גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כמעט שבת שלום: ירידה ברייטינג של מגזיני החדשות בערבי שישי

בערוצים 1, 2 ו-10 משקיעים הרבה משאבים ואנרגיה כדי לקדם את מגזיני ליל שבת - "אולפן שישי", "שישי" ו"יומן" - אבל בשנים האחרונות נרשמת ירידה עקבית במספר הצופים

בראיון שנתן באחרונה עולה חדש מארצות-הברית לאחד מכלי התקשורת, הוא נדרש לספר על התרשמותו מהתרבות הישראלית. העולה הנבוך מיהר לספר על ארוחות השישי העצומות של הישראלים. "כמה אתם אוכלים?!", הוא הביע תמיהה, "זה נראה כאילו כל ארוחת ליל שבת בישראל היא כמו ארוחת חג ההודיה". אם להיתלות בדבריו, אפשר להקביל את ההאבסה השבועית המקומית שלנו גם לאופן צריכת החדשות: אם כל ארוחת שבת מזכירה ארוחת חג, אז כל מהדורת סוף שבוע היא כמו משדר בחירות מרכזי.

בכירי העיתונאים והפרשנים, במיטב מחלוצותיהם, יושבים שכם לשכם סביב שולחנות ניאון, בטקס שנמשך כבר כמעט 20 שנה. כללי הטקס מוכרים וידועים - מתחילים בפרשנים וממשיכים לכתבות מגזין מעמיקות ומושקעות, המציירות "קווים לדמותה של החברה הישראלית", שנדמה שעם השנים הפכה לקצת יותר אוורירית וצבעונית.

בשלושת הערוצים משקיעים משאבים כלכליים ואנרגיה מרובה כדי לשמר את מגזיני השישי - "אולפן שישי" בחדשות 2, "שישי" בחדשות 10 ו"יומן" בערוץ 1. באחרונה הם התארכו לשעתיים תמימות, ומתחילים כבר ב-19:30. וכל זאת, אף שהנתונים מראים שמשהו נסדק במוסד הטלוויזיוני הוותיק.

נתוני הוועדה הישראלית למדרוג מראים זאת בבירור - פחות ופחות אנשים צופים בימי שישי בטלוויזיה. מאז ומעולם, באופן טבעי, ציבור דתי רחב לא היה חלק ממפת הצפייה בליל שבת. סך הצפייה בין 20:00 ל-21:30 עמד לפני שנתיים (בין מאי 2013 לסוף אפריל 2014) על כמעט 50% צפייה. היום, 2016, הוא ירד בירידה תלולה למעט יותר מ-45%. מדובר בירידה דרמטית יותר מזו של סך הצפייה בימי חול. רוב הישראלים - יהודים וערבים - לא צופים בטלוויזיה בליל שבת כלל.

לא רק דתיים בחוץ

אמנם הפריים-טיים של גופי השידור נפגע מהירידה, אך מהדורות החדשות נפגעו במיוחד. מהדורת "אולפן שישי" ירדה בתקופות שנמדדו מ-17.5% לפני שנתיים, ל-16% בשנה שעברה ול-14.9% לשנה שנמשכה מ-1 במאי 2015 ל-30 באפריל 2016. יש לציין כי מאז ראשית 2016 הנתונים האמירו ל-16.2%, אך הם עדיין נמוכים מימי השיא של 2013, ובשבועות האחרונים אף נרשם נתון נמוך מהממוצע.

בחצי השנה האחרונה ביצעו בחדשות 10 מהלך משמעותי משלהם, והעבירו את אילה חסון מערוץ 1 אליהם. הדבר הביא את מהדורת "שישי" לעלייה בנתונים בתקופה שנמדדה, מ-6.5% אשתקד ל-6.8% השנה. עם זאת, בשבועות האחרונים גם נקודת השיא שאליה הגיע המגזין סביב הגעתה של חסון התקזזה, והמהדורה - עם רצועת החדשות של חדשות 10 כולה - ירדה לנתון של פחות מ-6% צפייה. "יומן" של ערוץ 1 התרסק עם העזיבה של חסון, ועומד כיום על ממוצע צפייה של 4% בלבד.

אלה לא רק הדתיים שלא צופים, מסבירים לנו בוועדה למדרוג. בעוד שהאחוז היחסי של הצופים הדתיים נותר סטטי ואולי רושם עלייה קלה (כמובן שחרדים לא נכללים), בשנים האחרונות שבהן נערך שינוי בפאנל הצפייה בטלוויזיה - יש מגזר אחר שהולך וגדל ומגיע כמעט ל-40% מכלל הפאנל והוא אלה שמגדירים את עצמם "מסורתיים". המגזר הגדול והשקוף הזה אומר את דברו ומצטרף לחילונים גמורים, שמעדיפים לשבת בחיק משפחתם ולכבות את מקלט הטלוויזיה. בשל העובדה שהמיקוד של מגזיני השישי הוא לא חדשותי בהכרח, יש מי שמרגישים שהם אינם מפסידים דבר ואפשר להקליט או להשלים צפייה באינטרנט.

המגזר המסורתי - מי שנחשבים בעיני עצמם "מסורתיים כבדים" או "מסורתיים לייט" - הוא מגזר פלואידי בעל מאפיינים לא ברורים. "יש מהם מי שלא צופים או לא נוסעים בשבת", אומר מנכ"ל הוועדה למדרוג שמוליק שם טוב, "ויש מי שמספיק להם לשיר 'חד גדיא' בליל הסדר ועל כן מחשיבים את עצמם מסורתיים".

הקטר שמשך את החדשות

במשך השנים, הופנו כלפי הפאנלים של יום שישי כל החצים האפשריים. מתוך הרגשה כי שם נאמרים הדברים החשובים ביותר - כפי שהיה במהלך השנים - הרגישו אוכלוסיות רבות מודרות מזירת השיח המרכזית הזו. לא רק הדתיים בהגדרה - למעלה מרבע מהאוכלוסייה - גם הימנים והמזרחים, וכמובן הנשים. חסרונן של כל אוכלוסיות אלה בולט שם גם בימים אלה. ועדיין, למרות המחסור הגדול הזה, ונטישת הצופים שמשפיעה על הלוח הכללי של יום שישי - נדמה כי בגופי השידור מתקשים להיפרד מהפורמט הקבוע, ביום הקבוע. האם הסיבה היחידה שהערוצים המרכזיים נאחזים במגזינים המורחבים האלה, היא כי פשוט כך היה תמיד?

"כבר שנים אני חושבת ואומרת שאת היומן של יום שישי צריך להעביר מיום שישי ולשדר אותו בחמישי", מודה העורכת הבכירה טלי בן-עובדיה, אשר עד לראשית 2016 ערכה את מהדורת "שישי" של חדשות 10 עם טלי מורנו ואלון בן-דוד. "נדמה לי שאכן מדובר באיזושהי עשייה מכוח האינרציה. מאמץ כל-כך גדול מושקע כש-25% מהאוכלוסייה לא קיימת בסך הצפייה, וגם חשבתי תמיד שזו דרך לבדל את עצמך מהמתחרים שלך. זה לא הצעה שעברה באף אחד מהשלבים שבהם הצעתי אותה".

- למה לדעתך מתעקשים על המהדורה הזו כל-כך?

"יש כוח מאוד גדול למסורת, וכמו שהעיתון לא מסכם את השבוע שלו ביום חמישי ואפילו אתרי האינטרנט לא עושים את זה, אז כך זה עדיין חלק מהעניין הזה של לא להזיז את היומן המורחב מיום שישי. לאור המאמץ הכל-כך גדול שמושקע בזה, התפיסה שלי אומרת שהמתחרה של מהדורת המגזין הוא לא המתחרה מהערוץ האחר - אלא ארוחת הערב המשפחתית ואולי הגיע הזמן לתת לה את המקום הראוי לה, לשדר מבזק חדשות קצר ואת המגזין המורחב לשדר ביום חמישי".

המפיק רם לנדס, היום "קודה תקשורת", נחשב לאבי הפורמט המודרני שעלה לראשונה ב-1997. "כשחזרתי לחדשות 2 מ'ידיעות אחרונות', הציע לי שלום קיטל (המנכ"ל דאז - ל"א) לבחור - לערוך את 'המהדורה המרכזית' או את 'אולפן שישי'. בחרתי מיד ב'אולפן שישי'. אמרתי לו שאם נייצר פורמט טוב יותר בימי שישי, אז הציבור ירגיש את העומק הפרשני שיש לחברה והדבר ישפיע גם על הצפייה במהדורה בימי החול. הרייטינג עלה אז מ-7% בימי שישי ל-15% וללמעלה מ-20% בימי חול. גם הרייטינג של המהדורה עלה - זה היה הקטר שמשך קדימה את כל חברת החדשות".

