גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מוטי בן-משה מתקרב להשלמת רכישת אלון רבוע כחול

לביהמ"ש הוגשה בקשה לכינוס אסיפת נושים לצורך אישור הסדר החוב, שחושפת גם פרטים לגבי המגעים לרכישת מגה

מוטי בן-משה / צילום: תמר מצפי
מוטי בן-משה / צילום: תמר מצפי

חברת האחזקות אלון רבוע כחול הגישה אתמול (א') לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד בקשה לכינוס אסיפת נושים לצורך אישור הסדרת חובותיה כלפיהם, במסגרתו תעבור השליטה בחברה לידי איש העסקים מוטי בן-משה.

מדובר בצעד משמעותי לקראת השלמת המהלך להשתלטותו של בן-משה על חברת האחזקות, מהלך עליו עמלו עורכי דינו ימים כלילות מאז הוגשה ההצעה הראשונית מטעמו של בן-משה לנושי החברה לפני חודשים אחדים.

הסדר החוב, אותו הגישה מטעם אלון רבוע כחול עו"ד שיראל גוטמן-עמירה ממשרד אגמון ושות' רוזנברג-הכהן ושות', פורט לפרטים את ההסכמות עליהן הגיע בא-כוחו של בן-משה, עו"ד רענן קליר ממשרד קליר בנימיני, עם נציגי הבנקים ומחזיקי האג"ח, להם חייבת החברה 924 מיליון שקל.

אתמול אף הגיעו עו"ד קליר ועו"ד גוטמן-עמירה לאסיפת מחזיקי האג"ח של אלון רבוע כחול, כדי לבשר להם על השגת ההסכמות ועל הגשת הבקשה לבית המשפט, כאשר בהמשך האסיפה קיומו המחזיקים דיון סגור על פרטיה.

בחלק הפתוח של האסיפה סיפר עו"ד קליר לנוכחים כי ביום חמישי האחרון הגיש בן-משה גם הצעה לרכישת רשת מגה קמעונאות מידי נאמני בית המשפט, שנתמכה בערבות של 41 מיליון שקל (מיליון שקל יותר מהסכום אותו דרשו הנאמנים).

ההצעה, שפרטיה המדויקים לא נחשפו, הוגשה לאחר מגעים שניהלו בן-משה ועו"ד קליר עם נאמני מגה וכוללת רכישת הבעלות על רשת מגה תמורת סכום לא ידוע, בעסקה שתכלול כנראה תמורה במזומן ובמניות אלון רבוע כחול.

באסיפה אתמול חשף עו"ד קליר כי ההצעה כוללת דרישה לוויתור על מלוא התביעות הכספיות שהגישו נאמני מגה כנגד אלון רבוע כחול, וכן את ביטול התביעות הנגדיות שהגישה אלון רבוע כחול כנגד מגה. מהבקשה לאישור הסדר נושים שהוגשה לבית המשפט עולה כי לבן-משה הזכות להחליט האם לרכוש את מגה באמצעות אלון רבוע כחול או באמצעות חברה פרטית בבעלותו המלאה.

אם יוחלט לבצע את הרכישה באמצעות אלון רבוע כחול, הרי שלפי הבקשה יוקצה לשם כך סכום של עד 200 מיליון שקל במזומן, שיבוא מתוך הסכומים שיזרים בן-משה לאלון רבוע כחול.

עוד עולה מהצעת ההסדר שהוגשה לבית המשפט כי במסגרתו תקצה אלון רבוע כחול לנאמני מגה (עבור נושיה של מגה) 294.12 מיליון מניות שיהוו 13.8% מהון המניות של אלון רבוע כחול לאחר השלמת הסדר החוב.

יש לציין כי הסדר החוב מייחס לאלון רבוע כחול שווי של 50 מיליון שקל טרם השלמתו, בעוד שכיום נסחרת החברה בבורסה לפי שווי של 72 מיליון שקל. עו"ד קליר הדגיש כי כרגע השאלה היא האם נאמני מגה יבחרו בהצעה שהגיש להם בן-משה, או באחת משתי ההצעות האחרות שקיבלו ככל הנראה ביום חמישי (ושגם הן נותרו לפי שעה חסויות).

להערכתו, גם אם הצעתם לא תיבחר לבסוף בידי נאמני מגה, הרי שלאחר מכירת הרשת למשקיע החדש ניתן יהיה לסיים במהירות רבה יותר את עניין התביעות ההדדיות בין מגה לאלון רבוע כחול. להערכה זו הצטרף גם עו"ד עדי פיגל, בא-כוח נאמן סדרת האג"ח של אלון רבוע כחול. עו"ד פיגל הוסיף כי להערכתו צפויים נאמני מגה לבחור את ההצעה המועדפת עליהם לכל המאוחר עד סוף השבוע הבא ולהתקדם במגעים מולו.

עוד ציינו השניים כי הבקשה שהגישו נאמני מגה להארכת המנדט לפעילותם עד סוף יולי נועדה לאפשר להם את הזמן הנדרש להשלמת המגעים למכירת הרשת מול המציע שייבחר על-ידם. חברת האחזקות אלון רבוע כחול מחזיקה ב-54% מניות רבוע כחול נדל"ן, ב-63% ממניות רשת תחנות התדלוק דור-אלון וב-77.5% ממניות רשת חנויות כלי הבית נעמן.

כמו כן, היא מחזיקה ב-100% במניות מגה שנקלעה להקפאת הליכים ושפעילותה עברה לניהול נאמנים מטעם בית המשפט. חברת האחזקות נקלעה לקשיים חמורים בעקבות ניסיונה להציל את מגה, ועקב כך גובש הסדר החוב אותו הציע בן-משה. במסגרת ההסדר ירכוש בן-משה את מניות השליטה באלון רבוע כחול (71.2%) מידי קבוצת אלון תמורת 115 מיליון שקל, ויזרים לחברה עד 900 מיליון שקל.

מהבקשה לבית המשפט עולה כי במועד השלמת ההסדר יזרים בן-משה לאלן רבוע כחול 300 מיליון שקל, שישמשו לפירעון חובות לבנקים למחזיקי האג"ח. מתוך סכום זה, 240 מיליון שקל יוגדרו כהון עצמי, וכנגדם יקבל בן-משה 82.5% מהחברה (יתרת הסכום תוגדר כחוב נחות). עוד 10% מהחברה יוקצו למחזיקי האג"ח.

לאחר ביצוע ההסדר מתחייב בן-משה להזרים בתוך שנה לאלון רבוע כחול עוד 300 מיליון שקל במסגרת הנפקת זכויות, וכן לבצע הזרמה נוספת בסכום זהה במהלך השנה השלישית למועד רכישת השליטה. הנושים יקבלו כאמור כשליש מהחוב כלפיהם במועד השלמת העסקה (בתוספת 10% מהחברה), כאשר יתרת החוב תחולק ל-4 תשלומים שנתיים שווים, שהראשון שבהם יחול 12 חודשים ממועד העסקה.

עם זאת, כל נושה פיננסי יקבל גם זכות לדרוש פירעון מוקדם של מלוא החוב כלפיו בתום שנה מביצוע העסקה.

כעת עובר הכדור לבית המשפט, שנדרש לפי ההסכם להורות עד ל-29 במאי על כינוס אסיפת נושים לצורך אישור ההסדר. עד ל-19 ביוני נדרשים הנושים לאשר הסדר זה, כאשר להערכת החברה קיימת ודאות גבוהה שאישור זה אכן יתקבל. אם כך אכן יקרה, הרי שההסדר קובע כי עד ל-3 ביולי נדרש בית המשפט להעניק את החותמת הסופית לצורך השלמתו וביצועו של ההסדר. 

עוד כתבות

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

צפנת דרורי, ד''ר חדוה בר, איילת שקד, מירי קמחי וטל אייל-בוגר / צילום: ניב קנטור

איילת שקד: "הממשלה יצרה קרע בחברה הישראלית"

איילת שקד, חדוה בר ונדין בודו-טרכטנברג לקחו חלק בכנס "נשים, משפט ועסקים" שערכו פירמת עורכי הדין פישר וארגון היועצים המשפטיים בחברות ● עמוס תמם יחליף את אסף גרניט כפרזנטור של אלבר. כמה יעלה הקמפיין החדש? ● והמהלך החדש של נמל חיפה ● אירועים ומינויים 

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

חדשות הביומד / צילומים: אינטואיטיב סרג'יקל, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדוח שמגלה: תחום בריאות האישה מצריך שינוי גישה מהותי

דוח של UBS חושף את ההשלכות הכלכליות המשמעותיות של השקעה בבריאות האישה; חברת Scinai רוכשת את המפעל הישראלי של רציפארם השבדית; סטארגט פארמה גייסה מיליוני דולרים לקידום תרופה רדיואקטיבית; יחסי בריטניה-ישראל בתחום המחקר הרפואי מתהדקים; ואתר חדש ירכז משרות בתחום מדעי החיים ● השבוע בביומד

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"לחסל את חמינאי עכשיו": המסרים מבית המלוכה הסעודי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

15 שנה אחרי קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011 נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עורך הדין המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש כי הדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"

אייפון / צילום: Shutterstock

פשרה בפרשת האטת האייפונים: אפל צפויה לפצות לקוחות ב-10 מיליון שקל

בתביעה הייצוגית נטען כי אפל התקינה במכשירי האייפון, באמצעות עדכוני תוכנה, תוכנות שהאטו ושיבשו את פעולת המכשירים - וזאת באופן יזום ומתוכנן, ללא ידיעת המשתמשים וללא הסכמתם ● עוד נטען כי אפל ישראל וחברת איי דיגיטל היו מודעות לכך, ולכן הן נושאות באחריות ● הסדר הפשרה כפוף לאישור בית המשפט

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: שלומי יוסף

תושב הצפון שמגלה: מדוע לכפר גלעדי חזרו כל התושבים בעוד שלקריית שמונה חזרו רק מחצית

במסגרת הסיור הכלכלי לבאי כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הוצגו מתחם סטארט־אפים חדש, מרכז קולינרי בהשקעה של 100 מיליון שקל והתרחבות אקדמית - בניסיון  לעצור את בריחת החברות והתושבים מהאזור

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו עפ"י החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים ולקריפטוגרפיה

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות במניות קראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג'יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

סאלח דבאח / צילום: שלומי יוסף

"עד עכשיו נלחמנו על הבית. הגיע הזמן לדבאח מעבר לים"

המלחמה שרוקנה את הצפון והקשתה על העובדים להישאר, הסערה ברשת שהביאה אותו לבית המשפט, הקושי להתפתח בנדל"ן אל מול המתחרות והתוכניות להתרחב למדינות המפרץ ● סאלח דבאח, מנכ"ל רשת הקמעונאות המשפחתית שמגלגלת יותר ממיליארד שקל בשנה, בראיון מיוחד