גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איפה נפגשו מייקל דגלאס, מתיו ברונפמן ורות וסטהיימר?

וגם: מייקל דל לא שוכח לפרגן לישראל, ורן גוראון משתתף במירוץ שליחים

סטיב לינדה, רות וסטהיימר ומתיו ברונפמן / צילום: מרק ישראל סיילם
סטיב לינדה, רות וסטהיימר ומתיו ברונפמן / צילום: מרק ישראל סיילם

פוליטיקה 1 - הכול יחסים

על מה מומלץ שלא לדבר עם מישהו שאתם מעדיפים לאהוב?

אם השלכות יחסי ישראל ארה"ב מטרידות גם אתכם, אולי ירגיע אתכם לדעת שהוועידה השנתית של "ג'רוזלם פוסט", שנפתחה אמש (א') בניו-יורק תחת הכותרת "ישראל, ארה"ב והעולם החופשי תחת הטרור הבינלאומי", משכה אליה לא מעט פוליטיקאים ישראלים, מומחי ביטחון, כמו גם אנשי עסקים, שחקנים, בעלי דעה וראשי עמותות.

רונית חסין-הוכמן, מנכ"לית קבוצת "ג'רוזלם פוסט", הבהירה כי הכנס התמקד בנושאים החמים, כלומר "בנושאים כמו הטרור העולמי, הבחירות הקרבות לנשיאות ארצות-הברית והיחסים המתוחים בין שתי המדינות".

שחקו הקולנוע מייקל דגלאס נשאל על-ידי סטיב לינדה מ"ג'רוזלם פוסט" על עמדתו במירוץ לנשיאות ארה"ב, בדגש על דונלד טראמפ, וענה: "בכנות, אני לא חושב שמישהו היה יכול לצפות את ההתפתחויות האלה. לאורך השנים הצבעתי למועמד הדמוקרטי, ואני מחשיב עצמי כדמוקרט ותומך בקלינטונים. אני חבר טוב של טראמפ, משחק איתו גולף. הרבה יותר קל לאהוב מישהו כשאתה לא צריך לדבר איתו על פוליטיקה".

עוד נצפו באירוע: רון לאודר, נשיא הכנס; ישראל (איזי) תפוחי, נשיא הבונדס; איש העסקים מתיו ברונפמן; זיו אבירם מנכ"ל מוביליי; גבי חמני, מנהל סניפי בנק הפועלים בארה"ב; מיכל גרייבסקי, נשיאת JCS העולמי; ישראל מימון, מזכיר הממשלה לשעבר שמיועד לתפקיד נשיא הבונדס; יונה ברטל, היועצת הבכירה של שמעון פרס; אלי כהן, סמנכ"ל השיווק של בנק הפועלים, רות וסטהיימר, יועצת הסקס האגדית; ורבים אחרים.

סטיב לינדה, רות וסטהיימר ומתיו ברונפמן / צילום: מרק ישראל סיילם

פוליטיקה 2 - השראה ושלום

איך אומרים סטארט-אפ ניישן בצרפתית?

עזבו אתכם מפוליטיקה. ראש ממשלת צרפת, מנואל ואלס, הגיע לישראל על-מנת לקדם את היוזמה הצרפתית לקידום תהליך מדיני בין ישראל לפלסטינים, אבל הוא גם לא פסח על סצנת היי-טק. ואלס נפגש עם יזמים ומשקיעים ב-SOSA בתל-אביב, לשם הגיע יחד עם שרת התרבות והאחראית על הסטארט-אפים, אודרי אזולאי.

במפגש אמר ואלס כי הגישה של היזמים הישראלים לעולם מעוררת השראה לצרפת, ולמעשה גם צרפת, הופכת לסטארט-אפ ניישן.

ועם כל הכבוד להיי-טק, אי-אפשר בלי פוליטיקה - ואלס הסביר כי יש אפשרות אדירה לעשות שלום דרך הכלכלה, ושלום זה דיפלומטיה אבל קודם כל חינוך, מדע וטכנולוגיה.

באירוע השתתפו יזמים ומשקיעים, בהם: רמי ברכה; טל ברנוח; חמי פרס; יזהר שי; עדי סופר-תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל; רועי אורון מ-SOSA; ואחרים.

חמי פרס, אודרי אזולאי, מנואל ואלס ורועי אורון / צילום: מרין קרוזט

נהג בוס

יואב הורביץ, מנכ"ל קרדן רכב, ימונה לתפקיד ראש הסגל של לשכת ראש הממשלה

חברת קרדן רכב, המחזיקה בזיכיון מותג השכרת הרכב אוויס (AVIS), נפרדת מהמנכ"ל יואב הורוביץ, שעוזב את תפקידו לטובת תפקיד ראש הסגל של לשכת ראש הממשלה.

קרדן רכב, המוחזקת בידי UMA של משפחת עיני, עדכנה היום (ב') כי הורביץ הודיע כי הוא "נענה לבקשת ראש הממשלה להתמנות כראש הסגל של לשכת ראש הממשלה. המינוי צפוי להיכנס לתוקף בחודשים הקרובים".

הורוביץ שימש בשנה שעברה חבר בצוות המשא-ומתן הקואליציוני של הליכוד, וכבר אז פורסם כי הוא צפוי להחליף בתפקיד את הראל לוקר, מנכ"ל משרד ראש הממשלה לשעבר.

הורביץ, שנחשב מקורב לראש הממשלה, ניסה להתמודד כמה פעמים על תפקיד מנכ"ל המשרד, אולם לדברי גורמים בסביבת נתניהו, מועמדותו נחסמה משום שלא החזיק בתואר אקדמי. לאחר שבאחרונה השלים את התואר, נסללה דרכו למינוי לתפקיד.

הורוביץ (56), המחזיק כיום בתואר ראשון במשפטים ממכללת נתניה, מכהן כמנכ"ל קרדן רכב מפברואר 2008, ועלות העסקתו ב-2015 התקרבה ל-1.6 מיליון שקל - כמעט מלוא הסכום כעלות שכר. מאז מונה למנכ"ל החברה ועד סוף השנה שעברה עלות העסקתו המצטברת של הורוביץ בחברה התקרבה ל-15 מיליון שקל.

בין היתר, בנוסף לתפקידו בקרדן רכב, הורוביץ מכהן כחבר הוועד המנהל של רשות השידור.

יואב הורוביץ /  צילום: ישראל הדרי

האצבע הרגישה של אופנהיימר

מה הבטיחו בכנס הנאסד"ק של בנק ההשקעות?

בנק ההשקעות אופנהיימר קיים אתמול את הכנס השנתי בשיתוף הנאסד"ק, במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל-אביב. המנכ"לים המשותפים, אביבית מנה-קליל והראל גילאון, אירחו במקום כ-40 חברות ישראליות הנסחרות בנאסד"ק.

כבר בפתיחת הכנס הכריז גילאון כי "היד עם האצבע על כפתור ה-Sell מאוד רגישה, ולכן אני מציע להשקיע דווקא בחברות שיכולות להיות יעד לרכישה או השקעה".

בהמשך הציגו המשתתפים תחזיות שאפתניות לעתיד. כך למשל, עופר מהרשק, סמנכ"ל הכספים של מובילאיי, אמר כי בשנים 2019-2021 יסעו בכבישים רכבים אוטונומיים מתוצרת החברה.

איל דשא, סמנכ"ל הכספים של טבע, עדכן כי ביוני הם יסגרו את עסקת הענק עם אלרגן.

מי שביקש להשאיר את הקהל עם הרגלים על הקרקע היה ד"ר חיים שפירא, שבמהלך הרצאתו אמר: "אני חושב משמע אני טועה", נתן דוגמאות לטעויות בקבלת החלטות, בשוק ההון ובחיים. הקהל דווקא לא נשאר על הרגלים, ורבים התגלגלו מצחוק. כנראה זה נשמע להם מוכר.

אביבית מנה קליל ואייל דשא /  צילום: תמר מצפי

דל לגיטמציה

מנכ"ל ענקית המחשוב לא שוכח לפרגן לישראל

מייקל דל - בעלי ומנכ"ל ענקית המחשוב דל (Dell), שבימים אלה משלימה את הליכי המיזוג עם חברת אחסון הנתונים EMC, אותה רכשה באוקטובר בעבור 67 מיליארד דולר - מבקר בארץ הקודש.

דל היה אורח הכבוד בכנס הלקוחות והשותפים הבינלאומי השנתי של דל ישראל - Future Ready Tour, שהתקיים אתמול בראשון-לציון. הוא אמנם הגיע בשבת, אבל הספיק לערוך כמה פגישות קודם לאירוע, ומיד לאחר שנחת בישראל במטוסו הפרטי, מיהר ונפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו.

לאירוע החברה, אגב, הוא כבר הגיע במסוק, שם קיבל את המשתתפים בברכת "שלום עליכם". דל המשיך ופרגן לישראל ואמר בין היתר כי "הביצועים הישראליים מעוררים השראה בכל בעולם".

עוד הגיעו לאירוע (ולא במסוק): שלומי קוארטלר, מנכ"ל דל ישראל; שלי לנצמן, מנכ"לית מיקרוסופט ישראל; גיא בר-נר, דירקטור שיווק ומכירות באינטל ישראל; ואחרים. 

  שלומי קוארטלר, מייקל דל /  צילום: ניב קנטור

רן גוראון הוא רק השליח

מנכ"ל פלאפון לא חושש מתחרות

אחד מלהיטי הפייסבוק בסוף השבוע האחרון היה שלל תמונות ממירוץ השליחים הר לעמק. אם לא נתקלתם בתמונות כאלה, כנראה שאין לכם הרבה חברים, או שיש לכם חברים לא ספורטיביים במיוחד.

אבל היי, לא כולם כאלה. קחו לדוגמה את רן גוראון, מנכ"ל פלאפון. גוראון, שמעיד על עצמו כחובב ספורט השומר מספר שנים על כושר, השתתף במירוץ, וממקורביו נמסר כי זה לא המירוץ הראשון בו הוא משתתף. גוראון לקח חלק במירוץ השליחים בן היומיים מהגליל העליון ועד לעמק יזרעאל. והוא לא היה לבד - הצטרפו אליו אילן סיגל, סמנכ"ל השיווק בפלאפון, וכמה מעובדי חטיבת השיווק בחברה.

אל תזלזלו בו - גוראון היה חבר הקבוצה שפתח את המירוץ, ולפחות על-פי הטענה הוא רץ בסך-הכול כ-25 ק"מ.

נקווה שבפעם הבאה שתהיה חלילה תקלה ברשת, יהיה מי שירוץ ראשון לטפל.

הרצים, רן גוראון שני מימין / צילום: שוקי קורדובה

 

עוד כתבות

עלי לאריג'אני / צילום: ap, Bilal Hussein

ניהל בפועל את איראן, פיקח על הגרעין: מי היה עלי לאריג'אני שחוסל?

עלי לאריג'אני שימש בפועל כאיש החזק ביותר באיראן ואף פיקח על המו"מ הגרעיני ● בשבוע שעבר הוא עוד התרברב כשצעד באופן חופשי ברחובות טהרן, אך הבוקר ישראל הודיעה על חיסולו ● איך הוא הגיע למעמדו, ולמה לא היה לו סיכוי לרשת את חמינאי?

איתמר פורמן, מנכ''ל ישראכרט / צילום: ענבל מרמרי

המפץ של ישראכרט: קונה את הבנק הדיגיטלי של ניר צוק

חברת ישראכרט שבשליטת יצחק תשובה דיווחה על מזכר הבנות לרכישת בנק אש לפי שווי של עד 500 מיליון שקל ● בנוסף תשקיע ישראכרט 40 מיליון דולר בחברת הטכנולוגיה eOS שהקימו מייסדי בנק אש ● ניר צוק יישאר במיזם הבנק הדיגיטלי שהקים ויקבל במסגרת העסקה מניות של חברת האשראי

אלי אדדי, מנכ''ל סלקום / צילום: ענבל מרמרי

סלקום: הרווח בשיא, תחלק דיבידנד בהיקף 200 מיליון שקל

חברת התקשורת רשמה ב-2025 הכנסות של כ-4.2 מיליארד שקל ורווח נקי של 564 מיליון שקל, שיא של 14 שנה ● סלקום הפחיתה במהלך השנה את החוב נטו ב-582 מיליון שקל ● בעלת השליטה, קרן פורטיסימו שמחזיקה 33.2% מסלקום, תקבל כ-66.4 מיליון שקל מחלוקת הרווחים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית בבורסת ת"א; מדד ת"א־נפט וגז מוביל את העליות

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.6% ● אלביט יורדת ב-3%, באיי.בי.איי הורידו את מחיר היעד ב-28% ● הפד צפוי להותיר הערב את הריבית על כנה ● ענקיות הטכנולוגיה בדרך לשיא בהנפקות אג"ח ● בבנק אוף אמריקה ממליצים בחום על אנבידיה בפרמיה של 60%, ועל שתיים נוספות

גדעון תדמור, מייסד ויו''ר נאוויטס / צילום: דניאל קמינסקי

לפני הצפת ערך: נאוויטס שוקלת מכירת 15% משננדואה לפי 10 מיליארד דולר

השותפות דיווחה על הכנסות שיא של 365 מיליון דולר ותחלק דיבידנד עצום ● מייסדי נאוויטס בראשות היו"ר גדעון תדמור קיבלו אשתקד 60 מיליון שקל ● תדמור: "הנפט כאן בשביל להישאר"

פאנליים סולריים על שטחים חקלאיים / צילום: תמר מצפי

ניצחו בערעור: קיבוצי העוטף יקימו סולארי קרקעי שיכניס להם עוד מיליונים בשנה

ארבעה מקיבוצי העוטף, ערערו לוועדת הערר הארצית של מנהל התכנון בנוגע להקמת שדות סולאריים קרקעיים ● ועדת הערר החליטה לקבל במלואו את הערעור של הקיבוצים, תוך שהיא מעדיפה את האינטרס לשקם כלכלית את יישובי העוטף - גם על חשבון גריעת שטחים חקלאיים

מכליות במצרי הורמוז / צילום: ap, Rafiq Maqbool

קריסת המשטר באיראן עשויה להיות האירוע הכלכלי הגדול של העשור

השווקים מתמחרים כעת את חסימת מצרי הורמוז עם זינוק במחירי הנפט והאינפלציה ● אבל נפילה או שינוי המשטר באיראן עשויים לפתוח את אחת הכלכלות הגדולות והמבודדות בעולם להשקעות עתק ● מי עוד במעגל המושפעים בחדות משינוי כזה במאזן האנרגיה והצמיחה הגלובלי?

מבצעי מוצרי חשמל השבוע ברשת ''אושר עד'' / צילום: תמונה פרטית

טירוף הנינג'ה מתרחב: כך תוכלו לקנות מוצרי חשמל בהנחה של מאות שקלים

השילוב בין חג הפסח המתקרב למבצע "שאגת הארי" מוביל את השחקנים השונים בתחום מוצרי החשמל והסלולר להציע הנחות מפליגות ● מקמעונאיות מזון דרך הרשתות המתמחות והמוזלות, כולם מנסים לתפוס את הצרכנים שמתאפיינים ב"רגישות אולטרה גבוהה" למחירים

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

שנת רווחיות ראשונה לסופווייב, חילן מקווה שהדוח ישנה את מגמת המניה

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● סופוויב מציגה שנת רווחיות ראשונה ושיפור בכל המדדים ● חילן דיווחה על צמיחה של 6.1% בהכנסות,ורשמה גידול של 11.1% ברווח התפעולי ● מכירת מערכת סולארית לפריים אנרג'י סידרה לסאנפלאואר רווח נקי שנתי, אך החברה רשמה ירידה ברוב המדדים הפיננסיים

אוטובסים של אגד בתחנה המרכזית ראשון לציון / צילום: Shutterstock, shutterstock

בית ההשקעות שנכנס לאגד לפי שווי של 6 מיליארד שקל

קיסטון מוכרת 10% מאגד למיטב גמל ופנסיה ● העסקה נעשית תוך גילום שווי של 6 מיליארד שקל לאגד, גבוה יותר משוויה בספרי קיסטון

קניון רמת אביב / צילום: כדיה לוי

שנת שיא למליסרון וביג: "הדלקנו את השאלטר בכל המרכזים המסחריים"

ענקיות הנדל"ן המניב שנסחרות בשווי כ־20 מיליארד שקל כל אחת, מדווחות על התרחבות בעסקיהן ● מנכ"ל ביג על המלחמה: "מתחילת השבוע אנחנו עם מעל ל־90% מהפדיונות בשגרה"

אילוסטרציה: Shutterstock

הנתונים מגלים: מה שיעור המס שמשלמים בעשירון העליון?

מחצית מהישראלים פטורים מתשלום מס הכנסה, בעוד שהעשירון העליון נושא בכ-77% מהנטל ● אלא שבמאיון העליון, שבו רוב ההכנסות מגיעות מהון ולא מעבודה, שיעור המס נמוך יותר מזה של שכירים בעלי שכר גבוה ● כך עולה מנתוני הכלכלן הראשי באוצר

עסקים שנפגעו בעקבות פגיעת טיל במרכז הארץ / צילום: פרטי

מחכים לפיצויים בגלל המלחמה? לא תקבלו אותם לפחות עד מאי

אישור מתווה הפיצויים לעסקים בשל המלחמה באיראן צפוי רק לאחר חג הפסח, כך שהכסף לא ישולם לפני חודש מאי ● המתווה שהוצג לפני שבוע ימים כולל פיצויים על פגיעה של 25% מהמחזור ומעלה לעסקים עם מחזור של עד 400 מיליון שקל

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת תל אביב ננעלה בעליות; מניות אלביט ודלק רכב זינקו ב-11%

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.6% ● מדד המניות הביטחוניות טיפס במעל 2% ● אלביט זינקה בעקבות הדוחות הכספיים ● דלק רכב זינקה בעקבות הדוח של החברה המוחזקת ורידית ● הפדרל ריזרב יפרסם מחר את החלטת הריבית בארה"ב לחודש מרץ ● וגם: מניות הסייבר שצפויות להרוויח ממיזוג גוגל-וויז

מטוס של יונייטד איירליינס / צילום: Shutterstock, Felix Tchvertkin

חברת התעופה האמריקאית שלא תחזור בקרוב, והביטולים של אל על

שלל חברות זרות מודיעות על הארכת ביטולי הטיסות לישראל ● יונייטד איירליינס הודיעה כי לא תשוב לפעילות לפני אמצע יוני ● בקרב חברות התעופה הישראליות, אל על ביטלה טיסות לשלל יעדים על רקע הגבלות הפעילות בנתב"ג

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה ירוקה בוול סטריט למרות שמחיר הנפט ממשיך לטפס; שתי הישראליות שזינקו

נאסד"ק עולה ב-0.6% ● נביוס מגייסת 3.75 מיליארד דולר באג"ח להמרה, המניה נופלת ● מניית חברת הרחפנים שזינקה ב-450% ביומה הראשון ● למונייד זינקה בעקבות המלצה ממורגן סטנלי ● אלביט זינקה לאחר הדוחות ומשלימה קפיצה של 70% מתחילת השנה ● הפדרל ריזרב יפרסם מחר את החלטת הריבית בארה"ב לחודש מרץ

מכליות נפט מחכות מחוץ למצר הורמוז / צילום: ap, Altaf Qadri

איך נראה בשטח המצור האיראני בהורמוז?

באוויר ובמצולות - אלה האיומים האיראניים שלא משאירים לספינות בהורמוז אפילו שתי דקות להתגונן ● בינתיים כלי השיט ברחו, ויש לזה גם סיבה כלכלית

רכבים מיובאים בנמל / צילום: Shutterstock

הנחות של 30 אלף שקל ויותר: יבואני הרכב יצאו במבצעים אגרסיביים בחסות המלחמה

בצל הלחימה, ענף הרכב הישראלי מציג מבצעים אגרסיביים ותנאי מימון משמעותיים ● החל מהנחות של עד 15% לכלי רכב חדשים ועד הטבות אבזור, עמדות טעינה וטיפולים חינם לכמה שנים ● מה כדאי לדעת לפני שמגיעים לאולמות התצוגה?

אושר טובול, מנכ''ל מיטב טרייד / צילום: מיטב טרייד

הדלק של מיטב טרייד: הכנסה של 2,300 שקל בשנה מכל משקיע ריטייל

בתוך שלוש שנים הכפילה מיטב טרייד את מספר לקוחותיה ל־121 אלף, גידול המתבטא בזינוק בהכנסות וברווחי החברה ● המניה השלימה זינוק של 400% בשנתיים ומשקפת לה שווי של 1.2 מיליארד שקל

אברהם נובוגרוצקי / צילום: מיכאל טופיול

נשיא התאחדות התעשיינים לרשות המסים: הכירו בהסעות מאורגנות לעובדים

לדברי אברהם נובוגרוצקי, "המלחמה חידדה את הצורך הקריטי ברציפות תפקודית; כאשר התחבורה הציבורית מוגבלת, והוודאות בכבישים נמוכה, ההסעות המאורגנות הן הדרך היחידה להבטיח הגעה בטוחה ומדויקת של עובדים למשמרות" ● ההתאחדות מבקשת מהרשות להכיר בהוצאות אלו לצורכי מס