לעזור לאנשים שחיים בסוג של עוני. הרי מה הבעיה של האמריקאי לשפוך 10 מיליון דולר ולתקן את תשתית הכבישים בניקרגואה? זה זול לביצוע, אבל זה עניין של פוליטיקה. קובה היא דוגמה טובה למדינה ששיחקה עם הקלפים הלא נכונים והפכה לאחד המקומות המוזנחים בעולם".

אפרופו פוליטיקה, הוא יודע שתהיה לו קצת בעיה לבקר בכמה ממדינות העולם כדי להשלים את המשימה, אבל הוא לא דואג: "דרכון ישראלי הוא דרכון מאוד טוב, להבדיל ממה שנהוג לחשוב. הוא נותן כניסה ליותר מ-140 מדינות. אחרי שאהיה באותן מדינות, אני כמובן מאוד ארצה לבקר גם בלבנון או לטוס לאיראן. אני אתמודד עם השאלה איך לעשות את זה".

אני בטוחה שאימא שלך מאוד תשמח כשתטוס לאיראן.

"אימא, כמו כל אימא, דואגת ורוצה לדעת באיזו מדינה אני נמצא, אבל בעידן האינטרנט אני תמיד זמין, וזה מאוד עוזר. הגעגועים זה מנגנון בריא, אני שמח שיש לי אותם, וכשאני נורא מתגעגע אני מדפדף שלוש שעות בתמונות של המשפחה. הם גם יודעים שאני לא רוצה להתחתן כרגע, ואני שם ב'הולד' ילדים ומעכב את הקריירה, אבל כולם מפרגנים לי כי אני מגשים את החלום שלי ואין זמן מתאים אחר לעשות את זה".

ואהבה?

"יש אלכוהול וטינדר, ובכל העולם אנשים מחפשים חום ואהבה, אז יש לי מערכות יחסים. המצב ישתנה אם תגיע מישהי שתהיה מוכנה לחיות איתי את החיים האלה או שאני אתאהב בצורה מטורפת עד שארצה להישאר איתה בבית, לשתות יין, לאכול פופקורן ולראות סרט".

חודש שעבר הגיע קיכל לכמה שבועות לישראל. יש לו כאן אחיין שהוא "שרוף מגעגועים" אליו, אף על פי שהקטן לא מזהה אותו ("חיבוק אי-אפשר לשלוח במייל", הוא מודה).

בזמן שהיה כאן העביר הרצאה במסגרת האתר Funzing לפעילויות פנאי מיוחדות, שמחבר בין אנשים עם תחביבים יוצאי דופן לכאלה שמחפשים פעילות פנאי ייחודית (קיכל גם מעביר הרצאות על חייו כנווד דיגיטלי בפני ארגונים ויזמים).

את ירון סגיב, אחד היזמים של Funzing , הכיר כשקפץ לארוחת ערב בתל אביב. הם שמרו על קשר ולפני כמה חודשים סגיב הציע לקיכל להפוך את הסיפור שלו להרצאה, וקיכל הסכים, כי יש לו עוד כלל: "תמיד להגיד כן".

עוד כתבות

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות