גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איפה נפגשו מייקל דגלאס, מתיו ברונפמן ורות וסטהיימר?

וגם: מייקל דל לא שוכח לפרגן לישראל, ורן גוראון משתתף במירוץ שליחים

סטיב לינדה, רות וסטהיימר ומתיו ברונפמן / צילום: מרק ישראל סיילם
סטיב לינדה, רות וסטהיימר ומתיו ברונפמן / צילום: מרק ישראל סיילם

פוליטיקה 1 - הכול יחסים

על מה מומלץ שלא לדבר עם מישהו שאתם מעדיפים לאהוב?

אם השלכות יחסי ישראל ארה"ב מטרידות גם אתכם, אולי ירגיע אתכם לדעת שהוועידה השנתית של "ג'רוזלם פוסט", שנפתחה אמש (א') בניו-יורק תחת הכותרת "ישראל, ארה"ב והעולם החופשי תחת הטרור הבינלאומי", משכה אליה לא מעט פוליטיקאים ישראלים, מומחי ביטחון, כמו גם אנשי עסקים, שחקנים, בעלי דעה וראשי עמותות.

רונית חסין-הוכמן, מנכ"לית קבוצת "ג'רוזלם פוסט", הבהירה כי הכנס התמקד בנושאים החמים, כלומר "בנושאים כמו הטרור העולמי, הבחירות הקרבות לנשיאות ארצות-הברית והיחסים המתוחים בין שתי המדינות".

שחקו הקולנוע מייקל דגלאס נשאל על-ידי סטיב לינדה מ"ג'רוזלם פוסט" על עמדתו במירוץ לנשיאות ארה"ב, בדגש על דונלד טראמפ, וענה: "בכנות, אני לא חושב שמישהו היה יכול לצפות את ההתפתחויות האלה. לאורך השנים הצבעתי למועמד הדמוקרטי, ואני מחשיב עצמי כדמוקרט ותומך בקלינטונים. אני חבר טוב של טראמפ, משחק איתו גולף. הרבה יותר קל לאהוב מישהו כשאתה לא צריך לדבר איתו על פוליטיקה".

עוד נצפו באירוע: רון לאודר, נשיא הכנס; ישראל (איזי) תפוחי, נשיא הבונדס; איש העסקים מתיו ברונפמן; זיו אבירם מנכ"ל מוביליי; גבי חמני, מנהל סניפי בנק הפועלים בארה"ב; מיכל גרייבסקי, נשיאת JCS העולמי; ישראל מימון, מזכיר הממשלה לשעבר שמיועד לתפקיד נשיא הבונדס; יונה ברטל, היועצת הבכירה של שמעון פרס; אלי כהן, סמנכ"ל השיווק של בנק הפועלים, רות וסטהיימר, יועצת הסקס האגדית; ורבים אחרים.

סטיב לינדה, רות וסטהיימר ומתיו ברונפמן / צילום: מרק ישראל סיילם

פוליטיקה 2 - השראה ושלום

איך אומרים סטארט-אפ ניישן בצרפתית?

עזבו אתכם מפוליטיקה. ראש ממשלת צרפת, מנואל ואלס, הגיע לישראל על-מנת לקדם את היוזמה הצרפתית לקידום תהליך מדיני בין ישראל לפלסטינים, אבל הוא גם לא פסח על סצנת היי-טק. ואלס נפגש עם יזמים ומשקיעים ב-SOSA בתל-אביב, לשם הגיע יחד עם שרת התרבות והאחראית על הסטארט-אפים, אודרי אזולאי.

במפגש אמר ואלס כי הגישה של היזמים הישראלים לעולם מעוררת השראה לצרפת, ולמעשה גם צרפת, הופכת לסטארט-אפ ניישן.

ועם כל הכבוד להיי-טק, אי-אפשר בלי פוליטיקה - ואלס הסביר כי יש אפשרות אדירה לעשות שלום דרך הכלכלה, ושלום זה דיפלומטיה אבל קודם כל חינוך, מדע וטכנולוגיה.

באירוע השתתפו יזמים ומשקיעים, בהם: רמי ברכה; טל ברנוח; חמי פרס; יזהר שי; עדי סופר-תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל; רועי אורון מ-SOSA; ואחרים.

חמי פרס, אודרי אזולאי, מנואל ואלס ורועי אורון / צילום: מרין קרוזט

נהג בוס

יואב הורביץ, מנכ"ל קרדן רכב, ימונה לתפקיד ראש הסגל של לשכת ראש הממשלה

חברת קרדן רכב, המחזיקה בזיכיון מותג השכרת הרכב אוויס (AVIS), נפרדת מהמנכ"ל יואב הורוביץ, שעוזב את תפקידו לטובת תפקיד ראש הסגל של לשכת ראש הממשלה.

קרדן רכב, המוחזקת בידי UMA של משפחת עיני, עדכנה היום (ב') כי הורביץ הודיע כי הוא "נענה לבקשת ראש הממשלה להתמנות כראש הסגל של לשכת ראש הממשלה. המינוי צפוי להיכנס לתוקף בחודשים הקרובים".

הורוביץ שימש בשנה שעברה חבר בצוות המשא-ומתן הקואליציוני של הליכוד, וכבר אז פורסם כי הוא צפוי להחליף בתפקיד את הראל לוקר, מנכ"ל משרד ראש הממשלה לשעבר.

הורביץ, שנחשב מקורב לראש הממשלה, ניסה להתמודד כמה פעמים על תפקיד מנכ"ל המשרד, אולם לדברי גורמים בסביבת נתניהו, מועמדותו נחסמה משום שלא החזיק בתואר אקדמי. לאחר שבאחרונה השלים את התואר, נסללה דרכו למינוי לתפקיד.

הורוביץ (56), המחזיק כיום בתואר ראשון במשפטים ממכללת נתניה, מכהן כמנכ"ל קרדן רכב מפברואר 2008, ועלות העסקתו ב-2015 התקרבה ל-1.6 מיליון שקל - כמעט מלוא הסכום כעלות שכר. מאז מונה למנכ"ל החברה ועד סוף השנה שעברה עלות העסקתו המצטברת של הורוביץ בחברה התקרבה ל-15 מיליון שקל.

בין היתר, בנוסף לתפקידו בקרדן רכב, הורוביץ מכהן כחבר הוועד המנהל של רשות השידור.

יואב הורוביץ /  צילום: ישראל הדרי

האצבע הרגישה של אופנהיימר

מה הבטיחו בכנס הנאסד"ק של בנק ההשקעות?

בנק ההשקעות אופנהיימר קיים אתמול את הכנס השנתי בשיתוף הנאסד"ק, במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל-אביב. המנכ"לים המשותפים, אביבית מנה-קליל והראל גילאון, אירחו במקום כ-40 חברות ישראליות הנסחרות בנאסד"ק.

כבר בפתיחת הכנס הכריז גילאון כי "היד עם האצבע על כפתור ה-Sell מאוד רגישה, ולכן אני מציע להשקיע דווקא בחברות שיכולות להיות יעד לרכישה או השקעה".

בהמשך הציגו המשתתפים תחזיות שאפתניות לעתיד. כך למשל, עופר מהרשק, סמנכ"ל הכספים של מובילאיי, אמר כי בשנים 2019-2021 יסעו בכבישים רכבים אוטונומיים מתוצרת החברה.

איל דשא, סמנכ"ל הכספים של טבע, עדכן כי ביוני הם יסגרו את עסקת הענק עם אלרגן.

מי שביקש להשאיר את הקהל עם הרגלים על הקרקע היה ד"ר חיים שפירא, שבמהלך הרצאתו אמר: "אני חושב משמע אני טועה", נתן דוגמאות לטעויות בקבלת החלטות, בשוק ההון ובחיים. הקהל דווקא לא נשאר על הרגלים, ורבים התגלגלו מצחוק. כנראה זה נשמע להם מוכר.

אביבית מנה קליל ואייל דשא /  צילום: תמר מצפי

דל לגיטמציה

מנכ"ל ענקית המחשוב לא שוכח לפרגן לישראל

מייקל דל - בעלי ומנכ"ל ענקית המחשוב דל (Dell), שבימים אלה משלימה את הליכי המיזוג עם חברת אחסון הנתונים EMC, אותה רכשה באוקטובר בעבור 67 מיליארד דולר - מבקר בארץ הקודש.

דל היה אורח הכבוד בכנס הלקוחות והשותפים הבינלאומי השנתי של דל ישראל - Future Ready Tour, שהתקיים אתמול בראשון-לציון. הוא אמנם הגיע בשבת, אבל הספיק לערוך כמה פגישות קודם לאירוע, ומיד לאחר שנחת בישראל במטוסו הפרטי, מיהר ונפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו.

לאירוע החברה, אגב, הוא כבר הגיע במסוק, שם קיבל את המשתתפים בברכת "שלום עליכם". דל המשיך ופרגן לישראל ואמר בין היתר כי "הביצועים הישראליים מעוררים השראה בכל בעולם".

