גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

באתר כיכר השבת הציעו לעמותות לשלם תמורת עידוד תרומות

במסמך שהעבירו אנשי האתר לעמותות שונות, הוצע להן לשלם 42 אלף שקל בחודש תמורת הצגתן כ"נבחרות" וקבלת מגוון תכנים שיווקיים נוספים ■ בפועל, רק 4 עמותות זכו לתואר ■ האתר: "פועלים לפי אמות-מידה עיתונאיות"

האזור שבו מוצגות העמותות הנבחרות באתר כיכר השבת / צילום מסך
האזור שבו מוצגות העמותות הנבחרות באתר כיכר השבת / צילום מסך

הצעת שיווק לגיטימית או תוכן שיווקי במסווה? אתר האינטרנט החרדי כיכר השבת פנה לאחרונה לעמותות בהצעה להשתלב בקמפיין שהעלה, שבמסגרתו מתמרצים את הגולשים לתרום לעמותות שמוצגות בו כנבחרות.

בהצעה נכתב כי "בעקבות התנודות בעולם העמותות בחצי השנה האחרונה, יוצא כיכר השבת בקמפיין בידול, קידום, העלאת מודעות והתרמות - למספר מצומצם של עמותות נבחרות. בקמפיין יונעו הגולשים לתרומה רק לעמותות שיבודלו כאמינות".

במסמך שהגיע לידי "גלובס" מופיעה הצעה הכוללת את המוצרים שיסופקו לעמותות שיבחרו להיענות. בין השאר מוסבר שם כי כיכר השבת יפיק מדי חג "קמפיין רחב-היקף המניע את הגולש לתרום באמצעות האתר לעמותות"; פעמיים בחודש יועלו כתבות תוכן שיווקי המסקרות את הפעילות החודשית בעמותה; אחת לחודשיים, על-פי דרישת הלקוח, יועלה סטטוס בעמוד הפייסבוק של כיכר השבת; לאורך תקופת הקמפיין יעלו שני גלי פרסום באמצעות באנרים ייחודיים של העמותה, וכל קמפיין יהיה בן 3 מיליון חשיפות; חשיפה קבועה בדף הבית של כיכר השבת לקמפיין העמותות. למעלה מ-20 מיליון חשיפות לקמפיין לאורך כל תקופת הפעילות; ופרופיל לעמותה באתר כיכר השבת. עבור כל החבילה מוצע לעמותות לשלם 42 אלף שקל בחודש, או, אם יתחייבו לקמפיין בן שנה, 26 אלף שקל בחודש.

באתר עלה אזור שמותג כ"נבחרת העמותות" בהפניה מעמוד הבית, ובראשו נכתב "העמותות שנבחרו כמובילות", מתחת ללוגו של גביע. באזור מופיעות 4 עמותות: זק"א, בית חם, קופת העיר ואפרת. לכל אחת יש עמוד שבמסגרתו היא מציגה את המסמכים - שאכן נדרשו מהעמותות כתנאי - כמו "אישור ניהול תקין" ו"סעיף 46 - החזר מס" (בפועל, רק בעמודים של חלק מהעמותות אפשר לצפות במסמכים הללו).

בכל אחד מהעמודים של העמותות מפורטות מטרותיה ופעילותה, ובסופו נכתב משפט שבו מעידים אנשי האתר על השקיפות והאמינות של העמותה, שבזכותן היא נבחרה. כך, על עמותת אפרת נכתב: "והכול ביושר, שקיפות, ואמינות, אז איך אפשר שלא לצרף אותם לנבחרת?". בנוסף, כפי שמוזכר בהצעה, ניתן לתרום ישירות לכל אחת מהעמותות.

שילמו, אבל פחות

מבדיקת "גלובס" מול העמותות עולה כי אף אחת מהן לא שילמה את הסכומים הנזכרים בהצעה, ובשתיים מהעמותות נטען כי הן מופיעות בעמוד אף שלא שילמו כלל.

חגי גולדשמידט, מנכ"ל עמותת אפרת, מסר ל"גלובס" כי בעמותה שילמו לאתר, אך כמה אלפי שקלים בודדים, ובתמורה לקמפיין של חודש אחד, שבמסגרתו ניתנה לעמותה אפשרות להציג את מסמכיה והאישורים שלה, ולגולשי האתר אפשרות לתרום לה ישירות.

"כעמותות, בטח לפני החגים, אנחנו רוצים להגיע למרב המקומות", הסביר גולדשמידט. "היה חשוב להראות לתורמים פוטנציאליים שהעמותה שלנו מסודרת ועומדת בכל הכללים, ככה שאם יש המלצה של כיכר השבת עלינו מול הקוראים שלהם, מבחינתנו זה אידיאלי. זה מקובל בארה"ב, וכל עוד המחיר הוגן וסביר - אני לא רואה בזה פסול".

אריה מונק, מנכ"ל בית חם, מסר כי העמותה הוכנסה לעמוד העמותות הנבחרות כחלק מדיל שעשו לקניית פרסום רגיל של באנרים. "עשינו קמפיין באנרים בכיכר השבת לפני החגים, כמו שאנחנו עושים בכלי תקשורת אחרים, ולאתר הייתה יוזמה לתת מעבר לקמפיין שעליו שילמנו מיני-סייט לכל עמותה, ששם אפשר לשים את האישורים של השקיפות" (נכון להיום בעמוד של בית חם באתר לא ניתן לצפות באותם אישורים, י"כ).

לשאלה על עלות קמפיין הבאנרים, השיב מונק כי הוא "עלה סכומים זניחים, 15 אלף שקל, 18 אלף שקל, תמורת 2.5 מיליון חשיפות", ובהמשך הוסיף כי תמורת המחיר "הם גם פינקו אותנו בפוסט אחד בעמוד הפייסבוק של כיכר השבת".

דובי ויסנשטרן, מנכ"ל זק"א, מסר ל"גלובס" כי הועברה אליו דרישת תשלום מצד האתר, אך הוא סירב לה. "הייתה הצעת מחיר, אני פסלתי אותה. אמרתי - כסף אני לא מוכן לשים".

בעמותת קופת העיר הפנו אותנו לאדם בשם הרב ישראל פלנר, שסירב לציין מה תפקידו בעמותה, והסכים רק לומר כי העמותה לא שילמה לאתר.

3 קריטריונים

כיכר השבת הוא אחד האתרים הבולטים הפונים למגזר החרדי, ודף הפייסבוק שלו נחשב חזק במיוחד. הוא הוקם ב-2009 על-ידי שדר הרדיו מוטי לביא, וב-2012 נמכרו 50% ממניותיו ל-ynet.

מכיכר השבת נמסר: "יש מתאם מלא בין מה שמתפרסם לגולשינו במסגרת הפרויקט למה שידוע לנו על העמותות. כפי שמופיע במפורש במסמך שהגיע לכתב, על העמותות לעמוד ב-3 קריטריונים בסיסיים ולא כלכליים כדי שיוכלו להיכנס. באתר הייעודי נאמר מפורשות כי העמותות המשתתפות בפרויקט עומדות בשלושת הקריטריונים הנ"ל ותו לא.

"למעלה מזאת, בהסכם שהגיע לידי הכתב נאמר במפורש כי האתר לא מתחייב לפרסם תוכן שהעמותות יעבירו לידו על פעילותן, וככל שיחליט לעשות זאת - יסמנו כתוכן שיווקי, מה שאכן נעשה. אתר כיכר השבת ידוע באמות-המידה העיתונאיות הגבוהות והבלתי מתפשרות שלו ובדבקותו באמת".

האזור שבו מוצגות העמותות הנבחרות באתר כיכר השבת / צילום מסך

עוד כתבות

חדשות הביומד / צילום: Shutterstock

ה-FDA חסם את החיסון של מודרנה לשפעת. אז למה המניה עולה?

רשות המזון והתרופות האמריקאית הודיעה למודרנה כי לא תבחן את הבקשה שלה לאישור חיסון חדש מבוסס RNA לשפעת; המשקיעים לא מתרגשים ● הניסוי שיכול להיות הזדמנות חדשה לטיפול בשבץ ● והחברה שמנסה לטפל בהלם בלי זריקות ● השבוע בביומד

אילוסטרציה: Shutterstock

אלטשולר וילין לפידות מפספסים גם בינואר. ומי הגופים שמככבים בצמרת התשואות?

זינוק של כמעט 10% במדד הדגל המקומי הקפיץ את התשואות בקרנות ההשתלמות במסלול הכללי והמנייתי ● חברות הביטוח המשיכו ליהנות מהחשיפה המוגברת לשוק המקומי והציגו תשואה עודפת ● אילו גופים פספסו את הביצועים הטובים של הבורסה המקומית, וכמה עשו מסלולי ה-S&P 500 לנוכח התחזקות השקל?

שטח פתוח סמוך לרהט. בעיגול: שרת התחבורה מירי רגב / צילום: צילומים: בר - אל, עמית שאבי - ידיעות אחרונות

הממשלה אישרה הקמת שני שדות תעופה במקביל. מה יעלה בגורל צקלג?

הממשלה אישרה לקדם במקביל הקמת שני שדות תעופה - בצקלג שבנגב וברמת דוד ● ההחלטה התקבלה בניגוד לעמדת שרת התחבורה רגב, שטענה כי במצב הנוכחי צקלג עשויה להישאר מאחור ● ראשת המועצה האזורית עמק יזרעאל תקפה: "זו בכייה לדורות. הממשלה מוליכה שולל את תושבי הנגב"

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המניות שמדשדשות בת״א ואלה שצפויות לעלות היום

האינפלציה בישראל הפתיעה לחיוב בינואר, האם ריבית בנק ישראל תרד בשבוע הבא? ● למה המניות הביטחוניות בת"א סופגות לחצים ● בהלת ה-AI בוול סטריט צפויה להתרחב עם פתיחת המסחר השבוע רק ביום שלישי בשל ״יום הנשיא״. וגם: הסקטור בוול סטריט שרושם בחודשים האחרונים את הביצועים החזקים ביותר שלו מזה 25 שנה ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

לן בלווטניק ואסף רפפורט / צילום: טים בישופ, עומר הכהן

האי הקריבי וההערכות שהתבדו: פרטים חדשים על המו"מ בין אסף רפפורט ולן בלווטניק

העיתון הבריטי פייננשל טיימס חשף כי אסף רפפורט נפגש עם בעלי רשת 13 לן בלווטניק מספר פעמים במטרה לנסות ולקדם את הצעת הרכישה שהוביל ● המחלוקת הייתה סביב הצורך בהזרמת כספים מידיית, דבר שהוביל לבסוף לבחירה בהצעה של פטריק דרהי

מדד המחירים לצרכן יורד / אילוסטרציה: Shutterstock

מה יעשה הנגיד: הסעיפים במדד שמסבכים את החלטת הריבית בשבוע הבא

ימים ספורים לפני החלטת הריבית של בנק ישראל, קצב האינפלציה השנתי הגיע ל-1.8%, הרמה הנמוכה ביותר מאז יוני 2021 ● בין הגורמים המשמעותיים ביותר בהחלטת בנק ישראל ניצב השקל, שהתחזק מאוד בחודשים האחרונים ואף שבר שיא של 30 שנה ביחס לדולר

מושגים לאזרחות מיודעת. מיזוג / צילום: Shutterstock

ערוץ רשת 13 ו־i24news יתמזגו? זה מה שהמדינה צריכה לבחון

הבעלים של ערוץ i24news מתקרב לרכישת ערוץ רשת 13, ויש מי שכבר מעלים אפשרות של מיזוג ● מה ההגדרה של מיזוג, באילו תנאים הוא צריך לעמוד, ומי מפקח על זה? • המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

שינוי היסטורי: "כנען" במקום "פלסטין" בגלריות המוזיאון הבריטי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מה יכול להבטיח החלפת משטר באיראן בצורה יעילה, המוזיאון הבריטי החליט להסיר את המילה "פלסטין" מתערוכות, ובית המשפט הבריטי פסל את הגדרת Palestine Action כארגון טרור • כותרות העיתונים בעולם

מנכ''ל אמזון, אנדי ג'סי / צילום: Reuters

רצף הירידות הארוך מזה 20 שנה: מה עובר על ענקית הטכנולוגיה?

מניית אמזון רשמה ירידות בתשעת הימים האחרונים של המסחר, ואיבדה מערכה כ-18% ● בזמן שהמשקיעים חוששים שההשקעות הקרובות של אמזון ישחקו את תזרים המזומנים, בחברה מנסים להרגיע: "הלקוחות ייצרכו יותר טכנולוגיית מחשוב ותשתית מאי־פעם"

טראמפ רוצה דולר חלש, ובנק ישראל לא צפוי להתערב / צילום: Shutterstock

כטריליון שקל עדיין חשופים לנפילת המט"ח. מומחים: הגנה מפני תרחישי קיצון גיאו-פוליטיים

ניתוח נתוני בנק ישראל חושף כי למרות מגמת ההיחלשות של הדולר, כטריליון שקל מחסכונות הציבור עדיין חשופים לתנודות מט"ח ● בשוק מסבירים שחשיפה מאוזנת עשויה לשמש "כרית הגנה" מפני תרחישי קיצון גיאו־פוליטיים שעלולים להפוך את המגמה בשווקים

דנה עזריאלי / צילום: זיו קורן

דנה עזריאלי הופכת למנכ"לית הקבועה של הקבוצה ועוזבת את תפקיד היו"ר

כעבור חצי שנה כממלאת-מקום, מכריזה קבוצת עזריאלי על מינויה של דנה עזריאלי למנכ"לית הקבועה ● לצד זאת היא תפנה את תפקיד היו"ר אותו היא ממלאת מאז 2014, ובמקומה תמונה אירית סקלר-פילוסוף

ההכרה בסומלילנד: האינטרסים הישראליים נחשפים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מצרים וסין מאחדות כוחות כדי להוריד את ההשפעה של המוסד באפריקה, הסיבה שמדינות נוספות צריכות ללכת בדרכה של ישראל ולהכיר בסומלילנד, ואיך משפיעה ההכרה הישראלית על היבשת • כותרות העיתונים בעולם

מג'ד אל־כרום. תורחב דרומה? / צילום: Shutterstock

תקדים מסוכן או תיקון עוול: בג"ץ יכריע אם לאשר שכונה שנפסלה ארבע פעמים

ערכאת התכנון העליונה דחתה את הצעת ביהמ"ש ופסלה הכשרה בדיעבד של הבנייה הלא חוקית במג'ד אל־כרום, שגם כוללת פריצה של עקרונות תוכנית המתאר הארצית ● כעת הסוגיה חוזרת להכרעה עקרונית בבג"ץ ● בעולם התכנון חוששים: "האישור יהווה תקדים מסוכן"

מחלקת העסקים של ארקיע / צילום: ארקיע

ארקיע משיקה קווים חדשים ומחלקת עסקים גם בטיסות לאירופה

בין היעדים החדשים שארקיע מתכננת להפעיל בקיץ הקרוב נמנים פוקט שבתאילנד, מלאגה ואיביזה בספרד וכן וילנה בליטא ● בנוסף משיקה החברה מחלקת עסקים גם בקווים לאירופה, לראשונה בתולדותיה. כמה זה יעלה?

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: היכולות של כלי המלחמה היקר ביותר בעולם

במקביל להתנהלות המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

מצלמה של חברת עין שלישית / צילום: עין שלישית

האסיפה הכללית של עין שלישית אישרה מכירת 30% לאדג' האמירתית

העסקה נחתמה בינואר אשתקד, ובמסגרתה תשקיע אדג' כ־10 מיליון דולר בתמורה לכ־30% ממניות חברת בעין שלישית, המפתחת מערכות אלקטרו־אופטיות מבוססות בינה מלאכותית ● המהלך יצא לפועל לאחר שאגף הפיקוח על היצוא הביטחוני במשרד הביטחון העניק את האישור הנדרש לעסקה

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

פרשת נוטרילון: האם אפשר היה לזהות את הזיהום מוקדם יותר?

פרשת נוטרילון הולכת ומסתעפת, והוחלט למנות ועדת בדיקה מיוחדת על מנת לוודא ממה נפטר תינוק בן ארבעה שבועות ● השאלות הלא פתורות בשלב זה הן: מדוע עבר שבוע מפטירת התינוק ועד הדיווח על כך, האם משרד הבריאות היה יכול לאתר את הרעלן מהר יותר, ומדוע זו כנראה לא הפעם האחרונה שנראה בעיות במזון לתינוקות? ● גלובס עושה סדר 

אילוסטרציה: איל יצהר

העליון קבע: יש לברר את התביעה הייצוגית נגד חברות האשראי שלא סיכלו את "עושק הקשישים"

התקבל הערעור בעליון בנוגע לתביעה ייצוגית נגד חברות כרטיסי האשראי ישראכרט, כאל, ומקס והורה על החזרת ההליך לבית המשפט המחוזי ● טענת התובעים היא שחברות האשראי לא מנעו ניצול קשישים על ידי חברות שיווק שבנו מנגנון שיטתי ורחב היקף, ופעלו לשכנע למסור להם את פרטי כרטיסי האשראי שלהם

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

קצב האינפלציה בישראל צפוי לרדת הערב משמעותית. אלו הסיבות

הכלכלנים צופים ירידה חודשית של 0.2%, שתחזיר את האינפלציה השנתית אל מתחת ל-2% לראשונה מאז יולי 2021 ● לצד התחזקות השקל, קיימת גם סיבה טכנית: גריעת מדד ינואר 2025, שכלל את העלאת המע"מ, מהחישוב

ירידת ערך בשוק המשומשות / צילום: Shutterstock

עד 15% בחודש וחצי: מחירי הרכבים המשומשים נחתכים

הוזלת המחירים החדה בדגמים החדשים דוחקת מטה גם את ערך המכוניות המשומשות ● בין הסיבות: התחזקות השקל, הצפת המותגים מסין וחיסול מלאי "אפס קילומטר" ● כך השחיקה המואצת במחירוני המשומשות עלולה להקפיא את השוק כולו