גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  אירועים ומינויים

איפה נפגשו מייקל דגלאס, מתיו ברונפמן ורות וסטהיימר?

וגם: מייקל דל לא שוכח לפרגן לישראל, ורן גוראון משתתף במירוץ שליחים

סטיב לינדה, רות וסטהיימר ומתיו ברונפמן / צילום: מרק ישראל סיילם
סטיב לינדה, רות וסטהיימר ומתיו ברונפמן / צילום: מרק ישראל סיילם

פוליטיקה 1 - הכול יחסים

על מה מומלץ שלא לדבר עם מישהו שאתם מעדיפים לאהוב?

אם השלכות יחסי ישראל ארה"ב מטרידות גם אתכם, אולי ירגיע אתכם לדעת שהוועידה השנתית של "ג'רוזלם פוסט", שנפתחה אמש (א') בניו-יורק תחת הכותרת "ישראל, ארה"ב והעולם החופשי תחת הטרור הבינלאומי", משכה אליה לא מעט פוליטיקאים ישראלים, מומחי ביטחון, כמו גם אנשי עסקים, שחקנים, בעלי דעה וראשי עמותות.

רונית חסין-הוכמן, מנכ"לית קבוצת "ג'רוזלם פוסט", הבהירה כי הכנס התמקד בנושאים החמים, כלומר "בנושאים כמו הטרור העולמי, הבחירות הקרבות לנשיאות ארצות-הברית והיחסים המתוחים בין שתי המדינות".

שחקו הקולנוע מייקל דגלאס נשאל על-ידי סטיב לינדה מ"ג'רוזלם פוסט" על עמדתו במירוץ לנשיאות ארה"ב, בדגש על דונלד טראמפ, וענה: "בכנות, אני לא חושב שמישהו היה יכול לצפות את ההתפתחויות האלה. לאורך השנים הצבעתי למועמד הדמוקרטי, ואני מחשיב עצמי כדמוקרט ותומך בקלינטונים. אני חבר טוב של טראמפ, משחק איתו גולף. הרבה יותר קל לאהוב מישהו כשאתה לא צריך לדבר איתו על פוליטיקה".

עוד נצפו באירוע: רון לאודר, נשיא הכנס; ישראל (איזי) תפוחי, נשיא הבונדס; איש העסקים מתיו ברונפמן; זיו אבירם מנכ"ל מוביליי; גבי חמני, מנהל סניפי בנק הפועלים בארה"ב; מיכל גרייבסקי, נשיאת JCS העולמי; ישראל מימון, מזכיר הממשלה לשעבר שמיועד לתפקיד נשיא הבונדס; יונה ברטל, היועצת הבכירה של שמעון פרס; אלי כהן, סמנכ"ל השיווק של בנק הפועלים, רות וסטהיימר, יועצת הסקס האגדית; ורבים אחרים.

סטיב לינדה, רות וסטהיימר ומתיו ברונפמן / צילום: מרק ישראל סיילם

פוליטיקה 2 - השראה ושלום

איך אומרים סטארט-אפ ניישן בצרפתית?

עזבו אתכם מפוליטיקה. ראש ממשלת צרפת, מנואל ואלס, הגיע לישראל על-מנת לקדם את היוזמה הצרפתית לקידום תהליך מדיני בין ישראל לפלסטינים, אבל הוא גם לא פסח על סצנת היי-טק. ואלס נפגש עם יזמים ומשקיעים ב-SOSA בתל-אביב, לשם הגיע יחד עם שרת התרבות והאחראית על הסטארט-אפים, אודרי אזולאי.

במפגש אמר ואלס כי הגישה של היזמים הישראלים לעולם מעוררת השראה לצרפת, ולמעשה גם צרפת, הופכת לסטארט-אפ ניישן.

ועם כל הכבוד להיי-טק, אי-אפשר בלי פוליטיקה - ואלס הסביר כי יש אפשרות אדירה לעשות שלום דרך הכלכלה, ושלום זה דיפלומטיה אבל קודם כל חינוך, מדע וטכנולוגיה.

באירוע השתתפו יזמים ומשקיעים, בהם: רמי ברכה; טל ברנוח; חמי פרס; יזהר שי; עדי סופר-תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל; רועי אורון מ-SOSA; ואחרים.

חמי פרס, אודרי אזולאי, מנואל ואלס ורועי אורון / צילום: מרין קרוזט

נהג בוס

יואב הורביץ, מנכ"ל קרדן רכב, ימונה לתפקיד ראש הסגל של לשכת ראש הממשלה

חברת קרדן רכב, המחזיקה בזיכיון מותג השכרת הרכב אוויס (AVIS), נפרדת מהמנכ"ל יואב הורוביץ, שעוזב את תפקידו לטובת תפקיד ראש הסגל של לשכת ראש הממשלה.

קרדן רכב, המוחזקת בידי UMA של משפחת עיני, עדכנה היום (ב') כי הורביץ הודיע כי הוא "נענה לבקשת ראש הממשלה להתמנות כראש הסגל של לשכת ראש הממשלה. המינוי צפוי להיכנס לתוקף בחודשים הקרובים".

הורוביץ שימש בשנה שעברה חבר בצוות המשא-ומתן הקואליציוני של הליכוד, וכבר אז פורסם כי הוא צפוי להחליף בתפקיד את הראל לוקר, מנכ"ל משרד ראש הממשלה לשעבר.

הורביץ, שנחשב מקורב לראש הממשלה, ניסה להתמודד כמה פעמים על תפקיד מנכ"ל המשרד, אולם לדברי גורמים בסביבת נתניהו, מועמדותו נחסמה משום שלא החזיק בתואר אקדמי. לאחר שבאחרונה השלים את התואר, נסללה דרכו למינוי לתפקיד.

הורוביץ (56), המחזיק כיום בתואר ראשון במשפטים ממכללת נתניה, מכהן כמנכ"ל קרדן רכב מפברואר 2008, ועלות העסקתו ב-2015 התקרבה ל-1.6 מיליון שקל - כמעט מלוא הסכום כעלות שכר. מאז מונה למנכ"ל החברה ועד סוף השנה שעברה עלות העסקתו המצטברת של הורוביץ בחברה התקרבה ל-15 מיליון שקל.

בין היתר, בנוסף לתפקידו בקרדן רכב, הורוביץ מכהן כחבר הוועד המנהל של רשות השידור.

יואב הורוביץ /  צילום: ישראל הדרי

האצבע הרגישה של אופנהיימר

מה הבטיחו בכנס הנאסד"ק של בנק ההשקעות?

בנק ההשקעות אופנהיימר קיים אתמול את הכנס השנתי בשיתוף הנאסד"ק, במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל-אביב. המנכ"לים המשותפים, אביבית מנה-קליל והראל גילאון, אירחו במקום כ-40 חברות ישראליות הנסחרות בנאסד"ק.

כבר בפתיחת הכנס הכריז גילאון כי "היד עם האצבע על כפתור ה-Sell מאוד רגישה, ולכן אני מציע להשקיע דווקא בחברות שיכולות להיות יעד לרכישה או השקעה".

בהמשך הציגו המשתתפים תחזיות שאפתניות לעתיד. כך למשל, עופר מהרשק, סמנכ"ל הכספים של מובילאיי, אמר כי בשנים 2019-2021 יסעו בכבישים רכבים אוטונומיים מתוצרת החברה.

איל דשא, סמנכ"ל הכספים של טבע, עדכן כי ביוני הם יסגרו את עסקת הענק עם אלרגן.

מי שביקש להשאיר את הקהל עם הרגלים על הקרקע היה ד"ר חיים שפירא, שבמהלך הרצאתו אמר: "אני חושב משמע אני טועה", נתן דוגמאות לטעויות בקבלת החלטות, בשוק ההון ובחיים. הקהל דווקא לא נשאר על הרגלים, ורבים התגלגלו מצחוק. כנראה זה נשמע להם מוכר.

אביבית מנה קליל ואייל דשא /  צילום: תמר מצפי

דל לגיטמציה

מנכ"ל ענקית המחשוב לא שוכח לפרגן לישראל

מייקל דל - בעלי ומנכ"ל ענקית המחשוב דל (Dell), שבימים אלה משלימה את הליכי המיזוג עם חברת אחסון הנתונים EMC, אותה רכשה באוקטובר בעבור 67 מיליארד דולר - מבקר בארץ הקודש.

דל היה אורח הכבוד בכנס הלקוחות והשותפים הבינלאומי השנתי של דל ישראל - Future Ready Tour, שהתקיים אתמול בראשון-לציון. הוא אמנם הגיע בשבת, אבל הספיק לערוך כמה פגישות קודם לאירוע, ומיד לאחר שנחת בישראל במטוסו הפרטי, מיהר ונפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו.

לאירוע החברה, אגב, הוא כבר הגיע במסוק, שם קיבל את המשתתפים בברכת "שלום עליכם". דל המשיך ופרגן לישראל ואמר בין היתר כי "הביצועים הישראליים מעוררים השראה בכל בעולם".

עוד הגיעו לאירוע (ולא במסוק): שלומי קוארטלר, מנכ"ל דל ישראל; שלי לנצמן, מנכ"לית מיקרוסופט ישראל; גיא בר-נר, דירקטור שיווק ומכירות באינטל ישראל; ואחרים. 

  שלומי קוארטלר, מייקל דל /  צילום: ניב קנטור

רן גוראון הוא רק השליח

מנכ"ל פלאפון לא חושש מתחרות

אחד מלהיטי הפייסבוק בסוף השבוע האחרון היה שלל תמונות ממירוץ השליחים הר לעמק. אם לא נתקלתם בתמונות כאלה, כנראה שאין לכם הרבה חברים, או שיש לכם חברים לא ספורטיביים במיוחד.

אבל היי, לא כולם כאלה. קחו לדוגמה את רן גוראון, מנכ"ל פלאפון. גוראון, שמעיד על עצמו כחובב ספורט השומר מספר שנים על כושר, השתתף במירוץ, וממקורביו נמסר כי זה לא המירוץ הראשון בו הוא משתתף. גוראון לקח חלק במירוץ השליחים בן היומיים מהגליל העליון ועד לעמק יזרעאל. והוא לא היה לבד - הצטרפו אליו אילן סיגל, סמנכ"ל השיווק בפלאפון, וכמה מעובדי חטיבת השיווק בחברה.

אל תזלזלו בו - גוראון היה חבר הקבוצה שפתח את המירוץ, ולפחות על-פי הטענה הוא רץ בסך-הכול כ-25 ק"מ.

נקווה שבפעם הבאה שתהיה חלילה תקלה ברשת, יהיה מי שירוץ ראשון לטפל.

הרצים, רן גוראון שני מימין / צילום: שוקי קורדובה

 

עוד כתבות

הריסות מרעידת האדמה בוונצואלה / צילום: ap, Ariana Cubillos

המחיר הכבד שתשלם ונצואלה כדי להשתקם מאסון הטבע

רעידת האדמה בסוף השבוע תעלה לונצואלה עשרות מילארדי דולרים ברגע קריטי במיוחד ● המדינה עמדה בפני התאוששות כלכלית, עם שינוי המשטר והסרת סנקציות על הנפט

אייפון מול אנדרואיד / צילום: Shutterstock

מכשירי אנדרואיד התריעו שניות לפני האסון בוונצואלה. מה יקרה בישראל?

בוונצואלה המידע על רעידת האדמה הגיע ממערכת ההתרעות של גוגל, הפועלת בכ־100 מדינות ומבוססת על למעלה מ־2 מיליארד מכשירים ניידים המשמשים כחיישנים סיסמיים ● יחד עם זאת, עפ"י דיווחים בעולם, מכשירי אייפון במדינה לא התריעו על הסכנה

מבקר המדינה מתניהו אנגלמן / צילום: דוברות מבקר המדינה

בג"ץ קבע: מבקר המדינה חרג מסמכותו בחקירת ה-7 באוקטובר

בית המשפט העליון קיבל פה אחד את עתירות התנועה לאיכות השלטון והסנגוריה הצבאית, וקבע כי מבקר המדינה אינו מוסמך לבחון סוגיות מובהקות של מדיניות ואסטרטגיה בתחומי החוץ והביטחון ● בהתאם לכך נאסר עליו להמשיך בארבעה מהליכי הביקורת שיזם סביב אירועי ה-7 באוקטובר, בעוד שבארבעה אחרים יוכל להמשיך בכפוף למתן זכות טיעון מלאה למבוקרים

ג'קי כהן / צילום: שלומי פרי

אחרי הפרישה מפנינסולה: הצעד הבא של ג'קי כהן

שבוע אחרי שהודיע על פרישה מניהול חברת האשראי החוץ בנקאי, מונה ג'קי כהן לשותף ומנכ"ל בקבוצת הנדל"ן והמלונאות ברקליס, שבבעלות היזם מוטי גרין ● הקבוצה פועלת בימים אלו לגייס חוב בת"א לפרויקט הדגל בים המלח

נוחי דנקנר / צילום: תמר מצפי

בלי כרטיס אשראי ודרכון: נוחי דנקנר מתחיל חיים חדשים כפושט רגל

אחרי שביהמ"ש אישר לפתוח בהליכי חדלות פירעון נגד בעל השליטה לשעבר באי.די.בי, נוחי דנקנר נתון מיידית תחת שורה של הגבלות על יציאתו מהארץ ועל חשבונות הבנק שלו ● מדוע הוכרז דווקא עכשיו כפושט רגל, מה כוללות ההגבלות, ומתי יקבל פטור?

אילוסטרציה: UNSPLASH

איך לתכנן פרישה שבאמת תתאים לחיים שלכם

הסכום שיעמוד לרשותכם בפרישה תלוי פחות בשוק המניות ויותר בכם

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

דקות לפני סיום המסחר: הסקטור שהעביר את תל אביב לירידות

מהפך בחצי השעה האחרונה באחד העם: רוח גבית שלילית מוול סטריט הפילה את מניות הטכנולוגיה והכריעה את מדד ת"א 35 ● מדד הבנייה והנדל"ן זינקו על רקע ציפיות לריבית ● חשיפת גלובס על שופרסל הפילה את מניות יבואנית הבשר ● גילת קפצה לאחר דיווח על חוזה ענק

מרקו רוביו בפגישה עם שרי החוץ של מדינות מועצת שיתוף הפעולה של המפרץ / צילום: Reuters, Eric Lee

שתי המדינות שלא נכנעות לפרוטקשן של איראן

מתחילת המלחמה, ברית מדינות המפרץ עומדת בפני קריסה, ומדינות האזור גילו שמי שלא פותחת ערוץ תקשורת עם איראן, כמו בחריין וכווית, חוטפת במיוחד ● ואיך התחדשות התקיפות קשורה להסכם בין ישראל ללבנון?

היזם מאור שלמה / צילום: באדיבות המצולם

ילד הפלא של וויקס משיק מודל שפה חדש

לאחר שהפכה למנוע הצמיחה העיקרי של Wix, משיקה Base44 מודל שפה, שאמור לשחרר אותה מתלות בצדדים שלישיים, ולחסוך בעלויות לה ולמשתמשים

קמפיין ''הסל של ישראל'' בכיכובו של אלי יצפאן / צילום: צילום מסך מיוטיוב

ברקת טען ש"הסל של ישראל" הוריד מחירים בשוק. הנתונים מראים אחרת

נתונים שהגיעו לידי גלובס מסטורנקסט ו-CHP, לצד מחקר חדש של אוניברסיטת ת"א, מצביעים על כך שהמתחרים של קרפור לא הוזילו את מוצרי הסל, בחלק מהקטגוריות אף נרשמה ירידה במכר, ובמוצרים שאינם בסל נרשמה בקרפור העלאת מחירים ● במשרד הכלכלה דוחים את הדברים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

המספרים חשפו: פרויקט אחד, 150 משקיעי נדל"ן, רווח של 1.2 מיליון שקל לדירה

בדיקת משרד האוצר מגלה כי שלוש שנים מאז הוסרה מגבלת המכירה בפרויקט מחיר למשתכן בלוד, חלק ניכר מהדירות המוגרלות נמכרו או שצפויות להימכר ● בימים הקרובים יתבשרו אלפי ישראלים שהם האחרונים לזכות בדירה מסובסדת במרכז

מייסדי אלמנטור (מימין): אריאל קליקשטיין ויוני לוקסנברג / צילום: איל יצהר

אחרי וויקס, גם אלמנטור מפטרת: 100 עובדים יעזבו את החברה

הסטארט-אפ אלמנטור הודיע היום לעובדיו כי כ-30% מהם יזומנו לשימוע לפני פיטורים, כ-100 איש מסך מצבת העובדים ● המנכ"ל יוני לוקסנברג: "השינוי חיוני כדי להבטיח שאלמנטור תישאר עצמאית ואיתנה"

''הסיכויים לטווח הארוך נראים גרועים כמעט כמו בכל זמן אחר בהיסטוריה / צילום: Shutterstock

המשקיע שמזהיר מקריסה: "שוק המניות הכי יקר בהיסטוריה"

המשקיע הוותיק ג'רמי גרנת'ם, שידוע בתחזיות האפוקליפטיות שלו, סבור שהבינה המלאכותית מנפחת את השווקים, שהביטקוין חסר ערך, ושקריסה בשוק המניות בהחלט אפשרית ● מה קרה לתחזית האימה הקודמת שלו?

כותרות העיתונים בעולם

האם חיזבאללה הפך מנכס לנטל עבור איראן?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: במקום שחיזבאללה יגנו על איראן, כעת איראן נאלצת להגן על חיזבאללה; מחיר הנפט אולי יורד, אבל המשבר עדיין פה; ואיך נראים החיים בדאחייה אחרי הפסקת האש ● כותרות העיתונים בעולם 

שופרסל / צילום: Shutterstock

דרמה בשוק הבשר: שופרסל תייבא ישירות מדרום אמריקה

לגלובס נודע כי במסגרת המהלך, שיוכרז בשבועות הקרובים, שופרסל תייבא בשר מדרום אמריקה ביבוא ישיר - מה שצפוי להוריד את המחיר לצרכנים ● המפסידות מהמהלך: היבואניות הגדולות בלדי ונטו ● גורם בשוק: "ענף הבשר הולך להשתנות מקצה לקצה" ● האם קמעונאים נוספים יצטרפו?

יפית גריאני, מנכ''לית כאל / צילום: ענבל מרמרי

אחרי המכה של פליי קארד: כאל במגעים לרכישת חברת סליקה במחיר גבוה

לגלובס נודע כי כאל במגעים לרכישת חברת הסליקה גרואו (Grow) ב-200 מיליון שקל, במהלך המשמעותי הראשון של המנכ"לית יפית גריאני, לאחר אובדן שיתוף הפעולה עם מועדון הנוסע המתמיד של אל על ● גורמים בשוק מעריכים את מחיר העסקה כגבוה ביחס לפעילות

קניון הזהב / הדמיה: ולדי קובליוב

משפחת גינדי מוכרת את חלקה בקניון הזהב למגדל ב-840 מיליון שקל

חברת הביטוח מגדל רוכשת את חלקה של משפחת גינדי (25%) בקניון הזהב בראשל"צ, בעסקה שמוערכת בכ-840 מיליון שקל ● לפני כשנה פורסם כי מגדל חתמה על הסכם למכירת 51% מהקניון לידי קבוצת מליסרון תמורת 818 מיליון שקל

ח''כ גלית דיסטל אטבריאן, נועה בירן דדון, ושר התקשורת שלמה קרעי / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

ספרינט לפני פיזור הכנסת: האם רפורמת השידורים של קרעי תעבור בחקיקה?

הכאוס הפרלמנטרי בוועדת התקשורת, בראשות ח"כ גלית דיסטל אטבריאן, הוא תמונת מראה מדויקת למצבו של השוק כולו: מתוח, יצרי ורווי בחוסר ודאות סביב חוק התקשורת החדש ● מי המרוויחים, מי המפסידים והאם לחוק יש סיכוי להיחקק לפני פיזור הכנסת

נתב''ג / צילום: Shutterstock

יוצאים מבסיסי חיל האוויר: יחידת בקרה ראשית תוקם בנתב"ג

איחוד מערכי הבקרה האווירית בנתב"ג צפוי להגדיל משמעותית את מספר ההמראות והנחיתות, אך לא יפתור את מגבלת הקיבולת ארוכת־הטווח ● לפי תחזיות רשות שדות התעופה, עד שנת 2040 צפוי נתב"ג להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, העומדת על כ־40 מיליון נוסעים בשנה

מטוס של וויזאייר בנתב''ג / צילום: Shutterstock

הדלת עדיין פתוחה? וויזאייר מבקשת לחזור למו"מ על פתיחת הבסיס בנתב"ג

לפני חודש וחצי פוצץ משרד התחבורה את המו"מ עם וויזאייר על הקמת בסיס פעילות בנתב"ג ● למרות זאת, חברת התעופה פנתה שוב למשרד בבקשה לחזור לשולחן הדיונים ● המהלך נתקל מראש בהתנגדות רחבה מצד חברות התעופה הישראליות וועדי העובדים