גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איפה נפגשו מייקל דגלאס, מתיו ברונפמן ורות וסטהיימר?

וגם: מייקל דל לא שוכח לפרגן לישראל, ורן גוראון משתתף במירוץ שליחים

סטיב לינדה, רות וסטהיימר ומתיו ברונפמן / צילום: מרק ישראל סיילם
סטיב לינדה, רות וסטהיימר ומתיו ברונפמן / צילום: מרק ישראל סיילם

פוליטיקה 1 - הכול יחסים

על מה מומלץ שלא לדבר עם מישהו שאתם מעדיפים לאהוב?

אם השלכות יחסי ישראל ארה"ב מטרידות גם אתכם, אולי ירגיע אתכם לדעת שהוועידה השנתית של "ג'רוזלם פוסט", שנפתחה אמש (א') בניו-יורק תחת הכותרת "ישראל, ארה"ב והעולם החופשי תחת הטרור הבינלאומי", משכה אליה לא מעט פוליטיקאים ישראלים, מומחי ביטחון, כמו גם אנשי עסקים, שחקנים, בעלי דעה וראשי עמותות.

רונית חסין-הוכמן, מנכ"לית קבוצת "ג'רוזלם פוסט", הבהירה כי הכנס התמקד בנושאים החמים, כלומר "בנושאים כמו הטרור העולמי, הבחירות הקרבות לנשיאות ארצות-הברית והיחסים המתוחים בין שתי המדינות".

שחקו הקולנוע מייקל דגלאס נשאל על-ידי סטיב לינדה מ"ג'רוזלם פוסט" על עמדתו במירוץ לנשיאות ארה"ב, בדגש על דונלד טראמפ, וענה: "בכנות, אני לא חושב שמישהו היה יכול לצפות את ההתפתחויות האלה. לאורך השנים הצבעתי למועמד הדמוקרטי, ואני מחשיב עצמי כדמוקרט ותומך בקלינטונים. אני חבר טוב של טראמפ, משחק איתו גולף. הרבה יותר קל לאהוב מישהו כשאתה לא צריך לדבר איתו על פוליטיקה".

עוד נצפו באירוע: רון לאודר, נשיא הכנס; ישראל (איזי) תפוחי, נשיא הבונדס; איש העסקים מתיו ברונפמן; זיו אבירם מנכ"ל מוביליי; גבי חמני, מנהל סניפי בנק הפועלים בארה"ב; מיכל גרייבסקי, נשיאת JCS העולמי; ישראל מימון, מזכיר הממשלה לשעבר שמיועד לתפקיד נשיא הבונדס; יונה ברטל, היועצת הבכירה של שמעון פרס; אלי כהן, סמנכ"ל השיווק של בנק הפועלים, רות וסטהיימר, יועצת הסקס האגדית; ורבים אחרים.

סטיב לינדה, רות וסטהיימר ומתיו ברונפמן / צילום: מרק ישראל סיילם

פוליטיקה 2 - השראה ושלום

איך אומרים סטארט-אפ ניישן בצרפתית?

עזבו אתכם מפוליטיקה. ראש ממשלת צרפת, מנואל ואלס, הגיע לישראל על-מנת לקדם את היוזמה הצרפתית לקידום תהליך מדיני בין ישראל לפלסטינים, אבל הוא גם לא פסח על סצנת היי-טק. ואלס נפגש עם יזמים ומשקיעים ב-SOSA בתל-אביב, לשם הגיע יחד עם שרת התרבות והאחראית על הסטארט-אפים, אודרי אזולאי.

במפגש אמר ואלס כי הגישה של היזמים הישראלים לעולם מעוררת השראה לצרפת, ולמעשה גם צרפת, הופכת לסטארט-אפ ניישן.

ועם כל הכבוד להיי-טק, אי-אפשר בלי פוליטיקה - ואלס הסביר כי יש אפשרות אדירה לעשות שלום דרך הכלכלה, ושלום זה דיפלומטיה אבל קודם כל חינוך, מדע וטכנולוגיה.

באירוע השתתפו יזמים ומשקיעים, בהם: רמי ברכה; טל ברנוח; חמי פרס; יזהר שי; עדי סופר-תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל; רועי אורון מ-SOSA; ואחרים.

חמי פרס, אודרי אזולאי, מנואל ואלס ורועי אורון / צילום: מרין קרוזט

נהג בוס

יואב הורביץ, מנכ"ל קרדן רכב, ימונה לתפקיד ראש הסגל של לשכת ראש הממשלה

חברת קרדן רכב, המחזיקה בזיכיון מותג השכרת הרכב אוויס (AVIS), נפרדת מהמנכ"ל יואב הורוביץ, שעוזב את תפקידו לטובת תפקיד ראש הסגל של לשכת ראש הממשלה.

