גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עוה"ד של משפחת דיין: "בשלב זה עסקת אפריקה לא רלוונטית"

כך אומר עוה"ד של המשפחה ■ פעיל בתחום הנדל"ן: "בכל עסקה הם קודם כל מבקשים להוריד במחיר"

מיקי ואמיר דיין
מיקי ואמיר דיין

בדיוק כשחשבנו שפסו הטייקונים מהעולם, וכי דינן של קבוצות אחזקה להיעלם, צצו המגעים לרכישת אפריקה ישראל על-ידי "משפחה". ולא סתם משפחה - כזאת שמצד אחד ההון מצוי בכיסיה ומצד שני, מתנהלת זה שנים מתחת לרדאר התקשורתי. מי ומהי משפחת דיין אשר נמצאת כעת בתהליכי משא ומתן מול מחזיקי האג"ח של אפריקה ישראל, והאם היא מסוגלת בכלל לבלוע רכישה של חברת ענק עמוסת חובות וסבוכה כזאת?

תשעה אחים ושלוש אחיות כוללת משפחת דיין: מיקי בן ה-65 הוא הבכור, אמיר בן ה-43 הוא הצעיר, ובטווח ישנם שלום, רוני, מרים, אבי, איציק, יעקב, יפה, טובה, דודו ויהודה. שלא כמו עסקים משפחתיים טיפוסיים, שבהם האחים ממשיכים את דרכו של אב או סב המשפחה, כאן האחים הם שבנו את העסק בעצמם. מי שהחל במהלך הוא הבכור מיקי: הוא נסע לארצות הברית כדי לחפש את מזלו, התחתן, פתח עסק בתחום מכירת מכוניות משומשות ובהמשך נכנס בהצלחה גם אל תחום הנדל"ן. "הוא עשה הון אדיר בחו"ל", מעיד עליו דווקא מתחרה בתחום הנדל"ן. "מיקי הוא שבנה את ההון המשפחתי".

אחריו הצטרפו שאר האחים, ועם השנים נוצר מעין אגד של חברות, עם עסקים נפרדים שבכל אחד מהם שותפים אחים שונים - מעסקים לכלים סניטריים, דרך ריהוט למלונות (שותפות של האחים איציק, אמיר ורוני), דרך תחנות הדלק בארצות הברית של האח שלום, ועד לזירת המכוניות המשומשות עם הבעלות על טרייד מוביל (שותפות של האחים יעקב, דודו, אבי ומיקי). אולם ההון שלהם רחוק מלהיות טמון נטו במפעלי התעשייה ובצמיגים השחוקים של המכוניות הישנות. עיקרו נובע בפעילות נדל"ן ענפה, שהחלה בארצות הברית בעבר וכיום נמצאת באירופה, בעיקר בגרמניה, בהולנד ובשבדיה - על פי רוב בשיטה של ניהול והשבחה של נכסים.

"הם שחקנים של מאות מיליוני אירו", אומר אחד הפעילים הישראליים בנדל"ן בגרמניה. "ועכשיו", כפי שמספר מקורב למשפחה, "הם החליטו להיכנס יותר להשקעות בישראל. הם התחילו בגרמניה לפני 20 שנה, בתקופה שבה כמעט אף אחד לא רצה להשקיע שם - וכמו יקיר גבאי ומני ויצמן, שהתחילו גם הם לפעול בגרמניה באותה תקופה, עלו על הגל. הם קנו נכסים במחירים מגוחכים, חבילות של 5,000 דירות, בנייני משרדים, פרויקטים שלמים, משרדים ומלונות, כמו הקראון פלאזה בברלין, שהיה בית הדואר והוסב למלון".

"יש להם קשרים טובים עם בנקים בחו"ל", מתאר אדם אחר המכיר היטב את פעילות הנדל"ן של המשפחה, "ולכן הם מקבלים ישירות נכסים מכינוס נכסים, נכסים שכלל לא מגיעים למתווכים בשוק. הם יודעים לקחת נכס מניב, לעשות את הפיתוח, השיפוצים והחידושים כדי להשביח אותו, ולעשות זאת יפה מאוד. הם יושבים על לא מעט מזומנים. הנזילות שלהם גבוהה והם מחפשים השקעות.

