גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

25 מעלות של חוב: חוגגים חצי יובל ל-S&P מעלות

וגם: מה עשתה נאוה ברק על נקודת הזינוק של מרוץ הלילה בת"א?

25 מעלות של חוב: חוגגים חצי יובל ל-S&P מעלות

וגם: דורית סלינגר נזכרת בתחילת הדרך ובטחנות הצדק

המדרגים והמדורגים חוגגים. אמש (ד') צוינו במתחם אביגדור בתל-אביב 25 שנים להקמת S&P מעלות וענף דירוגי החוב בישראל. רונית הראל בן זאב, מנכ"לית S&P מעלות, הודתה על הבמה כי "קשה להאמין שרק לפני 25 שנה היה צריך לשכנע את השחקנים המרכזיים בשוק להקים חברת דירוג חוב. אולי ההסבר נעוץ בכך ששוק האג"ח שלנו צעיר יחסית ולמעשה, בישראל, במידה מסוימת הדירוג הקדים את השוק, בשונה משווקים אחרים".

דורית סלינגר, הממונה על אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר שהייתה מנכ"לית מעלות במשך עשור, נזכרה כיצד החלה את הקריירה שלה שם, כשהגיעה לתפקיד אנליסטית, כשהיא בהיריון. היא נפגשה עם מי ששימשה אז כמנכ"לית הראשונה, תמי גוטליב, שקיבלה אותה לעבודה ללא כל היסוס.

עפרה שטראוס, יו"רית שטראוס גרופ, אמרה בשם החברות כי "מעלות עברה 3 מנכ"לים עד היום, אירוע נדיר בנוף הישראלי, וכך גם שנות קיומה - יש מעט חברות בישראל שיכולות להתגאות בכך שהן חוגגות כל כך הרבה שנים".

במסגרת האירוע גם חולקו אותות הוקרה של S&P מעלות לחלוצות הדירוג. בנוסף, ניתנה הוקרה מיוחדת לאריה מינטקביץ', מי שהיה יו"ר רשות ניירות ערך ויזם את הקמת מעלות בשנת 1991.

בחוגגים חצי יובל של דירוג חוב: פרופ' שמואל האוזר, יו"ר רשות ניירות ערך; שי באב"ד, מנכ"ל משרד האוצר; פרופ' ליאו ליידרמן, היועץ הכלכלי הראשי של בנק הפועלים; בכירי S&P העולמית, בהם יאן לה פאלק, הממונה על דירוגי החוב ב-S&P אזור אירופה, מזה"ת ואפריקה (EMEA), וז'אן מישל סיקס, הכלכלן הראשי של S&P EMEA.

עוד הגיעו: יאיר אורגלר, היו"ר הראשון של מעלות; איזי בורוביץ; סגי איתן; יוסי בכר; גדעון תדמור; צדיק בינו; אביגדור קפלן; רמי לוי; עו"ד דוד חודק; פרופ' יוסי גרוס; דני נווה; עופר בלוך; ורבים אחרים. 

דורית סלינגר/ צילום:חן גלילי

חשיבות צבע החליפה של טראמפ

מי לא הופתע מהתבוסה של קלינטון?

משרד עורכי הדין עמית פולק מטלון ושות' וגלעד יחסי ממשל ולובינג ערכו השבוע כנס שעסק באתגרים שאחרי הבחירות בארה"ב וכיצד מדיניות הממשל החדש תשפיע על עסקי הטכנולוגיה, הנדל"ן, הנאסד"ק ושוק האנרגיה. באירוע, ראיין אלדד כורש, שותף מנהל במשרד עמית פולק מטלון, את בנימין (ביני) זומר, מנכ"ל נובל אנרג'י ישראל, על חבלי הקליטה של חברה אמריקאית בתרבות העסקים הישראלית. כורש סיפר על הבמה כי כשהם עיצבו את ההזמנות לאירוע, הם חיפשו תמונה של הילרי קלינטון עם שמלה בצבע שמשתלב הכי טוב ברקע של ההזמנה. "אף אחד לא טרח לחפש תמונות כאלה של טראמפ...", ציין כורש.

אריאל סנדר, מנהל העסקים הראשי של קבוצת גלעד, שגם שימש בחודשים האחרונים כיועץ אסטרטגי פוליטי של מטה טראמפ בישראל, אמר כי "ישראל וארה"ב הן 'סיים סיים'. הפריפריה ותל-אביב; לכאורה לא יכול היה להיות מהפך לפי הסקרים. אלא שקיבלנו דיווחים מתוך המטות שאנשים עומדים בקלפיות עם שלטים של טראמפ! לא של הילרי. הסתכלו עליי כהזוי כשצפיתי שטראמפ ינצח. התקשורת דיברה עם עצמה. שכנעה את עצמה. הכריעה בעצמה. מי שהיה בשטח - ידע אחרת. עיתונאים דיווחו מהמערכות, לא מהשטח, וזו הסיבה העיקרית לניצחון של טראמפ, ולא האלקטורים. אלא שאף אחד לא זיהה את זה, כמו בישראל, וכמו שיקרה באירופה בחצי השנה הקרובה".

עוד הקשיבו, תהו והשתתפו: אמיר גלעד, בעלים ויו"ר גלעד יחסי ממשל ולובינג; יעל שילוני ועמית אבנר, מנכ"לים משותפים; ניר דגן, מנכ"ל ארקיע; ענת לוין, משנה למנכ"ל כלל ביטוח; דורון ספיר, מנכ"ל כאל; ישראל רייף, יו"ר אפקון החזקות מקבוצת שלמה; ואחרים.

גלעד לוין וכורש/ צילום:משה כהן

כוונה טובה

מה עשתה נאוה ברק על נקודת הזינוק של המרוץ?

העיר תל-אביב נחלקה אמש לשניים - הספורטיבים, כלומר אלה שהצטרפו למרוץ הלילה ונהנו מהריצה במזג האוויר הנעים, ואלה שנאלצו לחוות אותו בעיקר דרך הפקקים ושינוי סדרי החניה. אבל הייתה גם קבוצה שלישית - של כאלה שפירגנו לרצים, גם אם רק מעמדת הזינוק. ברצים ובמשתתפים הניתן היה לפגוש גם לא מעט אנשי ונשות עסקים. מעניין במיוחד היה המקצה השלישי, שהוקדש לעמותת עלם לנוער בסיכון - אותו הזניקה נשיאת עלם, נאוה ברק.

במרוץ זה לקחו פעיל צעירי העמותה שרצו עם נציגי מספר חברות, בהן יוניליוור, תנובה, שיכון ובינוי, אמדוקס, ויקס ועמידר, ונכחו בו ענבל דור קרבל, מנכ"לית עלם ונדב גרינשפון, סגן יו"ר אפריקה ישראל, שגם רץ עד קו הסיום.

ברק גרינשפון ודור קרבל/ צילום:תמר מצפי

הפעמון של המגדל

מנכ"ל טאואר ג'אז חוגג בניו-יורק

חברת טאואר ג'אז, יצרנית השבבים ממגדל-העמק, זכתה לצלצל אתמול בפעמון בפתיחת יום המסחר בבורסת נאסד"ק, 22 שנים לאחר שהחלה להיסחר בה. לכבוד המאורע, הצטרפו אל ראסל אלוונגר, המנכ"ל שנחת לפני 11 שנה במגדל-העמק היישר מארה"ב כדי לנהל את החברה, גם אמיר אלשטיין יו"ר הדירקטוריון, יצחק אדרעי נשיא החברה, אורן שירזי סמנכ"ל כספים, ונואית לוי מנהלת קשרי משקיעים ותקשורת.

השמחה בראש המגדל גדולה עוד יותר, מאחר שהחברה בדיוק סיכמה שבוע טוב בתולדותיה, עם דיווח על תוצאות שיא ורבעון 11 ברציפות של צמיחה. על-פי החברה, ב-2016 כולה, צפויות הכנסותיה להסתכם בכ-1.25 מיליארד דולר, צמיחה של 30% לעומת שנת 2015.

אלוונגר ואלשטיין / צילום: nasdaq marketsite

הזמנה לפגישה עם ד"ר כריס בראוור

ד"ר כריס בראוור, מנהל החדשנות באוניברסיטת לונדון, ייקח חלק בוועידת ישראל לעסקים של "גלובס" וישתתף במושב "העולם ב-2025".

בראוור מתמחה במחקרים בנושא נקודות המפגש שבין טכנולוגיות חדשות, התנהגות אנושית וחיים סוציו-כלכליים. הוא משמש כמנהל חדשנות וכמייסד המרכז ליצירתיות וטכנולוגיות חברתיות (CAST) במכון ללימודי ניהול (IMS) באוניברסיטת לונדון.

בנוסף, בראוור משמש כיו"ר Technology for Edelman UK ומכהן כמנכ"ל חברת המחקר Smoothmedia שבסיסה בלונדון. הפרויקטים האחרונים שלבראוור עסקו בתחומי הבינה המלאכותית, טכנולוגיות לבישות, אבטחת סייבר, האינטרנט של הדברים ומציאות וירטואלית. לבראור טור אורח קבוע ב-CNN וב-CityAM. 

ועידת ישראל לעסקים 2016 תיפתח ב-10 בדצמבר ותארח דמויות בכירות בינלאומיות מתחומי הכלכלה והעסקים וכן מקבלי החלטות, אנשי עסקים, אנשי ממשל, בכירי המשק והכלכלה בישראל. 

עוד כתבות

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

הירידות בוול סטריט מתמתנות; מטא צוללת ב-10%, אנבידיה עולה ב-4%

נאסד"ק יורד בכ-1%% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM צוללת ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן מזנקת לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה הישראלית החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?