גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

זה הולך להיות אפי

אפיק פלייטיקה, מירוץ האופניים הקשוח בישראל, יוצא לדרך בפעם הרביעית ומגדיר מחדש את גבולות המאמץ והסיבולת. 300 קילומטרים בשלושה ימים בצפון

על קו הזינוק, לפני המירוץ, התחושות נעות בין חששות מהלא נודע, לבין ביטחון עצמי הנוגע ליכולות הפיזיות ולהכנה המנטלית לקראת התחרות. גם החוששים וגם הבטוחים בעצמם חווים התרגשות מהמעמד, מהתהליך שעברו ומהחוויה המצפה להם. אצל שלומי חיימי, רוכב העל הישראלי ואחד מנציגי המדינה באולימפיאדה, עמידה על קו הזינוק היא כבר עניין שבשגרה, ובכל זאת הוא מתרגש בכל פעם מחדש. "כשאני עומד על קו הזינוק, כמה דקות לפני יריית הפתיחה, יש תחושת התרגשות, למרות שהרמה תלויה באירוע ובחשיבות שלו".

ובאולימפיאדה?

"המעמד בפעם הראשונה במשחקים האולימפיים מאוד ריגש אותי. לשמחתי, הייתי מוכן היטב והסיטואציה רק דחפה אותי קדימה לביצוע מצוין".

דרכו של חיימי לאולימפיאדה ארכה כשלוש שנים והייתה רצופה בהתמודדויות ובחוויות, חלקן גם במירוץ אפיק ישראל שבו השתתף כבר פעמיים. חיימי, שהשתתף בתחרויות אופניים בקנה מידה בינלאומי, מפרגן לאפיק ואומר: "זה אירוע פורץ גבולות ברמה הבינלאומית ומאורגן בצורה מקצועית. אירוע בסדר גודל כזה בארץ מוסיף המון צבע ועניין בענף האופניים, דוחף אותו קדימה ותורם לתרבות הספורט בישראל".

כמי שמתמחה בענף הקרוס קאנטרי האולימפי, חיימי מורגל למירוץ שטח אינטנסיבי וטכני שאורכו כ-35-30 ק"מ, ושנמשך כ-90 דקות. לאפיק יש אופי ודרישות שונות לגמרי כיוון שזו תחרות אופני הרים רב יומית, ארוכה ומאתגרת. "ההכנה שלי למירוץ הנוכחי לא אופטימלית, אך אשתדל להכאיב לאחרים עד כמה שניתן", הוא אומר בקריצה וכבר ממהר לתחרות הבאה בחו"ל.

תופס תאוצה

מירוץ אפיק ישראל, שזו שנתו הרביעית, קיבל השנה שחקן חיזוק, כשחברת פלייטיקה נרתמה למהלך ופרסה חסותה (ופחות או יותר במקביל גם ביצעה אקזיט מוצלח), והפכה את גל צחור, היזם והמנהל, לרגוע יותר. "זה ממש בית", הוא מסביר ומקווה ששיתוף הפעולה יימשך גם בשנים הבאות.

פלייטיקה לא לבד בחסויות: "בהתחלה הייתי לבד, חשבו שאני משוגע, אבל אחרי שנתיים הלכו ונפתחו עוד דלתות". השנה נרתמו למירוץ רשויות, ארגונים ירוקים, משרדי ממשלה, מועצות, אגודות ספורט וגופים נוספים שנתנו גב לאומי ליוזמה המבורכת. "אני מרגיש את ישראל איתי כמו שאבא שלי נתן את החיים שלו לישראל", אומר צחור בהתרגשות, ומזכיר שאת הרעיון הגו שניהם וקיוו להוציאו לפועל ביחד מתוך האהבה המשותפת לאופניים. אבל חייו של אביו, גיורא צחור, בכיר במוסד, נקטעו כשעשה בדיוק מה שהוא אוהב ורכב על אופניים. "אם זה לא היה לזכרו, הייתי מוותר מזמן, כי ראיתי כל-כך הרבה דלתות סגורות וקירות שצריך להיכנס בהם בראש, אבל באתי מהחלונות, הייתי ממוקד והצלחתי".

וההצלחה אכן מסחררת, כי השטח מדבר. "השנה יש תכונה סביב האירוע ועובר מסר שהמירוץ עשה שינוי. הוא צבר תהודה וגרם למאות רוכבים להתכונן, להירשם, להתארגן, להיערך ואפילו לקנות כרטיס טיסה כדי להשתתף. יש יותר התמקצעות בענף, וזה מרגש ומשמח שעשיתי משהו בקנה מידה לאומי, ושאין עוד אחד כזה. משהו פה זז ויש עדנה לספורט בכלל ולענפי הסיבולת בפרט, ואני שמח להיות האדם שמאפשר לזה להתפתח".

באווירה גלילית

המירוץ, שנמשך שלושה ימים, חולף על פני כ-300 ק"מ והשנה חווה גם רילוקיישן ועובר לגליל העליון. הבסיס נקבע במלון גליליון החדש, ולא בכדי. "פעם אמרתי שאת חוויית המשתתף בתחרויות בעולם אנחנו מצליחים לחקות, אבל מבחינת משאבים - לא. לכן השנה, מבחינת הרמה הייתה אבולוציה כי הפנינו את כל המשאבים לרוכבים. כפר התחרות ממוקם במלון חמישה כוכבים, ואין לזה אח ורע בעולם. ערכות המשתתף שהכנו הן עם מוצרים מדהימים והחתירה למצוינות היא דרך כל פרט ופרט". המשתתפים יהנו בכפר, בין היתר, ממתקנים ברמה גבוהה, מתחם עיסויים, תחנת שטיפה לאופניים, אמבטיות קרח, וכמובן ארוחות שף משובחות.

לב התחרות הוא שלושת המקצים - אחד בכל יום, שיחלפו בנופי הגליל העליון, אצבע הגליל ורמת הגולן ויעניקו ל-600 המשתתפים אתגר וחוויה חדשים. המסלולים, שמרביתם עוברים בשטח למעט כמה קטעי גישור קצרים בכביש, הרריים ולכן קשוחים להפליא. הטופוגרפיה מזמנת המון עליות, וזו הסיבה שאפיק ישראל הפך למירוץ האופניים הקשה ביותר בארץ. ויש גם שינוי אנושי, לדברי צחור: "יש בגליל קצב שונה, נועם הליכות וטמפרמנט אחר של האזור. יש אנשים טובים שרוצים לעזור ולהתנדב וגורמים להרגיש אחרת".

כעשירית מ-600 המשתתפים יגיעו מ-14 לאומים שונים משום שהתחרות רשומה באיגוד האופניים הבינלאומי (UCI) ומופיעה ברשימה היוקרתית של מירוצי הרים רב יומיים בעולם. נציגים מקנדה, איטליה, צרפת, בלגיה, ארה"ב, בריטניה ועוד ידוושו בשבילי הצפון, ואם ההרשמה לא הייתה נסגרת במאי, סביר להניח שהיו מגיעים למספרים גבוהים יותר. שמות כמו Martin Gluth הגרמני, Pietro Sarai ו-Marzio Deho, צמד איטלקי שהגיע למקום השלישי בעולם במרתון, וזוג הרוכבים Hans Becking ההולנדי ו-Jiri Novik הצ'כי יטפסו בשבילים ויתגלגלו במורדות ויוכלו ליהנות ממסלול איכותי ומנופים יפהפיים. גם משרד התיירות תורם את חלקו ומארח עיתונאים רוכבים מקצועיים שפוגשים את ישראל ואת הישראלים במקום היפה של הספורט ואחר כך מפרגנים בעולם.

השאיפה היא שהביקוש ימשיך ויעלה, והאירוע יגדל מדי שנה. אז נכון שאולי לא יהיה כאן מאבק יוקרתי בין אתרים, כמו שקורה בין העיירות בצרפת שנלחמות על הזכות לארח את הטור דה פראנס, אבל המודעות תעלה, יותר דלתות ייפתחו, יותר משתתפים יזכו לחוויה, ומי יודע, אולי יום אחד יתווספו אירועים נוספים ללוח השנתי. בינתיים, אפשר להגיע כדי לצפות ברוכבים מדוושים אופניהם לדעת בשבילי הגליל וליהנות מהפנינג ספורט שמח.

פלייטיקה אפיק ישראל - 29.9-1.10. www.epicisrael.org.il

עוד כתבות

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"שבועיים" גורליים: האם טראמפ ישתמש באותו טריק פעמיים?

סנאטור המקורב לטראמפ: "ההחלטה בנוגע לאיראן כבר התקבלה" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● ראש ממשלת פולין: על אזרחינו באיראן לעזוב במיידי - ייתכן שבעוד כמה שעות הם לא יוכלו לצאת ● בשיא המתיחות: המפגינים באיראן מרימים ראש ● ממבצע לחיסול הצמרת באיראן עד תקיפת הגרעין: האופציות הצבאיות שהוצגו לטראמפ ● עדכונים שוטפים

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

אטרקצ׳י במתקפה: הנגיד פחדן, הדולר יחליף קידומת ומחירי הדירות בת"א ייפלו

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

מגמה שלילית באירופה; החוזים העתידיים על וול סטריט יורדים

הדאקס והפוטסי יורדים בכ-0.5% ● לאחר חופשת ראש השנה הירחי, הקוספי זינק בכ-3.1%; גם הניקיי הוסיף לערכו כ-0.7% ● החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים ירידות קלות ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאד לא צפוי ● הדולר מתחזק ונסחר סביב 3.12 שקלים ● הביטקוין ממשיך לאבד גובה, הזהב חזר לרף 5,000 דולר ● עדכונים שוטפים

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על המוח שלכם? תשקיעו בשרירי הרגליים

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל־2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ־60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"