גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"התצרוכת של כלי אוכל בישראל גבוהה ב-30% מהממוצע"

בחברת מילניום מרקטינג, יצרנית ויבואנית של כלי בית, השולטת גם ב-60% משוק כלי ההסעדה המקומי, מרוצים ממספר הפודיס בארץ ההולך וגדל

עודד (מימין), שלמה ודני זיגרייך / צילום: אייל יצהר
עודד (מימין), שלמה ודני זיגרייך / צילום: אייל יצהר

בימים אלה אמנם לא משודרת תוכנית ריאליטי של בישול בטלוויזיה, אבל את ההשפעה של הזום-אין על סכין של ארקוסטיל כששף ידוע חותך בצל במיומנות, מרגישים בחברת מילניום מרקטינג גם ביום-יום. "היינו חלוצי התוכן השיווקי ב'קרב סכינים', ובקרוב נהיה בעונה השישית של 'מאסטר שף'. יש לזה השפעה על המכירות - צרכנים מעדיפים לבחור מוצר שמוכר להם. זה קורה במוצר הראשון, את המוצר השני והשלישי הם יקנו כבר בעקבות ההתנסות שלהם", אומר דני זיגרייך, מנכ"ל משותף ומבעלי החברה, שארקוסטיל הוא מותג הכלים המזוהה ביותר עמה.

זיגרייך מחדד שכרטיס הכניסה לתוכניות הבישול אינו מתמקד רק בגובה הצ'ק שתקבל הזכיינית. "שפים לא ישתמשו בתוצרת ירודה, וגם ברשת ובקשת חשוב איזה מותג מתנוסס בתוכן השיווקי. אמנם הם אלה שיוזמים את הפנייה במטרה לגייס כסף, אבל חשוב למפיקים שכשחותכים את העגבנייה על המסך היא לא תימעך".

היקף המכירות של ארקוסטיל מהווה למעלה מ-50% מכלל מכירות הקטלוג של מילניום, הכולל 4,000 מוצרים. החברה גם שולטת ב-60% משוק כלי ההסעדה במגזר הפרטי והעסקי בישראל.

- אתם משחקים בענף רווי מותגים ושחקנים ברמות שונות של מחיר. איך מייצרים יתרון?

"שירות לקוחות", פוסק דני. "להביא לקוח לקנייה ראשונה זה קל, לשמר לקוח זה כבר עניין של שירות ושל מוצר טוב. פעם עניתי לטלפון בשירות לקוחות ולקוחה שאלה היכן רוכשים מכסה זכוכית משום ששלה נשבר. באותו ערב הייתי אצלה בבית עם מכסה חדש, ללא תשלום. התהודה שלקוחה כזו מייצרת שווה את המכסה. אנשים מעריכים ומשתפים, וזה מה שעושה את ההבדל בשוק רווי ומוצף".

- מי צריך שירות לקוחות אם אני קונה סיר ב-50 שקל במקום ב-300 שקל?

"היום יש המון דברים זולים ויש שוק לדברים האלה, אבל יש יותר מודעות לקנות סחורה טובה שיש מי שעומד מאחוריה", משיב שלמה. "הטכנולוגיה השתפרה וככל שאתה מתייעל אתה מוריד עלויות, ולנו יש את יתרון כוח הקנייה. אנחנו הרבה יותר זולים מאירופה ומארה"ב. מה שצרכן יקנה פה ב-100 דולר, יימכר באוסטרליה ב-250 דולר".

פרטיים ומוסדיים מתערבבים

הכול התחיל בשנת 1967, כאשר יעקב זיגרייך הקים עם שותף את חברת מילבו, שייבאה כלי אוכל מארצות-הברית. בהמשך הצטרף שותף שלישי והעסק פרח. את ההבנה בתחום ירש זיגרייך מאביו, שעוד בפולין ייבא כלי בית. לימים נפטרו המייסדים, והאידיליה בין חמשת היורשים של מילבו, בהם האחים שלמה ודני זיגרייך, נסדקה בשנת 2000.

היורשים האחרים ביקשו למכור את חלקם, אך משא ומתן עם הזיגרייכים לא הבשיל לכדי עסקה. "ביום בהיר אחד נודע לנו שנעמן רכשו שני שלישים מהשותפים", הם מספרים.

האחים החליטו להוציא מתוק מעז. "הספקים והשם הטוב של אבא, שהיה ידוע בכל העולם, סייע לנו לקום על הרגליים ולהמשיך", הם אומרים. מילבו נבלעה בתוך המותג נעמן, ודני ושלמה היו חדורי מוטיבציה להצליח תחת "מילניום מרקטינג". השם התגלגל אליהם לגמרי במקרה ממכר אחר שהקים חברה אולם לא עשה בה שימוש. היה לוגו, היה משרד, ורק נשאר לצאת לדרך ולהשאיר את המשקעים מאחור.

שלמה משמש מנכ"ל משותף והאמון על הניהול השוטף, ודני, הצעיר מבין השניים, הוא מנכ"ל משותף האחראי לרכש והקשרים עם הספקים. בנו עודד סומן כממשיך הדרך והמסורת ארוכת השנים במשפחה, שהובילה לקשרים ענפים מעבר לים. "עולם כלי הבית נשלט על ידי יהודים ברחבי העולם. כולם מכירים את כולם, ואנחנו נפגשים בתערוכות. כמו יהודים טובים כולנו מגששים כמה שילם כל אחד ומי דפק את מי", מספר שלמה.

המקבץ היהודי הוביל להקמת ארגון המאגד יבואנים ויצרנים משמונה מדינות, בהן ארה"ב, קנדה, אוסטרליה ואנגליה, המבין שכוח קנייה כזה ייטיב עם חבריו, שלא רק חוסמים יבוא מקביל של המותגים שכל ספק מייבא למדינתו, אלא גם דואגים למחירים טובים, מעבירים מידע זה לזה ומסייעים בכל הנדרש.

משרדי מילניום מרקטינג ממוקמים בתל אביב ואולם התצוגה המרהיב הוא גן עדן אמיתי לפודיס, ואלה רק מתעצמים במספר ובמקצועיות.

החברה מונה ארבע חטיבות. החטיבה המוסדית, שכוללת אספקת כלים לבתי מלון, מסעדות, בתי אבות וחברות קייטרינג. זו החטיבה הצומחת בחברה, בעיקר אחרי שזכתה במכרז לספק ציוד למאות מטבחים בצה"ל. בעקבות הזכייה פותחו מאות מוצרים מותאמים לצבא ולשוק המוסדי, כמו טרמוקן, מעין צידנית ענק מחולקת למדפים לשם העברת אוכל מבושל לשטח, ושקיות שאליהן מוכנסת דוגמית מזון שבושל בכל מטבח בצבא לשם בקרה.

החטיבה השנייה היא החטיבה הסיטונאית שכוללת כ-1,000 נקודות מכירה, בהן רשתות מתמחות דוגמת קוק סטור, דומו, ספייסס, וכעת גם גולף; מאות חנויות עצמאיות בהן קצביות וחנויות תבלינים. במונחים כספיים זו החטיבה הגדולה.

החטיבה השלישית כוללת את חנויות ארקוסטיל קיטשן, שרובן בבעלות. החנות הראשונה הוקמה לפני חמש שנים בשוק האיכרים בנמל תל אביב ובימים אלה צפויה להיפתח החנות העשירית באשדוד.

החטיבה הרביעית, העסקית, פונה לוועדים באמצעות מתנות וקידומי מכירות, ובה נמצאת גם הבייבי של שלמה, "קרן אהבה", עמותה שדרכה נמכרות מתנות שהכנסותיהן מועברות לטובת מרכז איזי שפירא.

אתם נכנסים לתחרות עם הלקוחות שלכם, איך הם מקבלים את זה?

"אנחנו לא מתחרים בלקוחות", אומר דני. "אין לנו הרבה לקוחות שמסוגלים להציג את המבחר שלנו ובאופן שאנחנו רוצים. בזירת המחיר אנחנו מוכרים במחיר מומלץ לצרכן ולפעמים בחנויות יהיה זול יותר. בהתחלה הלקוחות אולי נלחצו, אבל במסחר מה שחשוב זה הקשרים, והראינו להם שבמקום שפתחנו הגדלנו את המודעות למותג".

חנות נוספת בשטח של 360 מ"ר צפויה להיפתח בסמוך למשרדי החברה בדרום תל אביב. בבניין עצמו ממוקמת חנות של המתחרה, ארגל, ובמרחק כמה פסיעות יש חנות של מיסטרל.

- לא צפוף שם?

דני: "החנות הזו היא צעד מתבקש והסמיכות למתחרים היא טובה, כי נהיה מתחם של כלי בית לשוק המקצועי והביתי. עולמות של הלקוחות הפרטיים והמוסדיים מתערבבים. חבר'ה מהמסעדות באים לחנויות קמעונאיות, והפוך - חלק מהקונים החובבים מגיעים לחנויות המקצועיות ולכן יש הצדקה לחנות cash and carry, וזה מה שנציע".

"הבלוף של המבצעים"

ראש השנה הוא נקודת ציון בתחום כלי הבית, אבל הוא מתגמד ליד פסח. "מבין החגים פסח הוא חג שחזק יותר במתנות מראש השנה ב-30%, והוא מהווה 40% מסך המכירות לאורך כל השנה, בזכות האירוח ונושא הכשרות.

"ולא רק זה - השחיקה במחירי הכלים הגדילה את המכירות. למעשה, התצרוכת של כלי אוכל בישראל גבוהה ב-30% מתצרוכת ממוצעת של אוכלוסייה אחרת בגודל כזה. וזה כל הזמן גדל - גם בזכות שיעורי הגירושים הגבוהים".

- התצרוכת גבוהה, ויש רשתות חזקות שנכנסו עם מותגים פרטיים, כמו פוקס הום, המשביר או גולף, שזולות מכם.

"במותגים פרטיים יש ירידה במכירות, כי אנשים כבר מבינים שזה לא איכות. הרשתות הגדולות חושבות שהן יכולות, בגלל כוח הקנייה, לעשות הכול, אבל הצרכן יכול להרגיש שאצלנו בתהליך הייצור של כל מוצר יוצאת הנשמה עם עשרות בדיקות של בקרות איכות. זו הסיבה שחוזרים אלינו".

מהמשביר נמסר בתגובה: "המשביר הוא בית של מותגים שמוכר עשרות מותגים מהמובילים בתחומם, כולל המותג הפרטי (קיטשן טייבל). בשונה מרשתות שמוכרות מותג פרטי בלבד, לצרכן המבקר ברשת המשביר, יש מגוון מותגים ומחירים שמהם הוא יכול לבחור מקשת של מחירים, לעומת מותג כמו ארקוסטיל שנמכר לרוב במחיר גבוה ולא מאפשר בחירה".

מרשת פוקס הום נמסר בתגובה: "מפאת כבודו של מר זיגרייך, שבמשך השנים האחרונות פנה בבקשה להיכנס כשותף ברשת פוקס הום ונדחה, הדברים אינם ראויים לתגובה. רשת פוקס הום, שרושמת נתוני מכירות בעלייה מתמדת, תמשיך לשרת את לקוחותיה הרבים נאמנה".

במילניום דוחים את הטענה, ומציינים כי בעבר החברה ייצרה קו מוצרים לפוקס הום תחת המותג פוקס הום.