- אתה נחשב למפתח הפורמט של "אולפן שישי" כפי שהוא עד היום, פחות או יותר, ואשר על פיו המהדורות בערוצים האחרים מעוצבות עד היום. מה היה הרעיון מאחורי פאנל הפרשנים?

"זו הייתה תקופה של מבוכה רבה, של כאוס ורגישות ביטחונית, והרי כל החדשות הן עניין של אשליה של היררכיה וסדר. וזה מה שעשינו פה - עשינו מוצר שייתן תחושה של סדר והרגעה".

לנדס ואנשי חברת החדשות עיצבו את המהדורה המרכזית של יום שישי, כמקום שאליו יכול להגיע הצופה אחרי שבוע רווי התרחשויות שרדפו אחת אחרי השנייה, לנשום עמוק ולהתרווח. להבין שהכל בסדר, וגם מחר תזרח השמש. "רצינו להבהיר לצופים - זו המציאות, זה הסדר, זה מה שבאמת חשוב וזה מה שלא. אנחנו פיתחנו את מה שהיום נראה בנאלי כדי לתת לאנשים את התחושה שהחיים נמשכים. זה היה מכוון, כי זה היה צורך אמיתי של הצופה".

לדבריו, פאנל הפרשנים הומצא בין היתר על מנת לאוורר ולקטוע את הדיווחים מהפיגועים. לאפשר מבט על הדברים, מבלי לשלוח כתב להיות בשטח. "אז השיחה הזו בין הפרשנים הייתה מתוכננת על השניות. ידענו בדיוק מה כל אחד עמד להגיד, וזמנו היה קצוב. לפאנל הזה הייתה מטרה מובנית עם תמה, והיינו מחליטים מראש מה יגיש כל פרשן. בעיניי הפורמט הזה נסוג. היום אנחנו רואים חבר'ה יושבים ומקשקשים ביניהם במעין פרלמנט שישי. זה הופך את לוויכוח בסגנון 'פופוליטיקה'. אם אני לוקח את הרעיון מאז ומשליך אותו להיום והאם זה אחד לאחד - אני לא בטוח".

"הפאנל הוא לב הכוח"

"כבר שנים שיש דיונים על מה לעשות עם הפורמט של יום שישי", מודה בכיר בחדשות בטלוויזיה. "אין מה לעשות - הקשב ביום שישי הוא שונה".

- מה זאת אומרת "הקשב שונה"?

"ביום שישי אין כמעט חדשות שוטפות, אנחנו מגיעים ומסכמים את השבוע בעבור הצופים, שבמשך היום צרכו פחות חדשות. אפשר לדבר על תהליכים ארוכים, מבט על, ניתוח לעומק ומגוון דעות ורעיונות. זו תוכנית חשובה כי לפעמים היא הרבה יותר משפיעה ממהדורה רגילה - ברמת התגובות, ברמת ההשפעה על מקבלי ההחלטות. הם אלה שיושבים וצופים בטלוויזיה. אין מהדורות שיכולות לשבת ולהתייחס אליהם במשך דקות ארוכות. אנחנו יודעים שיש קצת פחות קהל - ועדיין הצפייה יותר משפחתית וזה חשוב".

לדברי אותו בכיר, "בכל עונה ישנן הערכות מחדש ושאלות של מה עושים ברצועה הזו והיו ימים שאמרו אולי צריך להוריד את הפאנל לחלוטין. בסוף אתה שואל את עצמך, אז בשביל התכנסנו? והתשובה היא שהפאנל הוא לב הכוח, הוא המגרש המרכזי".

גם בכיר נוסף באחד מגופי החדשות מודה שמדובר בשאלה שלא יורדת מהפרק. "זו נוסחה קשה לפיצוח", הוא אומר, "ואי-אפשר להביא את כל האוכלוסיות. יש לכך חסרונות בשל העלייה במשפחות המסורתיות בישראל, אבל צריך לזכור שיש אנשים שלא נחשפים בימי החול לחדשות אבל כן נמצאים בימי שישי - אנשים שעובדים עד שעות מאוחרות במהלך השבוע".

לדבריו, "חשוב לזכור שבטלוויזיה עובדים ברצועות - כשרצועת שמונה לא קיימת בשישי, זה משפיע גם הרצועה בימים א'-ה'. ואם כבר ביום שישי, אז מהדורת סוף שבוע חייבת להיות מגזינית ומעמיקה. אי-אפשר לשחק על פני 5 ימים בשבוע בלבד, אם אתה רוצה שהרצועה תהיה חזקה".

