גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ויגיסר: "לדחות את ההנפקה של מדיפאואר המתוכננת למחר. יש לעדכן את שווי המניה כלפי מעלה"

שני יזמי ההיי-טק, שעומדים מאחורי סיפור ההצלחה של מכירת מיראביליס בשנות ה-90, מנהלים מאז אפריל סכסוך על השליטה בחברת הנדל"ן המניב "מדיפאואר" f ויגיסר טוען כי גולדפינגר ניסה לנשלו ממניותיו בחברה, באמצעות דילול אחזקותיו בהנפקה שבוצעה באפריל f כעת טוען ויגיסר: דיווחים מיידיים של החברה לבורסה בימים האחרונים, בדבר שווי אחזקותיה בנכסים, מחייבים את עדכונו למעלה של מחיר המניה - ולפיכך יש לדחות את ההנפקה שאמורה להתבצע מחר /

ערב הנפקת מניית חברת הנדל"ן המניב מדיפאואר, שנקבעה למחר (א'), מתחוללת דרמה משפטית מאחורי הקלעים בנוגע לשווי מניות החברה. יוסף (ספי) ויגיסר, שותפו של בעל השליטה בחברה, יאיר גולדפינגר, ובעלי מניות המיעוט בחברה פנו היום (ב') לחברה בבקשה דחופה לדחות את ההנפקה, לאור שני דיווחים של החברה מאתמול ומהבוקר בנוגע לשווי נכסים בהם היא משקיעה. לטענת ויסיגר ובעלי מניות המיעוט, בעקבות הדיווחים, יש להעלות גם את שווי המניה בהנפקה.

שווי המניה בהנפקה החדשה - לפי שער של 6.07 שקל למניה - נקבע בחוות-דעת של המומחה הכלכלי מנחם פרלמן, שהוגשה לביהמ"ש לאחרונה. פרלמן קבע בחוות-דעתו כי השווי הכלכלי הפנימי של מדיפאואר עומד כיום על כ-39 מיליון דולר. בהתאם, העמיד פרלמן את השווי הכלכלי הפנימי הממוצע למניה (מתוך כ-24.7 אלף מניות החברה) על סך של 1.58 דולר למניה, שהם 6.07 שקלים למניה (לפי שער חליפין של כ-3.8 שקל לדולר).

בבקשה לדחות את ההנפקה, טוענים ויגיסר ובעלי מניות המיעוט - טל גינזבורג ודוד, שושנה ואילן לודבינובסקי - כי ביומיים האחרונים (אתמול והיום) "בדקה ה-90, ממש טרם ביצוע ההנפקה, פרסמה החברה שני דיווחים מיידים אשר משמעותם הברורה הנה ששווי החברה - ובהתאם השווי ההוגן של מניותיה - הנו גבוה יותר מזה שנקבע בחוות דעת המומחה".

בדיווחים שפורסמו, סיפקה החברה נתונים בדבר אינדיקציה לעליית ערך של נכס בו השקיעה; וכן תמצית נתונים כספיים של החברה, לפיהם צפי הכנסות החברה עודכנו מסך של 12.9 מיליון דולר לסך של כ-14 מיליון דולר, וההכנסות מהשכרת נכסים נטו עודכנו מסך של כ-8.2 מיליון דולר לסך של כ-9 מיליון דולר. זאת בשעה שתזרים ה-FFO (תזרים מזומנים שוטף) של החברה נותר ללא שינוי, וללא הסבר כיצד זה ייתכן.

"פרסום דיווחים מיידים אלה, כשבוע לאחר פרסומה של חוות הדעת וכ-24-48 שעות טרם ביצוע ההנפקה, הינו תמוה ביותר, בלשון המעטה, ואף מעלה חשד להטיית המומחה והסתרת מידע מהותי ממנו במטרה להשפיע לכיוון מטה על שיעור השווי ההוגן שנקבע על-ידי המומחה לביצועה של ההנפקה", טוענים ויגיסר ובעלי מניות המיעוט, באמצעות עו"ד ארז דר-לולו ממשרד ליפא-מאיר ועו"ד גלעד וקלסמן ממשרד הרצוג-פוקס-נאמן - במכתב הבהול ששוגר לבאי-כוחם של מדיפאואר וגולדפינגר, ובו בקשתם של ויגיסר ובעלי מניות המיעוט לדחות את מועד ההנפקה. ויסיגר ובעלי מניות המיעוט דורשים לעצור לאלתר את ההנפקה ולהציג את מכתבם לדירקטוריון החברה (עד סגירת הגיליון טרם התקבלה החלטת החברה באשר להנפקה).

