גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"צריך להתאים את המנגנונים של ההתאחדות לכדורגל לדין הכללי"

כך אומר ל"גלובס" עו"ד מורן מאירי, שחילץ את שוער מכבי ת"א פרדרג ראיקוביץ' מהשעיה במשחק העונה

עו"ד מאירי. אורנשטיין הציל את המצב / צילום: אמיר מאירי
עו"ד מאירי. אורנשטיין הציל את המצב / צילום: אמיר מאירי

שוערה הסרבי של קבוצת הכדורגל של מכבי תל-אביב, פרדרג ראיקוביץ' (20), הוא אחד השוערים הצעירים המוכשרים בעולם. ראיקוביץ' נרכש על-ידי מכבי בחודש אוגוסט האחרון בסכום שיא של 3 מיליון יורו - הסכום הגבוה ביותר ששולם אי-פעם להעברת שחקן לליגה הישראלית. מאז רכישתו עמד ראיקוביץ' בהצלחה די רבה בשער של מכבי, ו-4 מחזורים לפני תום עונת הכדורגל, סייע לה להגיע כפסע לפני זכייה באליפות.

אבל אז, אחרי ההתמודדות של מכבי מול קבוצת הפועל סכנין, התחוללה מהומה, שבמהלכה דחף ראיקוביץ' את מאמן סכנין, יוסי אבוקסיס, והפיל אותו על הארץ. המעשה הזה כמעט עלה לשוער הצעיר ביוקר. ב-27 באפריל החליט בית הדין המשמעתי של ההתאחדות לכדורגל להרחיק את ראיקוביץ' מ-3 משחקי ליגה בעקבות האירוע באצטדיון של סכנין.

המשמעות הייתה שראיקוביץ' יפסיד את משחק העונה שנערך השבוע בין מכבי לבין הפועל באר-שבע, ביום שני, 2 במאי. למזלו של השוער המוכשר, עורך דינה של מכבי תל-אביב, מורן מאירי, נחלץ להגנתו, ובעצה אחת עם אנשי הקבוצה, החליט לערער על החלטת בית הדין של ההתאחדות לבית המשפט המחוזי בתל-אביב. השופט איתן אורנשטיין, שדן בערעור, הורה על עיכוב ביצוע ההחלטה על השעיית ראיקוביץ', דבר שאיפשר לו להשתתף במשחק מול באר-שבע.

ראיקוביץ' אמנם שמר על "רשת נקייה" באותו משחק, אך לצערם של אוהדי מכבי ולשמחתם של אוהדי באר-שבע ושונאי מכבי אחרים, המאבק המשפטי לא הביא לתוצאה הספורטיבית המיוחלת. המשחק הסתיים בתיקו (0:0), שמשמעותו היא ש-3 משחקים לפני תום העונה, שמרה באר-שבע על פער 3 הנקודות בפסגת הליגה. 

פרדרג ראיקוביץ' / צלם: דני מרון

על כל פנים, הדרך לכך שראיקוביץ' כן ישתתף במשחק העונה לא הייתה פשוטה. "הכול התחיל בכך שדיין בית הדין המשמעתי, ישראל שמעוני, לא הסכים שראיקוביץ' יהיה מיוצג בדיון בנוגע להשעיה שלו", אמר היום (ה') עו"ד מאירי על מה שקרה. "בהתחלה הגשנו ערעור על ההחלטה לבית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל, שבראשו עומד נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב לשעבר, אורי גורן, אך כשהגעתי לדיון וביקשתי רשות לייצג את ראיקוביץ', בקשתי סורבה.

"בהמשך, בהתאם למה שמאפשר תקנון ההתאחדות, הגשתי כתב הגנה בשם ראיקוביץ', שבו הוא הכחיש את האישומים נגדו, אך את עיקר כתב ההגנה הקדשנו לטענה של ראיקוביץ' יש זכות להיות מיוצג בהליכים שנוקטת ההתאחדות בעניינו. בנוסף, הוגשה בקשה לעיכוב ביצוע העונש של ראיקוביץ' עד ההכרעה בערעור. אבל הדיין שמעוני דחה את כל הבקשות".

בין היתר כתב הדיין שמעוני בהחלטתו כי "זיהויו של השוער כגורם הדוחף כמפורט בדוח השופט (שופט המשחק, ח' מ') ומאושש למעלה מכל ספק על-ידי אבוקסיס. נפלא מבינתי מה גרם לשוער של מכבי לשלוח ידיו אל מאמן היריבה. העובדות כי אינו דובר עברית, או כי הינו שחקן צעיר, או כי אינו משפטן, אינן מקימות הגנה בפני התנהגות מסוג זו. אין ספק כי גם בסרביה דחיפת מאמן והפלתו על-ידי שחקן יריבה הינה עבירה משמעתית".

ראיקוביץ' ומאירי ערערו על ההחלטה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב, שערך דיון בטענות הצדדים. בסופו של דבר, כשעתיים לפני המשחק הגורלי הוציא השופט אורנשטיין צו שאיפשר לראיקוביץ' להשתתף במשחק.

בימים הקרובים אמור אורנשטיין לקבל החלטה בתביעה העיקרית שהגיש ראיקוביץ', שבה הוא מעלה טענות נגד ההחלטה של ההתאחדות שלא לאפשר לו ייצוג משפטי, וכן נגד עצם ההחלטה להרחיק אותו מ-3 משחקים.

- ראיקוביץ' אינו דובר עברית, ובכל זאת לא ניתנה לו אפשרות לשכור עורך דין שייצג אותו?

עו"ד מאירי: "בדיוק. כפי שכתבנו בבקשה, ראיקוביץ' אינו דובר עברית ומתקשה גם באנגלית. לכן הוא לא יכול היה להגן על עצמו, לא לנהל חקירה נגדית, הוא אינו מכיר את הדין והתקנונים הרלבנטיים, ולא יכול היה להתמודד לבדו עם הטענות המשפטיות וכתב האישום המשמעתי נגדו, שלטעמנו היה מנוסח באופן חלקי, חסר והשמיט עובדות מהותיות.

"הוא גם לא יכול היה להתגונן מפני פגמים דיוניים שנפלו, לטענתנו, בהליך, כגון הסתמכות של בית הדין המשמעתי על ראיות לא קבילות שהוא עיין בהן מיוזמתו והתעלמות מכך שעדים חיוניים שרצה ראיקוביץ' להביא להגנתו, לא זומנו".

וכך, כפי שכתב מאירי בבקשה: "שוער כדורגל בן 20, דובר סרבית ואנגלית לא טובה, שמעולם לא היה בבית הדין או בערכאה שיפוטית, ואין לו כל ידע במשפטים, אמור היה לבצע חקירה נגדית ל-3 עדים בניסיון להוכיח את חפותו. תיאטרון אבסורד ממש".

- למה דווקא במנגנוני השיפוט של ספורט הכדורגל מתרחש "תיאטרון אבסורד" ככהגדרתך?

מאירי: "ישנם 16 תקנונים שונים בהתאחדות לכדורגל, ורגולציה שלמה שהיא בעייתית ופגומה. למשל, בהתאם לתקנוני ההתאחדות לא הייתה לראיקוביץ' זכות ערעור על ההחלטה של בית הדין המשמעתי, ואפילו לא זכות להגיש בקשת רשות ערעור עליה. גם פנייה בהולה שביצענו לנשיאות בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל לא סייעה לרפא את הפגמים. הדרך היחידה הייתה לפנות לבית המשפט המחוזי בבקשה לבטל את ההחלטה. וכך עשינו.

"בכלל, בתקנוני ההתאחדות לכדורגל ישנם סעיפים שמאפשרים פגיעה בכל מה שקשור לזכויות אדם בסיסיות, כמו הזכות לייצוג משפטי והזכות של אדם להגן על עצמו (כמו שקרה במקרה של ראיקוביץ'). אני חושב שזה לא נכון, ושהמצב המשפטי בעולם הכדורגל לא צריך להיות שונה מהמצב המשפטי הכללי".

לסיכום אומר מאירי: "צריך להתאים את המנגנונים של ההתאחדות לכדורגל לדין הכללי, ולדאוג לכך שלכדורגלנים תהיה זכות ייצוג בהליכים שננקטים נגדם במוסדות ההתאחדות ובבתי הדין שלה, שתהיה להם זכות ערעור, ועוד זכויות בסיסיות שיש לכל אדם שעומד לדין משמעתי או אחר. זכויות הכדורגלנים בתקנון ההתאחדות מאוד מוגבלות, ורק במקרים חריגים מאפשרים להפעיל אותן, וזה לא צריך להיות ככה".

- אחרי הצלחת המאבק המשפטי שלך, ושראיקוביץ' השתתף בסוף במשחק העונה, האם התאכזבת מכך שמכבי תל-אביב לא הצליחה לנצח את באר-שבע ונשארה במקום השני?

"מטבע הדברים, מאחר שאני עורך הדין של הקבוצה, אני גם רוצה שהיא תצליח במשחקים. אבל אני מעדיף לא לעסוק בכך, אלא בנושאים המשפטיים שבהם אני מטפל".

עו"ד מורן מאירי

תפקיד: שותף-מייסד במשרד עורכי הדין מטרי-מאירי וראש המחלקה המסחרית בפירמה. לפני הקמת מטרי-מאירי, היה שותף במחלקה המסחרית במשרד עורכי הדין דנציגר-קלגסבלד. 

השכלה: תואר ראשון במשפטים, ממכללת שערי משפט (1997); תואר שני במשפטים מאוניברסיטת בר-אילן (2004). 

מומחיות: מומחה מוביל בישראל בתחום דיני ספורט. ייצג בתיקי הספורט הגדולים והחשובים שהתנהלו בארץ בשנים האחרונות. מייצג באופן שוטף את קבוצת הכדורגל מכבי תל-אביב וכן מאמנים ישראלים מובילים וכדורגלנים בולטים בסכסוכים משפטיים ובעסקאות העברה ורכישה בישראל ובחו"ל. 

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בתל אביב; פוםוום התרסקה בכ-60%, הדולר נסחר סביב 3.10 שקלים

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.1% ● מדד המניות הביטחוניות קפץ בכ-1.4%, בהובלת נקסט ויז'ן ● פוםוום הודיעה על אובדן לקוח מהותי ● שוב אנרגיה גייסה 240 מיליון שקל במכרז מוסדי ● מדד ת"א 35 ננעל אתמול לראשונה במעל 4,000 נקודות - פי 2.5 מאז השפל באוקטובר 2023

נתב''ג / צילום: Shutterstock

כ-70 אלף ישראלים עזבו את ישראל בשנת 2024. כמה חזרו?

לפי נתוני הלמ"ס, מספר הישראלים שעזבו את ישראל במהלך שנת 2024 הגיעה לכ-70 אלף, ואילו כ-19 אלף ישראלים חזרו מחו"ל ● מבין העוזבים כ-40% היו בגילאי 39-20, כאשר גברים רווקים עוזבים יותר מנשואים ונשים נשואות עוזבות יותר מרווקות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מגמה מעורבת בתל אביב; מניות השבבים עולות, מניות הבנקים והבנייה יורדות

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.8% ● הדולר נסחר סביב 3.09 שקלים ● קמטק ונובה מזנקות במעל 7% ● הדולר נחלש בעולם לרמתו הנמוכה ביותר מזה ארבע שנים ● ה-S&P 500 עלה אתמול לשיא חדש, בהובלת מניות הטכנולוגיה ● מיקרוסופט, מטא וטסלה יפרסמו היום דוחות, הפד יודיע על החלטת הריבית בארה"ב ● וגם: בבנק הפועלים מסמנים ארבע מניות דיפנס אירופיות מומלצות

דורון ארבלי, יו''ר חברת החשמל / צילום: כדיה לוי

יו"ר חברת החשמל: "האינטרס הלאומי והביטחון האנרגטי מחייבים שנמשיך להיות חלק ממערך ייצור החשמל"

דורון ארבלי, יו"ר חברת החשמל, קרא בכנס תשתיות לעתיד של גלובס להסרת המגבלות על פעילות החברה בתחום ייצור החשמל, והציג תוכנית השקעות של כ־50 מיליארד שקל ברשת החשמל עד סוף העשור ● "חברת החשמל היא לא הבעיה של משק האנרגיה, היא הפתרון"

סין סימנה את המוסד כמטרה - וזו הסיבה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מדינות המפרץ מתנגדות לתקיפה באיראן, סין עוזרת לטהרן לסכל את פעילות המוסד בשטחה, ובמגזין פורן פוליסי טוענים שמועצת השלום של טראמפ תפגע בחלשים • כותרות העיתונים בעולם

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ מציג את מועצת השלום בדאבוס / צילום: Reuters, Harun Ozalp

טראמפ מאיים על איראן: "המתקפה הבאה תהיה קשה בהרבה!"

החל מסע הלוויה של רס"ר רן גואילי ז"ל, אביו הצדיע; חברו: "הוא לא היה רוצה שנהיה עצובים" ● טראמפ: "יש צי גדול בדרך לאיראן, מקווה שהם יחתמו על עסקה" ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "אנחנו ערוכים לעימות ארוך-טווח" ● שר החוץ האיראני: "אם ארה"ב רוצה לנהל מו"מ, היא צריכים לשים בצד את האיומים ● עדכונים שוטפים

השקל ממשיך להתחזק / איור: גיל ג'יבלי

השקל מתקרב לשיא של 30 שנה: הפעם בנק ישראל יתערב?

התחזקות הין היפני וההתפתחויות המדיניות החיוביות בישראל מובילות את הדולר לרמות שפל שלא נראו כארבע שנים ● מומחים מעריכים כי זרימת הדולרים לישראל והעליות בבורסות בחו"ל מאלצות את המוסדיים למכור מט"ח ולחזק את השקל ● האם בנק ישראל יתערב בשוק?

נתב''ג / אילוסטרציה: עידו וכטל, ארקיע

אפשרות הביטול התגמשה: למה חברות התעופה הפכו פתאום לנדיבות יותר?

עונת החורף והמתיחות הביטחונית הורידו את הביקושים ואת המחירים של טיסות, בעיקר לטווח הקצר והבינוני ● בחברות התעופה הישראליות זיהו שהנוסעים זקוקים לביטחון, וכעת הן מספקות שירותי ביטול טיסה גמישים בהרבה ● כך זה יעבוד

שלטי בחירות 2022 בישראל / צילום: דביר הלוי

בחירות 2026: ישראל כמקרה מבחן עולמי לניצול לרעה של AI

הבחירות בישראל עשויות להיות קו ההגנה הראשון של הדמוקרטיה בעידן הבינה המלאכותית ● אם לא יוקם מנגנון הגנה טכנולוגי, אזרחי ואופרטיבי כבר כעת, ההכרעה לא תהיה ע"י הציבור ● טור דעה

משרד הכלכלה מקצץ בתקציבי התוכנית להכשרות מקצועיות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, AP ,Sutterstock

רוקן ממשאבים: צמצום פרויקט התעסוקה של משרד הכלכלה

לגלובס נודע כי התקציב שמשרד הכלכלה השקיע בפרויקט "מנהלת המעסיקים" צפוי להצטמצם משמעותית ● כמות העובדים תיחתך בחצי, והמנהלת תיאלץ למצוא מימון ממקורות אחרים ● אלו המשמעויות

עו''ד ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: עופר עמרם

רשות ני"ע הכפילה תוך שנה את סכום הקנסות בשוק ההון

רשות ניירות ערך מדווחת על עלייה חדה בקנסות ב-2025: הוטלו 29 עיצומים בסכום מצטבר של יותר מ-6 מיליון שקל, לעומת 23 עיצומים בכ-3 מיליון שקל ב-2024 ● רוב הקנסות נגעו להפרות דיווח ולגילוי חסר למשקיעים

דרור ברגר / צילום: אסף בן עמי

מנהל ההשקעות שמסמן את 5 המניות המפתיעות לשנה הקרובה

דרור ברגר, מנהל השקעות באלטשולר שחם, מציע לפזר את ההשקעות בחו"ל גם מחוץ לארה"ב, ואופטימי לגבי השווקים בשנה הקרובה בשל ירידת הריבית בעולם וגם ההחלפה הצפויה של יו"ר הפד ● וגם: אלה הסקטורים ה"מדוכאים" של 2025 שעשויים לפרוח השנה

גלעד בר-אדון, מנכ''ל מוריה, חברה לפיתוח ירושלים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מוריה: "ירושלים תהפוך לעיר הראשונה בישראל עם רשת של רכבות קלות"

גלעד בר אדון, מנכ"ל מוריה - החברה לפיתוח ירושלים, התייחס בכנס תשתיות לעתיד של גלובס למהפכת תשתיות התחבורה שעוברת עיר הבירה בימים אלו ●  "רואים היום תוכניות של מגדלים בני 30–40 קומות ליד הרכבת הקלה – דבר שלא היה מעולם בירושלים"

משרדי ענקית ציוד השבבים ASML / צילום: ap, Peter Dejong

עקפה תחזיות ומפטרת: מה היה בדוחות ענקית השבבים?

ASML דיווחה על צמיחה של כ-29% בהכנסות לעומת הרבעון הקודם, ועקפה את צפי האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה ● ההזמנות החדשות שהתקבלו ברבעון הרביעי עקפו בפער גדול את תחזיות האנליסטים ● חברת השבבים דיווחה גם על פיטורים של כ-1,700 עובדים בהולנד ובארה"ב ● המניה קופצת בקרוב ל-7% בבורסה באמסטרדם

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

בצל היחלשות הדולר והמתח מול טראמפ: הפד צפוי לעצור את הפחתת הריבית

בעקבות מדדי מחירים שמעידים על אינפלציה רוחבית, הפד צפוי להפסיק הפעם עם רצף הורדות הריבית שלו ● ברקע, היחסים המתוחים בין נשיא ארה"ב ליו"ר הבנק המרכזי והדולר שממשיך לאבד גובה

אלכס הונולד מטפס על הבניין בטאיפיי / צילום: ap, Chiang Ying-ying

כמה כסף שווה טיפוס על מגדל בגובה 500 מטר? "הסכום מביך"

ללא כל אמצעי אבטחה ובידיים חשופות טיפס גדול המטפסים בעולם, אלכס הונולד, על אחד הבניינים הגבוהים בעולם ● למרות שנחשב לספורטאי עילית בתחומו, נאלץ המטפס האמריקאי להסתפק בסכום צנוע במיוחד ואמר ש"זה פחות ממה שהסוכן שלי שאף שנקבל"

כוחות חמאס בעזה / צילום: Reuters, Majdi Fathi

ארה"ב מטילה סנקציות על 6 עמותות צדקה בעזה שמזרימות כספים לחמאס

ארה"ב הטילה סנקציות על שש עמותות צדקה, שלפי מידע מודיעיני משמשות ככיסוי אזרחי להעברות כספים ולמימון הזרוע הצבאית של חמאס ● כך ארגון הטרור שומר על זרימת הכסף לרצועה

שוחט שאול ופז אדריאן / צילום: יח''צ

חברת הביומד הישראלית ביופרוטקט במזכר הבנות למכירתה

החברה הוותיקה שפיתחה שתל למניעת נזקים לרקמות בריאות בזמן הקרנות, וממנה נולד הספין אוף אורתוספייס שנמכר ב-220 מיליון דולר, צפויה להימכר בסכום דומה אם העסקה תצא לפועל

משרד של יונייטד הלת' בקליפורניה / צילום: Reuters, Mike Blake

הדוח שאכזב והחשש מטראמפ: מה מפיל את מניות ביטוחי הבריאות בארה"ב?

ענקית ביטוחי הבריאות יונייטד הלת' גרופ צוללת בעקבות תחזית מאכזבת לשנת 2026, וגוררת איתה חברות מרכזיות נוספות בתחום ● במקביל, הדיווח על כך שטראמפ צפוי להקפיא את עדכוני התשלומים שמקבלות חברות הביטוח הנותנות שירותים ממשלתיים, מכביד גם הוא על הסקטור

רצי מרתון / אילוסטרציה: ap, Michael Sohn

גם מרתון לא יעזור לכם: מקסימום הקלוריות שאפשר לשרוף נחשף

האם הכושר הגופני של אדם וקצב שריפת הקלוריות שלו יכולים להשתפר ללא סוף? מחקר שפורסם בכתב-העת "Current Biology" עונה על השאלה הזו בשלילה