גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברות האופנה הפסידו ברבעון הראשון 41 מ' ש'

כל חברות האופנה דיווחו על הפסד, בין היתר מאחר שפסח חל השנה ברבעון השני ■ מנכ"ל קסטרו: "אנו נמצאים בשוק שיש בו גידול בתחרות, בשטחי מסחר וברכישות המקוונות - וחולשה כללית בביקושים"

חנות גולף. קבלת פנים למנכ"ל החדש / צילום: ראובן שניידר
חנות גולף. קבלת פנים למנכ"ל החדש / צילום: ראובן שניידר

רבעון קשה לרשתות האופנה: כל 4 חברות האופנה הציבוריות חתמו את הרבעון הראשון בהפסדים, וההפסד המצטבר של כולן הגיע ל-40.8 מיליון שקל. בפוקס הסתכמו ההפסדים ב-19.6 מיליון שקל. בגולף, שהמשיכה את המגמה השלילית מאשתקד, הסתכם ההפסד ב-16.7 מיליון שקל. קסטרו עברה להפסד של 2 מיליון שקל, וקבוצת בריל עברה להפסד של 2.5 מיליון שקל.

ראוי לציין כי המכירות לחג הפסח נפלו בשנה ברבעון השני בניגוד לאשתקד. חברות האופנה, כחברות צריכה אחרות, מושפעות מעיתוי החג הן בשורת המכירות והן בשורת הרווח. אבל לפחות לגבי חלק מהחברות, עיתוי הפסח אינו יכול להיות ההסבר היחיד.

מה קרה בשוק האופנה ברבעון הראשון, והאם הדוחות החלשים הם סנונית שמבשרת על קשיים שחווה השוק כולו? לדברי גבי רוטר, מנכ"ל ומבעלי השליטה בקסטרו, "באופן כללי, אנחנו נמצאים בשוק שיש בו גידול משמעותי בתחרות, גידול בשטחי מסחר, גידול ברכישות המקוונות וחולשה כללית בביקושים. אם לא תהיה צמיחה במשק שתעודד את הצריכה, זה יהיה המצב. ועדיין בחלק מהמקרים רמת ההוצאות שאנחנו משלמים גבוהה ביחס למה שהשוק מאפשר לנו לייצר במכירות, גם בשכר דירה וגם בהוצאות עבודה, כי שכר המינימום עולה כל שנה.

"הקפיצה הקטנה הצפויה ביולי בשכר מגלמת לבדה תוספת של 5% בהוצאות השכר. אני לא מלין על כך, ואני בעד שהעובדים ירוויחו טוב, אבל השוק כרגע לא נותן את ההחזר ברמת הביקושים. אם לא קופצים במכירות בהתאם, אז התוצאות נשחקות".

בכיר אחר בשוק האופנה אומר כי "אין ספק שכאשר אתה רואה את הרווחיות של קבוצות הקניונים מול כלל הרשתות הקמעונאיות, רואים כאן אנומליה מאוד רצינית. השכירויות בקניונים הרבה יותר גבוהות מהכנסות הרשתות, והדבר הזה חייב להתאזן. המכירות לא יכולות לשרת את דמי השכירות הגבוהים. אם מגה לא הייתה קורסת, גם רשתות השיווק לא היו מציגות מאזנים טובים".

גולף: רכישות בעייתיות

הראשונה שבהן היא קבוצת גולף, שהציגה כבר בדוח השנתי של 2015 מעבר ראשון בתולדותיה מרווח להפסד. הרבעון הראשון השנה היה גרוע אף יותר.

במקרה של גולף, ההפסדים הם תוצאה ישירה של תוכנית אסטרטגית שלא צלחה. כחלק ממנה, רכשה גולף את אתר האופנה עדיקה ואת מותגי ארקדיה, בהם טופ שופ - רכישות שלפי שעה לא הוכיחו את עצמן בביצועים והכבידו על תוצאות הקבוצה.

גולף פעילה בשני מגזרים: אופנת הלבשה ואופנת הבית, שכל אחד מהם אחראי למחצית מהכנסותיה. במגזר אופנת ההלבשה הועמקו ההפסדים מ-5 מיליון שקל ל-15.3 מיליון שקל.

במגזר אופנת הבית, שהפגין לאחרונה יותר חוזקה, גולף עברה מרווח תפעולי של 8.7 מיליון שקל להפסד תפעולי של 1.4 מיליון שקל. מגזר זה הושפע במיוחד מעיתוי הפסח, אבל הוא גם איתות לכך שגולף מושפעת לרעה מהחזית התחרותית מרשת פוקס הום.

בסך-הכול מכירות גולף ירדו ברבעון ב-4.2% והסתכמו ב-178 מיליון שקל. הרווח הגולמי של גולף הסתכם ברבעון ב-102 מיליון שקל, ושיעורו ירד מ-59.7% ל-56.2%. בעוד שברבעון המקביל אשתקד רשמה גולף רווח תפעולי של 3.7 מיליון שקל, את הרבעון הראשון השנה היא חתמה בהפסד תפעולי של 16.5 מיליון שקל.

היום (ד') נכנס רביב ברוקמאייר, לשעבר מנכ"ל מגה, לתפקיד מנכ"ל קבוצת גולף במקום אלי מזרוח, והאתגר הניצב בגדול גדול לאין-ערוך.

קסטרו: "הוכחנו חסינות"

גם בארזים נפלה ברבעון הראשון שלהבת, ושלחה את חברת קסטרו להפסד. החברה אמנם חתמה את הרבעון בגידול של 2.8% במכירות, שהסתכמו ב-224 מיליון שקל, ושיפרה במעט את הרווח הגולמי (56% מהמכירות) ואת הרווח התפעולי אל מול הרבעון המקביל אשתקד, אך הרווח התפעולי היה נמוך במיוחד (2.4 מיליון שקל) והיווה 1% בלבד מהמכירות.

לדברי רוטר, "באופן יחסי למצב השוק שנמצא בשפל, הדוח מצוין. הרבעון לא כלל את המכירות לפסח, והיינו בסוף עונה, ולכן הוכחנו חסינות מאוד גדולה בשוק כזה. הצלחנו להגדיל קצת את המכירות, הצלחנו לשפר את הרווחיות הגולמית ואת הרווחיות התפעולית. זה אמנם לא הרבה, אבל ביחס למצב זו תוצאה טובה יותר מהרבעון הראשון אשתקד".

עוד לדבריו, "שני פרמטרים חשובים השתפרו. המלאי שלנו אפילו ירד לעומת השנה שעברה, מ-152 מיליון ל-144 מיליון שקל. זאת אומרת שלמרות החולשה, יש שליטה הדוקה במלאי. בפעילות שוטפת היה לנו שיפור של יותר מ-27 מיליון שקל בתזרים. בהתחשב במצב השוק, אלה תוצאות שמראות על חוסן".

גם בפוקס המצב אינו מזהיר. פוקס היא קבוצת האופנה הגדולה בישראל, המפעילה (חלקן בשותפות) 11 רשתות אופנה טיפוח והנעלה, הכוללות את פוקס, פוקס הום, אמריקן איגל, דה צ'ילדרנ'ס פלייס, צ'ארלס&קיט, מנגו, ללין, סאקס, בילבונג, יאנגה ונייקי.

מכירותיה של פוקס הסתכמו ברבעון ב-309 מיליון שקל, לא כולל מכירות אמריקן איגל.

הרווח הגולמי נחלש ב-12% ל-154 מיליון שקל, ושיעורו מהמכירות ירד מ-55.5% ל-49.9%, ובשורה התפעולית הפסדיה של פוקס הצטברו ל-18 מיליון שקל, אחרי הפסד תפעולי של פחות ממיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

בפוקס מסבירים כי עיתוי חג הפסח, שחל השנה באמצע חודש אפריל, השפיע על הפעילות, ובין היתר "הביא להארכת מבצעי סוף עונת החורף אל תוך חודש מארס 2016, ובשל כך לשחיקה במכירות וברווח הגולמי ברבעון הראשון השנה".

קבוצת בריל מפעילה בין היתר את הרשתות גלי, סולוג ולי קופר. מכירות החברה ברבעון ירדו ב-4.3% והסתכמו ב-141.7 מיליון שקל. הרווח הגולמי נשחק בשיעור גבוה יותר, ושיעורו מהמכירות ירד ל-52%. בעוד שברבעון הראשון אשתקד רשמה בריל רווח תפעולי של 3.2 מיליון שקל, את הרבעון הראשון השנה היא חתמה בהפסד תפעולי של 645 אלף שקל.

תוצאות חברות האופנה

עוד כתבות

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?