גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פורטפוליו | רועי אלבז

גיל: 37 תפקיד: מנכ"ל אפליקציית החניה פנגו פלוס

אני: איש של תהליכים ופחות מאמין במבחן התוצאה, אבל גם דורש מעצמי להגיע ליעדים.

משפחה: אימא עלתה עם הוריה מתוניס בשנות ה-50, כשהייתה בת חמש. הם הגיעו למעברה בדרום ומשם עברו למושב ערוגות, שריכז אליו עולים מרומניה. סבא וסבתא הפכו לחקלאים והחזיקו את המשק עד שנקלעו לחובות ונאלצו למכור אותו. גם הוריו של אבא עלו מתוניס. הם היו אמידים יחסית, ולפני העלייה מכרו את רוב רכושם. חלק מכספם נשדד בדרך. הם נשלחו למעברת הפחונים בגן יבנה והשיגו דירת שיכון. סבא היה עובד עירייה וסבתא גידלה 13 ילדים. ההורים הכירו כילדים, כשאימא באה לבקר את דודה שלה בגן יבנה. אבא היה איש קבע ואימא פתחה חנות כלבו, סטודיו לכלות ומתפרה קטנה.

ילדות: בסיס חיל האוויר בחצור. תקופה קסומה. כשהייתי בן עשר אבא עבר תפקיד ואנחנו עברנו לקריית מלאכי. ההורים התעקשו שאלמד בבאר טוביה, כך שדילגתי בין שני עולמות, בין עיירת הפיתוח שבה גרתי לבית הספר החקלאי עם החברים המושבניקים.

שירות צבאי: גבעתי. שם התחיל היום הראשון של שארית חיי. נכנסתי לשירות משמעותי, מעצב, שבמהלכו עברתי קורס קצינים והייתי מפקד פלוגה, אף על פי שהיה ברור לי שאני לא רוצה קריירה צבאית. תוך כדי השירות למדתי היסטוריה באוניברסיטה העברית.

מיכל: אשתי, בת כפר ורבורג, שם גם אנחנו גרים. מורה בבית ספר יסודי בכפר מנחם. נפגשנו בתיכון ויש לנו שלושה ילדים ועוד אחד בדרך. חברה אמיתית ופרטנרית מעולה.

קריירה: נרשמתי ללימודי תואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת בן גוריון ומצאתי עבודה באינטל, במחלקה ששינעה עובדים לרילוקיישן. הייתי שם כמעט שנה ואז פרצה מלחמת לבנון השנייה, שאותה העברתי דווקא בג'נין - כי החלפנו גדוד סדיר שעלה להילחם בצפון. אחד הסמלים בפלוגה שלי אמר שמתפנה מקום בקבוצת מילגם, שעוסקת בניהול פרויקטים, ושכדאי לי להתעניין. החלטתי לעבור לשם, מה שהטריף את אבא שלי, שלא הבין איך אני מוותר על מקום עבודה כמו אינטל. ניהלתי פרויקטים של חיסכון במים.

פנגו: אחרי תקופה קצרה פנו אליי המנהלים במילגם לקחת על עצמי סטארט-אפ בשם פנגו, שעסק בחנייה באמצעות הטלפון הסלולרי. האייפון הראשון עוד לא יצא, ואף אחד עוד לא ידע מה זה אפליקציות. מטרת השירות הייתה לסייע לרשויות המקומיות, שעד אז היו צריכות להתמודד עם הטכנולוגיה המיושנת והמסורבלת של המדחנים, למצוא דרך נוחה יותר לתשלום חנייה. לא היה לי שמץ מושג בטכנולוגיה או ניסיון עסקי. קיבלתי רעיון בחיתולים, לא מגובש, שהשיא שלו היה עבודה מול רשויות מקומיות. עבדנו שנה מסביב לשעון עד להשקה. לא היה לנו כסף לבנות מותג, אז בנינו אותו מלמטה, ועברו עוד הרבה שנים עד שיצאנו בקמפיין הראשון שלנו. כאשר הושק האייפון הראשון כבר התחלנו להשקיע באפליקציה, והשקנו אותה ב-2010. היום מילגם מחזיקה ב-50% מפנגו. (גילוי נאות: ביתר מחזיקה חברת יוניסל, שחלק ממניותיה מוחזקות על-ידי קבוצת פישמן של איש העסקים אליעזר פישמן, הבעלים של עיתון "גלובס").

פנגו פלוס: בנוסף לשירותי חניה, אנחנו נותנים לנהג כל מה שהוא זקוק לו: ביטוח, חילוץ ושטיפת מכוניות. פנגו הוא בעצם ארנק סלולרי לעולם הרכב.

הליך משפטי: כשהסתיים המכרז הארצי שלנו מול הרשויות המקומיות, החברה המתחרה סלופארק עתרה נגד הארכה אוטומטית של המכרז. נכנסנו למשבר אסטרטגי כמעט בכל רובד, שהחזיר אותנו אחורה. עברנו את כל השרשרת המשפטית, ובמקביל ניהלנו קרב תקשורתי כדי להרגיע את הלקוחות והתחלנו לייצר לעצמנו גיבוי עד לפסיקת בית המשפט העליון. בסופו של דבר, ההסדר התבטל והיינו צריכים לייצר הסדרים מקומיים חדשים מול כל רשות בנפרד.

פנאי: אני חקלאי חובב: מגדל 40 עצי פרי, מטע זיתים, הדרים, עצי בוסתן. חוץ מזה משחק קצת כדורסל.

תפיסת עתיד: מקווה להמשיך לגעת בחיי היומיום של אנשים.

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"שבועיים" גורליים: האם טראמפ ישתמש באותו טריק פעמיים?

ממבצע לחיסול הצמרת באיראן עד תקיפת הגרעין: האופציות הצבאיות שהוצגו לטראמפ ● הפלסטינים מדווחים על ירי טנקים ממזרח למחנה אל-בוריג' שבמרכז רצועת עזה ● צה"ל תוקף תשתיות של חיזבאללה בדרום לבנון ● על רקע איומי המלחמה: טראמפ כינס דיון עם יועציו בנושא איראן ● עדכונים שוטפים

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר והבעל נותר בלי זכויות בבית

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?