גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך משרד הביטחון יגדיל מכירת מוצרי סייבר ישראליים בעולם

2017 תוכרז שנת הסייבר ביצוא הביטחוני ■ הערכות במטה הסייבר הלאומי במשרד רה"מ: 300 חברות סייבר הפעילות בישראל ייצאו אשתקד תוכנות ומוצרים ב-3.5 מיליארד דולר - כ-5% מכלל שוק הסייבר העולמי

מאות אורחים ומשלחות מ-80 מדינות בקירוב משתתפים בכנס הבינלאומי לביטחון המולדת ולסייבר שפותח הערב (ב') מכון היצוא בגני התערוכה בתל-אביב. הכנס כולל תצוגות תכלית של טכנולוגיות ויכולות שפיתחו כ-160 חברות ישראליות שפעילות בשני הענפים הצומחים - ובהן אמצעים ליירוט רחפנים שמסכנים מטוסים בקרבת שדות תעופה, אמצעים לחשיפה ולסיכול של מתקפות סייבר על מתקני תשתית חיוניים ועל מאגרי מידע, שמירה על הסדר הציבורי וערים חכמות והגנת גבולות.

על רקע אירועי הטרור בשנה האחרונה באירופה והתגברות האיום למתקפות סייבר, הכנס שמקיים מכון היצוא - ושותפים לו מטה הסייבר במשרד ראש הממשלה, משרד הביטחון וגופים ממשלתיים נוספים - עתיד להתמקד, בין היתר, בממשקים שבין האבטחה הפיזית לזו הקיברנטית בתחומי המודיעין, פשעי סייבר ולוחמה בטרור והגנה על תשתיות קריטיות.

להערכת המשנה למנכ"ל מכון היצוא, ליאור קוניצקי, 20% מסך היצוא הביטחוני של ישראל בשנת 2015 היו של מוצרים ומערכות בתחום ביטחון המולדת (Homeland Security). אשתקד הסתכם היצוא הביטחוני של ישראל ב-5.7 מיליארד דולר בקירוב. לפי קוניצקי, בישראל כ-400 חברות שעוסקות בתחומים אלה, ופעילותן מתאפיינת ב"חדשנות פורצת דרך, חשיבה הוליסטית ובמתן פתרונות אינטגרטיביים - בדגש על ניתוח של איומים ובהבנת הצרכים של לקוחות, בין אם מדובר בארגוני ביטחון, בצבאות או בחברות גדולות שמנהלות תשתיות לאומיות קריטיות".

לצד הפעילות השוקקת בתחום ביטחון המולדת, בישראל עוד כ-300 חברות סייבר פעילות, ועל פי הערכות של מטה הסייבר הלאומי במשרד ראש הממשלה, אשתקד הן ייצאו ביחד תוכנות ומוצרים ב-3.5 מיליארד דולר - שהם כ-5% מכלל שוק הסייבר העולמי. מחצית מחברות הסייבר הישראליות הן חברות סטארט-אפ שנוסדו ב-5 השנים האחרונות. כמעט מחצית מיצוא מערכות הסייבר הישראליות ב-2015 היה של חברת צ'ק פוינט.

ערב פתיחת כנס הסייבר וביטחון המולדת, הצהיר ראש האגף ליצוא ביטחוני (סיב"ט) שבמשרד הביטחון, תא"ל (במיל') מישל בן ברוך כי 2017 תוכרז שנת הסייבר ביצוא הביטחוני הישראלי. לדבריו, החלטה זו נגזרת מ"'הערכת מצב הסייבר', שמזהה באופן מובהק הזדמנויות וצרכים ספציפיים ביותר מ-20 מדינות בעולם שבהן יש לסיב"ט נציגויות וקשרים הדוקים עם לקוחות צבאיים, משטרות מקומיות וגורמי ממשל. בשנה הקרובה משרד הביטחון ירכז מאמץ מיוחד לקידום היכולות הייחודיות של תעשיות הסייבר ההגנתי והצבאי של ישראל ברחבי העולם".

בשיחה עם "גלובס" אמר בן ברוך: "לוחמה בסייבר היא לוחמה בטרור ושיתוף פעולה בין-מדינתי הוא הכרח במאמץ למגור ולהפחית את הפגיעות ואת המחירים שמשלמות מדינות כתוצאה מתקיפות סייבר. לתעשייה הביטחונית הישראלית עומדות יכולות אדירות במחקר ובפיתוח בתחום זה, וטכנולוגיות שפותחו במקור לשימושים ביטחוניים קלאסיים עוברות בשנים האחרונות אדפטציה באופן שמאפשר לעשות בהן שימוש הגנתי למטרות נוספות".

מנצלים יתרונות

מלחמת האזרחים המדממת בסוריה, התהפוכות מהשנים האחרונות בעולם הערבי כמו גם גל אירועי הטרור ושטף הפליטים באירופה מהווים בעבור החברות הישראליות שפעילות בתחומי ה-HLS והסייבר הזדמנות לנצל יתרונות, ולהרחיב את מכירותיהן בשווקים תחרותיים. "האתגרים שעומדים כיום בפני מדינות שונים מאלה שהיו בעבר", אמר מנהל פעילות ה-HLS בתעשייה האווירית, תא"ל (במיל') אמנון סופרין.

"אם בעבר היינו עדים להברחות סמים לאורך גבולות, כיום אנו עדים לבעיות שנובעות כתוצאה מהגירה בלתי-חוקית של מסתננים. בעבר גבולות אירופה היו פתוחים לחלוטין, וכיום מדינות אירופיות מקימות מחדש גדרות, כשברור לכולם שגדר בלבד לא עוצרת מסתננים, והמלאכה בנושא מצריכה פעולה בכמה ממדים - יירוט תקשורת לוויינית, תקשורת ברשתות חברתיות ובסלולר, כמו גם איתור של איומים פוטנציאליים בממד הפיזי - ולהיערך לקראתם בהתאם. העולם הולך לכיוון של מניעה מוקדמת של אירועים - וזאת בשונה מהעבר, אז גופי ביטחון פעלו בצורה פסיבית, והגיבו לאירועים נקודתיים".

חברות ביטחוניות מרכזיות לצד חברות סטארט-אפ בתחום מתכוונות להציג בימים הקרובים לנציגים של ארגוני ביטחון, צבאות ומשטרות מרחבי העולם מגוון רחב של פיתוחים ושל עזרים, שלטענתן יש בהם כדי לסכל מבעוד מועד פיגועי טרור רבי-נפגעים או מתקפות סייבר הרסניות. עודן פועלות בשוק רווי מתחרים, בין השאר חברות מארה"ב שנאבקות אף הן בהגדלת נתח השוק שלהן, חברות ביטחוניות וחברות סטארט-אפ מישראל מציעות חליפות הגנה שמותאמות לצרכים של לקוחות פרטניים, שפעילים בעולמות תוכן שונים: ממשטרות וגופי ביטחון ועד תאגידים שמפעילים מתקני תשתית מורכבים כתחנות כוח, מערכות להסעת המונים ומוסדות פיננסיים.

חברת רפאל מערכות לחימה, שנבחרה בידי מטה הסייבר הלאומי להקים את מרכז הסייבר הלאומי של ישראל (CERT), תחשוף בכנס את מערכת הסייבר החדשה שלה המכונה "אבן החכמים". בכוחה של המערכת החדשה לנתח נתונים ומידע רב שנאספים ממגוון רחב של מקורות - כמו ממצלמות הפרוסות בערים גדולות וממאגרי נתונים שונים - ולאפשר יצירת תמונה רלוונטית ועדכנית שמתאימה לצרכיו של הלקוח המפעיל אותה.

בשיחה עם "גלובס" הסביר ראש מינהלת מודיעין וסייבר בחברה, תא"ל (במיל') אריאל קארו: "'אבן החכמים' היא מערכת מודולרית, שמתאימה עצמה לשורה ארוכה של יישומים המשמשים לאיסוף ולאגירת מידע - באופן שהיא מעבדת נתונים ספציפיים בזמן אמת, וזאת תוך 'היתוך מידע'. בעידן הנוכחי, אני לא יודע מה יותר גרוע מהשני - להביא בבת אחת את כל המידע העצום שנאסף במכלול רחב של אמצעים, או לא להביא כלל את מידע. קארו, לשעבר קצין המודיעין הראשי של צה"ל, המשיך ואמר: "רבים מארגוני הביטחון והשיטור בעולם מחזיקים ומנהלים כיום מידע בכמויות שבעבר החזיקו וניהלו רק ממשלות וגופי מודיעין. המערכת שלנו מתכללת את כל המידע שנאסף, ומזמנת רק את הרלוונטי והנחוץ ללקוח".

לצד תוכנות סייבר מתקדמות שאמורות למנוע או להפחית את הסיכוי להתרחשות של מגה-פיגוע קיברנטי, התעשיות הישראליות יציגו לנציגי רכש של גופים ביטחוניים בעולם גם אמצעים קלאסיים המשמשים ללחימה בטרור ולניהול אירועים רבי-נפגעים, או אירועים שבהם מוחזקים בני ערובה.

חלק ניכר מקו המוצרים פותח בשנים האחרונות בישראל על רקע לקחים מגלי הטרור שהיכו בה. מוצרים אחרים פותחו למטרות צבאיות מבצעיות, ועל רקע הצרכים בשוקי העולם שעברו התאמות להפעלה במרכזי ערים ולמען שמירה על הסדר הציבורי. כך גם מטוסים ללא-טייס, שבעבר שימשו בעיקר יחידות צבאיות למשימות של תצפית ואיסוף מודיעין, ועברו התאמות באופן שבכוחם לשמש גם יחידות משטרה ויחידות המאבטחות תשתיות רגישות. "ישראל אחראית לכמה מהפיתוחים המובילים בעולם בתחומים אלה - בזכות שילוב תרבות של יזמות עסקית עם ניסיון עבר רב בתחום הביטחון", אמר קוניצקי ממכון היצוא.

מזל"ט חשמלי

עם המוצרים שאלביט מערכות תציג בימים הקרובים לבאי הכנס בתל-אביב נמנה המזל"ט סקיילארק I-LEX, המאפשר צילום וידאו באיכות גבוהה וניתן להפעלה מהירה ופשוטה יחסית בזירות אירוע מסוגים שונים.

המזל"ט מונע באמצעות מנוע חשמלי, המאפשר לו חתימת קול שקטה ויכולת לפעול ברציפות עד 3 שעות. באלביט מערכות מייעדים את המזל"ט למשימות של איסוף מידע ויזואלי בזמן אמת במגוון רחב של תרחישים קיצוניים כרעידות אדמה, פיגועים, פעילות של כוחות ביטחון באזורים עירוניים ולהגנה על תשתיות רגישות.

קווי נפט

כל בוגר טירונות בסיסית בדעאש ובדומיו, יודע שהבטן הרגישה של מדינות היא תשתיות חיוניות כחשמל, מים, גז טבעי ונפט, או טלפוניה ואינטרנט - ופגיעה בהן יכולה לשבש לתושביהן את החיים. רפאל מערכות לחימה מציגה מערכת חדשה שפיתחה ותפקידה לנטר באופן קבוע קווי גז ונפט - כדי לספק מידע בזמן אמת על פגיעה בהם, ועל המיקום המדויק של הפגיעה. זאת, באופן שמאפשר לצמצם את הנזק ולקצר משמעותית את משך הזמן הדרוש לתיקונו. המערכת, TerraSonic, מתחברת למערך הסנסורים במתקנים ולמערכות השליטה והבקרה שלהם - ומספקת כלי משלים למעקב אחר פעילותם השוטפת.

מסגרות פריצה

מוצר ייחודי ללוחמה בשטחים עירוניים, פרי פיתוח של תעש מערכות: מסגרות פריצה המאפשרות תנועה מהירה של לוחמים, תוך פריצת גדרות או מבנים. גודל המסגרות וכמות חומר הנפץ שבתוכן מותאמים לצרכים המבצעיים של הכוחות בשטח, בין אם מדובר בפריצה למבנה כדי לעצור מבוקש ובין אם מדובר בפעולה לצורכי חילוץ והצלה של לכודים במבנים שקרסו. המסגרות תוכננו כך שיהיו בטוחות ופשוטות לשימוש, וקלות לנשיאה. המטען שהמסגרות מכילות הוא מטען חלול - כך שהפיצוץ שהן יוצרות בפריצת הגדר או המבנה הוא חד-כיווני, ואינו מסכן את הכוחות שמפעילים אותן.

למכירה: מערכות ליירוט רחפנים

משחקים מסוכנים: אתמול (א') שובשה תנועת המטוסים לנמל התעופה בן גוריון בעקבות התקרבות של רחפן שחג בגובה של כ-2,500 רגל למטוס נוסעים שהיה בדרכו לנחיתה בנתב"ג. בשל התקרבות הרחפן אל המטוס, זה סטה ממסלולו ומטוסים אחרים שהיו בדרכם לנחות נאלצו להמתין משך דקות מעל הים - עד חלוף הסכנה.

בשנים האחרונות ניכרת קדחת של פיתוחים בחברות הביטחוניות הישראליות סביב מערכות שמנטרלות ומיירטות רחפנים שמופעלים בידי סוררים שמסכנים את תנועת המטוסים ליד נמלי תעופה, כמו גם רחפנים המתקרבים למתקנים שמורים ויכולים לשמש לפיגועי טרור או לאיסוף של מודיעין לקראתם.

רפאל מערכות לחימה מתקדמות מציגה במסגרת תערוכת ה-HLS והסייבר בתל-אביב את המערכת Drone Dome, המאפשרת השתלטות מרחוק על רחפן שמתקרב לאזור אסור וכך גם התעשייה האווירית, תעש מערכות ואלביט מערכות שמציגות פיתוחים משלהן בתחום.

המערכת שמציגה אלביט מערכות נקראת ReDrone, ולטענת החברה היא מיועדת לספק הגנה מפני חדירה של רחפנים עוינים לאזורים האסורים לטיסה ולמתקנים רגישים. בכוחה של המערכת לגלות את הרחפן מבעוד מועד, לזהות אותו, לעקוב אחר מסלול מעופו - ובהתאם לצורך להשתלט על התדרים שבאמצעותם הוא משדר ולנטרל אותו.

המערכת של תעש נקראת "שמיים אדומים", ומבוססת על מכ"ם ייעודי שפותח לגילוי רחפנים ומסוגל לעקוב אחר תנועתם לטווחים של קילומטרים בודדים. בתעש אומרים כי ניתן להתקין את המערכת על גבי כלי רכב ייעודיים, וכי ניסויים שנעשו בה לימדו כי היא מסוגלת לפעול היטב בכל תנאי מזג אוויר, ובלילה.

חברת אורד מערכות בקרה מציגה אף היא פיתוחים בנושא - ומתאימה אותם לאופי הפעילות של הגוף המפעיל את אמצעי ההגנה מפני רחפנים. כך, היא מציעה מערכות הגנה לגופים אזרחיים, כמו נמלי תעופה ומתקנים עירוניים, ומציעה מערכות המותאמות להגנה על מוצבים צבאיים, בתי כליאה ומתקנים אסטרטגיים.

עוד כתבות

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

שכונת עומרים באופקים. 45 דירות בפרויקט של בראל־סלעית בשכונה נמכרו מאז ה־7 באוקטובר / הדמיה: אול אין

הנתונים מגלים שהמסר ברור: התותחים לא עוצרים את המרוץ לדירה

אלפים ממשיכים להאמין בהשקעה בארבעה קירות שעומדים במוקד העימות והסכנה הכי גדולים כרגע במזרח התיכון, ומאות עסקאות נרשמו גם על הגבול עם עזה, בשדרות ובאופקים ● סיבות כלכליות יש, אך יותר מכל, החלום הנדל"ני של עם ישראל עדיין בועט

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

רחפן של Spear UAV / צילום: Spear UAV

"בעל 4 להבים מתוצרת ישראל": הרחפן שיכול לתקוף גם באספהאן

אחת מהאפשרויות שעלו היום, היא שישראל תקפה באיראן באמצעות חימוש משוטט של הסטארט-אפ התל אביבי "ספיר" (Spear UAV) - נשק בו היא משתמשת בזירות השונות של מלחמת "חרבות ברזל" ● כך משמש החימוש בעל יכולות AI את ישראל במלחמה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

משפחות חטופים חוסמות את כביש 1 בדרך לירושלים

משפחות חטופים חסמו את כביש 1: "כל חטוף חייב לשוב"

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל, מפקד גדוד טולכרם של גא"פ חוסל • עדכונים בולטים 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי