גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היכן פגש דניס רוס את בכירי ענף ההיי-טק הישראלי?

וגם: זאב קלימי, חזי צאיג וגלעד ארדן מבלים בכנרת; ושוקי מדנס מחתן את בתו אדווה

ממשיכים לעשות כבוד בסביון

היכן ולמה פגש דניס רוס כמה מבכירי ההיי-טק הישראלי?

ביתם של יגאל וד"ר ציפי לנדאו בסביון, אירח ביום חמישי את ידידי הטכניון שהגיעו בכדי לתת כבוד נוסף לדב מורן ואיל וולדמן, מקבלי תואר דוקטור לשם כבוד של הטכניון (עליו בישרנו בשבוע שעבר). אורח הכבוד באירוע היה הדיפלומט האמריקאי, דניס רוס, המשמש היום יועץ מיוחד במועצה לביטחון לאומי, שהגיע עם רעייתו דבי.

עוד הגיעו: חגי שלום, יו"ר ידידי הטכניון ובעל השליטה בקבוצת הארגז ורשת טיב טעם; גדעון פרנק, יו"ר הוועד המנהל של הטכניון, לשעבר מנכ"ל הוועדה לאנרגיה אטומית; היזם יוסי ורדי; אורני פטרושקה, ממייסדי כרומטיס; זוהר זיסאפל, מייסד ונשיא רד בינת; מולי אדן, לשעבר נשיא אינטל; אהרון אהרון, מנהל מרכזי הפיתוח של אפל ישראל; גדעון שטיין, ממייסדי מובילאיי; אביב שפירא, ממייסדי Replay; מאיר מורגנשטרן, מייסד CloudOn; אירי זוהר, מייסד אקסלייט; יעקב קוטליצקי, מייסד ויסוניק; יונתן דוד, מייסד קרן דוד; ואחרים.

דניס ודבי רוס ויונתן דוד / צילום:אסף ישראל סאן

אבא מפרגן מארבע עד ארבע

כך חגג שוקי מדנס את חתונת בתו

תגידו מזל טוב. רגע לפני שבועות, ביום שישי האחרון, חיתן שוקי מדנס, מבעלי חברת הביטוח מדנס, את בתו אדווה. יודעי דבר שהיו במקום מספרים כי מדובר היה באחת החתונות המושקעות והנדיבות, אליה הגיעו כ-1,000 מוזמנים.

טקס החופה נערך בחוות רונית, כאשר בשדה סמוך למקום הוקם במיוחד מתחם מוזיקלי ענק, בו המשיכו החוגגים את המסיבה מארבע אחר הצהריים עד ארבע לפנות בוקר למחרת.

באורחים נצפו זאב רוטשטיין ואביגדור קפלן, כשבחלק האמנותי הופיעו בין היתר צביקה פיק, מרגלית צנעני ויהורם גאון. לא ידוע אם הצ'קים כיסו את ההשקעה.

הזוג מדנס ובתם אדווה  / צילום: אורלי פריד

חוגגים בבורה בורה

החברים הוותיקים נצפו בחג על החוף

את מזג-האוויר הנעים של חג השבועות ניצלו זאב קלימי, מנכ"ל אלקטרה; חזי צאיג, יו"ר רשות הדואר; וגלעד ארדן, השר לביטחון פנים; בבורה בורה.

הבהרה: השלושה לא עזבו את גבולות הארץ, מדובר בחוף בורה בורה שבכנרת. הם הגיעו למקום כדי לקחת פסק-זמן, ובעיקר כדי לבקר את חברם, דודיק אוחנה, בעל המקום.

מתברר כי השלושה מכרים וחברים וותיקים של אוחנה. את קלימי אוחנה מכיר 25 שנה, "עוד מהימים בהם הוא היה סוכן זוטר בקוקה-קולה", צאיג והוא חברים כ-15 שנה, ועם ארדן הוא התיידד כאשר זה הגיע לחוף לפני כ-3 שנים.

ארדן  אוחנה  קלימי וצאיג/ צילום: באדיבות בורה בורה

חלוץ נחלץ מהג'וב

הרמטכ"ל לשעבר וחברת ג'ובוקיט - כבר לא

דן חלוץ, הרמטכ"ל לשעבר, הודיע על סיום תפקידו כיו"ר ג'ובוקיט (Jobookit), המפתחת טכנולוגיות חיפוש בין עובדים למעסיקים. ג'ובוקיט, שבשליטת אריק פילסטיין המנכ"ל, ציינה אתמול (ב') כי "עם סיום 3 שנות כהונה, החליט יו"ר הדירקטוריון שלא להמשיך לכהן כיו"ר הדירקטוריון וכדירקטור, מסיבות אישיות".

בתפקידו נהנה חלוץ מתמורה חודשית של כ-8,300 שקל בתוספת מע"מ והחזר הוצאות, ועלות העסקתו ב-2015 הגיעה ל-32 אלף דולר (כ-125 אלף שקל).

עזיבתו נעשית על רקע מצב פיננסי מאתגר בו החברה נושאת הערת "עסק חי" ותלויה בגיוס מקורות מימון כדי "לעמוד ביעדי הפיתוח ומימוש תוכניותיה העסקיות".

את הרבעון הראשון סיימה ג'ובוקיט עם שורה תחתונה מאוזנת אחרי הפסד של 170 אלף דולר ברבעון המקביל אשתקד והפסד של כ-400 אלף דולר ב-2015 כולה.

דן חלוץ, אירוע ההתרמה של עמותת אתגרים / צילום: רוני שיצר

תחבורה 1: המנוע היהודי ימציא להם פטנטים

מדוע הגיעו בכירי רנו העולמית לישראל?

השנה היא 2016, הטכנולוגיה מחממת מנועים, וחברות הרכב מעדיפות כך או אחרת להצטרף לנסיעה. אז היכן נכון לעשות זאת אם לא בעמק הסיליקון וכאן אצלנו בישראל, בה התשוקה הסטארט-אפיסטית בשיאה?

אתמול הושק במכון לחדשנות תחבורתית שבאוניברסיטת תל-אביב מיזם לאיתור סטארט-אפים ישראליים בתחום, אותו מובילות גם רנו העולמית בשיתוף קרסו מוטורס והתוכנית הלאומית לתחליפי דלקים במשרד ראש הממשלה.

הטכנולוגיות הנבחרות ינוסו על צמד המכוניות החשמליות מבית רנו - זואי וטוויזי, שיעמדו לרשות האוניברסיטה.

לכבוד המאורע הגיעו לישראל בכירי רנו, בראשם נדין לקלר, סגנית נשיא רנו העולמית, אליה הצטרף סרג' פסולונגי, מנהל פרויקט רנו חדשנות בעמק הסיליקון. קודם להגעתה לאוניברסיטה, פתחה המשלחת את ביקורה בסיור במשכן הכנסת.

לקלר לא שכחה לפרגן לישראל והצהירה: "לישראל יש ייחודיות בלתי רגילה לחיבור בן תעשייה, טכנולוגיה, יזמות ואקדמיה, ולכן בחרה רנו לפתוח בישראל את המיזם השני שלה בעולם".

עוד הגיעו לתת ולקבל כבוד: איציק וייץ, מנכ"ל קרסו מוטורס; פרופ' דני רבינוביץ, ראש בית-הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר; יואל קרסו, יו"ר קבוצת קרסו מוטורס; אייל רוזנר, ראש התוכנית הלאומית לתחליפי דלקים במשרד ראש הממשלה; רועי שחורי, מנכ"ל דאצ'יה ישראל; ענת מילוסלבסקי, מנהלת חטיבת רנו בישראל; רו"ח יוסי שחק; ואחרים.

קרסו רבינוביץ ולקלר  / צילום: אסף לב

תחבורה 2: כץ נתן לה רישיון

קרן טרנר תמונה למנכ"לית משרד התחבורה

השנה היא 2016, ולראשונה בישראל ממונה אישה למנכ"לית משרד התחבורה. הכירו את קרן טרנר, המנכ"לית הנכנסת במקומו של עוזי יצחקי, שהודיע באחרונה לשר ישראל כץ על כוונתו לסיים את תפקידו.

על מינויה של טרנר הודיע השר כץ ואף הוסיף: "מינוי אישה לתפקיד הבכיר ביותר במשרד יעודד נשים נוספות למצות את כשרונן ולתרום מיכולותיהן בתחומי התחבורה השונים".

לטרנר, כך מתברר, דווקא יש ניסיון עשיר במסלולי המשרד: היא משמשת כבר מספר שנים כסמנכ"לית בכירה לפיתוח תשתיות ותיאום תחבורתי, כאשר בשנה האחרונה כיהנה גם כמשנה למנכ"ל. שיהיה לה בהצלחה.

קרו טרנר / צילום: ששון טירם

עוד כתבות

אמנון שעשוע, מייסד ומנכ''ל מובילאיי / צילום: מובילאיי

נותנת עודף מ-10 דולר: מדוע צללה מניית מובילאיי לשפל של כל הזמנים

חברת האוטוטק שמוביל אמנון שעשוע פרסמה תחזית מאכזבת, ונפלה לשווי של 8 מיליארד דולר - פחות ממחצית השווי בהנפקה ● אמנון שעשוע: "פותחים את שנת 2026 עם מומנטום חזק"

ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, ונשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין / צילום: ap, Manish Swarup

דיווח: הודו תסכים להפחית מכסים על כלי רכב אירופיים

הסכם סחר מתגבש בין האיחוד האירופי להודו עשוי להוביל להפחתה חדה במכסים על יבוא סחורה אירופית, כחלק ממהלך רחב יותר לפתיחת שווקים הדדית

ישראל תחכיר 16 אלף דונם לארה''ב להקמת עיר טכנולוגית / אילוסטרציה: Shutterstock

מזכר הבנות חושף את התוכנית האמריקאית לנגב. על הפרק: הקמת כור גרעיני

ישראל וארה"ב הגיעו להבנות סביב הקמת מרכז לייצור שבבים ובינה מלאכותית בדרום הארץ, תחת ניהול אמריקאי ישיר ● על פי מסמך שהגיע לידי גלובס, ישראל תעניק לאמריקאים חוזה חכירה לקרקע ל־99 שנה, ועל השולחן עלתה גם אפשרות להקמת כור גרעיני באתר

מכוניות בנמל בסין / צילום: Shutterstock

המותגים הסיניים מסתערים על עסקי הליבה של ב.מ.וו ומרצדס

עם זינוק של 99% במסירות באירופה ב–2025 ושבירת שיאים היסטוריים, תעשיית הרכב הסינית מתחרה גם מול מכוניות היוקרה ביבשת ● בזמן שיבואנים ישראלים בונים על "אקזיט" באירופה, מותגי הענק מיפן ומקוריאה מאבדים אחיזה, וגם בשוק היוקרה האירופי נאבקים על הטריטוריה

משמרות המהפכה באיראן / צילום: Vahid Salemi

בעקבות הטבח: צעד "שובר השוויון" שהאיחוד האירופי שוקל לבצע נגד איראן

עד כה, שורה של מדינות אירופיות, ביניהן ספרד, צרפת ואיטליה, התנגדו לביצוע מהלך מיידי נגד איראן ● יחד עם זאת, ממדי הטבח באזרחים מצד משטר האייתולות בשבועות האחרונים, כך נראה, שינו את התמונה

רשת 13. בעיגול: ניר זוהר, נשיא וויקס / צילום: שאטרסטוק, כדיה לוי

הקבוצה לרכישת רשת 13 מתרחבת: נשיא וויקס ניר זוהר במגעים להצטרפות

נשיא וויקס ניר זוהר עשוי לחבור ליוזמת מייסדי וויז לרכישת רשת 13, אליה כבר הצטרפה יזמית ההייטק מרב בהט ● הקבוצה מתכננת להשקיע כ־100 מיליון דולר בשיקום הערוץ

אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש: הבית נרשם על שם הבת משיקולי מס - אך שייך לאם

ביהמ"ש לענייני משפחה קבע כי בית מגורים שנרשם פורמלית על שם הבת בתקופת נישואיה, שייך למעשה לאם שמימנה את רכישתו ושיפוצו במלואם - ולכן לבעלה לשעבר של הבת אין כל זכות בנכס ● האם הסבירה כי רשמה את בתה כבעלת הנכס כדי לשלם מס רכישה מופחת; ביהמ"ש עמד על הבעייתיות שבכך, אך קבע כי הדבר לא משליך על התוצאה

רכב צה''לי בדרך לכיוון הגבול עם עזה / אילוסטרציה: Associated Press, Ohad Zwigenberg

בעלי החברה הביטחונית הכי חשאית בת"א מכר מניות ב-345 מיליון שקל

דניאל בלום, בעל השליטה בחברת מוצרי המיגון פמס, ניצל את הזינוק במחיר המניה כדי למכור נתח מהחזקותיו  ● גם לאחר המהלך ימשיך בלום להחזיק במעל מחצית מהמניות ובשווי של 1.35 מיליארד שקל ● בחודשים ינואר-ספטמבר רשמה פמס רווח של 31 מיליון דולר

הזהב בשיא / צילום: Shutterstock

לראשונה: הזהב נסחר מעל רף של 5,000 דולר

הזינוק במחירי המתכות נמשך, והזהב והכסף שוברים שיאים חדשים ● בין הסיבות: הטלטלות הגיאו פוליטיות, חולשת הדולר ומהלכים של בנקים מרכזיים

בית הזיקוק פונטה קרדון בוונצואלה. בעיגול: דלסי רודריגס, נשיאת ונצואלה הזמנית / צילום: Reuters, Jesus Vargas, ULAN

קורצת לטראמפ: ונצואלה בדרך לרפורמה דרמטית בשוק האנרגיה

ההנהגה החדשה במדינה מקפלת את מדיניות ההלאמה ומקדמת את שחרור האחיזה הממשלתית בנכסים ● בתוכנית: קיצוץ מאסיבי במיסוי וויתור על ריבונות משפטית מול ענקיות האנרגיה ● לוונצואלה עתודות הנפט הגדולות בתבל, האם עתה סוף סוף יתממש הפוטנציאל?

מנהל בתי המשפט, השופט צחי עוזיאל / צילום: דוברות הרשות השופטת

הנהלת בתי המשפט: לבלום את החוק שיפגע בשכר השופטים

ועדת הכנסת צפויה לדון השבוע בהצעת החוק של ח"כ בוארון, ולפיה ועדה ציבורית תקבע את שכר נושאי המשרה הבכירים במגזר הציבורי כאחוז משכר נשיא המדינה ● על רקע ההערכות כי ההצעה תוביל לפגיעה בשכר השופטים, בהנהלת בתי המשפט מתריעים: השכר מבטא את האינטרס בעצמאות השופטים, ופגיעה בו תשליך על איכות השירות לציבור"

סניף של רשת מגה ספורט / צילום: יח''צ

עשרות לקוחות חשבו שהם קונים ברשת הספורט וגילו שמדובר בהונאה

עמודים מזויפים המתחזים למגה ספורט פועלים בטיקטוק ובפייסבוק ומציעים הנחות חריגות על נעלי ספורט ● הרשת פנתה למשטרה, למטא ולטיקטוק בעקבות מאות פניות מלקוחות שפרטי האשראי שלהם נמסרו והזמנותיהם לא סופקו

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה בתל אביב ננעלה בעליות; השקל התחזק מול הדולר לשיא של ארבע שנים

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.5% ● מור בית השקעות עולה לאחזקה של כ-20% במגוריט ● בלידר שוקי הון ממליצים על מניית קמהדע ● השקל התחזק מול הדולר ושערו ירד מתחת ל-3.12 שקלים ● לקראת שבוע דרמטי בוול סטריט: דוחות של ענקיות הטכנולוגיה והחלטת הריבית, אבל טלטלה מאיימת ממקום רחוק - יפן ● מחיר הזהב פרץ הבוקר את רף ה-5,000 דולר לאונקיה

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

"הדולר עשוי לרדת לרמות של 2 שקלים": 4 תרחישים במקרה של עימות עם איראן

המתיחות בין ארה"ב לאיראן מגיעה לשיא עם השלמת פריסת הכוחות האמריקאים במזרח התיכון ● מומחים משרטטים כיצד יושפעו שוק ההון בישראל ושער הדולר־שקל ● ליאו ליידרמן, לשעבר ראש חטיבת המחקר בבנק ישראל: "ייתכנו שערי חליפין הרבה יותר נמוכים ממה שראינו עד עכשיו"

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

ועדת החקירה בפרשת הצוללות מצאה: ליקויים ברכש במיליארדים והחלטות שסיכנו את ביטחון המדינה

ועדת החקירה הממלכתית לפרשת הצוללות וכלי השיט, בראשות נשיא העליון לשעבר אשר גרוניס, מצאה "ליקויים מערכתיים היורדים לשורשם של תהליכי בניין הכוח וקבלת ההחלטות ברכש ביטחוני, בעלות של מיליארדי שקלים, ובתהליכים ביטחוניים-מדיניים רגישים אחרים" ● על המוקד: המל"ל, חיל הים, משרד הביטחון והקבינט המדיני-ביטחוני

תיק הנכסים של הציבור / אילוסטרציה: Shutterstock

לישראלים יש 7 טריליון שקל בשוק ההון. איפה הם נמצאים?

בנק ישראל מפרסם מדי רבעון את תיק הנכסים של הציבור • בכמה הוא מסתכם, ומה הנכסים המועדפים על הישראלים? • המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

המבורגר של GDB / צילום: אנטולי מיכאלוב, ליאל סנד

"תשואה שמתקרבת ל-10% בשנה": איך הפכו המסעדות של ת"א לסחורה הכי חמה בשוק

שורת עסקאות בתחום המסעדות, הכוללת השקעה של גופים מוסדיים לפי שווי של עשרות ומאות מיליוני שקלים, עומדת בניגוד מוחלט לסגירה של מרבית בתי העסק בתחום במהלך השנים ● גורמים בתחום מדברים על יתרונות לגודל, על מיתוג ועל התוכניות להנפקה: "כבר לא סיפור של אוכל טוב ושירות נחמד - אלא של מודל עסקי שניתן לשכפל"

ירידת שער הדולר/ין על גבי מסך בטוקיו, יום ג' / צילום: Reuters, Kotaro Numata

7 טריליון דולר במוקד: שוק החוב היפני בטלטלה, ומציף חשש מגלי הדף בעולם

שוק החוב היפני חווה קפיצה יומית חריגה במיוחד בתשואות, ועל פי ההערכות הטלטלה במדינה רחוקה מסיום ● בשווקים חוששים שהתשואות הגבוהות הן "הנורמלי החדש", וכי התוצאה תהיה תנודות חזקות גם בכלכלות הגדולות האחרות - מניו יורק ועד לונדון וברלין ● אלו הסיבות

בניין משרדים של חברת מבנה. ''סמוך לתחנה של הקו הירוק'' / הדמיה: אלכס לובימוב

"רובע עירוני חדש": המלונות ומגדלי המסחר שייבנו בשדה דב, והמחירים

לצד 16 אלף דירות שחלקן כבר בתכנון מתקדם, יהיו בשדה דב גם 3,000 חדרי מלון ● בעוד שבתחום המגורים המחירים מגוונים, בתחום המלונאות היזמים מכוונים רק לפלח היוקרה ולתיירות עסקית

מימין לשמאל: צפריר יואלי, שחר גרשון ונדב טנא / צילום: תמונה פרטית

לאחר שמכרו מניות במאות מיליונים: מנהלי נופר מסתערים על חוות השרתים

נדב טנא ושחר גרשון, שפרשו אשתקד במפתיע מניהול נופר של עופר ינאי, חוזרים לבורסה עם חברה שמתכננת לספק אנרגיה לחוות שרתים בארה"ב ושבה שותפים גם בכירים לשעבר בחברת אנלייט: "שוק האנרגיה והתשתיות הדיגיטליות בארה"ב נמצא בנקודת מפנה היסטורית"