גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רבעון אופטימי ברשתות השיווק: נהנו מקריסת מגה

כל הרשתות רשמו עלייה במכירות, והראשונות שצמחו הן אלה שרכשו סניפים ממגה ■ האם לשוק שצומח בקושי הייתה עדנה - או שהמיזוג בין יינות ביתן למגה יסיג אותן שוב לאחור?

מוצרי חלב, סופרמרקט / צילום: תמר מצפי
מוצרי חלב, סופרמרקט / צילום: תמר מצפי

רשתות השיווק נהנו מקריסתה של רשת מגה, והדבר בא לידי ביטוי בשיפור ביצועיהן ברבעון הראשון השנה. כמו כן, שיחקה לטובתן העלאת מחירים שביצעו הרשתות באחוזים בודדים, צעד שיחד עם חדירת המותג הפרטי בחלק מהן הביא לשיפור הרווח הגולמי, וממילא גם לשיפור יתר הביצועים הכספיים.

האם העדנה הזאת ברשתות השיווק צפויה להימשך - או שמא חולשת השוק שצומח בקושי, וגם המיזוג הקרב בין יינות ביתן לרשת מגה יחזירו את הרשתות אחורה?

שופרסל: בזכות מגה והמותג הפרטי

לחג הפסח יש השפעה מהותית על המכירות. בעוד שאשתקד הוא חל בתחילת חודש אפריל, והרשתות נהנו ממכירות החג ברבעון הראשון - השנה פסח חל לקראת סוף אפריל, כך שרוב המכירות חלו ברבעון השני של השנה. למרות זאת, כל הרשתות רשמו עלייה במכירות, שעיקרה בפתיחת סניפים חדשים. הראשונות שצמחו הן הרשתות שרכשו סניפים מרשת מגה.

רשת שופרסל, המפעילה 273 סניפים, רשמה ברבעון הראשון גידול של 0.9% במכירות הרשת, שהסתכמו ב-2.86 מיליארד שקל. שופרסל פועלת זה מכבר לסגירה של סניפים הפסדיים ולצמצום רצפת המכירה בסניפים גדולים. הרשת מתכננת לסגור בהמשך 7 סניפים הפסדיים. בעקבות זאת, היא רשמה הפסד מירידת ערך בגובה 11 מיליון שקל בסעיף הוצאות המכירה והשיווק, וביצעה הפרשה נוספת בגובה 2 מיליון שקל לסעיף חוזים מכבידים.

שופרסל היא הרשת שרושמת את הצמיחה הגבוהה ביותר בשיעור העלייה במכירות חנויות זהות, שהגיעה ל-3.6%, וזאת למרות עיתוי הפסח. בנתון הזה יש כדי להעיד הן על כך ששופרסל נהנתה מסגירת סניפים של מגה, והן על נאמנות שהיא מצליחה לשמר בקרב לקוחותיה.

קפיצה גדולה במיוחד עשתה שופרסל ברווח הגולמי, ששיעורו עולה מ-22.2% ברבעון הראשון אשתקד ל-26% ברבעון הראשון השנה. בשופרסל מסבירים כי השיפור הושג הודות לשיפור תנאי הסחר, שינוי תמהיל הזכיינים בחברה, גידול בנתח המותג הפרטי והתייעלות בעקבות יישום התוכנית העסקית.

ואולם, יש להניח כי לצד כל אלה, שופרסל העלתה את מחירי המוצרים ברשת בשיעור קל שיכול לנוע ב-2%-4%. כאשר רשת מעלה מחירים בשיעור חד-ספרתי נמוך ובמוצרים שהצרכן לא מודע למחיר שלהם, הדבר עובר בשקט ותורם לשיפור הרווח הגולמי.

התופעה הזאת, יש להניח, התרחשה גם ברשתות האחרות - רשת רמי לוי שיווק השקמה, רשת ויקטורי ורשת טיב טעם.

לדברי קמעונאי, האסטרטגיה לשיפור הרווח הגולמי של שופרסל באה לידי ביטוי גם בפסח האחרון. "בפסח לפני שנתיים שופרסל עשתה מבצעי כאסח למוצרים מוטי חג, כמו ממרח שוקולד 'השחר', ומכרה אותם במחירים נמוכים. השנה שופרסל לא פרסמה בתקשורת מוצרי כאסח. היא פרסמה מבצעים על סירים, מגבות וכדומה. אם אחת הרשתות השתגעה ומכרה מצות ב-15 שקל, שופרסל לא הלכה לשם. היא הביאה את האנשים לחנויות דרך מוצרים שיש לה בהם ערך מוסף", הוא אומר.

בזמן שאת מגזר הקמעונאות ברבעון הראשון אשתקד שופרסל חתמה בהפסד תפעולי של 3 מיליון שקל, את הרבעון הראשון השנה היא חתמה ברווח תפעולי של 66 מיליון שקל שהיוו 2.3% מהמכירות.

לצד הקמעונאות, לשופרסל יש גם פעילות במגזר הנדל"ן שהרוויחה ברבעון 33 מיליון שקל, כך ששיעור הרווח התפעולי של כלל החברה הגיע ברבעון ל-3.3%.

את השורה התחתונה חתמה שופרסל עם נסיקה של 307% ברווח הנקי, שהסתכם ב-53 מיליון שקל.

מנכ"ל שופרסל, איציק אברכהן, הציב לו למטרה לשפר את הרווחיות של שופרסל, והרשת מיישמת תוכנית אסטרטגית שנועדה לתמוך בכך. בין היתר מדובר בהגדלת נפח הפעילות של המותג הפרטי. אברכהן יכול לסמן לעצמו "וי", כי לפי שעה התוכנית האסטרטגית מוכיחה את עצמה.

אבל שופרסל היא גם זו שצפויה לחוש יותר מיתר השחקניות את המיזוג בין יינות ביתן למגה, כיוון שהיא מפעילה סניפים עירוניים תחת שופרסל שלי וסניפי נוחות תחת שופרסל אקספרס. ככל שיינות ביתן תסיים את המיזוג מהר יותר, וככל שהבעלים החדשים, נחום ביתן, יכתיב אסטרטגיית מחיר - כך ההשפעה על שופרסל עשויה להיות משמעותית יותר. בינתיים, התהליך הזה צפוי להימשך מספר חודשים.

רמי לוי: ניכרת השפעת הטרור

רשת רמי לוי שיווק השקמה חתמה את הרבעון הראשון השנה עם עלייה של 7.4% במכירות שהגיעו למיליארד שקל, לאחר שזו פתחה ברבעון סניפים חדשים ביבנה וברעננה, ואלה תרמו לעלייה במכירות. עם זאת, הפדיון למ"ר בחנויות זהות של הרשת ירד ב-6.7%.

ברבעון הראשון השנה עדיין ניכרת השפעת גל פיגועי הטרור, שהביאה לירידה במכירות בחלק מסניפי הרשת, אם כי נראה שהשפעה זו הלכה ופחתה יחד עם הירידה בתדירות הפיגועים.

רשת רמי לוי שיפרה גם היא את הרווחיות הגולמית, שעלתה מ-20.6% ל-22%, והשליכה על השורות התחתונות. הרווח התפעולי הגיע ל-29 מיליון שקל, ושיעורו מהמכירות עלה מ-2.4% ל-2.9%. את השורה התחתונה חתמה הרשת עם רווח נקי של 21.3 מיליון שקל - עלייה של 17%.

בהתייחס לביצועי רשת רמי לוי אומרת מיכל אלשיך, אנליסטית בכירה באקסלנס ברוקראז', כי "הדוח אמנם הפתיע לטובה ברמת הרווחיות, אך בהסתכלות קדימה על 2016, אנו צופים המשך נתוני צמיחה חלשים בחנויות הזהות ובמכירות למ"ר ורווחיות תפעולית עדיין מתחת ל-3%. בעתיד הרחוק יותר ייתכן שיפור בתוצאות על רקע התייצבות בשוק ובמבנה התחרות, גידול בהיקפי המכירות ברשת שיחזקו את מעמדה מול הספקים והבשלה של כלל החנויות, שהליכי הפתיחה שלהן מעיבים על הרווחיות.

"יחד עם זאת, בינתיים מצב השוק (ירידה בהיקף שוק המזון וצפי להתגברות התחרות בין שחקני הדיסקאונט - א"ח) וכן נתוני צמיחה חלשים עבור רמי לוי עם אפשרות להמשך מגמת ירידה במחירים, מביאים לחששות".

באקסלנס ברוקראז' ממשיכים להמליץ על רמי לוי בתשואת שוק, ללא שינוי במחיר היעד של המניה.

ויקטורי: זינקה בזכות YOU

רשת ויקטורי רשמה את הצמיחה הגבוהה ביותר במכירות, שנסקו ל-325.7 מיליון שקל ושיקפו גידול של 39.4%. העלייה במכירות היא תוצאה ישירה של רכישת 11 סניפי YOU מרשת מגה, שנפתחו במהלך הרבעון הראשון מחדש תחת השם "ויקטורי". גם הפדיון בחנויות זהות צמח ברבעון ב-0.9%, למרות עיתוי חג הפסח.

"ויקטורי נהנתה מרכישת 11 סניפי YOU, ולהערכתי היא תמשיך ליהנות מהן", אומר אייל רביד, מנכ"ל ומבעלי השליטה בויקטורי. "ברמה התחרותית, למגה לא הייתה השפעה על ויקטורי, ואני מעריך שלא תהיה גם בעתיד. אם תהיה השפעה לרעה על המיזוג בין יינות ביתן למגה, היא תהיה בעיקר על שופרסל, כי לה יש את עיקר הממשק עם מגה".

- תלוי באסטרטגיה שיכתיב ביתן. אם הוא יילך יותר למחיר, הוא עשוי לגרום למעבר צרכנים מהדיסקאונט לחנויות העירוניות.

"אין לנו ממשק אזורי. לנו יש 6 סניפים בתל-אביב, אבל תושבי העיר קונים ליד הבית ולא מזיזים את הרכב, ולו בגלל שלא תהיה להם חניה כשהם יחזרו מהקניות". 

בכלל, רביד טוען כי קריסת מגה שיחקה לידיה של שופרסל. לדבריו, "שופרסל נהנתה מאוד מהאינטרנט של מגה שעבר אליה באופן מלא, נהנתה מממשקים מול החנויות השכונתיות שלה ומהעובדה שסניפי YOU שנסגרו עדיין לא נפתחו במלואם על-ידי הרוכשים. אחרי שכולם ייפתחו, אני מאמין ששופרסל תשלם מחיר. בנוסף, ברגע שיינות ביתן תפעיל את מכירות האונליין, חלק מקוני מגה יחזרו, אם כי בעניין הזה אני מציב סימן שאלה גדול, כי שופרסל נותנת שירות טוב באינטרנט".

ויקטורי שיפרה את שיעור הרווח הגולמי, שעלה מ-23.2% ל-23.6%. לדברי רביד, "אני לא חושב שעלייה של 0.4% זה עליית מחיר. זה כלום. בפריט של 10 שקלים זה 40 אגורות. ברמה הצרכנית זה בטל בשישים. אצלנו הרווח הגולמי השתפר רק בזכות השיפור בתנאי הסחר".

רשת ויקטורי שמרה על שיעור הרווחיות התפעולית (2.8%), אך הודות לנסיקה במכירות, גם הרווח התפעולי עלה ב-40.8%. את השורה התחתונה חתמה ויקטורי עם עלייה של 10.7% ברווח הנקי, שהסתכם ב-5.8 מיליון שקל.

טיב טעם: רווח מזערי

רכישת עדן טבע מרקט תרמה לגידול של 25.3% במכירות של רשת טיב טעם ברבעון, שנסקו ל-276.4 מיליון שקל. המכירות של חנויות זהות צמחו גם הן, ב-3.7%.

טיב טעם שיפרה במקביל את הרווח הגולמי, ששיעורו עלה ברבעון מ-28.9% ל-29.5%. את העלייה ברווח הגולמי מייחסת הרשת להכללת תוצאות עדן טבע מרקט וכן לשיפור בתנאי הסחר.

למרות זאת, השיפור בשורות העליונות של הרשת לא התגלגל לשורות התחתונות, וטיב טעם חותמת רבעון חלש. הרווח התפעולי של הרשת הסתכם ב-265 אלף שקל בלבד (0.1% מהמכירות).

לטיב טעם כחברה יש גם פעילות יצרנית בהיותה בעלים של מפעלי בשר. הפעילות כחברה מאוששת מעט יותר, כשכלל המכירות הסתכמו ברבעון ב-336.6 מיליון שקל והניבו רווח תפעולי של 3.6 מיליון שקל (1% מהמכירות).

את השורה התחתונה חתמה החברה עם רווח נקי של 971 אלף שקל בלבד.

מכירות הרשתות

הרווחים של רשתות השיווק

עוד כתבות

פרויקט ''תדהר בגיבורים'' בבת ים / הדמיה: 3DVISION

תדהר מתקדמת לכיוון הנפקה: זה הצעד האחרון שנקטה

חברת הנדל"ן תדהר ממשיכה להיערך להנפקה ראשונית בבורסה בת"א ושכרה את שירותיהם של לידר חיתום ודיסקונט חיתום ● שיכון ובינוי עתרה לבג"ץ נגד המדינה ודורשת תיקון חקיקה שיאפשר לה למכור דירות שבנתה להשכרה לטווח ארוך ● ונתי גלבוע ישקיע כ-40 מיליון שקל בגפן מגורים ויהפוך לחלק מגרעין השליטה ● חדשות השבוע בנדל"ן

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

התקרבות במו"מ? סמוטריץ' ויתר על הרפורמה בפנסיה התקציבית במערכת הביטחון

הדיונים לאישור תקציב המדינה לשנת 2026 נמשכים: המחלוקת המרכזית במרכז הדיונים בין משרד האוצר לממשלה היא גובה תקציב הביטחון ● סמוטריץ' הסיר מהצעת התקציב את השינויים שהיו אמורים לחול על תנאי הפנסיה והמיסוי במערכת הביטחון בתמורה להסכמת צה"ל לקבל על עצמו התייעלות בסיסית בתקציב הביטחון ● רפורמת החלב צפויה לעבור

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

ענקית הספנות הבינלאומית הפג לויד הגישה הצעה לרכישת צים

במסגרת שורת הבעלים בחברה הגרמנית נמנות קטאר החזקות, זרוע של רשות ההשקעות הקטארית, וגם קרן העושר הסעודית ● בוועד העובדים של צים מתנגדים לעסקה בחריפות וקוראים למדינה למנוע את המהלך

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יונתן בלום. עיבוד טלי בוגדונובסקי

הנגיד מזהיר: "תקציב הביטחון עלול להקפיץ את החוב ל-80% תוצר"

נגיד בנק ישראל, פרופ’ אמיר ירון, הזהיר בישיבת הממשלה כי מסגרת התקציב ל־2026 עלולה להוביל לעלייה בחוב הציבורי, במיוחד על רקע דרישות מערכת הביטחון, הפחתות המס וחוק הגיוס המוצע ● ירון קרא לביטול תקציבים הפוגעים בתמריצי עבודה, התריע מפני שימוש יתר במילואים ומתח ביקורת על פגיעה בתוכנית לפיתוח החברה הערבית - אך תמך ברפורמות מבניות כמו בניית שכירות, דיגיטציה ומיסוי תיירות

גל תורן בקמפיין בנק לאומי / צילום: צילום מסך יוטיוב

למרות שלא היו השבוע כלל באוויר, גל תורן מוביל את בנק לאומי לפרסומת האהובה ביותר

הפרסומת הזכורה ביותר גם השבוע שייכת לבנק דיסקונט, לאומי מתמקם שני בזכירות - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● ההשקעה הגדולה ביותר שייכת לחברת התעופה אל על, עם כ–2.7 מיליון שקל, אך היא נותרת מחוץ למדד

סכום שיא שעבר ליורשים המיליארדרים / צילום: Shutterstock

"משימור הון להעצמת הדור הבא": הטרנד החדש של המיליארדרים

מנהלת ההון הגלובלית, UBS, פרסמה היום (ה') את דוח המיליארדרים שלה לשנת 2025, שמצביע על עלייה של 8.8% במספר האולטרה-עשירים בעולם ● מלבד אלו שיצרו את הונם בעצמם, 91 יורשים הפכו למיליארדרים כאשר ירשו סכום שיא של 297.8 מיליארד דולר ● ומה קורה בישראל?

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

איך תשפיע הורדת הריבית על הקרנות הכספיות? התשובה של צבי סטפק

קרנות הנאמנות הכספיות חוו בארבע השנים האחרונות זינוק אדיר בנכסיהן - כמה מזה קשור לרמת הריבית במשק, והאם כעת האטרקטיביות שלהן תפחת? ● עוד מיתוסים שחשוב לבחון: האם רק דמי הניהול מבחינים בין הקרנות, ומה פוטנציאל הצמיחה על חשבון הפיקדונות בבנקים​

מערכת PULS של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

המדינה האירופית שהותירה את אלביט מחוץ למכרז הגדול

הענקית הביטחונית הגרמנית קיבלה ממדינת נאט"ו הזמנה של חימושים משוטטים מסדרת הירו של UVISION הישראלית ● נורבגיה החליטה להשאיר בחוץ את המערכת הרקטית של אלביט, במסגרת מכרז שהיא מבצעת למערכות רקטיות ארוכות־טווח ● השקעת המיליארדים של טורקיה במערכות נשק חדשות ● וגם: במסגרת המלחמה עם רוסיה, אוקראינה צברה 100 אלף רחפנים במודל רכש ייחודי ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות ומצפה להורדת ריבית; מיקרוסופט איבדה גובה

הנאסד"ק עלה בכ-0.2%, הדאו ג'ונס התחזק בכ-0.9% ● דוח התעסוקה של ADP העיד על האטה מפתיעה, עם ירידה של 32 אלף במספר המועסקים בנובמבר ● מניית מיקרוסופט ירדה בכ-2.5%, בעקבות דיווח על כך שקיצצה את מכסות המכירה שלה לתוכנות AI ● יום המסחר באירופה ננעל במגמה מעורבת, הדאקס נסחר ביציבות ● הניקיי טיפס בכ-1.1% ● הביטקוין נסחר ביותר מ-93 אלף דולר

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

בהנחה משמעותית: וויז שכרה את הקומות העליונות במגדל לנדמרק 2 בת"א

וויז, שממוקמת כיום במגדל רחוב דובנוב בת"א, שכרה את הקומות העליונות במבנה שבמתחם שרונה ● את השטח היא השיגה בהנחה משמעותית, תודות למו"מ שניהל המשקיע הראשון בחברה, גילי רענן

אבי לוי, יו''ר להב אל.אר / צילום: יח''צ

כשהוא קנה את השליטה בחברת ההחזקות, היא הייתה שווה בקושי 100 מיליון שקל. היום היא שווה מיליארדים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● כשהוא שולט בחברת הנדל"ן והקמעונאות להב אל.אר, הנסחרת בשווי של כ־2 מיליארד שקל, אבי לוי מביט אחורה ללא זעם על הפרידה מענקית הקניונים מליסרון שניהל: "אני אוהב את ליאורה עופר כמו אחות" ● הוא מספר על תוכניות ההתרחבות עם דלק ישראל ועל הניסיון שלא צלח להשתלטות על שופרסל, ומחמיא לאחים אמיר: "אני מוריד את הכובע בפניהם, לא חושב שהיינו מסוגלים לעשות יותר מזה"

יוני חנציס, מנכ''ל דוראל / צילום: תמר מצפי

ב-590 מיליון שקל: מה עומד מאחורי הנפקת המניות הפרטית של דוראל?

דוראל הנפיקה מניות ב-590 מיליון שקל בהנפקה סגורה למוסדיים, שככל הנראה מבקשים לבסס את אחיזתם בחברה לקראת הנפקה אפשרית בארה"ב ● במקביל, החברה מדווחת על התקדמות משמעותית בפרויקטים בארה"ב ועל הרחבת החשיפה לשוק האנרגיה האמריקאי ● דוראל זינקה בכ-20% בשבוע האחרון, בעקבות פרסום הדוח שלה למשקיעים לרבעון השלישי של 2025

פרידה עבאס-יוסף / צילום: ענבל מרמרי

"החברות המונפקות הן קטנות יחסית ועם גישה מוגבלת למימון": מנהלת מחלקת הנדל"ן ברשות ני"ע בראיון

ראש תחום נדל"ן ברשות ניירות ערך, פרידה עבאס־יוסף, מתארת כיצד מחנק המימון, המינוף הגבוה והעלאת הריבית הובילו לשנת שיא בהנפקות, ומבהירה כי הרשות תתעקש על גילוי מלא של המצב הפיננסי של החברות וצפויה אף להחמיר את ההנחיות

רכבים באירופה / צילום: Shutterstock

היבואניות הישראליות כובשות את אירופה עם זיכיונות לרכבים מסין

יבואניות הרכב הישראליות מרחיבות את פעילותן באירופה עם שורה של זיכיונות חדשים לייבוא מותגי רכב סיניים, ובראשם צ’רי וג’ילי ● קרסו, כלמוביל, גרנד אוטו, סמלת ויוניון מתבססות בשווקים כמו אוסטריה, רומניה ויוון - וצפויות להתרחב לשוויץ ולבולגריה ב־2026 ● וגם: הנחות חריגות לסוף השנה ומגוון דגמים חדשים שהושקו בישראל ● השבוע בענף הרכב

גם זה קרה פה / צילום: צילום מסך

בתוך כל כיפופי הידיים, ישראל יכולה לשכוח ממטרת-העל הכלכלית

מה שנחתם מחייב רק לכאורה ● מסגרות התקציב גמישות מתמיד ● והחשבון על החניה הגיע מהר ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

ענקית הלואו קוסט מודיעה: תחזור לטוס לישראל בסוף מרץ 2026

חברת התעופה הבריטית איזי ג'ט מאותתת על חזרה לישראל, וזאת לאחר שהפסיקה לטוס לארץ בקיץ 2023 ודחתה מאז פעם אחר פעם את חידוש הטיסות ● ההיערכות כוללת בחינת קווים קיימים לצד פתיחת קווים נוספים

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; הדיווח שהקפיץ את מניית מטא

S&P 500 ונאסד"ק ננעלו בעליות בציפייה לפגישת הפדרל ריזרב בשבוע הבא ● מטא זינקה לאחר דיווחים על צמצום המשאבים המוקצים ליוזמות המטא-וורס של החברה ● תשואת האג"ח בארה"ב התחזקו ● הביטקוין נסחר ביציבות סביב מחיר של 92.4 אלף דולר ● עלייה במחירי הנפט

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ’ / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

שר האוצר מציג את תקציב 2026: "יהיה מס על בנקים. הוא יהיה קבוע וגדול"

שעות לפני ההצבעה על הצעת התקציב בממשלה, מערכת הביטחון והאוצר עדיין חלוקים על תקציב הביטחון השוטף וההתמודדות עם האיום האיראני ● נתניהו מבקש עוגן תקציבי לעשור קדימה, שמקבע את המסגרת ומצמצם תקציבים אזרחיים ● עוד ברקע: רפורמות במחלוקת, מאבקים מול שרים והסתדרות מוחלשת

מאיה ורטהיימר בקמפיין יד2 / צילום: צילום מסך יוטיוב

תקציב הפרסום של יד2 עובר למקאן תל אביב

בשמונה השנים האחרונות טופל תקציב יד2 בראובני-פרידן, והחל מ-2026 הוא יעבור למשרד פרסום חדש ● השבוע נמכרה פלטפורמת היד השנייה לקרן אייפקס העולמית תמורת 3.1 מיליארד שקל

ליאור דיב / צילום: סייבריזן

הסטארט-אפ של יוצאי סייבריזן מגייס 130 מיליון דולר בסבב A

הגיוס של חברת הסייבר 7AI היה בהובלת אינדקס ונצ'רס ובהשתתפות זרוע ההשקעות של בלקסטון לצד משקיעים נוספים ● החברה פועלת בתחום של סוכני בינה מלאכותית המשמשים לאבטחת ארגונים