עוד הגיעו לאירוע (ולא במסוק): שלומי קוארטלר, מנכ"ל דל ישראל; שלי לנצמן, מנכ"לית מיקרוסופט ישראל; גיא בר-נר, דירקטור שיווק ומכירות באינטל ישראל; ואחרים. 

  שלומי קוארטלר, מייקל דל /  צילום: ניב קנטור

רן גוראון הוא רק השליח

מנכ"ל פלאפון לא חושש מתחרות

אחד מלהיטי הפייסבוק בסוף השבוע האחרון היה שלל תמונות ממירוץ השליחים הר לעמק. אם לא נתקלתם בתמונות כאלה, כנראה שאין לכם הרבה חברים, או שיש לכם חברים לא ספורטיביים במיוחד.

אבל היי, לא כולם כאלה. קחו לדוגמה את רן גוראון, מנכ"ל פלאפון. גוראון, שמעיד על עצמו כחובב ספורט השומר מספר שנים על כושר, השתתף במירוץ, וממקורביו נמסר כי זה לא המירוץ הראשון בו הוא משתתף. גוראון לקח חלק במירוץ השליחים בן היומיים מהגליל העליון ועד לעמק יזרעאל. והוא לא היה לבד - הצטרפו אליו אילן סיגל, סמנכ"ל השיווק בפלאפון, וכמה מעובדי חטיבת השיווק בחברה.

אל תזלזלו בו - גוראון היה חבר הקבוצה שפתח את המירוץ, ולפחות על-פי הטענה הוא רץ בסך-הכול כ-25 ק"מ.

נקווה שבפעם הבאה שתהיה חלילה תקלה ברשת, יהיה מי שירוץ ראשון לטפל.

הרצים, רן גוראון שני מימין / צילום: שוקי קורדובה

 

עוד כתבות

שופט העליון נעם סולברג / צילום: רפי קוץ

מכה למייצגים בתביעות על נגישות: העליון הפחית מאות אלפים משכרם

פסק דין חדש קובע כי בכל הנוגע לשכר הטרחה בתביעות להנגשה לאנשים עם מוגבלויות המסתיימות בסעדים לא כספיים - יש לתת עדיפות לשיטה הגלובלית על פני אחוזים מהסעדים ● בענף טוענים: "הציבור ייפגע"

מייקל מאן, שגריר האיחוד האירופי בישראל / צילום: EU

סנקציות כלכליות והקפאת תקציבים: "החלטנו להפעיל קצת לחץ על ישראל"

אחרי חודשים של מתיחות סביב המלחמה בעזה, וברקע הצעה לאסור סחר עם ההתנחלויות, שגריר האיחוד האירופי בישראל אומר בראיון לגלובס כי הוא מאמין שבריסל עדיין רואה בישראל שותפה מרכזית - אך אינה מוכנה לוותר על עקרונות זכויות האדם

מימין: עו''ד גלעד וינקלר, עו''ד דן גבע, עו''ד גיל וייט, עו''ד לוי אמיתי, עו''ד ד''ר דוד תדמור / צילום: רמי זרנגר, איל יצהר, דדי אליאס, עידן גרוס

מה תעשה הבינה המלאכותית למקצוע עריכת הדין? פרקליטי העל מדברים

גלובס שוחח עם חמישה בכירים מהפירמות החזקות בישראל על השאלה איך ייראה ענף עריכת הדין בשנים הבאות ● הם רואים את מהפכת ה־AI במקצועם ואת השפעת מגמת המיזוגים, וגם: האם ימליצו לילדיהם לעסוק בעריכת דין?

כשה-AI נכנס למשרד עורכי הדין / צילום: Shutterstock

כשהדולר נשחק וה-AI נכנס למשרד: המציאות החדשה של עורכי הדין

המחזור השנתי של סקטור עריכת הדין חצה ב-2025 את רף 25 מיליארד השקלים, אך מאחורי המספרים מסתתרת שונות רבה ● הענף חווה שינויים הכוללים מיזוגים ופירוקים, מעבר לתמחור מבוסס ערך בעקבות כניסת הבינה המלאכותית, שחיקת הדולר, איומי סייבר ועוד

קובי זריהן, הממונה על הרשות להגנת הצרכן / צילום: הרשות להגנת הצרכן

חברת אלמוג פיננסים תיקנס ב-4 מיליון שקל על הטעיית צרכנים

הרשות להגנת הצרכן הודיעה על כוונתה להטיל עיצום כספי של כ-4 מיליון שקל על חברת אלמוג פיננסים, לאחר שנמצא יסוד סביר להניח כי הפרה את הוראות חוק הגנת הצרכן ● הרשות טוענת כי החברה הציגה לצרכנים מצג כוזב של איתור כספים, למרות שבפועל היה מדובר בכספים שנצברו בקופות ובקרנות המוכרות לצרכנים ● החברה בתגובה: "כופרים באמור בכתבה"

מכוניות בנמל בסין בדרך לאירופה / צילום: יח''צ

באירופה יוצאים למאבק במכוניות הסיניות. האם דווקא הישראלים ייהנו מגל הנחות?

