גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שיווק ופרסום

אולימפיאדת ריו: NBC לא צלחה את משוכת דור המילניום

למרות השקעה של 12 מיליארד דולר בזכויות השידור של האולימפיאדה, הרייטינג צנח ב-17% ■ רשת NBC הציעה יותר מ-6,000 שעות שידור באינטרנט, אך יש הטוענים כי אולי דווקא ריבוי האפשרויות היה בעוכריה

יוסיין בולט / צלם: רויטרס
יוסיין בולט / צלם: רויטרס

בחודש יוני האחרון תיאר סטיב בורק את מה שהוא כינה "סיוט" האולימפיאדה שלו. "אנחנו מתעוררים יום אחד, והדירוג ירד ב-20%", אמר מנכ"ל NBC Universal בכנס. "אם זה יקרה, ההערכה שלי היא שבני דור המילניום היו בבועת פייסבוק או בבועת סנאפצ'ט, המשחקים האולימפיים הגיעו, והם פשוט לא ידעו על זה".

במשחקי ריו 2016 בורק ניצל מזה - אבל רק בקושי. שיעורי הצפייה בשידורי הפריים-טיים צנחו בכ-17% לעומת המשחקים האולימפיים בלונדון לפני 4 שנים. בקבוצת הגיל 18-49 - הקבוצה הנחשקת בקרב המפרסמים - המצב היה אפילו גרוע יותר. קהל זה התכווץ ב-25%.

הירידה הראשונה מאז שנת 2000 בשיעורי הצפייה במשחקי הקיץ האולימפיים מעוררת ספקות חדשים לגבי מה שנחשב בעבר לבטוח: כוח המשיכה של שידורי ספורט בזמן אמת אמור להיות אדיר בכל מצב שהוא. זו הסיבה לכך שהחברה האם של NBC, קומקסט קורפ, שילמה 12 מיליארד דולר עבור זכויות השידור הבלעדיות של המשחקים האולימפיים עד 2032. חברות אחרות, כולל ESPN של וולט דיסני, פוקס המאה ה-20, טיים וורנר ו-CBS ביצעו הימורים ארוכי-טווח על משחקי כדורגל, בייסבול וכדורסל.

אין ספק כי אירועי ספורט רבים ממשיכים להיות גדולים כבעבר. בפברואר משך הסופרבול 112 מיליון צופים והגיע למקום השלישי בדירוג האירועים הנצפים ביותר בתולדות הטלוויזיה. מצד שני, מספר הצופים באליפות המכללות בכדורסל צלל ב-37% לעומת אשתקד, אף שייתכן כי הסיבה היא שלראשונה שודר המשחק בטלוויזיה בכבלים במקום בטלוויזיה המסורתית.

יותר אמצעי בידור

אחת הסוגיות היא שאוהדים רבים מזדקנים. גילם הממוצע של צופי ליגת הפוטבול ושל ליגת הבייסבול ב-10 השנים האחרונות גדל ב-4 וב-7 שנים ל-47 ו-53 בהתאם, לדברי בן תומפסון, מייסד הבלוג Stratechery. "ספורט פחות מושרש באוכלוסייה הצעירה יותר", אמר ברנדון רוס, אנליסט ב-BTIG Research. "הוא הוחלף בדברים אחרים, כמו משחקי וידאו, ספורט אלקטרוני ופידים בסנאפצ'ט".

בנוסף לכך, יש לאמריקאים מבחר בידורי גדול יותר. במהלך המשחקים האולימפיים של 2012 היה סנאפצ'ט בחיתוליו, ומספר מנויי נטפליקס בארה"ב היה מחצית ממספרם כעת.

יו"ר NBC Sports, מארק לזרוס, אמר כי הרשת תכננה להרוויח מהשקעתה במשחקים האולימפיים באמצעות הענקת יותר אופציות לאנשים. השנה, למשל, הציעה הרשת יותר מ-6,000 שעות סיקור באינטרנט ואפשרה ל-BuzzFeed להפעיל ערוץ סנאפצ'ט של האולימפיאדה.

צריכים למצוא את האיזון הנכון

לדברי NBC, עד יום שלישי צפו 78 מיליון משתמשים ייחודיים בסטרימינג באפליקציה NBC Sports וב-NBCOlympics.com - זינוק של 24% לעומת התקופה המקבילה בלונדון.

הרשת מגיעה באולימפיאדה ליותר בני 18-49 בערוץ הברוקאסט שלה מאשר שלוש יריבותיה, לדברי לזרוס. כ-98% מצופי המשחקים האולימפיים עדיין צופים בטלוויזיה המסורתית. "אנחנו גם מבינים שמבחינתם של בני דור המילניום והצופים הצעירים יותר, פריים-טיים זה דבר אישי. הם רוצים לצפות בתנאים שנוחים להם, וזו הסיבה שבעתיד נמשיך להתאים את הסיקור שלנו להתנהגות הצופים במספר מרובה של פלטפורמות".

מדובר באיזון עדין: ייתכן כי הסיקור המקוון צמצם את קהל צופי השידורים האולימפיים של NBC בטלוויזיה, לדברי ג'ון מרטין, מנכ"ל בטיים וורנר. "ייתכן שזה דילל את ריכוז הצפייה ברשת הקווית", אמר מרטין. "אני תוהה מה היה קורה אם היה פחות תוכן זמין - ואנשים היו חשים שהם חייבים לצפות ברשת המסורתית - אם זה היה מגדיל את הרייטינג". 

לזרוס הסכים כי ייתכן שהנחה זו נכונה, אך ציין כי לו הייתה NBC מסרבת לאפשר לאנשים לצפות בסטרימינג, "העיתונות הייתה טוענת שאנחנו שומרים אצלנו תכנים ולא מאפשרים להציג אותם בזמן אמת ולא משתפים אותם. זה התפקיד שלנו למצוא את האיזון הנכון".

התעריפים שגבתה NBC בגין פרסומות אינטרנט היו גבוהים בשיעור של עד 50% מתעריפי פרסומות הטלוויזיה, מכיוון שקהל האינטרנט צעיר יותר, והמשווקים להוטים יותר להגיע לבני דור המילניום, לדברי לזרוס. הוא ציין כי לא הייתה בעיה במכירת פרסומות בשתי הפלטפורמות.

NBC דיווחה כי רווחיה מהמשחקים בלונדון עמדו על כ-120 מיליון דולר, וכי השנה היא מכרה פרסומות בשווי של יותר מ-1.2 מיליארד דולר, והיא מצפה לרווחים גבוהים יותר מאלה שהיו לה לפני 4 שנים.

המשחקים האולימפיים שומרים על כוח המשיכה שלהם. הקהל "פחות טוב משהיה לפני 4 שנים, אבל בעולם מדיה כל-כך מפוצל, זה עדיין מספר אדיר", אמר אנדי דונצ'ין, מנהל השקעות מקומיות בחברת רכישת המודעות Amplify US. "אנחנו קונים פרסומות טלוויזיה כדי להגיע להמונים".

אבל לא היו מספיק המונים. מאחר ששיעורי הצפייה לא עמדו בציפיות, נאלצה הרשת להעניק למפרסמים זמן פרסום בחינם, כדי לפצות על כך שלא עמדה בהבטחתה לכך שמספר מסוים של צופים ידליקו את מכשירי הטלוויזיה שלהם. ההבטחה הייתה ששיעורי הצפייה יעמדו על ממוצע של כ-21 מיליון משקי-בית בארה"ב, אך המציאות - נכון לשבוע שעבר - הייתה כ-18.2 מיליון צופים בלבד, לדברי אחד המקורות.

NBC "תצטרך לחשב את הכדאיות הכלכלית", אמר איאן שאפר, מייסד סוכנות הפרסום Deep Focus. יש לה שנתיים לעשות זאת, עד פתיחת משחקי החורף האולימפיים בפיונגצ'אנג שבקוריאה הדרומית.

עוד כתבות

מפגינים במדריד. מחאת ענק נגד משבר הדיור בספרד / צילום: ap

פונתה אחרי 70 שנה בדירה, והציתה מחאת ענק בספרד

אישה בת 87 ממדריד פונתה מדירתה לאחר שקרן השקעות שרכשה את הנכס העלתה את שכר הדירה מ־500 ל־2,650 אירו בחודש ● המקרה הצית מחאת ענק בספרד, בה דורשים המפגינים הגנה על שוכרים ואיסור על פינוי ללא דיור חלופי ● המקרה מתרחש על רקע משבר דיור חריף במדינה, המתמודדת עם מחסור של מאות אלפי דירות

הדמיה של תשתית מרכז נתונים מודולרי עם ייצור חשמל צמוד / צילום: ap, Business Wire

הקמת תשתיות הבינה המלאכותית הופכת להימור הכלכלי הגדול בתולדות ארה"ב

ההשקעה במרכזי נתונים גדולה מזו שהושקעה בתעלות, במסילות הברזל וברשת החשמל גם יחד ● ההשקעה יוצרת מקומות עבודה ועושר, אך גם מגבירה את האינפלציה

כך הפך גיל המעבר לשוק לוהט / צילום: Shutterstock

כך הפך גיל המעבר לשוק לוהט

תסמיני גיל המעבר אצל נשים היו תופעה מושתקת, אלא ששורה של מחקרים הפכו אותו לשיחת היום - והשוק לא נשאר אדיש ● עם תרופות, שירותי רפואה, תוספים ותכשירים - תעשיית מוצרי המנופאוזה העולמית מוערכת ב-15-10 מיליארד דולר ● איך מתארגן עולם התעסוקה, והאם מדובר רק בטרנד?

מזכ''ל חיזבאללה נעים קאסם / צילום: ap, Bilal Hussein

החשש: חיזבאללה ינסה להצית את הגזרה בתקופה הקרובה

בצל דחיית ההצעה האיראנית, בכירים איראנים מאיימים כי "לכל צעד אמריקאי - קבענו תגובה נחרצת" ● "אירוע חמור" בבסיס המפציצים בבריטניה: חשודים נעצרו בגין חוק חומרי הנפץ ● "הטיה אנטי-ישראלית": BBC הציג מחבלים כעיתונאים ● הוול סטריט ג'ורנל מפרסם כמה הלחץ של ארה"ב על איראן אפקטיבי, וכיצד שותפות סחר של טהרן שבמשך שנים המשיכו את הקשרים מתנתקות ממנה ● דיווח: המאבטח של איסמאעיל הנייה קיבל אזרחות בבריטניה - וכעת מואשם בתכנון פיגועים באירופה ● עדכונים שוטפים

ענבי גרנאש: קליפה דקה ובהירה / צילום: ענת אגמון

מספרד דרך דרום צרפת ועד ישראל: הגילגול שעברו ענבי הגרנאש

המהפכה של זן הענבים מהנפוצים בעולם החלה באזור היין הספרדי גרדוס בגובה של יותר מאלף מטר. בדרום צרפת, גראנש גדול גדל בדרום עמק הרון כשהוא בשל, מלא ונדיב. ובישראל, למרגלות החרמון ישנם כרמים עם תנאים שונים מרוב כרמי הזן בארץ

גלית בן נאים, סגנית לכלכלן הראשי / צילום: שלומי יוסף

המחוז שבו בוטלו כ־700 עסקאות בשוק הדיור, אך קצב הבנייה ממשיך לגדול

סגנית הכלכלן הראשי באוצר, גלית בן נאים, חושפת כי מאות עסקאות לרכישת דירות חדשות בדרום בוטלו - נתון שמקפיץ את מלאי הדירות הלא מכורות באזור לשיא של מעל 11 אלף ● למרות הצטברות המלאי והצניחה במכירות, התחלות הבנייה אינן מאטות

אילוסטרציה: Shutterstock ו-Gemini / צילום: Shutterstock

משל הקפה הקר: הכללים החדשים לראיונות עבודה

ויכוח ויראלי בארה"ב סביב מועמדים שמגיעים לראיון עם קפה חושף שינוי רחב יותר בשוק העבודה: כשהמעסיקים מגייסים פחות, גם פרטים קטנים הופכים לכלי סינון

פרויקט היי ליין, רמת גן / צילום: החברה לפיתוח והתחדשות עירונית

הפנטהאוז שמלמד: איך נראית האטה בשוק היוקרה

האם העסקה ב-9 מיליון שקל למכירת דירת פנטהאוז במגדל Highline ברמת גן - ששטחה 199 מ"ר, ויש לה מרפסות בשטח של כ־97 מ"ר - מגלמת ירידת מחירים? ● הפנטהאוז הוצע תחילה למכירה ב־11.9 מיליון שקל

תורים בנתב''ג (ארכיון) / צילום: שלומי יוסף

תשאירו את הרכב בבית: ההודעה החריגה של נתב"ג

רש"ת עדכנה היום כי החניונים בשדה התעופה בתפוסה מלאה ● מדי יום במהלך סוכות צפויים לעבור מעל 90 אלף נוסעים

דורון בלשר; אור עופר, עידו גל / צילום: ניר סלקמן, איל יצהר, Keren Haberberg

קאמבק של מיליארד דולר: ריסקיפייד מזנקת בוול סטריט לשיא של 5 שנים

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● חברת הפינטק הישראלית חצתה שוב את רף מיליארד הדולרים בעקבות זינוק דו-ספרתי במניה ● מניית סימילרווב צוללת לאחר הכרזה מוקדמת מהצפוי על מנכ"ל חדש ● וגם: אורמת תזכה למימון של עד 35 מיליון דולר ממשרד האנרגיה האמריקאי לקידום פרויקטים גיאותרמיים בנבאדה וביוטה

אילוסטרציה: Shutterstock

נורה אדומה: שני סימנים שעלולים לבשר על טלטלה בשווקים

בנק אוף אמריקה מצביע על שילוב שעלול להקדים מעבר חד של המשקיעים למצב Risk Off: זינוק בתנודתיות בשוק האג"ח לצד חולשה במניות הפיננסים ● זאת בזמן שהמשקיעים עדיין ממשיכים להזרים סכומי עתק לשוק המניות

עו''ד ורו''ח ורד אולפינר / צילום: דורון לצטר

כך תוכלו לחסוך תשלומים מיותרים לרשות המסים

השקעה בנדל"ן דורשת מחקר, ידע והבנה ● היא דורשת גם תכנון, ובעיקר כשבוחנים אותה בהיבט המיסוי למדינה ● מה השתנה בתחום, ואילו חוקים וכללים צריך להכיר ולהביא בחשבון לפני הרכישה?

עוז סלטון, מנהל השיווק והמכירות בקבוצת אב־גד; מעיין אדם, מועדון צרכנות ''מאמי''; רוני כהן, מנכ''ל ושותף אלדר שיווק נדל''ן / צילום: נעם כמרה, פרטי, דוד סקורי

72 דירות בשלושה ימים: איך מועדון חבר ומעיין אדם דווקא מצליחים למכור דירות?

הנחות, תנאי תשלום נוחים, פטור מהצמדות וממדדים ואבזור הפכו לסטנדרט בשיווק דירות, אך לא תמיד מספיקים כדי להניע את המכירות בשוק המדשדש ● מועדוני צרכנות כמו חבר, הייטקזון, ו"מאמי" של מעיין אדם זיהו את הצורך בשוק ומציעים לרוכשים דירות בהנחות דו־ספרתיות ● מה מרוויחים הקונים, ומה היזמים?

האי מאוריציוס / צילום: Associated Press, Myroslava Bozhko

במאוריציוס סירבו שהמטוס מישראל ינחת - והטיסה בוטלה

חברת אייר סיישל תכננה להפעיל טיסות מתל אביב למאוריציוס, אך אז נודע כי הרשויות במדינה לא מאשרות נחיתת ישראלים ביעד ● "עולה החשש כי ההחלטה קשורה למצב ולמחלוקת הפוליטית", מסרו נציגי חברת התיירות הישראלית ● רק בחודש יוני האחרון הודיעה אייר סיישל באופן רשמי על חזרתה לארץ

איילת ניצן, סמנכ''לית השיווק של יד2 / צילום: טל רביב

סמנכ"לית השיווק של יד2: באחת מכל ארבע מודעות מורידים מחיר

לפני חצי שנה עשה אתר יד2 היסטוריה, כשנמכר לאייפקס בריטניה בעסקה הגדולה ביותר של אתר אינטרנט בישראל ● כעת חושפת סמנכ"לית השיווק איילת ניצן את אחורי הקלעים של העסקה, מסבירה את הקפיצה בביקושים לדירות שני חדרים, מגלה למה החליפה משרד פרסום, ונזכרת ברגע המכונן שבו סמנכ"ל כספים "נכנס בה" מול כל ההנהלה

הטאלנט האולטימטיבי בעידן הבינה המלאכותית / צילום: Shutterstock

המומחיות לא מתה, רק שינתה צורה. זה הטאלנט האולטימטיבי בעידן ה-AI

הנגישות הגוברת לכלי AI מטשטשת את היתרון של ידע בסיסי ומיומנויות כלליות ● דווקא במציאות הזו מתחדד הערך של מומחים שיודעים להפעיל שיקול־דעת, לחבר בין תחומים ולפתור בעיות מורכבות

עידן דוד / איור:  גיל ג'יבלי

יו"ר נתיבי איילון עידן דוד מודח מתפקידו

לגלובס נודע כי ועדת המינויים בראשות השופטת שולמית דותן מדיחה את יו"ר נתיבי איילון עידן דוד מתפקידו, לאחר שהואשם בניפוח הניסיון המקצועי שלו בכדי לעמוד בתנאי הסף למשרה - בעקבות תחקיר שפורסם בערוץ 12 ● "אלמלא אותם נתונים ומסמכים - ועל בסיס מה שידוע כיום לגבי מסמכים אלו - הוועדה לא הייתה מקבלת את ההחלטה שניתנה על ידה"

השימוש ב-AI מגיע לשוק הרכב / אילוסטרציה: Shutterstock

הבינה המלאכותית נכנסת לרכב: המדריך לנהגים בעידן החדש

גרוק מדבר עברית בטסלה, ג'מיני נכנס לרנו ואלקסה לב.מ.וו: הצ'אטבוטים משתלטים במהירות על תא הנהג ● המדריך המלא למה זה נותן, איפה זה עדיין מקרטע, ממה להיזהר ומה לשאול את היבואן לפני הקנייה

הילה ויסברג בשיחה עם פרופ' אוריאל רייכמן, יו''ר אוניברסיטת רייכמן / צילום: יהושע יוסף

"קשרים? מה שאנשים ימצאו ברייכמן זה בני ובנות זוג"

שיחה עם פרופ' אוריאל רייכמן, יו"ר אוניברסיטת רייכמן ● על איך הוא מנגיש השכלה גבוהה בשכר לימוד של 100-50 אלף שקל בשנה, החזית מול האוניברסיטאות והמימון שלא קיבל לבית הספר לרפואה: "שערורייה שמעלה לי את הטורים"

משפחת פראוור בטיול בתאילנד / צילום: באדיבות המשפחה

משפחות ישראליות נוהרות לתאילנד: "אנשים שוברים קרן השתלמות"

עשרות אלפי משפחות ישראליות נהגו בעבר לפקוד את יעדי הכול כלול בטורקיה ● תאילנד, שיזמה מהלכים לעודד ישראלים להגיע, הפכה בשנים האחרונות ליעד מבוקש ונגיש יותר ● מה ההוצאה הממוצעת של ישראלים לעומת שאר העולם, על מה מוציאים את הכסף, ועל כמה עומד הפער בין טיסה ישירה לקונקשן?