גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הלמן-אלדובי בדרך לבורסה: יתמזג עם סוהו נדל"ן הציבורית

לבית ההשקעות יוקצו מניות שליטה בחברה הציבורית כנגד פעילות הגמל שלו ■ בנוסף, הוא צפוי למכור לחברה זו פעילויות נוספות, ובראשן תחום ניהול התיקים, תמורת כ-7 מיליון שקל

רמי דרור / צילום: תמר מצפי
רמי דרור / צילום: תמר מצפי

בית ההשקעות הפרטי הלמן אלדובי נמצא בדרך להפיכתו לחברה ציבורית. אתמול חתמו בית ההשקעות וחברת סוהו נדל"ן  שבשליטת ערן מיטל, על הסכם עקרונות לא מחייב, לפיו יוטמעו בתוך סוהו פעילויות הפיננסים של בית ההשקעות הלמן אלדובי, שיקבל את השליטה בחברה הממוזגת. עיקר הפעילות והשווי של הלמן אלדובי טמון בחברת ניהול הגמל והפנסיה שלו, הנסחרת כבר בבורסה באמצעות אג"ח. בית ההשקעות הלמן אלדובי נשלט על-ידי אורי אלדובי, רוני הלמן ואייזיק סיטון.

במסגרת העסקה הנרקמת, תמוזג הלמן אלדובי גמל בסוהו כנגד הקצאת מניות שליטה, בשיעור שייקבע בהתאם להערכת שווי שתתקבל ממעריך שווי חיצוני ובלתי תלוי. בנוסף, תרכוש סוהו נדל"ן פעילויות אחרות של הלמן אלדובי, ובראשן תחום הניהול תיקים, תמורת כ-7 מיליון שקל, כאשר גם סכום זה כפוף להערכת שווי. על פי ההערכות, מציג בית ההשקעות הלמן אלדובי רווח שנתי הנע סביב 20 מיליון שקל ו-EBITDA של כ-25 מיליון שקל, כאשר שווי הפעילויות שלו עומד על 200-250 מיליון שקל.

בסופו של יום צפוי בעל השליטה הנוכחי בסוהו נדל"ן, מיטל, לרדת מהחזקה של כ-31% בסוהו לכ-10% מהמניות. הצדדים מתכוונים להשלים את העסקה במהלך הרבעון הרביעי השנה כששם החברה ישונה ל"הלמן אלדובי בית השקעות". הלמן אלדובי, שמנוהלת על ידי רמי דרור (מנכ"ל), כבר מחזיקה באמצעות חברת הגמל שלה בכ-11% ממניות סוהו נדל"ן.

העסקה נעשית ימים ספורים לאחר שמיטל רכש משותפיו, רון שולמן וירון ישראל, את החזקותיהם בסוהו נדל"ן (כ-15%) בהשקעה של יותר מ-6 מיליון שקל, במחיר ששיקף במועד העסקה פרמיה של יותר מ-25% על שוויה בשוק. מאז סגרה המניה את הפער, לאחר שהיום (ג') היא זינקה. עוד קודם לכן, במארס השנה, נחתמה עסקה למכירת עיקר פעילותה של סוהו, שהתרכזה בתחום הנדל"ן המניב למגורים בגרמניה תמורת כ-12 מיליון שקל. בסוהו הבהירו היום שלפי שעה "החברה ממשיכה בפעילותה בתחום פעילות הנדל"ן המניב, אשר נכון למועד זה מתרכזת בגרמניה בלבד". סוהו נדל"ן נסחרת לפי שווי של כ-40 מיליון שקל.

זכייה ב"ברירת מחדל" של האוצר

הלמן אלדובי, שהוקם ב-1995 וצמח מאז גם הודות לרכישות ומיזוגים - בראשם המיזוג עם הדס ארזים, מציינים כי לבית ההשקעות כ-200 אלף לקוחות והוא מנהל נכסים בהיקף כולל של כ-14 מיליארד שקל. לדברי המנכ"ל דרור, "הפיכת בית ההשקעות לציבורי הינה נדבך חשוב נוסף באסטרטגיית הצמיחה שלנו - אנו בוחנים לא מעט הזדמנויות עסקיות ועסקה זו ממצבת אותנו בעמדת זינוק מצוינת להרחבת הפעילות".

הוא הוסיף כי "בית השקעות נמצא כיום בחלון הראווה בין אם הוא ציבורי או לא, ואנו עומדים בעל כורחנו ברף המחמיר של הרגולציה הציבורית.

"לפיכך, אם כבר אנו עומדים בכללים הללו ובולעים את החלק הרע שבזה, אז לפחות שנהנה מהטוב שפלטפורמה ציבורית יכולה לתת לנו. הבורסה היא פלטפורמה נפלאה להתפתחות של חברות, ואיני מבין בתי השקעות שפעילים בשוק ההון ולא ציבוריים", הוסיף דרור.

אתמול נודע כי הלמן אלדובי זכה בהליך בחירת שתי קרנות הפנסיה ברירת מחדל לכלל הציבור שהוביל האוצר. לאור זאת, החל מנובמבר הקרוב תהפוך קרן הפנסיה הקטנה של הלמן אלדובי לקרן אליה יזרמו, ככל הנראה, עמיתים רבים שישלמו דמי ניהול נמוכים מאוד. מדובר במהלך דרמטי עבור בית ההשקעות, אך שאופן ומידת השפעתו על הלמן אלדובי תתברר רק בעוד תקופה ניכרת.

עוד כתבות

מנכ''ל קבוצת הפניקס, אייל בן סימון, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אייל בן סימון: "הפניקס היא מחוללת התחרות המרכזית בעולם הפיננסי"

מנכ"ל הפניקס אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי עוד לפני הכלכלה, "אנו חייבים להבין שמדינת ישראל צריכה תוכנית ארוכת-טווח" ● לגבי החוסן של הכלכלה הישראלית הוא טוען: "הרבה מדינות היו רוצות יחס חוב-תוצר כמו שלנו" ● וגם: מה הוא חושב לגבי הכוח של המתווכים הפיננסיים בישראל?

באי הוועידה / צילום: ראי כץ

המגזר העסקי בוועידת ישראל לעסקים: תמונות ורגעים מהמפגש

כ-250 מנכ"לים ויושבי-ראש של חברות במשק לקחו חלק בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים, שהתקיים במוצאי שבת במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב ● היום, בפעם ה-32 התקיימה ועידת ישראל לעסקים של גלובס, בסימן "חוסן מול האתגרים" ● אירועים ומינויים

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל צפוי להוריד את הריבית אחרי קרוב לשנתיים. לאן הולכים מכאן?

בשוק צופים בהסתברות כמעט מוחלטת שבנק ישראל יפחית בהחלטה הקרובה את הריבית בשיעור סולידי של 25 נקודות בסיס - לרמה של 4.25% ● הפעם האחרונה שבה הריבית ירדה בשיעור זהה הייתה בינואר 2024 ● עם זאת, מי שמצפה לרצף הפחתות ריבית עשוי להתבדות

אתר בנייה, ההשפעה של הרפורמות עדיין חלקית / צילום: Shutterstock

כך השפיעו הרפורמות הגדולות בתכנון ובבנייה על המצב בשטח

ארבע רפורמות גדולות שהיו אמורות להוביל לשינוי משמעותי בעולם התכנון והבנייה יצאו לדרך בסוף 2024 ● הן מחייבות הסתגלות מקצועית בענף ושינוי פרדיגמות מצד גורמים רבים, וההשפעה שלהן עדיין איטית

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בתל אביב; מדד ת"א־נפט וגז נפל במעל 3%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.2% ● טאואר צנחה במעל 8%, נייס עלתה בכ-4% ● וול סטריט מסכמת סוף שבוע מטלטל נוסף, ודברים שנשא אחד מבכירי הפד הזניקו את ההסתברות להורדת ריבית בארה"ב ● מחר, בשוק מצפים לראות הורדת ריבית של בנק ישראל ● וגם: האנליסט שמעריך - "שוק המניות האמריקאי לא יציב"

חנן שטיינהרט בוועידת ישראל לעסקים / צילום: ש

חנן שטיינהרט: "שוק האג"ח האמריקאי הוא סכנת נפשות, הבינה המלאכותית לא תציל אותנו בזמן"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר חנן שטיינהרט כי החוב האמריקאי גדל בשני טריליון דולר בחודשים האחרונים, וכי הריבית על החוב גבוהה משמעותית מקצב הצמיחה הכלכלית ● "הריבית על כל החוב האמריקאי היא פי שלוש וחצי מהגידול בתל"ג בשנה", ציין בדבריו

אוזניות Nothing Ear 3 / צילום: יח''צ

האם האוזניות של Nothing נכנסו לליגה של הגדולים?

האוזניות החכמות Nothing Ear 3 מנסות לספק חלופה למוצרים כמו איירפודס ו־Galaxy Buds f הן מציעות סאונד וביטול רעשים טוב, לצד מיקרופון איכותי ● מנגד, נתקלנו בבעיות בחיבוריות וגם המחיר קפץ למעלה

יבגני דיברוב בוועידת ישראל / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ארמיס: "יש לנו עוד עבודה קשה כדי להגיע להנפקה"

דיברוב הציב בועידת ישראל לעסקים של גלובס את היעד של החברה להנפקה: "600 או 700 מיליון דולר בהכנסות" ● לשאלה אם מהפכת ה־AI תוביל לצמצום מקומות העבודה בחברה, השיב: "היא תהפוך את הארגון ליותר יעיל"

פרופ' רוני גמזו, יו''ר מגדל אחזקות, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: שלומי יוסף

פרופ' רוני גמזו: "תמיד ארגיש החמצה שלא הייתי מנכ"ל הכללית"

יו"ר מגדל אחזקות, מנכ"ל בית החולים איכילוב בעבר, אמר עוד בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "הפער בין שיבא לאיכילוב הוא רק בכותרות; ברמת הרופאים והרפואה לא רק שאין פער - איכילוב מוביל"

יונתן לבנדר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

"האמנות האמיתית היא AI, וזה ישנה את עולם הבריאות"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, הציג סגן השותף המנהל וראש מערך הייעוץ של KPMG, את האופן שבו הטכנולוגיות החדשות, ובעיקר ה-AI, משנים ועתידים לשנות את חוקי המשחק ● לדבריו, ישראל מובילה באימוץ אך מעוכבת בידי רגולציה

גבי בוגנים / צילום: פזית אסולין

הרוכשת מצאה טעות של 20 מיליון שקל, והמוכר טוען: ״לא ביצעה בדיקת נאותות"

לאחר שרכשה את השליטה בחברת התוכנה ב־93 מיליון שקל, טוענת אקסל כי סינאל רשמה בעבר הכנסות יתר של 20 מיליון שקל בשל הפרשה שגויה ● המוכר: "אולי רוצים לשפר תנאי העסקה"

מנכ''ל בזק, ניר דוד, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל בזק: "ביטול ההפרדה המבנית יעשה שינוי משמעותי וישפיע על יוקר המחיה"

ניר דוד, מנכ"ל בזק, אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "ישראל יכולה להפוך לצומת תקשורת עולמי, וזו הזדמנות גדולה" ● הוא הוסיף כי המשקיעים הזרים חוזרים לישראל: "הפוטנציאל עומד להתפוצץ"

גיא פרופר, מנכ''ל סוגת / איור: גיל ג'יבלי

המנכ"ל שגדל בבית שבו הומצאה הבמבה ומוביל עכשיו הנפקה חדשה בשוק המזון

שורה של רכישות אסטרטגיות הפכו את סוגת לאחת מחברות המזון המובילות במשק ● כעת פועלת קרן פורטיסימו להנפיק את החברה, שמנהל גיא פרופר, לפי שווי של 900 מיליון שקל ● סוגת, שהפכה למרכזית במכירת מוצרי מזון בסיסיים, מציגה יציבות בהכנסות לצד קפיצה ברווח

חנות נייקי בהמבורג, גרמניה, שמפעילה ריטיילורס / צילום: באדיבות החברה

חולשת נייקי ממשיכה להכות בריטיילורס: הרווח נחתך ביותר מחצי

מפעילת חנויות נייקי בארץ ובאירופה אמנם הציגה צמיחה בהכנסות, אך המשיכה להציג חולשה בפעילות המרכזית שהביאה לשחיקה משמעותית בשורת הרווח ● המכירות בחנויות זהות של נייקי ירדו בכ-10% במהלך הרבעון החולף

מימין: אסף זגריזק, יודפת אפק-ארזי, ינקי קוינט ורועי כחלון בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

רועי כחלון: "עובדים מסביב לשעון על הנפקת התעשייה האווירית"

במסגרת פאנל "תשתיות לישראל" בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, מנהל רמ"י ינקי קוינט אמר כי "מחירי הדירות יכולים להגיע לרמה שזוג צעיר יוכל לרכוש דירה בעלות סבירה" ● יו"ר נת"ע, יודפת אפק-ארזי: "פרויקט המטרו זה גיים צ'יינג'ר עשורים קדימה"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג״ץ ללוין: נמק מדוע לא יבוטל מינוי בן-חמו לחקירת הפצ״רית

השופטים קבעו כי החלטתו של שר המשפטים למנות את השופט המחוזי בדימוס למפקח על החקירה תעוכב עד להחלטה אחרת ● לשכת עוה״ד שעתרה לבג״ץ: המינוי הוא התערבות פוליטית שנועד להדיח את היועמ״שית

יאן לקון. זכה בפרס טיורינג הנחשב / צילום: Reuters, Ron Sachs - CNP

40 שנה הוא צדק לגבי הבינה המלאכותית. עכשיו הוא חושב שכולם טועים

יאן לקון המציא רכיבי בסיס רבים של ה-AI המודרני ● כעת האיש החריג במטא משוכנע שרוב השחקנים בתחום מסונוורים ממודלי שפה גדולים כמו ChatGPT ושבתוך חמש שנים לכל היותר, הם יעלמו: "אף אדם שפוי לא ישתמש בהם יותר"

אולם התצוגה החדש של טסלה בקריית אתא / צילום: יח''צ טסלה

הנתונים מגלים: הישראלים קונים פחות מכוניות חשמליות

הרכב החשמלי הוא הסגמנט החסכוני והירוק בשוק, אך ב־2025 נרשמה ירידה במכירות שלו ● הסיבות: שחיקת הטבות מיסוי והפופולריות של רכבי הפלאג־אין, בעיקר עבור ציי רכב ● למרות המגמה, בטסלה מרחיבים את ההשקעות בישראל, ורק לאחרונה חנכו אולם מכירות חדש בתל אביב ומרכז בקריית אתא

נדב חנין, סמנכ''ל שיווק וחדשנות באל על, בוועידת ישראל / צילום: כדיה לוי

סמנכ"ל אל על: "יש אנומליה בין ביקוש והיצע בעולם התעופה"

נדב חנין, סמנכ"ל השיווק והדיגיטל של אל על, הסביר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי מחסור עולמי במטוסים ובמנועים ● על הביקורת שהופנתה נגד החברה במהלך המלחמה: "שעות הטיסה שלנו טובות יותר, הצוותים כחול־לבן - ויש לזה ערך" ● על הקמת בסיס פעילות מקומי לוויזאייר אמר כי כללי הרגולציה השונים יוצרים אי־שוויון

מימין: אסף זגריזק, שאול שניידר ועמית לנג בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: רפי קוץ

יו"ר נמל אשדוד שאול שניידר: "אני לא מתנגד להנפקה"

שניידר אמר את הדברים בשיחה בנושא התשתיות הקריטיות של ישראל בוועידת ישראל לעסקים של גלובס ● מנכ"ל מקורות עמית לנג: "יש לישראל פוטנציאל להיות ספקית מים לסוריה וכך ליצור מארג גאו-פוליטי"