"הפאנל של מהדורת יום שישי בערב הוא כבר מזמן לא הפאנל המרכזי ולא החשוב ביותר", אומר עיתונאי טלוויזיה דתי. "חלפו הימים שכל המדינה צפתה ב'סיבה למסיבה' וברבקה מיכאלי. לא נאמרים שם דברים מטלטלים כבעבר, ולעתים נדמה שהיחידים שנותנים לדברים שם תוקף הם דווקא הדתיים עצמם, שרוצים לדעת מה אמנון אברמוביץ' או אחרים אמרו עליהם שם. אם הדתיים לא היו מוחים, הפאנל הזה היה מאבד את כל כוחו".

לדבריו, האמירה כי האנשים במוקדי הכוח צופים בתוכנית, גם היא מאבדת מערכה. "הפאנל הולך ומאבד מכוחו, במיוחד בזמן שהמערכת הפוליטית כל-כך מסורתית - אתה רואה שגם חברי כנסת כמו רחל עזריה ורוויטל סוויד שומרים שבת, ויש הרבה כיפות שקופות בליכוד, זה חשוב ואומר משהו. אבל זה לא רק הם שלא צופים, איך יכול להתקיים היום דיון פוליטי בלי עמית סגל? ברור שבזמן 'אולפן שישי', 'שישי' או 'יומן', הפריים-טיים שלנו הוא הקידוש".

"כבר לא פיתוי ברייטינג"

הדרת הציבור שומר השבת מהפאנל באה לידי ביטוי יותר בשנים האחרונות, גם בשל הנוכחות הגדלה של עיתונאים דתיים משמעותיים בחברות החדשות המרכזיות. אף שהסיקורים שלהם תופסים במהלך השבוע חלק מרכזי בחדשות, הם לא יישבו באולפן בסופו. כך פיגורות מרכזיות כמו ברוך קרא, רועי שרון, צביקה יחזקאלי ועקיבא נוביק (חדשות 10) או סיון רהב מאיר, עמית סגל, יאיר שרקי ועופר חדד (חדשות 2), נעדרות מדיונים מרכזיים בעוד שחברת החדשות שלהם מנפנפת בפלורליזם.

חלקם גם מסרבים להצטלם לפאנל לפני כניסת השבת והמחמירים אף לא מוכנים לצלם כתבות למהדורה. "אורי אורבך ניהל בזמנו מאבקים שדתיים לא יסכימו ל'שקר' הזה של 'צולם ביום חול'", אומר עיתונאי דתי. "הוא לא הסכים אפילו לתת סינק שישודר בשבת, וזה השפיע על הרבה אנשים. אבל אם לומר את האמת, היום זה כבר לא פיתוי ברייטינג ואי הנוכחות שם לא מתסכלת, ולכן גם אין התלבטות בין היצר הטוב ליצר הרע. הגיע הזמן להכריז על מותה של המהדורה הזאת".

לא רק העיתונאים הדתיים רוצים להישאר בבית. הגיוס הכללי של המהדורות עם התגברות התחרות הביאה לכך שגם עיתונאים חילונים שמגיעים מדי פעם, מתחילים לעקם אפם לנוכח הדרישה מהם להגיע גם ביום שישי לעבודה. אפילו אילה חסון, המגישה המרכזית של "שישי" משתעשעת ברעיון שלא לעבוד ביום שישי. "להגיד שאם זה לא היה בחמישי לא הייתי מאושרת? זה היה נהדר", היא אומרת בחיוך.

- אז אולי אתם עושים טעות שאתם ביום שישי?

"אני לא מסכימה. אנחנו באופן חד-משמעי מפסידים את הנתח של הצופים הדתיים וזה בהחלט מאוד חבל, ונכון שאסור אף פעם שתהיה חשיבה מקובעת ואוטומטית ואפשר לשקול מחדש. כך או אחרת מגזיני השישי נותרו מבודלים ויוקרתיים ויש להם קהל צופים אדוק וסקרן - שילוב של אקטואליה וכתובת מגזין מעמיקות. אני יכולה לשפוט את הדברים על סמך מידע שפרסמתי במהדורה והפידבקים שהוא זכה לו. אני מסתובבת בארץ - מהדרום ועד הצפון, ואני מקבלת הרבה תגובות והתייחסויות. יש מי שמתפללים, מי שמקליטים ויש מי שמקדימים את ארוחות השישי כדי להיות אתנו. בסופו של דבר זו בחירת הצופים, וכל אחד שינהג כפי שמתאים לו".

מהדורות חדשות ביום שישי

עוד כתבות

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו