גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל מזור: "85% מעובדינו לא ידעו על פיתוח מזור X"

המערכת תהיה בלב שיתוף-הפעולה של החברה הישראלית עם מדטרוניק ■ הפוטנציאל: מכירות במאות מיליוני דולרים ■ ערך מניית מזור רובוטיקה הוכפל ב-2016

מערכת מזור X / צילום: אתר החברה
מערכת מזור X / צילום: אתר החברה

חברת מזור רובוטיקה , המפתחת מערכות רובוטיות לניתוחי עמוד שדרה, השיקה אתמול (ג') את מערכת מזור X, מערכת שתימצא בבסיס שיתוף-הפעולה של מזור עם תאגיד המכשור הרפואי מדטרוניק. מזור הודיעה כי המוצר כבר מאושר לשיווק, בעקבות מאמצים שביצעה החברה בעבר.

על פי ההסכם בין הצדדים, מדטרוניק צפויה להזמין 15 מערכות לפחות עד סוף השנה, ומנכ"ל החברה, אורי הדומי, מסר היום (ד') כי ההזמנות כבר בוצעו. 10 מערכות ימוקמו בבתי חולים מובילים בארה"ב, ועוד 5 מערכות במרכזי הדרכה של מדטרוניק.

החברה לא דיווחה על ניסויים קליניים שבוצעו במוצר, אולם לדברי הדומי הוא כבר נבדק ב-100 ניתוחים באירופה ובארה"ב, "כולל ניתוחים מורכבים מאוד". ההשקה המסחרית של המוצר תתקיים בכנס רופאי עמוד שדרה שייתקיים בבוסטון באוקטובר.

"המוצר הזה מאפשר הסתכלות הוליסטית על עמוד השדרה. הרחבנו את ההגדרה של רובוטיקה", אומר הדומי. הרחבת תחומי האחריות של המכשיר מתבטאת בשני תחומים. האחד הוא ההחלטה על מיקום הבורג בניתוח לקיבוע חוליות עמוד השדרה. הדומי: "בעבר המערכת שלנו שימשה כדי למקם את הבורג במקום שבו הוא לא יעשה נזק לרקמות סמוכות ובאופן היעיל ביותר מבחינת הקיבוע. כיום המערכת נועדה לעזור לרופאים להחליט היכן למקם את הבורג, על פי הרבה יותר מידע.

"אנחנו מסתכלים על כל היציבה של המטופל, מבקשים ממנו להתכופף לארבעה כיוונים - ימין, שמאל, קדימה ואחורה - מצלמים ברנטגן וב-CT ומשתמשים באלגוריתמיקה חכמה כדי לנבא כיצד תשפיע השתלת הבורג על היציבה. כך אנחנו נותנים המלצה לגבי מיקום הבורג, שבסופו של דבר מאפשרת למטופל את הזקיפות, היציבות וחופש התנועה הרבים ביותר".

הדומי מוסיף כי "בעבר הרופאים אמרו לנו 'אל תקבלו החלטות בשבילנו, אל תעשו רובוטיקה-יתר של התהליך'. היום הם אומרים 'מה עוד אתם יכולים לעשות בשבילנו?', וזה אומר שיש להם אמון בנו".

רגע האמת: עוד שנתיים

תחום נוסף שהמערכת כעת תיקח על עצמה, הוא ניהול המידע בחדר הניתוח. למשל, המידע על כמה פרוצדורות מבצע כל רופא, מתי, כמה זמן הן לוקחות ומה תוצאתן. בין היתר ישמש המידע הזה עבור מדטרוניק לניהול המלאי שלה, ויתרום מידע גם לבית החולים. "אחת העלויות הגבוהות של מדטרוניק בתחום שתלי עמוד השדרה היא הבאת מלאי שתלים לכל בית חולים רלוונטי. כל יום יוצאים מטוסים מהמרכז הלוגיסטי של החברה לכל העולם. על ידי ניתוח דפוסי השימוש האמיתיים, ניתן לנהל מלאי בשיטת 'ג'אסט אין טיים' אמיתית". לדבריו, "אנחנו בקשר עם חברות גדולות כבר 10 שנים, אבל המערכת הזו שינתה את התמונה מבחינתנו ואפשרה לנו להיכנס למערכת יחסים עם כל מי שרצינו".

הדומי אופטימי, אולם נקודת המבחן של ההסכם ושל המערכת תהיה בעוד כשנתיים, כאשר מדטרוניק תצטרך לבחור האם להיכנס להסכם שיווק בלעדי עם מזור, ולהזמין מערכות בעלות של מאות מיליוני דולרים לאורך ארבע שנים. דבריו של הדומי שופכים אור מסוים על הסיבות שבגללן כדאי למדטרוניק לשווק את המוצר.

הדומי מספר כי הרעיון הבסיסי לרובוט המשודרג עלה לפני 5-7 שנים, "אבל לא ידעו אם קיימים בעולם כוחות החישוב הרלוונטיים למוצר כזה". מאז עבר העולם את מהפכת הביג דאטה וכוחות המחשוב נמצאו. "פיתחנו את המוצר בסודיות מוחלטת, עם צוות נפרד שגייסנו במיוחד, באתר נפרד מהמשרדים של מזור בקיסריה, ו-85% מעובדי החברה לא ידעו בכלל שמפתחים כזה מוצר", אומר הדומי.

נדרשים בוודאי מהלכי שיווק פנים ארגוניים נרחבים כדי שהעובדים שלא היו בסוד העניינים לא ייעלבו.

"כמובן, אך המצב הוא כרגע הפוך. זו אחת התקופות השמחות שהיו במזור, כולם מרגישים שעושים את הדבר הנכון, ולא גימיק או שינוי מזערי".

ערך המניה הוכפל ב-2016

על רקע זה השיבה החברה לאחרונה לטענות שהעלה בעל מניות מיעוט לעניין העלאת השכר שמעוניין דירקטוריון החברה להעניק למנכ"ל הדומי. המשקיע, עו"ד עמית שיף, הציג מספר טענות לשכר המיועד, אשר עשוי להגיע יחד עם אופציות ובונוסים תלויים בהישגים ל-7.5 מיליון שקל בשנה.

שיף ביקש לדעת האם השכר נקבע בתיאום עם מדטרוניק ובתגובתה מסרה החברה כי לא היה תיאום כזה. לעניינו של השכר, שיף טען כי האופציות של הדומי הן "בתוך הכסף" באופן שאינו מהווה תמריץ למנכ"ל. בתגובה ענתה החברה כי האופציות ניתנו על בסיס ממוצע מחיר המניה בימים שלפני סגירת החוזה מול מדטרוניק, וכי כל עליה במניה לאחר מכן היא תוצאה של פעילותו של הדומי לסגירת החוזה ולכן ראויה לתגמול.

שיף טען גם כי החברה לא פרסמה מידע מהותי לגבי ההסכם, למשל חישוב שווי האופציות לפי מודל בלק אנד שולס. החברה טוענת בתגובה כי דיווחיה עמדו בכל כללי ה-SEC (היא מדווחת כחברה דואלית) אולם הוסיפה את החישוב המבוקש בדיווח החדש כי על פי מודל בלק אנד שולס, האופציות שוות כ-3.8 מיליון שקל.

הדומי, שעלות העסקתו אשתקד עמדה על 571 אלף דולר (כ-2.2 מיליון שקל), צפוי לקבל לפי ההסכם, אם יאושר, בונוס מיידי של 900 אלף שקל, שכר חודשי של 80 אלף שקל, שיעודכן רטרואקטיבית לתחילת מארס 2016 (שדרוג של 10,000 שקל בחודש) וכן אופציות כמתואר לעיל. המניות יתממשו בחלקים לאורך 4 שנים החל משנתיים מהיום, או באופן מואץ אם תיכנס עסקת מדטרוניק לשלב השני.

מניית מזור עלתה אתמול (ג') בנאסד"ק בכ-4% ושוויה עומד על 1.8 מיליארד שקל, לאחר שהכפילה את ערכה מתחילת השנה. בעקבות אירוע האנליסטים שערכה החברה אתמול, העלה JPM Securities את ההמלצה עבור מזור למחיר יעד של 25 דולר, לעומת 21.13 בסוף המסחר אתמול.

עוד כתבות

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר, והבעל נותר בלי זכויות בבית