נקודת המפנה האמיתית של חברת מילניום מרקטינג התרחשה בעקבות תחקיר "כלבוטק" לפני כחמש שנים, שמחק את המותג נאופלם לכלי בישול בציפוי קרמי, שהיו הכוכבים התורניים בענף כלי הבישול דאז. את אותו ערב בדצמבר 2011 שלמה לא שוכח.

"באמצע הלילה קיבלנו מבול של טלפונים מחנויות שביקשו מלאי מיידי. היינו באמצע ספירת מלאי וביקשנו מרשות המסים דחייה של חודש. חיסלו לנו את הכול. עוד כששידרו את הפרומואים הייתה היסטריה לקבל סחורה, ואחרי זה היה טירוף. מכרנו כמו בתקופת שיא של חג".

- רכבתם על גל ההצלחה והעליתם מחירים?

"לא. החברה מבוססת על וליו פור מאני ולא על משחק של מחירים", אומר דני. "אנחנו לא נעלה מחירים כדי להוריד 70%, שזו שיטת מבצעים מאוד אגרסיבית. בכלל, 70% הנחה ממוצר זה מסר שבא להגיד שמשהו במחיר המלא פשוט לא יכול להיות. הצרכן הישראלי צריך להבין שהמבצעים פיקטיביים".

- יגידו המשווקים שזה באשמת הצרכן הישראלי המכור למבצעים.

"העובדה שמגרשי החניה של איקאה מפוצצים כל השנה ואין שם מבצעים, מלמדת שזה לא נכון. הישראלים יודעים לזהות מחיר אמיתי. חבל שלא אוכפים את כל הבלוף הזה של מבצעים", מוסיף שלמה. "קחי חנות שכולה נמכרת ב-50% הנחה - נותנים לאנשים כרטיסי מתנה או זיכוי שאפשר לממש רק במחיר מלא, וזה מגוחך כי המוצר בחצי מחיר משקף את המחיר האמיתי, ואנשים שקיבלו מתנה נאלצים לשלם בעצם מחיר כפול".

לא יוצאים מהכלים

שני פרזנטורים מתנוססים על סדרות מוצרים של ארקוסטיל, השף מאיר אדוני והשף-קונדיטור מיקי שמו. לשימוש בפרזנטור יש יתרונות ברורים, אולם גם סיכון שעשוי להתממש בסיטואציות מביכות.

- אתם לא חוששים? ומה תעשו אם שפים אחרים לא ירצו לקדם אתכם בתוכניות כי הפרזנטור הוא המתחרה?

עודד: "יש אגו בין שפים, ואנחנו יודעים שיש כאלה שמתבאסים לקדם מוצר ששף אחר מייצג, אבל אין מה לעשות. נכון, קיים סיכון בשימוש בפרזנטור, אבל פה מדובר בהיכרות ארוכת שנים ולא החתמנו אותם בכלל על סעיפים כאלה בחוזה כך שאנחנו בוטחים בהם".

- מה דעתכם על עלויות של תקינה שמייקרות מוצרים פשוטים?

שלמה: "בענף כלי הבית נדרש תקן לחלק מהדברים, למשל בכלי פורצלן צריך לוודא שהקישוטים לא רעילים, זה תקן שיש בו היגיון. תקן אחר, שקיים משנת 1961, יש לפלסטיק ולסירי לחץ".

- מי שקונה עצמאית באינטרנט פטור מתקינה, אז הוא יכול לחסוך.

"ביבוא אישי כמובן עוקפים את התקן, אבל אם קנית סיר לחץ שלא עבר בדיקה - שאי באחריות. אין תקן ישראלי לסירים מצופים, קיים תקן אירופאי שהוא המחמיר ובארץ מקובל לאמץ אותו. בהעדר הכרח לבדוק, קבענו סטנדרטים שאנחנו בודקים במעבדות מתמחות בגרמניה. מסורתית, התקן התחיל במטרה להקשות על היבוא ולשמור על הייצור בארץ, אבל בסוף יאמצו את התקן האירופאי. חבל שזה עדיין לא קורה".

- אם זה יקרה, הצרכנים ישלמו יותר?

"הבדיקות מעמיסות על המחיר. בדיקת משלוח של סירי לחץ עולה לנו 11 אלף שקל בנוסף לזמן שממתינים לאישור לפני שמשחררים את הסחורה. צריכה להיות תקינה, אבל צריך לשנות את החשיבה של איך ומתי בודקים".

- מה עם מכירה מקוונת?

"אנחנו בדילמה", אומר שלמה. "אין ספק שהעתיד הולך לכיוון הזה אבל הצרכן הישראלי עדיין רוצה לגעת בסחורה ולראות אותה בעין. יש לנו לקוחות שמוכרים גם אונליין - אנחנו לא עושים את זה, ועדיין לא מוכרים לחנויות שפועלות רק באינטרנט".

- אתם מתכננים להיכנס בעתיד לעולמות המשלימים, כמו מוצרי חשמל או מזון?

"לא. אנחנו לא יוצאים מהכלים".

- הסנדלר הולך יחף או שאתם מבשלים?

"אני יודע להכין סלט ומקסימום חביתה", מודה שלמה, ואילו דני ועודד גאים להודות: "אנחנו בשלנים".

מילניום מרקטינג

הקמה: 2000

בעלות: שלמה זיגרייך (63) ודני זיגרייך (56), מנכ"לים משותפים, עודד זיגרייך (29), בנו של שלמה, מנהל מותג Arcosteel

מספר עובדים: 90

מספר חנויות: 10

מחזור מכירות: 100 מיליון שקל

מותגים בולטים: Arcosteel, Sistema, Duralex, THERMOS

עוד משהו: החברה היא המשך לחברת מילבו שהקים האב, יעקב זיגרייך, ב-1967

עוד כתבות

המשקיע סטנלי דרוקנמילר / צילום: Reuters, Brendan McDermid

המיליארדר שנפטר מהמניה הלוהטת של השווקים מסביר למה

המשקיע המיליארדר סטנלט דרוקנמילר לא ידע עד לפני שנתיים איך מאייתים את השם אנבידיה ● "רכשתי אותה, וחודש אחר כך, הושק ה-ChatGPT, ואפילו זקן כמוני הצליח להבין מה זה, אז הגדלתי את הפוזיציה שלי בהרבה" ● דרוקנמילר סבור שמפץ הבינה המלאכותית עלול להסתיים בקרוב

מתחם תעש השלום / צילום: טלי בוגדנובסקי

המכרז במתחם תעש בת"א: כמה תעלה דירה באזור המבוקש?

מכירת הקרקע ל-528 דירות במתחם תעש השלום הוכיחה שיש ביקוש גבוה לקרקעות אטרקטיביות, אך המחישה עד כמה הענף רחוק משיאי עבר ● ודאי כשבצד הסיכון יש גם זיהום שטרם טופל

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

"היום הגדול ביותר לאייפד": אפל חושפת דגמי טאבלט חדשים וממשיכה להתעלם מה-AI

אפל השיקה את דגמי האייפד הראשונים מאז אוקטובר 2022 ● החברה הודיעה כי היא תכניס את המעבד החזק ביותר שלה עד כה, M4, לאייפדים החדשים ● ומה עם בינה מלאכותית? בינתיים זה לא בלקסיקון

רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב - יפו / צילום: איל יצהר

חניונים יתייקרו, אירועים יבוטלו: עיריית ת״א נקלעה לבור תקציבי ומתכננת קיצוץ ענק

החניונים העירוניים יתייקרו, סבסוד הצהרונים יצומצם ואירועי תרבות יבוטלו ● עיריית תל אביב נערכת לקיצוץ התקציבי הגדול ביותר שלה בשנים האחרונות ● הסיבות: ההתייקרויות במשק, הוצאות המלחמה ופסיקות בית המשפט בשנה שעברה באשר להיטלי השבחה ● האם רשויות אחרות ילכו בעקבותיה? ● עיריית ת"א: "הצמצום הוא בגדר נקיטת צעדי־מנע אחראיים"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

חברת הדירוג S&P תפרסם בסוף השבוע את עדכון לדירוג האשראי של ישראל: מה צפוי בו?

אחרי שהורידה בהפתעה את הדירוג של ישראל בחודש אפריל, צפויה S&P לפרסם סקירה נוספת ביום שישי ● באוצר מתוחים, אבל מעריכים שלא חלה הרעה במצב הביטחוני שמצדיקה הפחתה נוספת ● החשב הכללי מעדיף לפי שעה להתמקד בגיוס חוב מהמוסדיים הישראלים

מגדל יורוקום ברמת גן / הדמיה: חברת קנדה ישראל, מילוסלבסקי אדריכלים

מ-6 קומות ל-60: התוכנית של מגדל יורוקום ברמת גן עולה שלב

רמת גן המליצה להפקיד את התוכנית לבניית מגדל יורוקום של קנדה ישראל, שיכלול 60 קומות בעירוב שימושים למגורים, לתעסוקה ולמסחר ● רמת גן מאשרת תוכנית עירונית חלופית לתמ"א 38, הכוללת את כלל שטחה של העיר ● וחברת יבוא האלכוהול שתקים מגדל בן 30 קומות בנתניה ● חדשות השבוע בנדל"ן

כוחות צה''ל על הגבול עם רצועת עזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

צה״ל ושב״כ חיסלו את מפקד הכוח הימי של חמאס בעיר עזה

בכיר ישראלי לתקשורת הזרה: ממשלת ישראל מתוסכלת מעיכוב משלוחי הנשק • חיזבאללה דחה את המתווה של צרפת להסדרה בצפון • צה"ל תקף בלבנון: יותר מ-20 מטרות הותקפו מהאוויר ומהקרקע, כטב"ם התפוצץ באזור יערה • הותר לפרסום: מת מפצעיו פקד ייטב לב הלוי, פקד ולוחם בימ"מ, שנפצע באורח אנוש בפעילות מבצעית בטולכרם • עדכונים שוטפים

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן לשעבר מסביר: למה חמאס מפחד מכניסה ישראלית לרפיח

אלוף (מיל') אהרן זאבי-פרקש סבור כי עיקר הלחימה נגד חמאס הסתיימה: "השמדת שלושה-ארבעה גדודים ברפיח לא תשנה" ● בשיחה עם גלובס הוא אומר שיש לדאוג שארגון הטרור לא יתחמש שוב: "רק אז נוכל לומר שהמלחמה שיפרה את המצב" ● וגם: מה דעתו על סערת המינויים בצה"ל

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

ארה"ב מונעת יצוא שבבים לוואווי הסינית, ואינטל לא תעמוד בתחזיות האופטימיות

ארה"ב מנסה לחסום ייצוא של טכנולוגיה אמריקאית לסין כדי שהסינים לא יעתיקו את הטכנולוגיה ● אינטל צופה שהתוצאות שלה יהיו "מתחת לנקודת האמצע" של התחזית אבל מצהירה: "נציית לכל החוקים והתקנות במדינות שבהן אנו עושים עסקים" ● המניה יורדת ב-2.5%

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

ההפסד הנקי של אופקו גדל וקמהדע בטוחה שתשבור שיא ב-2024

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● אנלייט הציגה דוחות מעורבים, אך בחברה אופטימיים לגבי התוצאות בהמשך השנה ● ההפסד של אופקו הלת' גדל בהשוואה לתקופה המקבילה, והמניה צוללת ● קמהדע מגדילה את תחזית ההכנסות ל-2024 ● מדור חדש

אנדראה אורקל, מנכל בנק יוניקרדיט האיטלקי / צילום: Reuters, Massimo Di Vita

במשך שנים משקיעים נכוו ממניות הבנקים האירופיים. עכשיו הן ממש לוהטות

לאחר שנים של שפל, הבנקים באירופה מתחילים להציג ביצועים משופרים, הודות לניקוי מאזנים וצמצום עלויות, לצד רווח מוגדל ממתן הלוואות ● מניות הענף דוגמת UniCredit מזנקות גם בציפייה לחלוקות דיבידנדים בעד כ-130 מיליארד דולר, ועוקפות את מקבילותיהן מארה"ב

יבוא כלי רכב לנמל אילת / צילום: Shutterstock

יבואנית טויוטה בישראל: צפויים חוסרים בדגמי הרכב הפופולריים

יוניון מוטורס מודיעה על "השפעה מיידית" בשיווק קורולה ו־CH-R, ומוסרת שתעביר את המלאי הקיים לחברות הליסינג כמתוכנן, אך "לא תוכל להיענות לכל הביקוש"

שי אהרונוביץ', מנהל רשות המסים / צילום: איל יצהר

מנהל רשות המסים תומך בהחזרת מס הרכוש על קרקעות פנויות

בכנס שקיים מכון אלרוב לחקר הנדל"ן אמר אהרונוביץ': "אני בעד החזרת מס רכוש בצורה חכמה", והוסיף כי "חלק מעליית מחירי הדיור בשנים האחרונות נבע גם מהעובדה שמי שמחזיק בקרקע שאפשר לבנות עליה, אין לו שום תשלום 'קנס' על קרקע כזו"

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

עו''ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, מעידה במשפטו של נתניהו, היום

יועמ"שית משרד רה"מ: נתניהו לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר

עו"ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה מזה 23 שנים, מעידה במשפט נתניהו בנוגע לתיק המתנות ● ברנע-פרגו: "מעולם ראש הממשלה לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר כלשהו עד 2018" ● סנגורו של נתניהו התעמת עם ברנע-פרגו: "כולנו מרגישים שאת מוטה נגד ראש הממשלה"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה ב-2%, טסלה בכ-4%

הנאסד"ק ירד ב-0.1% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות ● לאחר 10 ימים של עליות, ההנג סנג ירד ב-0.5% ● אפל תחל לייצר שבבי AI ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

העלות הכלכלית של מתקפות סייבר בישראל / אילוסטרציה: Shutterstock

העלות הכלכלית של מתקפות סייבר בישראל: 12 מיליארד שקל בשנה

הטיפול בנזקי מתקפת סייבר ועלויות ההפסד הכספי הישיר מהמתקפה בישראל עומדות על כ-12 מיליארד שקל בשנה - כך לפי דוח של מערך הסייבר הלאומי ● עוד נכתב בדוח כי צעדים בסיסיים להגנת סייבר בארגון יכולים להפחית משמעותית את ההסתברות למתקפות

ערן ברוך / צילום: תמונה פרטית

המיזם שקורא לבני 50 ומעלה להתנדב לשנת שירות ביישובי העוטף

המהלך של איש החינוך ומנכ"ל בינה לשעבר, ערן ברוך, מחליף בין צעירים בני 18־19 לבעלי מקצועות עם ניסיון שיוכלו לסייע בשיקום העוטף ● עד כה נרשמו כ־500 מתנדבים ● ישראל מתגייסת

בכירי XTEND / צילום: כדיה לוי

הרחפנים הוכיחו את עצמם במלחמה: עכשיו החברה מגייסת 150 מיליון שקל

יצרנית רחפני התקיפה והמודיעין הישראלית אקסטנד מגייסת מיליונים בסבב גיוס שלישי (סבב B), זאת לאחר שהרחפנים שפיתחה הוכיחו את יכולתם במסגרת לוחמה בשטח עירוני סבוך בקרב יחידות צה"ל במלחמת "חרבות ברזל" ● בין המשקיעים החדשים - כלל-טק, קרן השקעות הטכנולוגיה של לן בלווטניק