גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שיא בביומד: אורבימד ישראל גייסה קרן שנייה בהיקף 307 מ' ד'

ג'ונתן סילברסטיין, שותף בכיר בקרן: "זו הקרן הגדולה ביותר שגויסה למדעי החיים בישראל. המשקיעים שלנו אוהבים את הצוות המקומי"

אנשי אורבימד. "המשקיעים מודעים ליכולות של ישראל בתחום הרפואי" / צילום: תמר מצפי
אנשי אורבימד. "המשקיעים מודעים ליכולות של ישראל בתחום הרפואי" / צילום: תמר מצפי

קבוצת אורבימד העולמית, הקבוצה הגדולה בעולם להשקעה במדעי החיים, הודיעה היום (ב') על גיוס קרן שנייה המיועדת להשקעות בישראל, בהיקף של 307 מיליון דולר. בין המשקיעים בקרן ניתן למצוא גורמים מוסדיים, קרנות משפחתיות וגם חברות רפואיות מובילות.

הקרן הראשונה של אורבימד עבור ישראל גויסה ב-2011 ועמדה על 222 מיליון דולר. היא הוקמה בשיתוף-פעולה עם ממשלת ישראל דרך משרד המדען הראשי, במסגרת המכרז על קרנות הביומד הממשלתיות, בו אורבימד הייתה הזוכה היחידה. הממשלה השתתפה בקרן הראשונה, הן בהשקעה של 40 מיליון דולר והן בערבות לרצפת סיכון. הקרן הנוכחית כבר גויסה ללא השתתפות או תמיכה ממשלתית כלשהי.

מנהלי הקרן השנייה והראשונה, הם ד"ר ניסים דרוויש, ענת נשיץ וארז חיימוביץ, שהמנהלים אותה מישראל, יחד עם ג'ונתן סילברסטיין וקארל גורדון, המנהלים את פעילות הפרייווט אקוויטי של אורבימד העולמית.

"להחזיר את הקרן"

- מה גרם למשקיעים להתעניין בקרן החדשה?

דרוויש: "לקרן הראשונה כבר נרשמו מספר אקזיטים, ובראשם האקזיט בחברת התרופות לסרטן CCam, שנמכרה לבאייר בהסכם שיכול להניב עד 605 מיליון דולר (מהם 95 במועד חתימת העסקה). ההסכם הזה לבדו יכול להחזיר את כל הקרן. בנוסף היו לנו כמה מימושים בחברות בורסאיות שבהן השקענו, וכמה סבבי השקעה בערכים גדולים יותר מאשר בהם השקענו בתחילה (uprounds)".

סילברסטיין: "המשקיעים שלנו אוהבים את הצוות המקומי וכן שותפים נוספים שגייסנו שיהיו מעורבים גם בקרן הישראלית, כמו למשל סטיב סקווינטו שהיה המייסד של חברת אקטליון וכבר שילבנו אותו בבורד של שלוש מן החברות הישראליות שלנו, או קווין קוך, שהיה בכיר בביוג'ן. גייסנו לקרן בתור וונצ'ר פרטנר (שותף בקרן שלא במשרה מלאה - ג.ו) גם את הישראלי לשעבר ד"ר רוני גינור שמכר לפני כמה שנים את חברת הייעוץ הרגולטורי בקר קונסלטינג". וונצ'ר פרטנר ותיקה יותר באורבימד ישראל היא פרופ' איה יעקובוביץ, ישראלית המתגוררת בארה"ב שיזמה מספר חברות מצליחות בתחום הסרטן.

דרוויש: "המשקיעים שלנו מודעים ליכולות של ישראל בתחום הרפואי. הם מודעים לכך שפיתוחים משמעותיים בתחום החם של האימונואונקולוגיה, הגיעו מחוקרים ישראלים, וכי יש בארץ פעילות בתחומים של תרפיה גנטית ועריכה גנטית, שהן במוקד של פיתוח תרופות חדשות. ישנה גם התלהבות רבה מחממת FutuRX שהקמנו בתמיכת המדען הראשי, להשקעה בפרויקטים מוקדמים יותר, יחד עם תאגידי הבריאות המובילים טקדה וג'ונסון אנד ג'ונסון".

סילברסטיין: "אני נותן לממשלת ישראל קרדיט אדיר, משום שבלעדיהם לא היינו יכולים לגייס את הקרן הראשונה שלנו, אולם כעת השוק בשל לפעילות בישראל".

- שוק ההון הסיכון כולו התאושש בזמן שעבר בין גיוס שתי הקרנות.

סילברסטיין: "בהחלט. בתקופת הקרן הראשונה השוק היה קשה. לפני כחצי שנה כשהתחלנו לגייס את הקרן הנוכחית המצב היה הרבה יותר חיובי, אם כי מאז הוא דעך קצת". יצויין כי מספר קרנות ישראליות נוספות בתחום הרפואי ניצלו גם הן את המצב כדי לגייס קרנות המשך, ובין היתר אקסלמד, טריוונצ'רס ווויטהלייף.

- יש סיכוי שקרנות נוספות שהתחרו איתכן בזמנו על מכרז הקרנות הממשלתיות, ישקיעו כעת בישראל?

סילברסטיין: "הייתי שמח מאוד לו זה היה קורה, גם כציוני וגם כמי שמחפש שותפים איכותיים להשקעות בישראל. בשנים האחרונות קרנות ההון סיכון הזרות הפחיתו את מעורבותן בישראל ואל הוואקום נכנסו במרץ קרנות ההון סיכון התאגידיות. הייתי רוצה לראות את שני הגורמים פועלים כאן בו זמנית. הדבר העיקרי שחסר לחברות הישראליות זה כסף. בעבר אמרו שחסר גם ניהול אבל המצב בתחום הזה מאוד משתפר".

- באילו תחומים נוספים הקרן מתעניינת?

דרוויש: "מלבד עריכה גנטית ותרפיה גנטית, גם בריאות דיגיטלית, קרדיולוגיה, רובוטיקה, ניורומודולציה (גרוי עצבי חשמלי לשם שינוי פעילות עצבית), טלהרפואה, ובתחום התרופות עדיין סרטן, מוח, תרופות יתום, תחום הכבד ובעיקר כבד שומני, ואולי גם תחום רפואת העיניים אם נמצא את המוצר הנכון.

"אנחנו אוהבים לומר שאנחנו אדישים לשלב ההשקעה - יש לנו חברות בשלב III של הניסויים הקליניים ומנגד חברות החממה. יש לנו חברות שהן ייחודיות בתחומן כמו ניוטרינה, אטוקס ביו וכמומאפ (ראו טבלה)".

סילברסטיין: "אנחנו אדישים גם לכישורים שנמצאים כבר בחברה. אם זו חברה בתחום מעניין אך חסר לה מנהל בתחום מסוים, אנחנו נדאג לכך, כי אנחנו יודעים למצוא אנשים בכל העולם".

 

חברות בולטות בפורטפוליו של אורבימד

עוד כתבות

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

החוכמה של וורן באפט היא יותר מאשר רק בחירת מניות נהדרות

המבנה החדשני של ברקשייר האת'ווי יוצא דופן — ומועיל לבעלי המניות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

השקל נסחר בתנודתיות לאחר הודעת חמאס על קבלת המתווה להפסקת אש

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נסחר בתנודתיות מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

ליאור וקס, מנכ''ל אינפיניטי ניהול תיקי השקעות / צילום: יח''צ

"הבורסה בת"א אטרקטיבית": מנהל ההשקעות שבעד קמעונאות וביטחון

ליאור וקס מאינפיניטי מעריך שהתנודתיות בשווקים תימשך, וכדי להתמודד איתה יש לשים דגש בתיק על "פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי, עם אקטיביות" ● הוא נלהב ממהפכת ה-AI, מעריך שמניית אנבידיה עדיין מעניינת וטוען כי "המחירים בת"א אטרקטיביים, אבל הסיפור בעייתי"

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

דורון כהן / צילום: איל יצהר

משרד המשפטים בוחן ניגוד עניינים במועמדות דורון כהן ליו"ר רשות שוק ההון

דורון כהן, מנכ"ל האוצר לשעבר, מועמד לתפקיד יו"ר רשות שוק ההון לצד מ"מ יו"ר הרשות הנוכחי, עמית גל; והמשנה למנכ"ל חברת הביטוח ווישור, זיו כהן ● משרד המשפטים בוחן האם קיים חשש לניגוד עניינים במינויו של דורון כהן, שאחותו מכהנת כדירקטורית בלתי תלויה בחברת הביטוח מגדל

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

גילעד אלטשולר / צילום: איל יצהר

יפספסו את הריבאונד: מה חושבים בשוק על הצעד המפתיע של אלטשולר שחם

בעקבות חשיפת גלובס על המהלך שמוביל בית ההשקעות הגדול בישראל, בדקנו מה עושים בגופים המתחרים ● אלה, מתברר, עדיין מזהים הזדמנויות ותמחור נוח בשוק המקומי, למרות הקונצנזוס בקרב בתי ההשקעות שרוב התיק מופנה לחו"ל ● איפה שיעור החשיפה הגבוה למניות ישראליות ואילו גופים עשויים לשנות אסטרטגיה?

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock, Ned Snowman

מגמה מעורבת באסיה; מדד ניקיי עולה ב-1.4%


מדד הקוספי הדרום קוריאני מזנק בכ-2%, לאחר 10 ימים של עליות, הנג סנג יורד ב-0.5% ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

ההפגנות בקמפוסים בארה"ב העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

השקל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר יגיע ל-3.8 שקלים? איך תשפיע כניסה לרפיח על שער השקל

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים: "האירועים הביטחוניים החזירו את הדולר במהירות לרמה גבוהה; אולם על רקע היצעי המט"ח של יצואנים לתשלומי שכר ומסים, הרי שפוטנציאל הפיחות בטווח המיידי נותר מוגבל" ● גם יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר שוקי הון, מסכים כי השקל לא יגיב בעוצמה רבה מדי

חסימת איילון דרום הערב / צילום: רוני שפירא

משפחות החטופים הפגינו הערב ברחבי הארץ: קוראות לעסקה מול החמאס

הנייה הודיע לקטאר ולמצרים: "מקבלים את תנאי הפסקת האש" • תיעוד: חגיגות בעזה אחרי הודעת חמאס • גורמים בישראל: זו הטעיה, חמאס הסכים למתווה מרחיק לכת שלא מקובל על ישראל • עדכונים שוטפים