"עד כה, הם רכשו נכסים אחד-אחד, וכל אחד מהם נוהל בנפרד, אבל עכשיו הם בשלב של רה-ארגון של הנכסים האלה, ומזה כחצי שנה חושבים על הקמת חברת אחזקות אחת מסודרת, אולי במטרה להנפיק מתישהו".

מאיראן לבית שאן

הוריהם של האחים הגיעו מאיראן (פרס) ב-1950 ויושבו במעברה בשער העלייה. מיקי (משה) הבכור נולד באוהל. לאחר ארבע שנים עברו לבית שאן. האם עבדה במשביר וגידלה את הילדים, האב עבד כפועל בניין בסולל בונה וחפר בורות של יסודות. אבל באחד הימים נפל מפיגום, הפך לנכה, ונאלץ לעבוד בשמירה ובניקיון. "אף פעם לא הרגשתי שהיה חסר משהו בבית", סיפר לגלובס לפני כשנתיים האח אבי. "למרות שההורים עברו חיים קשים, הם אף פעם לא התלוננו ולא נתנו לנו תחושה שאנחנו מקופחים. להיפך, למדנו מהם שאנחנו קובעים את הגורל של עצמנו".

את עסקי הרכב של המשפחה השיק מיקי, ששב ארצה מארצות הברית ב-1987 מתוך געגועים לארץ ולמשפחה, ופתח מרכז שירות של מרצדס, תוך שהוא נעזר באחיו יעקב שהשתחרר אז מהצבא, למד והוציא את התעודות הנדרשות כדי לפתוח מוסך. לשמואל חרל"פ, יו"ר כלמוביל יבואנית מרצדס (וגם מיצובישי ויונדאי) יש זיכרונות טובים ממי שנתנו לו אז שירות. "בזמנו, הם היו מוסך מורשה שלנו. אני מכיר אותם כמשפחה רצינית שעוסקת בתחום רכב יד שנייה. זו משפחה מלוכדת שעובדת שנים רבות, והם אנשי עסקים רציניים".

בשלב הבא, הקימו האחים מוסך בשכונת מונטיפיורי שעד היום פועל בו מרכז שירות של מרצדס, אבל הם רצו להתרחב מעבר לכך, והחליטו לנסות את כוחם במסחר ברכב משומש. לדברי מקורב למשפחה, מיקי הוא זה שזיהה את הגל של הטרייד אין, כאשר האח דודו הוא זה שנבחר להקים את טרייד מוביל ובשנים הראשונות שימש כמנכ"ל, עד שהחליף אותו האח יעקב. הסניף הראשון נפתח בראשון לציון, ובשנים הבאות נפתחו סניפים נוספים ברחבי הארץ. בתוך נגזרת הרכב נציין כי למשפחה חברות נוספות משיקות, כשהעיקרית שבהן היא פטרוטק, חברה לייבוא תוספי דלק ושמנים, מן הגדולות בארץ לציוד למוסכים.

כמו רוב השחקנים בענף הרכב, גם הם ניסו את כוחם בעבר בהפיכה ליבואנים, כאשר לפני כשלוש שנים, לאחר שרכשו את נכסי הנדל"ן של יבואן יפנאוטו דאז גד זאבי, זה פנה אליהם - כך סיפר אבי דיין בשעתו - "ושאל אם אנחנו מעוניינים בחברה. בזמנו, יפנאוטו הייתה זקוקה לכסף והלווינו לה סכומים נכבדים. "הייתה הזדמנות עסקית", סיפר בזמנו האח יעקב, "הם רצו למכור, וזה עניין אותנו, אז התמודדנו".

השותף לרכישה היה שמעון ברזילי, הבעלים של מרכז שירת סובארו בירושלים. אלא שבשלב מסוים העסקה נתקעה, וברזילי חבר למתמודדת אחרת - סמל"ת, יבואנית פיאט (שלימים, רכשה גם את חלקו של ברזילי). במשפחת דיין כעסו, פנו לבוררות, ובסופו של דבר, קיבלה המשפחה פיצוי שגודלו לא פורסם.

המשא ומתן תקוע

נחזור לאפריקה ישראל. האח הדומיננטי בכל הנוגע למגעים הללו הוא האח הצעיר אמיר, שעסקיו העיקריים הם בנדל"ן בגרמניה. מיקי, מתאר מקורב אל המשפחה, אמנם לא מעורב בכל העסקים ברמת המניות, אבל "הוא כן האח הגדול, ולא יוצאת עסקה בלי התייעצות עמו. אמיר לא סוגר שום עסקה בלי לקבל את ברכתו. יש להם כבוד אחד לשני, והם מאוד מלוכדים ועושים חגים ביחד, למרות שיש ביניהם עשירים יותר ופחות. הם גם פילנתרופים גדולים שתומכים במאות אם לא אלפי משפחות דרך בתי כנסת ובתי תמחוי".

המגעים החלו אחרי שבמאי השנה סיכמה המשפחה על רכישת מלונות קראון פלאזה מידי אפריקה ישראל, בעסקה בסדר גודל כולל של 786 מיליון שקל, וקיבלה הצעה שרבים היו דווקא מסרבים לה: רכישת השליטה באפריקה ישראל עצמה. משפחת דיין יוצגה בעיסקה זו בידי עורכי הדין טל בננסון ויובל טילינגר ממשרדו.

"נוצרה כימיה בעקבות עסקת המלונות", מספר מקורב למשפחה. "בעלי האג"ח רוצים למצוא קונה, וגם בהנהלת אפריקה הביעו עניין, אבל מדובר בשלב ראשוני, ויש הרבה פרמטרים שצריך לעמוד בהם".

בינתיים, פורסם כי המשא ומתן בין הצדדים נתקע קצת כיוון שהסכום (כ-700 מיליון שקל שאמורה המשפחה להזרים), מתחלק לשניים, חלק במזומן וחלק פרוס קדימה, ועל הסכום העתידי הזה בעלי האג"ח דורשים ביטחונות שאינם מניות של אפריקה ישראל. מקורב למשפחה אומר שאמיר לא ייעתר לכך ובינתיים, עד שיתרצו מחזיקי האג"ח, קיים נתק.

עו"ד טל בננסון, המייצג את עסקי משפחת דיין, אמר ל-G כי "נעשו פניות למשפחת דיין ולקבוצה נוספת שמיוצגת על ידי, ובשלב זה החלטנו שהעסקה לא רלוונטית ולא מעניינת, נוכח הגיבנת הגדולה והבעיות שיש בחברה". 

האם מדובר בצעד טקטי של משא ומתן שבסופו יחזרו אל השולחן? שחקן בכיר בתחום הנדל"ן בארץ מתרשם ש"הם עשו בדיקת נאותות לכל מיני עסקות. מתעניינים בהרבה דברים, אבל לא השלימו את העסקות, לא יודע כמה הם רציניים, בכל עסקה הם קודם כול מבקשים להוריד במחיר". שחקן אחר שמכיר אותם היטב אומר ש"הם אנשים זהירים. לקחת פוזיציה כזאת באג"ח זה לא פשוט, יעשו עליהם עליהום".

מה שבטוח הוא שהדיינים אכן מחפשים עסקה גדולה: לפני שנה למשל הם ניסו לרכוש את מלון הנסיכה, שהיה בקשיים ותחת כינוס נכסים, ואף זכו במכרז, אלא שחברת נצבא עקפה את המכרז והגיעה להסדר ישיר עם משפחת טסלר שהייתה בעלת המלון. אדם שהיה מעורב אז בפרשה אומר כי בשלב מסוים רצתה המשפחה לחבור לנצבא לשותפות על המלון. "הם ישבו עם קובי מימון (בעל השליטה בה) ורצו לעשות זאת ביחד, אבל זה היה מסובך מדי, והתשומות הניהוליות כבדות מדי, ובכלל, משפחת דיין מעדיפים לעבוד בלי שותפים".

כיוון שידוע שהם נזילים ומחפשים עסקות, פנו אליהם גם כדי לרכוש את מגה, אבל עסק תפעולי של קמעונאות איננו כוס התה של המשפחה, והיא סירבה. היא כן התעניינה ברבוע כחול נדל"ן, השנה, וחברה לאזורים של הרשי פרידמן. אלא שההצעה של קבוצת דיין אזורים עמדה על 950 מיליון שקל ואילו גינדי החזקות הציעה מעל מיליארד שקל (וגם כן לא רכשה אותה בסופו של דבר).