קרדן רכב, המוחזקת בידי UMA של משפחת עיני, עדכנה היום (ב') כי הורביץ הודיע כי הוא "נענה לבקשת ראש הממשלה להתמנות כראש הסגל של לשכת ראש הממשלה. המינוי צפוי להיכנס לתוקף בחודשים הקרובים".

הורוביץ שימש בשנה שעברה חבר בצוות המשא-ומתן הקואליציוני של הליכוד, וכבר אז פורסם כי הוא צפוי להחליף בתפקיד את הראל לוקר, מנכ"ל משרד ראש הממשלה לשעבר.

הורביץ, שנחשב מקורב לראש הממשלה, ניסה להתמודד כמה פעמים על תפקיד מנכ"ל המשרד, אולם לדברי גורמים בסביבת נתניהו, מועמדותו נחסמה משום שלא החזיק בתואר אקדמי. לאחר שבאחרונה השלים את התואר, נסללה דרכו למינוי לתפקיד.

הורוביץ (56), המחזיק כיום בתואר ראשון במשפטים ממכללת נתניה, מכהן כמנכ"ל קרדן רכב מפברואר 2008, ועלות העסקתו ב-2015 התקרבה ל-1.6 מיליון שקל - כמעט מלוא הסכום כעלות שכר. מאז מונה למנכ"ל החברה ועד סוף השנה שעברה עלות העסקתו המצטברת של הורוביץ בחברה התקרבה ל-15 מיליון שקל.

בין היתר, בנוסף לתפקידו בקרדן רכב, הורוביץ מכהן כחבר הוועד המנהל של רשות השידור.

יואב הורוביץ /  צילום: ישראל הדרי

האצבע הרגישה של אופנהיימר

מה הבטיחו בכנס הנאסד"ק של בנק ההשקעות?

בנק ההשקעות אופנהיימר קיים אתמול את הכנס השנתי בשיתוף הנאסד"ק, במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל-אביב. המנכ"לים המשותפים, אביבית מנה-קליל והראל גילאון, אירחו במקום כ-40 חברות ישראליות הנסחרות בנאסד"ק.

כבר בפתיחת הכנס הכריז גילאון כי "היד עם האצבע על כפתור ה-Sell מאוד רגישה, ולכן אני מציע להשקיע דווקא בחברות שיכולות להיות יעד לרכישה או השקעה".

בהמשך הציגו המשתתפים תחזיות שאפתניות לעתיד. כך למשל, עופר מהרשק, סמנכ"ל הכספים של מובילאיי, אמר כי בשנים 2019-2021 יסעו בכבישים רכבים אוטונומיים מתוצרת החברה.

איל דשא, סמנכ"ל הכספים של טבע, עדכן כי ביוני הם יסגרו את עסקת הענק עם אלרגן.

מי שביקש להשאיר את הקהל עם הרגלים על הקרקע היה ד"ר חיים שפירא, שבמהלך הרצאתו אמר: "אני חושב משמע אני טועה", נתן דוגמאות לטעויות בקבלת החלטות, בשוק ההון ובחיים. הקהל דווקא לא נשאר על הרגלים, ורבים התגלגלו מצחוק. כנראה זה נשמע להם מוכר.

אביבית מנה קליל ואייל דשא /  צילום: תמר מצפי

דל לגיטמציה

מנכ"ל ענקית המחשוב לא שוכח לפרגן לישראל

מייקל דל - בעלי ומנכ"ל ענקית המחשוב דל (Dell), שבימים אלה משלימה את הליכי המיזוג עם חברת אחסון הנתונים EMC, אותה רכשה באוקטובר בעבור 67 מיליארד דולר - מבקר בארץ הקודש.

דל היה אורח הכבוד בכנס הלקוחות והשותפים הבינלאומי השנתי של דל ישראל - Future Ready Tour, שהתקיים אתמול בראשון-לציון. הוא אמנם הגיע בשבת, אבל הספיק לערוך כמה פגישות קודם לאירוע, ומיד לאחר שנחת בישראל במטוסו הפרטי, מיהר ונפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו.

לאירוע החברה, אגב, הוא כבר הגיע במסוק, שם קיבל את המשתתפים בברכת "שלום עליכם". דל המשיך ופרגן לישראל ואמר בין היתר כי "הביצועים הישראליים מעוררים השראה בכל בעולם".

עוד הגיעו לאירוע (ולא במסוק): שלומי קוארטלר, מנכ"ל דל ישראל; שלי לנצמן, מנכ"לית מיקרוסופט ישראל; גיא בר-נר, דירקטור שיווק ומכירות באינטל ישראל; ואחרים. 

  שלומי קוארטלר, מייקל דל /  צילום: ניב קנטור

רן גוראון הוא רק השליח

מנכ"ל פלאפון לא חושש מתחרות

אחד מלהיטי הפייסבוק בסוף השבוע האחרון היה שלל תמונות ממירוץ השליחים הר לעמק. אם לא נתקלתם בתמונות כאלה, כנראה שאין לכם הרבה חברים, או שיש לכם חברים לא ספורטיביים במיוחד.

אבל היי, לא כולם כאלה. קחו לדוגמה את רן גוראון, מנכ"ל פלאפון. גוראון, שמעיד על עצמו כחובב ספורט השומר מספר שנים על כושר, השתתף במירוץ, וממקורביו נמסר כי זה לא המירוץ הראשון בו הוא משתתף. גוראון לקח חלק במירוץ השליחים בן היומיים מהגליל העליון ועד לעמק יזרעאל. והוא לא היה לבד - הצטרפו אליו אילן סיגל, סמנכ"ל השיווק בפלאפון, וכמה מעובדי חטיבת השיווק בחברה.

אל תזלזלו בו - גוראון היה חבר הקבוצה שפתח את המירוץ, ולפחות על-פי הטענה הוא רץ בסך-הכול כ-25 ק"מ.

נקווה שבפעם הבאה שתהיה חלילה תקלה ברשת, יהיה מי שירוץ ראשון לטפל.

הרצים, רן גוראון שני מימין / צילום: שוקי קורדובה

 

עוד כתבות

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

סאלח דבאח / צילום: שלומי יוסף

"עד עכשיו נלחמנו על הבית. הגיע הזמן לדבאח מעבר לים"

המלחמה שרוקנה את הצפון והקשתה על העובדים להישאר, הסערה ברשת שהביאה אותו לבית המשפט, הקושי להתפתח בנדל"ן אל מול המתחרות והתוכניות להתרחב למדינות המפרץ ● סאלח דבאח, מנכ"ל רשת הקמעונאות המשפחתית שמגלגלת יותר ממיליארד שקל בשנה, בראיון מיוחד

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היסטוריה מחר בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף מחר לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד הוא פיתח את אפליקציית "פארמי", שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

15 שנה אחרי הקריסה: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עוה"ד המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש כי הדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

המשק עמוק בקרב על החלב, אבל המוצר הזה ממילא בירידה

שינוי בטעם, עלייה ברמת החיים ומחסור כרוני שוחקים את מעמדו של קרטון החלב המסורתי ● מנגד, הגבינות המיובאות מציגות ביקושי שיא, אף שהן יקרות במאות אחוזים מהעולם - מה שיוצר לחץ להגדלת המכסות הפטורות ממכס במטרה לבלום את התייקרותן

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

ישראל קנדה מייעדת את החברה הממוזגת לת"א 35. זה לא יהיה קל

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

יזמי נדל"ן ואנרגיה רוצים נתח מהתעשייה הזו: האם יהיה מקום לכולם?

הבהלה לבינה המלאכותית הפכה את חוות השרתים לטרנד הלוהט ● עם זאת, המרוץ לבניית עשרות מתקנים חדשים מתנגש עם רשת חשמל מוגבלת ותחזיות צריכה שזינקו פי שניים ● כך, ניצבת ישראל בצומת, בין הפיכה למעצמת מחשוב לבין הסיכון שמבני הענק יפכו לפילים לבנים: "יהיה חשמל לכולם, הוא פשוט יהיה הרבה יותר יקר"

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

צפרדע חץ / צילום: Shutterstock

יותר מתוחכם ויותר אכזרי: הצפרדע שחיסלה את נבלני הייתה פעם תקוותו של עולם המדע

הכותרות דיווחו כי בגופו של מנהיג האופוזיציה הרוסי נמצאו עקבות אפיבטידין – רעלן קטלני שמקורו בצפרדעי חץ זעירות מאקוודור ● בעבר מדענים קיוו שזו תהיה תרופת הפלא של המאה ה-21, אך גילו שהמרחק בין מינון מרפא לקטלני הוא זעיר באופן מסוכן

נתן שירות למוכרים וגם לקונים. האם המתווך זכאי לדמי תיווך?

בית המשפט קבע: פסיכולוגית תחויב ב־40 אלף שקל פיצוי לאחר שסיפקה הערכה שלילית על תובע מבלי לפגוש אותו ● השכנים טענו לירידת ערך בשל חריגות בנייה - אך ביהמ"ש קבע כי דווקא הם השתלטו על רכוש משותף, וחייב אותם בפיצוי ● מתווך שניהל ייצוג כפול לקונה ולמוכר ללא גילוי נשלל מזכאותו לדמי תיווך וחויב בהוצאות משפט ● 3 פסקי דין בשבוע

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים