גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"התוכניות של קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל - ניצחון שלנו"

ישראל פריד, מנכ"ל "גלי ישראל", תחנת הרדיו האזורי של יהודה ושומרון, מרוצה ששני הטאלנטים הגדולים שלו עברו לתקשורת המיינסטרים, אבל באותה נשימה הוא אומר ש"זה לא מספיק"

ישראל פריד / צילום: איל יצהר
ישראל פריד / צילום: איל יצהר

איכשהו יוצא שחלק לא קטן מהשיחה עם ישראל פריד, מנכ"ל תחנת הרדיו האזורי "גלי ישראל", נסוב סביב הגדרות.

מי זה בעצם "העם" הזה שפריד מרבה לדבר עליו? האם "גלי ישראל" היא "רדיו ימני" או שבעצם מדובר ברדיו "לאומי" ו"ציוני"? על דבר אחד אי אפשר להתווכח: שני הכוכבים הגדולים עד לאחרונה של התחנה, אראל סג"ל וקלמן ליבסקינד, הפכו או יהפכו בקרוב למגישי תוכניות בשעה מרכזית ברדיו הכלל-ארצי (גל"צ ורשת ב', בהתאמה), מהלך שטומן בחובו לא מעט סמליות בכל הנוגע לנוף התקשורתי והפוליטי ההולך ומשתנה בישראל של שלהי 2016.

פריד, כך עושה רושם, מוצא את עצמו מעט קרוע בין הסיפוק שיש לו מהכיבוש (סליחה על הביטוי) של שני יעדים אטרקטיביים בלב השידור הציבורי, לבין כאב הראש שיוצר לו הצורך למצוא מחליפים.

"העובדה שתהיה לקלמן תוכנית ברשת ב' (ליבסקינד חתם לאחרונה בתאגיד השידור הציבורי, והוא אמור להגיש תוכנית יומית בת שעתיים בשעות הבוקר - י"כ) ושיש בגלי צה"ל תוכנית לאראל סג"ל היא סוג של ניצחון שלי", הוא אומר, "כי המטרה שלי, האג'נדה שלי, היא להביא את קול העם לציבור. ואם לקחו עכשיו את התוכניות האלה לתחנות האלה אז יש לי 'גלי ישראל' גם בגלי צה"ל וגם ברשת ב'.

"אמנם, זה רק לשעה או שעתיים וזה עדיין לא מספיק".

מדברים על עמונה, ולא על הכפרים בנגב

"גלי ישראל" היא תחנה אזורית שפונה באופן רשמי לציבור המתנחלים ביהודה ושומרון, ופועלת בכפוף לרשות השנייה. פריד, שמכהן כבר שש שנים כמנכ"ל התחנה שמשדרת באופן רשמי מאז 2012 (לפני כן התקיימו שידורי ניסיון), בהחלט מכוון גבוה. "מבחינתי אנחנו אף פעם לא היינו רדיו נישה, אבל אנחנו בהחלט רוצים להיות תחנת הרדיו המובילה בישראל, כל מי שקורא את 'ישראל היום' מעניין אותי (כמאזין פוטנציאלי)", הוא מצהיר.

"הגעתי לרדיו הזה מתוך חשיבה שרדיו צריך לפנות לעם. הוא לא צריך לחנך את העם, או לעצבן אותו, או להסביר לו כל היום כמה רע כאן וכמה הכל לא בסדר".

- אבל כשעוסקים בעיתונות המטרה היא לא לשמח את הציבור. הרי לא כל כך נעים לשמוע, נניח, שהפערים בין עניים לעשירים במדינה גדלו.

"העם, או הציבור, הוא הרבה יותר חכם ממה שאתה חושב. הוא רוצה לשמוע ולדעת על כל מה שקורה, ובתחנה הזאת מדברים על הכל. כל הפרשיות והצוללות ומה שאתה רוצה. אבל לא עושים את זה בצורה שמתנשאת מעל העם.

"תראה למשל את העניין זה של עמונה שמדברים עליו חודשים", הוא מפרט בהמשך. "כולם אומרים שחייבים לפנות אותה כי כך בג"ץ פסק, אבל לא תשמע על זה שיש בנגב כפרים שלמים לא חוקיים של בדואים שלא מפנים אותם אף על פי שיש פסקי דין של בג"ץ, וכך גם במזרח ירושלים. לא מערבבים בין העניינים האלה, הולכים רק לכיוון אחד, ואומרים 'החוק צריך להישמר במקום שבו זה מתאים לאג'נדה שלנו'".

- יש היום איזושהי נטייה בקרב כלי התקשורת המרכזיים לוותר, לפחות במידה מסוימת, על עניין ה"אובייקטיביות", אבל להקפיד על עניין ה"הוגנות". זאת לא גישה שמקובלת עליך?

"כן, אף אחד לא אובייקטיבי, אבל השאלה היא עד כמה הם באמת הוגנים".

- גלי צה"ל, רשת ב', ערוץ 2 וערוץ 10 הם לא כלי תקשורת הוגנים?

"הם כלי תקשורת שמבליטים צד אחד בצורה מאסיבית מאוד על פני הצד השני, ומדי פעם מביאים סוג של עלה תאנה או איזושהי תוכנית אחת כדי שלא יגידו שהם חד-צדדיים. אז נכון שאראל סג"ל משדר עכשיו שעה אחת בגל"צ, אבל לפניו יש את ניב רסקין ורזי ברקאי ואחריו את רינו צרור ויעל דן, שדי ברור מה הקו אצלם ולאן נושבת הרוח. אגב, אני חושב שהם אנשי מקצוע מהמעלה הראשונה".

- אבל אתה טוען שהם לא הוגנים.

"אם בחירת הנושאים הייתה נעשית בצורה יותר מאוזנת, אז השידור היה יכול להיות גם מקצועי וגם יותר מגוון. צריך להיות הוגן מבחינת הנפח שאתה נותן לשני הצדדים בקונפליקט, או מבחינת הדברים שאתה מבליט בתוכנית שלך. תראה מה קרה כשאילנה דיין ניסתה לעשות תחקיר אחד על עזרא נאווי, כשיש המון תחקירים שאפשר לעשות, ומה עשו לה, כמה התנפלו עליה וכעסו עליה, כשבמשך שנים עושים תחקירים על ארגוני ימין ופוליטיקאים מימין והכל עובר חלק ובשקט. יש פה איזושהי צביעות".

- מצד שני תראה מה קרה כשדיין עשתה לאחרונה תחקיר על ראש הממשלה. אתה לא חושב שהתגובה שנמסרה לה מטעמו היא לכל הפחות מוזרה, בלי קשר לשמאל וימין?

"אני מסכים איתך שהתגובה הזאת היא יוצאת דופן וחריגה. זה ככל הנראה מהלך מתוכנן שנועד לשנות את הדרך שבה מגיבים לרדיפה. באמת, אני לא מכיר כזו רדיפה חוץ מאולי מה שעבר על דונלד טראמפ במהלך הבחירות בארה"ב. רדיפה טוטאלית של כלי התקשורת את ראש הממשלה".

- אז התחקיר של דיין לא ראוי בעיניך? הוא חלק מרדיפה?

"אם זה היה תחקיר נקודתי, שמנותק מכל העליהום והאווירה מסביב נגד ראש הממשלה, אז אתה צודק - מותר לבקר את השלטון והכל בסדר. אגב, גם זה שזה שודר עכשיו לא רע בעיניי, למרות האווירה שדיברתי עליה.

"אבל אם אני מנסה להבין למה יצאה תגובה כזאת - ואולי זאת טעות מצדי - אז כשתוקפים אותך שוב ושוב, ועל דברים כמו נרות וגלידת פיסטוק ומחפשים מתחת לאדמה איפה לתקוף, אז באיזשהו שלב אתה אומר: 'חבר'ה, יש פה אנשים שתוקפים אותי כל הזמן, והגיע הזמן שהציבור ידע מה שהאנשים האלה מנסים לעשות'".

"הציבור רוצה לשמוע את פתחי וזמרי"

מה שפריד מנסה לעשות בימים אלה הוא להשיק לוח שידורים חדש, כשהפעם הדגש הוא במידה רבה על הרשתות החברתיות.

"כמו שזיהינו לפני חמש שנים שלעיתונאי כמו קלמן ליבסקינד ראוי שתהיה פלטפורמה מרכזית, ושלאראל סג"ל מגיע מוצר משלו, אנחנו ממשיכים באותה שיטה של זיהוי תהליכים ודברים שקורים בחוץ", הוא אומר.

"לפני שנה זיהינו שיותם זמרי ונועם פתחי, שתי אושיות פייסבוק שיש להם כ-100 אלף עוקבים בפייסבוק (במשותף - י"כ), הם שני אנשים שכל מילה שהם כותבים הציבור רוצה לשמוע, והוא בא, ומעורב, אז נתנו להם תוכנית כל יום בעשר.

"ויש גם דברים שלא קשורים לפוליטיקה: קח למשל אדם כמו אלעד לוי - לא יודע אם שמעת עליו - שהוא מעצמת רשתות חברתיות ויש לו 70 אלף עוקבים בפייסבוק. הוא לא מדבר מילה על פוליטיקה, הוא רק עושה פאן לאנשים, וראינו שהעם מתחבר אליו ואנשים רוצים לשמוע אז הבאנו אותו (התוכנית של לוי תעלה לאוויר בשבוע הבא - י"כ)".

- וקהל היעד הוא מאזינים בכל רחבי הארץ.

"היום המונח 'רדיו אזורי' כמעט שלא קיים, למעשה אין דבר כזה כי אפילו עידן פלוס של הרשות השנייה, שהיא המפקחת עלינו, מאפשר האזנה לרדיו בכל הארץ, וחוץ ממנו יש כל כך הרבה פלטפורמות - גם ב-On Demand - ואנשים היום נוסעים עם האפליקציה מחוברת לכבל AUX ומאזינים ברכב. אז אנחנו אוספים מאזינים מכל הארץ ומתחברים אלינו המון גם בגלל התוכן השונה שאנחנו מביאים".

הציבור הציע לרשות השנייה: תחנות רדיו לדרוזים, לספורט ולילדים עד גיל שמונה

לאחר שלפני מספר חודשים הוציאה הרשות השנייה קול קורא לציבור במטרה לקבל הצעות ל"רדיו נושאי" בשלושה תדרים נוספים שנמצאים ברשותה, נבחרו לאחרונה 12 מבין ההצעות שיעברו לדיון מעמיק יותר בוועדת הרדיו של הרשות.

בין 12 ההצעות שנבחרו נכללות הצעות להקמת תחנות רדיו "מגזריות", וביניהן תחנות למגזר הדרוזי, למגזר הבדואי, לקהילת עולי אתיופיה ודוברי השפה האמהרית ולקהילת עולי צרפת. הצעות נוספות כוללות תחנה המשמיעה מוזיקה מסביב לשעון, רדיו המוקדש למוזיקה אלקטרונית ואינדי, ורדיו המוקדש למוזיקה מזרחית, יוונית וטורקית. הצעות נוספות שיעלו לבדיקה בוועדה הן "רדיו קירוב לבבות ואיחוד העם" (בעניין הזה הגיעו מספר הצעות), רדיו ספורט, ורדיו המיועד לילדים בני שנתיים עד שמונה.

בידי הרשות נמצאים כיום ארבעה תדרים פנויים, אך כפי שפורסם כבר אחד מהם מיועד להקמת תחנה נוספת בשפה הערבית, שתצטרף לרדיו א-שמס שפועלת כיום. השלושה הנותרים עשויים להיות מוקצים לאחת או יותר מההצעות שנאספו כעת.

אוה מדז'יבוז', יו"ר הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו, מסרה: "אני מברכת על התהליך החשוב שיצא לדרך ועל היענות הציבור. המטרה שעומדת לנגד עינינו היא לאפשר מקסימום פלורליזם ומגוון, לצד מענה רחב ככל הניתן לצורכי המאזינים.

"עם זאת, בהסתמך על ניסיון העבר, חשוב להקפיד ולוודא שתחנות חדשות יוכלו להתקיים לאורך זמן במודל כלכלי המבוסס על הכנסות מפרסומות, וזאת מבלי לפגוע בתחנות הקיימות".

עוד כתבות

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה לרדת מחר"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם