גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היכן פגש דניס רוס את בכירי ענף ההיי-טק הישראלי?

וגם: זאב קלימי, חזי צאיג וגלעד ארדן מבלים בכנרת; ושוקי מדנס מחתן את בתו אדווה

ממשיכים לעשות כבוד בסביון

היכן ולמה פגש דניס רוס כמה מבכירי ההיי-טק הישראלי?

ביתם של יגאל וד"ר ציפי לנדאו בסביון, אירח ביום חמישי את ידידי הטכניון שהגיעו בכדי לתת כבוד נוסף לדב מורן ואיל וולדמן, מקבלי תואר דוקטור לשם כבוד של הטכניון (עליו בישרנו בשבוע שעבר). אורח הכבוד באירוע היה הדיפלומט האמריקאי, דניס רוס, המשמש היום יועץ מיוחד במועצה לביטחון לאומי, שהגיע עם רעייתו דבי.

עוד הגיעו: חגי שלום, יו"ר ידידי הטכניון ובעל השליטה בקבוצת הארגז ורשת טיב טעם; גדעון פרנק, יו"ר הוועד המנהל של הטכניון, לשעבר מנכ"ל הוועדה לאנרגיה אטומית; היזם יוסי ורדי; אורני פטרושקה, ממייסדי כרומטיס; זוהר זיסאפל, מייסד ונשיא רד בינת; מולי אדן, לשעבר נשיא אינטל; אהרון אהרון, מנהל מרכזי הפיתוח של אפל ישראל; גדעון שטיין, ממייסדי מובילאיי; אביב שפירא, ממייסדי Replay; מאיר מורגנשטרן, מייסד CloudOn; אירי זוהר, מייסד אקסלייט; יעקב קוטליצקי, מייסד ויסוניק; יונתן דוד, מייסד קרן דוד; ואחרים.

דניס ודבי רוס ויונתן דוד / צילום:אסף ישראל סאן

אבא מפרגן מארבע עד ארבע

כך חגג שוקי מדנס את חתונת בתו

תגידו מזל טוב. רגע לפני שבועות, ביום שישי האחרון, חיתן שוקי מדנס, מבעלי חברת הביטוח מדנס, את בתו אדווה. יודעי דבר שהיו במקום מספרים כי מדובר היה באחת החתונות המושקעות והנדיבות, אליה הגיעו כ-1,000 מוזמנים.

טקס החופה נערך בחוות רונית, כאשר בשדה סמוך למקום הוקם במיוחד מתחם מוזיקלי ענק, בו המשיכו החוגגים את המסיבה מארבע אחר הצהריים עד ארבע לפנות בוקר למחרת.

באורחים נצפו זאב רוטשטיין ואביגדור קפלן, כשבחלק האמנותי הופיעו בין היתר צביקה פיק, מרגלית צנעני ויהורם גאון. לא ידוע אם הצ'קים כיסו את ההשקעה.

הזוג מדנס ובתם אדווה  / צילום: אורלי פריד

חוגגים בבורה בורה

החברים הוותיקים נצפו בחג על החוף

את מזג-האוויר הנעים של חג השבועות ניצלו זאב קלימי, מנכ"ל אלקטרה; חזי צאיג, יו"ר רשות הדואר; וגלעד ארדן, השר לביטחון פנים; בבורה בורה.

הבהרה: השלושה לא עזבו את גבולות הארץ, מדובר בחוף בורה בורה שבכנרת. הם הגיעו למקום כדי לקחת פסק-זמן, ובעיקר כדי לבקר את חברם, דודיק אוחנה, בעל המקום.

מתברר כי השלושה מכרים וחברים וותיקים של אוחנה. את קלימי אוחנה מכיר 25 שנה, "עוד מהימים בהם הוא היה סוכן זוטר בקוקה-קולה", צאיג והוא חברים כ-15 שנה, ועם ארדן הוא התיידד כאשר זה הגיע לחוף לפני כ-3 שנים.

ארדן  אוחנה  קלימי וצאיג/ צילום: באדיבות בורה בורה

חלוץ נחלץ מהג'וב

הרמטכ"ל לשעבר וחברת ג'ובוקיט - כבר לא

דן חלוץ, הרמטכ"ל לשעבר, הודיע על סיום תפקידו כיו"ר ג'ובוקיט (Jobookit), המפתחת טכנולוגיות חיפוש בין עובדים למעסיקים. ג'ובוקיט, שבשליטת אריק פילסטיין המנכ"ל, ציינה אתמול (ב') כי "עם סיום 3 שנות כהונה, החליט יו"ר הדירקטוריון שלא להמשיך לכהן כיו"ר הדירקטוריון וכדירקטור, מסיבות אישיות".

בתפקידו נהנה חלוץ מתמורה חודשית של כ-8,300 שקל בתוספת מע"מ והחזר הוצאות, ועלות העסקתו ב-2015 הגיעה ל-32 אלף דולר (כ-125 אלף שקל).

עזיבתו נעשית על רקע מצב פיננסי מאתגר בו החברה נושאת הערת "עסק חי" ותלויה בגיוס מקורות מימון כדי "לעמוד ביעדי הפיתוח ומימוש תוכניותיה העסקיות".

את הרבעון הראשון סיימה ג'ובוקיט עם שורה תחתונה מאוזנת אחרי הפסד של 170 אלף דולר ברבעון המקביל אשתקד והפסד של כ-400 אלף דולר ב-2015 כולה.

דן חלוץ, אירוע ההתרמה של עמותת אתגרים / צילום: רוני שיצר

תחבורה 1: המנוע היהודי ימציא להם פטנטים

מדוע הגיעו בכירי רנו העולמית לישראל?

השנה היא 2016, הטכנולוגיה מחממת מנועים, וחברות הרכב מעדיפות כך או אחרת להצטרף לנסיעה. אז היכן נכון לעשות זאת אם לא בעמק הסיליקון וכאן אצלנו בישראל, בה התשוקה הסטארט-אפיסטית בשיאה?

אתמול הושק במכון לחדשנות תחבורתית שבאוניברסיטת תל-אביב מיזם לאיתור סטארט-אפים ישראליים בתחום, אותו מובילות גם רנו העולמית בשיתוף קרסו מוטורס והתוכנית הלאומית לתחליפי דלקים במשרד ראש הממשלה.

הטכנולוגיות הנבחרות ינוסו על צמד המכוניות החשמליות מבית רנו - זואי וטוויזי, שיעמדו לרשות האוניברסיטה.

לכבוד המאורע הגיעו לישראל בכירי רנו, בראשם נדין לקלר, סגנית נשיא רנו העולמית, אליה הצטרף סרג' פסולונגי, מנהל פרויקט רנו חדשנות בעמק הסיליקון. קודם להגעתה לאוניברסיטה, פתחה המשלחת את ביקורה בסיור במשכן הכנסת.

לקלר לא שכחה לפרגן לישראל והצהירה: "לישראל יש ייחודיות בלתי רגילה לחיבור בן תעשייה, טכנולוגיה, יזמות ואקדמיה, ולכן בחרה רנו לפתוח בישראל את המיזם השני שלה בעולם".

עוד הגיעו לתת ולקבל כבוד: איציק וייץ, מנכ"ל קרסו מוטורס; פרופ' דני רבינוביץ, ראש בית-הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר; יואל קרסו, יו"ר קבוצת קרסו מוטורס; אייל רוזנר, ראש התוכנית הלאומית לתחליפי דלקים במשרד ראש הממשלה; רועי שחורי, מנכ"ל דאצ'יה ישראל; ענת מילוסלבסקי, מנהלת חטיבת רנו בישראל; רו"ח יוסי שחק; ואחרים.

קרסו רבינוביץ ולקלר  / צילום: אסף לב

תחבורה 2: כץ נתן לה רישיון

קרן טרנר תמונה למנכ"לית משרד התחבורה

השנה היא 2016, ולראשונה בישראל ממונה אישה למנכ"לית משרד התחבורה. הכירו את קרן טרנר, המנכ"לית הנכנסת במקומו של עוזי יצחקי, שהודיע באחרונה לשר ישראל כץ על כוונתו לסיים את תפקידו.

על מינויה של טרנר הודיע השר כץ ואף הוסיף: "מינוי אישה לתפקיד הבכיר ביותר במשרד יעודד נשים נוספות למצות את כשרונן ולתרום מיכולותיהן בתחומי התחבורה השונים".

לטרנר, כך מתברר, דווקא יש ניסיון עשיר במסלולי המשרד: היא משמשת כבר מספר שנים כסמנכ"לית בכירה לפיתוח תשתיות ותיאום תחבורתי, כאשר בשנה האחרונה כיהנה גם כמשנה למנכ"ל. שיהיה לה בהצלחה.

קרו טרנר / צילום: ששון טירם

עוד כתבות

פרופ' אוליבר הארט / צילום: אלון גלבוע

"קולגות חושבים שיצאתי מדעתי": הכלכלן חתן פרס נובל שרוצה להכניס ערכים לשוק ההון

פרופ' אוליבר הארט רוצה להחזיר ערכים כמו הוגנות לחוזים, לישיבות דירקטוריון ולאסיפות בעלי המניות ● בימים אלה הוא מקדם רעיון חתרני כמעט לדמוקרטיזציה של שוק ההון ושיתוף בעלי המניות בקבלת החלטות שוטפות של חברות ● השבוע הוא הגיע לישראל כדי להשתתף בכנס השנתי של מרכז ESG של אוניברסיטת רייכמן ● ניצלנו את ההזדמנות כדי לברר איתו איך המודלים שלו עובדים במציאות

אוטובסים של אגד בתחנה המרכזית ראשון לציון / צילום: Shutterstock, shutterstock

קיסטון ובנק לאומי בהסכם למימון מחדש של 1.75 מיליארד שקל לאגד

מדובר באחד מהסכמי המימון הגדולים במשק והוא יוצא לדרך לקראת הפרדת פעילות הנדל"ן של אגד ומימוש האופציה לרכישת יתרת מניות החברים

שווה יותר מכסף: כך ישראל מתגמלת את ארה"ב על השימוש בנשק אמריקאי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מאמר על התרומה של ישראל להגנה של ארה"ב, מה קרה ליחסים בין מרוקו וישראל מאז הנורמליזציה, וחגיגות חג המולד בעזה ובבית לחם • כותרות העיתונים בעולם

צילום: מיטל וייזברג

לאחר שהפסידו 90% בתקופתו: משקיעי מיטרוניקס נגד מענק הסתגלות של 800 אלף שקל למנכ"ל

בתקופתו של המנכ"ל שרון גולדנברג, איבדה מיטרוניקס את מקומה במדד ת"א 35 והפכה לחברה בשווי של פחות מחצי מיליארד שקל, לעומת יותר מ-9 מיליארד שקל בעת שנכנס לתפקיד ● בעקבות התנגדות המשקיעים, החברה הסירה את נושא מענק ההסתגלות מאסיפת בעלי מניות

המניות הלוהטות נפלו בבורסה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בורסת ת"א ננעלה באדום בוהק: אנליסטים מסבירים - מה עומד מאחורי הירידות?

ת"א 35 נפל ביותר מ-3% ומדד הביטוח צנח כמעט ב-7% ● מניות הביטוח מחקו היום 9.4 מיליארד שקל משוויין ● שר האוצר מאיים על הבנקים: אם תבטלו הטבות לצרכנים בעקבות המס החדש המתוכנן, אכפיל אותו ● אנרג'יקס מגייסת כסף ומנמיכה תחזיות, אחת הסיבות: "איכות רוח ירודה בפולין ● בוול סטריט וברוב הבורסות בעולם לא יתקיים היום מסחר לרגל חג המולד

טופ גאם / צילום: אייל פישר

ברווח של פי 4 על השקעתה: קרן AP יוצאת מטופ גאם

קרן AP רכשה את מניות טופ גאם בשנת 2020 וכעת מכרה את החזקותיה תמורת 145 מיליון שקל - דיסקאונט של 16% על מחיר המניה, אך לדברי החברה, המכירה נסגרה לפני מספר ימים, ובינתיים המניה טיפסה ● הרוכש העיקרי: בית ההשקעות אלטשולר שחם שרכש 7% ממניות טופ גאם ב-100 מיליון שקל

פרויקט ג'רוזלם אסטייט / צילום: אסף פינצ'וק

"לקוחות היו קרובים לחתימה, ואז עצרו הכול": איך משפיע השקל החזק על עסקאות של תושבי חוץ בנדל"ן?

מאוקטובר 2023 שער הדולר פחת מול השקל בכ־21%, ובכ־5% מאז יוני האחרון ● האירו פחת מול השקל ב־12.5% ● עבור מי שמשלם במטבע זר מדובר בהתייקרות מיידית של הדירות בישראל ● "יש מקרים שבהם מדובר בתוספת של חצי מיליון שקל, זה משמעותי"

כך תשקיעו בזהב / צילום: Shutterstock

הוא נחשב אלטרנטיבה למניות ולאג"ח כגידור מפני סיכונים: כך תשקיעו בזהב

לנוכח הזינוק השנה במחיר הזהב, רבים בוול סטריט ממליצים שתחזיקו במתכת, לפחות בחלק קטן מתיק ההשקעות שלכם ● ב"וול סטריט ג'ורנל" ריכזו את הסוגיות המרכזיות בשוק הזה, וממליצים למשקיעים כיצד לנהוג עם הסחורה הלוהטת ● מדריך קצר להשקעה מושכלת

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

טסלה מול BYD: הסיפור ההפוך של יצרניות הרכב החשמלי הגדולות בעולם

מניית טסלה קפצה ב־6 החודשים האחרונים במעל 40% ושברה את שיא כל הזמנים ● לעומתה, BYD מציגה מגמה הפוכה עם ירידה דו־ספרתית באותה התקופה ● מה עומד מאחורי הפערים, ואיך מושפע מכך תיק ההשקעות שלכם?

המשרוקית מסבירה. דירוג האקונומיסט / צילום: Shutterstock

כלכלת ישראל במקום השלישי בעולם? חכו שתראו מי בטופ 5

ישראל הוצבה במקום השלישי והמכובד של דירוג ה"אקונומיסט". ההישג הזה נחגג כאן ע"י רבים, אבל עד כמה באמת נכון להתבשם ממנו? ● המשרוקית של גלובס

הפצועים חווים תחושת חוסר אונים מול חוזי שכר הטרחה / צילום: דוברות ביה''ח שיבא

"לא הבנתי את המספרים": פצועי צה"ל טוענים שעו"ד החתימו אותם על חוזים דרקוניים

עדויות וחוזים שהגיעו לידי גלובס חושפים מציאות עגומה: לוחמים שנפצעו במלחמה מוצאים עצמם מול דרישות לתשלום עשרות ומאות אלפי שקלים עבור ייצוג משפטי, לעיתים עוד לפני שזכו לקבל קצבה ● בזמן שבוועדות הכנסת דנים בהצעת חוק שתגביל את שכר הטרחה, בלשכת עורכי הדין מתנגדים בחריפות ומזהירים מפני פגיעה באיכות הייצוג ● האם הרגולציה תצליח לעצור את השוק הפרוץ מבלי להשאיר את הפצועים ללא מענה?

סניף יוחננוף / צילום: יח''צ

עקפה את רמי לוי: רשת יוחננוף כבר נסחרת בשווי של כ־5 מיליארד שקל

למרות שהיא מוכרת פחות מרמי לוי, שיעורי הרווח של יוחננוף גבוהים יותר: "אחד היתרונות הגדולים שלהם זה הנדל"ן, הם מתייחסים לקרקעות שבבעלותם כמו שהם מתייחסים למלגזה"

שנת השיא בהנפקות / צילום: Shutterstock

חברות הנדל"ן נוהרות לבורסה. מה צפוי בשנה החדשה?

הריבית הגבוהה והמשבר שעובר על שוק הנדל"ן הביאו בשנה החולפת 23 חברות לגייס כסף בבורסת תל אביב ● אילו חברות נכנסו, למה דווקא עכשיו, והאם הגל צפוי להמשיך גם ב־2026?

אמנת START / עיצוב: אלישע נדב

אמנת הגרעין עומדת לפוג. האם היא תתחדש? "טראמפ רוצה להראות שבעל הבית השתגע"

מאז המלחמה הקרה הקפידו רוסיה וארה"ב להאריך בכל כמה שנים את האמנה שהגבילה את התחמשותן בנשק אטומי • כעת היא מתקרבת שוב לסיומה, והן יידרשו שוב לסוגיה • אלא שהפעם מארג האינטרסים השתנה: פוטין שקוע בבוץ האוקראיני, לטראמפ יש חזית מתעצמת מול סין, ושתי המדינות מנהלות עסקאות גרעיניות עם מדינות אחרות - שבכוחן לשנות את מאזן האימה ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

רחוב בן גוריון, כפר סבא / צילום: איל יצהר

לראשונה בישראל: העיר שאיבדה את מעמדה כ"עיר גדולה"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לראשונה זה מספר שנים, מספר התושבים בכפר סבא ירד מתחת לרף 100 אלף איש ויותר - והיא אינה מוגדרת יותר כ"עיר גדולה" ● הקיטון בכמות משתקף בין היתר במיעוט הבנייה בעיר

משדר המתקפה האיראנית בערוץ 12 בחודש יוני / צילום: צילום מסך יוטיוב

המערכה האיראנית, גמר הגביע וערן זהבי: המשדרים הנצפים של השנה

שעות הצפייה בטלוויזה בישראל 2025 חזרו לרמות דומות לאלה שלפני המלחמה; תחילת המלחמה עם איראן הוכתרה כאירוע הטלוויזיוני הנצפה ביותר השנה ● בכנס בת"א הזהירו רגולטורים ונציגי תעשייה מהיעדר תכנון לאומי לחוות שרתים לבינה מלאכותית ● ולמרות האתגרים בענף התיירות, רשת מלונות חדשה מושקת בישראל ● אירועים ומינויים

שר הכלכלה ניר ברקת ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

המאבק הבא בין סמוטריץ' לברקת: הגדלת מכסת עובדים זרים

שר הכלכלה הציע להגדיל את מכסת העובדים הזרים במשק ולבטל את האגרות בגין העסקתם ● אלא שבאוצר טוענים: המכסות הקיימות טרם מולאו

טיל מיירט של מערכת THAAD / צילום: ויקימדיה, The U.S. Army/Ralph Scott

המחיר המפתיע של המלחמה עם איראן: האם לאמריקאים נגמרו המיירטים?

בהשפעת המלחמה נגד איראן, ארה"ב נותרה עם מחסור במיירטים מסוג THAAD • התעשייה האווירית מהדקת קשרים וחונכת מרכז חדשנות באזרבייג'ן ● וגם: קולומביה מבקרת את ישראל, אך במקביל רוכשת ומטמיעה מערכת הגנה אווירית ישראליות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

שבבים

"יקפוץ ב-30% בשנת 2026": השוק החם שמסמנים בבנק אוף אמריקה

לפי בנק אוף אמריקה, בום הבינה מלאכותית נמצא באמצע דרך ארוכה ותנודתית שתימשך כעשור ● החברות שיובילו את השוק הן אלה בעלות יתרון תחרותי חזק ועמיד שניתן למדידה בדרך פשוטה - שולי הרווח ● וגם, האם אנבידיה יקרה מדי?

שדה התעופה רמון בו התקינה ברנד תעשיות חשמל / צילום: מצגת החברה

אקטיבית וסלקטיבית: איך צריכה להיראות ההשקעה ב-2026 אחרי שנתיים של חגיגה

בשנתיים האחרונות ובמיוחד ב-2025 התרחש בבורסה ראלי חריג, במיוחד במניות הבנקים והביטוח ● זה הוביל לתמחור נוכחי גבוה שהופך את ניהול התיק ב-2026 והשגת תשואות עודפות למאתגרים בהרבה ● אילו התאמות נדרשות בתיקי המשקיעים, והיכן עוד נותרו הזדמנויות?