רגולציה חדשה באיחוד האירופי נועדה להתמודד עם ההשתלטות הסינית על שוק הרכב, בעזרת הטבות המיועדות למכוניות חשמליות קומפקטיות שמיוצרות ביבשת ● למגמה, שכוללת מספר צעדים, עשויה להיות השפעה גם על שוק הרכב הישראלי

רותי ברודו / צילום: עידית בן אוליאל

ניצחון לרותי ברודו: תקים ותפעיל מתחם מזון בהיכל התרבות בת"א

המכרז הקודם של הנהלת היכל התרבות נפסל לפני שנה ע"י ביהמ"ש בעקבות עתירות של חברות מתחרות, אך כעת הנהלת ההיכל ערכה מכרז חוזר, שבסופו זכתה שוב חברת R2M של רותי ומתי ברודו

מאגר הגז תמר / צילום: ap, Marc Israel Sellem

המחוזי אישר בקשה לתביעה ייצוגית נגד תמר פטרוליום ודלק קידוחים

התביעה עוסקת במסמך שהוצג למשקיעים במסגרת הנפקת חברת הבת של דלק ב-2017, שכלל תחזית דיבידנדים של מאות מיליוני דולרים שלא הופיעה בתשקיף ולא דווחה לציבור ● שופט המחוזי מגן אלטוביה דחה חלק מטענות התובעים, אך קבע כי קיימת אפשרות סבירה להכרעה שמדובר בפרט מטעה לפי חוק ניירות ערך

אנדרו לפט / צילום: Reuters, Patrick Fallon

השורטיסט שעשה הון מחשיפת הונאות של חברות הורשע בהרצת מניות

שורטיסטים רבים סוגרים או מצמצמים את הפוזיציות שלהם לאחר שהם יוצאים למתקפה נגד חברה ● אחד מהם, אנדרו לפט, עשוי לשבת בגלל זה מעל לשני עשורים בכלא ● השבוע הוא נמצא אשם ב־13 סעיפים של הונאת ניירות ערך

מכליות נפט ישנות הפועלות סמוך לחופי מלזיה / צילום: Reuters, Hari Anggara

בלב ים: צינור החמצן הכלכלי של איראן שארה"ב לא מצליחה לבלום

באמצעות רשת חשאית של מכליות ישנות הפועלות לחופי מלזיה, המשטר האיראני הצליח למכור השנה לסין נפט גולמי בשווי מיליארדי דולרים – למרות סנקציות אמריקאיות ● כך זה עובד

ביטקוין / אילוסטרציה: Shutterstock

תקלת מסחר השביתה את אפליקציית "בלינק" לשעה ארוכה בפתיחת המסחר בוול סטריט

עשרות אלפי משקיעים פרטיים לא היו יכולים להיכנס לאפליקציית המסחר העצמאי בלינק, בשעת השיא של פתיחת המסחר בארה"ב ונפילת הביטקוין  ● לבלינק 60 אלף לקוחות, חלקם זועמים: "רציתי למכור והאפליקציה פשוט לא נפתחה, זה כמו עלי אקספרס" ● בלינק:  "מתנצלים על אי הנוחות"

ח''כ מיקי לוי. ''יומן 90'', רדיו אמצע הדרך, 25.5.26 / צילום: יח''צ

טעות חוזרת: הריבוי של החרדים לא יהיה כל־כך מהיר כמו שנוטים לחשוב

ח"כ מיקי לוי חזר על הטענה שבעוד 25 שנה החרדים יהיו מחצית מחייבי הגיוס ● זה הזמן להזכיר שהנתונים הם קצת אחרים ● המשרוקית של גלובס

סניף בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

דירוג חדש מציב את לאומי בראש הבנקים בישראל בתחום ה־AI

לאומי דורג כבנק המוביל בישראל באימוץ בינה מלאכותית ע"י מדד אינדקס EVIDENT AI ● נשיא המדינה אירח את היועץ האסטרטגי ממי פאר לרגל השקת ספרו החדש ● וגם: בני הנוער שהציגו מיזמים בפני בכירי המשק במסגרת עמותת יוניסטרים • אירועים ומינויים

משרדי הייטק

כשבהייטק מצטמצמים, מי ימלא עוד 700 אלף מטר של משרדים חדשים?

הפיטורים בענף ההייטק צפויים לרוקן קומות שלמות של משרדים, במקביל להיצע שצפוי לשבור שיא ב־2030 ● בעוד שבתל אביב נרשמים ביקושים קשיחים ורשימות המתנה, בערים הסמוכות המגדלים החדשים מתקשים להתמלא ● גם פער המחירים בין ת"א לשאר המדינה מתרחב ● שאלת השעה

מנהל רשות המסים שי אהרונוביץ' / צילום: עודד קרני

מנהל רשות המסים: "נצטרך לבחון את השלכות רפורמת הרווחים הכלואים"

ביטול הפטורים ממע"מ, בחינה מחודשת של חוק הרווחים הכלואים ומס על השכירות - אלו התוכניות של מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ' בנוגע לחוק ההסדרים הבא ● "אנחנו נצטרך לבחון את נושא רפורמת הרווחים הכלואים בשנה-שנתיים הקרובות ולראות אם אין להם השפעה לא טובה על המשק"

שיגור טיל של SpaceX / צילום: ap

הנפקות הענק של 2026 בוול סטריט עלולות להיות פרומו לקריסת שוק המניות

ההנפקות הצפויות השנה של ענקיות ה־AI מעוררות הייפ עצום בשווקים ● אולם השוויים הגבוהים מתעלמים מהשקעות עתק המנותקות מצפי הכנסות ורווחים ריאלי ● האם SpaceX, אנתרופיק, OpenAI ודומותיהן ישנו את הכלכלה - או יעבירו לציבור סיכון גבוה במחיר מנופח?

פריימריז במפלגת הליכוד, ראשון לציון (ארכיון) / צילום: שלומי יוסף

אלפי חשבונות וכרטיסי אשראי שילמו על מתפקדים חדשים לליכוד - בניגוד לחוק

מבקר המדינה מפרסם היום את הדוח על חשבונות הסיעות בכנסת בשנת 2024 ● מפלגת הליכוד נקנסה ב-150 אלף לאחר שנעשה שימוש ב-16 אלף כרטיסי אשראי וב-13 אלף חשבונות בנק כדי לפקוד יותר מאדם אחד ● מפלגת העבודה נטלה הלוואה לא חוקית ● מרצ והימין החדש נמחקו ונפטרו מחובות של מיליונים

שקל - דולר / צילום: Shutterstock

הדולר שינה כיוון? הכלכלנים מנסים לספק תשובה

השקל נחלש היום בכ-1% בעקבות נאום שנשא פרופ' אמיר ירון שבו רמז על הורדת ריבית מואצת ● מזרחי טפחות: "אם לדברים לא תהיה המשכיות, לא מן הנמנע כי תיסוף השקל יתחדש" ● דיסקונט: "הגורמים המבניים עדיין תומכים בשקל, אבל אולי לא בעוצמות האלה"

נתניהו, טראמפ, חמינאי הבן / צילום: נעם ריבקין פנטון-הארץ, רויטרס-Hamed Jafarnejad, AP

בכיר אמריקאי: "הנשיא חש שנתניהו מאבד שליטה"

טראמפ מכחיש את הדיווחים לפיהם איראן וארה"ב חדלו לשוחח ● פיקוד העורף הודיע על הקלות בהנחיות ההתגוננות בצפון ● על רקע הודעתו של נשיא ארה"ב הלילה על הפסקת האש בין ישראל לחיזבאללה, באיראן מיהרו לשגר מסר פומבי של תמיכה בארגון ובלבנון ● טראמפ זעם על הכוונה להסלים את הלחימה בלבנון, כינה את נתניהו "משוגע" ובלם את התוכנית הישראלית לתקוף בביירות ● עדכונים שוטפים

משרדי גוגל בחיפה / צילום: Shutterstock

גוגל ואנבידיה מבקשות לשלם מס בדולרים. באוצר מעריכים: קשיים מהותיים בהצעה

גורמים מקצועיים באוצר טוענים כי בקשת ענקיות הטכנולוגיה לשלם מס בדולרים בעקבות צניחת השער, שפגעה בשורת הרווח שלהן, מעלה קושי וחשש ממתן הטבה חריגה ● ברשות המסים מציגים גישה גמישה יותר ומסבירים: "מדובר במיעוט של חברות שפועלות בהיקפים אדירים"