קצב מרצה כזכור עונש של 7 שנות מאסר בגין הרשעתו בביצוע שתי עבירות אונס ועבירות נוספות בתקופה שבה כיהן כשר התיירות וכנשיא. ועדת השחרורים דחתה לפני כ-3 חודשים את בקשתו של קצב לשחרור מוקדם, תוך שקבעה כי קצב מתנהל בכוחניות, עסוק בעיקר בעצמו ואינו מביע חרטה.

ואולם לאחרונה, בעקבות ערעור שהגיש קצב, החזיר בית המשפט המחוזי מרכז את הדיון לוועדת השחרורים, וזאת לאור חוות-דעת חדשה של הרשות לשיקום האסיר, שלפיה ניתן לערוך לקצב שיקום מחוץ לכותלי בית הסוהר.

לאחרונה גברו הקולות הקוראים לשחרור מוקדם של קצב. בין היתר פרסם העיתונאי רביב דרוקר מאמר הקורא לשחרור הנשיא לשעבר.

 

מנגד, ארגוני נשים, נבחרות ציבור כמו שלי יחימוביץ' וזהבה גלאון וכן הנשים שנפגעו מקצב מתנגדות נמרצות לשחרורו המוקדם של הנשיא האנס, שמסרב לקחת אחריות על מעשיו.

ב-7 בדצמבר 2011 ננעלו שערי הברזל הכבדים של כלא מעשיהו מאחורי קצב, שהחל לרצות עונש של 7 שנות מאסר בשל הרשעתו בשני מעשי אונס ובעבירות נוספות. ב-6 באפריל 2016, 4 שנים ו-120 יום אחרי שהחל לרצות את עונש המאסר שנגזר עליו, דחתה ועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר בכלא מעשיהו את בקשתו של קצב לשחרור מוקדם ולניכוי שליש מתקופת מאסרו.

בראש ועדת השחרורים שדנה בבקשתו של קצב לשחרור מוקדם מכהן השופט בדימוס משה מיכליס, שהיה שופט בבתי משפט השלום והמחוזי בבאר-שבע. שתי חברות הוועדה הנוספות הן הקרימינולוגית חנה גורדון והפסיכותרפיסטית חניתה לאופר-פישר, שהיא עובדת סוציאלית במקצועה. החלטת ועדת השחרורים בבקשת משה קצב לשחרור מוקדם תינתן ביום חמישי הקרוב בכלא מעשיהו.