עסקה שכן הוציאו הדיינים אל הפועל הייתה רכישה בפירוק (על-ידי חברה שלהם שנקראת הרברט סמואל על הים) של מגדל הזוהר (בעבר של היזם דודי אפל), חברה שיש לה זכויות בפרויקטים של מגורים בגבעת שמואל ולוד. הם הגיעו לבית המשפט לאחר שכבר הוחלט שהיזם משה אהרוני יקנה את החברה, וגרמו לבית המשפט להפוך את ההחלטה ולהעדיף את ההצעה שלהם, שהייתה עדיפה כלכלית. וכמובן, העסקה לרכישת מלונות אפריקה ישראל, שפתחה בפניהם את הדלת להתמודדות על אפריקה ישראל כולה.

"אני מתרשם מהם מאוד לטובה כמשפחה וכאנשי עסקים, אבל עד עכשיו הם מנהלים את זה באווירה משפחתית ובכוחות משפחתיים ואותו אדם עושה הכול, גם קונה, גם מפתח, גם מנהל", מסכם אדם העושה איתם עסקים בתחום הנדל"ן. "עם ההתרחבות העסקית שהם נתונים בה, ובעיקר אם הם ירכשו את השליטה בחברה גדולה כמו אפריקה ישראל, הם יצטרכו להשתנות, לתת לפעילות צבע של חברה, למנות מנהלים לא מהמשפחה.

"שני האחים שפעילים כרגע בתחום הנדל"ן הם אמיר ומיקי, אבל לא משנה כמה שהם מוכשרים, זה לא יוכל לעבוד ככה. הם יצטרכו דירקטוריון ו-ועדת ביקורת ומבקר פנים, ואני לא יודע כמה הדברים האלה מדברים אליהם. בחברות משפחתיות אין דפוסי עבודה כאלה, אבל אם לא יעשו את זה, תהיה להם בעיה לשלוט בגוף כמו אפריקה ישראל".

על המדף: על מה חולשת אפריקה ישראל השקעות?

אפריקה ישראל מגורים. חברת בנייה למגורים בישראל ושווי השוק שלה עומד על כ-974 מיליון שקל

אפריקה ישראל נכסים. עוסקת בנכסים מניבים בישראל, ובנכסים מניבים ובנייה למגורים באירופה. שווי השוק שלה מתקרב ל-2 מיליארד שקל

אפריקה תעשיות. תחתיה מאוגדות מה שהיה פקר פלדה, ונגב קרמיקה. נסחרת לפי שווי של כ-100 מיליון שקל

אחזקות נוספות. דוגמת חברת התשתיות דניה סיבוס, מלונות ונכסים

לא בקבוצה. אפי פיתוח, שתחתיה מרוכזים העסקים ברוסיה, ושאת רכישת מניות אפריקה ישראל בה השלים לב לבייב בספטמבר החולף

עוד כתבות

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

מספר מניות אירופיות יכולות להציג תשואות עודפות למשקיעים / צילום: Shutterstock

פתיחת מסחר אדומה באירופה; השקל מתייצב מול הדולר

הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט מתמתן: מחיר חבית ברנט עומד על 88 דולר ● מחיר הזהב בשיא של כל הזמנים

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

בנק ישראל מכר 8 מיליארד דולר, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר מזנק לשיא של חמישה חודשים. אלה הסיבות

המתיחות הביטחונית בין ישראל לאיראן לצד התחזקות הדולר בעולם הובילה לתיסוף חד מול השקל ● שער הדולר-שקל נסחר ברמה של כ-3.8 שקלים, שיא של חמישה חודשים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

מירב בן ארי, יש עתיד טוויטר, 23.5.21 / צילום: שלומי יוסף

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד של בן גביר חריג ביחס למקובל?

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד אבשלום פלד הוא חריג? צללנו להיסטוריה ● המשרוקית של גלובס

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

שאלות ותשובות: איך בוצעה התקיפה באיראן ומה היה היעד?

מהבסיס הצבאי שהותקף בוצעו במוצ״ש שיגורים לעבר ישראל ● איך ככל הנראה בוצעה התקיפה ומה יקרה עכשיו? ● וגם: התגובה בשווקים והקפיצה במחיר הנפט

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן