גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרס מקבל אות הוקרה, יאיר סרוסי ויהודית ברוניצקי מקבלים תואר

וגם: למיליארדר הקנדי אלכס שניידר נמאס מהשותפות עם דונלד טראמפ

יאיר סרוסי ויהודית ברוניצקי מקבלים תואר

גם שמעון פרס קיבל אות הוקרה בחולון וקרא לסטודנטים: "הפכו למהנדסי ומעצבי העתיד"

ביום רביעי השבוע נערך טקס חלוקת תואר בוגר ותואר מוסמך של HIT מכון טכנולוגי חולון, בהיכל הטוטו החדש של העיר. במסגרת האירוע הוענקו אות הוקרה למפעל חיים לנשיא המדינה וראש הממשלה לשעבר, שמעון פרס; וכן תואר לשם כבוד באירוע ליאיר סרוסי, יו"ר בנק הפועלים; וליהודית ברוניצקי, מייסדת אורמת.

פרס, שאוהב מאוד לדבר בפני קהל צעיר, חרג מהזמן שהוקצב לו ודיבר על חזון העתיד שלו ועל יכולתם של הסטודנטים לבנות עתיד טוב יותר לכולנו ולחלום. "אתם מסיימים היום את הלימודים והופכים מתלמידי עיצוב והנדסה למהנדסי ומעצבי העתיד. האחריות של המחר של כולנו מונחת על כתפיכם. אל תלכו על בטוח, תחלמו בגדול ותהפכו את הבעיה של היום למדע שאתם רוצים לפתח מחר", אמר פרס וזכה למחיאות כפיים נלהבות מהסטודנטים.

באירוע נכחו גם נשיא HIT, פרופ' אדוארד יעקובוב; פנחס (פיני) כהן, יו"ר חבר הנאמנים, יו"ר קרן נוי לתשתיות ואנרגיה ויו"ר ושותף בחברת אמריקה ישראל להשקעות, אשר תרם קרן מלגות חדשה של 180 אלף שקל עבור פרויקטים פורצי דרך; וצבי טרופ, יו"ר הוועד המנהל.

בטקס הוענקו תארים ל-767 בוגרי B.A ו-M.A מכל הפקולטות, אשר הצטרפו ליותר מ-12 אלף בוגרי המכון בתחומי המדע, הטכנולוגיה והעיצוב.

למען עתיד ילדינו: עוד מינוי בקרדן לרכטרים

אלון רכטר, בנו של איתן רכטר מבעלי השליטה בקרדן, ישמש כמנכ"ל חברת מיקדן

אסיפת בעלי המניות של חברת קרדן נדל"ן, הצפויה להתכנס בשבוע הבא, תתבקש לאשר את מינוי אלון רכטר, בנו של איתן רכטר, אחד מבעלי השליטה בקבוצה, לתפקיד מנכ"ל החברה הפרטית מיקדן.

בתפקידו החדש רכטר ג'וניור צפוי ליהנות משכר חודשי ברוטו של 36 אלף שקל בשנת הכהונה הראשונה שלו, ולאחר מכן יעלה שכרו החודשי ל-38 אלף שקל, צמוד למדד המחירים לצרכן. בנוסף יקבל רכטר מהחברה רכב בשווי של עד 180 אלף שקל, תנאים והטבות נוספות, ויהיה זכאי למענק שנתי של 2-4 משכורות, בהתאם לאישור דירקטוריון מיקדן.

רכטר מכהן מיולי 2015 כסמנכ"ל תפעול וכמשנה למנכ"ל מיקדן בהיקף משרה של 70%, וברבעון הראשון של 2016 עלות שכרו בתפקיד זה התקרבה ל-100 אלף שקל.

בקרדן נדל"ן הסבירו כי "לאור הצלחתו של רכטר בתפקידו הנוכחי כסמנכ"ל תפעול ומשנה למנכ"ל, הביע מר יוסי קנטי, יו"ר דירקטוריון מיקדן ומנכ"ל מיקדן בפועל, את רצונו למנותו למנכ"ל מיקדן". לאחר המינוי צפוי קנטי להישאר בתפקיד היו"ר.

מיקדן, בה מחזיקה קרדן נדל"ן 40%, עוסקת בניהול ובאחזקת כ-90 מבני משרדים, מרכזי מסחר וקניונים, מבני מגורים, פארקים תעשייתיים, מבני תעשייה וחניונים ברחבי הארץ. השותפים של קרדן במיקדן הם שיכון ובינוי (40%), ויוסי קנטי (20%).

עוד ציינו בקרדן נדל"ן כי בנוסף לקנטי, "גם מר תמיר דגן, מנכ"ל שיכון ובינוי, וכן נציגי החברה בדירקטוריון מיקדן סבורים כי מר רכטר הינו המועמד הטבעי למילוי תפקיד מנכ"ל מיקדן".

רכטר הוא בעל תואר ראשון במינהל עסקים, ומ-2004 הוא אחראי על ניהול ותיפעול רכישת נכסים בחברה פרטית הפועלת בגרמניה. ב-2011 ייסד וכיהן כמנכ"ל חברה העוסקת ביזמות נדל"ן באמצעות תמ"א 38.

אלון רכטר אינו היחיד מבין הדור השני למשפחת רכטר שמעורב בקרדן. קרדן יזמות מחזיקה ב-22% ממניות חברת BFTV (Baby First TV), המפעילה ערוץ טלוויזיה לתינוקות ופעוטות, שהוקמה בידי שרון רכטר, בתו של איתן רכטר; ובן זוגה, גיא אורנים. עלות שכרם של השניים מקרדן ב-2015 הייתה 234 ו-303 אלף דולר, בהתאמה.

טל רכטר, בתו של איתן רכטר, הועסקה ממארס 2014 עד אוקטובר 2015 כמנהלת חנות האונליין ב-BFTV ונהנתה משכר בעלות של כ-170 אלף שקל עבור תפקיד זה; ואילו בנו, יובל רכטר, המכהן מיולי 2014 כמנהל פיתוח עסקי ב-BFTV Mobile, נהנה אשתקד בתפקידו משכר בעלות של כ-560 אלף שקל. 

איתן רכטר / צילום: תמר מצפי

המרתון של השופט העיוור מגיע לישראל

השופט האמריקאי ריצ'רד ברנשטיין מעוניין לקדם מיזם לנגישות עם אבנר סטפק ומשפחת רודרמן

השבוע מגיע לארץ ריצ'רד ברנשטיין, שופט בית המשפט העליון במישיגן, ארה"ב. ברנשטיין, עיוור מלידה, נחשב לסמל לקידומם ומאבקם של אנשים עם מוגבלות ברשויות בארה"ב, לא רק מתוקף התקדים שלו כמי שמתנהל כשופט למרות המגבלה. בתחילת דרכו כעורך דין הוא נלחם למען זכויות ונגישות אנשים עם מוגבלות, פרץ דרך וקבע סטדנרטים לאומיים בארה"ב.

כעורך דין הוביל ברנשטיין תיקים בהם נלחם על התקנת מעליות לנכים לאוטובוסים בדטרויט וכן נאבק באוניברסיטת מישיגן כדי שזו תנגיש את מרחבי האוניברסיטה לסטודנטים יוצאי צבא עם מוגבלות ולמען הנגשת תשתיות עירוניות ברחבי ארה"ב.

העיוורון גם לא מפריע לשופט להיות חובב מרתונים. הוא כבר השתתף ב-19 כאלה, וגם באחד מביקוריו הקודמים בארץ, השתתף בחצי טריאתלון באילת.

מאבקו למען אנשים עם מוגבלויות הוא זה שמביא אותו עתה לארץ. ברנשטיין יהיה אורח הכבוד באירוע ההשקה של מיזם "עסק שווה". המיזם, שיושק ביום ראשון, אמור לקדם תעסוקה איכותית של אנשים עם מוגבלות. לאירוע הוזמנו כ-100 בכירי המשק, מנכ"לים ואנשי עסקים, אותם יארחו במרכז "נא לגעת" ביפו.

מובילי המיזם הם אבנר סטפק, מבעלי מיטב דש; שירה וג'יי רודרמן, מנכ"לית ונשיא קרן משפחת רודרמן בהתאמה; מיכל צוק, המשנה למנכ"ל וממונה על התעסוקה במשרד הכלכלה והתעשייה; דפנה מאור, מנהלת המטה לשילוב אנשים עם מוגבלות במשרד הכלכלה והתעשייה; וד"ר סיגל שלח, מנכ"לית ג'וינט ישראל-תבת. 

ברנשטיין / צילום: דאגלס אלבינגר

לאלכס שניידר נמאס מהשותפות עם טראמפ

המיליארדר הקנדי, שהיה בעלי מכבי תל-אביב בכדורגל, רוצה למכור את חלקו במגדל בטורונטו

אלכס שניידר, ממייסדי חברת ההחזקות Midland Group העוסקת בתחומי הפלדה, החקלאות, הנדל"ן, הספנות והייצור התעשייתי, זכור בארץ בעיקר מתקופתו כבעלים של מכבי תל-אביב לכדורגל, עד שמכר אותה לאיש עסקים יהודי-קנדי אחר - מיטש גולדהאר. לפני כחצי שנה הוא גם השקיע 39 מיליון שקל בחברת הנדל"ן מישורים שבשליטת היזם גיל בלוטרייך, תמורת 21% מההחזקות.

החדשות בימים אלה בנוגע אליו מגיעות מטורונטו, כאשר בבלומברג מדווח כי הוא מעוניין למכור את חלקו במגדל הדירות טראמפ, אותו בנה יחד עם המועמד לנשיאות ארה"ב, דונלד טראמפ

הכול החל כאשר טראמפ מכר את שמו לצורך הקמת בניין, שהיה אמור להיות אז השני בגובהו בקנדה, שישמש כמלון וכבית דירות לשניידר. אחרי אינספור דחיות הפרויקט נפתח ב-2012, אבל בינתיים נפתחו במקביל הרבה בתי-מלון של 5 כוכבים בעיר, ובהתאם התפוסה הייתה נמוכה מהתחזיות של טראמפ, והמחירים צנחו. בנוסף, הוגשה תביעה על-ידי לקוחות שרכשו כהשקעה יחידות נופש במלון, אחרי שגילו כי הם צריכים לשלם עמלת ניהול שנתית.

שניידר, יש לציין, מעולם לא היה מעורב קודם לכן בפרויקט נדל"ני גדול, כך שאולי אין להתפלא שהעסק לא התרומם, ועכשיו הוא רוצה לנטוש. שניידר מנהל בשלב זה שיחות עם השוכר של הבניין, בנק Raiffeisen, כאשר תג המחיר שניתן הוא 300 מיליון דולר.

עו"ד סיימון צוקר, המייצג את חברת Talon שבבעלות שניידר, אמר כי "אלכס והבנק עובדים יחד למציאת פתרון", וכן כי "אלכס אינו מעוניין עוד בסוג זה של השקעה".

מהצד של טראמפ, כך נדמה, לא נרשמה התרגשות מהמהלך הדרמטי, לפחות לא כלפי חוץ. "יש לנו הסכם ארוך-טווח לניהול הנכס ונמשיך לספק את השירות באיכות הגבוהה עבור השוכרים", אמר אלן גרטן, סגן נשיא ב-The Trump Organization. "אנו מחכים לעבוד עם הרוכש החדש, ובכל אופן, לאף אחד מהרוכשים החדשים לא תהיה הרשות להחליף את טראמפ".

אלכס שניידר / צילום: בלומברג

ההשקעה ששווה זהב

מפתח "כיפת ברזל" מחבר בין העולם הביטחוני והעסקי

השבוע התקיים אירוע הלקוחות העסקיים השנתי של לאומי קארד במרכז פרס לשלום. את האורחים קיבלו היו"רית תמר יסעור, המנכ"ל חגי הלר וסמנכ"ל לקוחות עסקיים ניר נוסבאום.

האורחים שהגיעו שמעו הרצאה מפי דני גולד, מפתח "כיפת ברזל", רגע לפני שהוא חוזר למשרד הביטחון כראש מפא"ת (המינהל למחקר, פיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית).

בהרצאתו סיפר גולד כי השיקולים בעולם הביטחוני, ובאופן ספציפי לגבי "כיפת ברזל", דומים לאלה שבעולם העסקי. "המערכת פותחה לאחר שזוהו צרכים, ובהתאם להם נעשה פיתוח טכנולוגי מתוחכם באמצעות צוות מגוון ביותר של אנשים", הוא אמר.

לדבריו, "'כיפת ברזל', שפותחה כנגד כל הסיכויים והקשיים, היא דוגמה לפרויקט נדיר שבו לוקחים מקסימום סיכונים בהשקעות וגם חייבים להרוויח בצורה מקסימלית".

הלר, שהודיע לאחרונה על סיום תפקידו בלאומי קארד, התייחס למצב המשק וציין כי "הגידול בפעילות בכרטיסי האשראי בארבעת החודשים הראשונים של השנה בהשוואה לשנה קודמת, מלמד על המשך הצמיחה של הפעילות הצרכנית, אולם אין בגידול זה כדי להצביע על אופטימיות ממנה ניתן להקיש על מצב המשק בכללותו".

הלר הוסיף כי "שיעור הצמיחה במשק נמצא במגמת האטה. נתוני הגידול בצריכה הפרטית מרסנים רק חלק ממגמת הקיטון, אולם אין בכך כדי להפוך את המגמה".

עוד היו באירוע: קובי סקאל מקבוצת סקאל; משה גולברי, מנכ"ל ובעלים של רשת האופנה גולברי; הראל ויזל, מנכ"ל פוקס; סמדר אשכנזי, מנכ"לית סטודיו C; דודי מנטין, מנכ"ל ריקושט; דב קרומר, המשנה למנכ"ל מפעל הפיס; אייל וחיים רביד, בעלי רשת ויקטורי; שי פלדמן, מנכ"ל AIG; שחר תורג'מן, מנכ"ל הדקה ה-90; אבי שומר, מנכ"ל צומת ספרים; אורן רוזנבליט, מנכ"ל נמרוד; זיו רוזן, מנכ"ל גוליבר; אבי אדרי, מבעלי סינמה סיטי; שוקי שוורץ, מנכ"ל ובעלים של טולמנ'ס; ערן וולף, מנכ"ל מימון ישיר; רוני שוורץ, מנכ"ל עמינח; שלום מוליוב, מנכ"ל אדידס ישראל; אלי גליקמן, מנכ"ל חברת החשמל לשעבר; ויוסי אירני, הבעלים של פקטורי 54. 

הלר (מימין) עם גולד / צילום: רפי דלויה

עוד כתבות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

הבהרת טראמפ וההנחה בישראל: "הוא יממש את האיום כשיידרש"

נשיא ארה"ב: מעדיף עסקה, אך אם לא נגיע להסכם, זה יהיה יום רע מאוד עבור איראן ● דוברת ממשלת איראן: "איראן מעדיפה דיפלומטיה על פני מלחמה, אך גם הדיפלומטיה וגם ההרתעה הן שתי אסטרטגיות לשמירת הכבוד הלאומי והאינטרסים הלאומיים" בעקבות הערכת מצב עדכנית: ארה"ב מפנה מלבנון חלק מאנשיה ● בצל פריסת הכוחות האמריקאים: בישראל משלימים היערכות לפתיחת זירות נוספות ● דיווחים שוטפים

חן גולן, יו''ר נקסט ויז'ן / צילום: שלומי יוסף

ההשקעה החדשה של יו"ר נקסט ויז'ן

לגלובס נודע כי חן גולן, יו"ר נקסט ויז'ן, הופך לשותף בבית ההשקעות פרופאונד והזרים עשרות מיליוני דולרים להשקעה דרך מוצרי החברה ● בית ההשקעות מנהל כ-3.5 מיליארד שקל והוקם על־ידי המנכ"ל עודד שטרנברג ושי אנגל, מנהל ההשקעות הראשי

בניינים בראשון לציון / צילום: Shutterstock

המכרז המדובר בראשל"צ נסגר: שווקו שטחים ב-1.4 מיליארד שקל

לאחר התמודדות של שחקניות מרכזיות בענף, נסגר המכרז לשטח הבסיס המתפנה בראשון לציון ● מדובר במהלך פתיחה לפרויקט שיכלול כ־10,000 יחידות דיור חדשות בדרום העיר

נחשון קיויותי, יו''ר ומבעלי ב.ס.ר הנדסה / צילום: באדיבות החברה

בסר הנדסה בדרך להנפקה לפי שווי של עד 1.5 מיליארד שקל

לגלובס נודע כי החברה מתכננת להנפיק כ-20% ממניותיה לפי שווי של בין 1.3 ל-1.5 מיליארד שקל לפני הכסף ● בספטמבר האחרון, פועלים אקוויטי רכשו 10% ממניות החברה לפי שווי של כמיליארד שקל אחרי הכסף

טילי ''ספייק'' מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

הודו רצתה ייצור מקומי, משרד הביטחון מצא פתרונות - והיצוא הביטחוני מזנק

למרות החרמות והלחצים, הוכחות היכולת בשדה הקרב מזניקות את היקפי העסקאות מול משרד ההגנה ההודי ● ראש סיב"ט יאיר קולס מסביר כיצד המודל עובר מהסכמי רכש להקמת "רגליים ייצוריות" בתוך הודו ● וגם: איך מתמודדים עם תופעת ההעתקות של פיתוחים ביטחוניים?

כותרות העיתונים בעולם

זו אחת ממערכות הנשק המתקדמות בעולם והיא עכשיו בידיים של איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן תרכוש מערכות מתקדמות מרוסיה כדי לשקם את יכולות ההגנה האווירית שלה, מנהיג המעצמה העולמית שיבוא לבקר בישראל בשיא המתיחות מול איראן, ופרו-פלסטינים בגרמניה מתכננים להפגין ליד מחנה ריכוז • כותרות העיתונים בעולם 

סדרת הדרמה ''הבת'' / צילום: אוהד רומנו

לראשונה: קשת מוכרת סדרת מקור לאפל טיוי

פלטפורמת הסטרימינג אפל טיוי רכשה לשידור את סדרת הדרמה "הבת" של קשת 12, בעסקה שהוגדרה מהגדולות שביצעה זרוע ההפצה של הקבוצה • דורון שליט יעמוד בראש השלוחה הישראלית של חברת התרופות באייר ● ומינויים חדשים בלי קופר וב-PTC ● אירועים ומינויים

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

מכה לאל על: רשות התחרות שוקלת להטיל קנס נוסף בהיקף 110 מיליון שקל

פחות מחודש לאחר הקנס על המחירים המופרזים, הממונה על התחרות מטילה על אל על עיצום ענק של כ-110 מיליון שקל בגין ניצול כוחה המונופוליסטי מול ארקיע ● החשד: אל על מנעה מהמתחרה גישה קריטית להאנגרים לתחזוקת מטוסים ● אל על בתגובה: לא נפל כל דופי במעשי החברה

בכירי מאנדיי בפתיחת המסחר בוול סטריט / צילום: נאסד''ק

האנליסטים מתיישרים עם השוק: מניית התוכנה שמחיר היעד שלה נחתך ב־70%

הירידות החדות במניות התוכנה בעקבות החשש מהשפעות ה־AI - מובילות לשורה של הפחתות מחירי יעד, בהן של חברות מישראל, שעדיין גבוהים ממחיר השוק ● בג'פריס מסמנים את המניות המועדפות בתחום, ואילו בבנק אוף אמריקה מזהירים: הירידה במכפילים רק התחילה

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בגלל הסיכוי למלחמה עם איראן: הנגיד הותיר את הריבית על כנה

בנק ישראל השאיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 4% ● השיקול המרכזי: העלייה באי־הוודאות הגאו־פוליטית ● סמוטריץ': "החלטה שגויה. קורא לנגיד לחזור מהחלטתו ולהמשיך במגמת הפחתת הריבית" ● בתחילת השבוע שעבר גילמו השווקים הסתברות של כ-80% להפחתת ריבית, אלא שרוחות המלחמה מול איראן טרפו את הקלפים, ורוב אנליסטים צפו את הותרת הריבית על כנה

שמן זית / צילום: דרור מרמור

סמל יוקר המחיה משנה כיוון, ומחירו מאבד 35%

בזמן שסל הקניות הישראלי מתייקר כמעט בכל קטגוריה, מחיר שמן הזית יורד בעקביות בזכות הקטנת המכסים ● למרות עונת מסיק מקומית דלה ומחסורים, התחרות אילצה את היצרניות הגדולות להוריד מחירים ● כדי לאפשר זאת, המדינה סבסדה את החקלאים ב־30 מיליון שקל

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בת"א לאחר החלטת הריבית; מדד הבנקים קפץ בכ-2%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.3%, מדד ת"א 90 איבד מערכו כ-0.8% ● בנק ישראל הותיר את הריבית על כנה ● ירידות קלות בניו יורק, הביטקוין קורס, הדולר יורד ● בתזמון מאתגר: פאלו אלטו החלה להיסחר הבוקר בת"א ● פה ושם - במיטב ובבנק אוף אמריקה אומרים: המניות בבורסת ת"א ובוול סטריט יקרות מידי

בנייה / אילוסטרציה: Shutterstock

מדד תשומות הבנייה למגורים עלה ב־0.6% בינואר, השכר ממשיך להיות המרכיב הדומיננטי

מדד תשומות הבנייה המשיך לעלות גם בחודש הראשון של 2026, אם כי בשיעור מזערי ● ללא העלייה בשכר העבודה, ירד המדד ב־0.2%

אפי מלכין, הממונה על השכר באוצר / צילום: דוברות משרד האוצר

הבשורה שיקבלו בקרוב 700 אלף עובדים

לראשונה מאז הקורונה: משרד האוצר מסדיר את העבודה מהבית במגזר הציבורי ● לגלובס נודע כי הפיילוט הופך לקבוע ומתרחב ● המתווה ליום עבודה אחד בשבוע מהבית, שמגבש הממונה על השכר, יחול על המגזר הציבורי הרחב שכולל כ-700 אלף עובדים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: דוברות שר האוצר

מכה לסמוטריץ': הכנסת ביטלה את הצו להרחבת הפטור ממע"מ

רק 25 ח"כים הצביעו בעד הצו של שר האוצר סמוטריץ' הפוטר צרכנים ממע"מ ביבוא אישי עד לסכום של 150 דולר ● 59 ח"כים התנגדו, לאחר שראש הממשלה נתניהו החליט על חופש הצבעה לקואליציה

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

לא רק עם איראן: היערכות למלחמה רב-זירתית

בצל פריסת הכוחות האמריקאית: בישראל משלימים היערכות לפתיחת זירות נוספות ● בלבנון דווח כי השגרירות האמריקאית פינתה עשרות מעובדיה ● סטודנטים בטהרן ממשיכים להפגין נגד המשטר - תיעודים של הצתת דגלי איראן הופצו ברשתות • נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ממשיך בהזרמת הכוחות למזרח התיכון ובהפעלת לחץ על איראן במסגרת המו"מ ● עדכונים שוטפים

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לטובת בן גביר: הקואליציה מקדמת איסור על בג"ץ להתערב בכהונת שרים

ועדת הכנסת אישרה היום להקים מחדש את הוועדה המיוחדת להכנת "חוק דרעי 2", שיאפשר למנות שרים הנאשמים בפלילים וימנע מבג"ץ להתערב במינויים ● היועמ"שית התנגדה בעבר להצעת החוק

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

נגיד בנק ישראל מגיב לסמוטריץ': "אני לא קם בבוקר, פותח חלון ומחליט מה גובה הריבית"

אמיר ירון התייחס בראיון לגלובס להחלטה להשאיר את הריבית ללא שינוי על רמה של 4%, וכך לקטוע רצף של שתי הפחתות ● הוא התייחס למצב הכלכלה ול"רוחות המלחמה" שהיוו שיקול מרכזי בהחלטת הוועדה, הגיב בתקיפות לדרישתו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ' לחזור בו מהחלטתו, וגם סיפר איפה הוא מוכן להתגמש בדיונים בכנסת על רפורמת הבנקים הקטנים

מתחם ביג גלילות, בשבוע שעבר / צילום: גלית חתן

שנה לביג גלילות, בשוק עדיין מורגשת "רעידת האדמה"

מתחם הענק בגלילות של רשת המרכזים המסחריים ביג עורר עניין עוד לפני הפתיחה, אבל אחרי ההייפ של החודשים הראשונים, הפדיון היומי ירד כצפוי בעשרות אחוזים ● רשימת ההמתנה עדיין קיימת, אך בשוק מספרים גם על תנאים מקלים לשוכרים ● על כמה עומד הפידיון היומי ומה קרה למתחרים?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', כנס ירושלים של עיתון בשבע, 16.02.25 / צילום: יצחק קלמן

הפירות והירקות יקרים? זה עניין של היצע וביקוש

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הסביר כי ההתייקרות של הפירות והירקות נובעת מסיבה פשוטה: האוכלוסייה גדלה, אבל התוצרת לא ● מבט על שני העשורים האחרונים מגלה שזה אכן מה שקורה ● המשרוקית של גלובס