בקשתם של ויסיגר ובעלי מניות המיעוט לעכב את ההנפקה הוגשה במסגרת סכסוך מתמשך בין שני יזמי ההיי-טק, ויגיסר וגולדפינגר, על רקע השליטה בחברת מדיפאואר, שנדמה כי רק הולך ומחריף. השניים עומדים מאחורי אחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של עולם ההיי-טק הישראלי בשנות ה-90 - מכירת חברת מיראביליס (Mirabilis), שפיתחה את תוכנת המסרים המיידיים איי.סי.קיו (ICQ), ונמכרה ביוני 1998 תמורת יותר מ-400 מיליון דולר. בהמשך, ולאורך השנים, שמרו גולדפינגר ו-ויגיסר על קשר עסקי וחברי, ואף רכשו יחד את מניות מדיפאואר, העוסקת בהשקעות בתחום הנדל"ן המניב בחו"ל. אולם, לאחרונה הפכה מדיפאואר מהשקעה משותפת מניבה, לסלע המחלוקת בין שני נערי הזהב של עולם ההיי-טק.

הסכסוך בין החברים לשעבר סובב סביב טענות שמעלה ויגיסר נגד גולדפינגר לנישולו ממניותיו במדיפאואר, על-רקע הנפקת מניות שביצעה מדיפאואר באפריל השנה - הנפקה המהווה את הבסיס לתביעה שהגישו בעלי מניות אחרים נגד החברה, נגד גולדפינגר, שהינו בעל-השליטה ויו"ר הדירקטוריון, רעייתו, עדי גולדפינגר, ונגד חברת "גולד רימון". התובעים, בעלי מניות מיעוט בחברה, טוענים, כי ההנפקה שבוצעה היא הנפקה מקפחת, שאינה משקפת את מחיר המניה הראוי. הם מבקשים מביהמ"ש להצהיר, כי המחיר למניית מדיפאואר עומד על-סך מינימלי של 7.41 שקל למניה, במקום כ-4.5 שקלים למניה, כפי שנקבע בהנפקה באפריל.

דילול משמעותי

בחודש שעבר הגישו ויגיסר ואמו, טובה פרייס - המחזיקים ביחד ב-4.16 מיליון מניות רגילות של מדיפאואר - בקשה להצטרף כתובעים לתביעה שהוגשה. בבקשה - שהוגשה באמצעות עוה"ד ד"ר גלעד וקסלמן ורחלי פרי-ריכמן ממשרד עוה"ד הרצוג-פוקס-נאמן - נטען כי עקב "הנפקת מניות הבזק המקפחת והבלתי -וויונית" באפריל 2016, דוללו באופן משמעותי זכויות ההצבעה שלהם והון מניותיהם. לטענתם, לפני ההנפקה הם החזיקו ב-29.17% ממניות החברה, וכיום היקף החזקותיהם במניות החברה ירד ל-16.80% בלבד, וזאת בעוד נמנע מהם להשתתף באותה ההנפקה.

גולדפינגר המנווט את פעולות החברה, מחזיק, באמצעות תאגיד בשליטתו (חברת "רימון נכסים") וביחד עם אשתו, עדי, בכ-13.8 מיליון מניות רגילות של מדיפאואר, המהוות כ-55.95% מהון המניות המונפק של החברה. זאת, כנטען בתביעה המתנהלת נגדו, לאחר שביצע רכישה משמעותית של מניות "במחיר הנמוך" של כ-4.5 שקל למניה (לפני ההנפקה החזיק ב-6,367,410 מניות).

מדיפאואר ובני-הזוג גולדפינגר טרם הגישו כתב הגנה בתביעה, אך בחודש שעבר הודיעה החברה, כי בכוונתה לצאת בהנפקה חדשה של מניות לצורך גיוס הון - הודעה שהציתה מחלוקת חדשה בין הצדדים בנוגע לשווי המניה בהנפקה החדשה.

בעקבות ההודעה, הגישו התובעים ו-ויסיגר, בקשה להוצאת צווי מניעה נגד ההנפקה, מהחשש, לטענתם, כי גם הפעם יקבע מחיר נמוך למניה, שאינו משקף את שוויה. במסגרת דיון בביהמ"ש בבקשה, הסכימו הצדדים כי ימונה מעריך שווי למחיר המניה, שזהותו תיקבע על-ידי ביהמ"ש, ושווי המניות כפי שייקבע יהיה סכום המינימום להנפקת המניות החדשה שתבצע החברה.

שווי כלכלי מלא

בהמשך לכך, מינה ביהמ"ש את מנחם פרלמן, מומחה כלכלי מוביל ולשעבר המשנה לממונה על ההגבלים העסקיים, להערכת שווי המניה. פרלמן קיבל מכל אחד מהצדדים חוות-דעת מטעמם - גולדיפגר ומדיפאואר גייסו את פירמת רואי החשבון BDO; והתובעים - את משרד נומריקס. בעוד התובעים, העמידו את שווי מניות החברה בחאפריל על סך של מעל 7 שקל, ולטענתם לפי שיטת החישוב שלהם, ועל פי אותם עקרונות, נכון להיום השווי עומד על סך 6.3 שקל למניה; החברה וגולדפינגר, ומעריכי השווי שלהם, טענו מנגד, כי כיוון שמדיפאואר אינה נסחרת בבורסה, יש לנכות שיעור של 20% משווי המניה בשל "היעדר הסחירות". בהתאם לכך, העמידו את מחיר המניה על פחות מ-4 שקל.

השבוע הגיש פרלמן את חוות-דעתו לביהמ"ש, ובמסגרתה אימץ, ברובה, את עמדת התובעים כנגד גולפינגר, לפיה אין להפחית ממחיר המניה רכיב של אי סחירות. פרלמן דחה את שיטת החישוב שנקבעה בחוות הדעת של משרד BDO וקבע, כי הנפקת החברה, אם תהיה, צריכה להיעשות על פי השווי הכלכלי המלא של החברה והמניות.

"אני מקבל ומסכים עם הטענה שמחירו של נכס שאינו סחיר יכול, ואף צפוי, להיות נמוך מזה של נכס סחיר. מקובל גם שמחירן של מניות מיעוט בחברות פרטיות נמוך בשל אי-סחירותן", כתב פרלמן, אך הוסיף: "אם כי לא הכרחי שמחיר מניות השליטה בחברה כזו יהיה נמוך יותר בגלל אי-סחירות, בוודאי לא באותה מידה כמו מניות המיעוט. ולכן, אם הייתי מתבקש להעריך שווי אפשרי של עסקה למכירת מניות שכאלה על-ידי בעל מניות המיעוט לצד שלישי, סביר שהייתי מפחית מהשווי הכלכלי בגין אי-הסחירות". עם זאת הוסיף פרלמן, כי יש הבדל בין בעל שליטה לבין בעל מניות מיעוט, ובעוד שלבעל השליטה, בדומה לגולדפינגר, יכול להיות כדאי לרכוש את המניות אפילו במחיר שמשקף את השווי הכלכלי הפנימי המלא של החברה או קרוב לכך, קל וחומר במחיר שנמוך מכך, לבעל מניות מיעוט לא כדאי יהיה לעשות כן.

"שיעור הניכוי ביחס לשווי הכלכלי המלא צפוי להיות שונה ביחס לקבוצות שונות של בעלי מניות בחברה", כתב פרלמן והסביר: "במילים אחרות, כאשר החברה מנפיקה ומגייסת הון במחיר למניה שהוא נמוך מהשווי הכלכלי המלא של החברה, זהו מצב בו האינטרסים של בעלי השליטה שונים מאלה של בעלי המיעוט. זאת, מבלי שנכנסתי כלל לטענות שהועלו ביחס לשאלה האם החברה אינה סחירה ב'אשמת' בעלי השליטה או לא והאם בעלי השליטה יכולים לשנות מצב זה". לכן, סיכם פרלמן, "אני סבור שהשווי ההוגן לצורך ההנפקה צריך להיות מחושב ללא ניכוי בגין אי-סחירות בכלל".

ויגיסר: "חוות-הדעת של המומחה מוכיחה כי גם בהנפקה באפריל נמכרו המניות במחיר הנמוך משוויין"

חוות דעתו של המומחה מטעם ביהמ"ש, מנחם פרלמן, הקובעת את שווי מניות מדיפאואר נכון להיום ולצורך הנפקה חדשה, פתחה זירה נוספת במאבק בין שני החברים לשעבר, יוסף ויגיסר ויאיר גולדפינגר. בסביבתו של ויסיגר טוענים כיום כי הגם שמדובר בקביעת שווי לצורך ההנפקה החדשה, חוות הדעת מאשרת גם את טענותיו של ויסיגר נגד שותפו לשעבר גולדפינגר בתביעה המרכזית, לפיה במסגרת הנפקה שנערכה בחברה בראשית השנה נמכרו מניותיה במחיר נמוך משמעותית משוויין - בסך של 4.5 שקל למניה.

לטענתם, העקרונות שקבע פרלמן לחישוב מחיר המניה, ובין היתר העובדה כי אין לקזז את רכיב אי-הסחירות, מחזקים את טענתם כי ההנפקה באפריל נעשתה במחיר נמוך משמעותית ממחיר המניה הראוי. "אם מחשבים את מחיר המניה באפריל על-פי עקרונות החישוב שהציב פרלמן, מחיר המניה בעת ההנפקה הראשונה עומד על סך של מעל 7 שקל, כפי שנטען בתביעה", אומר גורם בתיק.

"המיעוט לא קופח"

מנגד מחברת מדיפאור ובסביבתו של גולדפינגר, טוענים כי פרלמן לא קיבל כלל את עמדת התובעים, וכי התביעה והטענות בה מופרכות מיסודן. מנכ"ל חברת מדיפאואר, רון שטרן, מסר בתגובה: "הגיוס מאפריל 2016 לא היה לפי מחיר של 4.5 שקל למניה, אלא לפי מחיר 'מינימום' כזה, וההבדל עצום. כשמדובר במחיר מינימום, זוהי נקודת פתיחה לתחרות שווה והוגנת שנועדה להשיג מחיר גבוה יותר. בכך ניתנה למיעוט הזדמנות לעמוד מאחורי המחיר הגבוה למניה שלו הטיפו, ולגלם זאת בהצעה במכרז (ובכך אף להשתלט על החברה). הם לא עשו זאת, לא במחיר שלו הטיפו ולא במחיר קרוב לכך. זה מלמד שאפילו הם לא האמינו במחיר שהטיפו לו; ושטענת הקיפוח שהם טוענים היא חסרת בסיס".

עוד מסר המנכ"ל: "פרלמן סבר, בין היתר, ובשונה מהמומחה מטעם החברה, כי אין לבצע ניכוי בגין אי-הסחירות של המניה, אך מכך בוודאי לא נגזרת המסקנה שהמיעוט קופח. חברה הנמצאת במגמת צמיחה וזקוקה להון, ואין לה מקורות להשיגו, זכאית לגייסו גם לפי מחיר מינימום נמוך בהרבה מ-4.5 שקל למניה, ובמקום שבו ניתנת למיעוט הזדמנות שווה והוגנת להתחרות במכרז - אין בכך כל קיפוח".

עוה"ד שמואל גלינקא ואלי כהן, המייצגים את יאיר גולדפינגר ורעייתו מסרו בתגובה: "חוות-הדעת של מעריך השווי שמונה על-ידי ביהמ"ש, לא קיבלה את השווי המופרך לו טענו התובעים. יצוין, כי עד למועד זה התובעים לא ראו להתייחס להצעתו של גולדפינגר, כפי שניתנה במסגרת תגובה שהגיש לביהמ"ש, כי ירכשו את מניותיו בתמורה לסכום הנמוך מזה שנטען על-ידם, ומכאן שככל הנראה, אף התובעים אינם מאמינים לשווי המניות הנטען על-ידם, וכל תביעתם אינה אלא משום ניסיון להפעיל לחץ פסול על גולדפינגר לרכוש את מניותיהם בתמורה למחיר מופרז.

"כתב ההגנה מטעם גולדפינגר ורעייתו, אשר שורבבה לתביעה בחוסר תום לב וכניסיון לחץ נוסף, טרם הוגש לביהמ"ש ומיותר לומר כי יוגש במועד שנקבע לכך, ובמסגרתו יפורטו כל טענותיהם בהרחבה".

עוד כתבות

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● "לעובדים היה קשה לתפקד דווקא כשהבינה המלאכותית התפוצצה"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת